- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Intel® Core™ i9 14900K Raptor Lake-S Refresh CPU/Processor UV/DC (Optimalizálás)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
-
LOGOUT.hu
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Switch 2-vel kapcsolatos megbeszélés a Switch 2 topikban! Köszönjük
+
Nintendo OFF Topik[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Üdv!
Reálisnak reális az ár, bár mintha most kicsit berekedt volna a használt OLED piac (kivéve az okosított darabok), meg Január vége felé közeledünk(értsd az emberek pénze masszívan fogyóban), így ha nem tetszik szerintem eladható 108-ért ha nem tetszik, bár lehet eltart 1-2 hétig
Nem tudom a gyári tartozékokon kívül mi jár hozzá ami árképző lehet, én az alapárral számoltam.
Amúgy tegnap jöttem konzolboltból ott volt 2 db OLED patika állapotban 1 év garanciával 94.990 Ft/db áron.
Itt a lényeg a garancia... Van akit érdekel a 2 év és van akit nem.
Most amúgy itt a használt piacot nézve 115-ért már limitáld Zelda kiadás van.
Szóval összességében nem egyszerű kérdés
[ Szerkesztve ]
Anno a legnagyobb Pokémon fanatikus és gyűjtő!
-
nagyúr
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
lehetőségem van kb ~108e ft-ért venni egy oled 64gb switchet majdnem 2 év garival. ez mennyire reális ár csak kipróbálni és esetleg továbbpasszolni?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Wlac
Ármester
válasz Szabi® #60191 üzenetére
A vásárláson felül a mobilos játékokkal is lehet pontokat szerezni. Én anno a már megszűnt Animal Crossing: Pocket Camppel és a mobilos Mario játékkal szereztem annyit, amiből tudtam egy Zeldás kulcstartót és AC-s poháralátétet venni.
[ Szerkesztve ]
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
NF-
junior tag
válasz Szabi® #60187 üzenetére
Nintendo online kell hozzá, és minden héten más valamiért kapsz pontot. Van, hogy ki kell próbálni egy játékot, van amikor nes játékot kell játszani. Ezeket általában elég elindítani és megvan a pont. De ad pontot pl. az multiplayerezésért vagy a mentésekért is.
Nintendo friend code: SW-6329-0332-2133
-
morfondőr
addikt
Bár én maximálisan ellenzem, hogy a gyereknek a regnél fals születési dátumot adjak meg leginkább a social mediánál, de a switch-nél ezt tettem. Utána a szülői felügyelet appban be tudom állítani, hogy milyen korosztályú játékot engedjen és akár az egész eshop hozzáférést vagy a vásárlást is jelszóhoz tudom kötni. Viszont így tudok vásárolni is az ő nevükre, mert általában nekik több pontjuk van!
[ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
NF-
junior tag
válasz -Nándesz- #60184 üzenetére
Én már sok mindent rendeltem. Már megvan az összes szatyor, kitűző, kulcstartó. Vannak Mario kart matricák, meg naptárak. Sajnos a gyerekeimnek "gyerek fiók" készült a felügyelet miatt, ezért nekik hiába vannak pontjaik, nem tudok rendelni belőle semmit.
-
tag
válasz TrishtanAG #60182 üzenetére
Akkor neked egy Steamdeck kellene, megfelelő emulátorokkal megy azon törés nélkül is minden
.(switch is) -
TrishtanAG
senior tag
válasz horkovy34 #60176 üzenetére
Csúnya rossz dolog a moddolgatás meg minden, de én valahol várom, hogy megtörjék majd az új gépet, méghozzá az emulátorok miatt. A mostani gép is kifejezetten baromi jó erre a célra Retroarch-csal. Van minden is c64-től kezdve Dreamcastig. Alig várom, hogy hozzájöjjön ehhez mondjuk a Ps2, a Gamecube és az Xbox Classic is
www.adventuregames.hu
-
zombei
aktív tag
válasz markknight #60180 üzenetére
Hogwarts L. is 2-3 nappal kiadás előtt.
-
markknight
veterán
-
jcrk
tag
válasz horkovy34 #60176 üzenetére
Én nem védtem semmit szerintem. De nem lesz se jobb se rosszabb a játékom attól, hogy valaki más, hogyan játssza. Jelenleg is van itthon 2 switch és kb. 20 játék hozzájuk (eredeti ha felmerülne) és nem érdekel, hogy ki mit csinál vagy hogyan játszik. Nem érdekelne az sem ha day1 feltörnék a switch 2-t.
Ahogy a politikus kollégám is mondta, az nagy valószínűséggel úgysem venne játékot aki tört gépet használ. -
NF-
junior tag
Ma érkeztek. Kár, hogy ezekből csak 1 darab/lifetime lehet rendelni.
-
horkovy34
junior tag
Amúgy ti a másik kollégával feltörekvő politikusok is lehetnétek! Ahogy próbáltok érvekkel védeni egy nyilvánvalóan helytelen dolgot. Igaz minek valamiért fizetni mikor ingyen el is lehet lopni. Tegyük fel neked van egy vállalkozásod amiben te valamibe pénzt feccölsz, és azt valaki/valakik rendszeresen el lopják. Szerintem neked sem lenne öszinte a mosolyod. Igazából nem akarok én megtéríteni senkit, mindenki azt csinál amit akar, de ne akarjunk már valamit helyesnek beállítani ami nem az! Bocsánat ha bántónak érződik a kommentem mert nem olyan szándékkal írtam!
Megbízhatóságom itt megtekinthető!( kellett csinálnom egy új regisztrációt mivel a règi email címem jelszavát elfelejtettem ès nem tudtam hitelesíttetni itt az aprón!):https://hardverapro.hu/tag/horkovy24.html
-
cSuwwi
senior tag
válasz iRiver #60174 üzenetére
opció 1: megveszem a vasat + hack, utána ingyen intézek rá játékot
mit lát ebből ndo? eladott egy gépet...opció 2: megveszem vasat (nincs hack), utána second hand piacról csereberélek, mert sokallom a huszonezreket egy-egy játékért
mit lát ebből az ndo? eladott egy gépet... (esetleg egy online előfizut ha mindenáron akarok online lenni)ez persze csak okoskodás, biztos van elcsábulás egy szökőévente leárazott játékra vagy az MM-ben a budget soron. aki szépen bevásárol a storeban és eladni se tudja az a jó vevő, legalábbis nekik
valahol olvastam régebben hogy 10-15%-ra teszik a moddolt gépek számát. simán el tudom képzelni, hogy ezt is belekalkulálják az áraikban (=ezért is drágább, vagy ezért nincsenek akciók)
a mikorra nyomják meg a gépet szerintem hónapok kérdése, nem évek. az eddigi konzoljaik se húzták sokáig a megjelenés után, de talán nem futnak bele olyan gyermeteg hibába mint az rcm hack volt a mostani gépnél, hogy 1 gemkapoccsal lényegében kifektetted. az más kérdés, hogy az viszont idő lesz mire erre felépítenek egy kész rendszert mint ami most az atmo vagy az sxos volt, így egy ideig tudják tartani magukat
(1 év múlva majd ránézek erre a kommentre hogy jól öregedett-e)
-
aktív tag
Igen csak már sajnos az a baj, hogy az összes normális árú Lite és V1-V2-es Switchet elviszik és mindenképp beleszerelik ezt a SZ4rt, hogy drágábban eltudják adni
Ami persze nem lenne nagy gond ha nem a hirdetések 80%-ka már ez lenne:
CFW, DUAL BOOT MEG PICOFLY xD
Jajj kimaradt az ATMOSPHEREhorkovy34:
Sajnos ezt nem fogják tudni soha befoltozni pedig nem hülyék ülnek se a Nintendonál se a Sonynál. Csakhát lehet okosabbak is vannak a nagyvilágba. A sok pereskedés helyett inkább alkalmazni kellene ezeket az embereket.
Szerencsére úgy tippelem, hogy lesz egy 3-4 év Warezmentes meg "pikófláj" mentes évünk[ Szerkesztve ]
-
-
horkovy34
junior tag
válasz Zsírkrétamen #60170 üzenetére
Jah igen! Hát az underground dolgoknak is meg van az ára! Ingyen semmi nincs! Ellenben nem kell 20 ezreket adni egy új megjelenésű játékért! Én a magyar találékonyságra gondoltam....... Hogy mindenből is árfelhajtó okot generálunk valamilyen magyarázattal, csak azért hogy a több éve használt cuccunkat közel bolti áron vagy többért lehessen eladni. Igazából mindegy is! Remélem a Switch 2-nél sikerül a Nintendo-nak befoltozni minden rést a pajzson, ezáltal megszüntetve a moddolási lehetőségeket!
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom itt megtekinthető!( kellett csinálnom egy új regisztrációt mivel a règi email címem jelszavát elfelejtettem ès nem tudtam hitelesíttetni itt az aprón!):https://hardverapro.hu/tag/horkovy24.html
-
Rage47
veterán
válasz penge111 #60147 üzenetére
sztem is nehezebb az elso resz a shrine-okat tekintve.
a totk-ban en sem yt-oztam, sőt volt olyan shrine, amihez tök mas megoldást találtam. rengeteget szenvedtem, de megoldottam valahogy utana neztem videot, hogyan kellett volna, merr gyanús volt, hogy nem ilyen nehez ez 😆 -
senior tag
-
horkovy34
junior tag
Hát igen! Látszik hogy én csak az eladó játékokat szoktam nézegetni Switchre! Erre mit is mondhatnék?! Általános vagy hogy még rondább szóval éljek, tipikus magyar mentalitás. Nem elég hogy nem gyári maga a gép mert már bele van piszkálva, de még drágábban is adjuk mint a gyárit mert meg van a lehetőség az ingyen játékra! Én inkább nyugodt lelkiismerettel játszok online például egy Mario Kart 8-al, vagy lépek fel az eshopra bannolás nélkül. Ja és gyűjtögetem az arany pontjaimat az újonnan beszerzett játékaim után. De lehet bennem van a hiba!
[ Szerkesztve ]
-
jcrk
tag
"Van aki még foglakozik egyátalán ilyen módosított konzollal?!"
Nézz föl apróra! Switch-nél a CFW vagy a PS5-nél a Jailbroken szavak szorzóként működnek az árakon.
-
cSuwwi
senior tag
válasz horkovy34 #60166 üzenetére
Igen mondhatni hogy bőség zavara van, a megjelenés óta majdnem 5 ezer program/játék jelent meg rá, tavaly havonta átlagosan 200 feletti. [link]
Ennek a nagyon nagy része olyan, hogy letölteni se éri meg, nem hogy fizetni érte, bár ez látszik a storeban is, hogy miket képesek kiadni (nyilván ezek a 3rd party címek). Szerintem ha megnézném a belső nyilvántartást 30-nál nem lenne több játék amibe több mint 1 órát tettem az évek alatt, ezek is főleg az exkluzívak.
Én speciel retro cuccok/emulációk/modding miatt használok moddolt vasat, snes online meg hasonló megoldások amik vannak csak a mainsteam cuccokkal vannak tele.
Itt van 3 kép a galériámból még 2023-ból. Az elsőt gondolom nem kell bemutatni, pcről stream. A második a mortal II egy mame emun, ami van snesre is, de ez másabb, főleg mivel ebbe pakoltam a pénzt anno a játéktermekben. A harmadik meg, hát... keresd rajta a hibát
Persze a többség valószínűleg nem így áll hozzá, lehet benne valami, hogy csak belekapnak mindenbe.[ Szerkesztve ]
-
horkovy34
junior tag
Csak hogy ne folyamatosan a hackelt, bannolt, módosított Switchekről legyen szó. DKC Returns HD 3. sziget (Ruins) maxolva letudva. Röpke 1 óra elég volt hozzá! Amúgy az itteni valamiért általános témára visszatérve. Van aki még foglakozik egyátalán ilyen módosított konzollal?! Nekem utoljára a PS1-es korszakban volt ilyen gépem. Az utána lévő gépek már csak tisztán eredeti játékokkal mentek. A Nintendo játékok amúgy is kincsek és szeretem őket a gyűjteményemben tudni. Az ilyen fos letöltött warez verziókra nem is tudnék teljes értékű játékként tekinteni. Meg aztán ha minden rengeteg letöltött sz@rral tudnék azonnal játszani akkor túlságosan bőség zavara lenne és semmit nem játszanék végig.
-
NF-
junior tag
válasz markknight #60159 üzenetére
Azért legyünk őszinték, ez a cartridge arra készült, hogy más játéka legyen nálad.
-
tl-x
őstag
Dockon csak matrica. Kb 5 év után tettem fel rá.
-
cSuwwi
senior tag
válasz Micsurin #60154 üzenetére
Lehet egyszer majd ráébred a Nintendo, hogy járható a Sony útja is a digital only konzolokkal, és kitol egy switch2 variánst, amin nincs cartridge slot mondjuk 15%-al olcsóbban. Vagy beleraknak értelmezhető méretű belső memóriát (1TB+) és az sd kártyás visszaélésekkel is leszámolhatnának.
Az a ruszki cardridge hackes megoldásra leszek kíváncsi mit kezdenek vele, mert simán mehet(ne) az új masinán is. -
Micsurin
nagyúr
válasz iRiver #60152 üzenetére
Nem drágák a Switch játékok
Tudod mi a drága? ~40-70 euró közt egy digitális Steam key amit nem tudok visszaforgatni. Na az drága! A cartridge-et megveszem, kipörgetem. Ha nem érzem számomra klasszikus darabnak akkor eladom közel minimális bukóval, rádobom egy doboz cigi árát és pörgetem a következő címet. Arányaiban nem drágák, a bekerülési költség esetleg drága... de ez egy ilyen hobbi.Töredéke a makettezésnek, motorozásnak, vagy gitározásnak amúgy
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
zombei
aktív tag
válasz ranlomadi #60151 üzenetére
Igazából a frissítésekkel lehet néha beszívni, ha nem akarsz free to play címekkel játszani, akkor max néha az új játékok miatt kell egy update, viszont a gyári, meg a cfw néha összeakad, és akkor kezdheted elölről az SD telepítést. Ha így jár az ember ugranak a telepített cuccok, de igazából számítógépre le lehet menteni mindent, szóval frissítés előtt a mentéseket le lehet szedni, meg a játékok kép fájljait is. Cfw-vel nem mész N szerverre, szóval ahhoz, hogy bann-t kapj elég gyökérnek kell lenni, mert alapból a cfw-ben át van írva a port, hogy ne férj hozzá az N szerverhez. Reddit-en, meg youtube-on meglehet találni mindent, én még úgy forrasztottam be a régi fajta chip szalagkábeleit magamnak.
-
aktív tag
válasz ranlomadi #60151 üzenetére
Láttam már pár bannolt Switchet. Sőt pár darab téglát is. Bár azok a régi szoftveres frissítéssel. Mostanában a hardveres okosítás a menő meg a Dual Boot. Dual boot azthiszem az, hogy indíthatod okosítva és indíthatod simán is a masinát. Bár van pár szakavatott eladó, érdemes ennek utánakérdezni.
Okosítás előnyei:
-Ingyen játszhatsz bármelyik játékkal ami nem onlineHátrányai:
-Lehet egyszer tégla lesz a Switched de ez tényleg ritka
-Online játékokkal nem tudsz játszani
-Ezek a gépek 20-30.000 Ft-tal drágábbak (ha már ennyivel drágábbak érdemes venni 2-3 címet használtan ennyi pénzből és a helyi konzolosnál/ha van/ cserélgetni minimum ráfizetéssel egy olyan címre ami érdekel, úgyis egyszerre csak egy-két játékkal fogsz játszani.)
-A mentéseid nem tudod magaddal vinni ha esetleg új Switched lesz vagy tégla lesz belőle. Gyári rendszeren ugye ha van Nintendo Online előfizetésed, a felhőbe tárolhatod a mentéseid és bármikor letöltheted ha lesz 1-2 év múlva új Switched.
-Ott motoszkál majd benned, hogy mikor bannolják a gépet ha például nem megfelelően használod. Most is van egy aprón eladó.Azt nem tudom lehet én vagyok hárklis a mentésekre de tök jó, hogy 3-4 év után is ott vannak a mentéseim például a Zeldából és nem kell újra kijátszanom
Igen drágák a Switch játékok de érdemes figyelni az eShop leárazásokat illetve akár itt Hardveraprón a használt piacot. Használtan megveszel egy játékot kijátszod és szinte ugyanannyiért tovább is tudod adni.
Sajnos a saját bőrömön is megtapasztaltam a hátrányait az okosított Switchnek de még az ismerősi körömben is akadt szép számmal ilyen eset.
[ Szerkesztve ]
-
ranlomadi
tag
válasz cSuwwi #60150 üzenetére
Lénygében az a fő kérdés, hogy tudok e olyan csapdába esni, hogy veszek egy ilyen moddolt cuccot és a jövőben kaphatok e rá egy frissítéssel örök bant, amitől lesz egy túlárazott téglám..? vagy ilyenkor is menthető a helyzet még..
Szakmámból kifolyólag nem kellene, h megijesszen ez a szütyködés, ha csak szoftveres szintű.. és van normális sbs hozzá.. -
cSuwwi
senior tag
válasz ranlomadi #60149 üzenetére
Beszélni lehet róla, mert nem közvetlen védett anyag megosztása, de a topik többségének nem ilyen patkolt készüléke van (vagy jól titkolják ) így nem lesz sok érdemi válasz a kérdéseidre.
Én úgy vagyok vele, hogy aki a könnyebb úton indul el (lényegtelen az ok), az a saját érdekében olvasson utána (reddit szaktopikjai pont jók erre kezdésnek, úgyis a rentry-s leírásokra hivatkozik mindenki), mert később is lesznek kérdéseid. Egy patkolt switchel később is kell foglalkozni, nem feltétlenül 1 kattintás és megy minden, szóval némi effortot igényel. Ha ez a fajta utánajárás/érdeklődés nincs meg, akkor inkább maradj a sima switchnél és cserélgess kártyákat, azzal minimális szinten tarthatóak a költségek.Vagy B opció, kérdezd az eladót, az ő érdeke az eladás. Utána már kérdéses mennyire lesz segítőkész, marad az utánajárás.
[ Szerkesztve ]
-
ranlomadi
tag
Sziasztok! Most készülök venni az első Switch (oled) készüléket.. itt hardvarapron tervezem.. elég sok fajtával találkozom.. ingyen minden játék, dualboot meg egyebek.. nem szeretnem túl flamelni a topikot illetve azt se tudom mennyire megtűrt téma, ezért, ha esetleg egy szaki ramírni, tudnánk beszélni erről? Előnyök, hátrányok + amire ode kellene figyelni.. köszönöm előre is!!!!
-
horkovy34
junior tag
Ki hogy áll a DKC Returns HD-al?! Második sziget (beach) részemről maxolva teljesen! (minden összeszedve és megcsinálva). Úgy döntöttem hogy napi felosztásban tolom végig szigetenként maxolva a játékot. Jó látni hogy nem mentem ki a gyakorlatból annyira mert a templomos legnehezebb pályák is lementek legrosszabb esetben is másodjára.
-
penge111
addikt
2 hét alatt beleszaladt kb 50 óra a TotK-ba. Sehol nem járok még. Mindig van valami érdekesség ami miatt tök más irányba indulok mint szeretnék. 76 Shrine van meg, 2 Temple, kb30-40 küldi. Nekem sokkal jobban tetszik, mint a BotW, azt elengedtem 50 óra után, mármint gyorsan befejeztem a fősztorit. Lehet, mert a Shrine-ok egyszerűbbek lettek, egyhez se kellett még youtube, az előző részt ez nálam megölte...
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
Yodamest
veterán
válasz moklys1 #60134 üzenetére
Én is terveztem switchet venni már egy ideje, csak ugye lehetett tudni, hogy jön a 2 és akkor már egy időtállóbb befektetést akartam, annyira nem volt sürgős. Illetve azért nem lenne baj, ha tudna valamilyen felskálázott 4K-t a switch 2, mert 4K tévén, nagy méretben tolnám, így is kérdés, hogy az eddigi játékokat 1080p-ben volja-e ki TV-re vagy feljebb tudja-e skálázni.
Meg óhatatlanul is szembe kapja az ember, ezeket a mindenféle keleti gyümölcsökről elnevezett emulátorokat, nem mondom ki is próbáltam az egyiket, de annyira jók ezek a játékok, hogy megérik a teljes elköteleződést a legális út mellett illetve, hogy a maguk bugmentes valójukban lehessen őket élvezni.
-
pzstm
titán
válasz moklys1 #60143 üzenetére
Elso jatekom volt Oled switchen, tatott szajjal es fulog ero vigyorral toltam vegig. Zsenialis, gyonyoru grafika 60 FPS-en
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
moklys1
aktív tag
válasz csaba951 #60138 üzenetére
Super Mario Bros. Wonder - Ez volt előtelepítve a konzolon De igazából maga a gameplay a nintendo mágia, újra szinte úgy élvezem mint gyerekkoromban, pláne most munka után kényelmesen fekve is játszhatok kezemben a konzolollal vagy TV-n, meg maga a gameplay, újra gyerekkoromat élem Már évek óta nem kötnek le a szuper és egyre realisztikusabb grafikával rendelkező játékok.
-
moklys1
aktív tag
válasz Yodamest #60082 üzenetére
+1 Nekem is kimaradt az életembeől nintendo élmény eddig Volt korábban xboxom, de gyakorlatilag nem tetszett és nem is használtam, nagyon gyorsan megváltam tőle. Nálam az volt ha game akkor PC = egér + billenytyűzet (konreollert dedósnak tartottam). Nemrégiben vettem egy oled Nintendo Switch-et. Tartottam tőle, hogy ez sem fog érdekelni... De annyira magávalragadott meg hogy kényelmesen a kanapén tudok játszani + ha akarok akkor TV-is, meg maga a gameplay magával ragadott és újra gyerekkoromban érezhetem magam nidőként. Zsebiális, nem gondoltam volna, hogy egy konzol még le fog tudni kötni ennyire....
-
horkovy34
junior tag
válasz cSuwwi #60123 üzenetére
Nekem tegnap érkezett az előrendelői ajándékkal. A World 1-et a Jungle-t már ma este maxoltam is a titkos templomos pályával együtt (összes kong felirat és puzzle darab meg van). Ezek a titkos pályák úgy nyilnak meg ha az adott világ összes pályáján összeszeded a kong feliratott. Nekem meg volt régen Wii-n is és azt kell mondjam hogy sokkal szebb lett és smooth-ab a játék. Azért apró szembetűnő dolgok vannak amit nem is értek..... Például rögtön a második világ (beach) első szintjén a háttérben hullámzó tenger konkrétan visszalépés szerintem a Wii verzióhoz képest! Van is erről videó a youtube-on. Először azt hittem hogy ez valami f@szság de tényleg feltünő, annak meg pláne akiben élénken él a Wii-s verzió. Hogy ez mitől van pontosan arról gőzöm nincs, pláne hogy ettől eltekintve egyébként a játék minden aspektusában szebb és jobb a Wii verziónál. Talán későbbb majd egy patch megoldja.
-
MODERÁTOR
Irány a Nintendo Off-topik! Köszönjük
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
KKaresz45
senior tag
válasz iRiver #60129 üzenetére
Igen, velük volt az, hogy neten rendeltem személyes átvétellel egy tabletet. Amit elém tettek annak bontott volt a doboza, nem volt rajta fólia mint a többin. Akkoriban még adtak hozzá tötőt, hát ennek ki volt cserélve a töltője valami no name vacakra. A képernyője át volt törölve nedves ruhával, de valami ocsmány csíkos lett.
Azt nem hogy nem vizsgálták be ahogy kellett volna, de rá se nézett senki. Jó érzésű ember azt nem próbálta volna meg eladni még egyszer ha látja milyen. Nem lett volna szabad visszavenniük abban az állapotban.
Persze mondtam hogy azt nem kérem és akkor adtak egy újat, de azzal a megkötéssel hogy arra már nem a netes rendelés szabályai vonatkoznak. Ezt is ordenáré pofátlanságnak tartom az előzményeket is figyelembe véve, de már nem volt kedvem tovább vitatkozni velük. Örültem hogy adtak egy újat.
-
Szabi®
addikt
válasz iRiver #60129 üzenetére
persze hogy visszarakják, mi mást tudna vele csinálni ? Küldje vissza a gyártónak, hogy tisztítsa le, csomagolja vissza, és szállítsák vissza a boltba ?
Magát az elosztóláncot szívatjátok. Egyébként a boltokba elég készségesen felnyitnak bármit, és megnézhető, még mindig jobb, mint 100 visszaküldött termék. -
aktív tag
válasz KKaresz45 #60128 üzenetére
Amúgy egyszer a Media Marktba vissza vittem egy telefont mert nem tetszett. Nagyon patentűl visszacsomagoltam mindent két nap után.
Pár napra rá visszaköszönt az új termékek mellett az én dobozom is. Felismertem
Később tudtam meg egy ott dolgozótól, hogy 90%~ban visszarakják a polcra.Anno a legnagyobb Pokémon fanatikus és gyűjtő!
-
KKaresz45
senior tag
válasz hombre[EU] #60122 üzenetére
Az a baj, hogy az ilyen "kipróbált" bontott termékek az esetek nagy részében újra el lesznek adva újként. Akárhogy is vannak a törvények, a webshopok nagy része bepróbálkozik ezzel. Tehát nem a webshopot szivatod, hanem egy másik vásárlót.
Sok ilyen esetem volt hogy bontott cuccot akartak nekem eladni és emiatt én kizárólag személyes átvétellel vásárolok. Látni akarom előre amiért fizetek, ép doboz, sértetlen seal-ek, satöbbi.
Én azért nem játszok ilyen kipróbálósdit, mert én is újat akarok kapni, nem teszek ki mást sem annak hogy bontottat kapjon.
-
Szabi®
addikt
Oké van ilyen is biztos, de az Aboutyou helyében sem lettem volna, amikor tavaly levitték akcióba a drágább cuccok árait, és volt 90 nap visszaküldés . . . Hát a mozdonyszőke Kalányos és Társa bt el is kezdte visszaküldeni, amit szabadkán megvettek 1:1 replika Air Max 270-eket, jutott belőle rendesen mindenkinek. És mit csináltak ezután ? Kiírták redditre, hogy az aboutyou átveri az embereket, hamis cipőket küld . . . Aztán a zalando is, aztán a footshop is . . . Mindegyik hamisat küld.
Engem nagyon meglepne, ha pl. az Aboutyou még működne otthon 3-4 év múlva is . . . -
Dreimus
senior tag
válasz hombre[EU] #60114 üzenetére
Vannak költségeik a cégeknek a vásárláskor, plusz a legnagyobb tétel a jótállás, mert a jótállást a vevő és a vásárolt hely között jön létre, így pl. a Valve, ha sokáig tologatja a javítást akkor 30 nap után a vevő visszakapja a pénzét, a bolt pedig rá pár hétre, hónapra a javítottat, amivel kezdhet amit tud. Nem védeni akarom őket, csak ennek a sok szabályozásnak, a cégek oldaláról nem kevés költség van, főleg, hogy a futár cégek sem lettek olcsóbbak, tehát sok ilyen "kis apró" költségből lehetnek ilyen különbségek, illetve a nagyon ritka eset amikor belenyúl egy cég egy nagyon jó ajánlatba, akkor persze lehet egy nagyobb plussza, de ez nem túl gyakori szerintem de részemről az off itt vége, mert ez nem a topic része.
[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
Nem úgy volt, hogy a nagyobb webshopok csinálnak egy közös feketelistát a többször árut át nem vevők, sorozatosan visszaküldők részére?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
gboszi
senior tag
Azért kiváncsi lennék mit szólnál ha a TE vállalkozásodra írná ezt valaki…
"If you're good at something, never do it for free!"
-
hombre[EU]
veterán
válasz Szabi® #60120 üzenetére
az alzanak mindegy,mert a fogy.védelem (cseh,szlovák,magyar) évente több százezer/millió eurós tételekkel bünteti a piszkos praktikáik miatt...a bontott termékek csak kerekítési hibák ha valakit lehet copatni akkor ōket nyugodtan (na meg az amazont),mert kismillió eset van az elmúlt évekbōl amikor átverték a vásárlóikat,nem tartották be a törvényeket
Life, Uh, Finds A Way
-
addikt
válasz Szabi® #60120 üzenetére
Millió meg egy ilyen van sajna... A szerszámokról még szó sem volt (persze extra off), nekem a kedvencem az aki megvesz teszem azt egy láncfűrészt, felaprítja a 10 mázsa fáját vele, aztán 14 napon belül visszaküldi.
Vagy kicserélik a hibás szarjukkal aztán azt küldik vissza.Go Gunners!
-
Szabi®
addikt
válasz consono #60119 üzenetére
értelek, és a vevőnek így milyen felelőssége van a rendelései után, ha egy 2 millás zongorát is visszaküldhet ? Pont néztem erről egy dokut, hogy mennyire káros ez az egész így. 3 perc leadni egy rendelést, ami után semmi felelősségvállalásod nincs, a cég viszont szívni fog. És valljuk be, mára kellően sok h@lye is használ netet, és rendel, ha kell, ha nem. Ennek a sorozatos folyamatnak a végén valaki nem jár jól . . .
Azt meg nem értem milyen mentalitás hogy az "alzának midnegy", mindegy hát, amíg egyszer nem lesz annyi, bezár, kivonul és jön a következő "madár" akivel lehet ezt tolni . . .
Majd olvasd el az Otto miért vonult ki a magyar piacról. Még a használt boxeralsót is visszaküldték nekik.[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz Szabi® #60117 üzenetére
Ez elméletben szép és jó, de pont az utolsó mondatod miatt lett a 14 napos elállási lehetőség, hogy nem tudod kipróbálni, amit egy webshopból rendelsz. Ez meg máshogy lenne szopás a boltoknak, főleg a kicsiknek: mindenből kellene hozzáférhető bemutató példányt tartani...
"Mechazilla has caught the booster."
-
Szabi®
addikt
válasz cSuwwi #60115 üzenetére
oké, de ha neked van egy kisebb konzolboltod, és 23 olyan konzol van már nálad amit visszaküldtek, az 1. te nehezebben adod el 2. a te károd lesz 3. évről-évre nagyobb mínuszt tolsz mindig magad előtt.
Én pl. konzoloknál nem biztos hogy bevállalnám, hogy had küldözgesse vissza boldog-boldogtalan. Mert ami nem alza méretű bolt, hanem 150-szer kisebb, az szívni fog, téged meg véd a törvény a semmiért, közben akaratlanul is "kárt" okozol.
Én pl. konzoloknál úgy oldanám ezt meg, mint az amcsik, hogy csak abban az esetben küldhetsz vissza valamit bizonyos érték felett, ha ténylegesen rossz. Ezt hívják kint úgy, hogy "vásárlói felelősségvállalás" ergo amit megveszel, azt meg is akartad venni (külön be kell pipálni, addig nem adhatod le a rendelést), és ott ez a blama nincs mindenre, hogy akkor visszaküldjük. Webshopokban 3d-s képek a termékről, és nem veszel zsákbamacskát.Nem vagy biztos egy termékben hogy tetszeni fog ? Előtte nyilvános kiállított darabokat ki lehet próbálni . . .
[ Szerkesztve ]
-
gboszi
senior tag
Jaj nem akartam ilyen nagy becsület cunamit indítani. Nekem a warez a koromnál fogva "természetes" volt, amig nem találkoztam olyannal (zenész) akinek meg baromira nem. És akkor éreztem, hogy az ő zsebéből veszem ki a lét.
Így vagyok ezzel a visszaküldős dologgal, szerintem nincs olyan hogy XY már olyan nagy cég, hogy nem gond nekik, meg megérdemlik meg stb. Nekem is van vállalkozásom, és engem is meg tudnának fingatni...nem lenne szép világ... BÉKE"If you're good at something, never do it for free!"
-
cSuwwi
senior tag
válasz hombre[EU] #60114 üzenetére
pontosan
az visszaküldött árú miatti veszteség előre kalkulált, más termékkel fizeted ki
nem kell sajnálni az alzát, bőven elég nyereségük van gyakran vásárolt cuccokon, pl. kávé, stb.de kisebb cégeknél, ev-knek ez simán betehet, inkább ne éljetek ezzel vissza
-
hombre[EU]
veterán
nem kell hülének lenni ha kárt tesz benne akkor a józan paraszti ész is azt diktálja,hogy az biza büntetéssel jár...de ha valakinek nincs akkor ott van feketén-fehéren a jogszabályban:
Azonban a fogyasztó számára csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használat biztosítja a jogszabály, az ezen mértéket meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel, tehát a vállalkozás nem köteles a termék teljes árát és a költségeket megtéríteni, ha a terméket a fogyasztó sérülten vagy hiányosan szolgáltatja vissza.Life, Uh, Finds A Way
-
Dreimus
senior tag
válasz hombre[EU] #60109 üzenetére
Jó is lenne, ha még mindig lenne ezeken 20% árrés, jó ha van 5-10% kiegészítőkön van nagyobbacska árrés, de a készülékek már nem ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
válasz hombre[EU] #60109 üzenetére
Én inkább a usert féltem. Mert te okosan kijátszod a rendszert de van aki az áldozatává válik mert nem gyakorlott.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
hombre[EU]
veterán
én nem fogok amiatt rosszul aludni,hogy egy alza,aki milliárd eurókat forgat meg évente, veszít 20%-ot egy termék nyereségébōl.
nekem ez egy plussz,hogy nem kell megtartanom azt,ami nem elégiti ki az igényeimet, plussz egy másik user nyomott áron hozzájut a termékhez. ezek a cégek rengeteg kiskaput kihasználnak, ennyit le tudnak nyelniLife, Uh, Finds A Way
-
3L1T3
addikt
válasz hombre[EU] #60102 üzenetére
Jó ezt osztogatni, de amikor a USER úgy küldi vissza a laptopot hogy se doboz se semmi mert a jogszabály erre lehetőséget ad, ellenben a reggeli bundáskenyér zsírjában úszik az menő.
PS Portal esetében is onnantól pereg a garancia hogy bekapcsolásra került az eszköz, ha pedig valaki óvatlan abba a csodálatos 14 napban és megkarcolja akkor 20-30%-os buktával próbálta ki. Én nem tartom jó ötletnek, hogy egymásnak ilyen 14 napos "próbáld ki majd küldd vissza" tippeket adtok.
Vannak olyan felhasználók akik Switch bundle után höbörögnek, közben a benne lévő kódokat beaktiválták. Aztán csodálkoznak, hogy a kereskedő levonja a vételárból a beaktivált digitális tartalmak árát. Ja nem, tévedek. Nem csodálkoznak hanem fogyasztóvédelemhez rohannak. És egy friss Switch tulaj vagy gyermek eléggé óvatlan tud lenni ilyen esetben. Mert előre van telepítve a szoftver amire ha rányom akkor már repült is a profiljára.
[ Szerkesztve ]
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
xAttilax
őstag
válasz markknight #60106 üzenetére
tudom. ők meg adhatják el felbontottként nyomott áron.... de nem akarok ebbe belemenni, mert mindenhol van pro és kontra, szóval el is engedném ezt a témát.
"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"
-
xAttilax
őstag
válasz hombre[EU] #60104 üzenetére
nem tudom, lehet én vagyok "öreg" de nekem tökre elfogadható érv, hogy valamit csak ki akarunk próbálni. De tök igazatok van, hogy van sok más út is.
-
xAttilax
őstag
válasz hombre[EU] #60102 üzenetére
De amikor már úgy veszel valamit, hogy csak ki akarod próbálni és nagy az esélye, hogy megy vissza az azért nem u.a mint amikor valamivel minőségbeli problémák vannak.
-
hombre[EU]
veterán
válasz xAttilax #60101 üzenetére
az nem kamu visszaküldés, kipróbálod és abból vonod le a következtetéseket...ez a fogyasztókért létezik.
most vettem decemberben egy PS Portalt, kipróbáltam milyen vele a cloud gaming,nem jött be a latency miatt és visszaküldtem. elōtte monitorral voltam így, kipróbáltam egy Odyssey-t,gyengének tūnt az anyaghasználata visszaküldtem,vettem másikat.
Alzanal appból ez gyerekjáték,kiküldik érte a futárt is[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
xAttilax
őstag
válasz gboszi #60099 üzenetére
Van Lite om, azt kb bármikor kölcsön tudom adni, meg OLED is, csak ott nem tudom mennyire macera, hogy másik accot csináljak rá, de megnézem neked és írók privit.
Aki nem él a kamu visszaküldès lehetőségével az csak jó ember lehet 😀"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"
Új hozzászólás Aktív témák
Switch 2 topik
Nintendo OFF Topik
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- Delta Force (2024)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Playstation 5 Slim Drive Edition 1TB , 1,5 év garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- Nintendo Switch OLED 19.0.1. Dual-Boot Cfw okositott + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó gari!
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest