Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikisys
őstag
válasz
fi:zi'k
üzenetére
Én biztos, hogy nem cserélném el, vagy le, a Pentax 60-250-es obimat, ha volna.
Az az egy Fé különbség nem ér annyit, a mai digitális gépeken - a sokkal nagyobb ISO-állítási lehetőség miatt - a fényerő kérdése csak másodlagos, vagy harmadlagos paraméter.
Az a két utóbbi Sigma nem a Pentax minőségi kategóriája.Üdv!
-
nagyúr
válasz
üzenetére
Na, megérkezett a trió. Végül 1370 EUR lett a fizetendő. Nem az évszázad vétele, de szerintem korrekt.

A markolatot még váz hiányában nem tudtam kipróbálni, de látszólag nincs gond vele.

Az objektíveken minimális használati nyomok vannak, a lencséken nincs sérülés. Viszont relatíve porosak.

Még csak 1-2 tesztképet lőttem velük, hogy lássam rendben vannak-e. A 16-50-essel nincs gond láthatólag, viszont a 60-250 nem az igazi. Nem tudom, hogy mennyi köze van a vázhoz, de nem elég éles és részletes a kép még ISO100-on sem. Bár hozzáteszem, mind ez nyitott rekesz mellett.
Bridge-ben sem látszik az obi infó. Okozhat ilyen hibát ha a váz nem ismeri az obit?
Nem vagyok ilyen téren jártas, de szoktam látni, hogy ha firmware frissítés jön egy vázhoz, akkor az újabb objektívek is "szerepelnek" a listában.Még később tesztelem tovább...
-
válasz
üzenetére
Én a sigmát választanám.

Nem hiszem, hogy használod amúgy annyira nyitva... én pl. nem megyek 2.2 alá, sosem... legalább is csak stabil téma esetén lehet menni ilyen kis mélységélességre...
Szerintem jó képe van, semmivel sem lágyabb, mint pl az 50 f1.2 ugyanazon értéken... -
BiriBum
őstag
válasz
üzenetére
Pentax 55: Könnyebb, szigetelt, pontosabb fókusz és FF.
Sigma: gyorsabb fókusz.A Sigma 85-ről annyit tudok, hogy bazi nehéz.
Ha lenne erre a projektre zsetonom, akkor én egy Limited sort raknék össze magamnak: 21-40-(55)-77
A 60-250 szenzációs, a 16-50 szerintem túlmisztifikált. -
End-ru
aktív tag
-
Freddy76
addikt
-
*Ropi*
félisten
válasz
üzenetére
Igen, akkor mindhárom Tamronom csak egy (azaz három) eset.

(#15065) forceberg: Canon 10-22 volt nálam tetsztre, de nem győzött meg. FF-re váltás után már nem valószínű, hogy APS-C UWA-t fogok venni, de ha vennék akkor Tokinát vennék (több is volt az ismeretségi körömben belőle és minden tulaja hasonlóan pozitív tapasztalatokkal véleményezte).
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
üzenetére
A Tamron azért ilyen olcsó, mert a gyártási folyamat során itt-ott spórolnak, többek közt a minőségbiztosításon is. Tehát van esélye, hogy hibás darab kerül ki a gyárból, ha valaki ennyit szán rá, akkor ezzel együtt kell élni, hogy esetleg szervízbe kell vinni.
A Sigma 50/1.4-emet is rögtön hozzákalibráltattam egy vázamhoz, azóta sincs gondom vele.
Volt Tamron 28-75/2.8-am, 17-50/2.8-am és most 24-70/2.8 VC USD-m van és mindhárommal meg voltam / vagyok elégedve. Főleg, hogy a 24-70/2.8-ak közül ez az egyetlen képstabilizátoros modell (a Canon sem gyárt még ilyet).
-
válasz
üzenetére
Ez a Tamron márpedig egy elismert típus. Úgy írom én ezt, hogy nekem jelenleg kizálólag Sigma obijaim vannak.
Vásárláskor ki kell próbálni, hogy optikailag rendben legyen, ha az AF esetleg pontatlan lenne, a vázzal együtt kell beadni beállításra, az a biztos. Ha mégsem sikerül a szerviznek beállítani, akkor az rájuk nézve kínos, nem az obira. -
Zozzant
addikt
válasz
üzenetére
http://www.pentaxforums.com/forums/photographic-equipment-sale/ itt is nagy a forgalom csak sok a nem EU.
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
-
macskajancsi
aktív tag
válasz
üzenetére
a custom settings menüben a "Using aperture ring" funkciót be kell kapcsolni, így menni fog.
ui.: ha küldesz privátban mailcímet, küldök manualt. a neten most valamiért csak a sokadik találatra ad normálisan letölthető pdf-et, a hivatalos helyen fellelhetőnek valami baja van... -
t72killer
titán
válasz
üzenetére
"Gasztrofotózáshoz milyen tartományú objektív szükségeltetik?"
Szia! Szerintem egy általános zoom (pl 18-105) teljesen megteszi. nem árt a nagyobb látószög terített asztalok megörökítéséhez, de a kistele tartomány sem jön rosszul egy-egy ínyenc darab lencsevégre fogásához

Ami viszont kritikus, hogy a konyhában/étteremben sötét szokott lenni, tehát vaku/magas ISO képes gépváz elengedhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Canon BG-E11 Elemtartó Markolat (5D III, 5DS, 5DS R)
- Smallrig cage x t5 fujifilm ketrec
- Canon EOS M50 Mark II kit obival, 2db eredeti aksival, 1000 expoval, gyári dobozában, táskával.
- Godox XPro-N Nikon vaku távvezérlő - doboz, minden tartozék
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Canon ) - Újszerű -
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Nem vagyok ilyen téren jártas, de szoktam látni, hogy ha firmware frissítés jön egy vázhoz, akkor az újabb objektívek is "szerepelnek" a listában.