Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 13:32:02

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2951) DigitXT válasza Abu85 (#2928) üzenetére


DigitXT
félisten

Régóta várunk már a Fermire.
Már aki.:) A HD58xx is azért volt anno érdekes, mert úgy hírlett, hogy veszett erős lesz, emellett DX11-es. Nos azért olyan veszett erős nem lett, és a DX11-ből nem sokat láttunk eddig*.:N Egyetlen valamirevaló játék DX11 támogatással a DiRT2, ahol viszont azt lehet látni, hogy minimális képminőség javulás mellett durván esik az FPS... A "majd-majd-majd"-ra meg VGA-t bespájzolni nem túl okos döntés, tekintve, hogy az árak ebben a szegmensben általában csökkenőek. (Anno az is meg lett mondva, hogy DX10.1-es VGA-t kell venni, mert az mennyivel jobb, mint ami csak DX10-es. Aztán abból sem lett sokminden: ha valaki csak ezért vett olyan VGA-t, akkor megszívta.:o)

A nagy lapka az emberek nagyrészének megfizethetetlen lesz, pont úgy, ahogy a HD 5800 és 5900.
Nos ha az emberek nagy részének megfizethetetlen az 58xx is, akkor mi marad? Az 57xx? Ami már erősen gyengélkedik pl. a fent említett DiRT2-ben (persze DX11 módban)?:F Mit érek egy "képminőség javító feature"-rel, ami a játékélményt hazavágja, mert akadni fog miatta a játék? (Most ebbe bele lehet kötni, mert az 5770-en még talán eldöcög, de van ugye 5750 is, meg most jön az 5670, vagy mi... Tiszta jó, hogy low-endben is DX11-esek lesznek.:DDD Anno az FX5200-am is DX9-es volt, meg is utáltam tőle az nV-t.:K) Az első nV kártyám, amit szeretek (összességében meg a harmadik a 10+ ATI mellett) a mostani: ehhez képest kellene bármelyik gyártónak (!) olyat villantani, amire azt mondom, hogy érdemes rá váltani. Nem tudok az emberek nagy részének fejével gondolkodni, de nem is akarok: vannak bizonyos elvárásaim egy VGA-val szemben, aztán vagy tudni fogja azt a Fermi, vagy nem. Meglátjuk.:R (A legutóbbi 300W-os hír után sajnos valszeg nem, mivel ezek közé tartozik a csöndes működés, játék alatt is, gyári hűtővel: ezt eddig egyik Radeonom sem tudta.:()

középkategóriás modell pedig nagyon nincs még kilátásban, így a döntést továbbra is meg kell hozni az embereknek.
Bocs, de ha valamire nincs pénzem, akkor ugye nem döntés kérdése, hogy veszek-e olyat.:) Viszont csak azért VGA-t venni, mert tudja a DX11-et, vagy tudja a PhysX-et, de amúgy gyenge, mint a harmat, szintén nem jó döntés.:N

Mutass egy hírt a Fermiről, ami bulváros stílusú volt
Nem konkrétan erről van szó, engem pl. kifejezetten idegesített pl. a legutóbbi "Radeon-zápor", meg a hasonló "özönlenek", meg a "támadnak", meg "invázió", meg mittudomén... Azért gondolom ezekből már sejted, mire gondolok.:) Nem én vagyok az első, aki ezt megjegyezte, anno még Parci is írta, hogy majd megkér titeket, hogy kevésbé legyen bulváros a megközelítés.** (Tipikusan olyan dolgok ezek, amik max. figyelemfelkeltésre jók, de nem illenek a PH! szakmai színvonalához. Neked sem a hozzáértéseddel van a baj, hanem a stílussal, ahogy azt előadod. Más, amikor mezei fórumozóként írsz, meg más, amikor házigazdaként cikkeket (illetve HSZ-eket a fórumban).)

*Ui: most mondjam azt, hogy a HD5 széria korán jött? Meglehet. Jöhetne a
Fermi, hogy legyen mihez viszonyítani. Szvsz nem maradtunk le semmiről.

**Oliverda: bocs, nem olvasok fudzillát, de régebben más stílus ment a PH-n.

(#2952) Abu85 válasza VinoRosso (#2949) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mutasd meg, hogy a hszemben hol írtam le a platformfüggetlen szót. Gyártófüggetlenről volt szó. Ha szerinted a DX nem gyártófüggetlen, akkor nevezd meg azt a hardvert, amit a Microsoft szán a GPU piacra.
Az DX tudásban érte utól az OpenGL-t. A shaderektől kezdve a nyílt API csak követte az MS rendszerét. A DX10 és most a DX11 meg bevitte a kegyelemdöfést. Még Carmack is csalódottan beszélt az OpenGL 3.0-ról.
A DX10 esetében már nincs olyan, mint a DX9-nél, hogy x-et és y-t tudoja a cucc, de z-t nem. A DX10 óta kőbe véset paraméterek vannak, amikből mindent támogatni kell. Az OpenGL 3.0 esetében ilyen változást vártak a játékfejlesztők, de a prof. piacnak meg ez pont nem jó. Ezért maradt a DX a játék irányában, míg az OpenGL a prof. piac érdekeit nézi.

DigitXT: Nem hiszem, hogy bárkinek csalódást okozott a Cypress, hiszen a legerősebb GPU a piacon, és nem igazán akasztja meg semmilyen játék. A Benchmarkoknak meg az a dolga, hogy padlóra küldje a rendszereket. A Dirt 2 számos pluszt nyújt DX11 módban, látható képminőség változás van. Azonos képminőség mellett a DX9 mód legalább feleolyan gyors volna, mint a DX11-es. Ez lenne az új API lényege, amit már annyiszor leírtam, neked is.
Igen az emberek nagy többsége a HD 5500, 5600 és az 5700 felé fog menni, vagy azonos árszinten választ konkurens megoldást. A HD 5700 egyelőre jónak tűnik, hiszen mind a két megjelent DX11-es játéknál jól megy DX11-es módban.
A technikák mindig ott voltam az emberek fejében. A DX11 a legnagyobb brand, az emberek már keresik a DX11-es kártyákat. Az brandhez jó dolgokat kötnek, így ez segít számukra a döntésben. Most nyilván a PhysX-et nem sokan tudják hova tenni, de ettől még ott van az, hogy jobb lenne a szabványos megvalósítás, mert bizonyos játékokért két gépet kell fenntartanod.

A címválasztásnál fontos, hogy figyelemfelkeltő legyen. Az lenne a lényege, hogy nőjön a hírekre kattintó személyek száma. Egyébként ezek az invázió meg hasonló szavak ugyanúgy vannak GeForce híreknél is. [link], [link], [link], [link]
Ez szerintem nem egyenlő a bulvár kategóriával. A bulvár a Fudzilla, ahol nem a tényeket olvassa az ember. Nyugodtan nézz fel. Múlt évben hetente volt hír, hogy jövőhéten Fermi. Aztán eljött az időpont és csúszik egy hetet ... majd megint egy hetet, és tovább. :) A cím önmagában nem bulvár, nem is lehetne az, mert a tartalom miatt lesz egy hír szakmai, vagy bulvár.
Egyébként továbbra is várom azt a hírt ahol valami nem felelt meg a tényeknek. :)

Nem a HD 5000 nem jött korán. A DX verziók startjára mindig itt voltak a megfelelő generációk. A DX11 októberre volt datálva, így az AMD és az NV is őszre vagy télre időzítette eredetileg a termékskálát. Az AMD-nek összejött, az NV-nek meg nem. Ez benne van a pakliban.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2953) DigitXT válasza Abu85 (#2952) üzenetére


DigitXT
félisten

Nem hiszem, hogy bárkinek csalódást okozott a Cypress
Nekem igen.:D De ne aggódj, majd a HD6x jobb lesz.:))

nem igazán akasztja meg semmilyen játék
A Junipert már azért kikezdi ez a DX11 dolog.;) Kíváncsi
leszek, a legújabb "üdvöskék" mit mutatnak majd fel...:U

azonos képminőség mellett a DX9 mód legalább feleolyan gyors volna
Az az igazság, hogy elnézve gbors tesztjét nagyjából azonos a képminőség.
Igen, több árnyék van az autó külső elemein, amit persze belső nézetből
sosem látsz, viszont az áruk: 60 helyett 40 FPS. Szerintem nem éri meg.

jól megy DX11-es módban
Azért az gondolom triviális, hogy egy GTX285 ellen így sem alternatíva...:N Jelen helyzetben, ha bármire érdemes lenne váltani, az minimum az 5870/5970. Ehhez vedd hozzá az árukat, meg azt, hogy nem is igazán voltak kaphatóak, ill. zörög a venti bizonyos szériákon, másokon beköszön a "csíkos-halál". Hova tegyem ezt...?

két gépet kell fenntartanod
Nem kell minden sz*rral játszani.:) Btw. a PhysX nem egy nagy durr, ahogy mások is írták: ha sokkal komolyabban alkalmaznák (nem csak újságpapírok röpködnének), akkor lehetne azt mondani, hogy van értelme.:D Mondjuk az ME pl. tetszett, de elég rövid. Ha nem lett volna épp PhysX képes nV kártyám, biztos nem veszek miatta azt.:R

ezek az invázió meg hasonló szavak ugyanúgy vannak GeForce híreknél is
És ott sem szimpatikusak. Nekem. Figyelemfelkeltő, de béna. Ez van.:R

várom azt a hírt ahol valami nem felelt meg a tényeknek
Nem az a célom, hogy fogást keressek rajtad. Tényekről is lehet olyan stílusban
írni, ami régebbi fórumozóknak, akik más stílushoz vannak szokva nem tetszik.:)
(Szerk: de ezt a vonalat le is zárnám, mivel nagyon OFF, csak megemlítettem.:B)

[ Szerkesztve ]

(#2954) Abu85 válasza DigitXT (#2953) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Hát akinek csalódást okozott az nem számolt a játékok platformlimitjével. Erre nincs gyógyír. Nem véletlen hozta be az AMD az EyeFinityt.
Miben kezdi ki a Junipet? 1680x1050-ben a BattleForge és a Dirt 2 is tökéletesen fut AA mellett.
Még számos különbség van. Főleg az esti pályákon. Ezt a képek nem igazán adják vissza, látni kell a valóságban.
És mi van azzal, akinek mind a kettő fontos. Például én nekem tetszik a PhysX a Batman-ban is. Szóval csak dönteni kell. Pedig azt hittem, hogy a 3dfx-es idők sose jönnek vissza.
A tényekről nem lehet stílusban írni. Azok mindig tények maradnak.

Ok jobb ha lezárjuk. Világbéke. :R

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2955) DigitXT válasza Abu85 (#2954) üzenetére


DigitXT
félisten

tökéletesen fut AA mellett
40 FPS-t én nem neveznék tökéletesnek, de ezen
már rockettel is vitatkoztam - feleslegesen...:R
Bár középkategóriás kártyához képest nem rossz.

mi van azzal, akinek mind a kettő fontos
Annak sz*r...:DDD De megvárhatja a Fermit.;]

A tények tények: a tálalásuk lehet különböző.

Szerk: a BattleForge-hoz nem szeretnék hozzászólni,
mert kb. azt sem tudom, hogy eszik-e, vagy isszák...
Ezért értettem úgy, hogy "valamirevaló": számomra.:D

lsc: én nem tudok a Fermiről új hírrel szolgálni, csak
találgatunk arról, hogy hogy viszonyul majd a jelenleg
elérhető ATI megoldásokhoz. Szörnyen sajnálom...:DDD

[ Szerkesztve ]

(#2956) lsc válasza DigitXT (#2955) üzenetére


lsc
nagyúr

Az a lényeg nv-s topicban jól megbeszélitek az ati kártyákat. Ennyire nagy a szegénység nv oldalon ?

Az élet kegyetlen .

(#2957) janos666 válasza lsc (#2956) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nem, csak bízunk benne, hogy jó lesz a Fermi, és amit tippelgetni lehetett, azt jórészt már tudjuk (csak a gyakorlati szereplését nem láttuk), így nem kell minden nap 6x leírni, hogy 2456, vagy nem is, 5678, sőt 123456 SP lesz benne, és DX 13, vagyis DX23, de DX25.6b, meg Physx 2.0, izé, 4.5b, és 1234,6FPS-t csinál majd a megfelelő játékokban (amik most már tényleg jönnek!!!), mint a Radeon topicban szokás a megjelenés előtti időkben. :))

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#2958) VinoRosso válasza Abu85 (#2952) üzenetére


VinoRosso
veterán

"Ha szerinted a DX nem gyártófüggetlen, akkor nevezd meg azt a hardvert, amit a Microsoft szán a GPU piacra"

Na de ez milyen erős csúsztatás már kérem... szerinted csak hardverre van szükség egy PC működtetéséhez vagy mi :F Vagy a szoftvert azt nem gyártják ? A DX nem MS termék vagy mi :F Inkább Te mutass egy olyan GPU-t, amin DX kód fut Windows nélkül, aztán lesz értelme beszélni gyártófüggetlenségről ! Addig ez igy csak humbukk!

(#2954) Abu85 : Ez kiez ? :Y Ide a számát! :D

(#2959) lsc válasza janos666 (#2957) üzenetére


lsc
nagyúr

A remény hal meg utoljára, ne legyen igazam de nekem a fermiről az fx széria jut eszembe.

Az élet kegyetlen .

(#2960) Abu85 válasza VinoRosso (#2958) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Először mutass egy olyan GPU-t, amin az OpenGL kód fut operációs rendszer nélkül. ;)
Itt a hardverekről beszélünk. Az MS nem gyárt GPU-t, így jó eséllyel nem fog a DX szabvánnyal monopóliumra törni. :)

A google adta ki. Majd rákeresek a facebookon. :D

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2961) VinoRosso válasza Abu85 (#2960) üzenetére


VinoRosso
veterán

Jajj ne forgasd ki a szavaimat, mert ezt mások is látják, és nem fog rád jó fényt vetni. Az OGL fut Win-en, fut, OSX-en, fut Linuxon, fut Solarison, meg még lehet öreganyám zinger varrógépén is, és még az sem lényeges, hogy ATI vagy NV GPU futtatja e a kódot, ezt nevezik plattform függetlennek. Gyártótól pedig azért nem függ, mert nincs mögötte a gyártó tőkéje, azaz nem egy cég érdekeit figyelembevéve alakítják ki az OGL tulajdonságait.

A DXről egyik sem mondható el, mert kizárólag Win-en fut, ezért nem plattformfüggetlen, és bizony igen erőteljes beleszólása volt,van, és lesz is a MS-nak abba, hogy mi kerüljön bele és mi ne.

Mindegyik gyártó a saját termékével képviselteti az érdekeit a videójátékok piacán. Az MS fő profilja a szoftver, az NV-é meg hardver, és értelemszerűen mindegyik a saját lehetőségeihez mértek próbálja befolyásolni a piacot. A MS a DX-en keresztül, az NV meg a CUDA-val. Annyi erővel amivel a DX-et gyártófüggetlennek nevezed, az NV-t is lehetne gyártófüggetlennek nevezni, hisz a CUDA megy Win, OSX, Linux alatt is, míg a DX nem.

Szerintem egyik sem gyártófüggtlen, mert mindegyik vállalat a piacra dolgozik, és ingyen nem fognak neked adni egy nyaklevest sem. Ezért én nem látok különbséget a két fél között, csak annyiban hogy az egyik félig teli, a másik meg félig üres, egyik kutya, másik eb, stb.. Pont.

(#2962) JColee válasza VinoRosso (#2958) üzenetére


JColee
őstag

innen linkelte
tippelj hány éves :D

(#2963) Abu85 válasza VinoRosso (#2961) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Te forgatod ki az én szavaimat. Nem platformfüggetlen a DX, hanem gyártófüggetlen. Senkit sem érdekel, hogy ki csinálja a szabványt, csak az a lényeg, hogy ne egy hardverpiacon érdekelt gyártó feleljen érte. Mindig is ez volt a lényeg. Az meg, hogy az MS csak a saját oprendszerein engedi futtatni az az egyéni döntése, a szoftver és a hardverpiac más.

Jaj ... a CUDA akkor lenne gyártófüggetlen, ha a az AMD és az Intel beállna mögé, és egy független csoport venné át a fejlesztést. Attól, hogy fut egy csomó operációs rendszeren csak platformfüggetlen lesz.

Szerintem fejezzük be, mert úgy is OFF. Furcsamód mindenki értette miről beszéltem csak te kötöttél bele. Talán mert bele akartál? ;]

VinoRosso (#2964): Az Ms-nek a Windows-ból van pénze, annak csak egy rész a DX. Az egész arról szól, hogy a fejlesztők játékait a Win-hez kössék, de a hardvervásárlás szempontjából ez lényegtelen, mert a Linuxhoz is meg kellene venni a gépet. Az oprendszerek csatája is érdekes téma, de semmi köze a hardverhez.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2964) VinoRosso válasza Abu85 (#2963) üzenetére


VinoRosso
veterán

Itt a pénzen van a lényeg, mert a gyártót a tőkehozam motiválja, és ennek megfelelően készíti el a termékeit. Ezt hívják gyártótól való függésnek. Gondolod, ha a MS-nak nem lenne pénze a DX-ből, akkor egy nanoszekundumig is foglalkozna vele? :N Ne nevettess...

És igen, én is remélem mindeki "érti" miről beszélsz...

(#2962) JColee: Kit érdekel? Legfejlebb még őszintén sikít :D

(#2965) tlac válasza Abu85 (#2963) üzenetére


tlac
nagyúr

egyszerűsítsünk
ha jól értem VinoRosso azt kérdezi, hogy ha a dx gyártófüggetlen, miért függ az ms-től?

(#2966) Iron Funeral válasza VinoRosso (#2964) üzenetére


Iron Funeral
őstag

Vigyázz, lehet, hogy nem platformfüggetlen a csaj :DDD :))

Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/

(#2967) Daczy


Daczy
aktív tag

így a nagyok árnyékában teszek énis 1-2 gyors megjegyzést, mielőtt elmennék csicsikálni :

Az eddig hallottakból, látottakból arra következtetek, hogy bukta lesz ez a Fermi, pedig hosszú időn át bíztam benne, hogy megváltja majd a világot, mint anno a G80. Bíztam sok mindenben, - pl hogy csak azért van ekkora titkolózás, mert így lesz majd nagy durranás ,amikor bealázza az ATi-t - de mostmár nagyon erősen úgy gondolom, ezt elcseszték!
Nem az ATi miatt, saját maguk miatt. Ha fejlesztenének rendesen, és nem hanyagolnák a GPU piacot, akkor még mindig az ATi előtt lennének, de így.... sajnálom az nV-t, mert régebben nagyon felnéztem rájuk, de ez, amit mostanság csinálnak, ez lassan már átmegy a hazugság kategóriába.... :( lassan már azt is megkérdőjelezem, hogy létezik-e működőképes Fermi? már a videónak se hiszek.... az pedig tényleg vicc, hogy 1 majom vonatoztatásához krll a 3 irányú SLI 1 prémium kategóriát célzó megoldásból.... :( :(

köszöntem, jó8 all

[ Szerkesztve ]

(#2968) Bluegene válasza JColee (#2962) üzenetére


Bluegene
addikt

nem tudom mi köze a Fermihez annak hogy te kiért rajongsz!

egyébként ez az igazi: [link] :D

meg ez: jah:W :C

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#2969) JColee válasza Bluegene (#2968) üzenetére


JColee
őstag

ki mondta, hogy rajongok :F

(#2970) hugo chávez válasza Bluegene (#2968) üzenetére


hugo chávez
aktív tag

És ez? [link] :Y :DD

"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari

(#2971) VinoRosso válasza Bluegene (#2968) üzenetére


VinoRosso
veterán

Nem rosszak az ázsiai csajok, de nem tom nekem valahogy a szőkék jobban bejönnek, főleg ameik szeret gémelni... :D

(#2972) Bluegene válasza VinoRosso (#2971) üzenetére


Bluegene
addikt

Őt én is szeretem, már rég subscribe-oltam, könnyű vele az angol lecke! :C

furcsa én z Ati klubba linkeletem épp ma őtőle egy másik videót

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#2973) Abu85


Abu85
HÁZIGAZDA

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy 64 TMU-s rendszerrel állunk szemben a GF100 esetében. Ami viszont újdonság, hogy alapjaiban átdolgozták a setup motort. Erről még nincs sok infó, csak az, hogy forradalmian új lesz. Valószínűleg ezért lehet a TMU-k száma visszafogva, mert az új setup motor jelentős tranzisztortöbblettel jár a régihez viszonyítva. Mosmá tényleg kíváncsi vagyok. ;]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2974) janos666 válasza Abu85 (#2973) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A 9600GT-8800GTS és a 8800GTS-GTX285 viszonyaiból kiindulva ez még igen jól jöhet, nem?
Ezek után tényleg nem hiszem el, hogy ne legyen gyorsabb az 5870-től.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#2975) Abu85 válasza janos666 (#2974) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Már melyik része? A kevesebb TMU? Hát az inkább azt vetíti előre, hogy az új játékokban ismét nő az ALU:tex arány, ami nem fog kedvezően hatni a régi GeForce kártyákra. Persze bármi meglehet, de generációváltás van, így a régi kártyák már nem számítanak annyira.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2976) rumkola válasza Abu85 (#2975) üzenetére


rumkola
veterán

az alu-tex arány már 3 éve nő...

[ Szerkesztve ]

(#2977) zuchy válasza Abu85 (#2975) üzenetére


zuchy
őstag

Ha jó értem, akkor a GT200-felépítéséhez viszonyítva a textúrázók száma csökken, de az ALU-ké nő?

PC-STYLE.hu

(#2978) rumkola válasza zuchy (#2977) üzenetére


rumkola
veterán

valószínűleg :K

[ Szerkesztve ]

(#2979) Abu85 válasza rumkola (#2976) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Én inkább azt mondanám, hogy egy ideje stagnál két opció között, mert az NV és az ATI más felépítésű hardvere is eltérő ebből a szempontból. A fejlesztők persze megpróbálják a motort kiegyensúlyozni. Most, hogy az NV is az ALU erőre helyezi a hangsúlyt, tovább kell menni a növekedés felé, mert nem lesz hatékony a Fermire kell optimalizálni.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2980) gbors válasza janos666 (#2974) üzenetére


gbors
nagyúr

hát nemt'om... jóval kevesebb ALU ugye adott, akkor most kevesebb textúrázó (hacsak nem "hotclockosítják", mert akkor más lesz a fekvése), ROP power valamivel több, de nem drámaian, memória-sávszélt meglátjuk, mennyi lesz az órajel, de lehet, ott sem lesz számottevő az előny. bennem lassan felmerül a kérdés, hogy mitől lenne egyáltalán gyorsabb?

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#2981) janos666 válasza gbors (#2980) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Hát ez az, ezért esett le némelyek álla a prezentáció alatt. :DD
Amúgy olyasmiből saccolok, hogy a G92 felépítésének is a 128sp-s kivitel is inkább a vége volt, mint az optimuma, arra jött a GT200, nem is gyorsult annyit, mint várták, most viszont tiszta lappal indul, így a több, mint 2x annyi SP tényleg hozhat látványos ugrást (az elődhöz képest). A Radeonknál pedig dupláztak mindent, és mégsem érték el a dupla teljesítményt, tehát ha ezzel vetjük össze, akkor nem olyan nehéz elé csusszanni.
És persze a Radeon is erősen RAM sávszél limitáltnak néz ki, itt pedig tágabb lesz a busz, és talán az órajel is nő.
De én most egy szép kis 15-20%-ra gondoltam, nem arra, hogy lekörözi.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#2982) TESCO-Zsömle válasza Abu85 (#2979) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

De ha megint mindenki az nV megoldásaira optimalizál, akkor az ATI kártyával rendelkezők fognak sz*pni. Vagy tévedek? :F

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#2983) nixx-21 válasza VinoRosso (#2971) üzenetére


nixx-21
senior tag

az az orosz nyelv *.* :C :R
ez tényleg nagyon OFF x]
de meg kellet jegyezzem :)) :DDD

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia

(#2984) cszn válasza TESCO-Zsömle (#2982) üzenetére


cszn
őstag

De ez se lenne nagy újdonság. ;]

(#2985) old gray


old gray
addikt

Nagyon off, de: szép új jövő: mire is lehet használni a GPU-k számítási kapacitását: [link]

[ Szerkesztve ]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#2986) TESCO-Zsömle válasza cszn (#2984) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Na ja. :((( :W

Old Gray: Nekem van RAR-file-okhoz GPU-n futó BruteForce progim, és hát 4870-es VGA alapon kb 100-200* gyorsabban dolgozik, de azér még így is tetülassú, úgyhogy én nem félteném a 20 karakteres jelszavaimat ettől...

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#2988) decibel


decibel
aktív tag

Pletyka adag:
Unigine benchmark with tesselation, Fermi is much faster then Cypress as it is right now around upper 50%

Plusz állítólag jelentősen javítottak a 8xmsaa-s teljesítményen.

Tiszta szar már ez a kártya fujj. Kíváncsi leszek HA tényleg így véresre alázza tesszelálás alatt a cypresst akkor mi lesz az előre mutató megoldások mantrával? Remélem továbbra is fontos tényező marad, igaz Abu?

"you are a monkey poo-poo"

(#2989) Ribi válasza decibel (#2988) üzenetére


Ribi
nagyúr

És te még hiszel a télapóban?
Minden pletykát elhiszel?
Én is tudok neked olyan pletykát hogy beszarsz, csak senki sem hiszi amíg nem látja. És eddig konkrét infót nem mutattak. Az Heaven benchmarkban nem kapcsolták volna ki az fps-t ha annyira durva lenne.

(#2990) jozsi válasza Ribi (#2989) üzenetére


jozsi
tag

Beszarsz, ez jó:DDD

Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

(#2991) Abu85 válasza decibel (#2988) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Miért ne maradna. A szabvány támogatás fontos. Mondtam már, hogy kurvára mindegy a gyártó, csak az a fontos, hogy mindenki támogassa normálisan a szabványt.

Egyelőre egy embörke ezt szűrte le a zártkörű rendezvényből:
seahawk: Power consumption close to 5970, performance closer to 5870 outside some artifical benchmarks.
Ebben benne van, hogy gyorsabb a Fermi a Cypressnél az Unigine alatt. Ha tényleg hatszor akkora a tesszellátora, mint a Cypress-nek és a Setup motort is felújították, akkor simán meglehet. Persze biztosat még én sem tudok. :)

Ribi: Valszeg a Fermi teljesítményét az NV a HD 5970-hez fogja mérni, mert még annál is drágább gyártani. A HD 5870-et egyenesen kötelező leverni, ha nem sikerül, akkor ... de ne is gondoljunk ilyenekre. :( Egyszerűen félelmetes, hogy a TSMC, hogy tud ennyire bénázni a gyártással. Szinte minden új chip gyengén teljesít a gyártósorokon.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2992) decibel válasza Ribi (#2989) üzenetére


decibel
aktív tag

Miért te mindent elhiszel? Vagy csak szelektíven, ami az ízlésedenk megfelel? Ha már pletyka topikról van szó nem mindegy mit írogatok? Esetleg serkentem vele az emésztésed, mert úgy látszik rád a pletyka ilyen hatással van. :O
Konkrétan temették a kártyát, mert Abu csak arról írogatott, hogy nincs benne tesszelátor, erre láss csodát van, és eddig minden pletyka arra mutat, hogy jóval komolyabb, mint a Cypressben. Remélem akkor is ilyen hevesen támadtad a pletykákat, mint most ezt, azok is kb ugyanonnan szármoznak btw...
Az, hogy én mit hiszek és mit nem az nem a téma tárgya, bár nyithatunk egy topikot erről is.

"you are a monkey poo-poo"

(#2993) Abu85 válasza decibel (#2992) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Soha nem állítottam tényként, hogy nincs benne tesszellátor, csak elmélkedtünk, hogy mi lesz, ha nincs benne. Hiszen erre való a topic.

Egyébként teljesen mindegy a GF100 teljesítménye. Árban nem tudnak versenyezni az NV-nél. A TSMC még jól el is kúrta nekik az egészet. :( Az árazás mellett az is gáz, hogy a lapka szarul gyártható. Egyre nehezebb sajna a gyártástechnológiák kiépítése. Most már gondolkodni kell a chipméretben is ... 500 mm^2+ mostantól tabu lesz.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2994) decibel válasza Abu85 (#2993) üzenetére


decibel
aktív tag

Nem mondtam, hogy tényként írtad volna. 6 hónapos késéssel tényleg hatalmas hátrányból indulnak, az árazás meg kb az átlag usert nem kell, hogy érdekelje amíg az ár/teljesítmény egyenlő a konkurenciával. Ha alatta van el kell felejteni, ha fölötte, akkor venni.

"you are a monkey poo-poo"

(#2995) gbors válasza janos666 (#2981) üzenetére


gbors
nagyúr

úgy látom, hiába írom le akárhányszor, hogy ezeket a kártyákat nem az ALU-kapacitás limitálja elsősorban :)

a G92 ROP-ban és memória-sávszélességben volt gyenge (nem véletlen, hogy a 8800GTS-512 a sokkal magasabb órajeleivel sem tudta leverni a 8800GTX-et), ebben a GT200 pont duplázott. A GT200-nak egyrészt az alacsony órajel a gyengesége (és ezzel együtt a command processor), ill. textúrázásban alig lépett előre (GTX280 = 9800GTX + 12%), nem meglepő, hogy közelében sem volt a dupla sebességnek.
most a fermi megint megduplázza az ALU-kat, a többi cuccot viszont messze nem növeli arányosan - ez csak azokban a magas ALU-TEX arányt igénylő játékokban lesz előnyös, amikből eddig kb. egy db-ot láttam.
az átdolgozott vezérlés persze rulez, de ez nem fog nagyságrendi ugrást hozni, inkább csak lehetővé teszi, hogy amennyivel több a kártya unitok terén, az meg is jelenjen a teljesítményben.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#2996) Abu85 válasza decibel (#2994) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Persze a júzer leszarja mekkora a cég vesztesége a kártyán, de stratégiailag ez nagyon gáz az NV-nek. Elég rossz a helyzet, mert a 65 nm és az 55 nm jól sikerült TSMC technológia, de most a 40 nm esetében a jó ég tudja mennyi revízió kell a GF100-ból, hogy feltornázzák a kihozatalt. Ha jól értettem, akkor a gyártósoroknak bizonyos struktúrákkal van baja. Ebbe az AMD is belefutott a Cypressel és 40%-os kihozatallal indított. Aztán a tapasztalatok alapján volt egy revízióváltás, és most olyan 65%-nál járhatnak. Ez még mindig nem a legjobb, de ez van. A GF100-ra 20%-ot mondanak egy csomó oldalon, még a megbízhatók is. Tekintve mennyivel nagyobb a Cypressnél lehetségesnek tűnik, de anyagilag ez katasztrófa lesz. Két negyedév minimum lesz, mire felpumpálják ezt 60% fölé, és akkor még mindig bajban vannak, mert az AMD-nek is van ideje javítani. Az ATI megint ott kapta el őket, ahol nekik fáj, és erre most rárak egy lapáttal rárak a "béna" TSMC is. Ez kb. nekünk a legrosszabb, mert itt állunk egy AMD számára kényelmesen beárazott HD 5000 felhozatallal, és kb. nulla az esély a fél éven belül árversenyre. :( Bár én már nem vagyok benne érintet, mert vettem egy HD 5850-et, de ettől szeretem, amikor egymás alá áraznak a fiúk. :D

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2997) emmm válasza Abu85 (#2996) üzenetére


emmm
senior tag

Na igen, ez esetben viszont tutira nem cserélek idén kártyát, majd szépen butítom a grafikát. Én nem fogok ennyit költeni egy nyamvadt videókártyára, inkább félreteszem nyaralásra. :(

(#2998) vhunor válasza emmm (#2997) üzenetére


vhunor
őstag

Nem is kell, sokáig bőven elég lesz még a 4890/gtx 275/gtx 280, kisebb felbontás esetén pedig a 4870/gtx 260 is, ezek pedig elfogadható árban vannak. Hiszen 1680-ig bezárólag még a 8800 GTS/GTX is bőven megbírkózik a stuffok nagy részével..

(#2999) emmm válasza vhunor (#2998) üzenetére


emmm
senior tag

Nekem ez az 1 GB-os 4870 mindent kiszolgál, amivel tolom, fullHD mellett is. Annyira meg az már nem érdekel, hogy 4xAF helyett 16xAF legyen, igazság szerint nem látom a különbséget. Amíg nem kell jelentős kompromisszumokat kötnöm vele, addig nem kell váltanom. Meg aztán...mire is cseréljek? 5850 alatt nem is lenne érdemes váltanom, az meg túl drága nekem.

(#3000) Ribi válasza decibel (#2992) üzenetére


Ribi
nagyúr

Elnézést mester, elfelejtettem hova tartomzom, visszasunnyogok a helyemre :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.