- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: SSD cserék
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Pant* rant
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
válasz
TwentyFour #2298 üzenetére
Bízzunk benne, hogy csak HDD hiba
Bár az sem jó, mert akkor jó eséllyel vesztek az adataid.
-
-
válasz
Zolee11 #2293 üzenetére
Ilyennel eddig csak XP-nél találkoztam. Ez legtöbb esetben régi/nem megfelelő WinXP miatt fordul elő. Legalábbis amikről hallottam, azoknál újabb oprendszer megoldotta a dolgot. Szerintem tegyél fel egy Win7-et (nem fogja megenni az összes memóriát és az aero kikapcsolható, az is sokat szabadít fel) vagy egy másik, frissebb WinXP-t (lehetőleg ne 64 biteset).
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Adott egy CLEVO M720SR típusú notebook, win xp újratelepítés után, sajnos az akkumulátort nem kezeli helyesen, azaz ismeretlen eszköznek látja, "battery" néven. Természetesen, a netes Driver keresés eredménytelen, és én se találtam semmilyen eszközillesztőt. Driver cd-m nincs hozzá, de ha a gyártó oldalán ezen kívül minden driver fent van, akkor gondolom, ehhez nem is kellene...
Sajnos így semmilyen információ nincs arról épp hol tart a telep töltöttsége, mert ismeretlen eszköz.
Tudna nekem ebben segíteni valaki? -
válasz
vinyleone #2291 üzenetére
volt nem is olyan rég egy nagy port kavaró ügy, miszerint bizonyos esetekben a Win7 rosszul monitorozta az akkumulátort és egyesek gépében az valóban tönkre is ment idő előtt. Mindig keveset jelzett a hiba szerint és folyton írta, hogy cserélje ki. Ilyet nálad nem írogat? Nekem ez sose jött elő és már el is ült a vihar a hiba körül, így nem tudom, jött-e szoftveres vagy BIOS javítás erre.
Szerintem se a Win7 volt a hibás azoknál, de érdemes utánajárni.
-
vinyleone
csendes tag
válasz
NEMO1968 #2284 üzenetére
Szia!
Az a furcsa, hogy a töltésjelző nem jelzi, hogy kész, ennyi, ettől többet nem tud tölteni, vagy esetleg teljesen feltöltött, hanem azt jelzi, hogy "csatlakoztatva, a töltés folyamatban van" (vagy valami ilyesmi), de sohasem éri el a 100 %-ot sem ki- vagy bekapcsoltan.Viszont amit kiír, pl.56 %, azt a régi (új) állapotához mérten, arányában le is tudja adni, tehát kb 1,5 óra.
Voltak az Asus előtt is laptopjaim, és azoknak is csökkent az aksi-kapacitásuk a korosodással, de mindig fel lehetett tölteni őket fullra.
-
NEMO1968
őstag
Na ebbe a procihőfokba ne menjünk bele.
Ahány kolléga,ahány gép,ahány proci,mindenki másra esküszik.
Nekem pl.55 foknál még soha nem volt melegebb még most a kánikulában sem.
Igaz is,hallottad a ventid nagyon pörögni,mielőtt kikapcsolt a masina?
Akkor valszeg tényleg csak a túlmelegdés volt a ludas. -
vinyleone
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS eee1000H kütyü, aminek az aksija csak hol 56 %-ra, hol csak 21 %-ra, hol pedig mindössze 2 %-ra töltődik, egyre kevesebb mértékben. Viszont ha az aksit kiveszem, és kb. fél nap múlva visszateszem, ismét 56 %-ra tölti fel.
A netbook 1 éves, tehát még garis (2 év), de az aksija már nem (1 év). Próbáltam hívni az Asus-t, de azt mondták, hogy lehet a gép hibája, de lehet az aksié. Ha az utóbbi, akkor keményen fizetek, szóval gondoljam meg, hogy beküldöm-e.
A töltő nem lehet, mert aksi nélkül is mükszik a masina. Sajna nincs senki a közelemben akinek esetleg lenne egy 1000H-ja egy próba erejéig.
Szóval teljes tanácstalanság.Köszi előre is a választ!
-
NEMO1968
őstag
válasz
TwentyFour #2265 üzenetére
NOTIK.HU.
Rákóczi center.
Van fórumuk,telefonszámuk.
Kérhetsz árajánlatot is.
NOTIK.HU.."Csalódások helyett"Így hozza a gúgli. -
szankorn
csendes tag
Sziasztok
van egy Toshiba SPM30-as Notebook
Mikor bekapcsolom a gépet a bootolás sokáig tart
majd egy hiba üzenetet dob : 0203: failure IDE #2
és két gomb run setup és boot
a bootra kattintva elindul az oprendszer, a másikkal pedig a bios beállításokGoggleban szinte csak toshibára találtam ezt a problémát de mind külföldi oldal és nem nagyon értem.
Kérem segítsen valaki hogy hol lehet a probléma és hogyan lehet orvosolniválaszokat priviben légyszi
-
lil33
csendes tag
válasz
pukkancska #2270 üzenetére
Köszönöm, hogy írtál, nem volt még, igen, biztosan ráférne, köszi. Nem nagyon merném szétszedni, az asztali gépet szétkaptam könnyebben, erre inkább majd megkérek valakit, aki gyakorlottabb benne
-
válasz
Lehet,hogy a HDD ment tönkre,mindenesetre a gépet mindenképpen szét kell szedni és a folyadékos részekröl a korróziót el kell távolítani mert késöbb gondot okozhat.
Persze lehet,hogy a HDD nem lett hibás hanem az IO vezérlö ment tönkre a folyadéktól a déli hídban,akkor ezt cserélni kell -
lil33
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni. Asus X51L laptopom nemrég múlt egy éves, tökéletesen működött eddig, XP, böngésző, levelező, Office, semmi extra nincs rajta, de munkára használom, napi 12-15 órát megy. Két napja kékhalállal fagyott le, rég nem láttam ilyesmit, ezen a gépen soha
lehet, hogy csak túlmelegedés miatt volt? Panellakás, dögséges meleg volt, épp csak egy órája ment akkor, azelőtt tartottam szünetet. Azóta ok, semmi gond vele, az Everest szerint 67 fokos volt a CPU, ez szerintem sok (most 3 órája megy, 45 fokos), de sok helyen azt olvastam, ez még belefér. Érdemes külön laptophűtőt venni, vagy tegyek fel olyan programot rá, ami jelez, ha túlmelegszik? Egyáltalán ez lehetett? Tudom, nem túl sok info, de hátha.. Bármilyen tanácsnak örülnék, és nagyon köszi előre is!
-
Atos23
senior tag
válasz
Múlt héten pont egy ilyen gépet hozott hozzám egy csajszi. Abban 60-as Toshiba volt. Abba kávét borítottak, és érdekes mód lecsurgott a kávé a winchesterig, de semmi más nem ment tönkre, csak a benne lévő 60GB lett elektronika hibás. Biztos hogy neked is nem csak a HDD ment tönkre?
-
TwentyFour
tag
Sziasztok,
Adott egy Dell Latitude D600, a billentyűzetébe sikerült beleborítani egy bögre teát, és azóta bekapcsolás után nem pörög fel a vinyó. Ugyebár ez egy régi laptop, gari már nincs rá, szervíz tapasztalataim nincsenek. Így az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani Budapesti laptop szervízt, ahová beadhatnám.
Válaszokat előre is köszönöm,
TwentyFour -
Vikt0r
aktív tag
Üdv
Az lenne a gondom, h ha FSC Amilo Pro v3515 noti, tetejét lecsukom ubuntu alatt akkor felfüggeszti a művelet de ha felnyitom akkor a képernyő elkezd vibrálni de ezt csak ubuntu alatt csinálja windos alatt nem. Mi lehet a gond?
-
szankorn
csendes tag
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy HP compaq nx8220 notebookom.
Sajnos a smart kártyám kettétört és nem tudom elindítani a gépet mert ugyebár már a bootolásnál kérte a kártyát.
semmit sem tudok kezdeni vele.
ha valaki tud valamit hogy hogyan lehetne a smart kártyát kiiktatni kérem segítsen.
bármilyen megoldás érdekel.
privi lenne a legcélszerűbb mert azt hamarabb észreveszem -
Atos23
senior tag
válasz
Dexter68 #2254 üzenetére
Valami zárlatol a gép belsejében, és nagyon rövid idő alatt szedi el a tápot a HDD elől, ezért is klattyan, nem pedig szépen elteszi a fejet, mintha te kapcsoltad volna ki a gépet. Valószínűleg a notiban lévő táposztók körül lesz a gond.
A házi megoldásokon kívül - mint pl. memóriák megigazítása, CPU megigazítása, vezetékek megigazítása, C-Mos reset - nem tudok javasolni semmi célravezetőt, mert valószínűleg alaplap hiba lesz. Max még az invertert húznám le, már egy pár darab Asus A3-A6 szériában kellett zárlatos invertert cserélnem, tartok is belőle készenlétben mindig itthon újakat
Ha ezek sem jönnek, be, keresni kell alaplapi forrasztásos javítással foglalkozó kollégát, vagy speckó szervizt (nem garázsbolt, azok csak diagnosztizálni tudnak óvodás szinten). Pl. Én a Laptopcityhez hordom az ilyen alaplapos gépeket a 13.-ker-be, tudják javítani 15K körül az ilyen hibát.
-
Atos23
senior tag
-
Atos23
senior tag
válasz
dragon péter #2246 üzenetére
Pedig siethetnél, mert lejár a 2 év gar.
-
Dexter68
addikt
Sziasztok! Asus A6KM noti bekapcsolás helyett csak picit kattog, villogtatja az e-mail kék ledjét, aztán kikapcsol. Reggel még jó volt.
Találkozott valaki hasonlóval? -
NEMO1968
őstag
válasz
dragon péter #2246 üzenetére
És mi a kérdés?
Cserélhetsz RAM-ot,HDD-t,és +látod mi történik. -
dragon péter
csendes tag
asus f5sl-ap152
2008. szept. 9.
ram és hdd hiba
kis nyüstöléstől meghalt az eggyik ram (2gb)
a hdd jelenleg 50%-on műkszik, eredménye lassú betöltés
szervízbe még nem mertem elvinni
-
gardener
senior tag
válasz
trl_master #2242 üzenetére
Albacomp.
Köcce. Lehet ezen irányba fogok gondolkodni. Ragasztok rá Hello kitty lapkát -
trl_master
tag
válasz
gardener #2241 üzenetére
teljesen nem tudod megragasztani úgy sem, ha már elkezdett repedni, akkor azzal már sok mindent nem lehet kezdeni, max belülről és kivülről is felragasztani vmilyen masszivabb takarót, ami esetleg még nem is olyan csúnya...
ha acered van, akkor nem kell meglepődni, típushiba ez a repedés...
-
gardener
senior tag
Notebookomon a zsanér felett elkezdett berepedni a burkolat.
Szeretném megragasztani,hogy ne szakadjon be tovább.
Milyen ragasztót ajánlotok, ami ragaszt is normálisan,de a műanyagot sem marja meg.
Epoxy? PVC ragasztó? Gondolom inkább valami 2 komponensű kéne. -
-
BRIKLY
veterán
kaphatnék választ? köszi a segitséget előre is!
-
BRIKLY
veterán
üdv mindenkinek.
van egy acer aspire 1800 notim. a problémám az lenne hogy semmilyen program nem jelzik ki a hőfokokat,és a ventik fordulatá sem. ez esetben van valami megoldás?érdekesnek tartanám ha nincs, mert a proci hőfokot mindenképp érzékeli a gép,hiszen az alapján szabályozza a ventiket.
előre is köszönöm a segitséget.
üdv: Péter -
válasz
trl_master #2236 üzenetére
Ez sajnos alaplaphiba,már találkoztam vele Acer gépeknél,A déli híd IO vezérlö része ment tönkre
-
kisninja
őstag
válasz
trl_master #2234 üzenetére
Akkor miért nem nézed meg mi van a 3 as slot-ban integrált vagy kivehető cucc. Az újabb bios nem javítja meg a rossz cuccokat.
-
kisninja
őstag
válasz
trl_master #2232 üzenetére
Hát valami ami pci slot 3 ban van az megdöglött.. legalább is én így látom.
-
trl_master
tag
segítséget kérnék:
adott a gép: Acer Aspire 3104NWLMibekapcsol, bejön az acer logó, utána 2sípolás...
aztán ez a képernyő fogad:
System BIOS version v:3.13
Bus: 06 device:01 function 00
ERROR
Resource Conflict - PCI in slot 03
Bus: 06 device:04 function 00
ERROR
Bus: 06 device:04 function 01
ERROR
Bus: 06 device:04 function 02
ERROR
Bus: 06 device:04 function 03Press F1 to resume, F2 to setup
no, ez a kérdésem h ez mi lehet és mi a megoldás rá...
-
zsoltinyo
csendes tag
Hello!
megint én
most egy másik laptop
egy toshiba satellite s3000-100
350mhz 256mb ram 16mb videok. 15 gb hdd
a gond az hogy idáig (kb2 hónap de már előtte is volt használva mert használtan vettem eredetileg milleniumos de xp vAN rjta)
tehát eddig szépen ment
de az utóbbi 2 napban vártam egy fontos levelet a gmailomra ezért hogy ne keljen folyton felmenni oda leszedtm egy gmailos progit hogy az mindig ellenőrizze.
ok
ezt felraktam ment. majd kimentem a kertbe kb egy 5 perc múlva vissza láttam sötét a képernyő. odamentem nem világított semmi
azóta nem kapcsol be
megnyomom a gombot felpörög a venti gondolkodik eddig is így csinálta aztán amior leáll a venti megkéne hogy jelenjen a toshiba kép és tölteni kellene hogy kezdjen(windows)
de ehellyett leáll a venti és semmi....
szétszedtem és ha megrázom a vinyót akkor zörög benne vmi lehet ez a gond?
de a vinyó nélkül sem jön be semmi pedig bekéne jönnivmiek pl a biosnak
HELP! -
f27
senior tag
válasz
themebuilder #2227 üzenetére
tudom,de sajnos a legujabhoz nincs key kulcsom hogy mindent kiírjon!
-
f27
senior tag
válasz
palyszer #2223 üzenetére
akkor már csak egy lehetőséged van! nézz utánna a notinak milyen hangkarikkal adták ki! utánna a goglébe keres rá mint hangkari(adatai)-notebok szöveggel
és keress valamiket!
gyakorólnod kell mást nem tudsz csinálni!
jah és a már telepített kártya drivereket gondosan tüntesd el a rendszerből! -
palyszer
csendes tag
Hali. Az a gond hogy ennél a szernál még a biosba se tudok belépni
f2-t ír utánna meg nyomjak shift+f10 et a configurácios beállításolért de semmi nem történik meggy tovább az egész tölti be az xpt
Az everest körübelül annyit ért neki mint az eszköz kezelö semmi adatot nem ir a hangkártyárol vagy hang eszközökröl
-
f27
senior tag
válasz
crosskamui #2181 üzenetére
Nekem is az a tippem hogy megrepedt a kijelződ! Ebben az esetben jobb lenne ha nem csuknád/nyitnád le a notid tetejét!mekkora kijelző van benne?
-
f27
senior tag
válasz
zsoltinyo #2215 üzenetére
HP Compaq 6715s notebook meg még pár HP leszopatja magát az akkuival!
nekem is volt ilyen gépem!
az a legfőbb bajod hogy a gép nem is látja az akkudat rendesen!
ezáltal nincs mit álítanod benne!
miáncs eléred hogy rendesen lássa az akkud máris tudsz miden álítani!
az everesztnek írnia kell az akku szintjét százalékban menyire van elhasználódva stb...
most javítottam egy DELL akkut amiben új cellák vannak és most bacik beolvasni az akku biosát! 1 percet magy majd kikapcsol! pedig 3 órát kéne mennie! jelenleg én is ezen szenvedek! -
f27
senior tag
válasz
palyszer #2214 üzenetére
biosba nyomj egy default beálítást! majd tőlcs le egy diagprogit! a legtöbb letöltő központ ez ajálja az beazonosítja a hangkártyád és kiírja mivan benn! igaz pénzért instaláná utánna de legalább tudod mivan benne!
aztán ha régi a géped akkor W7 sem találná meg a hangot magától! nemrég szívtam ilyen problémával
a realteknek van kismillió hangkártyája!
biosba nem irja az infónál mi van benne? -
f27
senior tag
válasz
themebuilder #2217 üzenetére
Az everest csak akkor azonosít ha le van kezelve!
nekem pl az nvidia Fx3600 VGA kártyám sem látja a notebookbapedig ott van!
az akkumra azt írja hogy nincs de mégis megy 6órát vele -
zsoltinyo
csendes tag
Hello!
Azt írja hogy azért nem tudom állítani mert a számítógép gyártója által beállított mennyiséget nem lehet átállítani!
Nem tud vki ezek után egy olyan progit amivel állítható lesz???
Help! -
palyszer
csendes tag
válasz
themebuilder #2212 üzenetére
Hello
Hiába teszem fel az ott elérhető friss drivereket továbbra sem állítható a hang és
értelem szerüen hang sincs.Valami másik tipp?
Jah és a gép biosát is csak alig tudom megynitni valamiért. most fogom frissíteni.
-
Hege07
csendes tag
Sziasztok. Kicsit visszább írtam a problémámat kb 1,5 hete, adtatok sok tippet, köszönöm ki is próbáltam őket, nemsok eredménnyel, most hazatérve futattam egy registry cleanert, egy lemez töredezettségmentesítést meg egy registry töredezettségmentesítést, és másnap már nem töltött be a win (bootképernyőn megfagy, a logo villogása is megáll), csak kizárólag csökkentett módban. Újra akartam telepíteni, de cd boottal nem tudta, odáig eljutott h windows fájlok másolása, és utánna töltött, de aztán csak fekete képernyő, telepítő sehol. csökkentett módból elindítottam a telepítést, el is kezdte, csakközbe van ugye h újra kell indulna, na ott már fagyott is a bootképernyő.
vírus kizárható úgyérzem, visszaviszem a boltba 3adszor is
-
themebuilder
senior tag
-
palyszer
csendes tag
válasz
themebuilder #2210 üzenetére
azt hogy tehetem meg?
mert elvileg realtek.Olyan drivert adnak az acer oldalán is
-
palyszer
csendes tag
Sziasztok!
Az a gondom lenne hogy,van egy Acer travelmate 2410 em és eddig xp volt rajta.Most ujra telepítettem minden drivert megtaláltam hozzá az acer.com-on.Ezek a legfrissebb driverek hozzá.Nos a gond ott kezdödik hogy felteszem a hang kártya driverét helyesen amit az oldalról lelehet tölteni.De az történik hogy felteszem a gépet ujrainditom és nincs hang továbbra se.XP home ot tettem fel a gépre. win7 et nem lehet mert csak 256mb ramja van.
tehát a probléma röviden: hiába teszem fel az audio drivert továbbra sincs hang semmi egyéb
vezérlöpultba szürke minden hang opcio.Elöre is köszönöm a segitséget!
ÜDV!
-
NEMO1968
őstag
válasz
zsoltinyo #2205 üzenetére
AHA!
Akkor itt van a kutya elásva szerintem.Próbáld+ mindkettőt 1értékre,a 98%-ra beállítani,majd "ALKALMAZ",úgy húzd le a kis töltöttséget 20-ra,a kritikust+ 10-re.Ha így sem áll be,akkor sajnálom,részemről ennyi telt.
Nekem XP-m van.
Ott én nem is tudom a kritikust magasabbra állítani,mint az alacsonyt,mert"ALKALMAZ" nyomására visszaugrik az alacsony értékére.
Tehát kisebb lehet,de több nem. -
zsoltinyo
csendes tag
-
zsoltinyo
csendes tag
Azt írja hogy 100%-on van megy szépen aksiról, majd egyszercsak leesik a kisikonon a szint és lehibernál aztán kikapcsol vagyis lehibernál és világít a "tölt" lámpa. És megnéztem az energiasémákat mert windows 7 van már rajta
megtaláltam a speciális beállítások között hogy kritikus meg alacsony töltöttségű telep.
az alacsonyt be tudtam állítani 20%-ra de a kritikus az 98%-on van és nem tudom sehogy átállítani. Tehát beállítom hogy 10% ->alkalmaz ugyanúgy visszaugrik 98%-ra.
Help!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BMW topik
- 90-es években voltam gyerek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Pixel topik
- Trollok komolyan
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest