Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz EQMontoya #74012 üzenetére

Az embereket nem tartja vissza a varhato buntetes a szabalytalansagtol(ahogy allitolag a nyilvanos megalazas, megszegyenites, kivégzés sem a bunozestol) hiszen aranyosan kicsi a lebukas veszelye is, es mivel erkolcsileg, moralisan rengeteg a nulla, aki valtozni egyenileg keptelen, de nem is akar. (Van ismerosom aki evente tobbszazezret fizet ki gyorshajtasra, mert nem esik jol neki lassan menni, es inkabb kifizeti. Tesco parkoloban a csaladosba all egyedul is. Stb. Ez masokat zavar, de vannak akik igy erzik jol magukat, hogy folyamatosan kihasznaljak a rendszer lyukait. ) Ezert szerintem nagyon kicsi az esely a pozitiv valtozasra, viszont sokkal nagyobb a dominoszeru vagy inkabb biliardgolyos fokozodasra. Sokan addig tudnak higgadtak maradni, mig az onerzetuk nem serul, de onnantol hatvanyozottan elgurul a gyogyszer. Valami fura komplexus kompenzacio megy az utakon, mindenki probal gyorsabb lenni, versenyezni, megmutatni a masiknak. De az egesz tarsadalom beteg valami azonos alapokon, csak az autozas felszinre hozza azt ami a hetkoznapokban kisse hatterbe szorul.
    Voltam en is ilyen egy darabig, ami az autos reszt illeti, de szerintem remelhetoleg nagyreszt levetkoztem.

Új hozzászólás Aktív témák