Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Aktív témák
-
Bash
őstag
Nagy sikerű OFF TOPIC-unk elérkezett következő fejezetéhez: Bővebben: link
-
Bash
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
Első kérdésedre a válaszom: itt élek. És asszem ezzel a második kérdésedet is kilőttem.
A 9 és 7 évetekkel pedig nem szeretnék versenyezni.
Egyébként most kicsit visszaemlékezve eszembe jutott egy jó nyaralásom. 2003 májusában voltam 3 napot Cocoa Beach-en. Rengeteg új dolgot láttam, többek közt voltam a Kennedy Space Center-ben is, illetve a világ legnagyobb luxus kaszinóhajóján, a Sterling-en. Olyan sűrű volt a programom, hogy az Atlanti-óceánban is csak éjfél után volt időm megmártózni.
-
Bash
őstag
New York-kal nem volt semmi gond, csak éppen nagyon hiányzott valaki, akit elvihettem volna magammal. Szeretem a filmeket is, de moziban is akkor voltam utoljára.

tildy!
Gyerekkoromban 5-6 egymást követő évben egy-egy hetet ott nyaraltam, akkor lehetett fürödni. Van kemping is, ha a sátrat favorizálod, vannak faházak is a közelben. -
Bash
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
Én amióta itt dolgozom (2 év 2 hónap), azóta összesen egyszer voltam vakáción. Ez tavaly július 3-8-ig volt, amiből két nap hétvége volt, tehát csak 3 nap szabadnapot kértem. New York-ban töltöttem az 5 napot, de megfogadtam, hogy egyedül sehová nem megyek még egyszer.
Ezen kívül heti átlag 5-6 nap, napi 9-12 óra, esetenként még ennél is több munka. -
Bash
őstag
Szlovákiában a Siravar környéki tavakat tudom ajánlani.
Kicsit off, de éppen Siravar-ról akartam keresni valamit, és ezt találtam: Bővebben: link Bővebben: link.
Szlovákiai PH! tagok:
ates71: Bővebben: link
Gyuri16: Bővebben: link
OSca(R): Bővebben: link
Tímár: Bővebben: link
yksz: Bővebben: link -
-
Bash
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
Tőlünk kb. 300 km-re van a szem, ahol egyébként teljes szélcsend és nyugalom van. ''Szem''-nek hívják a közepén azt a kis karikát, ami akár többtíz km széles is lehet. Nálunk ''csak'' tropical storm erejű szelek fújdogálnak, de ahogy mondtam meg-megrezegnek az ablakok.
tiv83us!
Ivan 120 mph-val ért partot tavaly, ennél a 145 mph nem csak kicsit rosszabb, hanem sokkal. A károk exponenciálisan növekednek a szélsebesség növekedésével.
MOD: ezt a képet most találtam: Bővebben: link. Amit látsz az nem felhő, hanem ahogy a hullámok partot érnek! -
Bash
őstag
A benzinár semmiség, azt csak pluszban tettem hozzá. Kapcsolat annyi, hogy tavaly is hónapokra visszafogta a kőolaj-kitermelést a pusztítás, most megint fennáll ennek a veszélye is.
De mint mondtam ez nem lényeges. Sokkal inkább elszomorító, hogy mennyi ház romba fog dőlni, esetleges halálesetek. Kubában és Haiti-n kb. 32 emberéletet követelt Dennis, és kb. 1,5 millió ember lett hontalan.
-
Bash
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
Úgy néz ki keményebb lesz, mint Ivan volt tavaly. Szerintem rajtunk túl van a nagyja, de azért az ablakaink még rezegnek rendesen. Éjszaka félelmetes hangok voltak.

Még kb. 5 óra van partot érésig, nagyon erős 4-es kategória, majdnem 5-ös. Belegondolni is rossz. 2 nap alatt 20 centtel ment fel a benzin ára. -
Bash
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Az eső kicsit alábbhagyott, de süvít a szél, a golfkocsim dülöngél. Pálmalevelek hullanak, a röplabdapálya már víz alatt. Ahhoz képest, hogy több, mint 100 km-re vanm Hurricane Dennis szeme, nem gyenge. Inkább behúzódok az irodába, nem megyek ki, ha nem muszáj, de egy óra múlva vezethetek haza.
-
Bash
őstag
-
Bash
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Viszont nálatok száraz a levegő, amit sokkal könnyebb elviselni, mint az itteni párás levegőt. Gondolj bele, szakad az eső, és emellett van 30+ fok, ez minimum 80% páratartalmat jelent. Így hajnali 2 felé sem csökken a hőmérséklet 27°C alá, az öbölben a víz is 30-32°C-os.
MOD: Épp most indult be a riasztóm, akkorát dörgött az ég, szépen villámlik is, ahogy a villámok fővárosában illik.
tiv!
You're welcome! -
Bash
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
Reggel 150 mph-s szelei voltak, azóta, hogy partot ért Kubában gyengült, jelenleg olyan 115 mph-s szélsebessége van, ez még mindig 3-as kategória. Ahogy kiér az öbölbe megint erősödni fog. Egyelőre tényleg úgy tűnik, hogy elkerül minket, de azért már ma is szépen megáztatta a seggem.

Ráadásul melóhelyen is balhé volt, egy truck kidöntötte a kapubejárónál az intercom box-ot. Legutoljára amikor nekimentek, akkor nekem kellett panelt cserélni benne szakadó esőben. Most szerencsére
jobban eltalálta, kidőlt a betonból az egész. 
-
Bash
őstag
Ezek a legfrissebb képek Tropical Storm Cindy okozta károkat szemléltetnek: Bővebben: link.
Tropical Storm azt jelenti, hogy a szél sebessége nem haladja meg a 74 mérföld/órát (119 km/h).
Hurricane Dennis jelenleg a 135 mph-s (217 km/h) szélsebességével 4-es kategóriájú hurrikán.
Tavaly négy hurrikán ért partot nálunk, Charley (Category 4), Frances (Category 2), Ivan (Category 5), Jeanne (Category 3), rengeteg kép, videó található róluk, ha érdekel, akkor Google a barátod.
-
Bash
őstag
Asszem a héten ma volt az utolsó nap, hogy nem esett az eső. Holnaptól már megint lesz egy rakás extra melóm, jön Hurricane Dennis: Bővebben: link
Két héttel ezelőtt Tropical Storm Arlene miatt szakadt az eső 3 napig, kellemesen eláztam mindhárom nap.
Tropical Storm Cindy meg épphogy csak elhalt, már itt is van Dennis. Tavaly az első nagy hurrikán (Charley) augusztus közepén jött, most még csak július elején tartunk, de már a negyedik trópusi vihar közeledik. Messze még a vége. -
Bash
őstag
Honlap szerint a Kelly-Tech és a Mistral a hivatalos forgalmazók: Bővebben: link, szvsz náluk kell döngetni az ajtót. Jobb helyeken simán megrendelnék, de ha Magyarországon nem megy, akkor sajnos valami szomszédos országban kell szétnézni, tele van Európa Chieftec forgalmazókkal.
-
Bash
őstag
Hmm. Egy éve ilyenkor New York-ban az ENSZ Székház tövében néztem a tüzijátékot pármillió ember társaságában. Most itthon ülök egyedül, bámulom a monitort.

-
Bash
őstag
Hajnali 2 óra 7 perc. Ahhoz képest, hogy 11-kor lejárt a munkaidőm, még épp idejében hazaértem.
Senkinek nem tűnik fel, hogy délelőtt hárman dolgoznak, délután meg 1 idióta rohangál (ez lennék én). Volt ma egy díjnyertes telefonálóm is, gay bar-okról érdeklődött, meg hogy sok gay szokott-e jönni hozzánk, pff.
Holnap ugyanez vár rám. Hétfőn meg július 4-e, itthon leszek. De minek.
-
Bash
őstag
-
Bash
őstag
Tegnap este alaposan felzaklattak. Nem esett jól. Közben melóhelyen is szívtam rendesen. Sajnos a tegnap este még csak a kezdet volt, borzalmas hétvégének nézek elébe, utálom a szervezetlenséget, a fejetlenséget.
Éhes is vagyok, hajnal 4-kor ettem utoljára, most meg már lassan 10 óra lesz.
Egyetlen jó dolog, hogy bekapcsoltam egy kis zenét (The Eagles - Hotel California), ettől meg még jobban egyedül érzem magam. -
Bash
őstag
Te is tudod, hogy miért lett törölve, és azt is tudod, hogy néhány témája személye nélkül elfogadható lett volna a PH!-n. Vond le a következtetést.
MOD: asszem ennyi volt, de ha találsz még nyugodtan oszd meg velünk. Ezek is csak azért jutottak át a rostán, mert az #1 hsz. törölve volt, és így a kereső nem őt dobta ki topicnyitónak. -
Bash
őstag
Nem most töröltem, hanem hetekkel ezelőtt. És azóta is akkora az érdeklődés a téma után, hogy nem győzöm naponta zárogatni őket.
Egyébként meg mutass egyetlen topic-ot az illetőtől.
Azt már meg sem akarom említeni, hogy ennek tudod hol a helye: Bővebben: link. -
Bash
őstag
válasz
Grafiqs
üzenetére
Ezt nevezitek ti újonc-oltásnak?
Ide-süss: Bővebben: link.
5 napja kuss van a topic-ban, hirtelen elhallgatott mindenki.
-
Bash
őstag
Nekem is és másoknak is működik, de akkor próbáljátok így: Bővebben: link.
-
Bash
őstag
Közkívánatra: Bővebben: link (10 MB)
-
Bash
őstag
válasz
SPDeluxe1.0
üzenetére
Felbontása még ennél is jobb: Bővebben: link Majd ha lesz időm csinálok ezzel is screenshot-okat.
Lord Zero: nem, ez sem frissül, kb. ugyanazokat az adatokat használja, mint a Maps, csak kicsit jobb felbontásban. Nálunk a belvárosban a magasabb épületeket 3D-ben is meg lehet nézni, a Google Earth Pro verziója pedig full 3D-s képeket mutat. A valós idejű műholdozásig valószínűleg még van pár évünk. -
Bash
őstag
válasz
SPDeluxe1.0
üzenetére
Én még a ház előtt parkoló kocsimat is látom vele! Tegnap este vagy 3 órán keresztül nézegettem.
Kicsit el is gondolkodtam rajta, lehet pár év múlva már itthonról a gép előtt ülve meg fogom tudni mondani, hogy a világ másik részén Gizi néni éppen veteményezik a kertben. -
Bash
őstag
Van ennek topic-ja is gyerekek: Bővebben: link, és már egyáltalán nem új a dolog.
A tegnap kiadott szenzáció a Google Earth nevezetű műholdnéző program: Bővebben: link. -
Bash
őstag
válasz
mayerlaci
üzenetére
Bővebben: link - a segítőkészség mintapéldája, ugye?
Ugyanis én erre a hozzászólásra válaszoltam. -
Bash
őstag
válasz
Vangelis
üzenetére
Zil-t errefelé még nem láttam, de tegnapelőtt este majdnem vezettem a melóhelyem nagy buszát. Gond nem lett volna vele, mindössze annyi, hogy nem vezethetem.
(Ide még mondanék egy mondatot, de inkább nem bíztatom a fiatalabbakat.)
Közlekedésre meg azt tudom mondani, hogy oda kell figyelni, mint mindenhol. Csak itt egy ''kicsit'' több autó van, meg nem 2-3-4 sáv, hanem kétszer-háromszor annyi. Jogsim még tiszta, és szeretném is, ha így maradna, egyre olcsóbb a biztosításom. -
Bash
őstag
Anno én is Pesten tanultam: Bővebben: link. De ez már elég régen volt, azóta sokat változhatott. Úgy látom a tehergépkocsi-oktatóm még mindig ott dolgozik, és még mindig Mercedes-szel jár, pedig már akkor is 14 éves volt a járgány.
Vezetni megtanítottak, bő fél év alatt megszereztem a B, C kategóriás jogsit. -
Bash
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ha hirtelen ennyi kérdésed támadt, akkor valamennyire csak érdekel: Bővebben: link.
De azt hiszem ehhez a hozzáálláshoz már nem tudok mit mondani, én a helyedben nem nevetnék, ez ugyanis alapműveltség.
-
Bash
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
9. évfolyam (gimnázium/szakközépsikola 1. évfolyam) Földrajz tankönyv:
Az ásványok, kőzetek keletkezése
Ha elmúltál már 15 éves, akkor szégyelld magad, és kapd elő a könyvet!
-
Bash
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem mondod komolyan, hogy nem hallottál még földgáz kitermelésről.
Iskolába járni már nem divat?
-
Bash
őstag
válasz
SPDeluxe1.0
üzenetére
Köszönöm a dícséretet. Soha nem használtam magyar billentyűzetet, mindig is angolon gépeltem, kb. egyforma gyorsasággal és kevés hibával tudok gépelni mindkét kiosztáson. A helyesírás meg valahol általános iskola első osztályban kezdődött, másodikban már versenyekre küldtek. Nem nagy ügy, szerintem ez olyan dolog, aminek mindenféle odafigyelés nélkül magától kell jönnie.
A benzinárak:
Regular Unleaded (89): $2.18
Premium Unleaded (91): $2.27
Super Premium Unleaded (93): $2.39
Ez ma reggeli helyzet a szomszédos CITGO kútnál, ami átlagosnak mondható. BP, Chevron, Shell mind drágább, de egyébként is elég változó a benzinár. Minden kúton más, és hetente többször is változik. De emlékszem én még 86 centes benzinre is (kb. 3 évvel ezelőtt).
MOD:
Igen Kalandor, természetesen gallonban értendő, ami 3,78 liternek felel meg. -
Bash
őstag
Tegnap éjszaka melóból hazafelé már igencsak az E betűbe hajlott az üzemanyagszint-jelzőm, de nem volt kedvem tankolni, gondoltam majd reggel. Reggel meg sietnem kellett, csak remélni mertem, hogy kibírja még azt a 10 mérföldet. Kibírta, de nem felment 4 centtel a benzin ára éjfél óta?!

Vlad!
Nem szép dolog ennyire elhúzni a mézesmadzagot!
-
Bash
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
Biztosat én sem tudok, én erre alapoztam a válaszomat: Bővebben: link.
Egyébként meg könnyen elképzelhető, hogy erdeya-nak van igaza, és még logikus is.
-
Bash
őstag
-
Bash
őstag
Az enyém sokkal jobb, viszont már nem olyan új: Bővebben: link

fokukac!
Próbálkoztam a Yoda-t meghajtogatni, de egyszerűen lehetetlen. Vagy csak én vagyok túl béna.
-
Bash
őstag
Hazajöttem, letudva a mai meló is, de a hétnek sajnos még nincs vége.
Bementem szokásos időben, 3-kor, elláttam szokásos teendőim, összeraktam a papírjaim... 4-kor elkezdett szakadni az eső, pont ''terepen'' voltam, sikerült is kb. 3 perc alatt bőrig áznom. Megázni rossz csak, utána már nem számít, hogy csöpög vagy folyik a ruhámból a víz.
Gyorsan elintéztem még, amit kellett, aztán szépen visszahúzódtam az irodába, bedobtam a szárítóba a pólóm, meg a zoknim.
Csendben eltelt a délután, tettem-vettem, este meg volt egy okostóni telefonálóm, aki némileg felhúzott. Meg akarta nekem magyarázni, hogy a szobákban lévő always on high-speed internet-kapcsolat az DSL. Hamar rájöttem, hogy nem érdemes vele vitatkozni, kétféle internet-kapcsolatot ismer, neki dial-up-on kívül minden DSL.
Nem számít, hogy telefonvonalnak köze nincs a dologhoz, mivel optikai gerincre kapcsolódik az egész szálloda, neki az DSL.
Aztán kimentem kicsit a lobby-ra beszélgetni, másfél órát voltam kis kubai ''angyalkám'' társaságában.
Miután hazament megnéztem még az NBA-döntő végét a TV-ben, aztán hipp-hopp le is telt a munkaidőm.
A megázás ellenére nem bánnám, ha hasonlóan telnének a munkanapjaim. -
Bash
őstag
Gyerekek!
Nem akartok átcammogni valami játékos topic-ba, van belőlük egy halommal? Ne kelljen már itt is ezt olvasnom, ráadásul felét nem is értem, hogy miről beszéltek. -
Bash
őstag
válasz
Tsunami
üzenetére
Sokszor nincs idő megállni beülni valahová reggelizni, elég csak felkapni valamit valamelyik gyorskajáldából és menet közben kényelmesen el lehet fogyasztani a reggelit. Anno én is kézi váltón tanultam, de nagyon könnyen meg lehet szokni az automatát, és a mai automata váltók cseppet sem rosszabbak, mint a manuális.
-
Bash
őstag
Köszi tiv, megkaptam! Sajnos csalódnom kellett egy számomra nagyon fontos személyben, de ez így a nap vége felé jól esett.
-
-
Bash
őstag
Üdv skacok!
Úgy gondolom sokakat érdekelne egy kis statisztika, tegnap sebtiben összedobtam egy ilyet:Regisztrált tagok száma: 40000
HÁZIGAZDA: 28
MODERÁTOR: 22
PH! félisten: 3
PH! nagyúr: 13
PH! kedvence: 38
PH! addikt: 83
őstag: 247
senior tag: 463
fanatikus tag: 643
tag: 747
kvázi-tag: 990
lelkes újonc: 1147
újonc: 35394
guest: 2
Rang nélküli: 1 (RI/OS Creator)
*Banned: 679
*Törölt: 179 -
Bash
őstag
-
Bash
őstag
Ma rájöttem hogy kell bánni az öreggel. 3-ra bementem, kicsit beszélgettem, meg a papírokat rendezgettem, aztán negyed 4-kor eléálltam és jólesően leordítottam a haját. Eredmény: 9 hete húzódó ügy egy órán belül meg lett oldva.
És a végén még meghunyászkodott, hogy jogos, megérti, hogy mérges vagyok. 
-
Bash
őstag
Itt a topic: Bővebben: link, de képet nem csinált, csak a felhajtás volt a lényeg.
-
Bash
őstag
-
Bash
őstag
Üdv!
Hajnali 5, most jöttem haza a reptérről, lakótársaim két napra mennek a Niagara-hoz. Máskor ilyenkor szoktam ágyba menni, ma meg már 40 perce ébren vagyok.
Csütörtök éjjel mehetek értük megint.
MOD: közben visszaolvastam, és szeretnék régen látott jeges cimboránknak gratulálni!
-
Bash
őstag
Be lehetne fejezni ezt a témát. Elment, nincs többé, kész. Felejtsük el, ne kísértsen már állandóan, mint egy rémálom!
-
Bash
őstag
válasz
Vangelis
üzenetére
Egy PH! kedvence-től elvárható lenne, ha egy újonc kérdez valamit, akkor tudásának megfelelően hitelesen tájékoztassa: Bővebben: link.
Nem vagy vicces a smiley-k ellenére sem. Szegény newbie barátunk meg azt sem tudja, hogy hová csöppent. -
Bash
őstag
It had been raining for 3 days, I got soaked the minute I got in. Imagine sitting in the air-conditioned office for hours. Craig (the old fool) is getting really annoying, I should hang a ''DumbVille'' sign in the hskp office.
There's one thing that lightens me up: one of the girls at F/D started calling me ''sweetie pie''...
Anyway: 80°F, feels like 85°F, 88% humidity @1:40 in the morning.
-
Bash
őstag
Akkor csak egy rövidke felsorolás (a teljesség igénye nélkül). Én anno kb. 2000 és 2002 között ezeket jártam be:
- irányítótorony ill. odavezető kifutópályák;
- grounds: üzemanyagtöltő, poggyászkezelő, húzó-vontató járművek;
- az egykori Műszaki Szakág-hoz tartozó épületek (3): itt még a Tu-154-esekhez szükséges javító berendezések voltak nagyrészt;
- két hangár, ahol az ACE végzi a nagyjavításokat (amikor ott jártam, akkor épp egy Malév-es Fokker F70-es volt nagyjavítson, illetve egy a Lufthansa kötelékébe tartozó Boeing 737-300-as volt a harmadik un. ''C'' típusú nagyjavításán);
- emlékpark;
- a légiutas-kísérők kiképző épülete, plusz a mellette álló szintén kiképzési célokat szolgáló Tu-154-es;
- 2B terminál, beleértve a hátsó irodákat, vámkezelő helyiséget.
Fehér embernek számítok?
Aktív témák
- SnowRunner
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Villanyszerelés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- BIOS topic
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

jobban eltalálta, kidőlt a betonból az egész.

) mindent elmondanak.