- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
akela91 #15316 üzenetére
Azért nem árt figyelembe venni, hogy az 50 mm csak a crop factor miatt lesz 75 mm, ellenben a torzítása ugyanaz marad.
És eléggé igazolványkép jellegű fotókat lehet csak vele elkövetni, mert relatíve bele kell mászni vele a portréalany arcába. A papírvékony DOF miatt lehet vele kreatívkodni, de nem minden helyzetben.
-
imyourfriend
őstag
válasz
akela91 #14777 üzenetére
Én lehet hogy rászánnám azt a 160k-t ha érdekel. Hidd el ha az kell akkor nem fogod megbánni amennyit fizettél érte. Saját példámból kiindulva 120-400 at láttam elkelni 155ért, de most 180ért hirdetnek és mivel most kell lehet hogy meg is veszem mivel nyár van, 1-2 hét már sokat jelent a szezonból amíg gond nélkül tud fotózni az ember(megfelelő fény és még nincs kényszer az egyetemi tanulásra).
-
imyourfriend
őstag
válasz
akela91 #14711 üzenetére
ha lenne egy 17-50 + 85 1.8G-s szetted abból azért csak csak kijön a 18-105+ 150 es makró, vagy még hozzá kell tegyél picit.
Bár ezekszerint lett fontosabb objektív.
Ugyanígy vagyok én is a 120-400OS-el, egyszerűen megdrágult.. Már a 150-500OS-t nézem de nem igazán kapni értelmes darabot.
-
imyourfriend
őstag
válasz
akela91 #14347 üzenetére
Ezért érdemes közgyűrűhöz minél nagyobb telét használni, 200-assal már van hogy 20cm-ről is tudtam makrózni, és amikor kitámasztottam 2.8-ig akkor alig volt észrevehető a dof ami mellé egy egész normális kereső társult, csak éles képet nehéz lett volna lőni olyan kis tartománnyal
-
.DLL
veterán
válasz
akela91 #14338 üzenetére
Szerintem az a nem mindegy, hogy az egyik 29mm-es a másikat meg 105-ön használod.
Tekerd le a 18-105-öt kb. 68mm-es állásba, már is meglesz az 1:1 leképzésed, valamint tekerd le kb. 34mm-es állásba ott ezzel a kihuzattal már 2:1 leképzést kapsz. Ezzel persze a gyutáv csökkenés miatt a munkatáv is jelentősen csökken.
(ez a dilemmája a makrónak. Nagy látószöggel könnyű elérni nagy nagyítást, de akkor a makró-alany orcájába kell tolni az objektívet, ami nem csak állatok esetén lehet problémás, hanem bárhol ahol mondjuk nem lehet eléggé közel tenni a felülethez, talajhoz a gépet emiatt.) -
imyourfriend
őstag
-
spanyoll
addikt
válasz
akela91 #14211 üzenetére
Bocsi, akkor azzal, de biztos, hogy nem 40es nikonnal
@(#14212) imyourfriend: Nem értem mit akarsz ezzel mondani, max sejtem... Senki nem mondta, hogy baj van bármivel amit bárki használ, szimplán csak tettél egy erős kijelentést, de gondolom érzed te is ezt (remélem). Én, aki eddig csak szar sigmát láttam és használtam sem mondok olyat, hogy ingyen se fogadnék el, stb, pedig nekem így lenne rá azért némi okom. No mindegy, lelked rajta.
-
m3ss
veterán
válasz
akela91 #13683 üzenetére
lv-t egyszer kapcsoltam be, hogy megnezzem megis milyen az
jo ez a kereso amugy, fenyes (d90)...mondjuk analog gepembe ha belenezek akkor siras van. de mondjuk az az 5dmk3-hoz kepest is haaatalmas. neha eloveszem csak ugy itthon (canon at-1), belenezek es mindig elkepedek(#13684) cool13 szemuveggel nem lehet egyszeru...mennyibe kerul a motoros tamron?
-
aleister
veterán
válasz
akela91 #13663 üzenetére
Nem véletlenül, mert ebben valóban nem kell lennie AF motornak.
Vagy elcseszték a boltosok, vagy Johny keverte össze a két vázat.forceberg:
Akkor benne lenne a nevében, hogy USD vagy PZD. Bár így jobban belegondolva a 17-50-nél sincs ez feltüntetve. Feltehetően a mezei AF motornál nem így jelölik. -
JohnyBlue
addikt
válasz
akela91 #13531 üzenetére
Jó hírem van: az előbb felcsavartam ezt Tamron SP Di AF 90mm 2.8 (272E) és simán van autofókusz
-
m3ss
veterán
válasz
akela91 #13540 üzenetére
huh nemtom, zool1-nek van ilyen obija, itt egy flickr csoport nikkor 40mm kepekkel. biztos nem a legtokeletesebb portrezni se, eleg rovid, itt sokan mar az 50-esre is beszolnak
meg munkatav miatt makrozni se, de univerzalis obinak sztem jo lehet. en kiprobalnam
meg varosban kattintgatni is jo lehet a 40mm...viragoknal/targyaknal idealis gyutav, sot a zarido miatt barmilyen makrotemanal jo lesz ahol nem gond a kis munkatav.
ez meg vr is raadasul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Eladó Fomei black 2.72 X 11m-es fekete papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - AKCIÓ!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged