Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
Miket fotozol? Akkor lehet tudnank mondani valamilyen athidalo megoldast (nyilvan egyszerre nem fogod magad szazezres koltsegekbe verni de lehet varnek inkabb akkor egy picit amig osszegyulik valami olyan lencsere amit ha megveszel 2 het mulva nem fanyalogva fogod racsavarni a gepre hogy jo jo de nem az igazi mikozben ugyanugy elkoltottel ra mondjuk 70K-t)
-
schawo
titán
A Sigma 19-es egyáltalán nem rossz objektív. Streetfotóra használható. A linkből ítélve MFT-re keresel objektívet. Mert akkor opciónak ott a Panasonic 20/1.7, ami egy hasonló látószögű, de sokkal fényerősebb, és kicsit élesebb, jobb rajzú, és számottevően kisebb darab. Használtan 65-70-ért szokott lenni. De a Sigma sem rossz az áráért.
-
zgospel
őstag
milyen problémák vannak a márkával?
még sosem hallottam erről.
nekem volt ilyen, meg egy haveromnak is, teljesen rendben van a képe, persze rekeszelni kell mert f3.5-ön taknyol kicsit (lágy a képe). a CA meg szerintem a legkisebb probléma, pár klikkel javítható, de annyira egyébként sem zavaró.
mivel sokan veszik újan ezért használt piaca is van, és teljesen manuális objektív lévén nincs ami elromoljon benne, így leginkább csak a karcmentességre kell odafigyelni vásárláskor. úgy olcsóbban is kijöhet az ismerősöd. -
*Ropi*
félisten
-
.DLL
veterán
Olvasd el a tesztet is amit belinkeltem. Plusz van még pár a neten. Ha a képminőség fontos, akkor nem ez a Tamron a te embered (obid), ha csak az effekt amit nyújt, vagyis a minél nagyobb látószög, a tér és a tárgyak, stb. széthúzása, a formák képbe hajtogatása a fontos, akkor tök mindegy, jó ez is. Tájképre, meg ahol a felbontás számít, nem venném meg, ahhoz még ez is túl drága.
-
aleister
veterán
A Tamronokat én is jobban szeretem, de az általad említett obinak teljesen lágy lesz a képe a sarkokban. Lehet, hogy középen csak egy kicsivel élesebb a Sigma, de a sarkokban már jobban elhúz. Ráadásul a Tamron állatira hordósodik és CA-zik...bár ez utóbbit a legkönnyebb eltüntetni.
Már a Sigmák is 4 év garit kapnak, ez csak egy kicsivel kevesebb, mint a Tami 5 éve. E kettő közül jobb vétel a Sigma, hidd el.
-
.DLL
veterán
Jó a zoom tartomány és a fényerő, a Sigma 4-5,6 kicsit élesebb, de rekeszelve ez is feljön. Persze ezt is ki kell próbálni a boltban, hogy jó-e a fókusz, helyes-e az expozíció, stb.
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Tamron-10-24mm-f-3.5-4.5-DI-II-Lens-Review.aspx
-
aleister
veterán
Oké, de értsd meg, hogy ilyet feleslegesen veszel, mert ez egy speciális látványvilágot létrehozó, hétköznapi célokra nem használható objektív. Az esetek nagy részében funkodásra jó.
Ez kb olyan, mintha nincs pénzed lakásra, és veszel helyette egy olcsó kocsit. Abban is lehet lakni, de az első pár nap után rájössz, hogy az eredeti célra használhatatlan.
No meg azt sem értem, hogy 100+ k-s halszemeket linkelsz, amikor simán vannak UWA-k ebben az árban a használt piacon, és ezek ténylegesen megfelelnének a célodnak, nem pedig kidobnál 100k-t egy effektobira. Az itteniek nagy részének semmi gondja a használttal, neked sem lesz.
-
JackFeryll
őstag
Én nem szeretem a halszemet.
APS-C-n a Sigma 10-20 talán a legjobb olcsó megoldás nagylátónak.
A Samyang 14mm-es obija is szuper lehet, de nincs valami nagy minőség ellenőrzése a cégnek (mellesleg a Sigmának sem) és darabonként eltérő teljesítményt produkálhatnak. Lényegében egy jó darab piszkosul éles, veri a 16-35L-t élességben viszont van egy igen erős moustache (bajusz) torzítása. Tájképnél nem gáz, épületfotónál már annál inkább.
Ez az obi viszont full framen az igazi. 14mm igen nagy látószöget ad és sokkal olcsóbb mint bármely más alternatíva. -
A Zéé
addikt
nem szar, hanem egy célobjektív. Nem jó mindenre, sőt, igazából csak egy dologra jó, de arra csak ő, vagy a társai jók.
A 28/2.8 ekv 42mm lenne, ami egy kicsit szélesebb általános obinak felel meg. Jó mindenre egy kicsit, de semmire se igazán. Sem nagylátó, sem tele, sem makró, sem nem halszem.
Autóra visszatérve: Focussal el tudsz menni bevásárolni, nyaralni, színházba... Mindenféle általános dologra jó, amire egy kocsi. Míg a Bobcat csak arra jó hogy szűk helyen pakolásszon. Nem lehet összehasonlítani őket...Ha tetszenek a halszem obikkal készül képek, és az a fajta nem megszokott világ, amiket az ilyen obik tudnak, akkor nem alternatíva a 28-as. Ahogy Focussal se fogsz az építkezésen földmunkát végezni.
Ha meg általános obit keresel, akkor a halszem nem opció. Mert a Bobcattel se mész a gyerekért az oviba, utána meg bevásárolni.
Ezért sem értem, hogy honnan jött a két obi összevetése...28-ast továbbra se vegyél D3100-ra, nem lesz AF. És ha tényleg 17-50-et vennél, akkor semmire nem lenne való. Ha valami fixet akarsz, de nem tudod mit, akkor inkább gondolkozz a 35/1.8-on, vagy az 50/1.8-on. Bár ha lesz 17-50, akkor esélyes, hogy mindkettő feleslegessé válna. Bár ha ennyire nem tudod mi kellene, akkor gyanítom, hogy igazából nem is kellene egyik se

szerk: használt cucctól meg nem kell félni, csak oda kell figyelni vásárlásnál, és alaposan kipróbálni.
-
-
A Zéé
addikt
A két obinak köze nincs egymáshoz... Ford Focus vs. Bobcat rakodó.
Az egyik ekv 42mm-es majdnem normál gyutávú, a másik ekv 12-es halszem. Ami közös bennük, hogy fix gyutáv, és d3100-on manuális lesz mindkettő.
17-50/2.8 mellé meg ebbe a tartományba eső akármilyen 2.8-as fixet venni tök értelmetlen. -
JackFeryll
őstag
Javítsatok ki ha nem, de ha te fotózni és nem videózni akarsz jobban jársz az f/3.5 IF MC verzióval ahol fix lépésekben tudsz rekeszelni.
képek az obival -
-
cattus
addikt
Szerintem a változtatható áteresztésűekre gondolt, amik két polárszűrőből állnak. A teszt alapján tényleg nem érdemes ilyet venni.
-
aleister
veterán
Az ND4 és ND8 fényes nappal felejtős. Több másodperces nappali expókhoz nem árt ND250 (valójában 256) fölé menni. Attól függően, hogy mit akarsz ND250, 400, 500, 1000 amit keresgélned kell.
Az ilyen variálható izéket én kerülném. Ezeknél minimum két szűrő van. Nagyobb a becsillanás, színhiba, képminőség romlás kialakulásának az esélye.
-
imyourfriend
őstag
Én csak 35-öst használtam e három objektív közül, meg van egy 2.8-4 es fényerejű objektívem, de valahogy vágyom egy fixre megint, könnyű egyszerűen kezelhető és a jól működő lencse nagyon szépen rajzol. Persze szempont az is hogy 2 nehéz lencse mellé vegyek egy könnyű darabot, de ez csak másodlagos.

-
kiskornel
addikt
-
Peetry
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Dupla Lencsés PTZ Biztonsági Kamera 2.4/5G Dual Band Wifi Kamera+128gb mermoria kártya
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
még sosem hallottam erről.