Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 13:32:02

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1651) Zeratul válasza biggamer (#1649) üzenetére


Zeratul
addikt

Larabee a Fermivel ellentétben X86 kódokat hajt végre, vajon melyikre fogják hamarabb portolni a vírusírtókat? Avira full scanje ami tényleg erősforrás igényes se hajt ki jobban 50%nál egy E5200-t, akkor meg minek izmozni a videokártyán ha úgy is a HDD, SSD a korlátozó tényező? A rezidens védelmek meg nem okoznak érzékelhető lassulást.

(#1652) Bici válasza Zeratul (#1651) üzenetére


Bici
félisten

De az nV úgy gondolja, hogy majd az emberek azért vesznek nV karit, hogy fusson rajta az nV-féle víruskereső. :P
Mondjuk, az OEM-ek lehet, hogy fognak benne fantáziát látni, de ahhoz elég ütősnek kell lennie a programnak, és minimum marha olcsónak, vagy ingyenesnek.

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1653) Zeratul válasza Bici (#1652) üzenetére


Zeratul
addikt

Na persze, picipuha víruskergetője is egy kalap kula, pedig nekik lenne hozzá programozói háttér.

(#1654) Bici válasza Zeratul (#1653) üzenetére


Bici
félisten

De kispuha sportot űz abból, hogy saját maga írjon mindent elölről.
Az nV akár együtt is működhet ismert cégekkel a CUDA gyorsítás érdekében.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1655) Zeratul válasza Bici (#1654) üzenetére


Zeratul
addikt

Max proxy vagy szerver szinten lenne értelme GPU-t használni vírusölő futattásra, azokba meg ritkán raknak ilyen szörnykártyát.

(#1656) Bici válasza Zeratul (#1655) üzenetére


Bici
félisten

De ez nem értelem kérdése. :N
Nem az benne a lényeg, hogy GPU gyorsított. Ez csak marketing rizsa. :K
A fő ok, hogy a CUDA csak nV kari jelenlétében műxik. :U
Most igyekeznek mindenféle progiból "GPU gyorsított" változatot kiadni, hogy eladásokat produkáljon a felhasználók azon véleménye, hogy valamelyik program, vagy művelet lassú.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1657) Zeratul válasza Bici (#1656) üzenetére


Zeratul
addikt

Ép azért nem lesz benne mert csak KULA alatt futna ami nem X86 környezet, gépek jelentős részében Intel "VGA" van, szerinted nekiállna bármelyik internet biztonsági cég szöszmötölni a KULÁval, hogy ha van nyilt kódú környezet is, na meg picipuha alatt ott a Shader Compute

[ Szerkesztve ]

(#1658) Bici válasza Zeratul (#1657) üzenetére


Bici
félisten

Ez már az nV-n múlik.

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1659) Zeratul válasza Bici (#1658) üzenetére


Zeratul
addikt

Egy internet security cég nem olyan könnyen vehető meg mint egy játékfejlesztő, már csak méreténél fogva se, célközönsége jóval nagyobb, de elenyésző számban található Kula képes GPU a gépükben, meg nem is érdekli őket hogy mi végzi a vírusölést.

[ Szerkesztve ]

(#1660) biggamer


biggamer
veterán

Nvidia expects DirectX 11 titles in six to twelve months : [link]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN

(#1661) Bluegene válasza biggamer (#1660) üzenetére


Bluegene
addikt

Toni Tamassi :)

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#1662) VinoRosso válasza Zeratul (#1659) üzenetére


VinoRosso
veterán

ez hülyeség. Téged nem érdekel milyen kereső fut a gépeden? Az egy dolog...van aki meg nem akar megfúrható, lassú szar, keresőket futtani. Azon kívül Gondolom komplex védelmi rendzert csinálnak,real time csomagszűréssel meg minden.

(#1663) Zeratul válasza VinoRosso (#1662) üzenetére


Zeratul
addikt

Azt írtam hogy nagytöbbség tesz arra hogy min fut a kereső, azaz hidegen hagyja hogy most a CPU vagy a GPU futtatja. Az Avira ami köztudottan erőforrás igényes, de ennek megfelelően a legnagyobb találati pontosságú kereső, rezidens online védelme nem észrevehető egy átlag konfigon, de még egy régin se. Akkor meg most mit izmoznak a egy még nem is létező GPUval? Akkor lenne értelme ha az integrált alaplapi VGA-n futatható lenne, mert irodai gépekben leginkább ez van. A full scannél meg alapvetően nincs értelme CPU terhelést nézni mert a háttértárakat is annyira lefogja hogy nem tudna mellette semmi csinálni.

(#1664) Zeratul válasza biggamer (#1660) üzenetére


Zeratul
addikt

Tipikus savanyú a szőlő eset, a dolog szépséghibája hogy a DX11 fejlesztői környezet egy ideje már elérhető a fejlesztőknek és a ATI is kártyákat is a hivatalos launch előtt megkapták.

(#1665) VinoRosso válasza Zeratul (#1663) üzenetére


VinoRosso
veterán

A legtöbb védelem azért nem erőforrásigényes, mert a képességit az átlag masinákhoz igazítják, nem azért mert nem kellene/lehetne jobbat/többet megtenni. Pl kapcsold be a csomagszűrést a Nod32vel torrentezés közben, aztán csodálkozz, hogy nem éri el az 1k-t a letöltés mikor több száz szálat kell átnéznie szerencsétlen keresőnek, miközben meg egy év alatt töltődik le egy oldal, mert bedugul a hálózat. Még ha van 4 magod is, akkor is csak 4-et tudna futtatni párhuzamosan. Az nvidia kártyái ellenbeni több ezer szálra képesek ütemezni, és százas nagyságrendű az amit valódi párhuzamossággal végre tudnak hajtani. Egy szignatúra alapú keresés emiatt fényévekkel gyorsabb lehet, mivel ugynazt a kódot( bitminták összehasonlítását) kell végrehajtani több száz szálon. A fermi expliciten 512.őt tud kezelni, de egy szálon több kernel is végrehajtódhat, emiatt 7-800 szálat simán át tud fésülni anélkül, hogy ez bármilyen negatív hatással lenne a letöltési sebességre. Ehhez még az sem szükséges, hogy a háttértárkat használja, mert bőven lesz helye az adatoknak a 6 gigányi ddr5-ös vramban, így még azelőtt ellenőrizni lehet minden fájl, mielőtt rákerülne a gépre. A legnagyobb probléma a mostani védelmi rendszerekkel az, hogy csak azt tudják normális sebességgel átfésülni, ami már letöltődött a gépe, és egy okosan megít kód ilyenkor már elkezd futni. A tárrezidens védelmek persze próbálják folymatosan figyelni a rendszert, de ez legtöbbször annyit ér mint halottnak a csók. Egy komolyabb malware készítő leteszteli a kódját a népszerű védelmi rendszerekkel, és csak akkor ereszti szabadon, amikor már immunis velük szemben. Ráadásul a feketepiacon kaphatóak olyan up to date kitek, amikkel egy checkbox bepipálásával immunissá tehető egy kód a legtöbb írtó ellen. Ez teljesen kivédhető egy olyan vírusírtóval, ami csak ellenőrzött biteket ereszt be a rendszerbe, és ha ez nem lassú, akkor igen sok kellemetlenség megspórolható, én simán el tudnám viselni, hogy miközben netezek a GPU-m nem csak a seggét vakarja 2D-ben, hanem hasznosan teszi a dolgát. Az irodákba pedig elég egyetlen proxy-t kijelölni több gépre, mert általában az alkalmazottak nem szoktak torrentnek megfelelő hálózati forgalmat generálni, így több tíz vagy száz gép csomagszűrésére elegendő egyetlen Fermi chip.

(#1666) Zeratul válasza VinoRosso (#1665) üzenetére


Zeratul
addikt

Torrenten baromi nagy értelme van a csomagszűrésnek. :W Maga protokol olyan hogy csak darabkákat kapna a peerek, amit kliens a legvégén fileba egyesít és amit már tud ellenőrizni a leggyökerebb vírusölő is. Nem láttam még olyan klienst ami futtatná is a letöltött file-t. Voltak fertőzött torrent fileok de az is elkapja vírusölő még kliensbe töltés előtt, nem beszélve hogy azóta kijavították a legtöbb kliens biztonsági rését.

Malware: legtöbb normális vírusölő egy karantén tárterületen engedi csak futni a netes scripteket aminek IO folyamatát ellenőrzi, Avira, Avast stb már memóriában a böngészőhöz végrehajtás kerülés előtt leteszteli a weblap megjelentítendő, futtatandó állományokat és gyanús hivatkozásokra azzonal beavatkozik.

Up to date kitteket pipálással immunisá tehető mallware: persze, meg ahogy móricka elképzeli. Na meg az antivirus cégeknél nem dolgozik 1-2 volt hacker aki nagyon is tisztában van a dörgéssel. :DDD

Te nagyon el vagy tévedve a G300 felépítésével. A fermi 16 kernel tud futtani 1 időben de szart sem ér mert nincs teljes koherencia az L2 cachenél, AMD és Intel is szívott nem kevesett L2 koherencia problémákkal.

Futtas Foldingot a GPU és nem fog unatkozni.

Proxyn, Webszervere használni GPU-t vírusölésre még csak, csak, de torrentszűrésre baromság, ha csak nem torrent forgalom korlátozása a cél, de ott simán protokol réteg szinten letiltható.

(#1667) Bici válasza VinoRosso (#1665) üzenetére


Bici
félisten

Szerver esetében teljesen egyetértek veled, de otthoni gépre nem hiszem, hogy jó megoldás folyamatosan pörgetni 100W körül/felett a GPU-t, és 6GB-nyi DDR5 sem lesz minden gépben, pláne nem GeForce-on.
Az alapötletet egyébként teljesen jónak tartom, még otthonra is, mert ha nem is megy teljes kakaóval a GPU, akkor is lehet szigorítai a védelmen.
Az a bibi, hogy a többi cég is érdekelt abban, hogy GPU gyorsított legyen a termékük, és ők sokkal nagyobb valószínűséggel fogják az OpenCL-t, vagy a CS-t választani.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1668) Zeratul válasza Bici (#1667) üzenetére


Zeratul
addikt

Szerverek esetében Linuxszal számolni, akkor CS már kiesik, marad az Open CL, Intelnek meg jóval komolyabb Linuxos háttere van mint nVnek, nem kétséges melyiket fogják preferálni, főleg ha egyszerű X68 környezet várja a GPU-n.

A kulás vírusölő SZVSZ csak válasz volt az Intel GPGPU vírus FUDolására. Larabeere könnyebb rosszindulatú kódot írni mert X86.

[ Szerkesztve ]

(#1669) westlake


westlake
félisten

(#1670) Zeratul válasza westlake (#1669) üzenetére


Zeratul
addikt

No one is talking about this new card and that's not suprising; it's G200 based DX10.1 card. :DDD

(#1671) VinoRosso válasza Zeratul (#1668) üzenetére


VinoRosso
veterán

Maga az ötlet már nagyon régi, nem most találták ki, próálkozott vele már mindenki, de senkinek nem volt hozzá meglelelő platformja, anélkül meg nehéz elterjeszteni, ezért nem lett belőle üzlet.

(#1672) Bici válasza westlake (#1669) üzenetére


Bici
félisten

Kiváncsi vagyok, hogy dx9 alatt (XP-n) mennyivel marad le a gts250-től, és a fogyasztása hogy alakul. :U

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1673) VinoRosso válasza Bici (#1672) üzenetére


VinoRosso
veterán

Miért éppen dx9? Inkább a dx10.1 lehet(ne) érdekes. Bár ezek csak kirakatkártyák.

(#1674) Bici válasza VinoRosso (#1673) üzenetére


Bici
félisten

Azért dx9, mert XP-t használok. :D

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1675) Zeratul válasza Bici (#1674) üzenetére


Zeratul
addikt

Akkor a DX11 játékoknál nagy bajban leszel, mert XPre nincs DX11 környezet.

(#1676) Bici válasza Zeratul (#1675) üzenetére


Bici
félisten

Túlélem. :)
Régebbi, jogtiszta 3D-s tervező programjaim vannak, amik úgysem mennek Vista alatt rendesen. Ezeket frissíteni meg icipicit halálos lenne. :))

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1677) janos666 válasza Bici (#1676) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Próbáltad a Windows XP Mode-ot Win7-en?

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1678) VinoRosso válasza Bici (#1676) üzenetére


VinoRosso
veterán

Melyik nem megy?

(#1679) rocket


rocket
nagyúr



Keveske, az csunya atveres lesz, hogy az 1GB-os verzio GDDR3 memoriaval jon majd, fele akkora memoria savszelesseggel.

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#1680) zuchy válasza rocket (#1679) üzenetére


zuchy
őstag

Legalább DX10.1-esek. :))

PC-STYLE.hu

(#1681) Bluegene válasza zuchy (#1680) üzenetére


Bluegene
addikt

éljen!

az Ati Radeon HD 3870(DX10.1) már 2007 végén kapható volt :P

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#1682) Bici válasza janos666 (#1677) üzenetére


Bici
félisten

Nem, de a win7 is pénzbe fog kerülni így nem izgat túlságosan. Pláne, hogy egy igen erőforrásigényes progi virtuális módban... Nem tudom, hogy jó ötlet-e.

(#1678) VinoRosso: 5.5-ös Lightwave szarakodik a viewport váltásnál. Néha újra kell indítani a programot. Bryce 5 lefagy render közben, ToonBoom Studio 2.12 néha fagy; főleg a timeline görgetése közben.
Mondjuk, a fenti progikat nem használom napi szinten (inkább 3dsMAX), de azért hiányoznának.
Amúgy sincs kedvem pénzt adni oprendszerre, vagy újabb progikra.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1683) Zeratul válasza Bici (#1676) üzenetére


Zeratul
addikt

3D tervezők ritkán használnak DX, inkább az Open GL az elterjedt.

(#1684) biggamer


biggamer
veterán

NVIDIA Talks up Fermi at GTC : [link]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN

(#1685) janos666 válasza Zeratul (#1683) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

OpenGL-es programmal ugyan úgy (ha nem nagyobb) gond lehet XP-ről Vistára váltáskor (vagy nem tudom mire céloztál ezzel ennek kapcsán).
Amúgy az Autodesk újabban kedveli a DirectX-eket, amit én használok, abból láttam, hogy az AutoCAD kb a 2007-es vagy 2008-as verzió óta átállt.

Persze, hogy lassabb virtualizálva, de ha csak ritkán használod azt, amit kénytelen vagy virtualizálni...

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1686) Bici válasza Zeratul (#1683) üzenetére


Bici
félisten

Őőőő, 3dsMAX-ban, Lightwave-ben választható...

De ez hogy is jön ide?

(#1685) janos666: A Lightwave, és a Bryce virtuálisan dög lassú lenne, és annyira nem ritkán használom, hogy ez megérje. Ja, és a virtuális XP asszem nem is tud 3D gyorsítást... vagy valami ilyesmiről olvastam.

Tulajdonképp az XP-ből csak a dx10/dx11 hiányzik, és ezért nem akarok kiadni plusz pénzt. Van elég jó dx9-es játék, úgyis jobban szeretek kiforrott driverekkel játszani, régebbi kártyán (g92), régebbi játékokkal. Utóbbi a javítások miatt, és mert már olcsóbbak. Sosem voltam híve a legújabb dolgoknak; drágán bugosak.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1687) Zeratul válasza biggamer (#1684) üzenetére


Zeratul
addikt

Megint semmit mondó csak hogy köztudatban legyen cikk.

(#1688) VinoRosso válasza Bici (#1682) üzenetére


VinoRosso
veterán

Hát ez szívás, de ha neked ezek mind megvannak eredetiben akkor elég miller lehetsz :D
De mondjuk vinyót venni nem olyan drága mulatság, aztán meg lehet rá telepíteni oprendszert, akár kettőt is, akár Win7-et meg Xp-t is :) Nekem is így van.

(#1683) Zeratul : A legtöbb progi indítható OGLben és Dx-ben is, de a hibaleírás alapján drivergond lehet, nem magában driverben van valszeg, hanem a drivermodellben, illetve a rá épülő szolgáltatásokban, amiket a progi használ, illetve használna, ha menne rendesen.

(#1679) rocket

Mennyibe fog ez kerülni? Az 512-s ddr5ös OC verzió nem lehet olyan rossz, 98 shaderrel lenyomja vantageban a GTS 250-et meg a 4850-et is, azért az nem gyenge. Persze ki tudja mennyire hiteles a grafikon.

(#1689) janos666 válasza VinoRosso (#1688) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem azért még Magyarországon sem akkora sansz megvenni eredetiben azokat a programokat, amikkel utána jövedelemre tesz szert a velük végzett munka során.
A gond ott van, ha még a szabadidős tevékenységekért is keményen kéne tejelni, miközben igen csekély a jövedelem.
Mivel nagyságrendekkel könnyebben lopható a software, mint a hardware, és mivel magát a vasat is kemény dolog összerakni, amin teljes pompájában fut a szoftware, így nem csoda, ha alig fogy a pocokról a DVD. (Ha a softwarerre adnád ki a pénzt, nem maradna hozzá való hardwarerre, és akkor eleve kár megvenni a software-t is...) Ha több high-end VGA potyogna le a kamionok platójáról a ház előtt, akkor gyakrabban írkálnám be a steambe a bankkártyám számát, illetve ha jó pénzt keresnék vele, nem csak házikat csinálnék, akkor az AutoCAD-em sem keygennel települne. :))

Az az OC biztos egy termék? Elég magasak az órajelei, lehet, hogy ők maguk tuningolták, vagy olvastad is a tesztet?
De nem hihetetlen, ez egy GT200-ból 40nm-re áttervezett GPU 96SP-je, nem csoda, ha lenyomja az 55nm-re áttervezett G92 128SP-jét így GDDR5-el megtámogatva (tuning órajeleken...). -> huhh, ha ezt mind összeszedjük, még az a csoda, hogy kell a tuning is. :DDD

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1690) Bici válasza VinoRosso (#1688) üzenetére


Bici
félisten

:Y Dehogy vagyok miller. Akkor miért gondolkodnék gts250-ben, és miért fájna a vista/w7 ára? Ezeket a progikat cégektől kaptam megrendelésekért cserébe, amikor nem tudtak/akartak kifizetni. Jobban szerettem volna egy Maya-t, vagy Adobe cs4 csomagot kapni, de nem válogathattam egy alkalommal sem.
Tulajdonképpen igazad van, több OS megoldás lenne, hisz így is van linuxom pluszban.
Majd, ha marad lé a gt240/gts250 után, akkor meglátom, de annyira nem érdekelnek az új játékok. Majd 2 év múlva olcsón, hibajavítva, rájukhangolt driverekkel. :)

(#1689) janos666: Ráadásul a gts250 green változat, csökkentett órajelekkel. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#1692) biggamer


biggamer
veterán


Nvidia partners discontinued GTX285 and GTX275 : [link]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN

(#1693) zuchy válasza biggamer (#1692) üzenetére


zuchy
őstag

Az Nv partnerek örülhetnek...

PC-STYLE.hu

(#1694) smkb


smkb
őstag

Olvasva a PC Perspectiven a GT210 és GT220 tesztet... ehh...HD4670 ársávjában a GT van, hogy csak felét mutatja fel, az Ati ugyancsak nem újkeletű produktumának. Vajh, OEM gyátókon kívül ki fog venni ilyen kártyát?

(#1695) P00By válasza smkb (#1694) üzenetére


P00By
nagyúr

(#1696) RI/OS válasza smkb (#1694) üzenetére


RI/OS
őstag

Lol, hát ez tényleg nevetséges.
Az NV elöbb utóbb kanalakat fog árulni szerintem...

(#1697) P00By válasza RI/OS (#1696) üzenetére


P00By
nagyúr

De előtte átnevezik villára.

(#1698) cowboy_bebop válasza P00By (#1697) üzenetére


cowboy_bebop
őstag

S lesz GT változat két fokkal, GTS 3 fokkal, míg a full extrás verzióban 4 (!) fok lesz.

(#1699) emmm válasza P00By (#1697) üzenetére


emmm
senior tag

Mármint a kulcstartóit. :D

(#1700) smkb válasza P00By (#1695) üzenetére


smkb
őstag

Na de TechPowerUp-nál mitől lett Recommended? Meg nagy nagy pozitívumnak tüntetik fel az idle 10 wattot, ami agyon vissza van emlegetva a cikkben hogy húde extrém, miközben az ábrán a HD4670 is ott figyel a 10 wattjával, mindezt még 55nm-en. Nagyon nem vagyok Ati fan, de ez a kártya...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.