Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Sziasztok.
Laguna 3-nál honnan tudom mi a motorkódom? BT01, 02, 0A stb. Az alvázszám az BT0A val van írva de ha Catcar.info-n ezt nézem más fajtát hoz elő.
Van ilyen is a forgalmiban hogy K9K37 -
rob210
Topikgazda
-
Sanyo77
tag
válasz
Kornelius07 #93889 üzenetére
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
MasterMark #93892 üzenetére
-
mexel
veterán
Végül is látok élő adatot ddt felületen is, de nem tudom mik a jó értékek. Hogyan tudom meg ha pl nem jó a nagynyomású?
-
mexel
veterán
válasz
gixxergabi #93887 üzenetére
Nem találok a befecskendezésen belül ilyet
-
Directors
senior tag
Őőő, ezt benéztem most egy kicsit.
Ezt nem is figyeltem, párom használja ezt a Renaultot. Nekem a Fiaton 0-tól indul.
Akkor azt hiszem így minden rendben.
Köszönöm az infót!A takarítás és a cserék jót tettek, mert nem volt túl stabil az alapjárat, illetve fulladozott is benyomott kuplungnál. Váltáskor zavaró volt.
-
mexel
veterán
Nem zudja valaki hogy DDT4ALL-ban vagy pyrenben hogyan tudok élő adatot nézni? Rail nyomás, turbó, stb.
-
Matefon
csendes tag
válasz
Matefon #92044 üzenetére
Üdv! Most jutott eszembe, hogy esetleg hasznos lehet pár embernek, ha leírom, mi lett javítva. Az autó azóta szuperül jön-megy, teszi a dolgát.
Alapjárati motor lett cserélve, csere után 20-30 percig 3000-4000 körül pörgött a motor, majd szépen lassan beállt normális alapjáratra. A lambda szonda csatlakozója korrodálódott, ez ki lett takarítva. Felső holtponti jeladó cserélve.
Az egyik relé ki-be dugásánál néha megoldódott a probléma, de valószínűleg nem volt releváns, azért leírom (az akksi melletti fedő alatt vannak relék, azokat cserégettük, néha elindult az autó, miután meg lettek cserélve, úgyhogy új relék is lettek véve).
Eleinte csak FHP jeladó és relé lett cserélve, illetve az ékszíj is laza volt, meg lett húzva (hátha nem tölt az akksi rendesen), de ez nem oldotta meg a problémát, utána cseréltünk alapjárati motort és takarítottuk ki a szonda csatlakozóját.
Köszönök minden tippet! -
zeon.hu
nagyúr
válasz
molnarpeter #93880 üzenetére
Thx!
Megvárom vele az estét. -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 2009-es Renault Thalia 1.4 16V 98LE autó. K4J 712Mennyire normális ez a 500-600 közti alapjárati fordulat meleg motornál ? [kép] [kép]
Illetve ha kinyomom a kuplungot mikor gurulok, akkor beesik akár 200-300-ra is az alapjárat. Lefulladni nem fullad le. Amúgy normálisan lehet vele közlekedni, csak zavar ez a dolog.Ki lett cserélve az alapjárati motor gyári eredetire.
Pillangószelep ki lett takarítva, illetve a tömítései is cserélve lettek. Mind a kettő.
Szívósor tömítései is cserélve lettek.Alapjárati motor csere után szerencsére nem bőgött az motor össze vissza.
Gépre kellene tenni és akkor nullázni az értékeket, vagy egy idő után megtanulja az értékeket ?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
rob210 #93869 üzenetére
Kisvárosban, hideg motorral ilyen, sőt 1-2km-re akár 20 fölé is tud menni. Ha Pécsett megyek, ott néha még csökken is az átlagfogyasztásom, mert tempomat 50-60-70-nel 5-6. sebességben szinte teljesen végig tudok gurulni a városon.
Országúton, télen simán tudok 7 liter körülit, de nyáron nem megy 9,5 alá, mert megnyomja a klíma is, és nyári gumival nem 90-110 km/h között használom. -
Kronos3000
senior tag
válasz
Kronos3000 #93721 üzenetére
Megvolt szerdán a kár szakértés. kíváncsi vagyok mikorra jutnak dűlőre, és én mikor jutok némi pénzhez. A szakértő úr nagyon sietett, és későn jutott eszembe egy fontos kérdés, amire itt talán valaki tudja a választ. Most hogy megvolt a felmérés, el lehet adni az autót ? Mert volna rá érdeklődő, de nem tudok mondani neki semmit így. Mint ahogy azt sem tudom mennyivel akarják kiszúrni a szememet. Robi 3-éve cserélt vezérlést, másfél éve fűtő radiátort, fékek alig futottak, meg nem is sorolom, mert mérges leszek. mire minden rendbe lett rakva, ez történik.
-
mycso
Topikgazda
válasz
Gombinyó #93864 üzenetére
Ez nálam konkrétan napi 2x5km, 1-2 még rövidebb táv is és csak város, rengeteg körforgalom...
Vegyesben 8-9 körül eszik, használat függő.
Egyszer sikerült valami 7l körülit összehozni autóúton, de azt nem nevezném autózásnak...
Pár hónapja Miskolc - Balatonfüred - Miskolc, csak pálya (haladósan) 9,7l/100km.Az össz átlagom kb. 2 literrel több, mint a 2.0dci lagunáé volt, így összességében aztmondom, hogy nem vad. Benzines is, automata is...ez ennyit tud.
-
zeon.hu
nagyúr
'05 Grand Scenic, első világítás hogyan állítható csavarral?
Búra csere után nagyon közelre világít. -
-
gergo5991
őstag
válasz
molnarpeter #93858 üzenetére
hmm erre nem is gondoltam, a teljes vizsga valami 49 euró ha jól emlékszem, most ezért csak 20 at fizettem.
#93860forceberg - végül a műszaki állomás területén, 1 garázzsal oldébb egy fiatal csávó cserélte ki (50 euróért), akit neten találtam, eredetileg fényszóró polírozással foglalkozik, de mindent is elvállal ami világít -
gergo5991
őstag
válasz
gergo5991 #93819 üzenetére
helyzetjelentés, bár senkit nem érdekel de leírom
elmentem az ismételt műszakira
begurultam az állomásra, autó papirját oda adtam, intett hogy guruljak be a helyiségbe, kérdik hogy legutóbb hol is nem világított? mondom jobb lenti. Szemből ránézett, aztmondja oké, és mehettem is ki. másfél perc.
Az volt a fura, hogy az ideiglenes műszaki augusztus 9-ig volt érvényes, azt hittem ahhoz vizonyítva adják meg 2 évre, nem pedig az eredeti műszaki lejártától.
Bár mindegy is, mert az emissziós vizsgára ha megyek akkor már letudom mindkét dolgot egyszerre, 2 hónap ide vagy oda, azért tudom hogy valakik azért spekulálnak még ezzel is ha ráérnek.. -
tibibi
őstag
válasz
molnarpeter #93853 üzenetére
Még bízok benne,hogy nincs nagyobb baj
új kora óta a családban van.
-
Sanyo77
tag
Sziasztok!
Laguna III 2.0 dCi
Eljöttünk Miskolctapolcára nyaralni. Már régebben is éreztem a teljesítménycsökkenést, de nem igazán figyeltem rá, nem hajtom a kocsit. Leginkább induláskor kellett nagyobb gázt adni.
A mai úton viszont komolyan előjött a probléma, még több paci elszökött, plusz check injection system hibát dobott.
Még simán lehet vele közlekedni, ettől függetlenül nem kockáztatnék, jó lenne hozzáértővel megnézetni/megcsináltatni.
Esetleg tudtok ajánlani valakit itt a környéken?
Köszönöm!
-
mycso
Topikgazda
Egy kis fogyasztás, 1.8tce talisman, csak város:
-
-
mexel
veterán
Illetve ha jól látom ez lehet varez, igaz a pyren szabadon tölthető. Inkább töröljük a kérést ha lehet
-
tibibi
őstag
Sziasztok! Nincs esetleg veszprémben vagy környékén valaki aki megjavítaná a scenicet? Jöttek haza a lányomék és előzés közben megállt a motor
félre álltak próbálták indítani ,de azt írta low battery . Gondoltam elszakadt a generátor ékszíj és nincs töltés .Trailer bevitték Veszprémbe a Renault Császárhoz ott közölte velük a munkafelvevő pár perc nézelődés után ,hogy elszakadt az ékszíj bedarálta a vezérlést és 400 ezer a javítás.
Kecskemétről elmentem értük megnéztem mi a gond, vettem egy új akksit ,de nem indult csak teker. Nézem a hosszbordásszíjat hát ott lóg a helyén
jobban megnézve leszakadt a főtengely ékszíjtárcsa a csavar benne ,de a tárcsa ott lötyög a végén. Mivel a szervízből kidobtak bekéredzkedtünk a szomszédos festék bolt udvarába és ott hagytuk. Mivel 200km-re van ezért jó lenne ha a környéken egy megbízható szerelő ránézne és megjavítaná. Létezik ilyen,hogy leszakad az ékszíjtárcsa? Vajon mást is vitt magával azért nem indul?
-
troll81
addikt
Sziasztok az olaj teknő is cserélve lesz a Twingon.
A probléma a csavarok meghúzásai nyomatékat nem találom seho10nm. Arra tippelnek énEbben kérnék meg erősítést vagy más egyéb információt.
Köszönöm -
MasterMark
titán
válasz
molnarpeter #93841 üzenetére
Van gyárilag két lefolyó az alsó felfogatásnál a csavar mellett, csak ha nincs takarítva eltömődik. Illetve összenyomódik ha valaki rossz helyen emeli.
-
rob210
Topikgazda
Lehet szörnyülködni.
Félrefutott vezérműszíj épp időben elcsípve. -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998 #93833 üzenetére
Akkor meg van a kopogás oka
Kormánymű persely csere. -
norbert1998
nagyúr
válasz
rob210 #93830 üzenetére
Jobbra balra tekerés végtelen kombóban, ott tartás, nem segített sajnos. ABS-es fékezéssel kombinálva nem próbáltam.
AZ bizonyos, hogy elment a szög. Az érzékelő az fent van a szalagkábelnél? Azt tekergettem, mert a sárga 0 jel nem volt egyenes kormánynál fent a betekintő ablakon. Egy fordulattal arrébb meglett - de hogy most az a jó vagy rossz irány, nem tudom, mert két fordulatonként sárgul a jel. Viszont a szalagkábelt azt sikeresen kitéptem, így az minimum csere, ha a szenzor nem is kuka. Sajnos Renolink-ben nem találtam meg a szögállás értéket, mert tele van francia rövidítésekkel... Kéne egy rohadt Clip...
Igen, megvan a köz. A nyomaték az most csak érzésre ment, iugyanis a haver otthonhagyta a nyomatékkulcsot, amit a munkahelyléről elvitt és mi pedig ott szereltünk
Viszont közben kiderült, hogy a kormánymű veszettül lóg, de csak a jobb oldala - így Norbika hiába nézte, hogy a bal oldal feszes, mint a fene, sajna a másik oldalt is nézni kellett volna. -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998 #93826 üzenetére
Fel kell tanítani a szögállás érzékelőt.
A 2es meganenál az átmenő csavart kell kivenni a csuklónál a pedáloknál 13as crova.
Az esp/asr el kell múljon egy pár méter meg egy abs es satu után.
A kormányt meg jobbra/ ballra kitekerve gyújtáson, fel kéne tanulja. (Vagy diaggal kell kalibrálni)
Kopogással kapcsolatban a bölcső és a hűtőtartó között megvan az 1cm es köz? A csavarokat megfelelő nyomatékkal húztad le? -
tycon
tag
válasz
laca891 #93827 üzenetére
Sokban már nincs. Én szerelgettem váltót, volt ahol a leeresztőben volt egy rúdmágnes, de volt ahol egy kis belső zseb volt öntve a váltóházba, és oda be volt egy 3x3cm mágnestégla. Na, nem neodim, csak olyan fekeket. Most is van olya csavarom, amibe benne van a mágnes, kúpos menetű. Lehet, hogy Lada? A Filtercenternél az Andor úton kapható talán ilyesmi.
-
laca891
aktív tag
Rob 210
Nálam a 2009-es Sanderoban a váltóolaj leeresztő csavarban nincs mágnes. Mindegyik ilyen? -
norbert1998
nagyúr
Tegnap cseréltünk bölcső szilentet a kocsin, 2003-as Megane 2, és összerakás után nagyon szomorú az autó - check steering, ESP/ASR fault, illetve a service lámpa nagyon gyorsan villog. Szinte egészen biztos vagyok benne, hogy a kormányszög ment el, néhány fordulattal (ezzel együtt a légzsák szalagkábel is).
Mivel a kormányoszlop és a kormánymű csatlakozása nem úgy megy, mint az én Megane 3-asomon (bordás tengely csúszik a bordás hüvelyben; ez teljesen fixre össze votl szorulva...), és mire rájöttem, hogy megy össze, addigra jó eséllyel elfordult a kormány jópár fordulatot, el is vesztettem a fonalat, merre mennyit tekertem rajta - erősen stresszes voltam már ekkor
Amúgy az autó működik, ABS van, kipörgésgátló viszont nincs. Szervó van, illetve a végálláson szépen vissza is rugdal mindkét irányból pár másodperc után.
Kellene ezt még valahogy nullázni vagy ilyesmi? Mást nem szedtünk szét, meg nem bántottunk, ami villanyos. Esetleg a Xenon szintető csatlakozója okozhat ilyet?
Ja és a kopogás nem maradt abba, csak most máshogy kopog. Terhelésváltásnál, mintha valami feszülne vagy lógna...
-
-
bigdady
nagyúr
Hali
Uj grandcoupe-n hallom néha ha lehúzott ablaknál vagy nyitott ajónàl inditom mintha becsörrenne valami egy pillanatra a legelején mintha valami motor tálca rezonálna be.
Mi lehet ez? Másnál is? -
válasz
rob210 #93817 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy valami vezetékekből pótlom majd, csak még nem láttam.
BTW hogy a rákban tud a kábel tönkremenni még az ülés alatti részen is? Max ha odaszorították, azt lett valami kis nem teljes zárlat, aztán a keletkező hő meg megette. Ha megvár hétvégéig, akkor lefényképezem. -
2004-es Thaliához a bal hátsó lámpához menő kábelt be lehet szerezni valahonnan?
Vagy ki lehet pótolni mással esetleg? Ha jól éretettem telefonon, akkor tönkrement a szigetelés rajta.
Majd hétvégén fogom csak meglátni mi is a helyzet pontosan... -
Pedig az akkor valószínűleg nem smart töltéses.
Nekem az 1.5dCi M2-ben az S4 Silver jól bírta. A régebbi autók, ha többet állnak, akkor le kell húzni a sarut, nincs mese. A L3 PH2 meg alig fogyaszt álltában, az szerintem kb. fél év után is indulna a benne lévő aksival.
10 évesen vettem ki a gyári Varta VRLA-t (AGM) belőle.
De simát vettem bele, meg smart töltés kikapcsolva. -
tycon
tag
válasz
forceberg #93810 üzenetére
Már nem vagyok bizos benne, lehet, hogy Bosch Silver volt. Laguna 2006, ráncfelvarrott, 1.9dCi 130LE A Silvert megjegyezetem Csak aranyból, vagy ólomból kell akku. Semmi Silver. Most valami electric Power van benne. 70-80Ah. Megy zokszó nélkül. Campone előtt vettem, tettem bele.
-
tycon
tag
Másfél évet bírt a Varta Silver nálam a Lagúnába. Akkor ketty, és semmi. 10 V. Lé volt benne. Na nem az lett a következő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- E-roller topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest