Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lenox
    veterán

Led izzoknal az ellettartam soran mennyivel csokken a fenyerejuk? Azon gondolkodom, hogy csereljuk le a hazban levo vilagitast led izzokra, van 354 darab :) A hagyomanyos 40W es 300 lumenes izzok vannak most ami azert eves szinten elegge sokat jelent villanyszamlaban. Egy 6-8 Wattos ledes izzo jelentosen csokkentene ezt, de nemtudom, hogy a rajuk irt 25000 ora elettartamnal mennyire csokken a kezdeti 400-500 lumen es, hogy tenyleg birja-e a 25000 orat.
    Illetve van meg a kompakt fencsoves izzo, az csak 2.5X kerul tobbe viszont "csak" 10000 orat tud menni, de ott sem tudom mennyire csokkent a fenyero a vegere.

En olyat hallottam, hogy gyartotol fugg, hogy milyen csokkenes eseten cserelik, van aki 70%-ot mondott, van aki azt, hogy ha lathato, akkor cserelik. En siman vennek valami jo gyartotol, aztan ha sotet lesz, cserelnem. De amugy ha eleve erosebbet veszel, mint a mostani 40 wattosak, akkor meg csokkenes utan is jo lesz, nem? Amugy en otthon csereltem most 40 izzot, meg van kb. ugyanennyi hatra.

Új hozzászólás Aktív témák