Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
Turbó használat függő. Nem egyik napról a másikra száll el, az a legtöbb esetben így van. Van bőven előjele, például az olaj hordása, kisebb és lassabban töltődő nyomás, teljesítményvesztés. Az olajhordás tud problémás lenni, de annak biztosan durva előjele van, ha konkrétan elszabadulna a motor - plusz neked vajon van fojtószeleped? Ha van, akkor nem annyira para az elszabadulás, ha nincs, akkor viszont igen. De mondom, annak van előjele általában, például füst és olajfogyasztás (vagy DPF tömődés talán). Ezt majd Rob jobban kifejti. Én alapvetően a turbó miatt nem tartanék szenteltvizet a garázsban a kocsi mellett. Van, akinek 600 ezret elmegy gond nélkül.
Hajtókar csapágyakat érdemes lehet, olajcserével egybefűzve szerintem mindenestől meg kéne legyen 40-60 ezer forintból, a szerelő tollának függvényében.
Csúszik a kuplung? Kopog a kettőstömegű? Ha nem, akkor hagyni kell a fenébe.
-
den89
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Tudtommal nem volt cserélve. Azt elvileg 2-300 ezer km-enként kell, ha jól tudom? Azt sem ártana lassan. Az első szériánál tudom, hogy problémásak voltak, de ez az "újabbak" közül való megane II. Kb a gyártás legvégén vettük.
-
den89
tag
válasz
mcwizard
üzenetére
Én az 1.5 dci-hez annyit tudok hozzászólni, hogy újkora óta a családunk birtokában van egy 2007-es 1.5 dci Megane, 272 ezer km van benne. Motorikusan soha semmi baja nem volt. 90%-ban csak kopó alkatrészek voltak cserélve, olaj és szűrők (ami az első 8-10 évben 20 ezer km/év volt, mostanság 10-15 ezer km/év). Vezérlés eddig egyszer volt csak cserélve, most lesz hamarosan másodszor (tudom, erre ne legyek büszke, bár a könyvében azt írják 160 k km-enként vagy 5 évente legyen, hát a km-t majdnem kimaxoltam, az évet pedig majdnem megdupláztam).
Nem mind releváns motor szempontból, de azért leírom, kb ezek a dolgok voltak (az alapvető karbantartásokon kívül), amire így hirtelen emlékszem, de abszolút belefér szerintem egy ennyi idős autónál, ezek többsége az elmúlt 3-4 évben:
turbócső csere, izzítógyertyák cseréje, első lengéscsillapító+rugók (ez most lesz), ablaktörlő mechanika, kipufogó tartó bakok, motortartó bakok. 1-1,5 évig csöpögött az olaj, a 3. szerelő találta meg (előtte mondjuk nem kifejezettem rönó specifikus szerelőhöz vittem): intercooler csőnél volt valami gebasz, talán csak a tömítés, ha jól emlékszem. Váltó szimering is cserélve lett az olajcsöpögés miatt.Kuplung elég kemény már vagy 6-8 éve, de nem foglalkozom vele. Ezt vajon kuplungcsere oldaná meg? Turbó még a gyári, ettől félek kicsit, hogy lassan elszáll. Van tapasztalata valakinek kb mennyit szokott kibírni a turbó?
-
mcwizard
tag
-
rob210
Topikgazda
Egy remek futómű

Úgy kopogott, mint ha valaki kiskalapáccsal ült volna a motortérben.
[link] -
prandris
tag
Sziasztok! Tud valaki segíteni mi lehet a baj? Lefele ment, vissza már nem. És csak szakaszosan működik. A többi mind jó. Persze, hogy akkor amikor bármikor leszakadhat az ég.
[link] -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Erre vállalkozol.
-
MasterMark
titán
válasz
rob210
üzenetére
Gondoltam, hogy mindennek jönnie kell.
Cicereg a fűtőventi is, valami csapágy baja lehet, illetve valami nagyon szét van csúszva a fűtőboxon is, mert összevissza fúj, nem igazán azt csinálja ahova állítom.
Jöhet a kép, köszi.

Tudtam, hogy szét kell majd borítani, direkt húztam nyárig, így legalább nem fagyoskodva kell csinálnom.

szerk.: Ja meg a kormányoszlop is picit mintha szorulna, meg nyüszög néha, azt láttam valami videóban, hogy kormány le, és valami olajat tesznek valahova, arról tudsz valamit?

-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Képet tudok mellékelni, de kösd fel a gatyót mindent ki kell bontani.
-
MasterMark
titán
Twingónál ha fűtést kapcsolok, hallom ahogy csobog a víz...
Gondolom áll benne valahol a víz és fújja a venti, azt hallani. Hűtővíz szaga is van, és azonnal párásítja az üvegeket.Valami lassú szivárgás lehet, mert télen amikor használtam a fűtést, akkor egy idő után amikor elpárolgott minden, akkor legalább 2-es venti fokozat szárazon tartotta, és nem párásodott.
Nem találtam semmi videót, hogy hogy lehet a fűtőradiátort kiszedni, vagy az egész fűtőboxot. Ha más nem nekiállok lebontani a műszerfalat, és majd kiderül. De ha erről tud valaki valamit adni, azt szívesen fogadnám.

-
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75
üzenetére
Belül leszeded a fedelet, lehúzod a cstit kitekered az izzót. Menete benyomod és úgy fordítod. (Bajonett záras)
-
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok!
Jobb hátsó féklámpa izzót hogy lehet kicserélni?
Scenic 1999 1,4 16vKöszönöm
-
zeon.hu
nagyúr
Akksi sarun fehér porréteg alakult ki és már másodjára.
De annyi, hogy nem indult az autó.
Tisztítás után minden ok.Lehet ez ellen tenni valamit?
(Az akksi kb fél éves)
-
t.imi
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kb egyiket megoldást sem ismerem, kifizetni nem esett jól arra emlékszem
#93177domper2015 dettó. Nekem csak vezérlés, komplett fék, kettőstömegű és tárcsa + szerkezet volt kinyomócsapággyal. -
t.imi
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Nálam 220e alatt feküdt ki, 140-el vettem. Rég kinőttem az on/off gázpedál használatot + 90% pálya használat. Előélet passz.
Azért ami xar, az xar. Ez nem a Renault hibája.domper2015 #93174
Nálunk céges dieselek vannak 1x éve, kb 5-6 évenként cserélik, régieket dolgozók megvehetik. Ha közel vagy a tűzhöz. Sok panaszt nem hallottam eddig.
Karbantartást végző cége is válogatja, mit is kapsz kézhez.
Robi anno berakta a képeket, ha jól emlékszem vezérlés cserémről. Elsőt "márkaszerviz" végezte. Pajszerrel...
B csapatunk céges autója is jár szervizbe.
Olajcsere szűrő csere nélkül, komplett fék csere tárcsa csere nélkül, mindez számlázva. Városba jó úgy is.
Aztán, ha idő van, megy a piacra. Számla van, mögöttes teljesítés nincs.
Te örülsz, hogy vettél olcsóbb céges autót, és kaptad az összes szerviz számlát. -
t.imi
addikt
válasz
domper2015
üzenetére
Részvétem!
16-ban még Contival nyomták? Nem követem nyomon, de így az évjárat sem ad 100% biztonságot, hogy ne xarba nyúljon az ember. -
t.imi
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem a videóban szereplő vas van - hirtelen ezt találtam - csak más színben [link] . Delphi, Conti, Siemens/VDO cerka sem tudja befecskendező. Megnéztem forgalmiban, 2013! a gyártási év, K9K836 motorkód.
Ok, hivatal tud csodákat művelni. -
norbert1998
nagyúr
Megrendeltem elöljáróban a gyári méretben a Yellowstuff betéteket. Amíg azok elkopnak, marad a gyári méretű tárcsa, aztán megy fel a 320-as nyereg-tárcsa-betét kombó, szerintem kb 2 év múlva.
-
szebe
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Van fent egy 265 lovas RS, de itt azért merülnek fel kérdések [link]
-
Morales72
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szomorú dolgokat írtok.
-
szebe
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Azzal is úgy vagyok, hogy hétköznapi közlekedésben nem nagyon zavarna, élményautózni úgyse azzal kell menni.
-
Morales72
csendes tag
Na, akkor az 1.6-ot elengedem.
Ez kell nekem.
-
Technical
kezdő
Köszi! Úgy tűnik megint hibásan címeztem a választ, nem Te vagy az érdeklődő, elnézést.
Ha lehet, nézd meg annak a házát, akitől vennéd, milyen a másik autó ( vagy autók), kérdezz rá szakértelmet
igénylő műszaki részletekre. Általában átjön az ügyeskedő nepperszag, ha van. A beltér is sokat elárul.
Sok szerencsét! -
szebe
addikt
válasz
Technical
üzenetére
2007-ben mo-n forgalombahelyezett autó
Rögzítés dátuma - Óraállás
2013.06.20. - 58 864
2015.06.25. - 77 119
2017.06.22. - 96 498
2019.06.28. - 111 151
2021.09.14. - 123 171
2023.09.19. - 133 896Nálam ez a hihető kategória, de persze lehet hogy mindig műszaki előtt tekerték vissza
-
Technical
kezdő
#93154 hsz.-re szerettem volna reflektálni, bocsi.
A JSZP mennyit mutat? Mikor került Magyarországra?
Megnéztétek? Nekem nem működik. -
AMD Power
titán
válasz
Kronos3000
üzenetére
137e km?
-
Morales72
csendes tag
-
Kronos3000
senior tag
[Ezen] az autón gondolkodom, holnap megyek megnézni. A Thalia-nak már nagyjából ismerem a nyűgjeit, ezen mit érdemes különösen hangsúlyosan megnézni? Vagy meg sem érdemes néznem? A Thalia-t lecserélném valami kényelmesebbre, városi munkába járós lenne ez is.
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Vajon mennyit fogyaszthat?
A Lagunában örülök, ha 9l alá tudom vinni vegyesben, de ez manuális. Országúton se megy nagyon 7l alá, de 90km/h-val még nem mentem vele, max traffi előtt. A current szerint ~80-120km/h közötti tempomatnál nincs nagyon fogyasztásbeli eltérés. -
válasz
plömplöm
üzenetére
Valami összefüggés csak van, hogy egy konstrukció(1.5), még ha sok-sok változtatással is, de 20+ éve piacon van, vagy kb. 5 év alatt megy a süllyesztőbe(1.6).
Norbert: Conti van ezekben a 110-esekben.
Az élettartam szempontjából talán releváns, hogy a júzer mennyire küldi neki, nem csak a konkrét mechanikának, hanem az üa. rendszernek is. Nálam normál közlekedéssel a rail nyomás marad 1000 bar alatt, ha valaki gyakran nyélen használja, akkor nem fog annyit elmenni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
mcwizard
üzenetére
17 km es távra én nem vennék dieselt!
De ez én vagyok.
Viszont az 1.6 benzin okkal drágább a diesel társainál.
Ott alig tud valami elromlani.
Az 1.5 diesel nagy előnye, hogy sok van belőle és szinte mindenki ért hozzá.
Az 1.6 nagy hátránya, hogy sok szerelő hülye hozzá.
Szóval te tudod mit veszel én keresnék egy 2.0 benzin sc3grandot ritka mint a fehér holló, de ha egy olyanhoz hozzájutsz imádni fogod. -
norbert1998
nagyúr
válasz
mcwizard
üzenetére
Gyakorlatilag Peti szavaival értek egyet.
Az 1.6 egyszerű, ritkán van baja, de az tud drágább lenni - igazából nekem csak a fogyasztás/dinamika arány szégyenletes értéke miatt ellenszenves.Az 1.5 2009-től már szinte biztosan Bosch (gyártási év, nem forgalomba helyezés; valamint Megane és feljebbi kategóriák esetén tudom biztosra modnani)
Az dízel 1.6 a 2.0-n alapuló dolog, én úgy tudom, közel annyira jó.Szerintem 17 km-re már bőven jó az 1.5. Ha kinyomod mindkettő szemét, nem megy jobban, mint az 1.6 benzin, de a nyomatékgörbe miatt sokkalta jobban használható, sokkal kisebb fogyasztással.
De az én ütőkártyám a 2.0 tCe, atombiztos, bombajó

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
mcwizard
üzenetére
1.6 sem rossz, de ha elromlik, drágábbak a hibák, illetve a karbantartás is ritkábban van, viszont többért. 1.5 nagy előnye a gyakoriság, szerintem vállalható teljesen. Azért vétel után egy hajtókar csapágy szett csere szerintem megéri, nem nagy munka, és Renault topikban újabb évjáratban is volt akinek látszott kopás. Ha nem akarsz nyúlni semmihez, a 2.0 lenne legjobb. Elektromos kézifék tud váratlan drágább tétel lenni, illetve szeret beázni amikor a szélvédő alatti vízelvezető el van tömődve, de nem vagyok annyira nagy típus ismerő azért. Ha a távolságot neccesnek érzed, akkor létezett az 1.9 dci motorból DPF nélküli, 2009-2011 között ha minden igaz, én egy olyat használtam cégesként, csapágyat mondjuk azoknál sem árthat ellenőrizni/cserélni ha van már 200e km benne, hosszú olajcsere periódussal futottak ezek is...
-
mcwizard
tag
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok és szeretnék pár kérdést feltenni. Dióhéjban, lejárt az ideje a 96-os Isuzu Vectrámnak(vagyis 2 hónap múlva lejár). Ősz eleje óta nézegetek és olvasok utána autóknak. Ford, Toyota, Opel, minden volt már a repertoárban, de egy ideje már a Renault Scenic III a befutó. Benzinesben gondolkodtam mindig is, viszont azt látom, hogy egy 1.6-os benzisen áráért, kapok egy fiatalabb, sokszor jobban felszerelt dCi motoros Scenic-et, ami azért minimum megfontolásra ad okot.
Munkába járnék vele nagy részben, 17-17 km, 90% országút, városon kívül. Ezek a közös nyomócsöves dízelek mennyire szeretnék ezt a távot? Havi 1-1, 100+ km hosszú táv is lesz ha az számit.
Az 1.6 dCi-k tényleg bajosak, vagy csak nekem tűnik annak a fórumon olvasottak alapján?
Az 1.5 dCi motorok mikortól Bosch üzemanyag rendszerrel szereltek (ahogy olvasom a Delphi kapufa volt)?
A hajtókarcsapágy problémát a 3. generáció kinőtte már?
Hitrelen más nem jutott eszembe, köszönöm előre is a válaszokat.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Nekem olyan, mint az onindito nem huzna be a bendixet. Illetve hangra sem szep, en megneznem es szetszednem a szivosort is egy takaritasra.
-
-
rob210
Topikgazda
Egy kis sz@pás nekem.
Egy kis extra költség a tulajnak.
[link]
ez lett belőle.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Jimmy8
üzenetére
Két féle meyle van a tömör gumi és a zselés.
Meg kéne nézni, hogy ez melyik.
Ha az alját benyomkodva puha zselés érzete van, akkor csak pöcs a szerelőd és nem tehermentesítette a bakot. Azaz rosszul pozicionálta.
Ha tömör gumi akkor viszont át vagy b@szarintva, mert az drága is meg sz@r is. -
Jimmy8
senior tag
Nos, a párom 2-es Cliojában (1.2 16V d4f722) ki lett cserélve a gyári 19 éves felső olajos motortartó bak. Ki volt már lyukadva, így folyadék értelemszerűen nem volt benne (szuszogott nyomásra). Azért cseréltem mert kb 2200-s fordulatnál búgatta - rezegtette a kasznit motor. Az új bak egy Meyle 16-14 030 2082 lett.
Tapasztalat: így "keményebben" jár a motor, a rezgések jobban átjönnek,
. Persze a régi el volt már lágyulva is.
Megbízom a szerelőben, de azért megnézem, ha kicsit fellazítom a doblemezen lévő két lefogató csavart, igazodik-e valamennyit a bak. Más ötletem nincs. Ha nem változik, akkor passz, így jártam: -17eFt
-
Üdv urak!
Csináltam egy videó-t a problémáról hogy azért ne keljen annyit írnom. 3-4 napja kezdte el ezt csinálni az autó (eddig ez a legrosszabb eset), mindig napi első indításnál. Ha utána van beindítva bármikor normálisan indul, menet közben illetve használat közben semmi rendellenesség nem tapasztalható, ugyan úgy megy mint eddig. Valakinek ötlet ?
-
rodeo74
csendes tag
Kár, azért köszi mindenkinek minden infót
-
rodeo74
csendes tag
Rob, rá tudsz nézni esetleg a vizes sztorimra ?
Köszönöm -
vzsryl
nagyúr
Úgy látom, hogy rob ráér, most kérjetek időpontot.
-
-
rodeo74
csendes tag
Megelőztél, engem is ez érdekelne BP vagy környékén hol van egy szerelő aki a víz evő megane lelkére tud nézni...
Én is köszi az infókat -
vass1024
tag
Sziasztok!
Már sok kérdésemre választ kaptam itt a fórumon és köszönet érte de lenne egy ujabb kérédsem.
Nemtudom mennyire lesz offtopick és hogy lehet-e ilyen informáciot átadni, előre is elnézést kérek ha szabály ellenes..
Olyan kérédsem lenne, hogy van-e rendes/ajánlott renault szererlő vagy szerviz budapest és vonzás körzetében?
(Van rendes szerelőm akihez járok csak bács megyében és egyre nehezebb összehozni a dolgokat hogy ott szereltessek.)
Köszi a válaszokt
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ok csak egy a sok kozul, es a 10 evnel oregebb autokat kiszedik alapvetoen. Az egesnel meg ki sem mennek, szoval a BMW nem lesz a statban benne, mert azok tenyleg leegnek! Miota vezetek azert foleg BMW, Mercik es mostansdag nagyon sok Volvo is lerohad, meg az uj VW kozul foleg a Polo-Golf kategoria. Har mar Renault specifikusan nezzuk: En meg nem lattam csak egy Meganet es Traficot lerohadni az ut szelen, ahova automento kijott. Erdekes, hogy Fiatot sem nagyon lattam az utszelen (nem a csodas 1.2-es ecoteces vackok, hanem az os FIat motorosokra gondolok).
-
szebe
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kösz, most előjött a stat 1-2 PTSD-m
Tudom hogy nem reprezentatív a mintám, azért írtam a zárójeles részeket. Lehet ha más autóval megyek, más tűnik fel

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gerner1
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- E-book olvasók
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron / Western Digital 256GB M.2 NVMe SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nezd a zoldet. 

.

Gondolom áll benne valahol a víz és fújja a venti, azt hallani. Hűtővíz szaga is van, és azonnal párásítja az üvegeket.
pénztárca függő. De a 180 lovasból nem nagy cucc 250-.et csinálni. Kb 60-100 pénz, meg egy erős napnyi szerelés, plusz a chip ára. 

. Persze a régi el volt már lágyulva is.
mycso