Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz ToBeY #66510 üzenetére

TP-Link Archer C5 (v. 1) van itthon, pár hónapja OpenWRT-vel, előtti gyári firmware-rel (inkább csak azért kapott OpenWRT-t, mert azt fejlesztik, foltozzák biztonsági szempontból, a gyári támogatás meg erre a verzióra megszűnt már).

Wifin mindig lóg rajta 2 laptop, 2 tablet, 2 okostelefon (ezek mindegyike az 5 GHz-es sávon), egy Raspberry Pi-alapú hálózati zenelejátszó meg időnként egy Xbox 360 2,4 GHz-en.

LAN-on lóg rajta egy NAS, meg két gigabites switch mögött 1-1 asztali gép és 1-1 Amlogic médiabox (ezek 2,4 GHz-et tudnának wifin és filmlejátszáshoz azért a kábeles kapcsolat a jobb). Egyelőre ez még nem "szépen" van megoldva (nincs elvezetve kábelvezetőben a fal mellett), ezt a lassan esedékes áramhálózat cserével együtt oldjuk meg.

Dual band router panelban szerintem muszáj. Az InSSIDer (Windows-os wifi "feltérképező" alkalmazás) és Wifi Analyzer (ugyanilyen célú app Androidra) 2,4 GHz-es hálózatokból általában 20+ szomszéd hálózatot lát, 5 GHz-en meg én vagyok egyedül. Wifin Speedtest szerint átjön kb. mindegyik 5 GHz-en csatlakozó kliensen a maximális netsebesség (az én esetemben 120/10-es UPC).

Az Archer C5 jelenlegi verziói szerintem olcsóbbak a C7, C8-nál, dual band-ot, gigabites portokat tudnak, aprón is van jelenleg használt olcsón.

Új hozzászólás Aktív témák