Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MegaQxY
csendes tag
válasz
Fandango
üzenetére
Igazából az a legegyszerűbb, ha az elején RAW + JPG-ben kattog az ember
meg van mind2 formátum, utómunkára RAW, de ha gyorsan kell és nincs idő dolgozni rajta (vagy egyéb okok miatt) akkor ott a JPG. Mikor én kezdtem el kattogni akkor így álltam neki, sőt a mai napig van, hogy így kattogok
helyzet függő. -
MegaQxY
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne olyan fix üveget venni, ami portréra, illetve ilyen városi pillanat képek (gondolok itt, pl kisgyerek anyukával sétál át a zebrán stb. stb.) készítésére alkalmas. Én arra gondoltam, hogy megkérdezlek titeket, mert általában sok hasznos infót kapok innen.

A válaszokat előre is köszönöm. További szép napot!
-
MegaQxY
csendes tag
válasz
aleister
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Megnézem a 150-500at is, valóban az 50-150 tartomány felesleges így jobban bele gondolva, köszönöm a tanácsot

Kiskornel azért gondoltam nem fixre, mert ha pl kicsit közelebbről vagy távolabbról bukkan fel akkor legyen esély a zoomra.
Amúgy mindenkit megnyugtatok állványról kattogok

-
MegaQxY
csendes tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Köszönöm a válaszokat

Hát este is, de főleg hajnali órákban, mert nagyon jók a fények akkor (legalábbis ott ahol kattogok
). Állványról csinálom általában, vagy vadászlesen vagyok vagy álcasátorban
a vadak pedig (ha minden jól megy) akkor az etetőre (kiszort étel) mennek így a táv is meg van. Viszont van, hogy néha jobb lenne, ha 300mm-nél nagyobb lenne a gytáv (pl mikor az erdőből figyel a fák közül, hogy milyen a terep.
) ezért gondoltam az 50-500ra. -
MegaQxY
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni obi választásban. Vadfotózásra szeretnék obit venni (én a Sigma 50-500mm f/4-6.3 obira gondoltam), de még nem teszteltem személyesen soha, csak hallottak alapján gondoltam erre. Bármilyen tippet, tanácsot szívesen fogadok szóval ne kíméljetek. Van már egy 55-300as obim, szóval így mellé szeretnék valami hasznosat. (Nikon D7000es vázra rakosgatnám)
Válaszokat előre is köszönöm, további szép napot!
-
MegaQxY
csendes tag
Sziasztok!
A napokban komoly kérdések merültek fel bennem, hogy megérné-e lecserélnem a Nikon AF-S 55-300mm f/4.5-5.6 G DX VR obimat egy Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di SP USD VC obira. Esetleg van-e valakinek tapasztalata a Tamron-nal kapcsolatban ?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
MegaQxY
csendes tag
válasz
soldierboy
üzenetére
Üdv,
Sokan 85 és 100mm között szoktak portrét fotózni (például egy 18-105 obival) erről a szakik elég sokat magyaráznak
+ igy nem kell folyamatosan áthelyezni az állványt ha kicsit variálnád a képet.Én pl 18-105el fényképezek portrét szép éles képeket eredményezett eddig általában f/11-el... De az én véleményem nem számít csak gondoltam megosztom veled

-
MegaQxY
csendes tag
Sziasztok,
Valakinek vannak tapasztalatai erről az obiról -> Nikon AF-S 60mm f/2.8 G ED Micro ?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv MegaQxY
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
meg van mind2 formátum, utómunkára RAW, de ha gyorsan kell és nincs idő dolgozni rajta (vagy egyéb okok miatt) akkor ott a JPG. Mikor én kezdtem el kattogni akkor így álltam neki, sőt a mai napig van, hogy így kattogok
) Nikon D7000.