Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A magyar Duke Nukem 3D
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
azt felejted el, hogy az állam nem 1 zseb, és a zsebek nem feltétlen átjárhatóak. nomeg vannak pántlikázott pénzek, amiket csak adott célra lehet elkölteni. nem államszinten, csak egyetemszinten láttam ezt. egyik helyre elment 3x annyi, ami kellett volna, másik helyre nem jutott, amennyi kellett volna, de átcsoportosítani nem lehetett. tudom ,hogy nincs jól, de ez van

Skipp: minket is érint, faterom több, mint másfél éve vár gégemikrofonra... nincs rá keret. de egyelőre ez van. ha valamit újra akarnak építeni, előtte a cuccost le kell bontani. egyelőre eddig jutottak. -
Skipp
senior tag
Magyar ''egészségügy'' (bár ilyen nincs, vannak épületek, azokban meg ágyak, talán ez a helyes megfogalmazás):
Szombathelyi Markusovszky Megyei Kórház - Neurológiai Osztály - Keleti Szárny:
15 szobára jut 2 nővér, éjszakára csak 1. Gratulálni tudok hozzá.
Azért akadtam ki nagyon, mert nevelőapám apuja bekerült ide sajnos, Parkinson-kórban szenved, eddig jól bírta, de most nagyon rosszul néz ki. Gyakorlatilag a család többet tud arról, hogy hogyan van, mit csinál, mint a nővérek. Nem az ő hibájuk, hogy kevesen vannak, de elég erősen a leszarom mi lesz vele elv alapján kezelik itt az embereket. Nem átalakítani kéne a dolgokat, hanem újraépíteni...
-
Bash
őstag
-
csapos2
addikt
Két kezét a szájára tapasztva, alig bírja visszafogni kitörni készülő röhögését.
Késő...kitört...a földön fekve röhög.
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Vegyél vissza!

-
(Kolombusz)
veterán
Hűha, ha már Vladi mellett hoznak fel sértegetős témában, az jelenthet valamit.

-
EQMontoya
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
nah, beszéltem a forgalmazóval, asszongya a lapra, hogy ha ugyanilyet nem tud szerezni, akkor levásárolhatom a mostani értékét... mondom ember, garanciatörvényről hallottál?
igen erősen úgy tünik, hogy lesz 27k-m. -
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
azér mert szar

-
(Kolombusz)
veterán
No, volt EQMontoya, leteszteltük a prociját, ramját tiz perc alatt, aztán az enyémmel szoptunk közel fél órát.
Ennek a fos ASUS lapnak az sem mindegy, hogy a 2 tök ugyanolyan ramot milyen sorrendben pakolod bele. Pfff....
Evvan.
Aki ért a hangfalakhoz, az segitsen nekem. Miért van az, hogy a Megaworks 550-em mélynyomója egy bizonyos hangerő felett elkezdi ontani a mély dübörgést, mint az állat? Akkor is, ha semmit nem csinálok, csak simán feltekerem a hangerejét. Régebben azt nem csinálta. -
(Kolombusz)
veterán
-
tildy
nagyúr
Éjszaka volt a nyaralónkban egy idegen. Alattomos sunyi módon lopózott be mi már csak arra ébredtünk hogy egy idegen kb. 20 centis álló farokkal néz velünk riadtan farkasszemet. Örült hajsza kezdődött , de elbújt. Egy cuki kis mókus volt.

-
neduddki
nagyúr
HI!
Megotn kerem, hogy ne indulatokbol meg a nagy felsobbrendusegetekbol beszljunk errol.
Szoval a kerdesem:
Nektek hogy /Bash, tiv/ hgy csapodott le a kioto al nem iras? ill. a kornyezeteetekben egy altag amrikai egaltaln hallot errol ? hogy taaltak amediumok?
koszi
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
Mert megteheti usa egyellore(!!!).
De gondolj bele mi tortenne akkor amikor a fold usa-n kivul elo nepessegeek csak 15-20% azon a szinvonaon elne ahol ma az usa atlaga?
Mennyi energiara lenne szukseg? Ki tugya-e azt sozlgalni a jelonelgi kapcitas?
En rohattul elhiszem hgy ez kuva kenyelems meg le lehet szolni a vilag tobbi reszet, de mi lesz amikro a vilag tobbi reszerol matrne lehet kiszipojozni a dolgokat, mert vagy nem lesz raszorulva /lasd kina/ vagy egyszerun csak mert nem lesz, mert elpiusztul?
udv
neduddki -
(Kolombusz)
veterán
Lag van, tehát még mindig nem sikerült rendberakni a szolgáltatónál a dolgokat.
-
föccer
nagyúr
-
BITBOYS
addikt
háhá, feltörték az indexet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de gyorsan megjavították
[Szerkesztve] -
Integra
titán
épp most olvastam hogy felére zuhant a hibrid autók eladása, a honda leállt az accord hybriddel és a toyota is csak pislog hogy mi történt idén.
feküdnek rá a dízelre nagyon helyette. feltéve hogy sikerül nekik két éven belül az új füstszűrő/mosó berendezésük az új dízelükhöz. mármint a hondánál. toyonál nemtom mi van usa dízel téren. -
csapos2
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Lehet, hogy a nyúl is csúnya, gonosz, de most a pincében van összekötözve, a szamár teteme mellett. A kis mocsok már kétszer is megharapott, kénytelen voltam a száját is bekötni.
-
csapos2
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
...hazajött? Együtt laktok, vagy mi? Egyébként a sajnálatos történésektől eltekintve:
Szép az élet, jó a kedv!
-
(Kolombusz)
veterán
Jó reggelt!
Tegnap egész délután nem ment a net. Meg este sem. Na mindegy. Még mindig jobb, mint az ami EQMontoyaval történt. Kikapcsolta a gépét, visszakpcsolta, mikor hazajött és nem bootol. Ma hozza a procit, meg a ramokat tesztelni. -
tiv83us
veterán
Hadd foglaljam ossze ezt az ''hudenagyok odaat a kocsik'' temat.
Itt tavolsagok vannak. Ugyertem tavolsagok. Itt nem ugy van, hogy leugrasz a sarki kozertbe ketnaponta, esetleg hetente. Itt egyszer megy egy csalad nagybevasarolni, /a nagybevasarlo kozpontok /Wal-Mart SuperCenter/ altalaban igencsak tavol esik a lako ovezetektol, a forgalom es a nyuzsges elkerulese vegett.
Altalaban 20 perc vezetes. Ezutan a kiccsalad bevasarol 3-4 bevasarlo kocsinyi cuccot, szepen felpakolnak es mennek.
Aztan a csaladok vakacioznak is ugye, USA meg nagy. Gyerekekkel eleg nehez eset repkedni, sokan nem vallaljak be. Tegyuk fel, hogy egy NYC-ben elo csalad /meg csak nem is mereszeltem L.A.-t mondani, ami a nyugati parton van - minimum 3 nap autoval/ le szeretne utazni telen ket hetre Floridaba, ahol jo kis langyi az ido, mindenki megtud pihenni.
Abba az autoba kell sok-sok csomag, sok-sok ital az utra, etel, kenyelem, nagy belso ter.
Meg ugye nem art, ha ezt a vasat hajtja is valami, kell bele a motor. Tegyuk fel a csalad vinni szeretne 4 biciklit. Ne adj isten egy kisebb hajot /csonakot.../.
Ezen kivul rohamosan nonek a hybrid autok es a nepszeruseguk, mar nem nagyon talalkozni nem hybrid busszal.
Magyarorszagra tokeletesek az 1.5-1.6-os kocsik, de itt mas a szitu. -
Bash
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Azért van különbség utánfutó meg trailer között is.
![[kép] [kép]](http://www.utanfutocentrum.hu/images/etc/fooldal.jpg)
![[kép] [kép]](http://den-web011.seacor.net/php/gallery/albums/album51/trailer.jpg)
Gondolom kitalálod melyik honos Magyarországon és melyiket látni mifelénk az utakon.
Egyébként ha sok pénzem lenne sem vennék 6 literes dízelnél nagyobb gépet.
-
Drizzt
nagyúr
[link]
Huhh, amikor van az a Bessenyei elrepül a címlap alatt, az nagyon fájt.
-
lesaux
veterán
Mi van az Indexszel?
[link] -
neduddki
nagyúr
HI!
NEm tom hol olvastam, /de mar mervado komojjan vevendo embertl vol/, hogy nem fog a fold elpusztulnim, kiiktatja az emberiseget oszt kesz /vagy inkabb az emberiseg magat/, de attol a fold meg elni fog tovabb:- ))) mod: mindezt kicsit szarkasztikusan ertette termeszetesen
udv
neduddki
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Na latod lhe errol iy is beszleetni es nem kell sertodonek lenned, hogy /szerited/ leszojjuk, pedog csak ''nagyon keves'' kornyezetgazdasagtani ismeretei kapartam elo
udv
neduddki
p.s. Csak azt sajnalom, amit alegsujjosabbnak sznatm, abba nem kapszkodott bele senki es nem arrol beszleunk, hanem minden masrol /most az emberi elet erezheto pusztulasara lepo multokat akarom elivenni!!!:- ))) Mi a velemenyetek??? /
mod: TugyakTugya, de az atlag konzzervativ fegverhirdozo usa uber alles allmpolgar is tugya??? /erosen tulzo a jelzo, de nem vitaalapnak akarom!!!:- )))/
[Szerkesztve] -
Integra
titán
-
Bash
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Szummában akkor fog látszani ha az emberek nagy százaléka legalább ennyit fog tenni. Nem elég ha az állam törekszik az ésszerűbb, gazdaságosabb működésre, az embereknek is ugyanúgy áldozni kell. Én elkezdtem, ha valaha gyermekeim lesznek, ők folytatni fogják...
Nyilván 97-ben még tervben sem volt a H2, egyébként éppen néhány hónapja láttam az autópályán egy HydroMazda-t, Test In Progress címkékkel teleragasztva. Haladnak a dolgok, csak lassan.
Integra!
Egyelőre nem kivitelezhető, okának mélyre nyúló gyökerei vannak, amit nem lehet felszámolni egyik napról a másikra. -
neduddki
nagyúr
HI!
Met az amerikai gazdasag abban a masodpercben elvesziteni a csatat kinaval szemben /nehany szeritn mar regen bebkta, csak meg nem ismerte el es kapalozik/*
duv
neduddki
p.s, meg kicsit nem teccene a lakossagnak sem hogy valoban megerezne a szoritast
*eu mar reg elbukta, de fenyes jovo all mogottunk:- ) -
Drizzt
nagyúr
Nyíregyházán erőteljes mennydörgés tapasztalható, egyre erősödő széllel.
-
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
HI!
Az egyik floridai profnak azert kelelt lecserelni egy ''kis'' ketasjtos es kobcentis autpjat, mert a fia kozolte, hogy az unokajat csak nagy es biztonsagos autoban fuvarohatja, igy engedve a nagymamai vagyaknak vett egy 5m-es 4L-es batart, es mindkei elgedett. A fogyasztas tobb mint a duplaja, de kit erdekel siman meg tugya fizetni:- (((
udv
neduddki
mod: az 50es evekban raaltak egy utra ahol a szbadsag a szbad hejjvatoztatas megvalositasaaxz auto, es ehhez alacsonyan kell tartani az uzemanaygarakat mert kulomben az ere szocializat emberek morcosak lesznek
a 90es evekben azt mondatak az okosok, hogy ~95os arakon szamoolva 50$/barell-nel megeri kitermelni az usaban levo olajpalat is, arak tartosan fonn, megsem akarjak egyellore holdbeli tajja valtoztani... /bocsant de nem tom mejjik allam(ok)rol van szo elo ken venni regi jegyzeteket/
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Csak az a baj vannak statisztiakk meg vannak hozzalasok!
Es nemtom hany eve vagy kinn de mar ezekt is szepn felszeded, amugy szep dolog amiket leirsz, csak szummaban ez nagyn nem laccik, magyarul egy kal;ap szar se er: - ((( es itt a kerdesre a valasz is /mennyit vagy hajlando aldozni?/: - (((
A h2 az pedig hidrogent jenet /ez komojjan teccik a gondolkodasbeli kulomsegekra, vagy kulturalis kulomsegekre?/: - ))) Ugyansi akkorban nagyon benne voltam az altenativ hajtasokban, azon belul is a hidrogenben. 98-01-ig felevente 2-3 orara beugro voltam es pont ezkrol beszlegttun a hallgatokkal, volt egy nagyon jo kis tarsasg velik osszehoztunk egy majdnem komplertt kezdetleges eletciklus elemzest is h2 eloallitasra alternativ /de otthon is megoldhato/ modokon, azaz megneztuk, hogy mibe kerul ey meveheto cella, hogy taroljuk mijjen biztosagi izek kellnek, mennyi ideig erdems tarolni, mert a ch2 /es az lh2 nel is/ val szokes /egyszerune kisetal: - )))/ , lh2 a kriogen miatt, hidridek sok masmiatt /sujj, alacsony energiasuruseg, vagy nagyobb de akkor magasabb homerseglet kell/nem megoldas stb.
Es valoban usa mar sokat tesz magaert(!!!), mert ragyutt arra az egyszeru dologra, hogy nem fojtathato a dolgo mert megdoglenek az emberei, de mindezt hogy oldotta meg /es enm cdak az usa, hanem a tobbiek is/ kihejjezeik a szennyezo dolgokat ojjan hejjre ahol orolnek ennek, es ezek utan azt a terseget is tonkre teszi! /NEM CSAK AZ USA-rol beszelek!/
Bash: ne vedd mar ennyire magadra es ne kegyel mar ennyiore sertodott, probalj mar elvonatkozttani es hideg fejjel nezni, en nem sertegetlek Teged, sem az nagy amrikai almot, csak nezzuk mashonanis
udv
neduddki
p.s. es ksi felumban /ami hivataloan egy ~10e varos, de jo poen;- ))/ az also epuletben fecskek es leykapok feszkelnek, es a macskaab beleneveltuk, hogy ne bantsa a fiokakat, van mindig van 50-60 csirkenk amit hozankaerulesktol kezdve kizarolag darat kapnak kerulven atapokat, es mikor a floridai profok megkostoltak a hazi joszagokat akkor az volt a erdes, hogy ez mijjen allat, es nem ertettek, hogy ennek miert van ijjen ize? amugy nekunk falusi gyerekeknek folottebfurcsa mikor futoszalgon eloallitot csirket eszunk mert nincs ojjan ize az istenenk sem:- ( /pedgi itt naffaluban nem kapsz sokhejjen hazi csirket:- (/ -
Niquis
aktív tag
Azért a végére csak visszatértél ahhoz, amiről beszéltem
, de nem baj. Viszont a világ nagyon nagy részén még sokkal alapvetőbb problémákkal küzdenek, és ez sok ország nemtörődöm, rövidtávú döntéseinek eredménye, egyebek között azé is, ahol élsz. Nagy hatalom, nagy felelősség, ugye. Nem csak háztájon belül.
Egyébként valahogy úgy érzem, minden rövidtávú, amit csinálunk, és végső soron mi magunk is azok leszünk/vagyunk. Például a lakások teleklímázása, ami csak az utcára ontja tovább a meleget. Csak tologatjuk a szart egyik térfélről a másikra.
-
Bash
őstag
Egy szóval sem állítottam, hogy ez az ígéret földje. Nyilván a hybrid buszokat sem én vettem a városnak, és a napenergiás energiafarmokat sem én finanszírozom. Szintén nem én telepítem a fákat, erdős parkokat, tavakat a város közepére. Azt próbáltam érzékeltetni, hogy nem csak marketingduma van, az eredményét is látni.
Viszont ez egy hatalmas ország, és generációk kellenek ahhoz, hogy gyökeresen megváltozzanak a dolgok. Iparágak épülnek pl. a légi közlekedésre, ami kétszer akkora, mint a rest of the world-é [link]. -
parandroid
félisten
Meglepődnél, ha tudnád, hogy anno az 1,3-as dodzsemmel is elhúzkodtam a megrakott utánfutót. Befér a család egész havi bevásárlása a z 1,6-os kombi Astrámba is, aminek az önsúlya 1200kg. Tudom vele tartani nyaraláskor megrakottan a 140-150-es tempt, és szükség esetén még gyorsul is, pedig a mai magyar mezőnyben ez egy alsó középkategóriás személyautó.
A többi hétköznapi felhasználásra: ki az, aki napi szinten 7 utassal és comagokkal közlekedik? Ilyesmire felénk egyterűt vesznek, vagy kisbuszt. Ugyancsak furgonnal, kisbusszal, vagy pick-uppal járnak a jómunkásemberek is dolgozni.
Hajót pedig egyrészt nemigen van hova vontatgatni, másrészt aki megteheti, annak telik egy nagyobb, erősebb autóra is. Bár megnézem, hogy mekkora magánhasználatú hajó az, amit egy mezei 1,9-es PDTDI motoros személyautó (önsúly 1,5 tonna körül) nem tud kényelmes autópályatempót tartva elhúzni.
Eszemben sincs megkérdőjelezni a környezettudatosságodat, de az érveidet ebben a konkrét esetben falsnak és erőltetettnek érzem.
Valójában arról van szó, hogy öncélúan nagy hengerűrtartalmú autók vannak a tengerentúlon divatban, egyszerűen társadalmi berögződés alapján. Nem kétséges, hogy egyes szituációkban jól jön az extra motorerő, de hétköznapi közlekedésben nálatok is bőven elég lenne egy 1,6-os dodzsem is.
Ps: Persze ha ott élnék, valószínűleg én is valami nagy autót vennék, azon egyszerű oknál fogva, hogy ha valaki belém jön a 3 tonnás suvjával, akkor legyen esélyem túlélni. De ez egy önmagát gerjesztő folyamat, gyakorlatilag arrafelé már szinte mindenki ezért vesz 3 tonnás suvot.
''Felsorolni is hosszú lenne az olyan munkaköröket, amik Magyarországon nem is léteznek, és nagy köbcentis gépjárművet igényelnek.''
De éppen erről van szó, hogy nem a munkaeszközként használt járművekről van szó, hanem a családi használatra szánt személyautókról. Mint pl az átlagos, városban élő, nem (saját) gépkocsival munkát végző, csak munkába járáshoz és szabadidős tevékenységhez használt járművekről.
p -
Niquis
aktív tag
Te jól csinálod, és szerintem itt mindenki el is ismeri a környezettudatosságodat, az életviteledet és még sok mindenedet, mert megismertek. Én viszont azt nem értem, miért akarsz ilyen erősen térítőmunkát folytatni azért az országért, és a lakóiért, akik közül kíváncsi volnék, mekkora arányban követik a példádat. És hogy miért akarod mindenáron az ígéret földjeként beállítani, mikor ezzel a legtöbbünkből csak makacs ellenállást váltasz ki. Mert azért azzal mindenki tisztában van, hogy a kép nem csak ennyiből áll.
-
Bash
őstag
Egyszerűen minden nagyobb, de csak egy nagyon egyszerű dolgot hadd hozzak fel példának. Ha akarnék sem tudnék 1 literes tejet venni a boltban, mert nincs. Van fél gallonos (1.89 l) és gallonos (3.78 l).
Felsorolni is hosszú lenne az olyan munkaköröket, amik Magyarországon nem is léteznek, és nagy köbcentis gépjárművet igényelnek.
_az!
Ezzel azt hiszem be is bizonyítottad, hogy Magyarországon ez mennyire elképzelhetetlen. Itt megnézheted hol lakom: [link], a város közepén, a legközelebbi állatkert ~70 mérföldre van, amiről tudok. -
EQMontoya
veterán
szépesét! nah, lapom vagy procim fakereszt, holnap meek (Kolomnusz) fórumtárshoz tesztelni... jajjdejó nekem, a kurva életbe!!!
-
Bash
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Tényekről beszéltem nem marketingdumáról. Nem tudom mi köze a marketingdumának ahhoz, hogy a lakásomban összesen 1 db hagyományos izzó van. Nem tudom mi köze a marketingdumának ahhoz, hogy a programozható termosztátomat úgy állítottam be, hogy a lehető legkevesebb energiát fogyassza a légkondi. Nem tudom mi köze van a marketingdumának ahhoz, hogy tudatosan energia- és víztakarékos háztartási eszközöket vásárolok és azokat felelősségteljesen használom. Nem tudom mi köze van a marketingdumának ahhoz, hogy a közel lakó barátommal együtt egy gépjárművel megyünk dolgozni kettő helyett. Tömegközlekedés a városunkban reggel 6-tól este 7-ig óránként közlekedő buszjáratokban kimerül, munkánk jellegéből adódóan eleve használhatatlan a számunkra. Apropó, tömegközlekedés, a te városodban hány hybrid busz közlekedik?
Nincsen H2-esem, nem is kellene, igyekszem az amúgy teljesen átlagosnak mondható 3.3 literes motorral rendelkező gépkocsimat a parkolóban pihentetni, ritkán megyek havi 750 mérföldnél többet.
Ha lakóhelyem jellege engedné felszerelnék egy SPS-t a tetőre és hozzákapcsoltatnám az energiaszolgáltatóm rendszeréhez, mert itt ezt is támogatják.
Igen, rengeteg a szennyezés, de nincs még egy olyan ország, amelyik ennyit tenne a természet megőrzése érdekében. Kíváncsi lennék hány madárral, mókussal egyéb állatkával futsz össze a város közepén egy nap. Gondolom a kacsák sem költenének az ablakom alatt, ha nem éreznék jól magukat. Lehet, hogy mégsem annyira rossz hely ez, mint ahogy képzelitek? -
Lortech
addikt
Európában ezek szerint nincs:
-utánfutó
-7 utas
-nagybevásárlás + fékezés
-lejtő
Valamint az európaiak még nem jöttek rá, hogy mire jó a nagyobb köbcenti.
Tudom, hogy nem ezt állítottad, szándékosan csúsztattam(!), de nem csak az volt a kérdés, hogy mire jó a nagyobb köbcenti, hanem hogy miért haladja meg jócskán az európai átlagot. -
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
HI!
Ez mar kiment z idobol:
Es pont a normakat szokas peldanak hozni, hogy jonnek sorba az euro 3 euro4 lassan euro5 is, es nincs az a hatalmas ugras az emisszional mint volt az euro1 bezetesekero, vagy euro1 euro2 valtaskor, sot ezek mindig fojjamatos fogyasztas novekedesel jarna, sot be kell vetni mas anyagokat is /adblue ami egyellore veszejtelnnek tunik/ erdekes hogy Karlovitz is mostanaba irogatott errol
Kozben nagyon hallgatunk pl. a novenyevo haszonallataik metan kibocsatasarol!!!
Fejlett orsagfok agyondotaljak a mezogazdasagot, miert? nem lehetne siman segejkent odadni eszt a penzt, de elehtne, de mi lenne azzal a sok emberrel aki csak a labat logassa es lazadozhat? az agyndoltat nagyuzemi midszerekkel gyartott izet meg lenyomjak a vilag toran, mint segejjt /nem akarok kietei a genmanipulacio kerdesirol, ami mint minden nam mast ming pizkerdes:- (((/
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
Az a baj hogy en ezekne a dolgoknaka eremenyeto is van szerencsem latni, ill. ojjan emberek szajabol hallani akik nincsennek hasresve a marketiug dumatol /linkeltam ma rNked par embert ha jol emlexem:- )/
Fojjtadhatbad csak az erdemenyessege sajnos igencsak kerdeses es megkerdojelheto.
Itthon is rohattul orultunk a 90-es, hogy mijjen jo lesz ha a szennyezo autokat levsereljuk keveset szennyezokre, asztanmeg ovatosan vki megjegyezte hogy samoljunk mar egy kicsit, szamoltunk es csunya lett:- (((
/amugy en voltam az pl. aki eloszor szamoltam 97-ben egy tdk vegere, hogy mi lenne, ha a bp-n lecserelnek az osszes autot h2-re /referencia egy merci fogyasztas/. hjjba akkor eg komojj ember voltam:- )))/
A raszoritasokrol meg annyit, hogy ma mar /jo regen/ az akerdes, mit lennel hajlando azert aldozni hogy ... / es ide nem vmi fal szoveget kell erteni/pl kornyezettudatosabban elj/, hanem pl. a napi szumma energiafelhasznlalsod a fele legyen mint most, vagy kozvetlenebbul: miert lennel hajlando letteni az napi varosi kozlekedesben az autot tomegkozlekdesre valtani/ na ez az amire a fejlett orszagokban /es kimelten usaban/ tesznek az emberek /rosz nyekvek szeritn akar 90-95%a/ es usa meg gazdasag nagysaga miatt si fekete poszto/
Ma sokaknak mar az a velemenye, hogy akkor lesz komojjanveve a termeszetrombolas, amuikor ojjanmeretuve valik az emberi pusztulas, hogy a multiknak veszejezteti a piacat. Nem ritka fajo ez?
udv
neduddki
mod: aszme a #706ban ravilagiotttal hogy mennyire jo hejjen tapogatoztam kisse feljebb
az a baj, hogy amerika eddig a f....allosz jo vegen allt, de mar kezdi sejteni hogy szepassan csuszik a masik vegere es rohhattul nem teccik neki /ezta kozgazdfaszok nemigy szoktak mondani, de ugy kevesbe sujjos/
[Szerkesztve] -
-
Memphysto
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én csak azon röhögtem hogy a hatalmas motorokból nevetséges erőt hoztak ki régebben!
most már kicsit jobb a helyzet!
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Más az életstílus, mást szoktak meg az emberek. Nekik kell a nagy, hatalmas, kényelmes autó. Abba meg kell a nagy motor, hogy mozgassa. Amerika teéjesen más világ, menniakarokéénis

-
Bash
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Megnézném én hogy húznál el egy megrakott utánfutót egy 1.6-os dodzsemmel. Arra is kíváncsi lennék hogy raknál be 7 utast csomagokkal egy átlag európai négyajtósba vagy éppen hogy pakolnád be a nagybevásárolt árut a csomagtartóba és az utastérbe úgy, hogy fékezésnél ne hulljon a fejedre semmi vagy esetleg még ki is láss a hátsó szélvédőn...
Kb. azért jobb a nagyobb köbcenti, mert nem engedi visszagurulni a hídról a 2 tonna önsúlyú gépjárművet és nem tartja fel a forgalmat 20-al való döcögéssel a lejtőn. Szándékosan nem írtam semmiféle utazással vagy szórakozással (pl. hajó vontatása) kapcsolatos dolgot, csak mindennapos tevékenységeket. -
-
Bash
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Meg lennél lepődve, hogy milyen programok vannak pl. az energiatakarékosság, a tisztább energia érdekében. Meg lennél lepődve, hogy a politika milyen nyomást gyakorol az autógyárakra... folytathatnám.
De az európai embert csak a száraz CO2 kibocsátási számok érdeklik, abba bele sem gondolnak, hogy mi történik valójában, mi van a háttérben. -
csapos2
addikt
A marhának:
![[kép] [kép]](http://img410.imageshack.us/img410/4774/violentsmiley098ul7.gif)
-
REDeath
őstag
tegnap ugyaniylet kaptam csak ebay helyett nortfforkbankos volt....
Dear eBay user,
eBay Customer Support Team requests you to complete eBay user confirmation form.
This procedure is obligatory for all users of eBay.
Please click hyperlink below to access user confirmation form.
http://userconfirmationform-id413780.ebay.com/userdirectory/eBayISAPI.dll
Thank you for choosing eBay.
This mail generated by an automated service.
de dátum, a címzett sem én vagyok. de sajnos tuti van olyan marha aki így is klikkelgetni kezd össze-vissza.
feladónak meg ez állt
eBay [supportteam.refO95490029828.nf@ebay.com]
Aktív témák
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- World of Warships
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Battlefield 6
- Robotporszívók
- Bittorrent topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 10GB OC GDDR6X 320bit WaterForce
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Toshiba 408S Multifunkcionális nyomtató ( újszerű )
- Saeco Talea Giro Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Logitech G920 Kormány szett 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![[kép] [kép]](http://www.volvoadventures.com/164Road_Train.jpg)

Tényleg nem. A példa pedig életszerű.
, de nem baj. Viszont a világ nagyon nagy részén még sokkal alapvetőbb problémákkal küzdenek, és ez sok ország nemtörődöm, rövidtávú döntéseinek eredménye, egyebek között azé is, ahol élsz. Nagy hatalom, nagy felelősség, ugye. Nem csak háztájon belül.
Nem hiszem, h. annyival több amerikai szeretné az általad felsoroltakat elvégezni, mint európai társaik, amennyivel több amerikainak van nagyobb erejű autója...