Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
MarKoo
addikt
Ezt én se értem. Nem sok értelme van nyárra feladni ezeket. Amit utoljára kellett olvasni, azt elolvastam, de olyan kérdéseket tettek fel, hogy....
Ennek a mai ''tanítási'' napnak is sok értelme volt. Első órára nem kellett bemenni, a második órán nem csináltunk semmit, sőt a harmadikon se, utána pedig jöttünk haza. Bár a harmadik órán a tanár felvilágosítást tartott...
-
Batman
őstag
Azért még nem felhőtlen a boldogságom , mert hátra van egy neuro biológia vizsga.
Hát az megint jó móka lesz.
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
Én a 4 év középsuliban asszem 2 kötelező olvasmányt olvastam el. Azt is azért, mert rövid volt. Nem vesztettem semmit, ahogy hallottam a tartalmukat. Nem tudom, mi a túróért adják fel szünidőre az olvasnivalót! Az az idő, mint a neve is mutatja, arra való, hogy szerencsétlen elgyötört diák valamelyest regenerálódjon.
-
Sanya
nagyúr
ma erős leszek, és nem fogok inni
-
MarKoo
addikt
Huh! Kaptam nyárra bőven kötelezőolvasmányt. Azt hiszem még a PH! táborba is azokkal megyek.

-
Batman
őstag
Megvnan az anal 2-es

Ez a nap is király
üdv -
Vangelis
félisten
Dolgozni ...dolgozni dolgozni....... lusta szárazföldi pa......

-
erdeya
senior tag
Nagyon sok a melóóóóm

Pedig péházni szeretnék...
-
jeges
senior tag
no mostan értem vissza...
köszi mindenkinek
reméljük, minden a tervek szerint lesz
szerk: grafiqs! próbálnál csak a bem utcán végigmenni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem egy hosszú utca, de reggel óta állnak rajt' az ótók
[Szerkesztve] -
mayerlaci
senior tag
Mod-ok nem tudják megnézni valahol ki mennyit offolt?
-
mayerlaci
senior tag
Gratula Jeges.
-
Grafiqs
őstag
Basszus ez közlekedés. Épphogy beértem lapindítóra.
Csókoltatom demszkííít.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jeges: Grat.
-
Bash
őstag
Üdv!
Hajnali 5, most jöttem haza a reptérről, lakótársaim két napra mennek a Niagara-hoz. Máskor ilyenkor szoktam ágyba menni, ma meg már 40 perce ébren vagyok.
Csütörtök éjjel mehetek értük megint.
MOD: közben visszaolvastam, és szeretnék régen látott jeges cimboránknak gratulálni!
-
ngabor2
nagyúr
Akkor csak neked, meg akit érdekel: egy gázelegy nyomása az egyes alkotó komponensek parciális nyomásának összege. Parciális nyomás az a nyomás, amit akkor mérnénk, ha az illető komponens egyedül töltené ki a rendelkezésre álló teret. Emiatt van az abszorpciós hűtőben egy olyan ''segédgáz'', ami nem oldódik az oldószerben (jelen esetben hidrogén, ami nem oldódik vízben). Így nagy össznyomás esetén is lehet kicsi az ammónia parc. nyomása, amitől a forrpont függ, tehát nagy nyomás esetén is alacsony hőmérsékleten forr.
Kb. ennyi maradt ki a zárt topikból. Ha valami még érdekel, kérdezz nyugodtan. -
jeges
senior tag
válasz
Necrolyte
üzenetére
ezt találtam közbe':
''A két gáz térfogata azonos a teljes térfogattal, ekkor mindkettőnek nyomása kisebb az össznyomásnál. Ez a parciális nyomás. A komponensek parciális nyomásainak összege az össznyomás''
ezt speciálisan a levegő nitrogén-oxigén elegyére írja, de lehet, h általánosan is igaz... azt írja, hogy a p1*v1=p2*v2 egyelőségből következik
szerk: már ha a hőmérséklet közben állandó marad...
[Szerkesztve] -
Necrolyte
tag
-
ngabor2
nagyúr
Legalább nem unatkoztak a modok

Bár talán jobban szerettek volna unatkozni.
Ilyenkor kellett volna bevezetni mindenféle újonc-lassító dolgot (újonc nem nyithat topikot, max. 20-percenként szólhat hozzá azonos témához, stb...). Talán csak tüneti kezelés lett volna, de lehet, hogy segített volna. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Necrolyte
üzenetére
Csak az a baj, hogy alapvetó tárgybeli hiányosságai voltak a témát illetően. Ez még nem lett volna baj, ha nem küldte volna el arrogánsan azokat, akik segítő szándékkal erre felhívták a figyelmet. Lásd nyomás vs. parciális nyomás.
De ezt az offolást szerintem hagyjuk abba még az OFFTPOC-ban is, mert hasonló sorsra jutunk...
-
tiv83us
veterán
Vangelis: #363 - semmi??!

-
tiv83us
veterán
Na, vege az iskolanak ugylatom...
-
Vórcsíf
csendes tag
ZAG-ZAG
-
Vórcsíf
csendes tag
Naggyon fassza; amúgy szasz Necrolyte...
Údé vagy kicsihumi? -
Necrolyte
tag
Ez egy rohadt jó topic volt, de most komolyan. Remélem megcsinálja a hűtőt. Annyi lenne annak a lényege (mármint a hűtőnak), hogy kitépi a csöveket, és újakat rak be. Akkor van gáz, ha a motorja is elrohadt, mert akkor annyi a hűtőnek.
Egy kérdés: Ennek az rgb-nek, hogy jutott eszébe egy rozsdás sz*rt megjavítani, amikor azt már a méhben sem vennék be. De azért hajrá!!!!!!! -
ngabor2
nagyúr
Meg lehet valahol nézni, hogy mely témákhoz szóltam hozzá utoljára? A jobboldali lista nem jó, mert nem ennél a gépnél szóltam hozzá.
-
ngabor2
nagyúr
Éljen a struccpolitika!

De a konstruktivitás is legyen benne: az utolsó csepp, több felszólítással: Bővebben: link -
erdeya
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Olvass visszább...
Amúgy szerintem is zárjuk a témát. Ami nincs, arról nem kell beszélni.
Necrolyte: Közelebb a nyugdíj? Alig 37 évem van még addig. És meg is öregszem. Valahogy nem sikerült elhitetned, hogy most nekem kurva jó.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Most miért repült RGB?
Linket adtok? -
Necrolyte
tag
Sajnállak is érte titeket. Szerencsére még nekem van egy kis időm, amíg elkezdek dolgozni.
De azért remélem még emlékeztek milyen felkelni az első nap 10 óra környéknén, 12-re felébredni, és mondjuk estig jó filmeket nézni, vagy gépezni, vagy bringázni.
Remélem inkább arra gondoltok, hogy nektek már közelebb a nyugdíj, én még tovább fogok szívni. -
jeges
senior tag
hja, hogy ti arról beszéltek, akinek nem ejtjük ki a nevét...
ehhh...
láttam tegnap a ''balhét'', sztem nincs mit beszélni róla.
-
erdeya
senior tag
...jajj hát tudod ''arról'' nem beszélünk, hogy az új modokkal megerősített hadtest milyen jól végezte tegnap a munkáját...
Szerk: Olyan szívesen visítanám én is, hogy utolsó nap a munkahelyen, de egyrészt nem igaz, másfelől meg a kolléganő elég furán nézne rám. Én majd csak júli 12-én, cca. 1 hónap műlva koccolok le. Akkor is csak egy kis időre
[Szerkesztve] -
Necrolyte
tag
Jó reggelt mindnekinek!
Utolsó nap a suliban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
(Kolombusz)
veterán
Jó reggelt!
Itt a szerencsi gimiben végre uccsó tanitási nap, holnap már nem jön reggel 10000000 gyerek a portán keresztül... -
erdeya
senior tag
Jó reggelt evribádi!
Hű miről maradtam le tegnap...
De nem beszélünk már róla. Viszont örülök
Jegesmaci: Granulálok a picihez!
Aktív témák
- Retro Lenovo ThinkPad laptop csomag (T400, T61, X61s) - 3 db egyben
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)