- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
32300 - 32201
68483 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 33901 33900 - 33801 33800 - 33701 33700 - 33601 33600 - 33501 33500 - 33401 33400 - 33301 33300 - 33201 33200 - 33101 33100 - 33001 33000 - 32901 32900 - 32801 32800 - 32701 32700 - 32601 32600 - 32501 32500 - 32401 32400 - 32301 32300 - 32201 32200 - 32101 32100 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaCS_70
félisten
Nyilván milliószor volt már szó róla, de most a nagy bénázásban nem találom: Xiaomi Mijia Bluetooth LCD-s hőmérőhöz milyen Bluetooth-illesztőt kell használni?
Köszönettel: MaCS
-
MaCS_70
félisten
-
gahor72
aktív tag
-
7Sony7
addikt
Nem értem miért, de nem csatlakozott vissza, míg ki nem vettem az elemet. Na mindegy, van itthon egy régi, antennás router, most arra felcsatlakozott, működik. Remélem így marad.
Előbb én is párosítottam, aztán kint derült ki, hogy szétkapcsolódik, miután beépítettem. Örültem neki...
Nekem is jó lenne vagy 4db TH10-es szenzorokkal, csak ne lenne (relatív) olyan drága. -
Fall-N
veterán
Vissza kell csatlakoznia. Én amúgy is beépítés előtt szoktam egy teszt áramkört csinálni (sima villásdugós vezetékre kötöm) és úgy párosítom az eszközt. Beépítés után már macesabb, ha nem akarja felismerni elsőre (állandóan meg kell vonni az áramot tőle).
Pont ma kötöttem be a TH10-et meg hozzá a szenzort (Si7021). Pontos értékeket ad így telefonon is látom az értékeket. Viszont sajnos nem csavaros a vezeték csatlakozása, hanem ilyen bedugós, lenyomós. Elég macerás tömör kábellel bekötni, mert nem olyan rugalmas az a hat vezeték. Kár volt erőltetni a gyors csatlakozót. Viszont rendben működik.
-
7Sony7
addikt
Ja, jut eszembe: miután közelebb hoztam az érzékelőt, akkor sem csatlakozott vissza, csak az elem ki-be segített. Ez normális ezeknél? Ja, és az appon nem azt láttam, hogy nem tud az érzékelőről semmit, hanem hogy nyitva van. Ez megtévesztő lehet.
-
7Sony7
addikt
-
Fall-N
veterán
Mit nem értetek? Mindegyik konnektorba dugható okosítás vezérlését felül lehet bírálni a gombbal, ami rajta van. Persze ha szoftveresen meg van adva időzítés, akkor újra fog aktiválódni. Nálam is a kávéfőző be van állitva időpontra attól függően, hogy mikor kelek. Ha bármikor ezen kívül akarom használni a dugaljt, akkor be lehet kapcsolni vagy az ki.
-
Fall-N
veterán
-
zsamiatt
őstag
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Vettem egy sonoff nyitásérzékelőt a kapuhoz, ami egy sonoff basic-on keresztül kapcsolná be a lámpát.
Viszont úgy tűnik, a kaputól nem éri el a nyitásérzékelő a routert. Nincs erre valami antenna, vagy valami? -
ojb
tag
-
zsamiatt
őstag
-
v.attis
őstag
Szuper, köszönöm mindenkinek! Nem tudtam, hogy az okos dugaljakban van ilyen "visszaszámláló" opció. De ez nekem tökéletes megoldás.
-
gahor72
aktív tag
-
nemethsza
tag
-
ojb
tag
Egyszerűen megoldható egy "olcsó" pl WiFis dugalj felhasználásával.
Egyedül arra kell figyelni, hogy a kávé (tea)főző ki-be kapcsolgatása lehetőleg a dugaljon lévő nyomógombbal történjen, mert az indítja a visszaszámlálást.
A teljesítmény felvétel miatt 16A-es az ajánlott, mert ez nem fog határértéken működni. pl BW-SHP2 ; SHP6 vagy akár [ez] is jó lehet.
A saját Tuya app-on belül létre lehet hozni egy bekapcsolás visszaszámlálót, ami a megadott idő után kikapcsolja a kimenetet.
-
LouiS22
veterán
-
v.attis
őstag
Ez már egy életképes irányvonal, de mi naponta többször is főzünk kávét, teát, főleg hétvégén, amikor mindenki itthon van. Ezért gondoltam, hogy egy manuális bekapcsolás utáni fix kikapcsolás lenne számunkra az ideális. Mint egy visszaszámláló: aktiválom és 15 perc után tutira kikapcsol, akkor is ha nem figyeli senki távolról. (Mert ha a gombot nem nyomják le, akkor a telefonon sem fogják figyelni...)
-
nemethsza
tag
Vannak régebbi cuccok, azoknál esetleg nincs standby.
Nálam a kávéfőző egy sima okosdugaljban van, időzítve a bekapcsolás, mert melegednie kell. A kikapcsolásra meg beállítottam egy fix időpontot, amikor már tuti nem kell, illetve ott a gomb, a manuális ki/bekapcsoláshoz, ha meg vmiért bekapcsolva marad, távolról is ki tudom kapcsolni. -
v.attis
őstag
-
LouiS22
veterán
Picit túlzás, de azért ezt bármilyen home automation rendszerrel viszonylag egyszerűen le tudod követni. Az "okoskonnektorok" legtöbbjén biztosan van egy kapcsoló, azt meg néhány egyszerű szabállyal be tudod állítani, hogy x watt felett (feltétezve, hogy mennek a rá aggatott cuccok) y perc után kapcsolja le.
Mondjuk azon már inkább elmélázok, hogy mennyi értelme van teljesne kiiktatni egy kávéfőzőt/teafőzőt. Standbyban minimális fogyasztásuk lehet. De hát ízlések és pofonok
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan időzíthető falon kívüli konnektor, ami mondjuk érintésre bekapcsol és mondjuk 15 per múlva meg le?
Hagyományos szarvasi kávéfőzőnk van valamint ugyanezen a konnektoron (falon kívüli, dupla) egy átfolyós teafőző is. A családban mármár hagyomány, hogy elfelejtik lekapcsolni mindkettőt.
Volt, hogy a műtő asztalról amikor leszedtek és felébredtem, az asszony hívott, hogy elment dolgozni és bekapcsolva hagyta a kévéfőzőt....
Tehát valami egyszerű eszköz kellene, ami mozgásra vagy érintésre áramot ad az eszköznek, de bizonyos idő után magától leold. -
gahor72
aktív tag
Sziasztok!
Ha nulláról újra szeretném telepíteni a zigbee2Mqtt-t,akkor ha törlöm az appot,utána törölhetem a zigbee2mqtt és a zigbee2mqtt.db mappát?
Azt szeretném,hogy minden beállítást,mentést stb elfelejtsen.
üdv -
Degeczi
nagyúr
-
LouiS22
veterán
-
Fall-N
veterán
Sajnos mindig a relék mérete, ami gondot tud okozni. A Mini legalább kicsi (meg a Shelly 1-es is, de Shellyt nem vettem még), de a Basic már nagyobb a TH10/16 meg hatalmas. Ha nem a lambérián lenne falon kívül elvezetve lehetne sokat vésni. Én társasházban lakom, így sajnos a padlás nem játszik, pedig tényleg az az egyik legjobb megoldás. Másik gond, hogy ez egy régi 1910-ben épült banképület, de utoljára a '80-as években volt elektromos felújítás. A kábelek legalább nem alumíniumból vannak, de sok helyen jelöletlen MMfal kábelek vannak behúzva (legalább tömör réz). Sok helyen csak bevakolták, így ezeken a helyeken új vezetékezést csináltam. Nullát húztam be ezekre a helyekre, így azokat könnyen lehet okosítani egyszer. Sajnos a fő szobában a régi vezetékezés van, így ott sok helyen nincs elágazó kötődoboz, pedig könnyebb lenne a dolgom. Bár itt egyedül a csillár van még régi, teljesen új vezetékezés lett a padlószegély csatornában vezetve (+szerelvények). Itt van egy részen lambéria a falon, ahol tudok könnyen szerelni.
A HA meg tényleg jó, csak én nem akarok belebonyolódni. Egyelőre jó az eWeLink.
-
vampire17
addikt
Kicsit "pimpeltem" a kodon, illetve csinaltam neki egy github oldalt, leirassal. aki esetleg tesztelne, az kerem jelezze! (Jo lenne, ha valaki pl Tuya riasztoval, vagy csengovel tudna tesztelni
) -
Steady74
addikt
Emeletes családi ház, az elektromos kábelek a padlásra mennek fel a földszintről és onnan mennek vissza a gipszkarton falakban a felső szinten lévő szobákhoz így viszonylag egyszerű megbontani bárhol a rendszert és egy-egy relét beiktatni. A fürdőszobai dupla tükör világításhoz került a padlásra egy Sonoff 4CH relé, aminek 2 körét smartwise kapcsolókkal vezérlek. A padláson van 2 db ESP 32panel amivel a Xiaomi hőmérők bt jeleit szedem össze. Beszereztem már lassan egy tucat shelly relét meg zbmini relét (3500 Ft körüli áron ami szerintem egészen jó) amiket majd szépen beépítek a kapcsolók mögé. Ami nálam gáz h minden kapcsoló alatt van konnektor így ha mélyebb dobozt akarok berakni, akkor vissza kellene húznom a konnektor kábeleit, vagy megvágni úgy a mostani kötődobozt, hogy ki tudjam venni azt és a helyére meg vissza a mélyet és akkor mögötte maradhatna a falban a konnektor kábelezése.
Az tetszik nekem a HA-ban és az integrációkban, és emiatt nem ragaszkodom egyetlen márkához, hogy tök mindegy mi a márka min komminukál, a végén van egy adat, egy gomb egy virtuális gomb, megnyomom és valami történik
-
Fall-N
veterán
Nekem itthon minden Sonoff, egyenlőre WiFi alapon. Tervbe van véve egy ZigBee hub meg majd ahhoz pár cucc (főleg az okos gomb lenne jópofa). Meg vagyok velük elégedve (2 db Basic R3, Mini R2). Jött hozzá egy TH10 relé + Si7021 hő- és páramérő. Ezzel majd leírom a tapasztalataimat. Konnektor elé lesz bekötve és párásító megy majd róla. Meg méri legalább a hőt és párát a szobába.
A másik, ami ma jött meg az egy SmartWise T4 EU 1C nulla nélküli kapcsoló (kötődobozba való). Ez megy a mennyezeti csillárhoz. Sajnos a nulla vezető behúzása nem lett volna egyszerű*. Elvileg tud RF 433-at is, de az nem izgat.
*Volt rá több ötletem:
1.) Sonoff Basic RF relé + fali konzol + távirányító (csillár elé bekötve) -> nem esztétikus a plafonon a relé, mert azt elrejteni nem nagyon lehet
2.) ZigBee hub + ZigBee gomb + Mini R2 vagy Mini ZR2 (itt a kapcsoló helyén össze lett volna kötve az L in és L out of helyét vette volna át a Zigbee gomb. -> jó de drágább, Mini is elfért volna a plafonpohárban a csillárnál -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Keszitettem egy nagyon primitiv python sciptet, ami a kovetkezot tudja:
- Kiepit egy mqtt kapcsolatot a tuya servererrel
- az itt kapott uzeneteket tovabbitja egy adott (altalunk telepített) mqtt serverbeAz uzenetek teljesen "nyersek" tehat HA ala ezt igy direktben nem lehet bekotni! Viszont arra teljesen alkalmas, hogy egy olyan eszkoz jelet "fogjuk" vele, ami csak direktben a felhobe kuldi az uzenetet (pl kapucsengők, riasztók alarm jelzése). Peldaul Node-RED-el pedig egyszeruen tovabbithatjuk ezt a HA fele.
A szukseges python modulok es telepítésük:
pip3 install tuya-connector-pythonpip3 install paho-mqttItt pedig a script:
Aki esetleg érez magában affinitást, az letesztelhetné, hogy például csengő vagy riasztó jelzését rendben veszi-e ezzel a modullal! (a hasznalathoz kell tuya iot fiok)
Lehetséges hibák:
- a kapcsolat a Tuya MQTT serverrel jelenleg valamiert timeout-ol egy ido utan (par perc) jelenleg arra probalok rajonni, hogyan lehet a kapcsolatot folyamatosan fenntartani.
- Jelenleg a cucc csak ugy megy, ha van hol futtatni (valami linuxos gep) HA OS alatt pl nem fog ilyen formaban menni. Esetleg lehetbe belole csinalni egy docker containert vagy (a legjobb az lenne) egy node-red node-t (persze ahhoz a nodejs SDK kellene) de en ahhoz mar keves vagyok....
-
LouiS22
veterán
ESPHome oldalon a konfig alatt tudsz az eszköznek saját, egyedi nevet adni, segíthet az azonosításban is. De amúgy az is teljesen jó megoldás, ha egyesével kapcsolódsz, beállítod, majd csinálod a következővel

Az egyedi nevet pl így is beállíthatod ESPHome konfigban:
substitutions:
device_name: ESZKÖZ NEVEmajd a valódi elnevezésnél pedig pl. ezt a sort használod:
switch:
- platform: gpio
name: '${device_name} kapcsoló'Ez csak egy példa nyilván, a device_name helyén az ESZKÖZ NEVE fog szerepelni. Lustaság/kényelmesség

-
Flowtation
őstag
Szia!
Köszi! Az a helyzet, hogy valóban van eltérés, viszont más dolgokkal pedig a leírásban szereplő linkek voltak jók és nem az amire mondjuk rákerestem. Pl. telink flasher
Ezt a dhcp lease-t megnézem! Arra gondoltam még, hogy a töltő amivel használom, nem elég neki, 5V 750mA-t tud, régi nokia cucc..
#32251tradeelek11
Köszönöm a leírást. Egyébként miután írtam, már sikerült megcsinálni, utána még magával a hőmérővel szórakoztam, a második videó alapján, de most már azt is értem. Egyesével fogom a hőmérőket bekapcsolni, úgy biztosan nem tudom összekeverni őket. De már éjfél körül volt és még a távoli elérést is meg szerettem volna oldani.#32256LouiS22
Ha jól láttam nem elnevezi, hanem a custom fw miatt a mac cím vége lesz a neve. De ebben nem vagyok teljesen biztos.
-
adam3
aktív tag
Aludtam rá egyet és végül megrendeltem a csatlakozót aranyáron és nem hekkelek. Elvileg jövő hét második felére megjön, hétvégén majd tesztelek és megírom a tapasztalataim.
-
Vodike
tag
-
LouiS22
veterán
-
Degeczi
nagyúr
Ilyen, nincs belőle több verzió. Ha meg olyanja van (nem csak a hőfok, a páratartalom változását is figyeli), akár 50 percnél is több eltelik két jelentése között. Fűtésvezérlésre ezért nem jó, naplózáshoz (vagy akár páraelszívó vezérléshez is, mert ott 5% a változási küszöbe) viszont rendben van.
-
zsamiatt
őstag
sziasztok, van több plug, relé stb aminek mérem a fogyasztását vagy a fogyasztási költségét. Hogyan lehet ezt a legegyszerűbben összegezni, hogy ne kelljen rá senzort készíteni, és mindig egyesével felvenni bele az új eszközöket?
-
Vodike
tag
-
zsamiatt
őstag
-
Steady74
addikt
Mivel pár száz hsz-t olvastam vissza, néhány gondolat saját tapasztalatokból:
- Nyitásérzékelők: Xiaomi door and window sensor 2 a bluetooth-os verzió lassú, késik és kifagy HA alatt. ESP 32 panellel kaptam a jelet, a panel kb 2 méterre van/volt légvonalban a szenzortól, totál bizonytalan volt nyitásra, és sokszor abban a státuszban ragadt. OBI, Bauhaus, Euronic árulta a zigbee-s verzióját, gyors, hibamentes működés. Nekem egy X86-as gép a HA szerver, Sonoff 3.0 zigbee dongle plus a koordinátor, a legmesszebb lévő érzékelő légvonalban 10m kb (emelet, zártszelvény lépcső és néhány gipszkarton fal) de nagyon gyorsan jelez. Sonoff zigbee-s bizonytalan, sokszor beragad egy adott státuszba, és hiába nyitom az érzékelőt és villan rajta a led, nem vált státusz. A dongle-tól 2 m-re akadálymentes környezetben csinálta ezt. Sonoff DW2 wifis érzékelő ment vissza az eladóhoz, használhatatlan, nem lehetett párosítani semmivel.
- Mozgásérzékelő: megint csak a Xiaomi zigbee-s vált be, nem megy alvó módba, azonnal jelez, szuperül működik több méter távolságban, több fallal gyengítve a jelet.
- Külső hőmérőnek egy Sonoff Zigbee-t használok, 2 tizedes pontossággal jön az adat, hiába állítom át egyre, nem változik. 2 hónapja van kint az ablakban a szúnyogháló alsó rögzítő keret alatt, még mindig 100% az akku, valahonnan nyeri az áramot vagy nem tudom
- Okos relék. Vettem Shelly-t, Sonoff-ot. Konnektor vagy kapcsoló mögé elhelyezni akármelyiket is, ha nem mély doboz került beépítésre, lehetetlen, vésni kell. Bekötni a Sonoffokat ezerszer egyszerűbb, a Shelly-ket wagózni kell, annak meg megint csak hely kell, de szépen és gyorsan dolgozik mindegyik. -
LouiS22
veterán
Az "azonosításra": ha megnézed a 2. videódat, a jóember ott is elnevezi egy ponton az eszközt

-
LouiS22
veterán
-
zsamiatt
őstag
-
Saughassy
aktív tag
-
Saughassy
aktív tag
-
tradeelek11
aktív tag
No para
Vegyél egy nagy levegőt, és húzd ki az összekötő kábelt a HA-ból!Ott ahol a 3-ast választottad, ott válaszd a legalsót a manuális installt,
ez lement egy filet a gépedre.Most kösd össze a géped az ESPvel(azzal a kábellel amivel a HA-val volt összekötve)
Innen töltsd le az OS-nek megfelelőt: [link]
Indítsd el, válaszd ki a Serial portnál amit feldob, ha semmit akkor,
telepítsd ezt [link]
Ha windows(nem azt használok) lehet újra kell majd indítani.A lényeg Serial portnál kiválasztod azt amit lát, a Firimwarenel pedig
azt a filet amit lementettél az ESPhomeból.És mehet a Flash, ha hibát ír ki, akkor mielőtt ráindítasz mégegyszer,
nyomva tartod az ESP-én a boot gombot és úgy indítod a flashelést
kb. 5 mp után elengedheted.És ha minden jól megy akkor már az ESPhome alatt is látod a logot.
Innentől ha valamit módosítasz rajta, már az elsőre a Wirelessre nyomj,
ezt csak az ESP első beüzemelésénél kell meg csinálni.Tisztelettel
-
LouiS22
veterán
Szia!
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor elfelejted, de legalábbis kellő kritikával kezeled a midenféle youtube tutorialokat. 9 hónappal ezelőtti mozit nézel és te is láttad, hogy bizony változott az ui.
A megy majd nem megy hibára: lejárhat a dhcp lease és új ip-t oszthat a routered az esp32-nek. Állíts neki fx ip-t a routerben.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Régen nem voltam, mostanra tudtam összerakni indulásra pi4-el a HO-t.(mire nem jó a homeoffice
) Kis küzdés volt az elején, mert természetesen sikerült olyan usb2sata házat vennem amit nem támogat a pi.
Elérem most már a webes felületet, igaz nem biztonságosként jelöli a böngésző, nem tudom ez később lehet-e majd gond.
Na lényeg, elővettem az egyik esp32-t, hogy majd felheggesztem ezen videó alapján. Viszont nekem már kicsit másabb a kinézet is, pl. alul nem azok a gombok vannak mint a videón, tehát nem install van hanem a 3 pöttyön belül lehet kiválasztani: [kép]
Namost ahogy a fickó mutatta rádugtam a pi-re az espt, jött is notofication valami z wave installra, de azzal nem foglalkoztam, hanem hozzáadtam az esp home screenen az új eszközt, illt kellett nevet adni, illetve wifi elérést is.
Ezután az installból először a wirelessly-t választottam, de azzal nem települt, gondolom mert ekkor még nem volt feltöltve semmi az esp-re. Ezután megpróbáltam a 3. opciót [kép] amivel a pi-re dugott esp kell. Ezzel már elvileg jó lett volna, mégis most is offline az eszköz. Lehúztam a pi-ről és rádugtam egy sima fali töltőre, egy ideig megint online volt, most viszont nem az és ezt szeretném megkérdezni, hogy miért? Mit csinnáltam rosszul? Vagy esetleg csak a gyenge wifi jel miatt dobálhatja el?
Ha ez megoldódik akkor pár hőmérőt is integrálnék, erre van a 2. videó ahol ezt mutatja be. Namost itt hogyan tudom majd a hőméőket azonosítani? Én mindegyik hátuljára ráírtam kézzel, hogy hol van, és arra gondoltam, hogy amikor viszem fel őket, akkor csak az egyikben hagyok elemet és úgy mindig csak egyet fog észlelni az esp, ez jó elgondolás így?
Bocsánat a hosszért, remélem nem probléma!
Köszönöm előre is a válaszokat! -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Sikerült működésre bírnom az imap_email_content
dolgot, de sajnos problémába ütköztem. Az a baj, hogy az emailek, amikből ki kellene nyerni adatok nem a "saját" domain-ükről érkeznek. Tehát az emailcím pl gipsz.jakab@gmail.com, de a teszt.valami domain-en keresztül érkezik (automatikusan továbbított levél). Tehát a levél fejlécében nem ez szerepel. Így viszont hibára fut a script.
Van esetleg valakinak valamilyen ötlete, hogyan tudnám megoldani ezt a problémát? -
Olympia76
tag
-
PeterPH
senior tag
-
vampire17
addikt
Van erre egy API hivas:
Meghivod ezt ami eredmenynek visszaad egy adott mqtt server cimet, felh. nev, jelszo, topic-al mindennel. (Van egy expire date-je ezert nyilvan neha ujra meg kell hivni es az uj adatok alapjan modositani a hozzaferest, de ez mar sima ugy Node-RED-el)
Ha ez megvan, siman csatlakozol mosquitto-val vagy akarmilyen mqtt programmal es ott lesz device-okra lebontva az osszes allapotvaltozas (belertve pl a csengetest, de akar a tuyas riaszto jelzeset is, ami szinten nem lekerheto locaba)
Kozben rajottem, h nekem azert nem megy most, mert lejart az iot core trial-om... kertem ujabb 6 honap trialt, hogy megadjak-e, az jo kerdes....
A user adataid ezzel a api hivassal tod megszerezni (ebben van a uid, token, etc...)
Node-RED ben szepen egymas utan fuzott http requestekkel sztm menni fog. Csak most nem tom tesztelni, mert lejart az a hulye trial.....
-
Olympia76
tag
-
LouiS22
veterán
-
Olympia76
tag
-
Vodike
tag
-
Vodike
tag
Sziasztok!
Vettem egy ShellyEM-et amit rá szeretnék kötni az órától bejövő fázisra (ahogy néztem még a FI relé elé kell a clamp-et tenni), hogy mérjem a ház fogyasztását azon a fázison.
Viszont azt el tudom érni valahogy, hogy ne 0-ról kezdje az elfogyasztott energia mérését, hanem onnan ahol a villanyórám áll? Akár a Shelly appban, akár a HA-ban?
Remélem jól írtam körbe amit szeretnék :-)
-
tboy72
aktív tag
-
vampire17
addikt
Local integracioval nem megoldhato sajna... Minden "push" ertesites egyenesen a tuya felhobe megy. Ha belegondolsz ez logikus is, hiszen helyi api-val lekerdezni lehet csak, egy pillanatnyi esemenyt (egy csengetest, vagy egy riasztast) nem lehet igy "megszerezni".
Az egyetlen, viszonylag "korrekt" ut az lenne, ha sikerulne mukodesre birni a Device status notification service-t tuya alatt. Ez lenyegeben azt csinalja Hogy egy API keresre letrehoz egy ideiglenes mqtt kapcsolatot a tuya server fele. Ezt idokozonkent meg kell ujitani. A kimenet sima json lesz. Elvilekben mukodnie kene, gyakorlatilag rohadtul nem megy...
(par oraja mar probalom mukodesre birni)A HA uj integracioja is ezt hasznalja amugy.
Itt van amugy, aki erzi magaban az erot, nem haragszom meg, ha segit
[link] -
Warter
addikt
Meg egy otlet, ha esetleg van Sonoff Rf-ed vagy barmi mas 433-as olvasod. Fillerekert vannak 433-as jol kinezo csengok es egybol meg van oldva a hangatas is, annak a parja legtobbszor konnektorba dughato. Onnantol pedig mar csak az automatizaciot kell megirni hozza meg a sensorokat.
-
amargo
addikt
-
Degeczi
nagyúr
Az normális, vmiért nem frissíti a last seent. A szenzorok (legyen az mért érték, mint hőfok, világosság, vagy bináris, mint egy nyitásérzékelő) esetében fontos, h a settings alatt a retain kipipálva legyen, mert akkor HA újraindítás után rögtön megvan az adott entitás utolsó állapota, nem kell a következő jelentésére várni.
-
tboy72
aktív tag
-
fo_di
őstag
-
Olympia76
tag
Köszönöm az ötleteket!
Szeretnék viszont valami szép megoldást. A hekkeléssel sincs bajom, ha a végeredmény szép lesz, de ezekkel a megoldásokkal azért gondolkozni kell még, hogy hogy lehet szépen megcsinálni. Ilyen nagy durung csengőt nem szeretnék felrakni.
@LouiS22, igaz, alapvetően én is inkább a video doorbell-ben gondolkoznék, de egyrészt nincs meg a vezetékezésem hozzá, másrészt egy egyszerű fadeszkás kerítésem van, ezen nem mutatna túl jól (meg könnyebben leszedné róla valaki).
Az elemcsere nekem nem probléma. A Xiaomi button baromi sokáig bírja;annyi időnként elemet cserélni nekem nem gond. Lehet, hogy kipróbálok egy ilyet, de itt meg félő, hogy nem ismerik fel csengőként. A mostani csengő formájú csengőmet is van, hogy valamelyiken okból nem merik megnyomni.
Ez a "xiaomi Linptech batter-free WIFI Self-power-generating Wireless Doorbell" viszont elég jól néz ki. Ilyesmire gondoltam. Kíváncsian figyelem, hogy sikerül-e local integráción keresztül megoldani.
-
LouiS22
veterán
-
tboy72
aktív tag
Sziasztok!
Lehet full egyszerű a megoldás, de nekem most nem jut eszembe semmi!
Tehát a probléma a következő:Adott egy ILYEN zigbee-s termosztát. Ennek még nincs integrációja a Z2M-ben, sem a stabilban sem az edge-ben. Orosz barátaink csináltak hozzá külső konvertert amivel szépen lehet is integrálni a Z2M-be. Felismerte, komplett lett az interjú:
ennek ellenére, nem jött létre semmilyen eszköz, sem entitás, amivel lehetne vezérelni. Sem climate sem sensor nincs, amin el lehetne érni.
Mit hagyhattam ki?
-
LouiS22
veterán
-
vampire17
addikt
-
LouiS22
veterán
Nyitott kapukat döngetsz, épp most akartam írni, hogy hirtelen felindulásból kari előtt rendeltem és meg is jött már.

Sajna - egyelőre - nem támogatott sem official, sem local megoldásokkal. Utóbbit azért még kicsit piszkálgatom majd, annyira nem tűnik onyolultnak életet csiholni belé.
Legvégső esetben pedig ott van ennek az eszköznek a korábbi verziója, amit lehet esphome-képessé tenni némi barkácsolás után. És épp most néztem, hogy az új verzió (tehát ez, amit te linkeltél) "kompatibilitásán" is dolgozik az előző verzió "fejlesztője".
-
vampire17
addikt
-
LouiS22
veterán
-
fo_di
őstag
-
LouiS22
veterán
-
fo_di
őstag
-
vampire17
addikt
-
fo_di
őstag
esetleg egy kültéri kapcsoló (nyomógomb), aminek a tokjába belehekkelsz egy xiaomi gombot vagy ajtószenzort (a kapcsoló drótját ráforrasztod a sziamiaúra)?
utána home assistantban kezeled, hogy mi történjen gombnyomásrade kommentelők internetszerte írnak arról, hogy a sziamiaú gomb kibírja a brit időjárást is több éven át (esetleg minimál tetőt tegyél fölé)
-
LouiS22
veterán
-
Olympia76
tag
-
LouiS22
veterán
Pár nappal ezelőtt gugliztam és láttam egy francia domo boltban a Heiman cuccát. Keress rá a típusszámra, ki fogja dobni neked is. Arra emlékszem, hogy szerintem túlárazott volt (valami 28 euro rémlik). Azt nem tudom, hogy ők szállítanak-e magyarföldre.
Update: itt a [link], a shipping itt is külön alku tárgya lesz, de ha Ausztriába 20 euróért szállítanak, akkor legalább ennyi lesz Magyarország is.
És még mindig ott van az a lehetőség is, hogy direktben írsz a Heimannak. Szerintem az se lesz olcsóbb szállítással együtt. Te tudod, hogy szeretnéd/akarod-e annyira, hogy kifizeted

Esetleg keresel német (bármilyen) hardverapróhoz hasonló oldalt (tuti, hogy minden országban van ilyen) és ott vadászol, alkudsz meg egy Lidl-ösre.
-
Olympia76
tag
-
vampire17
addikt
-
RobexX10
aktív tag
-
Andras6800
senior tag
-
hzsolee
őstag
-
vampire17
addikt
-
adam3
aktív tag
-
vampire17
addikt
A massziv gyokerseg meg, hogy a stekkerek nem kombatibilisek... tehat pl a sima on/off termosztat stekkeret nem tod hasznalni erre, mert van rajta egy muanyag resz, ami nem engedi becsuszni...
Sztm nalad amugy ezt faragta meg a szaki... Nekem is ez lett volna a tervem, ha nem adnak a multifunkcios vezerlohoz... (csak gaz lett volna, foleg idegen helyen igy szetbarmolni....)
-
fo_di
őstag
-
vampire17
addikt
-
Pubszon
veterán
-
fo_di
őstag
mivel egy integrációval a karbonlábnyom is számíttatható, így van már értelme a szolgáltató vagy a napelem által megtermelt energiát is szétbontani fosszilisra (földgáz, szén) illetve nem fosszilisra (atom, nap, víz)
ezt talán valami adatbázisból veszi ki, hogy a lokális energiamixben mennyi a fosszilis energiahordozók aránya, illetve ha a napelemed be van kötve, az egyértelmű -
fo_di
őstag
-
vampire17
addikt
-
Pubszon
veterán
Hülye kérdés, de mi az a "nem fosszilis" az energia fülön?
Új hozzászólás Aktív témák
-
32300 - 32201
68483 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 33901 33900 - 33801 33800 - 33701 33700 - 33601 33600 - 33501 33500 - 33401 33400 - 33301 33300 - 33201 33200 - 33101 33100 - 33001 33000 - 32901 32900 - 32801 32800 - 32701 32700 - 32601 32600 - 32501 32500 - 32401 32400 - 32301 32300 - 32201 32200 - 32101 32100 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem annyira csodás az ASUS csodakábele
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), de jelentkezem majd. Jó móka lesz