- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NÓPARA
aktív tag
Hali!
Van még garancia a gépen mert 2 év az ASUS gépre ha jól tudom
Most beszéltem a kereskedővel és javasolta vigyembe megnézi és utána többet mond. Gondolom ha komolyabb hardver csere is lenne akkor is ingyen kéne csinálni neki.Annyira fontos dolog nincs rajta mert mindet tudom újra pótolni de azért köszi a segítséget
Mondjuk a HD- Sentinelt megint csak nem vágom de majd mondom a kereskedőnél hogy nézzen már utána.A memória gondolom hogy jó mert két napja tetettem be és akkor lett ellenőrizve hogy fel ismeri a gép. Emiatt merem írni hogy talán jó lehet
Köszönöm a segítséged meg aki még próbált segíteni
-
NÓPARA
aktív tag
Helló!
Lehet hogy igazad van annyira nem értek hozzá
Akkor azt kérdezném hogy a VGA chip hibát hogy lehet megszüntetni(vagy orvosolni)? De mikor kimerevedik a kép utána várunk vel kb 5percet és utána megint jó minden. A szoftver szerint 53-56fok között kimerevedik a kép. Lehet hogy csak szakszervíz tudja majd megoldani a problémát? Köszi előre is a válaszokat
-
törölt tag
Köszi, ez megoldotta a gondot. Igazából azért nem ezzel kezdtem, mert nem rég (kb. egy hónapja) takarítottam ki. Viszont közben lakáskorszerűsítés volt, úgyhogy sok por volt a levegőben, ez okozhatta, hogy gyorsan megint poros lett.
Most idle állapotban 45 fok körül van a processzor a winchester és a GPU is. Kb fél óra játék után (ami mostmár nem szaggat) 59 fok. Persze a könyv-a-gép-alá-hadd-szellőzzön mod használatával.
Előtte idle állapotban a GPU és a CPU is 55 fok körül, játék elindításakor 65-70 fok, 15 perc játék után 90 fok.
-
törölt tag
Kösz a választ, a HDD sentinel szerint 100%-os a winchesterem, tehát tényleg nem azzal van a baj. A processzor se 100%-on pörög.
Tudom, hogy nem igazán játékra tervezték, nem is játszok sokat, szerintem azért bírnia kellene. Sőt bírta is. Még annak utánajárok, hogy hátha esetleg a játék kapott egy olyan frissítést, amivel baj van.
-
rup1u5
nagyúr
Lehet, hogy VGA hiba, mert ha rádugok egy monitort akkor sem ad képet.
Úgy hallom a win sem tölt be csak felpörög a venti, aztán visszaáll normálra és kész.
Vincsi nem kerreg és nem is csippan a gép.
Szóval inkább adjam el belőle a 2*1 giga ramot, Turion X2-t, 120gigás vincsit, a többit meg kukázzam? -
-
-
Tibitabi
tag
Köszönöm szépen!
Igazából tegnap reggel jelentkezett a probléma, és ahol vettük /természetes a cégnek már megváltozott a neve és az alkalmazottak is/ megkérdeztem mi lehet vele. A srác megígérte, hogy megnézi ingyenesen, ha nem segít rajta a hideg-reset. Így délután elvittem megnézetni.
Csak szeretném tudni, hogy nagyjából mégis milyen problémával állunk szemben, /mivel annyit említett, ha például alaplapot kell cserélni az simán lehet 70.000.-/ Viszont 89.000- ért már sokkal jobb gépet lehet kapni újan/, mert nem szeretném, hogy madárnak nézzen minket, hogy esetlegesen horribilis összegeket akarna fizettetni valami apróságért. Mert erős a gyanúm, hogy ez nem is szerviz, de persze attól még érthet hozzá. -
-
-
Nhorbee
aktív tag
Szia!
Köszi Neked is a választ!A napokban kaptam az info-t az illetőtől, hogy teljesen spontán, bekapcsolás után megjavult. Elővigyázatosságból tanácsoltam azért neki, hogy vigye el ennek ellenére szervizbe, mert nem normális ez a jelenség.
A laposról annyit, hogy rettenetesen melegszik. Jómagam is meglepődtem, hogy mennyire. Szvsz ez is lehet az oka a hibának, túlmelegedhet és ilyenkor meggárgyul. Majd kiderül. Még egyszer köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat.
Üdv.
Nhorbee -
NEMO1968
őstag
Szia!
Jó tanácsot adott gt007,de én inkább valami sűrűbb olajat ajánlanák.
A műszerolaj könnyebben átfolyik a ventin(főleg ha még melegszik is),és szórja bele a gépbe.
Nagyon minimális WD40 is szóba jöhet.
Persze ezzel a trükközéssel is csak elodázni tudod a cserét,nem végleges megoldás.
Viszont ha rászánod magad a cserére,kend meg picit az új ventit is még a beszerelés előtt.
Sokkal tovább fog menni(és szinte zaj nélkül),mintha csak úgy szárazon hagyod. -
Nhorbee
aktív tag
Sziasztok!
A napokban rám szólt egy kedves barátom, hogy egyik napról a másikra elromlott a Fujitsu-Siemens Amilo PA 2548 típusú notebookja. A probléma oka nagy valószínűséggel a videókártya hibájára vezethető vissza. A rendszer letiltja a hardvert, 43-as hibakódra hivatkozva. Nagy ritkán, egy-egy újraindítás után "megjavul" , de kisebb számítási teljesítményt igénylő műveletnél lefagy. Próbáltam lejjebb venni az órajeleket, hogy valamennyire használható legyen, de nem sikerült. Van valakinek valami ötlete mitévő legyek? Azt tanácsoltam neki, hogy vigye el egy szervizbe , mert ezennel az én hatáskörömön túlnőtt a probléma. Garancia nincs. Ezen típus esetén lehetséges csak a hardver cseréje vagy alaplapcserére kényszerül?
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!
További szép estét mindenkinek.Szerk.: Egy Geforce 8400M G kártyáról van szó a pontosság kedvéért.
-
PistikJozsef
csendes tag
Szia!
Megjött a gép a szervízből. Winyót cseréltek benne, eddig úgy néz ki jó lett. Azt kell, hogy mondjam jó véleménnyel vagyok a Packard Bell garanciáról. Miután felvették az adataimat smsben küldték az esetazonosító számomat, csütörtökön elvitte a futár a gépet és pénteken smsben értesítettek, hogy kiért Brno-ba. Smst kaptam arról is, hogy kedd elkezdte tesztelni egy technikus és pár órával később sms arról, hogy a gép készen van. Bővebb infókat emailben küldtek. A weboldalukon az esetazonosító számmal nyomon lehet követni, a javítás haladását és szállítás közben a fuvarlevél szám alapján lehet látni hogy merre jár a csomag. A gépet szépen becsomagolva küldték, és abszolút tisztán. Öröm az ürömben, hogy legalább a garanciális szolgáltatásuk színvonalas.
Mégegyszer köszönöm a tanácsokat!
Józsi -
cassius.clay
senior tag
Pedig tényleg ezt írja ki. A kis telepjelző ikon a jobb alsó sarokban ( windowsé) átvan húzva és ha rámegyek azt irja, hogy telepcsere javasolt. Valószínűleg tényleg az akkuval lehet a baj, mert reggelre megint elkezdett villogni narancssárgán az akku állapotát jelző kis led. és a gép meg sem volt mozdítva, tehát még az sem lehet hogy egyszer érintkezik vmi, egyszer nem. Csak az akku állapota változott, azaz feltöltődött. Szóval sztem az akkuval lesznek gondok. Neked valószínűleg ezért nem is irt még iylet a windows, hogy telepcsere javasolt, mert hiába volt gyenge az akkud, valószínűleg nem volt vele olyan más belső gond mint most a enyémmel. Egyébként beugrott, olyan az ikon, mint amikor egy laptopot akku nélkól használsz, úgy van bekapcsolva és jelzi a windows hogy nincs benne akku. Nekem ugyanezt a jelet mutatta tegnap csak épp benne volt az akku....
-
cassius.clay
senior tag
Azt mondták visszaadják ezt a jelenleg a gépemben lévő lapot amikor a másikat beszerelik, úgyhogy korrekt a srác. Lehet, hogy amíg tudom ezt használom aztán ha megadja magát akkor veszek másikat mert addig felesleges pénzkidobás hisz akku nélkül ez is működik és a gép ugyis másodikként csak itthon van használva. Igy legalább a jelenlegi alaplapot is addig használom, amig tudom.
A biztonság kedvéért azért beméretem az akkut is. -
cassius.clay
senior tag
Köszi az infót! Közben kiderült,hogy kicsit feljebb Tim82 hozzászólásában linkelt laptop szervízben már voltam,most beszéltem is a taggal, azt mondta nem tud mit kezdeni ezzel a hibajelenséggel,de van raktáron egy ilyen alaplapja, 25 ezer ft, beszereléssel együtt, és nincs bevizsgálási díj, Sztem ez igy elég korrekt.
-
cassius.clay
senior tag
Köszönöm a segítséget!
Úgy tudom nézték már másik akkuval is, és akkor is ezt produkálta!
Egy ilyen "apró" probléma miatt nem is szeretnék alaplapot cserélni,mert egyébként nagyon jó gép!
Mennyiért csinálhatják meg a szervízben? Nem pontos összegre vagyok kiváncsi, hanem körülbelülire. 5000 ft? 15000ft? -
PistikJozsef
csendes tag
Annyi fölös pénzem nincs, hogy csak úgy dobálózzak egy garanciális winyóval. Sajnos kénytelen leszek kivárni amíg a szervíz tart. Hallottam már jó és nagyon rossz sztorikat is róla. Volt aki feladta hétfőn és pénteken visszakapta és volt aki 3 hónapot várt rá. Ha az utóbbi lesz tuti a szervíz központos fején fogom szétverni a gépet.
-
PistikJozsef
csendes tag
XP sajnos nem megy fel SATA módra és most tele van a winyóm szval nemtok csak úgy IDE-re váltani. Meg a másik dolog, hogy az alaplaphoz nem találtam XP drivereket és a wifit LANt a win7 se ismeri fel driver nélkül nem hogy az XP.
Amugy nekem is a winyó az amire tudok gondolni mostmár, nemsokára kipróbálom egy másikkal is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged