- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs***
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek lenne egy Acer ZL6-os jó alaplapja, akkor vevő lennék rá. Valamit kezdeni akarok a gépemmel, ne csak le legyen támasztva ebben az állapotában. Sajnos ezen a gépen nincs rajta a pontos típus, legjobban a 3630-asra hasonlít.
Illetve azt hittem, hogy majd két gépből csinálok 1-et. Rátaláltam egy gépre, aminek az alaplapja jó, a kasztnija total rossz, és nincs kijelzője. Ez egy Acer 3690-as. Tegnap vettem meg és itthon kiderült szétbontásnál, hogy a monitor csatija nem olyan.
Így most van két gépem, ami le lett támasztva. Esetleg, ha valakinek van egy alaplap hibás Acer 3690-ese, az is érdekelne. -
Cs***
csendes tag
FN + ESC + bekapcsolás, és akkor bootol usb-ről. Ha pendriv-ról be tudja tölteni a biost, akkor utána magától elindítja a WIN-t is.
Kértem árajánlatot egy cégtől a 3630-ra. Egész pontosan a neten akadtam rájuk, hogy olcsón javítanak, és csak ki kellett tölteni a form-ot. Szóval ha belenyúlás nélkül helyre tudják állítani, akkor 8 ezer (+ gondolom áfa), ha bele is kell nyúlni akkor a csillagos égig terjed a javítás összege.
Hmm!
Ebből a gépből bontott gép lesz, ha 5 ezernél többet kellene fizetni a javításért.
Most azt próbálom kideríteni, hogy az én 15,4-es LCD-m jó lenne-e egy 3100-asba, ami szintén 15,4-es. (?)
Ha igen, akkor talán két gépből lesz egy jó gép. -
Cs***
csendes tag
válasz
BénaNyurga #6849 üzenetére
Az Acer one nem notbook. A One bios pótlásáról sok videó van fenn. Az ehhez sajna nem jó, az másképpen reagál rá. Itt dos-os biosra lenne szükségem. Az Acer lapján csak win-es van.
-
Cs***
csendes tag
válasz
BénaNyurga #6838 üzenetére
Ez nekem le van töltve reggel óta. Azóta kínlódok vele, hogy mi kell belőle, és próbálgattam már átnevezni fájlokat. Ja, és ennek van már vagy 5 változata. Ami a legjobb szerintem az az, amelyikben van MS-DOS kötegfájl is. Még nem jutottam vele olyan állapotra, amit elkezdene beolvasni a gép. Szerintem pedig olvasná, csak nem a neki tetsző dolog van a pendrive-on.
-
Cs***
csendes tag
válasz
BénaNyurga #6835 üzenetére
újra!
"dikk, mer' rohádt rásszistá vágy!!"
Magyar fiatal házaspárnak javítottam meg a tévéjét, és az asszonyka arra kért, hogy az apjához is menjünk már el, mert neki is rossz a tévéje. Csak lestem, amikor egyre sötétebb lett körülöttem. Mindenki agyonszolizott volt. -
Cs***
csendes tag
Na de ami engem most a legjobban érdekel:
Acer 3630 ZL6-os alaplap
Pendrive-ról hogyan tudom elindítani? Adott egy ZL63A22.WPH -m. Ebből hogyan lesz dos-os bios FAT32-es formázású pendrive-ra???? Mit kell átnevezni? Hogyan? Mire?
(Phoenix cucc lenne a könyvtárban, de az csak frissítésre jó) -
Cs***
csendes tag
válasz
KillHates #6826 üzenetére
Vagy mikor fűtsünk cekásszal az üstben, cseréplécre tekergetve.
Nem vicc!
Hívtak már ki TV-t javítani olyan helyre, ahol így ment a fűtés. Nem is akartam tudni, hogy a kinti villanyoszlopra hogyan csatlakozik az egész áramkör. A tévét sajnos (így) nem tudtam javítani (húztam onnan el gyorsan) -
Cs***
csendes tag
válasz
BénaNyurga #6825 üzenetére
A kondit tölti fel a vaku invertere.
Most képzeld el, hogy energia szintben az kb. 1 miliJoul.
A hálózati 470 UF puffer az már komolyabb, az kb. 0,5 Joul.
Amiket én gyártok, azok kb. 6 Joul energiát képesek eltárolni 10KV-on. -
Cs***
csendes tag
válasz
KillHates #6820 üzenetére
Az egyszeri user ne nyúkáljon bele olyanba, amihez nem ért. Első olvasásra úgy értelmeztem az írásod, hogy szakiknak szólt. Persze, hogy ne nyúljon bele. Egy 470UF 380 V (DC) kondi pl. elég kellemetlen tud lenni. Ez akkor ha kihagyja a gyártó cég a pár MOhm-os ellenállást, ami kisütné a kondit üresben.
Egy jó szaki is megtapasztalja többször életében, hogy milyen az áram hatása, még egy ilyen feltöltött kondi esetében is. Volt mesterem pl. anno, amikor még elvétve csöves tévék is bejöttek a Gelkába - az ujjaival helyettesítette a pár MOhm-os ellenállást működés közben (!), hogy nem-e az szakadt meg. Ilyenre soha az életben nem tudna rávenni senki. De mondok egy másik érdekeset, amit jó tudni még szakinak is. CRT képcsövek is kondiként tudnak viselkedni! Ez a bizonyos mesterem mindig nekem passzolta le a képcsőcseréket. Egyszer nem volt kisütve a képcső (nagy 61LK) és már a kezemben fogtam kivételkor (10kg), amikor a nagyfesz megcsapta a csuklómat. El nem dobhattam a képcsövet, így szenvedve tettem le az asztalra. A csuklóm belül 3 cm átmérőben ellilult kb. 10 percre. Na,...innentől kezdve megtanultam a képcsőcsere legfontosabb szabályát.
Ezzel csak azt kívánom mondani, hogy lehet kapcsolóüzemű tápokat szétszedni a konnektorból kihúzva, ha ismerjük a szabályokat. Pl. a tápfesz kondikat egy ellenálláson keresztül kötelező kisütni mielőtt matatunk a készülékben. -
Cs***
csendes tag
Szóval nem jó típust mondtatok. Nem Aspire 3000 a gép. Abban ZL 5 alaplap van. Ebben viszont ZL 6. Vagyis ez a gép akkor Aspire 3630. Ennyit ki tudtam deríteni szétbontás után.
A gép össze van rakva újra.Minden táp jó, ilyen jellegű hibát nem találtam. Kellene egy bios, amit pendrive-ra tudok tenni. A trükkös kombináció alapján látja a pendrive-ot, olvasná is, már csak megfelelő bios fájl kellene rá. Az Acer honlapján csak Win-es frissítést találtam. Az meg nekem most nem oké sajnos. -
Cs***
csendes tag
válasz
Dell XPS #6698 üzenetére
Csak találtam egy videot arról, hogy a srác hőlégfúvóval javította a chipsetet. Szóval a neten vannak megoldások. Találtam itt egy pont olyan gépet, mint az enyém, ugyanazzal a problémával. Azt lenne jó tudni, hogy a srác mit csinált, hogy el tudta indítani a gépet. Valami trükk van a dologban.
http://www.youtube.com/watch?v=QlT4EWF7psk -
Cs***
csendes tag
-
Cs***
csendes tag
válasz
Dell XPS #6682 üzenetére
Izéé... Nem csodálkozok. Attól még hogy kimértem és üresben elfogadható még az elem, a tetején némi púposodást véltem látni. Az pedig gombelemnél a kimerüléssel jár együtt. 240 Ft volt. Egy próbát megért. A csere ötlete nem az enyém volt. Én ki és vissza tettem, ennek elégnek kellett volna lenni egy resethez. Korábban valaki írta a csere ötletét és várta a visszajelzésemet,hogy van-e változás.
Néked van ötletféléd? -
Cs***
csendes tag
válasz
-motika- #6680 üzenetére
Az enyém szerintem hasonló gép. A gombelem egyszerű helyen van. Ahol a RAM-ok vannak, azt a műanyag borítást kell levenned (az aljának a közepe ez), 2 db csavar tartja és el kell csúsztatni. A gombelem a foglalatban van az egyik merevítő műanyag takarja el egy picit. Mini csavarhúzóval nyúlj alá az elemnek ott, ahol éppen nincs tartó szürke műanyag rész, és kipattan az elem. Fontos, hogy a gép feküdjön vízszintesen az asztalon, különben bele fog esni a gép belsejébe az elem, azután rázogathatod, mire kijön.
Szerintem amúgy az elemnek nincs ehhez köze, az a bios memóriához kell. Neked a videokártyád nem bírja a grafikát. Vagy rossz, vagy eleve kevés MB, nincs gyorsítód. Szoftveresen újratelepíteném a driverét, az egy jó szokás és 80 %-ban meg is oldja a gondot. Ha más hibát is találsz a grafikában (képen) akkor cserélni kell sajna a videokártyát. (Persze feltételezem, hogy nem integrált van benne.)
Laptopokba nem igen nyúltam bele még mélyebben, de működés szempontjából az asztali is kb. ugyanaz. -
Cs***
csendes tag
-
-
Cs***
csendes tag
Van egy Acer Aspire 3000-es gépem. Sajnos egyik napról a másikra bemondta az unalmast. Nem volt agyon használva, se átmozgatva az asztalról. Most nem indul. Fekete a képernyő, semmi üzenet. Indításkor mintha bekapcsolna, de semmi. A HDD-t sem hallom, hogy indulna, csak a dvd pörög fel egy pillanatra.
Tudnátok segíteni? Ha javítani kell, vagy lehet, akkor hol érdemes, mert horribilis összeget nem szeretnék fizetni a javításért.(Egy másik fórumon már sikerült kideríteni a típusát, mert ugyanis a matricákat leszedte korábban akitől lett vásárolva.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Everest / AIDA64 topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Formula-1
- További aktív témák...
- P15 Gen2i 15.6" 4K OLED érintő i7-11850H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad P16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam ga
- Jó állapotú!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- Megkímélt!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Új Asus S14 Vivobook Flip X360 Touch 2in1 Ryzen5 7430U 16GB 1TB SSD AMD Radeon Vega7 Win11 Garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i3-5GEN I 16GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest