- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erer1000
őstag
válasz
Dell XPS #18156 üzenetére
Nem vagyok otthon, úgyhogy mindenre nem tudok most válaszolni.
Amikor lefagy, akkor csak pár másodpercre áll meg minden, utána megy tovább. Ilyenkor nem megy a ctrl shift del sem, csak az egér mozog.
Akku nélkül és akkuval is ugyan ez.
Nincs semmi se csatlakoztatva, max egér de az se mindig.
Ram slot játszással még kipróbálom a dolgot.
Windows 7 alatt is csinált ilyet , de live-ot kipróbálom. -
nitro16
senior tag
válasz
Dell XPS #17360 üzenetére
Szia
Köszi
Persze mindenképpen orvosolva lesz a probléma. Holnap beszélek a laptopszalon szervízével aztán, pénteken leadom. Garancia pont 6 napja járt le...de van kuponom
Szerintem kitörhetek a lapátok vagy teljesen tönkre is mehetett a venti. Úgy, hogy mindeképp cseréltetem, meg akkor mindjárt pucolják is ki meg proci újrapasztázást is fogok kérni 2 éves a gép, úgy hogy nem árt az se.
-
Sequadon
tag
válasz
Dell XPS #16018 üzenetére
Hát ez bejött.
Azt korábban próbáltam már, hogy RAM nélkül mit csinál, de most átraktam a másik slot-ba és láss csodát... Viszont csak hogy tanuljak is belőle, miért nem jó az alsó slot-ban? Visszaraktam próbából oda, de ott ugyanúgy meg sem mukkan.Köszönöm a segítséget! BÚÉK!
-
NEMO1968
őstag
válasz
Dell XPS #15980 üzenetére
Szia!
Nem vitatkozni akarok, de nem másfél évet állt a gép, hanem csak fél évet.
Fél év alatt azért nem megy mélymerülésbe egy jó akku, ha feltöltve teszik el.
Ezenkívül ez alatt a fél év alatt is elővették, használták kétszer is, tehát valamennyit töltött bele a gép.
Más lesz ott a baj szerintem. -
Robika1899
csendes tag
-
-
Top cat
addikt
válasz
Dell XPS #14137 üzenetére
Nem az enyém egy ismerősé majd eldönti meg e csináltatja. Én csak megnéztem hátha itthon is javítható.
Nem biztos, hogy megéri megcsináltatni. Nem nagyon vigyázott rá, viharvert szegény
Az ö billentyű már régen eltűnt róla. Lehet, hogy ágyban is használta és nemszellőzött rendesen így megfőzte.
Köszi mindenkinek a segítséget
-
Top cat
addikt
válasz
Dell XPS #14125 üzenetére
Szétszedtem, CPU/GPU-n van hűtés a chipseten nincs. Érintésre a chipset nem vészesen melegedett a CPU/GPU jobban. Leszedtem a hűtést a paszta elég száraz volt, letakarítottam átkentem. Az eredmény ugyanaz mint eddig csak kevésbé meleget fúj ki a ventilátor amikor elindul. Úgy érzem a CPU melegszik jobban.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Dell XPS #13870 üzenetére
Újra előjött a HP laptop hibája, hogy nem talál boot lemezt. A múltkori vinyót tönkre is vágta, a mostani még működik, de elég érdekesen, bár hdsentinel szerint 100/100-as. De AIDA64 Disk Benchmarkban ha a Buffered Read tesztet elindítom, akkor elindul 250MB/s értékkel, majd 2mp múlva ez leesik 30MB/s-ra, és ott is marad...
-
Novák Péter
csendes tag
válasz
Dell XPS #13895 üzenetére
Köszönöm a segitséget.
Most jöttem a szerelőtől, 200+ kilométert utazva, + 12000 forint munkadijjal szegényebben, az Ő szavait próbálom ismételni.
Ebbe a gépbe valaki durván belenyúlt. Hőlégfúvóval. Olcsó, gagyi kinai pasztával. A kábeleket házilag pótolgatták. Magától a hiba nem jöhetett volna elő. Ennyi jut most eszembe, hirtelen.
Ja, igen. Az akkumulátor a merülés sebességéből itélve kb. 10 (!) perces! Ez kicsit messze áll az igért 2 órától!
Röviden: ez a gép nem egy megóvott valami, amit az eladó igért, hanem egy összekókányolt romhalmaz. Ami, hála a kolléga szakértelmének, és a ráforditott 1,5-2 munkaórának, most működik.
Pedig, az eladó (igen, hardveraprós) állitása szerint még a rendszergazdájuk is átnézte a laptopot, és mindent rendben talált vele...Okulásképp, mindenkinek, aki esetleg használt gépet akarna venni...
-
weareinluck
tag
válasz
Dell XPS #13891 üzenetére
Javítani vajh mennyibe kerülne, vagy egyáltalán megérné-e? (core2duo 1,8, geforce 8600M, 3gb ram, meg asszem 300 giga körüli HDD)
Tudnátok adni tippet, hogy hiányos, de elfogadható állapotú és konfigú notebookot honnan lehetne beszerezni? A mostani vinyóimat nem kukáznám, de hirdetésekben értelmeset nem nagyon leltem eddig ínyemre valót. -
Novák Péter
csendes tag
válasz
Dell XPS #13884 üzenetére
Köszönöm a választ. Most megcsináltam újra, sajnos, semmi.
A legfurcsább, hogy ha töltőre rakom, a töltést sem jelzi a gép..
Nagyon bosszant a dolog, hisz' tökéletesen hoztam el, és azóta csak állt.
Bontani sem tudom rendesen, mert a "barátom" nem talál videót vagy leirást erről a tipusról... -
V.Béla
újonc
válasz
Dell XPS #13613 üzenetére
ok.
BIOS F9 segített.Visszallt a képernyő teljes méretre.
Igazából kellene segítség hogy a VGN-FZ31Z ben lévő Geforce 8600M GS GPU (matrica szerint ez van benne) kártyát mivel tudom "meghajtani" a Windows 7 (32 bit)-hez.
Vagy kellene valami sys fájl, amit a rendszereszközökben telepíthetek, vagy valami program ami felismeri.
A SONY oldaláról letöltött (ajánlott) EP0000185336 program Vista (32 bit)-hez van. a gép újraindítás után nem műkszik, visszaállítja z előző állapotot. -
V.Béla
újonc
válasz
Dell XPS #13609 üzenetére
Ok.
Én is arra gondoltam, de nincs valami driver amivel tudnám javítani?
A Sony oldalról letöltött programok semmi hasznosat nem csinálnak. (számomra nem is derül ki, hogy melyik mit kellene, hogy csináljon.)
Az NVIDIA oldaláról letöltött csak Wista 32-bites hez jó.
A programot futtatva közli, hogy nem jó az op. rendszer. -
-
válasz
Dell XPS #13600 üzenetére
Egyébként érdekes. Kiírtam a cd-t amin a begyosz van beraktam nem mén. 1,07 van rajt, 1,13 a legutolsó de csak POST kódokat tartalmaz az utolsó kettő. Viszont nem eszi a ganyé. Az sp nélküli win7 felment rá. Egy dolgot nem néztem még meg.: hogy milyen állapotú a paszta és mennyire poros a ventije. Már komolyan ott tartok h csak ez lehet a fizikai laphibán kívül a gond csak.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Dell XPS #13196 üzenetére
Ha tévedek, ha nem, én biztos nem dugnék rá egy 17 voltos cuccra 19 voltot, de még 18-at se, 22-t meg pláne nem. Nekem mindig is HP laptopom volt, és még soha nem rinyált, ha más töltőt dugtam rá, ellenben ismerős DELL-je igen.
csudri: Igen én írom, pont azért, mert sohasem sírok. Mi van ma veletek, be vagytok rúgva?
-
N0S
csendes tag
válasz
Dell XPS #13095 üzenetére
Na eljutottam addig, hogy tudtam vele ismét foglalkozni..
Ubuntu boot pendrive-ról először telepítés nélkül indítottam, miután belépett a rendszerbe, 30-40 másodperc után ugyanúgy leállt a gép.
Ezután lefutottatam egy memtestet, szerintem kétszer is, mert ment vagy 1.5 órát, no errors detected végszóval.
Ezután csatlakoztattam az SSD-t, feltettem rá a rendszert és most már kb 30-40 perce leállás nélkül megy a gép.Elképzelhető hogy a melegedés/kihűlés okoz valamit ami miatt hidegen folyamatosan újraindul, de bemelegedve "tökéletes"?
akkuval sajnos nem tudom tesztelni, mondhatni egész életében hálózatról volt használva (most is)
-
N0S
csendes tag
válasz
Dell XPS #13076 üzenetére
BIOS-ban nem kapcsol ki az eddigi tapasztalatok alapján. Nem ment azért órákig, de 10-15 percig teszteltem és nem kapcsolt ki.
Oprendszer jelenleg nincs egy partíción se, teljesen szűz rendszert szerettem volna, de hiába..
RAM / HDD / SSD meghajtókat többször kivettem, ellenőríztem, de visszarakás után ugyanazt tapasztalom minden egyes alkalommal. -
Sammmer
újonc
válasz
Dell XPS #12044 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is hasonló problémám volt HP 4540s gépemmel (bekapcsolás után kedve szerint néha működött, néha kikapcsolt, majd végül meg se nyikkant). Elvittem javítani, azt mondták alaplapi hiba, ők nem javítanak ilyet (nem volt már garanciás, maszekba vittem). Lehet még bármi értelmeset kezdeni a géppel (a HDD kiszedésén kvül), tehát javítható-e, vagy új gép vásárlása a következő lépés?
Köszi a válaszokat!
-
pH érték
aktív tag
válasz
Dell XPS #12796 üzenetére
Nos, hosszas tesztelgetés és bios kapcsolgatása után megtaláltam a hiba forrását.
A wifi volt a rossz.
Talán ideiglenes megoldás jelentett az,hogy az eszközkezelőben a wifi/energiagazdálkodás részénél kiszedjem a pipát, hogy a gép kikapcsolhatja az eszközt.
Viszont valódi megoldást a legfrissebb driver jelentette, amit nem a Fujitsu deksupdate-ről, hanem a Droverscape oldalról kellett leszednem.
Innen: [link]
-
kreten67
senior tag
válasz
Dell XPS #12746 üzenetére
Úgy tűnik ezeknek az m5010-es gépeknek most jött el vég,mert az elmúlt egy hónapban kb:10db esett be hozzám javításra és majd mindegyik 7 sípolással indult. Szerencsére egész jól javíthatóak,mert végül mindegyik működik,ha a gazdáját nem zavarja hogy javítás után a venti ordít benne állandóan,bár ez az ára a további működőképességüknek!
-
paolinho
őstag
válasz
Dell XPS #12742 üzenetére
Az már biztos, ha sikerülne életre kelteni, meg is válnék tőle, de az ezzel kapcsolatos kiadásokat nem lenne rossz viszonylag reálisan a "föld felett" tartani. Nézegettem alaplapot a géphez, és hát bevallom, ez lenne a legutolsó út amit járni szeretnék. 25-28e körül volna, ami majdhogy nem a készülék árával lenne azonos (45e-ért vettem). Mindenesetre köszi szépen a választ
én meg keresem a megoldást tovább, mert valahogy meg kellene oldani a problémát!
-
Belako
tag
válasz
Dell XPS #12706 üzenetére
Hasonló az elképzelésem, bár lehet más irányba is el kell mennem.
Ami érdekesség képen szolgál, hogy bios-ban függőleges piros csíkos a kép viszont win-be nem, és nem utal más vga hibára.
Ha lehúzom az invertert akkor erős fény mellett sincs kép.
Megpróbálom másik fly-kábellel meg másik kijelzővel, ha azokkal sem jó, akkor akkor maradhat a vga-ja vagy az alaplapon valami.
Persze ha jól gondolom, mert az alaplapon nincs semmi olyan nyom ami esetleg smd alkatrész hibára utal "eddig".
(méregetések után sem, bár ezt nem vittem még túlzásba)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest