- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryPc
senior tag
helo mindenki
találkozott már vki olyan hibával bármilyen notinál hogy a képernyőn kb dupla akkorára nagyítja a képet mint a valós méret,külső kijelzőn jó a kép csak a saját kijelzőn nagyít fel mindent már bios alatt is szal evlileg nem sw-es hiba
Kép:találgatás nem érdekel csak aki konkrétan találkozott már ilyen hibával az írjon
köszönömnoti típusa acer travelmate 6291
-
forest_ns
tag
Helo!
Van egy FS Pa2548-am, ami az utóbbi időben be szokott csíkozódni esetenként megsokszorozódik a megjelenítés. Előfordult pár kék halál is, és mintha jobban is melegedne. Talán csak ki kellene tisztítani, újra hűtőpasztázni? Vagy ez már alaplapi, vga kártya (8400 MG) hiba?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Atos23
senior tag
Én azért felhívnám a HP központi ügyfélszolgálatot, hogy normális-e ez így? Minden bizonnyal van megfelelő tesztjük hozzá.
Mert szerintem nem. Az Én notijaim akkui több évesek, megfelelően kezeltem őket, és mindegyik 1 óra feletti még bőven. De van 4 éves korú - 5 órás akkum is.
Azért írom ezt, mert minden akkum töltése 0%-nál kezdődik csutka merülést követően, és 100%-nál ér véget. Valamint csutka merítésnél még 0%-nál nem kapcsol ki, hanem csak egy picivel utána. Én ezt nevezem hibátlan működésnek. -
gt007
tag
Felpörög a venti, ledek világítanak, csak nem ad képet?
Ha így van, először próbálj meg rákötni egy külső monitort, hogy azon van e kép.
Ha azon van kép, akkor a kijelző körül kell keresni a problémát (inverter, szalagkábel), ha azon sincs kép, akkor lehet videokártya, esetleg alaplap is.
Talán megérné a töltőt is leellenőrizni, hogy biztosan a megfelelő feszültséget és áramerősséget adja le. -
N.Szil
tag
Sziasztok!
Miért nem működik a laptopom?
Hozzáértő segítségét kérem. Elromlott a TOSHIBA Satellite L40-18W laptopomhoz a töltő.Rendeltem egyet ma meg is hozták,
de egyszerűen nem indul be a laptop, pedig most a töltő jó, világít a visszajelző és tölt.Mi lehet a probléma?
Windows xp van telepítve, de a bekapcsoló gombra nem reagál a képernyő teljesen fekete,
viszont a dvd meghajtó működik.A töltő az ugyan az a típus mind ami elromlott.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
NEMO1968
őstag
Szia!
Kamerádnak próbálj meg drivert frissíteni(lecserélni,újratelepíteni).
Töltőkábeled magad is meg tudod nézni,ha van egy akármilyen műszered.
Ha nincs,akár a szomszédhoz is átviheted,vagy bárkihez,akinek van.
Feszültséget mértek,közben megmozgatod finoman a vezetéket teljes hosszában.
Ha eltűnik a fesz,vagy szakadozik,a kábeled a rossz. -
kr1sz
csendes tag
Sziasztok!
Két problémával fordulnék hozzátok. Adott egy HP Compaq 615.- A laptop webkamerája önálló életre kelt. Saját döntési jogának érzi, hogy bekapcsol-e vagy sem. Gondolok itt MSN, Skype ilyesmi. Van amikor van kimenő kép, van amikor nincs. Ha az ember újraindítja akkor van amikor előjön a kép és aztán ha egyszer megszakad a kapcsolat a másik féllel újból már nem hajlandó működni. Megnéztem az eszközkezelőt és szerinte "az eszköz megfelelően" működik.
- A másik probléma pedig, hogy a töltőkábel úgy tűnik kontakt hibás. Ha bedugom akkor egy ideig tölt, amikor az ölembe veszem a gépet, vagy megmozgatom képes elfelejteni tölteni úgy, hogy továbbra is be van dugva. Hol tudnám ezt megnézetni, hogy maga a kábel vagy a belső érintkezés a tropa? Meg egyáltalán hol tudnék venni hozzá kábelt?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Nhorbee
aktív tag
Szia!
Köszi Neked is a választ!A napokban kaptam az info-t az illetőtől, hogy teljesen spontán, bekapcsolás után megjavult. Elővigyázatosságból tanácsoltam azért neki, hogy vigye el ennek ellenére szervizbe, mert nem normális ez a jelenség.
A laposról annyit, hogy rettenetesen melegszik. Jómagam is meglepődtem, hogy mennyire. Szvsz ez is lehet az oka a hibának, túlmelegedhet és ilyenkor meggárgyul. Majd kiderül. Még egyszer köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat.
Üdv.
Nhorbee -
Gbi82
tag
Nos, az új akksival a tapasztalatok a következők.
Az első feltöltés során 0%-os elhasználódottságot mutatott az everest, majd, kb 90%-os töltöttségnél leállt a töltés és átkapcsolt a noti hálózati módba.
Az ezt követő merítés után 48840mWh tervezett kapacitás helyett csak 43190-et tudott felvenni.
Ez gyakorlatban 11%-os elhasználódottságot jelent, ami érdekes, viszont számomra elfogadható érték ,mivel így kb 7 óráról indul a lifetime visszaszámlálás.
Remélem sokkal jobban már nem fog romlani az akksi kondíciója, egyébként japán Sanyo cellákból van összerakva, már ha hihetünk manapság egy feliratnak. -
NEMO1968
őstag
Szia!
Jó tanácsot adott gt007,de én inkább valami sűrűbb olajat ajánlanák.
A műszerolaj könnyebben átfolyik a ventin(főleg ha még melegszik is),és szórja bele a gépbe.
Nagyon minimális WD40 is szóba jöhet.
Persze ezzel a trükközéssel is csak elodázni tudod a cserét,nem végleges megoldás.
Viszont ha rászánod magad a cserére,kend meg picit az új ventit is még a beszerelés előtt.
Sokkal tovább fog menni(és szinte zaj nélkül),mintha csak úgy szárazon hagyod. -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Van otthon egy friss, fiatalos Fujitsu-Siemens A7640W laptopunk. A ventilátor kifejezetten hangos már benne, ennyi év után. A cserén kívűl van valami hatásos megoldás a halkításra? Gondolok valamilyen zsírzásra, egyéb ráolvasásra, ami nem fröcsköli össze a notebbok belsejét? -
sagvary
aktív tag
Lehetséges az alap LENOVO Z360-ba utólag beletenni kiegészítő izmosabb 310M videokártyát? Gyárilag létezik ilyen gép.
-
montezuma
tag
Hali,
melegszik a DELL latitude d620-asom, de nem nagyon, (Winyó 42, cpu 50-58 fok), állványon áll, hogy jobban hűljön.
Gondolom ez még nem vészes, csak ki kellene porolni a gépet.Van valahol útmutató, hogyan kell ezt csinálni, hogy ne okozzak galibát?
Kösz,
-
Gbi82
tag
Visszavittem, ma a gépet és minden zokszó nélül kaptam egy új 0%-os akksit.
A telepitett win7-re, valamint a regisztrált SN-re nem tudott mit mondani az eladó és mivel Hollandiában rendeztem az ügyet szegényes angol tudásommal megelégedtem, avval ,hogy új akksit nyomtak a kezembe, valamint fájdalomdijként féláron kaptam egy zsirci netbook táskát.
Az új akksi most töltődik, kiváncsi leszek mennyit bir.
Az előző max lifetime-ja 5 óra volt, ezt keveseltem egy kicsit és ezért kezdtem el nyomozni.
Egy szó mint száz, vissza kell vinni a cuccost ha nem stimmel valami.
Küszi mindenkinek a segitséget. -
FaKing
csendes tag
Üdv Uraim !
A problémám egy emachines e520 tipusu géppel lenne . Fel lett rá téve a win 7 és minden stimmel de a hangkártya nem akar menni azaz a mikrofon bemenet . Kerestem már mindenfelé drivert de nem találtam ... szerintem a hiba nálam van. Ha tudtok tanácsot esetleg drivert hozzá segítsetek (esetleg videókártyához is )
Köszönöm -
gt007
tag
Én már találkoztam ilyennel, egy Compaq notinál.
Szervízben azt mondták, hogy nem lett megformázva az akku előírás szerint, ettől van ez.
Később a gazdája egyszer kétszer kisütötte, majd 10-12 órát töltötte kikpcsolva, és az érték 8%- ra csökkent.
Ugyal LI-ion aksi, mégis jót tett neki a formázás.
Egy próbát megér, ha a szervíz elutasító választ ad. -
gt007
tag
válasz
Nhorbee #3662 üzenetére
Szia!
Ebay-en lehet találsz hozzá VGA chippet, de nagyon drágán cserélik.
A másik pedig az, hogy lehet északi híd chipset hiba is, mert az vezérli a VGA-t.
Én inkább alaplapot keresnék hozzá kompletten, mert a hiba bizonytalan.
Lehet veszel egy VGA chippet, jó pénzért kicserélteted, aztán kiderül, hogy északi híd hibája van. -
Atos23
senior tag
Én visszavinném még a mai napon. Ha az eredeti árnál nem adtak alacsonyabb árat a bontott, és bekapcsolt állapot miatt, akkor majdhogynem átcsesztek. Egy laptopnál jelentős értékcsökkentő tényező a felbontott doboz, és az előtelepített oprendszer elindítása, akku felbontása és behelyezettsége.
Valaki használta a gépet előtted nem keveset szerintem. Ellenőrizd le az Everesttel, hogy mennyi volt eddig összesen a system uptime, ha ott nem látod, akkor nézd meg HD Sentinellel a HDD futási idejét.
Ha nem akarják visszaadni a pénzed, vagy árkompenzációt adni (ebben az esetben legalább 10-15%) jegyezd meg hogy a telepített hamis XP setup dátuma registry szerint korábbi mint a számlád dátuma.
A kötözködők kedvéért előremegyek: Azért hamis, mert a HP-nek már nincs előtelepített XP-s notebookja, OEM XP sem kapható már, és valószínűleg a gép számláján sincs egy bármilyen Windows XP tétel, ami a géphez tartozna.
-
indulásnak elég magas érték, de sajnos nem annyira ritka, hogy már ennyin áll akár egy új akkumulátor...
azt sajnos nem lehet előre megmondani, hogy miként folytatódik az elhasználódás, mert lehet, hogy itt beáll, és hosszú hónapokon át nem változik majd, de lehet, hogy szépen lassan romlik majd folyamatosan - ekkor időben intézkedj majd a gariztatásra! -
Gbi82
tag
Üdv.
Lenne egy kérdésem az urakhoz.
Vásároltam egy Packard bell netbook-ot Szombaton és az Everest 17%-os elhasználódottságot jelez [link] ez normális dolog egy új akksinál ,vagy kezdhetek aggódni ,hogy hibás, esetleg használták már előttem?
A készüléket boltban vettem ,de már telepitett oprendszert találtam rajta és a széria szám is regisztrálva van már. -
Atos23
senior tag
válasz
Zsolti1987 #3648 üzenetére
Már 8K-ért is golyóznak BGA-t? Kiváncsi vagyok, milyen minőségű munka ez, és ki végzi? Amikor rákérdeztem hardveraprón itt a többségnél, hogy végignézhetem-e a BGA reballt, azt mondták hogy az nem lehetséges
Én is csináltam régen a valódi reballozást, de hatalmas lett a a hőlégfúvós Pistike-műhelyek száma, és olyan olcsón "dolgoznak", hogy lehetetlen velük versenyezni. Mert a paraszt nem tudja, hogy mi a szakszerűség. Az ügyfél csak azt látja, hogy van kép, és ócsó volt.
Nekem 8K-t tuti nem érne meg, hogy szétszedjek egy notit, megreballozzam, a hűtését karbantartsam, majd összerak, több órás teszt, és még vállaljak is rá garit. De szerintem ezt a szabályos folyamatot végigcsinálva és tisztességes munkát végezve más sem teszi meg ennyiért.
-
Atos23
senior tag
válasz
PistikJozsef #3653 üzenetére
Próbálj ki egy DELL 3-4-5 éves helyszíni garit...
Én sohasem kérek a helyszínre csavarhúzós mérnököt, így a következő az ügymenet:
Kedd délután négykor beszólok a DELL-hez, hogy bekakált a HDD. Különösebb kötözködéses telefonálgatás nélkül, másnap délben futár hozza az új vinyót. Kicserélem szerdán, és csütörtökön futár jön a régiért. Na ennél jobbat kitalálni sem lehet...
Másik eset: Beszólok a DELL-hez gari lejáratának napján, hogy az akkum élettartama lecsökkent az eredeti 3 órásról 2,5 órásra. Másnap futár hozza a zsír új akkut, a régit megtarthatom, így lett összesen 5,5 óra akkuidőm.
Letörtünk egy billentyűt a keyboardról? Nem gond, a DELL azt is kicseréli, hiszen nem bírta a konstrukció a terhelést.
Lejárt a garancia 2 hónapja? Az sem gond, a DELL ad 3 hónap méltányossági gari időt, hiszen nem úgy van az, hogy lejár a gari, aztán másnap dobhatom kukába a gépet ha megáll...
Le a kalappal.
Ezek után az egy hetes gyorsított ügyintézéses Asus, Acer, Fuji, HP, stb garanciát sz@rba sem nézem, mind kötözködős balfék gyár, akik papírok meglétén, no meg a rendeltetésszerű használaton lovagolnak.
-
Nhorbee
aktív tag
Sziasztok!
A napokban rám szólt egy kedves barátom, hogy egyik napról a másikra elromlott a Fujitsu-Siemens Amilo PA 2548 típusú notebookja. A probléma oka nagy valószínűséggel a videókártya hibájára vezethető vissza. A rendszer letiltja a hardvert, 43-as hibakódra hivatkozva. Nagy ritkán, egy-egy újraindítás után "megjavul" , de kisebb számítási teljesítményt igénylő műveletnél lefagy. Próbáltam lejjebb venni az órajeleket, hogy valamennyire használható legyen, de nem sikerült. Van valakinek valami ötlete mitévő legyek? Azt tanácsoltam neki, hogy vigye el egy szervizbe , mert ezennel az én hatáskörömön túlnőtt a probléma. Garancia nincs. Ezen típus esetén lehetséges csak a hardver cseréje vagy alaplapcserére kényszerül?
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!
További szép estét mindenkinek.Szerk.: Egy Geforce 8400M G kártyáról van szó a pontosság kedvéért.
-
gt007
tag
válasz
sagvary #3655 üzenetére
Azt a program nem tudja, hogy nincs benne kábel, ez egy szabvány szöveg, amit hasonló hibák esetén kiír. Ez a Te esetedben annyit jelenthet, hogy az alaplapra forrasztott csatlakozót érdemes lenne ellenőrizni. Persze ha avval probléma volna, nem működne, vagy nem ismerné fel a HDD-t.
Véleményem szerint a hibákat lehet, hogy gyenge szektornak, szektoroknak köszönheted, amiből 1-et már hibásként is jelöl.
Valószínűleg az adatok olvasása a gyenge szektorokról, csak nehezen sikerült, ezért hibázott többször is.
Javasolnám, hogy figyeld sűrűn a kondícióját, és ha hirtelen el kezd romlani, akkor gyors adatmentés után cseréld le.
Esetleg HD Tune progival csinálj egy ellenőrzést (ne gyors tesztet), hogy hol van a bad sector, mert ha a HDD elején, akkor veszélyes lehet a rendszer indításra is, ha hátrébb akkor nem gáz, de én úgy particionálnám a HDD-t, hogy a rendszer partíció biztos bad sector mentes legyen. -
gt007
tag
válasz
PistikJozsef #3653 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad velünk.
A Packard Bell tulajdonosok biztosan örülnek e hír hallatán, ha még garanciális a gépük.
-
PistikJozsef
csendes tag
Szia!
Megjött a gép a szervízből. Winyót cseréltek benne, eddig úgy néz ki jó lett. Azt kell, hogy mondjam jó véleménnyel vagyok a Packard Bell garanciáról. Miután felvették az adataimat smsben küldték az esetazonosító számomat, csütörtökön elvitte a futár a gépet és pénteken smsben értesítettek, hogy kiért Brno-ba. Smst kaptam arról is, hogy kedd elkezdte tesztelni egy technikus és pár órával később sms arról, hogy a gép készen van. Bővebb infókat emailben küldtek. A weboldalukon az esetazonosító számmal nyomon lehet követni, a javítás haladását és szállítás közben a fuvarlevél szám alapján lehet látni hogy merre jár a csomag. A gépet szépen becsomagolva küldték, és abszolút tisztán. Öröm az ürömben, hogy legalább a garanciális szolgáltatásuk színvonalas.
Mégegyszer köszönöm a tanácsokat!
Józsi -
sagvary
aktív tag
Ha elötte a Sentiel szerint hibátlan vinyó, a notiba beszerelést követően pár napon belül 98 %-os lesz, akkor ez összefügg-e a beszereléssel?
-
gt007
tag
Én a helyedben elvinném szervizbe, hogy kimérjék rendesen, lehet a táp elektronikával van valami probléma, de mindenesetre nem ártana egy teljes alaplap tesz.sem. Lehet a videókarinak semmi köze hozzá, csak a hiba pont a cserével egy időben jelentkezett.
Persze avval is lehet probléma, talán a szerviz másik gépben le tudná tesztelni, vagy a tiedet egy másik VGA-val. -
Zsolti1987
aktív tag
-
Ghard
őstag
válasz
Zsolti1987 #3646 üzenetére
A régit eladtam
Másik meg nincs amire kicserélném,de az a furcsa hogy működés közben semmi baja... -
Ghard
őstag
Sziasztok!
Már hetek óta szenvedek a laptopommal,nem tudok rájönni mi baja lehet
Egy Travelmate 5520Gről van szó,bekapcsolás után ha leállitom,utána nem lehet elinditani.
A bios sem jön ilyenkor be,fekete kép,zöld led világit majd villan egyet,venti felpörög és kikapcsol. Kb 20 perc után megint be lehet kapcsolni.
Mindegy hogy akksiról vagy hálózatról megy,a biost is frissitettem,régebbire újabbra,ramokat cserélgettem,de a hiba nem változott.
Nemrég cseréltem le a benne levő hd2400xt-t egy hd3650re,nem tudom hogy köze lehet e a hibához.
Ha bekapcsolom semmi baja,60 fok fölé se a proci se a vga nem megy. Újraindulni újraindul,készenlétiből is bekapcsol,de teljes leállitás után nem lehet működésre birni. -
gt007
tag
Szia!
Próbáld meg a saját billentyűzetét kikötni, tegyél rá egy usb-s billentyűzetet.
Ha avval normálisan megy, akkor lehet a bill. ment tönkre, vagy alaplap hiba is lehet.
Először próbáld meg USB-s billentyűzettel, az eredetit kikötve, ha úgy jó, akkor egy bill cserével próbálkoznék, ha úgy sem megy, akkor alaplap.
Ha az usb-s billentyűzettel jó, akkor tesztelgesd a tapi padot, mert ha alaplap hiba, akkkor valószínűleg az sem fog rendesen működni, vagy lefagyogat a gép. -
gt007
tag
válasz
ktibi1989 #3641 üzenetére
Szia!
Én már találkoztam ilyen problémáva, persze külső kijelzőn mindig jó volt a kép, csak a sajátján nem.
Akkor nekem kijelző elektronika hibám volt, kijelzőt kellett cserélnem.
Lehet, hogy neked más, mert nekem live cd-vel is ezt csinálta.
Nézd meg külső monitoron, ha ott jó a kép, akkor lehet neked is kijelző elektronika lesz! -
NEMO1968
őstag
válasz
ktibi1989 #3638 üzenetére
Kösd rá egy külső monitorra,ott mit mutat.
Ha ott minden ok.akkor nem vidkari hiba.
Valszeg a kijelző szalagkábelét kell cserélned.
Erre utalhat az is,hogy a kijelző mozgatására változik a kép.
Eseteleg még az invertered is bolondozhat és nincs háttérvilágításod sem ,ettől a fekete képernyő.
Furi ugyan,hogy mindkettő egyszerre haljon be,de semmi nem lehetetlen. -
Shuki
tag
Segítsetek légyszi nagy bajban vagyok!
Van egy elég régi Fujicu S. notebookom, ami eddig remek szolgálatot tett. Viszont ma reggel egyik pillanatról a másikra teljesen meghülyült. Win jelszó kérésekor csak úgy tudtam beírni a jelszót, h a shitftet és a num lockot lenyomva tartottam. Most délutánra pedig már odáig fajult a dolog, h nem tudok belépni! Magától írja be a karaktereket, nem tudom őket kitörölni. Néha jó lesz, de olyankor meg nem működik a billentyűzet. Mit tegyek, hogy legalább még 1x be tudjak lépni elmenteni a cuccaimat?!!
köszi a segítséget!!!
-
ktibi1989
csendes tag
ASUS k50in
Néhány napja a képernyő elkezdett villogni, teljesen szürkén vagy csíkosan, ez egyre gyakoribb lett, kikapcsoltam a win7-ben az aerot, ekkor elmúlt egy időre.
Ma bekapcsoltam, teljes sötétség, a képernyő mozgatására(félig lecsuk, kinyit) csíkozódott, majdnem teljesen fehér lett, újraindítás után ismét fekete.
Mivel egyetemen knoppixon dolgozunk épp kéznél volt egy liveCD, beraktam, gondoltam, hátha azzal a driverrel működik, a windowsos driverrel lehet valami(ahogy az már régebben előfordult, más tünetekkel). Knoppix bebootolt de ismét végig fekete a képernyő. Gondoltam még egy esély a winnek szervíz előtt, újraindítom minden ok, kivéve egy két villanás. Leszedtem a videókártya drivert, most úgy látszik minden rendeben(azon kívül, hogy nincs fent driver).Korábban is volt már, pl. amikor ubuntut raktam fel, bootoláskor megjelent egy nagy piros sáv. Windows ubuntu utáni betöltésekor nem töltött be a videókártya driver, felbontás legkisebb stb. Újraindításra helyreállt. Ezért töröltem az ubuntut.
Most nincs dualboot, csak a liveCD és a windows7, a videókártya nVidia G102m, driver-frissítéssel próbálkoztam korábban.
Félek visszarakni drivert, nehogy tönkremenjen a videókártya, ha egyáltalán még jó.Egy darabig még kibírom így minimum felbontáson, mert dolgozok rajta. Szervízbe majd kb. egy hónap múlva tudom elvinni leghamarabb. Addig gondoltam, hátha van valakinek valami megoldása, tapasztalata.
És bocs, hogy kicsit tl;dr lett. -
gt007
tag
válasz
Ace owner #3632 üzenetére
HDD-t letesztelheted a HD Sentinel progival, innen letöltheted: [link]
A memóriát legjobb dos-ban letesztelni.
Ehhez ajánlanám a memtest86 programot. Csinálsz egy boot floppyt, ha van USB-s floppy meghatód, és arról elindítod, de nézz körül, mert lehet van cd változata is. -
Ace owner
addikt
válasz
NEMO1968 #3631 üzenetére
Ccleaner és lemeztöredezettségmentesítés kb 2 hete futott, semmi hatása nem volt. Ezeket e teszteket hogy tudom csinálni? RAM-mal HDD-vel mit csináljak? Minden felesleges dolgot töröltem kb. 4 napja.. Felszabadult 10gb ha jól emlékszem. Hűtés pucoláshoz szét kell szedni? LEhet megkérek valakit, nem akarom szétbarmolni
köszi.
-
NEMO1968
őstag
válasz
Ace owner #3615 üzenetére
Hello!
HDD és memtesztet csinálj.
Ha ezek OK,akkor lehet gyenge proci,kevés RAM,lassú HDD.
Lehet hogy ráférne egy takarítás a lemezkarbantartóval,ill.a CClenerrel is,valamint egy töredezettségmentesítés is.
Hűtést mikor pucoltad utoljára?
Nézd meg a hőfokokat.
Lehet hogy kezd túlmelegedni,és visszavesz a prociból.
Látatlanban ennyi tippem van. -
Ace owner
addikt
Senki sem tud segíteni?
-
horvathd
aktív tag
válasz
cassius.clay #3627 üzenetére
A Logout.hu-s fórumokban (pl. Fáradt gőz) lehet a közösségi hozzászólásokat írni.
-
cassius.clay
senior tag
Még vmi, lehet hogy ezt a kérdést nem itt kell feltenni,de megköszönném, ha valaki tudná rá a választ. Szóval: a profil lapomon van olyan rész hogy szakmai hozzászólás, azt értem mire való. De hogyan lehet gyarapítani a közösségi hozzászólásomat? Nem tudja véletlenül valaki?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
cassius.clay
senior tag
Köszönöm a hasznos tanácsot! Akkor szted sem az alaplappal van a gond, csupán az akku 35%-os elhasználódottsága miatt villog a telepjelző ikon? Mert ugye ha az alaplap lenne a hibás, akkor nem csinálna olyat a gép,hogy meg sem mozditom, tölti fullra az akkut, nincs narancssárgra villogó akku jelző led, csak rendes folyamatosan égő zöld led, majd 5-6 óra múlva ( gondolom amikor a feltöltött akku vesztett a 100%-os töltöttségéből) újra neki áll villogni narancssárgán az akku jelző led, holott a gép meg sem lett mozdítva, és az egyetlen dolog ami 5-6 óra közben változott, az az akku töltöttsége, tehát valószínüleg tényleg az akku a hibás,de be fogom mérettetni.
-
gt007
tag
válasz
LaptopSystem #3624 üzenetére
Ennek örülök.
Azért megírhatnád, hogy pontosan mi volt a kártya típusa, és hogyan sikerült megoldani a problémát, hátha lesz, vagy van olyan aki hasonló problémával küzd. -
Köszönöm a segitséget sikerült orvosolni a problémát!
-
itt a pontos tipus elöbb lemaradt sony viao vgn-fz21e
-
gt007
tag
válasz
LaptopSystem #3617 üzenetére
-
gt007
tag
válasz
LaptopSystem #3616 üzenetére
A 21 után még kellene legyen egy betű!
A kártya típusát nem tudod? -
egy linknek is örülnék ahonnét le tudnám tölteni
-
sziasztok lenne egy kérdésem van egy ilyen Sony viao vgnfz21 laptopom fel raktam rá a Win7 oprendszert az lenne a kérdésem hogy honnét szedem le hozzá a wifi Drivert mert nem igazán találom segitséget köszönöm
-
Ace owner
addikt
Helló!
Nehéz lesz megállni hogy ne káromkodjak, olyan idegesítő a gépem... AMúgy egy fuji v5505-ről van szó, ez az első gépem, 2,5 éve van meg. A baj az hogy ha játszok (lfs, aki ismeri tudja hogy nem gépigényes játék..meg úgy minden játéknál ezt csinálja) kb. 4-5 percenként úgy belaggol hogy lfs fps mutatója néha 0,2 is szokott lenni. Volt már rá példa hogy játék sem kellett neki, photoshop alatt is csinálta. Valakinek van ötlete hogy mit csináljak vele? Már félek hogy kárt teszek benne dühömben.. -
ezsolti
tag
válasz
cassius.clay #3606 üzenetére
(#3610) Duree
#3606) cassius.clayNem, azt írja ki, hogy használható! Ebben az eseben az a kérdés, hogy amikor 3GB volt benne akkor azzal miért nem fordúlt ez elő. Annál nem írt ki ilyet! A vidkártya sját memós 9600M GT 512MB. Teljessen mindegy mennyit használnak az alkalmazások a ramból állandóan ezt írja ki az "Alapvető rendszerinformáció megjelenítése a számítógépről" lapon. Számítógép ikonon jobbklikk, tulajdonságok és ott látható a ram mennyisége "Telepített memória (RAM): 4GB" és mindjárt utánna, hogy (2.99GB használható".
Az "minialkalmazások" között van egy ram figyelő, de az is csak 3GB-ot lát viszont mutatja a terheltségét a ramnak.
Everest is csak 3GB-ot lát mint fizikai memóriát de az spd lapon kiírja hogy 2x2GB memória modul van a gépben! -
biofarkas
csendes tag
Sziasztok,
nekem van egy Acer Aspire 5720z tipusó laptopom, benne egy Gforce 8400m gs vga, amit win7 nem ismer fel.szabványos vga -t lát csak és semmilyen nvidia driverrel nem tudom frissíteni. Driver frissítés után a win7 logonál megáll a bootolás. Rengeteg drivert próbáltam már, kezdeve a a gyári acerestől a legfrissebb nvidiásig. Semmi. Próbáltam kompatibilis módban vista drivert, moddolt drivert , de semmi. Nem lehet frissíteni.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a baja?üdv: Bio
-
válasz
cassius.clay #3602 üzenetére
Az akkuban lévö elektronika üzen,hogy lassan akkut kell cserélni,mert hamarosan letilt.
-
gt007
tag
válasz
cassius.clay #3605 üzenetére
Értem, nem tudom mi lehet.
Nem lehet, hogy azért írja ezt ki, mert nem ismeri fel az akkut? -
cassius.clay
senior tag
Pedig tényleg ezt írja ki. A kis telepjelző ikon a jobb alsó sarokban ( windowsé) átvan húzva és ha rámegyek azt irja, hogy telepcsere javasolt. Valószínűleg tényleg az akkuval lehet a baj, mert reggelre megint elkezdett villogni narancssárgán az akku állapotát jelző kis led. és a gép meg sem volt mozdítva, tehát még az sem lehet hogy egyszer érintkezik vmi, egyszer nem. Csak az akku állapota változott, azaz feltöltődött. Szóval sztem az akkuval lesznek gondok. Neked valószínűleg ezért nem is irt még iylet a windows, hogy telepcsere javasolt, mert hiába volt gyenge az akkud, valószínűleg nem volt vele olyan más belső gond mint most a enyémmel. Egyébként beugrott, olyan az ikon, mint amikor egy laptopot akku nélkól használsz, úgy van bekapcsolva és jelzi a windows hogy nincs benne akku. Nekem ugyanezt a jelet mutatta tegnap csak épp benne volt az akku....
-
ezsolti
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Van egy Acer aspire 5930G notim. Eredetileg 32 bites vista volt rajta és 3GB ram volt benne. Raktam fel win7 ultimat-et (64bites) 2 hónappal ezelőtt. Tegnap bővítettem a memóriát az eredeti 3-ról 4GB-ra. Ugyan olyan 2GB-os modul került az 1Gb-os helyére mint a már benne lévő 2GB-os. A következőt írja a rendszerinformációs lap: memória 4GB (2.99GB felhasználható)
Tehát látja a 4GB-ot de nem használ csak 3-at. Amikor 3GB volt csak benne akkor azt teljes egészében használta. A memórimodul nem hibás, teszteltem.
Kerestem a neten megoldást de csak ugyan erre a problémára találtam rá. Sokak futottak bele, különböző notikon különböző memória tipusokkal, különböző oprendszerekkel de megoldást egyik fórumon sem találtam! Biosban sem találtam beállítási lehetőséget.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
gt007
tag
válasz
cassius.clay #3602 üzenetére
Nem tudom, nekem voltak notijaim, amikben sokkal rosszabb állapotú akkuk voltak, de ilyet soha nem írt!
"az akku át van húzva,de tölti. Ha rámegyek,csak annyit hogy csatlakoztatva , töltődik, de telepcsere javasolt " -
cassius.clay
senior tag
válasz
cassius.clay #3601 üzenetére
Ma este bekapcsoltam a T60 ast egy két dolgot állítottam a biosban power managament címszó alatt és láss csodát, az akku led visszajlzője nem villog narancssárgán, hanm folyamatos zölden és tölti is az akkut. Egydül a windows kis akku ikonja jlzi a nbal alsó sarokba, hogy az akku át van húzva,de tölti. Ha rámegyek,csak annyit hogy csatlakoztatva , töltődik, de telepcsere javasolt ( ezt valószínűleg az akku 35%-os állapota okozhatja)
Szóval szerintm nincs gond, max annyi, hogy elhasználódott az akku. -
cassius.clay
senior tag
Azt mondták visszaadják ezt a jelenleg a gépemben lévő lapot amikor a másikat beszerelik, úgyhogy korrekt a srác. Lehet, hogy amíg tudom ezt használom aztán ha megadja magát akkor veszek másikat mert addig felesleges pénzkidobás hisz akku nélkül ez is működik és a gép ugyis másodikként csak itthon van használva. Igy legalább a jelenlegi alaplapot is addig használom, amig tudom.
A biztonság kedvéért azért beméretem az akkut is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL T40 EMC Szerver
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest