Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atosz
őstag
Sziasztok,
Adott egy TAMRON 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD Macro utazózoom objektív és egy Canon EOS 70D.
A gép érzékeli a típusát az objektívnek, de azt mondja, hogy nem elérhetőek a torzítás csökkentésére vonatkozó információk. A gépen a legújabb FW van.Van arra mód, hogy ismerje a korrekcióit ennek az objektívnek vagy csakis a Canon objektíveket fogja tudni?
De az is kérdés, hogy van e ennek bármi jelentősége?
-
xxJokerxx
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Szerintetek mennyit érhet egy használt, tökéletesen működő AF-P DX NIKKOR 70-300 mm f/4.5-6.3G ED VR?
1-2 porszem található a lencsék között, illetve egy kisebb karc a frontlencsén.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
BEndre34
tag
Sziasztok! Segítséget / tanácsot szeretnék kérni.
Anno kapott a párom egy Sony a6000 gépet, hogy a rendezvények idején, ahol segíteni szoktam, ne "unatkozzon" annyira. Viszont nagyon megtetszett neki a dolog és a kit objektív (55-210mm f/4.5-6.3) helyett szeretnék valami komolyabbat venni neki (napsütésben még jó szokott lenni az eredmény, de amikor elkezd lemenni a nap vagy sok a felhő....
). Leginkább sport rendezvényekre megyek/megyünk, ahol futókat, sárkányhajókat, hegyi és országúti kerékpárosokat tud fotózni. Sajnos a Sony fix rekeszértékű objektívei (pl.: SONY 70-200 mm) még használtan is nagyon (mármint nekem nagyon, nem ár/érték szempontjából) drágák, viszont a Canonnak (70-200 F/4 L IS USM) barátibb az ára, így arra gondoltam, átalakítóval és Canon objektívvel oldanám meg (az elektronikus átalakító miatt így más Canon obi is lehet a későbbiekben).
Az első kérdésem ez lenne: Ez így járható út, vagy csak amolyan szükség megoldás és a végeredmény látja majd kárát? (itt az APS-C <> FF már más kérdés)
Ez viszont felvette azt a kérdést, hogy érdemesebb-e a gépet (objektívelv együtt) lecserélni Canonra?
Ebből viszont adódik a második, összetettebb kérdés: Érdemes-e cserélni a fenti tevékenységek fotózása kapcsán és mire? A Sony a6000 paramétereinek (amennyire értek hozzá) talán a Canon EOS 80D felel meg (igen, DSLR, de sok helyen ajánlják sport fotózásra, megfizethető, használt gépként). Ha pedig a(z) FF felé elmennénk esetleg (kerek születésnap lesz, úgyhogy talán...), akkor mi lenne Canonban a Sony a7II megfelelője (gondolom itt már inkább MILC mint DSLR vonal jönne be)?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
t.imi
addikt
Kicsit off. Aki tervezte, hogy meglátogatja, már ne tegye.
1x találkoztam vele, rendkívül segítőkész embert ismertem meg benne.
[Kalocsay Károly] -
JohnyBlue
addikt
válasz
krisz12356
üzenetére
Canon EF 85mm 1.4
de amúgy az R-en nem kell parázni a back-front kókusztól. A tamron 85 mili egynyolcát nézted már az is baba kis darab ... vagy a nyamnyang 85 1.4 ét amit már RF véggel adtak ki ?! -
duni84
aktív tag
válasz
krisz12356
üzenetére
és a végén le is írtad, hogy miért nem kell félned a rémtörténetektől. nekem is van kb 2kg sigma art objektívem, akárhogy kalibráltattam a dokkolójukkal/gépvázzal az elmúlt években, még így is max 7/10 éles kép lesz teljesen nyitott rekesznél DSLR-en. ez már megfelel az ingerküszöbnek
a fókusz motor nagyon gyors az art obikban, hacsak nem puskagolyót fotózgatsz röptében, akkor nem fogsz különbséget észrevenni az usm és hsm között. rövidebben: eos r-hez azt vedd, amelyiknek jobban tetszik a rajzolata
-
krisz12356
tag
Sziasztok, Canon Eos R-hez vennék 85mm-es objektívet.
Dilemmában vagyok, Sigma 85 1.4 Art vs Canon Rf 85 f2 a két kiszemelt objektívem.Ami fontos számomra, a gyors és pontos fókusz, és kiváló élesség-rajzolat.
Ezen igények alapján mit javasolnátok? Sigma Art szériával nem volt még dolgom, azonban Nikon fronton hallottam pár elrettentő sztorit az élesség terén :/ (bár mivel milces vagyok front és backfocus nem létezik).
Előre is köszi a segítséget!
-
Peczek
aktív tag
A makro objektívek tényleg nem olcsók. Kezdésnek és egy makro közgyűrű sorral próbálkoznék.
-
zenik
csendes tag
Sziasztok!
Páromat karácsonyra makró 'lencsével' lepném meg, ebben kérném a segítségeteket. Kezdő fotós, Panasonic Lumix g (akármi) gépe van. Pontos típusát nem tudom, de ha szükséges sunyiba ellesem. Előre leszögezném, nem értek hozzá, sok kifejezés magas :\
Olvastam a topik elején előtét lencséről, és társairól, de őszintén...magas nekem
Először makró objektívet néztem, de hamar rájöttem, hogy még korai lenne egy ekkora beruházás. És itt szeretném a segítségeteket kérni. Főleg olyanokra gondolok, akik 'kiváltották' az objektívet valami alternatívával. Melyiket válasszam? Ti melyiket választanátok? Melyik vált be? Konkrét típus lenne a legnagyobb segítség.
Válaszokat előre is köszönöm!
Mély tisztelettel!
Árpi -
Laby
őstag
Sziasztok!
Adott egy Nikon D610 és egy Tamron SP 70-210mm f/4 páros.
Mellé szeretnék egy széles látószögű objektívet, mert néha jól jönne. A fotózásaim nagy részét ellátja a 70-210, de több szituban kellett volna a nagyobb látószög.
Nem szeretnék túlzottan költekezni rá, úgyhogy nincs szükségem a legkomolyabb objektívekre.
Nagyjából 28-35mm környéke lenne ideális nekem. Táj fotózás, város fotózás, 1-2 eseményen ha kell a nagyobb látószög, ezekre használnám csak.
- Nikon AF-S 35mm f/1.8G DX, ezt találtam ami árban ideális lenne, és elméletileg tudásra is. Viszont DX-es, ami Full Frame vázon kuka?
- Esetleg aliexpress-ről YONGNUO YN35mm F2.0 ?
Ha ezek közül egyik sem, akkor van esetleg hasonló kategóriájú (akár más márkájú) 28-35mm környékén lévő objektív amit tudnátok ajánlani?
Ha esetleg fényerősségre kicsit gyengébb az nem kizáró ok.Köszönöm!

-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
20mm vagy az alatti fix gyújtótávolságú régi manual objektívekből (mondjuk f3.5-ig), amik elérhetők (árban is
) tudna valaki ajánlani? (elsősorban pentax és canon fd, de jöhet más is) -
krmcz
tag
válasz
vihartigris
üzenetére
MM-ban vettem, elvileg eredeti Lenspen.
-
krmcz
tag
Aki használ Lenspent frontlencse tisztításhoz tapasztalt már olyat, hogy kör alakú foltot hagy maga ez a tisztítófej a lencsén? Akárhogy teszem vissza a kupakba, hogy frissüljön mindig hagy foltot a lencsén pedig 10-12 alkalomnál nem használtam többször.
-
vihartigris
őstag
válasz
ibizadance
üzenetére
Közgyűrű sor vagy makro előtét lencse.
Kezdésnek jóval olcsóbb mint egy makro objektív. -
zazahoho
őstag
Sziasztok, Panasonic S5 géphez ha jól értelmezem a Leica L a natív objektív. Na most ebből igen kevés van még, legfőképpen még nem is jelent meg az egyik kiszemelt Panasonic 85 mm-es.
Kérdésem, hogy mit ajánlotok, milyen objektív lenne jó videózáshoz.(24mm, 35 mm környékén) illetve mennyire jó az adapterezés, mármint van-e valakinek tapasztalata?
Még nincs megvásárolva az S5, de mindenképpen ez a gép kéne, vagy nagyon b terv esetén a gh5.
Minden segítség jól jön, mert csak Canon vonalat ismerem.
-
ibizadance
csendes tag
Sziasztok,
Nikon D3400-hez makró fotózáshoz hobbi szintre milyen objektívet ajánlotok? Mi alapján érdemes keresgetni? Nem rég fotózok, a 18-55-ös objektívvel próbálkozok, s kezd tetszeni ez a makró irány.
Köszönöm!
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy érdemes zoom objektívet használni gimballhoz? Vagy csak fixet?
Mert láttam, hogy legtöbben fixet használnak, némelyek meg kizáróan csak zoomot mindenhez. Gondolom fixet azért jobb, mert könnyebb, fényerősebb, olcsóbb. Zoom-ot meg azért, mert nem kell cserélgetni, viszont gimballnál az egyensúly borulása miatt gondolom ezt nem nagyon lehet kihasználni. -
tvamos
nagyúr
válasz
vihartigris
üzenetére
Szuper!
-
vihartigris
őstag
Nem teljesen objektív, de kapcsolódik hozzá.
[Fotós gömb helyett: Zenjix Soratama] -
tvamos
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Akkor a Nikkort vennem.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Esetleg hozzacsaphatod a listadhoz a Tokina AT‑X 116 PRO DX-et is.
-
Byk01
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a két 10-20-as mellé tedd oda harmadiknak, és úgy kérj véleményt. De ha az valamiért nem játszik, akkor nem szóltam.
-
Byk01
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
A páros mellé tedd oda a Tamron 11-16-ot is, szerintem, ha van rá keret.
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Úgy néz ki lemondok a 35mm és 50mm fix obikról. Ugyanis Byk01 fórumtárs ajánlásával leszedtem egy progit amivel megtudom nézni, hogy mekkora gyújtótávon van az obi használva. Viszont most a 10-20 mm-es obin agyalok, a meglévő 18-105 és 17-50 mellé. A kérdés Sigma (f/4-5.6) vs Nikkor? -
gaben22
senior tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Utolsó képen nekem valami nagyon nem stimmel. Mindegyiken látszik, hogy rendesen "megfényképboltozták", de az uccsónál még a szemeim is keresztbeálltak
. Tippem, hogy jó erőset torzít, ami utómunkával ilyen eredményt ad. -
vihartigris
őstag
-
Butcher82
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Köszönöm.
-
Throme
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
Ha fixet veszel, és megoldható, akkor szerintem próbáld a boltban átvenni, kipróbálás keretén belül.
(használt esetében ez ugye alap).
Vázadban nincs AF tunning (az se a tökéletes megoldás), így az esetleges fókusz hibát nem tudod korrigálni. Szerivizes kalibrációra szükség lehet, annak minden macerájával.szvsz.
-
Byk01
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Esetleg letöltöd az exposure plot nevű programot, ráereszted az eddigi képeidre, és megnézed, melyik gyújtótávhoz közelebb lőttél több képet.
-
BoscoD55
tag
Sziasztok,
Makro obik nézegetése közben vettem észre, hogy a régi Nikon 80-200m f2.8 obik milyen olcsóak. Igaz, van egy 70-300 VR lencsém, de az f2.8 az elég vonzó. Volna értelme kiadni érte 60-70e forintot szerintetek?
-
Winnie The P
őstag
válasz
sandokanaa
üzenetére
Köszi megnézem.
JohnyBlue: köszi neked is. Megnézem -
JohnyBlue
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
mindkettő kiváló objektív. Itt neked kell eldönteni, hogy melyik gyutáv áll közelebb hozzád. Mostani obidat odatekered 35-re vagy 50-re és eldöntöd te, hogy melyik a komfortosabb.
-
sandokanaa
csendes tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szerintem próbáld ki. Gondolom van egy kit obid.
Szorítsd rá magad, egyik alkalommal csak 35 mm-en, egy másik alkalommal csak 50 mm-en fényképezel. Rá fogsz érezni, Neked melyik tetszik/kényelmes inkább.
Egyébként sok függ a témától is, de ez nem szentírás. -
Winnie The P
őstag
Hali!
Kellene egy kis segítség! Van egy Nikon D5600-am és szeretnék venni még egy obit hozzá, csak nem tudom melyik legyen (Nikon AF-S 35mm f/1.8G DX vagy Nikon AF-S 50mm f/1.8G)?
Köszönöm
-
vihartigris
őstag
-
kabar07
újonc
Köszönöm szépen az infókat/hozzászólásokat.👍 A 3100-asom nem egy mai darab, írtam is, hogy “jó öreg”😉. Ismerem a korlátait. Nem szeretnék beleveszni a 3000-5000-7000-ff-milc kategóriaugrós spirálba, mert abba könnyen és szívesen bele tudnék az bizonyos
. Ugyanakkor valóban időszerű lenne kategórián belül feljebb váltani. Most jóval az egykori áruk alatt mennek a D3200-3500-asok, sokszor még garanciálisan. Körülnézek a piacon és ha valami jó darab akad befektetek egybe. Akkor max. még várok/spórolok egy picit a nagylátóra. (Ha a 3500-as eladósorba kerülne, akkor PM-ben szívesen olvasnék róla. Nem mondom, hogy lecsapnék rá rögtön, de megfontolnám.😜) -
3200-am nem volt, de anno egyik ismerősöm megvette, és összenézve a 3100-zal ISO és élesség szempontjából jóval jobban teljesített, az biztos. Én azért javaslom neki a nagyobb modellt, hogy ha esetleg tényleg vázat cserél, akkor érdemesebb talán a legfrissebbet venni.
(Na meg, mert nagyon gondolkodom, hogy eladom az én D3500-am, a D750 mellett elő sem vettem mostanság!
) -
Tanúsítom, D3100 és D3500 (igaz, itt nagyobb eleve az ugrás) teljesen más ligában játszik, kábé mindenben, saját tapasztalat. Ha a 3500 és a 3200 között nincs is érdemi ugrás, akkor is jó lehet a tanácsod. De akkor inkább már a 3500-ra ugratnám, annak a gyári kit objektívje is jobb érzetre, maga a váz meg tényleg fényévekre van a régihez képest, és használtan 90-100 között mennek garanciával. Objektívre ennek háromnegyedét kapásból oda költi, ha nem többet, pedig lehet, hogy a komplett upgrade-el jobban járna.
-
Throme
veterán
válasz
kabar07
üzenetére
Nekem a "sötét" sigma 10-20 van és kategóriában jó. Finoman jár a zoom gyűrűje és hobbi szinten jó képeket lő. Akkor még éppen nem jött ki a nikon budget nagylátója.
Kettő közül az olcsóbbikkal szerintem jól jársz.Szerintem a d3100-zal el lehet lenni, anno D5k-val simán elégedett voltam, és a 3100 már attól jobb szenzort kapott (iso-ban mindenképp).
Feljebb léptem, de nem elsősorban a szenzor miatt.#30236PuMbA
Így egészen d850-ig vagy Z6, 7-ig el lehetne jutni
-
Gabbbb
senior tag
Tokina, csak alaposan ki kell próbálni, hogy nehogy gond legyen a gyártási szórással.
Nikon UWA objektívek szerintem kitobi szinten vannak optikai minőségben. (esetleg Sigma 8-16 -ot tudnám még ajánlani, talán jobb minőség mint a régi Sigma 10-20)Alaposan gondold meg, hogy nem akarsz-e közeljövőben más rendszerre váltani, mielőtt ..
NikonDX nem egy tájkép paradicsom, ha erre 2 év múlva jössz rá, csak buksz rajta :-) -
kabar07
újonc
Ok. Tételezzük fel, hogy 3100 nyugdíjba megy.
Dx-es utódjára melyik obi lenne a tájképhez ideális? :-)
. -
kabar07
újonc
Sziasztok!
Jó öreg Nikon d3100-as vázamhoz szeretnék a meglévő Nikon 18-105-ös obim mellé DX-es használt nagylátószöget venni. Ebben a szegmensben elég széles a választék ezért kiváncsi lennék, hogy a tapasztalatotok alapján melyiket javasolnátok. A keret max. 100-120k. A nézett obik:
Nikon 10-24 F3,5-4,5
Nikon 12-24 F4
Sigma 10-20 F 4-5,6
Tamron 10-24 F 3,5-4,5
Tokina 11-16 Atx 116 Pro DxIi F2,8
Amit a tesztekből kiszedtem a fényerőn és a látószögek eltérésén kívül, hogy a Tamron rendelkezik képstabilizátorral, amely talán nagylátószögnél kevésbe lényeges. Hegyek, tájképek, természet fotozására használnám. Köszönöm! -
Gabbbb
senior tag
Használt objektíveket mostanában hol érdemes nézegetni?
(ezeket ismerem: index adok veszek, jófogás, hardverapro, facebook> Sony adok veszek) -
pruzsi
őstag
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Plexicushio
üzenetére
Na megvettem tegnap este. Az állványgyűrűnél van egy pici kopás az éleken, de azon kívül rendben van.
Szépen jár minden, nincs leharcolva, de azért dolgoztak vele nem keveset az látszik rajta.
Nem volt még ilyen objektívem és nem is találtam róla tesztet, de stabilizálásnál egy apró nyekkenő hangot ad ki mindig. Az nem tudom mennyire normális, vagy mennyire kéne hallanom. Nehogy megadja magát itt nekem hamarosan...
Azon kívül úgy nézem minden szuper vele, majd ma délután viszem ki nappal is megnézni, mit mutat.... -
Plexicushio
senior tag
válasz
SkyTrancer
üzenetére
Ha makulátlan/ jó állapotú, nem leharcolt példány, akkor az nagyon jó ár... De annyiért még egy kissé megviselt is belefér szerintem.
-
SkyTrancer
senior tag
Úgy néz ki, hogy mégsem 70-200 Canon L obi lesz, hanem egy Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM
Használtan fogom venni, mit érdemes megnézni azon kívül hogy nem leharcolt e
Tudtommal karcmentes és gombamentes
Az érdekelne, hogy mik ennek a típusnak a gyermekbetegségei már ha vannak ?
Mit nézzek meg átvételkor mindenképp ?
Amúgy sokat agyaltam hogy 70-200 F4 IS legyen, az F2.8 már drágább lett volna
Ezt a 300-as obit 200 ban el tudom hozni, szerintem az jó ár érte, de javítsatok ki ha nem... -
válasz
kovsol
üzenetére
Meglehet, nem tudni mi van a háttérben, de az elnők elég konkrétan megmondta, hogy Nikon Z meg Canon RF nem lesz ebben az évben és a következő években sem.
Tamron annak ellenére, hogy eléggé Sony bázisú, még is tervezik az egeszét
Mondjuk én most Z-re kb. mindent megvettem, ami kellhet, szóval nem különösebben érdekel
-
kovsol
titán
válasz
total90
üzenetére
Sigma nem akkora nagy cég, lehet a gyártói/mérnöki kapacitásukat lefoglalja már így is.
De mondjuk ha optikailag kész már a MILC objektív, akkor a Nikon és Canon esetében még vissza kell fejtegetni az AF -t is. Míg Sony -ra nyíltan elérhető ez.Tamron meg részben Sony tulajdonban van, és Sony -ra úgy viszik a Tamron optikákat, hogy azzal is kaszálnak, és közben még a Sony is keres rajta.

-
válasz
Throme
üzenetére
Elvileg nem éri meg a fejlesztés, még nem ... Én ezt másként látom, mert mint a Canon mint a Nikon új rendszere egyre jobban nől. Igazából maguk alatt vágják a fát, mert mivel nincs más választás, a legtöbben megveszik a gyártók obijait és ha a jövőben jönnek obikkal, akkor csak az új vevőknek lesz opció.
Más különben az új Art obik közel olyan árban vannak, mint a kamera gyártók obijai. A Canon és a Nikon esetében ezek az obik meg baromi jük lettek. -
kovsol
titán
válasz
Throme
üzenetére
E és L-mountra mutatnak be folyamatosan új objektíveket.
Kifejezetten MILC gépekre tervezett objektívjeik között van ilyen:
14-24 f2.8
35 f1.2
24-70 f2.8
85 f1.4
105 f2.8 1:1 macro
100-400 f5-6.3
és a 70-200 f2.8 is be van jelentve, hogy már készül.
Ez mind FF szenzorra szánt objektív, de Sony esetében az APS-C vonalra is feltekerhető ugye.Meg van az APS-C vonalra szánt 16 30 56 f1.4 ami elérhető már több rendszerre.
-
BEndre34
tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Szia vihartigris és wms!
Mindekttőtőknek köszönöm a választ. Szerintem a héten el is hozom.
-
zazahoho
őstag
Sziasztok.
Van-e valakinek infója, hogy ebben az évben Sigma vagy Tamron Rf objektívet dobna piacra?
Eddig csak Samyang jött ki Rf obival.( Esetleg használ már valaki Samyang Rf 85mm af) Múlt héten volt új Sigma bejelntés, de nem Rf.
Jövő év elejére kéne beszereznem fix és zoom objektíveket is.
Bármilyen apró infó jól jönne
-
BEndre34
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Sony E 16-70 4 OSS objektívet a Fotoptixnél, viszont nem ismerem a céget. Van valakinek velük kapcsolatban tapasztalata?
Köszönöm! -
Neck
veterán
Mobilteló kijelzőre tartsd rá a kamerát, és forgasd a CPL-t. Ha van olyan szög, amin nem látod a kijelzőt, akkor CPL, ha nem, akkor festett üveg.
Azt, hogy eredeti Hoya-e, azzal megegyező optikai képességekkel és nem pedig egy gagyi 500 forintos CPL, ötletem sincs, hogy lehetne kideríteni.
-
Balage85
tag
Sziasztok!
100-400mm-es obiból a Sigma vagy a Tamron verziót ajánlanátok?
Árban ugyanannyi. A Sigmának jobb a képminősége, de nem tudom hogy számít-e az annyit, mint a Tamron-nál a gyorsabb AF, jobb VC és az időjárásállóság.Egyenlőre egy Nikon D7500-on lenne használva, de kitudja mit hoz a jövő és lehet FF lesz. Ezért számítana valamennyit a képsarkok minősége is.
-
Sziasztok! Nem találtam külön szűrő topikot, ezért ide írom. Vettem ebayről egy 77 mm-es "Hoya" CPL-t, de szerintem belesétáltam a répába, és hamisat kaptam. Nyilván tudtam, hogy van rá sansz, de az előző is ebay vétel volt, és az nem volt rossz, szóval reménykedtem. A doboz tipográfia stimmel, a szűrő kerete is szépen feliratozott, a seller 100%-os, nekem mégis büdös valami. Forgatásra nem látok változást a keresőben, emellett olyan, mintha maszatos lenne az üveg a két réteg között, ha fénybe tartom. Van valami tipp, amivel 100 százalékig kideríthető, hogy nem egy festett üveget kaptam? Feleslegesen nem rontanám a képeimet.
-
BEndre34
tag
Sziasztok!
Abban kérem a segítségeteket, hogy a Sony 16-50mm F3.5-5.6 OSS objektívre (ILCE6000L kit objektív SELP1650) milyen napellenzőt érdemes venni. Sajnos annyira nem értek hozzá, hogy hosszas keresés után is csak ezt találtam (JJC LH-S1650S). Viszont ilyet még nem láttam és - lehet rossz nyomon, de - „tulipán” formájút keresem sajnos sikeretlenül.
Illetve a fent nevezett objektív mellé tájkép és sport (futás, MTB kerékpár) fotózásra, alacsony költségkerettel, nem profi felhasználásra érdemes megvenni az A6000 másik kit objektívet (E 55-210 mm F4,5-6,3 OSS) vagy inkább másikat keressek a 100e kategóriában?
Segítségeteket előre is köszönöm!!
-
pruzsi
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Jovoheten lesz A6400 as alap kit obival, kb azokban az árakban kelle tele és makro ha van egyáltalán vagy telemacro
. Most egy a58k van -
rekid
addikt
válasz
murdock25
üzenetére
Én a Tamront nem értem.. Csak a 17-35-öt akciózza mióta megjelent a páros. A 35-150-et nem, holott azt reklámozzák micsoda jó utazós szett. (Már ahol a 35-150-et nem kitűnő portré zoomnak állítják be. Azt a marketinget akkor sem teljesen értettem mikor kitalálták.. )
-
pruzsi
őstag
Szep napot !
Sony E re szeretnék vásárolni egy portré, tele,makro objektiveket tudnátok ajánlani nem csak uj ,hasznalt ,régebben forgalmazottak is jöhetnek. Lehetőleg minél olcsobbat de jot
csak hobbi ... -
murdock25
tag
Ezt mondom... már vagy hetek/hónapok óta nézem a 17-35-öt és hosszú ideje pont ennyi mindenhol (220volt, tripont, mediker, stb.) Erre most bejelentik, hogy kedvezmény, majd hirtelen visszaugrik minden a régi árra és arra ráadják a kedvezmény és lőn csoda... visszaérkeztünk ugyanoda, ahó vótunk...
-
m3ss
veterán
válasz
vihartigris
üzenetére
sokat nem engedtek az obikbol..tripont
Új hozzászólás Aktív témák
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Hardcore café
- Warhammer 40.000
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). Leginkább sport rendezvényekre megyek/megyünk, ahol futókat, sárkányhajókat, hegyi és országúti kerékpárosokat tud fotózni. Sajnos a Sony fix rekeszértékű objektívei (pl.: SONY 70-200 mm) még használtan is nagyon (mármint nekem nagyon, nem ár/érték szempontjából) drágák, viszont a Canonnak (70-200 F/4 L IS USM) barátibb az ára, így arra gondoltam, átalakítóval és Canon objektívvel oldanám meg (az elektronikus átalakító miatt így más Canon obi is lehet a későbbiekben).
de amúgy az R-en nem kell parázni a back-front kókusztól. A tamron 85 mili egynyolcát nézted már az is baba kis darab ... vagy a nyamnyang 85 1.4 ét amit már RF véggel adtak ki ?!

. Ugyanakkor valóban időszerű lenne kategórián belül feljebb váltani. Most jóval az egykori áruk alatt mennek a D3200-3500-asok, sokszor még garanciálisan. Körülnézek a piacon és ha valami jó darab akad befektetek egybe. Akkor max. még várok/spórolok egy picit a nagylátóra. (Ha a 3500-as eladósorba kerülne, akkor PM-ben szívesen olvasnék róla. Nem mondom, hogy lecsapnék rá rögtön, de megfontolnám.😜)
)