- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
stonerzsebi
tag
válasz
Bloodrayne2 #4855 üzenetére
Most várom a cserevinyót...
remélem, ez majd megoldja...
-
Bloodrayne2
tag
válasz
Bloodrayne2 #4826 üzenetére
De a Torrent mostanában panaszkodik,hogy a Lemez túlterhelt
-
válasz
Bloodrayne2 #4823 üzenetére
Ez így igaz
-
xcds
őstag
válasz
Bloodrayne2 #4821 üzenetére
Hát kellene hozzá vmi, hogy le tudd menteni a dolgaidat róla, az biztos. Ha fontos adatok vannak rajta, akkor amúgy sem ártana, ha meg nem, akkor meg hadd szóljon.
Azt írtad, hogy így nem igazán működik jól a gép.
-
válasz
Bloodrayne2 #4821 üzenetére
Gyorsan meglett
-
Bloodrayne2
tag
válasz
Bloodrayne2 #4820 üzenetére
megtalálta,de sajna,ahhoz,hogy megtudjam csinálni a lemez felületének újrainicializálását,ahhoz törölnöm kell mindent
hát remélem kibírja a winyóm legalább nyár végéig
-
Muerte
addikt
válasz
Bloodrayne2 #4808 üzenetére
A S.M.A.R.T.-ot nincs értelme állítgatni,az csak egy viszonyítási alap az jó úgy gyárilag ahogy van.Lényegében a vinyón nem változtat semmit csak Te állíthatod be neki a paramétereket hogy mit tartson még kíválónak,jónak,megfelelőnek stb.
-
xcds
őstag
válasz
Ha már ennyit kínlódtál vele, próbáld ki a sentinelben a lemez felületének újrainicializálását. Nekem is volt egy szektorhibás vinyóm és a sentinel topikban ezt ajánlották. 1 hibás szektorom volt és az eltűnt utána(át lett helyezve a tartalék területre, ha jól értettem)Ez is órákig fog tartani, de nem kell végignézni.
Lehet, hogy nem lesz jó, de egy próbát megér.
-
Muerte
addikt
válasz
A bad sectorok folyamatosan szaporodni fognak,ha egyszer elkezdték.Nézzed naponta HDD sentinellel mennyit bír még,mert pár hónapon belül sajna vinyócsere lesz belőle,ez biztos.
-
Bloodrayne2
tag
válasz
Bloodrayne2 #4807 üzenetére
ja és hozzá tenném,hogy Seagate winyóm van a gépbe és van hozzá egy SeaTool for Dos nevű program a winyóhoz,ami még javítjatja a problémát,de amikor megcsináltam a HD regeneratort,ugye eltünt a 2 gyengélkedő sector,de a 16 hibás megmaradt és amikor hozzá kezdtem a SeaTool for Dos nevű programmal egy utolsó lehetőséggel,akkor nem hogy nem javított,de plusz 1 sector hibám lett -.-" Infomatika én így szeretlek,picit adtam egy ofont a szarnak -.-"
Még olyan kérdésem lenne,hogy a HD sentinelben a S.M.A.R.T. nevű menüben vannak különböző attribútumok és,amelyiknél felkiáltójel van és ha elkezdem minuszba vagy pluszba tolni,ugye akkor vagy nő vagy csökken a kondició értéke,ha beállítóm úgy,hogy tökéletes legyen,az jelent-e egyááltalán valamit,teljesítmény javulást,vagy hasonlót vagy csak az érték megváltoztatására jó?
-
Muerte
addikt
válasz
Bloodrayne2 #4801 üzenetére
Hát ez az... Bad sectorral nem tud mit kezdeni az sem.Egyébként ha csomagolsz ki winrar-al és megakad közben azt nem befolyásolhatja a bad sector,mert azt már a vinyó lezárta,ergó mintha nem is lenne meg az a lemezterület.Inkább felpörgési hibára gondolnék elsősorban.Azt nem írta a HDD sentinel?
-
Muerte
addikt
válasz
Bloodrayne2 #4799 üzenetére
Na ezt mondtam pont...
-
Bloodrayne2
tag
válasz
Bloodrayne2 #4798 üzenetére
hááát mit ne mondjak, a HDD sentinel szerint 16 hibás szektorom van és 2 ami gyengélkedik és ebből a HDD Regenerator csak a 2 gyengélkedő szektort hozta rendbe
-
Muerte
addikt
válasz
Bloodrayne2 #4795 üzenetére
Én valamikor csak egy 120GB-os vinyón próbáltam ami majdnem üres volt,és valami DOS-os felületre emlékszem.Legyen hozzá szerencséd
-
Muerte
addikt
válasz
Bloodrayne2 #4792 üzenetére
Nekem régen nem javította meg a HDD regenerátor,bár sokkal több hibás szektor volt a vinyón.Nem emlékszem már biztosra de úgy rémlik 2-3 óráig tartott amíg csinálta.
-
manutdfan
csendes tag
válasz
Bloodrayne2 #4748 üzenetére
Ami azt illeti, csak azzal próbáltam, tekintve, hogy ekte USB-s billentyűm nincs, mivel csak asztali gépeim vannak, és elcseszett ötletnek gondoltam mindig is az USB-s billentyűket. Az átalakítónak jónak kell lennie, mert az egeret viszi. Az lehet, hogy a PS/2-s billentyű nem megy az átalakítóval együtt, csak gyárilag USB-s billentyűvel fog menni?
-
manutdfan
csendes tag
válasz
Bloodrayne2 #4741 üzenetére
Hello!
Sajnos nekem nem hajlandó megmozdulni USB-s billentyűvel (az USB-s egeret viszi). Mind a hardver-, mind a szoftver manual szerint kezeli a külső billentyűket, de csak opcionálisan. Na ennél többet nem sikerült kideríteni róla. Írtam az Asus-nak, de eddig nem reagáltak (igaz, még csak két napja). Valami ötlet a PS/2 direkt bekötésére, ha az USB nem menne?
-
Péter47
csendes tag
válasz
Bloodrayne2 #4706 üzenetére
Helló!
Közben tovább próbálkoztam a géppel. Bios-t frissítettem nincs változás. Winyót nem tudok csak úgy cserélni mert nem vagyok ilyenekre berendezkedve. Viszont további megfigyelés. Ha megjelenik a bios bejelentkező képernyő, nyomok egy F12-őt. Ekkor belépek a boot-sorrend választásba, de ott az ablakban nem nyomok semmit, csak bezárom az enter-el, rögtön megjelenik a Windows betöltője és szépen elindul a win. és innentől semmi hiba. A bootsorrendben a winyó az első. Néztem a winyót CrystalDiscInfo-val semmi hibát nem jelzett. -
Unbaised-Ben
senior tag
válasz
Bloodrayne2 #4702 üzenetére
az lesz belőle, mert ez így nem állapot...
-
vranyek
aktív tag
válasz
Bloodrayne2 #4664 üzenetére
ez a lényeg, hogy nincs hozzá driver, hanem a gombjának kellene automatikusan telepítenie :S
-
mutyi
senior tag
válasz
Bloodrayne2 #4675 üzenetére
Huhh, ez elég összetett dolog, olyan,mintha konstrukciós hiba lenne.
De akkor mitől volt jó eddig?
Ha ezt beírom a szervíznek, akkor gondolom elküldenek a k... a... ba.
Be tudnád linkelni az oldalt?
Na most nálam már cseréltek wifi modult, akkor elvileg még ezt a szűrő dolgot kellene?
Nem lehet valahogy kiiktatni szoftveresen, hogy úgy meg tudnám nézni a dolgokat? -
Rics22
tag
válasz
Bloodrayne2 #4667 üzenetére
kétlem,hogy az én routherem lenne...
viccet félretéve, "ügyfelemé a noti"
gyanítom az ügyfél e-miatt vitte el a készüléket(wifi gond) tehát ez nembiztos,hogy "csak" routher.persze az alapdolgokon gondolom már túlvagy routher ügyben.
-
Lord Zyx
csendes tag
válasz
Bloodrayne2 #4646 üzenetére
Akkor marad a szervíz.
Azért köszönöm a segítséget. -
Lord Zyx
csendes tag
válasz
Bloodrayne2 #4644 üzenetére
Az alját leszedtem, és amit láttam ventit kitisztítottam, (levegősray)... tovább nem mertem haladni, mivel nem értek hozzá...
Annyit látok, hogy a venti valóban nem pörög fel, gondolom ezért tiltja le a boot-ot a gép...
Ha szervízbe viszem vajon csak kitisztítják, vagy cserére beszélnek rá... nem mindegy mennyibe fog fájni...
No, meg azt sem tudom, hogy csak ez lehet-e a probléma, vagy van másik... Kérdezem ezt azért, mert mikor az öregem ideadta, egymás után kb. 6-8 alkalommal simán bootolt, aztán megint ezzel a hibaüzenettel halt meg...
-
Dzsi85
csendes tag
válasz
Bloodrayne2 #4579 üzenetére
joó, valószínűleg úgy működik rendesen ahogy eddig tette, de azért vettem bele még ram-ot hogy gyorsabb legyen a kütyü és nem azért hogy a polcon gyűjtse a koszt
Rendszer installt nem kapott, de állítólag nem is kell ilyen esetben... (XP) -
perempe
veterán
válasz
Bloodrayne2 #4578 üzenetére
köszönöm szépen a választ!
kb. 45 fokig kihajtva jó-ez így persze használ6atlan, tovább nem.
-
morbias2
aktív tag
válasz
Bloodrayne2 #4574 üzenetére
jó hát új noti
Mellesleg mindig jáccok rajta és semmi gond vele -
morbias2
aktív tag
válasz
Bloodrayne2 #4572 üzenetére
A hűtőpaddal
Hűtés nélkül meg se merem nézni -
morbias2
aktív tag
válasz
Bloodrayne2 #4567 üzenetére
Hát én sajna képet nemtok feltölteni,de a proci mind 2 magja 72,69 volt.
Hűtés alatt.
gpu 69
Stalker Call of Pripyat volt a teszt. -
D-Phrag
senior tag
válasz
Bloodrayne2 #4549 üzenetére
Köszi a segítséget. Nos tény, hogy ezzel nem kell játszani, 3-4 alkalmazást együtt futtatni, de egy sima netezős történetet vinni kell. A mai okostelók sem kapnak több power-t, mégis lehet sokmindenre használni, akkor ezzel meg még jobban is kellene. De szerintem is a SSD lesz a gond. Nos letiltottam mindent, most talán kicsit fluentebb lesz a működés.
-
kaligula
tag
válasz
Bloodrayne2 #4563 üzenetére
Köszönöm. Ez így már beszéd. Nemsokára teszek fel én is tesztet.
-
morbias2
aktív tag
válasz
Bloodrayne2 #4565 üzenetére
Na ha találok egy everestet meglesem
-
morbias2
aktív tag
válasz
Bloodrayne2 #4558 üzenetére
Hát igen így legalább nem melegszik annyira játékok alatt
-
morbias2
aktív tag
válasz
Bloodrayne2 #4556 üzenetére
Az asztalnál már jobb az a lényeg
-
morbias2
aktív tag
válasz
Bloodrayne2 #4554 üzenetére
Látom
Az enyém átláccó 3 kék ledes venti alul a piacon 1k volt -
kaligula
tag
válasz
Bloodrayne2 #4547 üzenetére
A lényeg, hogy a laptop alján "szívja" a levegőt a benti ventilátor, így több levegőt, vagy plusz hatást nem érhetsz el, csak a burkolat hővezető képességét felhasználva, ami viszont igen kevés, leginkább szubjektív dolog. Én nyáron tapasztaltam pozitív hatását, mert a túlmelegedéstől valóban óvhat, a friss levegő keringetésével a szívónyílásnál.
-
kaligula
tag
válasz
Bloodrayne2 #4545 üzenetére
Tudom, ez nem teljesen következetes dolog, de én is használok, vagy 2 éve. Ártani nem árt, nyáron pedig az irodában frissebb levegőt juttat a beszívó nyíláshoz. No de hogy a belső hőfokot csökkentené, arra még nem láttam példát, és maga a belső hűtőegység sem ad sok esélyt a külső beavatkozásra. Persze nem lehetetlen, hogy bizonyos laptopoknál pár fokot lefarag. Kérek méréseket, ha lehet, mert nálam a hőfok alakulásába nem szól bele.
-
lajtika
aktív tag
válasz
Bloodrayne2 #4531 üzenetére
Köszönöm a tanácsot de azt már próbáltam, amint eléri a 90 fokot kikapcsol,
-
Banános Joe
csendes tag
válasz
Bloodrayne2 #4522 üzenetére
Az is lehet, hogy csak beragadt egy gomb. Nálam is volt ilyen és elég idegesítő, pláne, ha funkcióbillentyű ragad be...
-
pilota
tag
válasz
Bloodrayne2 #1900 üzenetére
Heló nekem erröl annyi a véleményme ha tudsz valahonan szerezni olcson akkor szerencsédvan.Deha nem akkor nemérimeg drágán vened egyet mert annyiért veszel egy uj gépet.Mielött vásárolsz néz körül milyen árban van az a tipus ujonan mennyi a használt amit rákell költened és ugy dönsdel melyik érimeg neked.
-
buherka
addikt
válasz
Van az ebay-en 40$-ért postával együtt. Ami olyan 8k körül van és kb 2-3 hét mire ideér.
Ha eldöntötted, hogy melyiket szeretnéd, valamint nem vagy tisztában az ebay-es dolgokkal.
Winner_hunsegít neked. Ő meg is veszi, ha a karod és te címedre küldeti a terméket.
-
válasz
szerintem nem éri meg... csak külföldön láttam, de ott 40k körüli ára van, itthon meg már 35-ért láttam ilyen gépet
-
Bloodrayne2
tag
válasz
Bloodrayne2 #1899 üzenetére
vagy ha valaki tud nekem egy compaq n800v alaplapot akkor kérem írjon nekem privibe,nagyon megköszönném
Üdv:Sándor -
válasz
Bloodrayne2 #1886 üzenetére
LCD vagy LCD kábel.
-
Tim82
félisten
válasz
Bloodrayne2 #1886 üzenetére
Azért nem privátban írok választ, mert az mások hasznára is lehet, ha a topikban olvasható.
Ez úgy hangzik, mintha a videokártya forrasztása kezdene elengedni az alaplaptól.
BGA reball, azzal lehet javítani. Az nbook.hu-nál csinálnak ilyet, de szvsz nem éri meg, gyakorlatilag annyiba kerül, mint az N800V jelenlegi használtpiaci ára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hardcore café
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gurulunk, WAZE?!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Szuper áron DELL XPS 13 7390 /i7-10510U/16 GB Ram/512 GB SSD/IPS/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged