Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szebe
addikt
válasz
Sirus86
üzenetére
Szlovéniában nekem a sok Renault tűnt fel (de nem lehetetlen hogy a confirmation bias torzít, mióta nekem is az van), és mintha Captur lett volna többbségben.
Ja meg az, hogy alig láttam régi autót. A 10 éves 3-as Megane-nal már inkább lefelé lógtam ki. Bár ezen nem tudom mennyit torzított az útvonal (turista célpontok, addig meg autópálya végig)
-
válasz
AMD Power
üzenetére
Szerintem a kovetkezo negyedevet siman nyerni fogja EU-ban az eladasok alapjan. Negy nap alatt mentunk vagy 3000 kilometert, es rengeteg, de rengeteg uj Duster volt az utakon. (München-Frankfurt-München kozott). Es ahogy mentunk Frankfurt iranyaba, egyre tobb volt beloluk). Mondjuk Jogger is volt szep szammal. 39 vagonnal szamolt ossze fiam Mainzban, csak Dusterbol az aruszallito vagonokbol. A nemet sem hulye, nem veszik annyira a draga autokat, mert csak kozelekdoedenynek kell sokunk szamara. Ugyanitt tegnap egy kiegett BMW-t es harom VW joszagot lattunk lerohadni az uton. Egy Renault sem volt.
-
szebe
addikt
válasz
vzsryl
üzenetére
ráadásul a legolcsóbb autó a piacon. Ilyen infláció mellett a gazdagabb régiókban sem szívesen vesznek drága autót.
Ez jogos, de mellette azért kellett fejlődniük minőségben is. Ha tejfölösdoboz lenne a kocsi, nem venné a "keleti blokkon" kívül kb senki.
Azért hogy őszinte legyek, végigpörgetve az előző Duster szériát hahun ~3,5 milliós sávban (ahova egy bekattintott ülésfűtés és tempomat visz), nem fog el a birtoklási vágy. De nem vagyunk egyformák, ha valakinek megteszi, engem nem zavar. -
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Fülesről? Mert más kép nincs a hsz-om körül.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez a kínai Volvo dizájn (Thor kalapácsa) nagyon bejött nekik, ráadásul a legolcsóbb autó a piacon. Ilyen infláció mellett a gazdagabb régiókban sem szívesen vesznek drága autót.
Szerintem az új Duster is nagyot fog menni, mert a korrekt méretű SUV-ok között a legolcsóbb, és minden vetélytársánál fényévekkel menőbben néz ki. -
AMD Power
titán
-
dellfanboy
őstag
válasz
rodeo74
üzenetére
a mabisz honlapján szerepel, hogy kik azok a biztosítók akik mo-n tevékenykedhetnek és van rá jogosultságok. ez nem biztosító.
céginfo alapján ez a hivatalos nevük:
2.A cég elnevezése2/1.DEFEND INSURANCE Korlátolt Felelősségű Társaság
( az hogy a weboldalukon miért biztosítozák magukat szerintem erősen megtévesztő, jelenteni kéne a szerveknél mabisz,mnb,gvh...)ez meg a tevékenysége
A cég tevékenysége9/1.6622 '08Biztosítási ügynöki, brókeri tevékenység
Főtevékenység.amit aláírtál szerződés azt kéne követned, mert ki fognak bújni a fizetési kötelezettség alól. nemtom mit kötöttél velük de általában a biztosítók fizetnek, ezek az alkuszok csak szerződéskötéskor söprik be a pénzt utánad...
tudni kéne, hogy akkor pontosan te melyik biztosítóval is szerződtél és azt a szerződést követni. úgy eljárni ahogy elvárja a biztosító fél -
rodeo74
csendes tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nevük, meg a szerződés szerint biztosító, de legyen alkusz.
A lényeg hogy volt valakinek dolga velük ?
Elvileg lehet bármelyik szerelőhöz vinni a kocsit, de látatlanba kell árajánlatot adnia... Ha nem azt találja a szerelő mikor szétszedi a motort, akkor vajon fizet abiztosításalkuszás vagy sem ?
Köszi -
rob210
Topikgazda
Minden benne van.
[link] -
rodeo74
csendes tag
Defend insurance biztosítóval volt már valakinek dolga, javítással kapcsolatban?
-
tibibi
őstag
2003 scenic 1.6 16v K4m okoskerék hiba miatt ugrálhat az alapjárat 1000-2000 között pörög .Indításkor 1 másodpercig csattognak a szelepek.Meg van egy P0340 hibakód amire vezérműtengely jeladó hibát ír. Összefügg a kettő vagy a szelepcsattogás okoskerék az ingadozó alapjárat meg vezérműtengely jeladó lehet?
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
410150002R
Ezzel kompatibilis a csonkálványod ez a plafon ami rárakható. -
szebe
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Elnézést a tudatlanságomért, melyik az az említett mexikói szerpentin?
-
norbert1998
nagyúr
Tegnap megnéztük az enyémmel csekkolt Mexikói szerpentint unokatesóm 1.6 T-GDI Pro'Ceed GT-jével, kb ugyanaz a kategória, mint az én autóm. Hát nagyjából hasonlóan fogyott el azon is a fék, talán egy kicsit később. Pontos összehasonlítást nem tudok mondani, mert a másik irányból mentünk, valamint nem kellett akkorát fékezzen, mert nagyobb tempóval át tudott menni a kanyarokon, mivel ő sportfutóművet rakott be, valamint neki P Zero van fent, nekem meg 4 season ugyanabban a méretben.
Neki 320x28-as tárcsái vannak, furkált Zimmermann, nekem meg 296x26-os, furkált hornyolt Rotinger. A betét szerintem ugyanaz az OEM alapú egyszerű akármi, nekem Brembo, neki nem tudjuk.
Mivel neki cserés, jó eséllyel bepattan a TurboGroove és a SárgaCucc, neke a betét még nem lenne csere, a tárcsa meg pláne nem, de szerintem a sárga betétet én is megveszem, ha az övében bizonyított. Aztán ha a sárga betét elkopik nálam, akkor pedig a Laguna 320x28-os tárcsája megy be, jó eséllyel TurboGroove+SárgaCucc. (Vagy, ha mégse szar a Rotinger tárcsa, akkor Rotinger T5+SárgaCucc).
Azt már megnéztem, hogy a tárcsa gond nékül felmegy, a nyereg még kérdéses, azt csak méréssel tudom kideríteni.Esetleg a spórolás jegyében a meglévő betétet nem dobom el, mivel majdnem új, hanem télen a sárga helyére visszarakom egy kis bevasalást követően.
Rob
Esetleg véletlenül nem tudsz mondani 320-as Laguna tárcsához való nyeregről infót, hogy felmegy-e nekem?
Azt tudom, hogy a 296-os Laguna és Megane tárcsa és nyereg megegyezik. Ha a csonkállvány ugyanaz, akkor elvileg fel kell mennie gond nélkül. -
törölt tag
válasz
domper2015
üzenetére
Van különbség az állami meg a versenypiac között, mások a fizetések, a fejlődési lehetőség, a bónuszok, a beleunás stb., de alapvetően inkább magán az emberen múlik, hogy mennyire stresszes és bunkó és ezt vetíti ki a másikra is. Mindkét helyen lesz mindkettő, de azért érezhetően az államiban több a negatív tapasztalat. Pl. ha bemegyek egy Coopba vagy egy Aldiba.
-
kcsa
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Ha ismerten problémás a típus (nem tudtam), kicsit másabb a dolgok állása. Ha kell, akkor kell.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Elnézést, ön nem olvasta az én történetemet?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Reggelre közepén ketté volt törve a rugó. Az autó gumibakon ült. Nem, nem látszott rajta semmi, és ráadásul már nem a gyári volt.
Nyilván azért mondja a szerelő, hogy nem kell, mert fél év múlva még egyszer viszel neki így pénzt. És tekintve, mennyi a rugó ára és mennyi a munkadíj, nem is kérdés, hogy a 17 éves gyári rugó menjen a levesbe. Egyébként a kettes Mégane épp egy olyan autó, ami szereti törni a rugót.
-
rodeo74
csendes tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Igen alap lenne...
De sok helyen csak a kötelező minimumot adják.
Mindegy én örültem hogy ilyen hozzá állást kaptam
-
domper2015
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem mindenhol, pl. egy okmányirodában néha legszívesebben telibe hánynának, pedig tőlünk kapják a fizetést (tudom, hogy elég keveset). A normális bánásmód lenne az alap, szerintem.
A rugó elfáradásának nincs mindig látható jele, az előző F. betűs kombimban 240 E körül a hegyek között haladva rendesen hányingerem volt, táncolt a feneke. Javaslat hátsó gátló csere, legyen.
Kicsit jobb lett, de még nem volt az igazi. Kértem a rugók cseréjét, amikor kivették a fiúk szóltak, hogy csodát láthatok. Az 50 kg-os tanuló srác a saját súlyával összenyomta, pedig nem ült az autó. Kombi = pakolás. -
Morales72
csendes tag
Ott a pont. (#93051) den89-nek akartam válaszolni.

-
zsolt_71
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
K4M848
-
rodeo74
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Magán, felhívtam a MOL, kérdezték hol lakom (dkeszi) mondták a céget hova menjek (F&K)
Ott leveszik ha tudják a mintát, nem tudták... Kifizeted az árát.
Kitöltenek minden papírt adnak tégelyt meg boritékot amit ingyen feladsz ha megoldottad a mintavételt. 4 nap múlva jött a hidegzuhany amit feltöltöttem...
Amúgy baromi segítőkészek a MOL-nál is meg a F&K- nál is, azt hittem hirtelen átmentem egy térkapun és valahol a hanyatló nyugaton vagyok 😁 -
zsolt_71
csendes tag
Sziasztok. Megane 3 esetében meg lehet valamiből tudni , hogy láncos vagy szíjas lehet a motor? Motorszámból , évjárat vagy bármi másból? Köszönöm.
-
törölt tag
Inkább a gumi a gond, ha odacsapódik akkor kivághatja és akkor kuka a gumi. Ha meg mondjuk félig kopott volt már akkor meg másik oldalt is érdemes gumit cserélni, mert ugye az egyik oldalon jóval nagyobb lesz a mintázat. Tudnak lenni ilyen szopató dolgok, de azért ez nem mindennapos.
Vannak rugótörésre hajlamos kocsik, ha olyan akkor cserélni kell, ha nem olyan akkor felesleges. A korrodáltság, deformálódás vagy hajszálrepedésből látszik pluszban ha csereérett.
Ezen felül a megülés van még ami egy 17 éves autóban már biztosan jelen van, az a kérdés, hogy 2 centi miatt érdemes-e cserélni, ha amúgy jó a rugó és nem is hajlamos rugótörésre a kocsi, meg rendben van a toronycsapágy stb., mert elől az is el tudja törni, hogy nem forog, hanem a rugó tekeredik. -
Morales72
csendes tag
lsebestyen (#93050):
Megmondod neki, hogy kéred a cserét és annyi.
-
den89
tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ezt szeretném én is megelőzni. De az az érzésem, hogy még nekem kell majd erősködnöm a szerelőnél (kivéve, ha van rajta repedés/törés), hogy az is legyen lecserélve és még ő fog rám furán nézni.
Na mindegy. Majd jelentkezek róla, hogy mi volt (két hét múlva viszem).Más: jól látom, hogy drágult az új Megane? Ha jól rémlik 8,5 M Ft körül volt, most kb 1 M Ft-tal drágább. Nézegetem már egy ideje, szóval nagyjából fejben tartom, hogy mennyibe kerül.

-
lsebestyen
addikt
Én ugyanezt javasoltam a családban egy off topikos autóta, aminél ráadásul lehet tudni, hogy a típusra jellemző az első tengelynél a rugótörés, hogy amikor gátló csere van, akkor cseréljék a rugót is, mert lassan nagykorú lesz az autó és még a gyári van benne. A szervizben pedig azt mondák felesleges, így hát nem is lett erőltetve. Aztán fél évvel később egy nyaralás alkalmával természetesen elköszönt a rugó is. Kellemetlen hazaút, plusszban vinni kellett megint a szervizbe, munkadíj is több...
-
den89
tag
Értem, hogy esetleg most éppen nincs baja a rugónak. De 17 éves lesz ősszel az autó, 270 ezer km-rel. Most kicseréltetem a lengéscsillapítókat (nem tudok pontos árat, de legyen mondjuk 80k), és akkor ilyenen sóherkedjek, hogy + 20 k-ért a rugót is cserélje-e ki? Aztán lehet 1 év múlva beszarik a rugó is. Ha eltörik a rugó, tönkreteszi/tönkreteheti a lengéscsillapítót is?! Mert ha igen, akkor meg főleg felesleges ezen a rugócserén sóherkedni.
-
kcsa
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Gyanítom van erre szabatos módszer is (padlólemez talajtól való magasságának mérése?). Nekem szubjektív ítélet alapján volt Mondeon cserélve: orral beállva jóformán minden padkán súrolt az alja, csere után megjavult. De csak második körben: az elsőként berakott noname rugó szerintem még gyengébb volt mint a gyári.
Másrészt rugót/lengécsillapítót egyébként is csak párban

-
norbert1998
nagyúr
De honnan tudod meg, hogy össze van e ülve?
Mikor a barátnőm kocsiján eltört a bal oldali és kicseréltem, legalább 3-4 centivel magasabb volt még sok km-rel és néhány nappal később is, mire a másik oldalra is bekerült az új.Persze, lehet, hogy az előző utángyártott nem megfelelő típus, gyengébb rugó volt. De törve nem volt az.
-
den89
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Bejelentkeztem lengéscsillapító cserére. Kérdeztem a szerelőt, hogy rugóval együtt cseréli-e. Mondta, hogy ááá, nem, azt csak akkor, ha törött. Megegyeztünk, hogy megnézi előtte azt is, ha nem törött, akkor rugó marad. Mondjuk én szívem szerint inkább kicseréltetném azt is, ha törött, ha nem.
-
rodeo74
csendes tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem is veszem degradálasnak, valóban nem értek hozzá, nem is én állnék neki keresni a hibát, csak érdekel.
Meg jó lenne ha nem kéne hónapokat szervizeltetni egy taliga zsetonért 😁Egy 2019 M4 1.3Tce 140 grandtour ról van szó amúgy.
És minden segítséget köszönök
-
norbert1998
nagyúr
válasz
rodeo74
üzenetére
Semmiképpen nem szeretnélek degradálni a kövektezőkkel:
Elképzelhető, hogy nem rendelkezel elég hozzáértéssel ahhoz, hogy nekiállj keresni, szerelni hőcserélőt, ha nem tudod, ő micsoda. A hibát kiszúrni meg talán méginkább.Lehet belső szivárgás is, nem feltétlenül van külső nyoma. Az is lehet, hogy a te autódban nincs is ilyen. (Google->Lemezes hőcserélő, nagyságrendileg)
Az viszont biztos, hogy ez is tudja hűtővizesíteni az olajat. -
rodeo74
csendes tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Ezt nem tudom, nem értek hozzá sajnos, pontosan mit kéne keresni vagy nézni hogy kiszúrjam ?
-
rodeo74
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
LubCheck MOL
-
erx470
csendes tag
Kulcskártya pótlásának milyen kölcsége lehet, ez kb az eredetivel megegyező lenne, Bp. környéken van ilyen cég aki ilyennel foglalkozik? Köszi.
-
AMD Power
titán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nincsen már. A Jogger van. De az iragalmatlanul nagy lenne nekünk. Amugy baromi jó.

-
törölt tag
válasz
forceberg
üzenetére
Én se cserélném ki most rögtön, főleg nyáron. Bár nem ismerem a tce-t mennyire kényes. Ugye a Megane 2-ben is használt 1.6 okoskerekes motornál megette az okoskereket a 10W40, de azért ott sem egy periódus alatt, hanem azért több idő kellett hozzá és szinte biztos vagyok benne, hogy ott is be volt írva a könyvbe a 10W40, mivel az 1.4-hez is be volt írva, tehát használható olaj, mégse volt teljesen jó.
-
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Sok autónál láttam a gyártó egy marha széles skálát ad meg, nem tartom lehetetlennek, hogy a 10W40 oda van firkantva itt is aztán úgy voltak vele jóvan az is. Viszont a sok hidegjárat, indítás meg a teljesítmény nem kivétel miatt (nem padlón forgatva mész folyamatosan) erősen hajlani kellene az 5W felé legalább.
Szóval papíron oké bizonyos körülmények között, valóságban inkább nem. Ezt mondjuk egy szerviznek tudnia kéne. -
rodeo74
csendes tag
Megvan az olaj diag... Jelek szerint hengerfejes...
-
törölt tag
Szól a kolléga, hogy kopog a Scenic. Hát mondom ez tényleg csúnya, de elég valószínűtlen bentről jönne, próbálja ki ferdén állva. Lerakja az orrát a pincelejáróba el is kussol teljesen. Jó hát akkor motortartó vagy valami valamihez hozzáér, de nem hajtókar, meg lendkerék meg ilyenek az a lényeg. Mondja, hogy akkor a váltó is azért ilyen mozgós? Hát akkor pláne motortartó meg váltótartó ha van, nem tudom miben másabb az egyeshez képest. Szard le, ez egy 20 éves autó nem azért vetted, hogy a világ pénzét ráköltsd, hanem, hogy használd és ez nem létfontosságú dolog.
További hasznos tippekért kövessetek be.
Úgyis ki fogja cseréltetni, mert ismerem őt.
-
szebe
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
A leírtak alapján ezek közül a Dusterre mennék rá, főleg ha néha utaznátok is.
Mi se kombit kerestünk, mégis az lett, és a mostani utazásnál is jól jött, hogy az utastérbe nem kellett szinte semmit rakni (pedig vittünk mindent, pl rendes kvgép, stb), mert a csomagtér elnyelte. -
den89
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Asszonynak Cliója van, 176 cm vagyok. Bőven elférek. Kb annyira le lehet nyomni az ülést, hogy olyan érzésem van, mintha a földön ülnék. Kb közepes álláson egy 10-15 cm biztos van a fejem felett.
A szűkösségről nem tudok nyilatkozni, 77-78 kg vagyok.
Tény, hogy nem 190 centis 120 kg-os embereknek való autó.
-
AMD Power
titán
Voltam ma kint a Renault Budakalászban. Megnéztem pár autót. Az első amibe beültem a Renault Clio volt. Hát az biztosan nem kéne. 177cm és a 94kg mellett is alig fértem el. Főleg a fejem. Iszonyat szűk volt. Utána jött a Sandero. Az már lényegesen jobb volt ilyen téren. Kényelmes volt elől és magam mögött is. A Duster szintén kényelmes volt mindenhol, de ahhoz képest,hogy mennyivel nagyobb autó, annyival szerintem belül nem nagyobb. A csomagtartó az ok. Lényegesen nagyobb. Ami viszont nagyon tetszett, de nekem feleslegesen nagy az a Lodgy. Az valami brutálisan nagy. Mindenhol. :) Lényegét tekintve ahogy elsőre is gondoltam, a Sandero az ideális modell ha ilyesmiben gondolkodom.
-
vzsryl
nagyúr
L3 M4R (2.0@140Le) olajcsere lassan esedékes lesz megint. De most gyertyákat is cserélni szeretnék.
Milyet javasoltok? -
Technical
kezdő
válasz
AMD Power
üzenetére
Az igazság az, hogy fő kritérium az RN0710 minősítés, 0W-40, 5W-40 viszkozitással. De a 10W-40 is használható -10 C fok felett elvileg. Sajnos semmi konkrét nincs a kézikönyvben sem olajra sem gyertyára sem hűtőfolyadékra vonatkozóan.
A szervizelési előírások sincsenek a szervízkönyvben, külön kinyomtatták a vásárláskor az autóhoz, meg az informatikai rendszer kódját.
-
Technical
kezdő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Razer Iskur - Black gamer szék!
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- ÚJ RCB R10S ELEKTROMOS ROLLER kb 50% áron, dobozban, 3 hó gar.:
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Persze az inditáskor a csattogás egyre durvább az ,még jelen van. egyébként 1 tulaj 120 ezer km fater vette újonnan.

mert ha fizettél érte sztem alap...
Na mindegy. Majd jelentkezek róla, hogy mi volt (két hét múlva viszem).