- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyulazsolti #18329 üzenetére
Igen, ezt kell lehúznod.
De jó, hogy nem kell porrá szétszedni! -
válasz
gyulazsolti #18327 üzenetére
Ha szét mered szedni a gépet, akkor húzd le az alaplapról az LCD-hez felmenő kábelt. Ekkor fog már a SUB-D csaton adni képet. Akku ne legyen a gépben mikor bütykölöd!
-
válasz
st3v3np3t3r #18315 üzenetére
Akkor amikor elszökött belőle a gáz. Azaz már nem hűt, de ez azonnal kidül, minden 100 fokos lesz a gépben és lekapcsol állandóan.
Régen még csináltak rendes cellákat. Én is szedem szét a több éves akkukat, sokkal jobban a 18650-esek azokben, mint amiket most lehet rendelni.
-
válasz
st3v3np3t3r #18313 üzenetére
-
válasz
st3v3np3t3r #18311 üzenetére
Szerintem a 60-asban szélesebb (mélyebb) a radiátor
-
válasz
st3v3np3t3r #18289 üzenetére
Várj! Valamit benéztél, mert én semmit sem linkeltem. Csak kibővítettem a hozzászólásom, hogy "keress meg privátban", de mindegy...
Brick-elés kockázata akkor áll fenn, ha nincsen spi programozód, különben visszaírod, ha nem indul a gép, oszt annyi.
Az unsigned Biosokkal akkor lehet probléma, ha van tpm a gépben. (Sajnos egyre többen van már, az üzleti modellekben, meg szinte kötelezően) Úgyhogy, igazad van az valóban zsákutca a BIOS hack. Ha van rá lehetőséged, hogy beszerezz egy olyan kártyát ami támogatott, akkor az a legjobb, mert a driverezés sem lesz szopórollerezés -
válasz
st3v3np3t3r #18287 üzenetére
Miért kellene "gyanúsnak" lennie egy 23.45-kor szerkesztett hozzászólásnak, amit 6.23-kor olvastál el? Nem értem a felmerülő gyanú fogalmát ...
Whitelist-es bios kell az alaplapba és fel kell pattintani egy 2 Mb-es flash-t az MXM-re. Nem ördögtől való dolog ez. A Precision-okból is így lehet gamer gépet csinálni
-
válasz
st3v3np3t3r #18285 üzenetére
Nem értem így, hogy mit nem értesz...
-
válasz
st3v3np3t3r #18283 üzenetére
HP-s vBios kell az MXM-be sütni. Sajnos ez csak epromíróval fog menni. Ha gondolod keress meg privátban...
-
válasz
st3v3np3t3r #18244 üzenetére
Jézusom! Nagy respect, hogy ilyen flottul sikerült megoldanod!
-
Az akkumulátorod nominális feszültsége nem haladja meg a töltésben beállított szintet és az SM vezérlő letilt, azért kell az SM reset; akku-töltő ki és nyomni 30 sec a power gombot.
Ha valami Lenovo-s akkumókoló szoftverrel megnézed az akkut feltételezem, hogy 50%-osnál nagyobb lesz az elhasználódása... -
válasz
Dell XPS #9024 üzenetére
Szia! Én még elvagyok, forrasztgatok egész nap, pályázatokat írogatok, rohangászok alkatrészek után, este kómásan a 4 éves lányomnak mondott mese közben bealszom
De Ti hogy bírjátok? Az engem mindig csodálattal tölt el. Főleg most, hogy megjött a meleg; napi szintem dőlnek ki a gépek mindenhol.
-
válasz
Trumpek #9025 üzenetére
Halk sercegő hangot hallasz a ramok felől!!!
Komolyra fordítva a szót, ezek a fokozatok vannak:
- nagyon hangos ventilátor
- gyengén de nagyon forró levegőt fúj ki a gép
- megmagyarázhatatlan belassulások (ez a mag vissza-lassulás)
- csak hidegen induló gép
- aztán egy BGA-zós ember telefonszámát keresed a fórumban. -
Sziasztok!
Segítsetek:
Kérem jelentkezzen privátban
-
válasz
solisoft #8931 üzenetére
Túl olcsót ne vegyél, csak a gond lesz vele. (pl; n-Drive és társai)
Amit tudok ajánlani az a MediaTech kb 10 ezer a 120W-os. Én szerviztápnak használom, gondolhatod kap napi szinten hideget-meleget és van rajta USB is így töltöm vele a telefonomat is. Olyan 10 ezer körül már lehet kapni. -
válasz
MrNemdam #8919 üzenetére
Már itt is a házi-segítség ingyé' occón
Szia!
Azonnal szerelőhöz kellett volna vinni!!
Minél hamarabb (mondjuk már hétfőn) vegyél egy fél literes isopropil alkoholt a vegyi boltban és egy puha körömkefét. A kiszedett alaplapot jól sikáld át az alkoholos kefével (nem baj ha tocsog rajta) és hagyd száradni egy órát kint a napon.
Nem jó sem aceton, sem hígító, sem orvosi alkohol, sem cseresznyepálinka !!!!
Csak isopropil alkohol.
Nem jó sarokvakaró kefe, drótkefe, flexkorong, hátvakaró kefe, klotyi kefe !!!
Csak puha körömkefe, esetleg fogkefeRemélem még menthető .... Sok sikert.
-
Szia! A processzor nem igazán szokott tönkremenni (nagyon szélsőséges esetben) inkább nézd meg, hogy a memória modulok esetleg nem-e mozdultak ki (pl. cseréld meg őket)
Ha nem akarod nagyon szétszedni a gépet, akkor minden eltávolítható perifériát (HDD, ODD, AKKU, 1db RAM legyen benne) vegyél ki a gépből és úgy próbálj egy indítást. Így az alaplapra tudjuk szűkíteni a hiba forrását. -
válasz
Bozso68 #8916 üzenetére
Szia! Sajnos a szokásos; az RS780-as északi híd vezérlő IC elmelegedett és jó esetben (általában ez szokott lenni) elengedte az alaplapot. Ez viszonylag egyszerűen és olcsón (és nálam gyorsan is, mert megvárható) javítható. Ha érdekelnek a részletek kérlek privátban keress meg.
-
válasz
bull84ghia #8859 üzenetére
Ment is
-
válasz
superecneB #8838 üzenetére
Nálam ingyenes a bevizsgálás és 3.500,- Ft-ból megvan a csere. Melegítéssel, kibírással, hókuszpókusszal együtt. Nézni lehet közben, lehet kérdezni, mindezt felár nélkül.
-
válasz
szagnes69 #8834 üzenetére
Egy driver genius-t meg kellene próbálni.
Aztán meg kellene próbálni egy boot-olós pendrive-al, ha nem indul róla, akkor sajnos az egér kábele úgy lett zárlatos, hogy az 5V és az RX (adat be) ért össze. Ez sajnos hazavágja az USB vezérlőt. Elméletileg van leválasztás a csatlakozó előtt, de nagy előszeretettel szeretik lespórolni a gyártók. -
válasz
snoblive #8824 üzenetére
Szia! Az MCP chip-ed (északi híd) vacakol Ebbe van integrálva a VGA rendszered is (Gf8200-as). Lehet, hogy még jelen esetben egy szétszerelés, gap pad csere és tisztítás-újrapasztázás mentheti az esetet, de ne ódázd el sokáig, mert teljesen meg fog főni és akkor csak a BGA-zás marad.
-
válasz
germinator66 #8796 üzenetére
Igen ez furcsa, de a BGA hiba elképesztő dolgokat tud produkálni...
-
válasz
germinator66 #8792 üzenetére
A FET-ek hektikus működése nem hőmérséklet függő (oké, nagyon forrón tudnak azért vicces dolgokat csinálni, de ez inkább a tápegységekre jellemzőek) Ha hideg-meleg állapotra változik a működés, akkor az elsősorban BGA joint, kondi és ritkább esetben ellenállat hiba lehet. Persze biztosat csak mérés után lehet mondani.
-
-
válasz
germinator66 #8732 üzenetére
Ha fokozatosan jön elő a hiba, akkor az sanszos, hogy valahol egy kondenzátor lesz, az említett fel-ek környékén.
-
-
válasz
Nightvision1 #8706 üzenetére
Oda kell majd figyelned, hogy milyen kijelzőt rendelsz bele, mert gyártották 15.6-os fénycsöves és LED-es kivitelben is. Ha még rajta van a matrica amin fel van tüntetve, hogy mivel szerelték a gépet akkor könnyű dolgod van, mert ott külön írják, ha LED-es a kijelző (különben csak annyi van, hogy HD-s) ha már nincs akkor jön a bütykölés;
Ha van hozzá érzéked, akkor a kijelző keretének az alsó felét meg kell egy picit bontanod; ha jól emléxem négy csavar tartja amik kis gumi vagy műanyag alatt vannak. Ha ezeket a csavarokat kitekerted akkor a kijező felől körömmel nyúlj alá és magad felé feszítve ki tudod pattintani a keretet annyira, hogy alá láss! Ha van ott egy 1-2 cm széles kb 10-20 cm hosszú panel aminek mindkét végére kábelek futnak, akkor Neked CCFL avagy neoncsöves kijelzőre lesz szükséged, mert ez a panel az inverter. Ha üres minden, csak egy kábel fut a kijelző alá, akkor LED-es a kijelződ. -
Sajnos nem lehet; mert nem lábkompatibilisek (amelyik meg az ott csak MHz-beli eltérés van csak; pl 5450 vs 5470-es) amikor chipet cserélek még arra is ügyelnem kell, hogy a reviziószáma is megegyezzen, mert az is tud számítani.
A másik, hogy a notiknál (amelyikben integrált a GPU az alaplapra, azokban a BIOS tartalmazza a VGA BIOS-t is így ezt is meg kellene "hekkelni" hogy rendesen lássa az új GPU-t és a hozzá tartozó memóriákat.Olyat lehet orbitális cumik árán tuningolni integrált megoldásoknál, hogy emeljük az órajeleket, de ilyenkor radikális nő a meleg is. Ezt lehet szoftveresen és BIOS sütéssel is. Ez utóbbi azért nem szerencsés, mert ha idővel (mondjuk a nyári meleg beköszöntével) elkezd vacakolni a gépünk, akkor macera visszaállítani az értékeket. Aztán csináltam már olyat is hogy Dell XPS 1530-ban a DDR2-es ramokat a 8600GT mellett DDR3-asra cseréltem. Itt szerencsém volt, mert a DDR3-as moddolt BIOS már megvolt és nem nekem kellett szenvednem vele. kb 100 pontot nyertem vele 3DM06 alatt
8 BGA chipet kellett átraknom. Egy napom ment rá, úgyhogy nagyon megérte
Szóval ha annyit összespórolsz, hogy megrendelj egy új GPU-t (kb 15-17 ezer) rávegyél valakit, hogy azt neked cserélje ki (kb 15 ezer) és még a BIOS-t is süss meg Neked (kb 10 ezer) akkor inkább add el a notidat, rakd hozzá azt a majd 40 ezret és vegyél egy erősebb GPU-s gépet. Ne feledd, a GPU ereje legyen az elsődleges szempont, ha valami kókadt Celeronnal veszed a gépet az nem számít, mert a procit mindig ki fogod tudni cserélni nagyobbra egy minimális munkával. -
Szia!
Nem szabad ennyire lazának lennie annak a kábelnek. És ami a nagyobb gáz, hogy kettőnek kellene lennie...
Szerintem leugrott a WiFi modulról. Könnyen meg tudod nézni ha leveszed a fedelet a gép alján. Ha ott minden rendben van, akkor viszont felül sikerült kitépni... -
válasz
bull84ghia #8652 üzenetére
Dehogynem. 4 éves a lányom
Szerintem így, hogy sok alkatrész később felhasználható korrekt ár.
-
válasz
bull84ghia #8650 üzenetére
Ha ugyanolyan gépet vesznek, akkor ebből a régi gépből át lehet rakni a vinyót így az adatok megmaradnak, át lehet rakni a memóriát (mert kompatibilis) és érdemes elrakni a rossz gép kijelzőjét, billentyűzetét, akkuját és töltőjét, mert azok "fogyóeszközök" egy kisgyerek mellett
-
válasz
bull84ghia #8648 üzenetére
Egy próbát mindenesetre megérne, az nem kerül Neked semmibe...
-
válasz
bull84ghia #8646 üzenetére
Szia! Ha a teljesítménye megfelel arra amire használni szeretnétek, akkor igen, érdemes megjavítani. A SONY-k egyik típushibája a rossz érintkezésű memória foglalat. Próbáld meg csak egy modullal elindítani (hol az egyik, hol a másik foglalatba berakva a modult)
-
Teljesen egyet értek F27 kollégával, az IR6000-es tényleg egy kis egyszerű gép. Ha olyan jellegű hiba van, amit meg tud csinálni az IR6000 akkor azzal állok neki (pl régi ACER, vagy valami asztali alaplap), de ha komolyabb a gond akkor beviszem és megy a nagy 32 millás Martin-ba. Az megjavít mindent, hacsak nem maghibás és cserére szorul maga a chip. (bár már ez a hiba is javítható)
Ami még az IR6000-est illeti érdekes, de pont a vastagabb panelekkel szokott nekem gondom lenni; VGA kártyák, alaplapok... A minap javítottam meg egy másfél milliós fényképező digitalizáló IC-jét vele, pedig megmondtam a gazdájának, hogy ezt inkább hozzád kellene vinnie (sok ügyfelet irányítok feléd) nem fűztem a javításhoz sok reményt. Sikerült (bár ezt inkább a jó kellékanyagoknak és a szerencsének tudom be, mint az IR6000-es privilégiumának)
Más; a múlt héten voltam az ERSA fejtágítóján; hát elég elkeserítő dolgokat mondtak; nemsokára leáldozik a forrólevegős állomások reneszánsza, mert valami egész más technológiát találtak ki (persze kibaxásból, mert ez a mostani tökéletes arra amire használjuk) Pedig most terveztem egy ZM6810-es beszerzését...
Már ki is alkudtam egy jó árat, de amit az ERSA-nál láttam teljesen lelóhasztott... Úgyhogy garázsbehajtó és kerítés lesz az erre szánt pénzből -
válasz
isunembizsu #8364 üzenetére
Szedd szét és igazítsd meg a CPU maszkolófóliáját. Majdnem mindegyikre rosszul rakják fel a trehány Lenovosok
Ha nem akarsz vele foglalkozni, akkor én meg tudom csinálni, garanciavesztés nélkül.
-
válasz
netzoli #8344 üzenetére
Minden érdem ravail mesteré; engem is ő tanított meg erre.
(ezért csodálkoztam, hogy neki nem esett le azonnal)
Dr. House effekt; sohase bízz a páciensekben... Hányszor halottam már; ez tökéletesen működött még tegnap! miközben szedem szét a porcicától beállt ventilátoros, hősokktól felpöndörödött sarkú BGA-s gépet
-
válasz
gummisoft #8320 üzenetére
Hidd el nem fog. Ha lenne benne diszkrét VGA kártya (ATI, nVidia) akkor lehet még magával a GPU-kkal gond, de így, hogy Inteles azt mondhatom, hogy kimegy majd a világból...
Ha meg valami anomália miatt mégsem lenne célravezető a pasztázás, akkor el tudod hozni hozzám és nekiesünk a műszerekkel és átmérjük az egész gépet. -
válasz
gummisoft #8318 üzenetére
Ezek szerint nem elég a portalanítás, hanem újra is kell pasztáznod. Ha nem menne és szívesen vállalom, bár elég egyszerű, csak az alsó takarót kell levenni.
A csavarok kioldásának és meghúzásának a sorrendjére figyelj oda; rá van írva a hűtésre!
A procit és a hűtést is pucold meg teljesen! Majd utána pasztázd be!
-
-
Szia! Fú, ismerem a problémát.
1, A szuperkapacitorod (ez a CPU tápjának a szűréséért felelős) kezd vacakolni és az aktuális tápkörön nem szűr rendesen, ezáltal koppra terheli a fojtótekercset ami elkezd "énekelni". Ez a jobbik eset.
2, valamelyik BGA IC-d kontaktos.
Mindkét problémával kellene foglalkozni, mert egy idő után lesz egy olyan hibajelenséged, hogy a géped csak akkuról lesz hajlandó működni. -
válasz
bull84ghia #8208 üzenetére
-
Sziasztok! Kit hívnak Hure Péternek?
-
válasz
Directors #8192 üzenetére
Szerintem azért nem olyan vészes a helyzet; sikerült BIOS recovery hotkey-t nyomnod amikor az XP-s pendrive bent volt a gépbe. Próbálj meg a kuglin utána keresni a BIOS recovery image-nek ehhez a modellhez és egy olyan FAT32-re formázott pendrive-al indítani a gépet amin a megfelelő nevű/kiterjesztésű/tartalmú ROM-kép rajta van.
De ebben DellXPS a nagy megfejtő!
-
válasz
Directors #8188 üzenetére
Ha nincsen memória kártya felejve a gépben, akkor nagy valószínűséggel a 82C801-es kontroller IC-d sz@rakodik (ez a DéliHíd) ebben van az USB kontroller és a KBC (KeyBoard Controller) is. Ezért nem megy a billentyűzeted és hibát ad az USB-re is. Leejtve esetleg volt a masina?
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Így használod a ChatGPT-t
- Vezetékes FEJhallgatók
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,Win.11,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- Asus TUF Gaming A17 - 17.3"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 6800H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 Ti - HUN
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest