Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
kreten67
senior tag
válasz
nagypasztor #9439 üzenetére
Ha egy másik gépben az akkut fel töltöd és azzal utána a géped bekapcsol, akkor viszonylag olcsón kb 10e ft-ból egy valamirevaló szervizben javítható.
A töltésvezérlő-chip egy fet és egy kondi szokott elfüstölni " általában ". -
Bestx
csendes tag
válasz
nagypasztor #9438 üzenetére
Elköszönt az alaplap. Azon belül majd valaki megmondja a villanások számából következtetve, hogy pontosan mi. Számold meg, hogy pontosan hányat villan. Talán a töltésvezérlő.
-
nagypasztor
tag
válasz
nagypasztor #9438 üzenetére
A húgom most mondta, hogy az történt vele, hogy hiába volt bedugva a töltő, a win áthúzva jelenítette meg a töltésjelző ikont. Tehát nem érzékelte a töltőt. Valami belső elektronika, vagy töltésvezérlő mehetett ki benne? Ha ilyen létezik, akkor szerintetek lehet alkatrészt találni valahol?
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #9326 üzenetére
Illesztő probléma lesz szvsz a leírásod szerint. A Live Linux lemezről, pendrive-ról futtatható (nem kell merevlemez), így rögtön látszik, ha hardveres probléma van, hiszen másik op.rendszer alatt nem igen lehet ugyanaz a szoftveres probléma. Érdemes kipróbálni, bővíti az ismereteket és nagyon hasznos.
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #9321 üzenetére
Szia,
Gondolom az illesztő eltávolításával/frissítésével már próbálkoztál? - Mi történt, vagy egyszer csak? Live Linux-al meg tudod nézni, hogy kizárhassuk a hardveres hibát?
-
f27
senior tag
válasz
nagypasztor #6088 üzenetére
Ha jófajta a noti akkor abbol még maga a gyártó is csak bios chip cserével szedi ki belőle
ha vacak akkor elem kivesz és eltűnik
ha félig profi akkor egy bios origi beirásával eltűnik a cod. -
cod2gamer
csendes tag
válasz
nagypasztor #5785 üzenetére
De, köszi. Én állítottam át...:-p
-
Atos23
senior tag
válasz
nagypasztor #5702 üzenetére
230 Volttal nem játszunk. Életveszélyes, tűzveszélyes, kuka.
-
f27
senior tag
válasz
nagypasztor #5690 üzenetére
nagyjából 20 másodperc alatt kicserélheted.
De azért nemgondoltak sima tokozásra mert lehet kapni olyan akkut is a boltokban (nem magyarba szerintem ) de fogod letéped a forpontokat majd rásütöd az új elemre!
az elemet maximum 2-3s-ig melegitheted forasztásonként külömben megfigja magát. -
Gubu0101
veterán
válasz
nagypasztor #5690 üzenetére
Pff.Nekem is csak lemez fogja körbe meg egy kis műanyag szigetelés.Ki pattintom és annyi.De ez elég hülye megoldás.Lenni kell valami megoldásnak a roncsoláson kívül.Lehet csak forrasztva van,ahoz meg egy páka elég ha van kéznél és le forrasztod,elég érdekes meg oldás.
-
Gubu0101
veterán
válasz
nagypasztor #5682 üzenetére
Én szerencsésebb vagyok,van 1db bolt a közelbe,ami "szervizel" is foglalkozik.És nagyon végszükség hogy be is vittem.
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #5682 üzenetére
Azért ülök a gép előtt, mert ideköt a munkám, azt meg hogy Te milyen handicap-al indulsz azt nem tudhatom, nincs kiírva sehová. Amennyiben tudok róla, természetesen figyelembe veszem, sőt.. A gyerekemre se húzom fel az orrom, pedig 18 évesen lehetne szerényebb is.
Mindenesetre köszönöm a választ így már eligazodom.Néha időben jól jön egy segítség, minap valaki nem kérdezett vissza és elba....ta a BIOS-t, most össze-vissza szaladgál és még sehol sem tart....
Üdv,
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #5677 üzenetére
Na nem erőlködöm, én örültem volna ha 20 évvel ezelőtt működött volna egy ilyen topic és segítettek volna amikor kérdésem volt. Így halára fizettem magam a kezdetekkor. Az sem baj ha mással akarod megoldani a gondodat, csak akkor írd meg, ennyi. Ezt mindenkinek tiszteletben kell tartani....
-
Dell XPS
veterán
válasz
A CPU felületére kell a paszta (jó minőségű) a hűtőfelületre a hűtőpárna! Igazából hol tartasz ebben az ügyben?
-
Gubu0101
veterán
válasz
Hát amit te mondasz lapkát,azt érdemes akkor már cserélni ha már olyan ramaty állapotba van.A paszta a proci és a hőtőborda közé kell,ha bontva van akkor azt is kend újra,előtte töröld le szépen az előző régi paszta maradékát.De ha nem vagy biztos a dolgodba,akkor érdemes valamelyik szervizbe be vinni gépet,akkor már át nézik neked,ha kéred újra pasztázzák stb.Vagy itt beszélsz valamelyik srácal.
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #5673 üzenetére
Heatpipe felületekre nem szokás pasztát kenni (csak sufniba,de még ott sem), kizárólag ilyen gap-pad hőelvezetőt. 100ft-os pasztát meg sehová sem. Egy Msi m673x-t (meg mást is) meg illik igényesen összerakni!! Legalábbis ha nem akarsz magadnak még egy kiment VGA-t.
MX 3, MX4,!!
-
Gubu0101
veterán
válasz
Pár 100Ftért lehet venni pasztát,nem kell oda semmi extra hűtőlap meg ilyenek,csak az áruk miatt mondom.1 tubus paszta elég 3-4 alkalomra kb.
-
Dell XPS
veterán
válasz
-
f27
senior tag
válasz
nagypasztor #5661 üzenetére
Nos látatlanba elmondom mik jöhetnek ki a fedélből
elsőnek is 2-3db vékony vezeték a wifinek
majd ha van benne vebkamera akkor egy kisebb csati annak
és kell egy hoszabb több lábú csatinak ami a kijelzőé leszMagába az alaplapal nefoglakozz nem ott lesz a hiba 99,99%
Lekell bontanod a felső burkolatot és magát a nyakban lévő kábelt kell megnézned. -
Gubu0101
veterán
válasz
nagypasztor #5661 üzenetére
Fújd le nyugodtan,csak vár meg míg meg szárad,pár másodperc.Én is azzal takarítottam itt-ott.Bocs hogy bele szólok néha-néha
-
f27
senior tag
válasz
nagypasztor #5634 üzenetére
az hogy volt e a kezeim között ,én nemtudhatom.
de ha elsőnek lett volna a kezemközött,akkor ha javításbol maradt dzsuva van ott akkor tuti hogy nem én voltam hanem valami kontár BT.
Az én munkám után semilyen nyom nincs ezért is mondanak engem a legjobb szerviznekNa de igazábol azért kérdeztem mertha az valami javításbol vissza maradt kosz akkor lehet könyebben megtalálod a hiba okát.
-
f27
senior tag
válasz
nagypasztor #5609 üzenetére
Nemvolt ez a gép már javítva véletlen?
-
NEMO1968
őstag
válasz
nagypasztor #5613 üzenetére
És a korábbi gépeidnél mit csináltál?
.
Na komolyra.
A jelek szerint a BIOS-ig sem jut el.
Próbáld meg kibelezni.(vinyó kivesz,memcsik kivesz,bill.lehúz,stb.)
Ha nem az alaplapd nyiffant ki,valamit csinálnia kell.
Legalább a BIOS-ig el kell hogy jusson.
Még egy lehetőség az elemcsere.
Valahol valamelyik topicban olvastam,hogy az is okozhat ilyesmit ha pl. zárlatos lett. -
NEMO1968
őstag
válasz
nagypasztor #5607 üzenetére
Ebben ne legyél biztos.
Nekem a működő gép 2 sec alatt leáll a bekapcs megnyomásásra.
Sípol valamit,ha bekapcsolod?
Behalt VGA-nál valami hibakódot sípolnia kéne,ha jól tudom. -
Gubu0101
veterán
válasz
nagypasztor #5609 üzenetére
Inkább égésnek tűnik.Elemből kizárt,hogy bármi is kifolyna.
-
NEMO1968
őstag
válasz
nagypasztor #5601 üzenetére
Hello!
Azért ellenőrizd az a fekete képernyőt mondjuk egy monitorral.
Ha ott jó a képed,nem biztos a VGA hiba.
Másik.
Próbálj meg halvány képet keresni a nagy feketeségben.
Pl.más szögből nézve,fény felé fordítva,lámpával megvilágítva akijelzőt.
Lehet hogy csak a háttérvilágításod ment ki. -
f27
senior tag
válasz
nagypasztor #5601 üzenetére
Semmi nyomot nemtalálsz ha leáll a VGA benne.
Ha nemjut előre keress meg PÜ-ben -
nagypasztor
tag
válasz
nagypasztor #5205 üzenetére
Üdv!
Korábban tettem fel egy kérdést a gépem hibájával kapcsolatban, de sajnos nem kaptam választ. Eddig nem volt vele probléma,de most újra elkezdte csinálni. Belinkelem a hsz-t.Köszi
-
eketomy
senior tag
válasz
nagypasztor #5158 üzenetére
Akkor működik, de mondom sztem próbáld meg azt a tv-tunert egy másik (haverod) laptopjában, hogy ott mit csinál, utána már okosabb az ember!
-
eketomy
senior tag
válasz
nagypasztor #5146 üzenetére
Mielőtt szétszednéd, sztem próbáld meg először egy másik eszközzel! ill. ha az nincs kéznél akkor ezt a tv kártyát próbáld ki egy másik laptopba.
Ha ez a tv tuner tényleg jó akkor valami a noti foglalattal lesz, mindenképp szét kellene szedni megnézni, hogy mi lehet a gond.
"Az eszköz, mikor betolom, kattan egyet, és ha újra megnyomom, akkor kicsúszik." --> ez elméletileg normális
-
eketomy
senior tag
válasz
nagypasztor #5130 üzenetére
Az op rendszert nem baj, hogy lecserélted, de sztem nem mindig kell annak csipogni, mármint ha csatlakoztatod a foglalatba a kártyát! Biztos hogy jól bele van dugva az a kártya? megállapítani, hogy jó -e a foglalat vagy sem azt csak úgy lehet ha szétkapod a gépet és ellenőrzöd! persze előtte meg kellene nézni eszközkezelőben hogy ha be van dugva a kártya akkor ott nincs -e valami felkiáltójel vagy hogy érzékeli-e egyáltalán, ha nem és ha tutira jól van csatlakoztatva akkor mindenképpen valami a foglalattal lesz!
-
elem67
csendes tag
válasz
nagypasztor #3023 üzenetére
A bekapcsoló gomb mellett jobbra valamelyik (funkció) gombbal tudod bekapcsolni a webkamot(?).
-
válasz
nagypasztor #2570 üzenetére
hát igen, mert akkor szokta leállításnál írni a file-ok konfigurálását nem?
de viccet félre téve, én elő körben wincsire tippelnék.
-
válasz
nagypasztor #2568 üzenetére
tiltsd le a frissítések telepítését
egyébként gyári a win?
-
NEMO1968
őstag
válasz
nagypasztor #2564 üzenetére
Hali!
Sztem indísd újra a telepítést,és válaszd a rendszer javítása(vagy valami ilyesmi)opciót.
Ilyenkor javítja,felülírja a hibás fájlokat,illetve pótolja a hiányzóakat.
Néha előfordul,hogy valami kimarad első nekifutásra a rendszerből.
Nálam még anno a MILLENIUM-al fordult elő ez.
nagyon klassz volt minden,csak ikonok nem voltak,+START menü.
Másodszorra javítással jó lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest