- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mihail88
csendes tag
Háát, volt probléma előtte is a hanggal, ugy ertem recsegett meg torzitott elvékonyitotta oket meg "cüccögött" de ez egy ponton valo nyomassal megszunt szal inkabb hardware gondd volt de en ugy erzem hogy ez most inkabb szoftveres, a regi vinyo nagyon nehezen 40 perc alatt és 10-bol 1 szer bootol szal az nem igazan kivitelezhető, akkor inkább a BIOS frissitessel probalkozom, az is lehet hoyg végul is a "hangkari" purcant ki nem tudom, az install is egyebkent 25x-re sikerult mert nem birta a CD olvaso beolvasni es az adott inst fájloknál mindig fatal error volt ... ugyhogy azon is gondolkozom hogy alapbol a vindóz nem csinal valamit frankoon ... , csak minvel 2 nap volt felnyomni egy XP-t és nem hajlando installni USB-rool nem tudom milyen okbool, igy nem tudom ki merjem e probalni, Vista dvd-met olvasta még frankon de azt meg 512 ramra nem akarom feltenni meg a vindóz 7-et sem. Köszönöm a tanácsot, megprobalom a bios frissitest meg a regi HDD-t is , utana jelentkezem hogy mi a helyzet
, vagy esetleg a leirtak alapjan mégvalami ?
-
Atos23
senior tag
válasz
Mihail88 #3095 üzenetére
A Toshibánál voltak olyan hanghibák amin BIOS frissítés segített, bár ez inkább az Lxx sorozat gyermekeire volt jellemző. Persze érdekes tény, h egy reinstall után nem működik a cucc, előtte meg régi rendszerrel okés volt. Ha ez így van, mindenképpen csak driver probléma. Esetleg ha még él a régi HDD valmennyire, mentsd ki a hangdrivert, vagy ghostold át a régi hdd-t az újra.
-
Atos23
senior tag
Amúgy szerintem vidd el szervízbe, ahol laptop alaplap elektronikai szintű javításával foglalkoznak. Te magad ne próbálkozz többet, mert ezzel a szaktudással csak ronthatsz a helyzeten. Szervízben kb. 20-30K körül megcsinálják neked a lapot. Ha csak komplett cserével tudják javítani, az 60K-tól indulhat.
A PH-s barkácsolóktól óvakodj, csak céghez vidd, aki papíron ad garanciát a javításra. Egy a lényeg: Szerintem ezen a ponton hagyd abba az önjelölt javítási próbálkozást, ha még szeretnéd a géped valaha működőképesen látni. -
Atos23
senior tag
válasz
rottenszaby #3091 üzenetére
A HDD egy adattároló. Kb annyira függ a laptopod képet adása a HDD-től, mint a telefonod a memóriakártyától. Szóval semennyire.
-
rottenszaby
csendes tag
egyáltalán nem lehet hdd probléma a hiba okozója???? akkor is jelezni-e kéne valamit, ha nincs benne merevlemez?? ugye??
-
-
Atos23
senior tag
válasz
rottenszaby #3086 üzenetére
Alaplaphibás, kuka a géped sajnos. Persze lehet az alaplapot barkácsolni, de egy idő után ismét meg fog halni.
-
rottenszaby
csendes tag
ja invertert, lcd- t leteszteltem, azok jók.
-
rottenszaby
csendes tag
Sziasztok!
S.O.S segítségre lenne szükségem. Msi laptopnál nincs kép. venti megy ledek világítanak.
lehet HDD hiba?? mert másik gépbe beleraktam és azt írja mikor frissíteném az XP op.rendszert, hogy a 'vizsgálat alatt nem talált merev lemez meghajtót a rendszer'.
másik gépből beleraktam egy vinyót azon mondjuk vista van de nem erre a gépre konfigurálva, ott sincs kép. vegyek bele egy új vinyót. köszielőre is.
-
Mihail88
csendes tag
Hello!
Van egy 2003-as Toshiba A10-es notebookom. Tönkrement benne a winyo, vettem bele ujat, ujra installtam az összes szoftot mivel megvan a recovery discje, driver discje stb... A proléma ott van hogy egy kanyi hang nem jön ki a kicsikéből. Fent van a driver a gyári, látja érzékeli a hangmozgast stb... a teszt szerint tökéletesen mukodik de sem a füles kimeneten sem a hangszoron nem szol. Szal elég sokmindent megprobaltam hogy beszedre birjam, de semmi ... :S Ha valakinek lenne ötlete bármilyen nemű akkor legyen szyves segitsen, mert elég sürgősen fontos lenne gatyába rázni.
Előre is köszönöm!
-
^Clown
addikt
Ha nyugalomban van a gép, nem mozgatják (tehát asztalon van), akkor ott abszolút nem csinálja. Viszont ha ölben van használva, akkor elő szokott jönni a hiba. Ilyenkor a kijelzőt egy kicsit meg kell mozgatni (kicsit lejjebb dönteni), és akkor megszűnik a hiba. Tuti, hogy kijelzőhiba? Nem csak a szalagkábel tört meg?
-
A szervíznek úgy kell visszaadni a gépet ahogy megkapták.HDD csere után egy recovery lemezröl visszaállítják az eredeti állapotot,vagyis lesz recovery partício.Ha mégsem csinálja meg s szervíz(gondolom a profi szervíz az )akkor hívd fel a lenovo ügyfélszolgálatát és postán küldenek egy Recovery kittet
-
^Clown
addikt
Sziasztok!
Adott egy MSI Wind U100 (Win7-tel, 2Gb rammal, de ez lényegtelen a hiba szempontjából).
A következő a hibajelenség: 5-10 perc használat után a kijelzőn lila pixelesedés mutatkozik, van, hogy az egész kijelző átvált lila árnyalatúba. Restart, akksi ki-be nem segít, rövid időn belül újra jelentkezik a hiba.
Ezt a hibát mozgatás közben, illetve ölben használva produkálja a gép, asztalon nem.
Amire én gyanakszom, az a szalagkábel. Nektek van más tippetek?
Köszi!
-
Tla
csendes tag
Sziasztok,
egy Lenovo G560-ast vittem szervízbe, mert a szűz win7 is fagyott folyamatosan (garanciás még). Kiderült, hogy HDD hiba, cserélik benne. A gond annyi, hogy gyárilag a HDD egyik partícióján volt a win7 telepítő, a driverek, és azon a partíción van a recovery felület is (az elérése külön bekapcsoló gombbal lehetséges). Most, hogy új vinyót kaptam, előzetesen azt ajánlották fel, hogy feltesznek rá egy win7-et, a recovery-t bukom, a géppel vásárolt oprendszert újratelepíteni többet nem tudom. Ez így nyilván nem üzlet... Érdekelne, hogy volt-e már korábban valakinek ilyesmivel tapasztalata, és mi az amit vissza kell kapnom egy garanciális javítás után.
-
Thommer
csendes tag
karaszi87 "alapjáraton: proci 51, vinyó 42, vga 57, alaplap 50 fokos"
Nekem is hasonlóak az értékek (Dell Inspiron N7010), játék alatt ugyan még nem mértem meg őket, de futnak, ahogy kell ezen a gépen, akár több órát is. Nem vagyok biztos benne, h ezek annyira rendellenesen magas értékek lennének. Az előző notimon, melyet 6 évig használtam, is ekörül mozogtak az értékek és még mindig működik.
-
bendersel
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a napokban vettem egy netbookot, egy olyat amibe beépített SIM kártya olvasó is van.
Mint utólag kiderült, a volt tulaj nem fizette ki a számláit, ezért kicsit aggódom hogy letiltják a beépített modemem.
Kérdéseim:
-Le lehet e tiltani egyáltalán, ha igen akkor az egész gép tönkremegy vagy csak a beépített modem?
-ha letiltották (vagy ha nem) arra gondoltam, hogy vagy wifin, vagy egy usb sticken keresztül netezem tovább... de félek attól hogy visszakereshető a MAC száma... vagy ezeknél nincs ilyen??
-vagy vigyem be a szolgáltatónak, vagy talán dobjam ki??? 60ezret adtam ki érte, és kétségbe vagyok esve, de azt sem akarom hogy rámrugják az ajtót... -
viky85
csendes tag
üdvözlök mindenkit
van egy
ACER eMachine E620-262G16Mi
laptopom
biosba beálitottam hogy cd-röl bootoljon de sehogy se akarja bebootolni a windows xp-t :S
asztali gépem simán bebootolja.a cd-t de a laptop nem :S cd/dvd-t simán beolvassa szoval nemhiszem hogy a laptop olvasojával lenne a gond.... tudtok pár tippet adni mi lehet a gond ? -
lrobertoc
tag
Sziasztok!
Gép: HP Compaq 8510p
Probléma: munka közben csíkozódott, szétesett a kép, a kijelző egy keretben a széleken kivilágosodott/fehéredett és a grafika elhalványodott, alig kivehető a desktop, a színek kifakultak, a betűk, ikonok fura kinézetűek, mintha szétöntöttek volna valamit a tft-n (nem törött). Ez egér mozgatása ablakok indítása nem látszódik, mintha a desktopp mögött transzparensen nyílna meg. Reboot után is hasonló a probléma. Prompt, BIOS képernyőn pl. egymásba futtatja a grafikát, szöveget, mintha az előző képet nem venné el a kijelzőről.Külső monitort használva a kép tökéletes, klónozva is.
Mi lehet a probléma??? Képet tudok küldeni róla!
-
karaszi87
csendes tag
Szia Atos!
Elkezdtem vizsgálódni abban az ügyben, hogy szaggat a játék.
nem egy nagy gépigényű játékkal játszok, és játék közben az fps 60 és 90 között mozog, ennek ellenére kicsit mégis beszaggat a játék.A poci (amd turion 64 x2) és ram (2x1Gb) kihasználtsága 60-70% körül mozog játék közben.
Mi lehet a probléma, a vinyó? Hd sentinellel ellenőriztem, 100%ot ír rá.
Előre is köszi
-
AtHoS
nagyúr
Sajnos a mozgatás nem segít, marad ugyanolyan szürkés hátterű.
Most picit teszteltem. Futtattam vagy 3/4 órát furmarkot, de semmi gond nem jelentkezett alatta és kb. 55 fokra hevült csak a VGA GF 8400M GS. Utána otthagytam az XP-t kb. fél órát és még mindig semmi gond. Előbb meg elindítottam egy mkv lejátszását DivX playerrel és ahogy betöltötte a filmet egyből elszürkült.
Mondjuk egy crt moncsit dugtam rá még tegnap, amit klón módba állítottam. Azon az elszürkülés után is van kép.
Megpróbálom a driver frissítést, de van egy olyan érzésem, hogy nem szoftveres lesz a gond, mivel XP telepítő javítókonzoljánál is ugyanígy elszürkült tegnap, mikor lemezellenőrzést futtattam.
Az inverter mit is végez tulajdonképpen?
-
-
ruan
tag
-
ruan
tag
Sziasztok,
Pavilion dv5 ösöm-re újrahúztam a Windows-t (64bit), és most a quickplay gomb nem csinál semmit, pedig felraktam a quick launch button drivert, a 64 biteset, valami ötlet?
Jó kis gép, csak ne lenne ennyire "hot", talán a Turion miatt, pedig cpu-z szerint idle állapotban leveszi a feszt, és frekit is.. mégis.
Nagyon flash összekötni a tv-vel, majd a távirányítóval vagizni... -
AtHoS
nagyúr
Üdv!
Egyik jó barátom fordult hozzám olyan problémával, hogy az EX700-as MSI laptopja sajnos valamilyen okból kifolyólag problémásan működik. Véletlenszerűen eltűnik a kép a kijelzőről, de maga a készülék üzemel tovább. Leállítás, majd újraindítás után avagy csak simán újraindítás után van kép megint. Míg újra nem jelentkezik a probléma
Jelenleg itt van nálam a készülék és XP javítókonzolon lemezellenőrzést végez, de már itt is jelentkezett a probléma. A HDD visszajelző ledjén látom, hogy rendben megy a művelet, de ugye magán a kijelzőn menetközben elment a kép és ilyen szép szürkés árnyalatú lett az egész felület.
-
karaszi87
csendes tag
Sziasztok!
a segítségetek szeretném kérni!
2,5 éve vettem egy hp pavilion dv6500 laptopot, amit sokat használok játékra. 3 hónapja sajnos a videókari megadta magát, így alaplapcserére volt szükség.
ezóta rendszeresen nézem a hőmérsékleteket, amik szerintem elég magasak.
alapjáraton: proci 51, vinyó 42, vga 57, alaplap 50 fokos
Játék közben ezek az értékek: proci 70, vinyó 48, vga 68, alaplap 53 fokosEzek az értékek magasnak számítanak?
Sajnos a játékok, amik régebben simán mentek, most beszaggatnak, ennek lehet az oka a túlmelegedés, vagy van rá vmi más tippetek?
Mit lehet kezdeni a túlmelegedéssel?
Előre is köszönöm a segítségetek
-
degi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus k50id-sx096d típusú laptopom.
Az a problémám hogy pl. valami nagyobb adat másolásnál lefagy a gép semmire nem reagál csak a resetre. Szerintetek mi lehet a baja?? -
tcsa
csendes tag
hali! VGA hibás laptop alaplapot lehet javítani?
-
tonyi
tag
Sziasztok!
Van egy MSI L735-050hu típusú notim.
Olyan problémám van, hogy sem a BIOS sem pedig a Windows 7 nem látja a dvd-meghajtómat. XP alatt (XP-s BIOS-szal) is ugyanez a helyzet.
Próbáltam már másik meghajtóval is de azt sem látja. A meghajtó amúgy más gépben remekül működik. Itt is kap áramot és a lemezt is felpörgeti.
A Bios-ban csak annyi látszik, hogy "Not Detected", vagy más beállítás esetén pedig bottoláskor csak azt írja, hogy "Primary master drive - Atapi incompatible".
Mi lehet a gond? -
Szabikaa20
őstag
En is ugy tudom hogy Csehorszagban....Azert gondoltam hogy en megjavitom,mert mondom meg megcsinaljak az 1 honap.De ha en javitanam akkor elveszne a Win7 meg a sok illesztoprogi..Amiket en ratettem az nem baj am volt ott 100gb amit torrentrol huztan,de az legyen a legkevesebb!
De ha tenyleg 1het alatt megjarja akkor az jooo!!! -
Lilla532
csendes tag
Sziasztok!
Kb.:4 hetes Toshiba Satellite notebook néha pár másodpercig furcsa, berregő hangot ad ki.
Vannak napok amikor semmi. Tegnap este csak 1 x, de volt már olyan nap amikor többször csinálta. A hangot ahhoz tudom hasonítani, amilyen régen a betárcsázós internet hang volt.
Mi lehet ez?Köszi előre is.
-
válasz
Szabikaa20 #3044 üzenetére
Az Acer gépeket Csehországban szervízelik.Futár hozza viszi,általában 1 hét alatt megjárja oda-vissza.Hdd cserénél mindíg ráteszik a winyóra az eredeti win7 recoveryt,tehát csak azokat bukod el amit te raktál fel
-
hcsaba
tag
válasz
Szabikaa20 #3044 üzenetére
Üdv.
Ha garis akkor csak egy válasz van. Garisztatni.
A javítás kb.1-2 hét. -
Szabikaa20
őstag
Valaki tudna segiteni???
Adott egy ACER Aspire 5551G Noti...
Es az a problemam hogy elromlott a HDD...(gondolom én)...
500Gb-bol csak 247-et ismer fel vagyis a "C"-t a D es az E eltunt...mind a ketto 102gb volt....Jah es folyamatosan villog a HDD LED olyan 0,5 masodpercenkent.......a bekapcsolasnal mikor tolt be egy darabig tölt aztan 5perc tentlenseg,aztan hirtelen elindul.Mikor a Windowsba beert ott ugyan ugy.Bejon az asztal,aztan megint tetlenseg....elinditok valamit akkor elkezd gondolkodni,de legalabb 5 percig,aztan hirtelen elindul mintha semmise tortent volna.
Nagy nehezen a dos-ban sikerult elinditanom a partition magic progit az meg olyanokat irkalt hogy rossz sector van a vinyon....na akkor tunt el a D-m es az E-m is.Am a gep kb 2honapos es vigyazva van ra!Nincs telehanyva programokkal meg ilyen es Tune Up 2011-et is hasznalok....eredeti Win 7 HomePremium van rajta.
Valakinek hasonlo problema???Esetleg valaki megerositene hogy tenyleg a HDD a ludas???Es ha garira vinnem kb mennyi ido meg visszakapom???
Mert megtudnam en is javitani hogy kicserelem a HDD-t csak akkor elveszik az eredeti Win7 es a sok illesztoprogram meg a driverek ami alapbol mar belevolt telepitve...
Szerintetek mit tegyek? -
tweeter90
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy van egy ASUS A3000 notebookom,eddig minden ment normálisan.Egyik napról a másikra ezt írta ki a gép "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key..."Bios elem nincs lemerülve.
Boot sorrend beállítva.
A winchestert felismeri a bios-ban.
De nem bootol se cd-ről se pendriverol,se a winchesterről. (ugyanazt az üzenetet kapom mint előtte)Több XP-t is próbáltam már amikkel előtte jól működött de semmi.
Hozzáteszem a winchester néha kattant egyet még mikor működött,de volt olyan hogy még az egér is beszaggatott az asztalon.Kérdés az hogy vegyek-e winchestert,vagy más lesz a probléma??
Ha valakinek van valami ötlete legyen szíves segítsen!
Köszönöm! -
tukko1
aktív tag
Van egy Fujitsu Siemens Amilo M1451G laptop-om, olyan gondja van hogy, ha töltőn van olyan mintha ki-be dugdosnám. Abból látom, hogy így pulzál a fényerő! Szerintem nincs megtörve a kábel, mert akkor vagy töltene vagy nem! Mi lehet a gondja?
-
is23
csendes tag
Hali!
Van egy AMILO Notebook Pi3540-es em.
A bilentyüzettel van gond pl:tbetü ft az f betü is ft az a betü a1 a c betü c3.
A válaszokat előre is köszönöm. -
elem67
csendes tag
válasz
nagypasztor #3023 üzenetére
A bekapcsoló gomb mellett jobbra valamelyik (funkció) gombbal tudod bekapcsolni a webkamot(?).
-
pali020
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy van egy acer aspire 5730z-m,és olyanokat csinál,hogy egy idő után elfehéredik a kijelző,és utána csak újraindítással vagy a kijelző előre hátra mozgatásával jön vissza(ez nagyon ritkán működik).
Ebben várnám a válaszotokat,hogy mi lehet a baja,és hogy hogyan lehetne esetleg orvosolni ezt.Sajna már nem garis.
Előre is köszönöm a segítséget. -
chapo
tag
Hali egy olyan problémám lenne, hogy Acer 6930g laptopom hangszórója néha fogja magát, és elkezd recsegni. (5-10 percig, majd megunja és jó lesz..) Külső hangszóróval, fülessel minden ok. a gép 32bites win7-tel megy. Valami tipp?
-
Atos23
senior tag
Ha nehezen jött össze a pénz laptopra, és hosszú ideig szeretnéd, hogy működőképes legyen, akkor ezt tedd:
- Vegyél Dell, Lenovo típusokból valamelyiket, esetleg végszükség esetén olcsóbb kategóriából Asus és Toshiba. Semmi mást.
- Bármit veszel, legyen minél több gari (törekedj a 3-4 év garos Dell-ekre)
- Vásárolj minél nagyobb garkiterjesztést ha csak olcsó 1-2 év garos gépre futjaA fentieket több mint száz notebook gari ügyintézésének tapasztalata alapján írtam.
Újabban jönnek be a 3 év garos Acerek, itt az a jó, hogy a pénzedért nagy gart, és baromi jó ár-érték arányt kapsz. Nyilatkozni a minőségről még nem tudok.
Az egy év garis retkeket felejtsd el, mert úgyis összefossa magát, és akkor a hajadra kenheted.
-
taky87
csendes tag
válasz
SeniorTilla #3034 üzenetére
köszi a segítséget! sajna a max keretem az 250e...így is 200e-ről indultam...aztán végül elcsábultam,de tovább sajna már nem engedi a pénztárcám...
-
Elég sok dv6-os ment már át a kezeim között, ezekről tudok nyilatkozni. Típushibát nem tapasztaltam. Ez egy középkategóriás gép, erős hardverrel. Meghibásodások inkább alkatrészekkel voltak, HDD, RAM, de ezeket a HP szerviz pikk-pakk cseréli.
Én a helyedben elgondolkodnék az Envy 14-esen is, mert jóval komolyabb gép, és nem kerül sokkal többe (15-20 ezer). Jóval nagyobb az akksija (tehát többet bír), és tapasztalatom szerint sokkal szebb a képe, mint a dv6-osnak. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem egy gépnél nagyon fontos a jó képminőség (lásd fenti kollégát, hogy megjárta).
-
taky87
csendes tag
halló mindenki!
lehet nem itt kellene kérdeznem, de életem első laptopját készülök megvásárolni és hát nm kevés munkámba került mire összejött rá a keret így érthető,h nem szeretnék mellé nyúlni... tehát két kiszemeltem volna...egy dell vostro 3500 és egy hp 3120eh argento stream (nekem inkább ez utóbbi jönne be)..a kérdésem az lenne, h van-e vkinek bármilyen tapasztalata ezen gépek meghibásodásáról...illetve mit tudnátok mondani a szervíz hátterükről...
nagyon szépen köszi előre is a ségítséget -
Thommer
csendes tag
válasz
spyduck #3028 üzenetére
Igen, én is ettől féltem. Csak azt nem értem, h mi vezérelhette őket, h ezt így csinálják? Mert az, h gagyibb kijelző, tuti nem, hisz azért külön meg kellett dolgozniuk, h animálják a szmötyiket. Ha összeesküvés elméleteket akarnék gyártani, azt mondanám direkt elcseszik az olcsóbb modelleket, h vegyél drágát.
Kár, h ezt sehol, semmilyen teszt, kritika, vélemény nem hirdeti, egy egész napot gugliztam rá, h mi lehet, ez, h de mintha ilyen nem lenne senkinél, vagy nem vennék észre az emberek, Téged kivéve. -
Thommer
csendes tag
válasz
SeniorTilla #3018 üzenetére
Visszamentem a boltba és megmutattam az eladó srácnak a jelenséget. Először azt mondta, lehet, h driver gond lesz, de miután látta, h fent van a rendes ATI előkaptak a kollégájával egy másik gépet, áttolták bele a vincsit és megnéztük, ott is. Sajnos ott is tapasztalható ez a zajosság finom árnyalatoknál, így sajnos nem tudtak segíteni, mert ezek szerint ez a Dell Inspiron N7010 ilyen. "Olcsó 17"-os, drágábban biztos jobb kijelzőt tesznek." Javasolták, h vinyem el a Dell szervízbe, hátha cserélnek benne panelt.
Egyébként le a kalappal a laptop.hu-sok előtt, abszolút segítőkészek voltak, de megértem, h nem tudnak mit csinálni, ha egyszer egy típus ilyen.
A Dell részéről szerintem elég nagy szégyen, ha képes úgy olcsóbban egy kijelzőt csinálni, hogy az már a használatot zavarja. Minden normális laptopon ezeknél az árnyalatoknál, ha közelről megnézem, a pöttyök egy helyben maradnak. Erre az enyébe megcsinálták delléknél, h minden frame-ben új, véletlenszerű helyre kerülnek. Lehet, h ez nem bug, hanem fícsőr?
Az a baj, h ilyet még kipróbálással se vesz észre az ember a boltok fényviszonyaiban, ez pont akkor kezd zavarni, ha kép nagy része változatlan, pl. egy menű, ahol színátmenet van. Egyszer csak elkezd feltűnni a szemed sarkából, h vmi nem stimmel a képpel, odanézel, és látod egy pici kis részen zajos, ahol pont az az árnyalat van.
És még azt hittem, csak a pixelhibák miatt kell aggódni, de ezek mindig kitalálnak vmi újat. Remélem szervízben tudnak vele vmit kezdeni, mert különben mérges leszek. -
Atos23
senior tag
Ez van, nekem számlám van róla. Szerencsére már nem olyan drágák olyan gyártók alkatrészei, akik támogatják, hogy a vevő az Ő alkatrészüket válassza a nem garanciális javításhoz.
Szóval az ilyen hardveraprós Chungwa kijelző árakat, és az ebből élő hiénákat érdemes erős fenntartással fogadni, egy árajánlatkérés a gyártó alkatrész disztribútorától nem kerül semmibe, mégis okozhat kellemes meglepetést.
Persze a fentiekkel nem tagadom: Igen, a gyári alkatrészek a legtöbb esetben drágák, de fejlődőképesek a gyártók újabb árak képzése tekintetében.
-
nagypasztor
tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy MSI m673x laptopom, és az a gondom, hogy nem látja a rendszer a webcam-et, így hiába telepítem a drivert, azt írja akár msn-en is, hogy nincs hardver telepítve. A poén az, hogy régen működött ezzel a driverrel, és egy darabig nem használtam, és a legutóbbi újratelepítés után történt ez! Valami ötlete van valakinek? ?Mert régen felismerte a hálózati kapcsolatokban, hogy van...
Eddig frissítettem a gép minden driverét, sőt szét is kaptam, mert arra gondoltam, hogy mi van, ha a szervíz volt béna, és nincs rendesen bedugva a kamera. Úgy tűnik valamiért nem kap áramot...
Vagy lehet, hogy meghalt az egész?Bár úgy látom, hogy volt valakinek korábban is ilyen problémája egy ugyanilyen géppel! -
Krystal_s
addikt
sziasztok, van egy Sony Vaio K315S laptopunk. pár hete a touchpad elég érzéketlen lett. főleg a középső részen. kopást nem nagyon látok, nem használtuk sokat.
ez vmi érintkező hiba lehet ? -
APONE
tag
Szép napot!! Valaki megtudná mondani hogyvan ez: Acer laptopomba van: 2x1GB DDR2 memoria de az everest Singli üzemódot írki és cpuz is annak észleli..de Windowson kívül néztük ram tesztel ott pedig Duált írt ki..akkor most melyiknek van igaza.?!?!?!.
-
acoder
csendes tag
válasz
SeniorTilla #3019 üzenetére
Korábban tökéletesen működött, router eddig minden gépet felszokott engedni alapból, több kábellel próbáltam de semmi sajnos, illetve közvetlenül a modem kábelével is próbáltam routert kihagyva. HDD, billentyű csere volt + újra telepítés és azóta nem jó.. előtte végig jó volt. De ha a realtek lan kártyával lenne baj akkor szerintem fel sem ismerné, esetleg a drivert sem engedné telepíteni? Illetve megpróbáltam linux alatt is, úgy sem működött.
-
Sokminden lehet, talán banálisnak tűnik, de próbáld meg másik kábellel és másik géppel is. Routerprobléma is lehet. A LAN, hacsak nincs valami különleges beállítása, alapból fel kell csatlakozzon a routerra. Az is lehet, hogy ha fixen a gépbe megy a net, aktiválni kell a szolgáltatónál az új windows miatt. Fejstd ki bővebben a hibát, környezetet, stb.
-
-
acoder
csendes tag
Üdv!
Szerintetek az mitől lehet h. Acer aspire 3055-nél nem akarja felismerni az internetet a hálókártya, feltelepítettem a drivereket, felismeri a hardvert minden ok de amikor rácsatlakoztatom semmi mintha bele se dugtam volna. A hozzá való legújabb driver van fenn (realtek). A windows is felismeri. Korábban nem csinált ilyen problémát, merevlemez csere óta csinálja. -
Thommer
csendes tag
Sziasztok!
Két napja vettem a laptop.hu-n egy Dell Inspiron N7010-es notit. A géppel meg vok elégedve, nagy kijelző, szép színek, de felfedeztem egy kisebb zavaró jelenséget. A nagyon világos színek, árnyalatok enyhén "zajosak", hogy úgy mondjam "hangyásak".
A jelenség legkönnyebben a R:250 G:250 B:250 színnél észlelhető.
Azt tudom, h a TN panelek nem tudják a teljes true color tartományt megjeleníteni, ezért bedobták a dithering trükköt, azaz a fehér és az eggyel sötétebb megjeleníthető szín közti árnyalatokat pöttyözéssel jeleníti meg. Nálam az a probléma, h ezeknek a pöttyöknek a helye időben változik így egy olyan zavaró hatást kelt, mintha zajos lenne a kép, de csak bizonyos színek esetén.
Szerintetek ez normális, vajon így kell működniük ezeknek az új kijelzőknek, vagy ez vmi hiba és vigyem vissza amíg még három napon belül vok? -
Atos23
senior tag
válasz
#40935168 #3014 üzenetére
szervizrendeles@hrp.-hu -n tudsz eredeti DELL alkatrészre ajánlatot kérni. Annak idején mikor bejöttek az EEpc-k, és összetörték őket a tulajok, egész jó áron, nettó 8.000 Ft-ért adták a kijelzőt
Persze az a 7"-os volt.
Samsung notihoz is bármikor meg lehet szerezni a Samsungtól a kijelzőt olcsóbban egy 15,6" LED notihoz, mint bárhonnan máshonnan (PH, Vatera). Kb. 1 hete nettó 24K-ért adták.
Szvsz néha vannak meglepetések, egy mailt megér.
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #3011 üzenetére
Köszi. Én is ezt érzem
-
zenész88
tag
válasz
SeniorTilla #3009 üzenetére
Kifújtam. A játékok már jól, a fok 68'C
-
-
törölt tag
Sziasztok,
jóbarátomnak van egy DELL mini-je, alján: Inspiron 910. Ez ilyen mini laptop, netbook vagy mi, Atom procival.
Leesett földre, képernyő belül megrepedt, nincs kép
Kérdés, hogy kijelzőt honnan lehet rendelni hozzá, vagy esetleg ki szervizel ilyet Mo-on ? Milyen költsége lehet ennek ? tud vki segíteni ez ügyben ?
Köszönöm !
-
-
-
Magnum_
nagyúr
az mitől lehet, hogy 2 ugyanolyan gépen is, ha ki akarom kapcsolni a lapost, akkor letisztul a kijelző, de nem kapcsol ki a gép, hanem ugy marad? két ugyanolyan gépnél is ez van. valami win beállitásos dolog ez??
vmi bios beállitás, vagy mi?update: lekapcsol, de csak kb 10perc után
help!
-
zenész88
tag
válasz
SeniorTilla #3005 üzenetére
Sajnos nem lehet szétszedni mivel még garis. így viszem szervizbe.
köszi. -
-
-
zenész88
tag
Valamint nagyon sok játéknál egy ideig megy rendesen aztán szaggat egy darabig, majd megint megy, és így tovább. Ez mitől lehet?
-
zenész88
tag
Üdv.
Van egy Acer Aspire 5542G Notebookom.
Egy olyan gondom van vele hogy a nagyon melegszik.
Alap állapotban 67-75 'C fokos.
De játékoknál 92-93 "C fokra is felmelegszik a CPU
A merevlemez 55 'C fokos.
A Gépen Windows 7 Ultimate x86 32 bit van.A Notebook még garanciás. Csak a szervizelés segíthet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest