- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimy83
aktív tag
Üdv írok ide is hátha másnak is volt hasonló gondja mint most nekem.
A dolog a következő tesóm vett IPON-tól egy ilyen típusú notit [link]
Van rajt még másfél év gari , mindössze fél éves asztalon volt használva , fólia még rajta van.
Egyik pillanatról a másikra a következő hiba történt az lcd kijelzőn:El is lett küldve az MSI szervizbe / nem az ipon végzi a garanciázást../ Akik kedvesen közölték hogy :
A kijelzőn látható hibát az LCD panel törése okozza. Az MSI szabályzata alapján a törés kimeríti a „nem rendeltetésszerű használat” fogalmát, ami miatt az alkatrészt nem cserélhetjük garanciális keretek közt.
Az árajánlat áttanulmányozása után szíves visszajelzését kérjük mailben.
Egyéb esetben, ha az árajánlatban lévő fizető javítást nem kérné, akkor fél óra bevizsgálási díjat számolunk fel: bruttó 4065,-.
Az LCD cseréje munkadíjjal a noti jelenlegi árának a fele lenne .
Beszéltem az IPON-al akik szerint érdemes lenne a kermivel megnézetni , mivel külső behatás nem érte még egy karcolás sincs a kijelzőn . Viszont ha a kermi is azt mondja amit a szerviz az megint + xxx ezer FT kidobás.
Mi a véleményetek mi a teendő ilyenkor ? -
sagvary
aktív tag
Notiknál mennyire számít az, ha a leirás szerint 266-os ramot használ és helyette 333-ast vagy 400-ast tesznek bele. Megy ilyenekkel, vagy az lutri.
-
neshshop
csendes tag
*Erről a kártyáról van szó ATI RADEON MOBILITY HD 3650 256Mb DDR3
-
ther
aktív tag
Hát az általad említett oldalon és nem tudtam értelmesen keresni (nem adott semmit), a regisztrációs oldal be se jött, meg amúgyis nagyon lassú volt. Néztem én hpshop.hu-n meg máshol ezeket, viszont ott inkább 10-12k-s árak voltak. Az egyik hivatalos hp márkaszervíz pl 15ért adná. De ha valahogy tényleg működésre lehet bírni a swisspartsot, és van náluk ilyen töltő ennyiért az nagyon jó lenne.
Hallottam olyan emberről, aki univerzális töltőt használ, erről van e valami tapasztalatotok?
-
neshshop
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég szereztem be egy ilyen VGA-t (Acer 5720ZG) laptopomba, csak van vele egy kis probléma... Miután feltelepítettem a Mobility Radeon Catalyst 10.12-es drivert a rendszerre(Vista/Win7) minden játékom akadt, kb ilyen 0,5~0,2 fps szinten, még a menüben is! Win7-nél az asztal is akadt. Már próbálkoztam a Catalyst beállításaival is, de semmilyen pozitív eredményt nem hozott. Ha valaki esetleg tudná erre a problémára az orvosságot, az kérem jelezze!Köszi szépen előre is!
-
ther
aktív tag
Sziasztok!
Egy HP Compaq 6510b-s notebookot használok, kizárólag hálózatról, az akkumulátor ki van véve. Tegnap este át akartam rakni az asztalról a komódra (pár méter), ahogy viszem át, közbe húztam a földön az adaptert is, egyszer csak kikapcsol. Gondolta, hogy szétjött valahol a kábel, ugye akksi nincs benne, biztos azért kapcsolt ki. Ellenőriztem, mindenhol össze volt dugva, viszont bekapcsolni nem tudtam. Észrevettem, hogy az adatper viszont halk vinnyogó hangot ad ki. Kipróbáltam ma is (többször), adapter vinnyog, notit nem tudtam működésre bírni. Most viszont bedugtam ismét, nincs vinnyogás, és működik.
Ez mitől lehet? Esetleg ahogy húztam, és beütődött valahova, és kontaktos lett benne valami? Ha továbbra is működik használjam így, lehetnek veszélyei?
üdvözlettel:
ther
-
sagvary
aktív tag
Itt is megkérdezem, mert nem tudom igazán hova való a problémám.
Pár napja vettem egy FS C1110 notit. Egy idő után XP-ből végzetes hiba miatt kilép és újraindul. Utána látszólag minden rendeben, majd kiszámíthatatlan módon újra ugyanazt tesz. Mi a baja? A rajta levő XP lehet a hibás, vagy a mem, vagy mi?Ui: A vinyón 1 bad szektor van, a mem 266 helyett 333-as.
-
magua.
tag
válasz
Kareszovics #3181 üzenetére
Valószínű, alaplaphiba lesz. De még a memóriát lehet, hogy érdemes lenne megnézni. ha két memóriamodul van benne, vedd ki az egyiket és indítsd úgy, ha nem jó cseréld meg őket.
Ez a művelet nem kerül semmibe és ha a memória a ludas, olcsón megúszod. -
válasz
Kareszovics #3182 üzenetére
VGA kimeneten ad jelet? Ha igen, akkor a monitor a ludas, ha nem, akkor valami más lesz.
Pontos típus? -
Kareszovics
addikt
UP! SOS
-
Kareszovics
addikt
Üdv Mindenkinek!
A következő probléma merült fel MSI laptopunkkal:
- feleségem simán úgy kapcsolta ki a gépet, hogy csak lecsukta a gép tetejét és az szépen magától kikapcsolt
- 2 óra múlva szépen hazajöttünk indította volna be a gépet és sötét képernyő fogadott minket
- eddig hálózatról üzemeltettük, a kábelt szépen lehúztuk a vasról; nem segített
- kivettük az akkumulátort is (teljes áramtalanítás jegyében); nem segített semmit
- rákötöttük csak hálózati kábelre nem működik
- elindítottuk csak akkuról, nem működik.Gyakorlatilag totális feketeség fogad minket, még a BIOS-t sem tölti, pedig a a procit forgatja mint a barom, a vinyó is felvillan.
Arra is gondoltunk, hogy a monitor rossz, de attól még hallanunk kéne azt, hogy bebootol gép, Wiindows, minden.
Próbáltam Insert-es vészindítással is az sem segített.
Gyakorlatilag totálisan tanácstalan vagyok, pedig szerintem elég sok mindent kipróbáltam diagnosztizálás céljából.
Kérlek segítsetek!
-
BluEyes
őstag
IBM r51e (Ati csippszetes)
Bekapcsoláskor négy rövid csippantás, semmi több. Bios kódok szerint ez System timer hiba. Mi okozhatja, ill. van-e valami típushiba ezeknél a gépeknél, aminek ez a jelensége, és egyszerűen javítható? -
stratova
veterán
válasz
#40629504 #3175 üzenetére
Asztali Ati Radeon 9600-nál találkoztam ugyanezzel a hibával még XP alatt. Végső esetben megnézheted a laptop2go-n, mi a legutóbbi hozzá való driver, de ha eleve azzal is rosszul működik amit mellékeltek hozzá, akkor a kártya ugyanúgy hibás mint az említett Ati volt.
-
Hát ha le van harcolva és ráadásul a zsanér is szarakodik,akkor lehet nem érdemes.Úgy kellene számolni ha az alaplapi tápot kell csak javítani az 20+áfa,de ha elvitte a hiba az északi vagy a déli hidat is akkor az meg 30+áfa.Nézzél meg egy notebookbontót,hogy mennyiért vennék meg, gondold el melyik jobb neked
-
törölt tag
Van egy albacomp m66sru laptop.
Benne egy nvidia 8400m g videókártya. Letöltöttem az nvidia honlapjáról a drivert. Win 7-et használok x32-t. Hivatalosan win7 drivert találtam.
Amikor feltelepítem, szétesik a kép. Csináltam egy prt sc-nt, de driver eltávolítás után megnézve a képet, akkor mint látható, nincs vele gond.
Segítsetek kérlek! -
-
Atimester
aktív tag
Köszi!
Gondoltam, hogy nem egy doboz. Pedig úgy is megoldhatnák, és akkor könnyű lenne javítani, viszont akkor kevésbé lehetne levenni az embereket.
Azért kérdeztem, mert még nem kaptam szét az egészet. Láttam olyan acer alaplapot is, amelynek a tápcsatlakozó körüli része egy külön panelon van néhány chippel, és egy csatlakozó soron keresztül kapcsolódik az alaplaphoz. Más típusokon meg közvetlenül az alaplapon van a tápcsati és körülötte a tápegység áramkörei. Az enyémet még nem ismerem.Ma megint érdekes volt! Elsőre bekapcsolt, ahogy kellene (csak akkuval). Majd kikapcsoltam.
Újabb próbálkozásra szintén egy gombnyomás, és megint rendesen bekapcsolt.
Mi van? Megjavult?
Kivettem az aksit, bedugtam a tápot. Újabb bekapcsolás: semmi.Megint a régi jelenség. Aksi vissza, de úgy sem indul. Aztán fél óra múlva szintén egy gombnyomásra indult. Aztán meg nem. Akkor működik rendesen, amikor kedve tartja…
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
Kedvesemnek egy éve van egy lenovo n 500as notija és pár napja a következő furcsaságokat csinálja:
- időnként rövidebb-hosszabb időre becsíkozódik a képernyő (van hogy csak úgy magától, van mikor a képernyő szögének állításakor)
- többször fagyott rajta a win7, egyszer csak kimered a kép és annyi...semmire nem reagál, csak a power gomb hosszan nyomvatartva kapcsolja ki
- ma bekapcsolásnál kék képernyő a win7 betöltése alatt, de mire elolvastam volna mit ír ki, újra is indult (mostanra az automatikus újraindítást kivettem)
- a ventillátor hol eszméletlen hangosan felpörög percekre, hol teljesen lekapcsol--- lehet hogy a túl melegedés az oka a képernyő csíkozódásának és a fagyásoknak?
Előre is köszönöm a segítő tanácsokat! -
Halfer
tag
Üdv! Segítséget kérnék, hogy milyen hibára gyanakodjak. Acer Aspire 5536G notimon a fekete színek helyett piros szín és néhol mozgó (vibráló) pixelek jelntek meg. Múltkor egyik bekapcs után nem volt gond, most ismét jelentkezett. Egyből grafikus kártya driver hibájára gondoltam, de nem oldotta meg a gondomat a frissítés. Mivel egyik napról a másikra "jó" lett, így nem gondolom, hogy a kijelző lenne hibás. Mire gondoljak? Gari persze lejárt
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
kohi
tag
Üdv!
Adott egy msi 1632 laptop. Eléggé le van már harcolva szegény, a kijelző zsanérja is beállt már. A gond amiért írok az az, hogy már be sem indul.
Hibajelenség:
-power gombal elindítva meg se mukkan nincs bios hang nincs kép a ventik se röppennek fel csak villog a power on gomb és a gép elején lévő suspend és power on led.Próbáltam kivett akkuval, ugyanez az eset. Kikapcsolni csak hosszas gomb nyomas után lehetséges vagy áramtalanítással (ha nincs benne akku)
Mit javasoltok? én döglött alaplapra gondolok de ez csak egy tipp.
Köszönöm a segítséget előrre is.
Üdv
-
Atimester
aktív tag
Szia Atos23!
Köszi az ötleteket. Végig próbálom.
1. Akku nélkül próbáltam már. Ha csak a táp volt bedugva, nem tudtam elindítani. Bár csak egy-két percig próbáltam nyomogatni a Power gombot, de megnézem még egyszer, hogy úgy egyáltalán nem indul, vagy csak próbálkozni kell még vagy 50-szer.2. Másik töltőm sajnos nincs. De a sajátja mindig rendesen feltölti ¾ óra alatt 100 %-ra.
Ha működés közben kiveszem az aksit (táp csati bedugva), akkor rendesen tovább működik a tápról is.3. Biost letöltöttem a honlapról és windows alól frissítettem. (Ez sajna nem segített.)
4. A bekapcsoló panelt már néztem. A nyákon csak 3 LED és a kapcsoló van.
5. Ramokat már kivettem, és vissza. De még egyszer kiveszem, ha a procit is kikell vennem. (Memória teszt fél óráig futott. Hibátlan.)
6. Megpróbálom mozgatni a kijelzőt bekapcsolás közben.
Ha készen vagyok, megírom, hogy mire jutottam.
-
kalló
aktív tag
húúúúú, ilyen az ha alvafórumozok.
Tehát a laptop ventije kerreg, minden indításnál, restart után faszán lehalkul. A ventit kiszereltem, semmihez nem ér hozzá, illetve kapott olajat. Ha megint hozzám kerül a lapos, egy bios resett próbálok, hátha valami hülyeség miatt csak a bios pörgeti fullon a ventit. De minden más építőjelegű ötletet várok. -
Atos23
senior tag
válasz
Atimester #3156 üzenetére
1. Próbáld meg akku nélkül
2. Próbáld meg akkuval, de másik töltővel
3. Bios frissítés feltétlenül.
4. Vedd ki a bekapcsolópanelt, tisztítsd és igazítsd meg a csatlakozóit. Utánna vedd ki, és igazítsd meg a CPU-t és a ramokat is.
5. Ha mindenképpen resetelni akarod a BIOS-t, akkor az elem a memóriacsatlakozóktól balra van a készülék lapjának sarokpontjában. Forrasztva van.
6. Mozgasd a kijelzőt bekapcsolási próbálkozások közben. Nem-e egy zárlatos display kábel miatt tilt a táp?Ha ezek nem jönnek be, akkor már biztos az alaplapi tápegység áramkörök hibája.
-
Atimester
aktív tag
Szia!
Jogos a kérdés! Bevezető hozzászólás: #3146
Nálam a beindul/nem indul azt jelenti, hogy ha megnyomom a bekapcsoló gombját (Power Button), akkor nem csinál semmit. Minden sötét és csendes. Ha a sokadik megnyomásra elindul, akkor meg azonnal világít a Power gomb zölden, és mellette a vincsi visszajelző LED-je is villog zölden, bejön a kép és boot-ol... (Feláll a rendszer, és minden tökéletesen működik.)
A Power gombot megnyomva azonnal kikapcsolható, de nem kapcsolható be egyből, csak a sokadik próbálkozás után! Mindegy hogy mennyit várok az utolsó kikapcsolás után. Volt, hogy néhány perc nyomogatás után bekapcsolt, de volt hogy csak másnap az újra próbálkozáskor.
Míg újra indításnál vagy a készenléti állapotból mindig gond nélkül feláll.
Ha gyorsan nyomogatom a bekapcsoló gombot (2-3 kapcsolás/sec.) akkor a billentyűzet alatti visszajelző LED-ek közül a villanykörte szimbólummal jelzett LED villog 3-at (vagy négyet?). Persze utána semmi, nem indul, csak van egy ilyen visszajelzése is a gyorsan nyomogatott indítási kisérletnél.
Tanácstalan vagyok!
-
kalló
aktív tag
Sziasztok!
adott egy asus pro31u laptop.
Minden bekapcsolásnál hangosan kerreg mint valami porszívó, második,harmadik indításra elhalkul. Kitisztítottam faszán levegőfúvó sprayel ki is szedtem, nem ér hozzá semmihez és egy kis motorolajat is kapott.
Van valakinek ötlete mitől lehet ez, mert nekem már lassan semmi sincs. -
Athiss
csendes tag
Hali!
Pákám van Hako de Bga forrasztáshoz ugyse jo.. Aoyue hőlégfuvon gondolkodok már lehet kapni 20 környékén is online boltokban.A zselés flux használatát mennyire tanácsolod? Multifix 450 márkáju van nekem. vagy esetleg más tipp?
Amugy sose értetettem a régi pentium 1 es laptopjaim mai napig üzemelnek, még akksirol is . van amelyik 14 éves. A mostani uj gépek 2 évet ha mennek az már jo..
Kész pazarlás
-
Atos23
senior tag
válasz
Atimester #3146 üzenetére
Mit jelent a beindul/nem indul?
- Be sem kapcsol, nem reagál a gombokra semmit, vagy
- Bekapcsol, világít, ventillátor pörög - De nem ad képet?Ezt mindig meg kell kérdeznem, mert sok Usernél tapasztaltam, hogy szerintük már akkor sem kapcsol be a gép, ha nem indul el a Windows, csak próbálkozik
-
Atos23
senior tag
válasz
sittes79 #3150 üzenetére
Elméletileg a fénycső vásárlása megoldaná a dolgot. De már tárgyaltuk itt a fórumon, hogy:
- Senki sem fogja neked a kijelzőt szétbontani , mert több réteg vékony üveglapból áll, veszélyes meló, pepecselős, bizonytalan eredménnyel,
- Összerakás után a kijelző foltos, nagyságrendekkel rosszabb képű lesz.Ha vállalja is valaki, az nem lesz olcsó. Én pl. egy használt kijelző áráért kevesebbet tuti nem kérnék érte, ha hozzám hoznának ilyet javítani.
Jobban jársz másik kijelzővel. Sajnos ezt nem fogod 5-6 ezer forintból megúszni, ezt tudomásul köll venni.
-
NEMO1968
őstag
-
Atimester
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy acer travelmate 5730 -as (5730-654g25mn) laptopom van, ami mostanában csak nagyon nehezen kapcsol be. 30-50 indítás után. A bekapcsoló gombot nyomogatva, néha gyorsan, néha lassan, de semmi. Aztán 5-10 perc próbálkozás után beindul. (Közben próbáltam: akku ki-be, táp csati ki-be, de teljesen rendszertelenül indul be. Hol töltés közben, hol anélkül.)
Ha beindul, akkor minden tökéletes. (Aksiról is és kivett aksi mellett csak tápról is.)
Ha lecsukom a tetejét, készenléti állapotból mindig gond nélkül beindul. De ha sokáig úgy hagyom, és lemerül az aksi, vagy rendesen kikapcsolom, akkor nem akar bekapcsolni, csak feltöltött aksi mellett hosszas próbálkozás után.
Biost már frissítettem. Operációs rendszer újra rakva.Tudja valaki, hol van ebben a típusban a bios elem?
Találkozott már valaki hasonló problémával?Választ, ötletet, tanácsot előre is köszönöm!
-
ro_bert17
őstag
válasz
NEMO1968 #3140 üzenetére
Sajna nagyobb a baj, mint gondoltam. A kávé cukros volt, és egészen befolyt.
Bekapcsolás próbakor semmi. Egy-két LED, de se kép, se hang.
Életemben először szedtem szét így notebookot. Lebontottam az alaplaig, amit kibillentettem. Az egyik részen, mintha olyan diódás megfolyást láttam volna.
Áttörölgettem az egészet finoman monitor tisztítókendővel, hagytam megszáradni, egy csavart kihagytam valhonnan, a wifi kapcsolóhoz szét kell majd megint szedni, de most úgy tűnik működik rajta minden. Bár nem sok reményt fűzök hozzá.
Holnap rákérdezünk a szervíznél, mennyi lehet az alaplapcsere. Ha drága, akkor ideje lesz új készüléket nézni.
Köszi a válaszokat! -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Következő problémám van;
Eszköz Dell 1525
Laptop táska pántja kicsúszott és le esett a földre(1m),
azóta sötét a képernyő(kicsit látszik valami), azaz mintha nagyon minimálisra lenne levéve
a háttérvilágítás és nem is reagál az fn+fel nyíl-ra.
utána olvasgattam, azt írták dell fórumokon, hogy valami inverter és
backlight dolog szállhatott el. Rákötöttem nagy nehezen lcd tv
hdmi portjára ott tökéletes a kép. szerintetek mi lehet a gond?
még garanciális de sajnos megrepedt a ház sarka is ez miatt elveszhet a gari?
igaz ez a repedés nem most keletkezett.
Köszi -
Athiss
csendes tag
hali!
Teljesen igaz hgy kendácsolásde sajna nem tudok más megoldás kitalálni. A szervizek közül is ahogy irtad sok csak rámelegít.
Amugy énis ezen az aoyue forrasztóállomáson gondolkodom mivel külsöre is szinte megegyezik a HAKO márkájuval ( olyanon dolgoztam) Mobiltelefon Bga cserével.
Ugyanis bementem OBI , Praktiker de csak ezek a hőlégfuvos vackok voltak..
Esetleg nemtudod hol lehet ezt a forrasztóállomást megvenni ha használt azis jo lenne. 2 Laptopot akarok megcsinálni vele. A hibát mindkét esetben megtaláltam. Vga Bga, de érdekes a Lifebookon az Ati radeon fekete chipset a ludas, (nem a zöld)ugyanis ha azt megnyomom a csupasz alaplapon akkor egyből jo volt a kép
De érdemes megvárni mig teljesen behal?? Pl most még egyszeri megnyomásra megy stabilan
(arrol irok most is)
-
NEMO1968
őstag
válasz
ro_bert17 #3139 üzenetére
Mondtam!
Ha szerencséd van,"csak"annyi lesz,semmi más.
Javasolnám,először mindenképp úgy próbáljátok bekapcsolni,hogy kivettétek a billentyűzetet.
Ha eddig nem okozott gubancot az ázott bill.ezután se tudjon.
Ha elindul gond nékül, USB-s bill.ről kéne használni pár napig,ha lehetséges.
Közben figyelni minden rendellenességre.Addig a másik még tovább száradhat.
Fagyások,leállások,újraindulások,kék halálok azt mutatják,nem volt szerencséd.
Ha minden OK,akkor
1-2 nap után ki lehet próbálni a saját bill.-ét is,de nagy reményeket ne fűzz hozzá azért.
Szigorúan akksi nélkül,csak táppal,és a baj első jelére vészleállítás(KONNEKTORBÓL KIRÁNT)
Na reméljük a legjobbakat.
-
Atos23
senior tag
A hőlégfúvó nem megoldás. Persze amilyen olcsóbb notikat írtál, ott már tökmindegy, olyanokon bátran lehet kísérletezni, játszani jó. A legtöbb 15ezer forintos PH-s barkácsmester hőlégfúvózik. Az így kendácsolt noti jó eséllyel nem éri meg a következő heti vagy havi futását. Mellesleg megmelegít a szétszóródó levegővel olyan fém és műanyag alkatrészeket,kondenzátorokat, tekercseket aminek nem esik jól az az 1000 C°-os kóbor levegőadag.
Ha "olcsó" megoldás kell, akkor Aoyue forrasztóállomást vegyél, ezen szépen lehet szabályozni a forró levegő hőmérsékletét, mennyiségét, és formáját... Bár szerintem még ez is a kendács kategória, de a hőlégfúvótól jobb egy fokkal.
-
Atos23
senior tag
válasz
ro_bert17 #3136 üzenetére
Én sosem tisztítok billentyűt. Vegye meg az ügyfél a Key-t, ha már elcseszte a dolgot. A kimosott bill sosem lesz már gyári érzésű, és megbízhatóságú.
Persze lehet hogy Jóskapistának 10-ből egyszer sikerült a mosás, de Jóskapista remélem akkor is tartja a hátát, amikor az ügyfél kimosott billentyűje 2 hónap múlva egy sarkvidéki szállodában beadja a kulcsot, ahol a legközelebbi szerviz 500Km-re van, és konferenciát kellene tartani a japán delegációnak
-
NEMO1968
őstag
válasz
ro_bert17 #3134 üzenetére
Akkor maradt az ima.
Bill.kimosásáról +oszlanak a vélemények.
Van aki szerint lehet,denszesszel,esetleg szervizekben mossák valami folyadékkal.
Minden attól függ,az alatt a pár pill.alatt hova jutott el a kávé,és milyen zárlatokat okozott.
Mint írtam,szerencsés estben csak bill,csere lesz. -
NEMO1968
őstag
válasz
ro_bert17 #3132 üzenetére
Szia!
Attól függ cukorral issza a noti a kávét,vagy anélkül?
Cukor nélküli a jobbik eset.
Hova folyt rá?
Folyadéknál azonnali áramtalanítás.
Tilos nyomkodni(rendszerleállást +várni)stb.
Táp ki,akksi le!!!
Billt. azonnal ki kellett volna venni,alaplapon kávényomokat keresni,villámgyorsan letörölni.
Ha szerencséd van,+úszod egy bill. cserével,mert a cukros kávétól mindenképp ragadni fognak a gombok.
Ha egyben hagytad,és simán hagytad száradni,tényleg csak az ima maradt. -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Folyadákot (kávé) kapott notebooknál mi a teendő? Mi a legbölcsebb dolog, amit a felhasználó tehet? Azon kívűl, hogy kikapcs, akksi kivesz, és várni egy napot van még valami az imán kívűl? -
Athiss
csendes tag
Hali !
Erősen gondolkodtam a Bga ás hőlégfuvos eseten..Ugyanis van egy Albacomp Clevo m66 laptopom. Bekapcsolás után minden müxik rajta csak képet nem ad szegény. Megnyomtam a laptop alját erősen akkor volt kép is és ment is egy darabig.
Van egy másik fujitsu siemens lifebook 7010 es 2003 as laptop erről irok, de a minap hosszu rázos autos ut után nem kapcsol be a kijelzője ennek sem..:S eddig jo volt Csak ha nagyon picit megnyomom tenyérrel alját 10 böl 1 esetben nem ment eddig...
Ezt gondoltam hgy rámelegítéssel lehet e javítani? Érdekelnek a vélemények. Gyárban Bga áztam. De ott több millios gépekkel
de hőléggel is
A környéken senki nincs aki elvállalná...
vki ötlet? hőlég? -
opa100
csendes tag
válasz
kosarob8 #2898 üzenetére
Nálam is ugyanez van,ugyanezzel a lapossal...
Megoldódott?( Kéne egy kis segítség. Egyik haverom elhozta nekem a gépét egy hibával.
Adatok: Acer 5720ZG típusú notebook, Intel T2310, 2GB RAM, Nvidia GF8400M GS vga
Hibajelenség: gépet bekapcsolva megjelenik ugyan a kép, de függőlegesen csíkos és 2 oszlopban, és 3 sorban jelenik meg (vagyis kicsinyítve 6szor)
Kép1
Kép2Most szétszedtem kitakarítottam a gépet, kábeleket kihúztam bedugtam, de sajnos semmi javulás. Szóval marad a hardveres hiba... VGA lenne a ludas?
Várom az ötleteket javaslatokat, köszönöm, üdv)
-
Atos23
senior tag
válasz
dannyyyyn95 #3126 üzenetére
Ha az alaplap jó lenne, adna képet
-
dannyyyyn95
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus M6-os notebook-om.
A hibája az, hogy bekapcsolom elindul a hűtő és kb 10 mp-ig megy. De a képernyő végig sötét. Mi lehet a baja? Sztem az alaplap jó, mert akkor be sem indulna... Előre is köszönöm!
-
válasz
Vortex7777 #3120 üzenetére
Ez bizony alaplaphiba le kell cserélni az mcp készletetet és utána megint sokáig jó lesz
-
Atos23
senior tag
Érdemes volna azt a Winchestert egy másik gépben alaposan letesztelni. Egy HD Sentinel, utánna pedig az eredeti gyártótól letölthető részletes diagnosztikai program.
A csipogás természetes, ha nyomkodod a gombokat esztelenül, a gép csipog
Ha nem HDD hiba, akkor viheted az alaplapi háttértár vezérlő hibájával a megfelelő szervizbe. Viszont ha néha bekapcsoláskor még a HP logós képet sem adja ki, akkor érdemes elkezdeni aggódni.
-
jtzk
tag
Tiszteletem!
HP Pavilion DV5 1180eh laptopom van, és egy hiba épett fel, amiben szeretném a segítségeteket kérni.Probléma: ma délelőtt még hibátlanul működött, neteztem, kicsit filmeztem rajta. Lekapcsoltam, lecsuktam és rohantam a következő órámra. 2 órával később indítanám el, és annyi történt, hogy bejött a HP logó, és utána fekete kép és a bal felső sarokban villog a kurzor. Kivettem az akksit, a gombelemet egy időre, de ugyan ez... Biosba, boot menübe nem enged belépni. Néha amikor nyomkodom a megfelelő gombot, elkezd csipogni (szirénázni), néha nem...
Régebben volt olyan gondom, hogy véletlenül leformáztam azt a 100 megás partíciót, amit a W7 hoz létre a vinyón, és ugyanez a helyzet lépett fel.
Megoldásom az volt, hogy kivettem és leformáztam asztali gépen, aztán újraraktam az OP-t, és tökéletesen működött mindidáig (persze párszor újraraktam azóta is a rendszert...)
Egyből arra gondoltam, hogy biztos most is valami megzavarodott a vincseszterben és ez a gond... Kivettem, próbáltam anélkül indítani a gépet, de semmi.
Sajnos nem tudom mi lehet a gond...Remélem érthetően fogalmaztam, és valaki tudna nekem segíteni (elégé szeretem bújni, a gépeket, így semmilyen megoldástó nem riadok vissza. Precízen, óvatosan bánok a géppel) Gari már nincs a gépre...
Annyit még hozzáfűznék, hogy nagyon vigyáztam a gépre, elejtve nem volt, külső ütés nem érhetteKöszi előre is
-
NEMO1968
őstag
válasz
Vortex7777 #3120 üzenetére
Szia!
Ha már feszegetni kell a gépet,hogy legyen kép,akkor nagy a gond.
Valszeg a VGA környékén engedett el valahol 1 forrasztás,és kontakthibát okoz.
Mindenképp szerviz.
A legolcsóbb javítás,hogy hőlégfúvóval végigmennek az alaplapon,de ez csak ideig óráig segít. -
Vortex7777
csendes tag
Hali! Adott egy acer 4502LCi. A kijelző nem kapcsol be bekapcsolás után, a ventillátor is csak pár másodpercre pörög fel. Eleinte csak szemetelt a kép, mely a gép megfeszítésére elmúlt (tehát nem a kijelző mozgatására). Vga behalt vagy más gond lehet, illetve mekkora a gond?
-
Bee-Beep
tag
Szia!
A gépem sony vaio vpceb3l1e.
Sajnos nem tudom, hogy kell egy másik topicból hozzászólást idézni, ezért akit érdekel: lásd Sony Vaio topic.
Röviden: szenvedés a driverrel....
Amit fel kell tenni, szerintem fel is tette a gép, mivel első indításnál autómatikusan települt minden.
Üdv, Bee -
Atos23
senior tag
válasz
Bee-Beep #3116 üzenetére
Automatikusan vált, feltéve ha fel van téve az alap Utility. Sok user sajnos nem teszi fel a gyári drivereket és utilokat a notikhoz, pedig elengedhetetlen egy-egy funkcióhoz.
Ugyan a géped tipusát nem írtad, de pont ilyen miatt szívtam egy 5470-es Asus notival pár napja.
-
Bee-Beep
tag
Lehet, hogy rossz topicban tettem fel a kérdésem, ezért megismétlem itt is...
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
Dead Space 2 játékot mikor indítom ezt írja ki: "your graphics card does not meet dead space 2 minimum requirements"
A gépemben: CPU i3 370M; VGA HD5470; Mem 4Gb
A youtube-on láttam videókat ahol ilyen configgal játszottak.
Megköszönném, ha valaki segítene, mi lehet a probléma!
Üdv, Bee -
dodi112
csendes tag
Szia!
Érdeklődnék,nem tudom megjavítani:hp 530-as notit.mindig újraindul:akkuval,vagy töltővel.
Olvasgattam:kiszedtem a ramokat 2X1 GB Így sincsen képernyő.Csak segíteni szeretnék valakinek,és rendesen megküzdöm vele.
Köszi minden+++ D.J. -
Csabi88888
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell D600-as laptopom. Pénteken még rendesen használtam, hibátlanúl működött. Szombat reggel bekapcsoltam és addig jut el, hogy az a kis fehér csík villog a bal felső sarokban és onnan nem megy tovább. CD-ről is próbáltam elindítani, azzal se sikerült, annál is ugyanott megáll.(XP-ről van szó)
Megpróbáltam újratelepíteni, rendesen vizsgálja a rendszert, fájlokat másol stb. és amikor a telepítés részeként újraindul a gép ismét lefagy. Linux Live cd-vel rendesen elindul a gép és működik.
Mi lehet a probléma? Kérlek titeket segítsetek! Előre is köszönöm! -
F_Zolee
nagyúr
Erre valaki tud valamit?[link]
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Nincs a géppel semmi gond,ez a fénycsöves világítás velejárója.
Mint írtad,4 éves a masina.
Ennyi idő alatt már öregednek a csövek,és nem úgy világítanak,mint új korukban.
Előbb-utóbb kijelzőt kell cserélned,vagy csak a fénycsövet,ha találsz olyan szervizt,aki bevállalja. -
Kácsa
aktív tag
Sziasztok !
Adott egy 4 éves HP nx7400 laptop.
Következő a kérdésem : 4 évnyi használat után a kijelző fényereje csökkent.A fényerő-szabályzó gombok működnek,lehet velük szabályozni a fényerőt,de a max. már rég nem olyan mint újkorában.Mit kell cserélni,mi öregedhetett el: kijelző , inverter vagy a hátérvilágítás neoncső ? Hozzátenném,hogy a fehér szín már nem igazán fehér,inkább egy halvány sárgás-fehér.
Valakinek esetleg van-e ilyen tapasztalata ? -
hnemaria
csendes tag
Sziasztok. Adott egy HP Pavilon DV6-1200 tipusu 2 éves notebook, aminek a következő a hibája: Bekapcs gomb megnyom, HDD felpörög, venti felpörög, DVD író villog, kép nincs, Ezt csinálja kb 2-3 mp ig, majd kikapcsol. mindig véletlenszerüen, valamikor 1 mp ig megy, valamikor 3 ig. azonkívül 15 probálkozásból 1 szer, amikor pont kikapcsol, fura hangot ad a gép. ilyet hogy: shhhhhh. mint ha egy cd-t csusztatnál betonon, olyan hangot. garancia van még rá
ezelőtt is szokott olyanokat csinálni, hogy pl ezt eljáttsza 2 szer, majd 3 adszorra elindul., vagy például kikapcsolás után hagyni kell kb 10 percet pihentetni, és csak utánna hajlandó bekapcsolni.
mi lehet a hibája?
kérlek segítsetek
-
Beasy
csendes tag
Sziasztok!
Kölcsönbe kaptam egy hétre egy ATD netbookot, és eddig minden rendben volt, de ma próbálnám bekapcsolni, és nem indul be, csak egy fehér képernyőt látok, néha átvált feketébe, de ennyi. Légyszi segítsetek, szerintetek mi lehet a probléma?
Előre is köszi.
-
nyiri1st
csendes tag
Hello!
Van egy Acer Aspire 5315 laptopom! Korábban Ubuntu linux-al használtam, minden fain volt! Most Windows 7 Ultimate 32 bites Op rendszert használok és alvó üzemmód valamint a hibernálásból nem akar felébredni! A led a villogó narancssárgáról zöldre vált, de nem kapcsol be a képernyő, a ventilátor se pörög fel. Újra kell indítanom minden egyes altatás után! Próbáltam már mindenhol utána olvasni, de csak annyit sikerült kiderítenem, hogy valamilyen szoftveres probléma! De azt, hogy milyen azt nem! Bios-ból is a legfrissebb 1.45-ös van fenn. Valakinek valamilyen ötlete, vagy hasonló tapasztalata, hogy hogyan lehetne ezt az apró problémát megoldani?
-
Mihail88
csendes tag
válasz
Mihail88 #3101 üzenetére
Nahh, feltettem egy windóz 7-et, felinstallta normalisan stb ... kezdésnek nem ismerte fel a hangeszközt aztán csiholtam rá netet, es a windows update-el letöltötte a hangkarinak az illesztőjét és el is kezdett szolni teljesen normalisan kiadja a hangokat
, csak most meg az a problema állt elő hogy maximum 0,0001 dB -el szol , szoval tök kusst csinaltam a szobamban es oda kellett fulelnem a hangszorohoz mert mintha valami sercegest hallottam volna, szoval megvannak a hangok, csak éppen baromi halkan szol ahhoz kepest hogy mindenhol fel van tolva 100% ra a hangero
, ötlet ??????? elore is köszönöm
-
Mihail88
csendes tag
Igen , természetesen , ha valahogy megoldhato lenne hogy lenne egy pata-usb átalakitom vagy rack em akkor okés lenne de sajna nincs ... , a 2 db kulonfele win7 dvdmbol meg nem akart a kis tetu egyet sem beolvasni :S, de majd lehet probalkozok ujra hátha, köszönöm a tippeket ma végigzongorázomk őket
hátha valamelyik segit, még 1x koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Futás, futópályák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest