- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterm711
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szügségem, az alany egy renault trafic 2008, 2.0 dci M9R, megyűlt a bajom az üzemanyagrendszer légtelenítéssel. Van egy ballon ami segítségével tudom pumpálni az üzemanyagot, és van egy légtelenítő ahol a levegőnek távoznia kellene, és itt kezdődnek a gondok, nem tudom a légtelenítőt megnyitni. Van valakinek tapasztalata ezzel a műanyag vacakkal?
[kép]
[kép]
[kép] -
peterm711
aktív tag
válasz
speedydb23 #42422 üzenetére
Komforttal itt sincs gond, legalábbis a fiat/peugeot/citroen-hez képest, ezért is esett erre a válaszatás.
-
peterm711
aktív tag
válasz
speedydb23 #42418 üzenetére
Sok tapasztalatom nekem sincs, nerég hoztam csak haza kb 20 percig tartott az út. Holnap megy hátra az új padló, és jövő héten már bizonyíthat is. Kivácsi vagyok én is milyen lesz.
Kb 400 euró volt a külömbség az egyel gyengébb és ez a motor között, szóval nem volt kérdés hogy melyik legyen. -
peterm711
aktív tag
válasz
diablo1984 #42048 üzenetére
Az első az volt hogy leengedtem az olajat otthon, és ment bele az új olaj és szűrő. Azóta beletettem 6000 km-t, olaj nem fogy, majd idővel kiderül. Nem hiszem hogy elhajlik a a hajtókar, hihetetlen milyen papir anyagból vannak azok a himbák, rosszabb lenne ha tömör vasból lennének, mint a régi motrokon.
Csak az a szomorú, ha mondák volna 200-250 vagy 300k-nál hogy jó volna kicserélni, akkor ki lett volna cserélve, nem az a tipus vagyok aki spórol ilyenen, elvégre ez az autó pénzt hoz. Képzelheted mennyi bosszúságot okozott ez igy, mástól kocsit kérni, munkák elhalasztása stbszerk: lent volt az olajteknő is, kapott újat, mert horpadt volt.
-
peterm711
aktív tag
válasz
mihione #42044 üzenetére
Én átéltem ezt, csak egy trafic 2.0 dci-vel 316k km, hála a márkaszerviz amatőr hozzáállásának. Az utolsó 3 olajcsere megejtésekor mindig feloztam, hogy jó volna megejteni a vezérlés cserét is (tehát 90k km) erre az volt a válasz, hogy nem kell, a lánc nem igényel karbantartást, ezért nincs is előírva csere periódus. Tehát pénteken volt az utolsó olajcsere, láss csodát, hétfő reggel a szomszéd faluban 40-es tempónál elszakadt a lánc. 3000 euróba került, és 2 hétig tartott a javítás, de az is hihetetlen amatőr módon. Hozzá sem akartak nyúlni, mert attól féltek, hogyha drága lesz és úgy döntök, hogy nem éri meg a javítás, akor nem fizetem ki nekik a 2 nap munkát még lebontják ( WTF oda hordom a kocsit 8 éve, és mindent készpénzzel fizettem idáig) Egyszóval büdös volt nekik a munka mert ki kellett szerelni a motrot és foglalta volna a kocsi az emelőt, és nem tudták volna csinálni az apró gagyi javításokat a többi autón (fékpofa, olajcsere stb) Mondtam nekik hogy bontsák le, vegyék le a fejet hogy lássuk mi a helyzet, megfizetek mindent. Na akkor motor ki, persze fejet nem vették le mert a bütykös tengelyek levehetők a fej leszerelése nélkül, megállapították, hogy nem hajlott el egy szelep sem, mert a himbák könnyített anyagból vannak, abból az célból, ha összeér a dugó a szeleppel, akkor azok roncsolódjanak, ne a motor többi része. Szóval elég csak a himbákat cserélni.
Nagyszerű, mondom csináljátok, reméltem, hogy kb 1 hét és kész a kocsi. Öszzerakták motrot, visszaszerelték, komplett összerakták az autót, erreföl hív a szervizes hogy baj van, nem idul a kocsi, mert 2 hengerben nincs kompresszió, mert mégis görbe a szelep. Mérgesen bementem a szervizbe hogy most mi lesz, kifogja megfizetni a dupla munkát, mert én biztos nem, mert ugye újra szét kell szedni az egész kocsit, motor ki, fej le 16 új szelep, hengerfej javítás, új tömítés stb...
Dadogva beköpték, hogy ők állják a plusz munkát (legalább vmi), ha akkor rám hallgatnak, és leveszik a fejet ez mind nincs, csak hát a felhasználót kötelező hülyének nézni.
Így készült el 2 hét alatt szegény autó, de már nem ugyanaz mint előtte volt, a motor keményebb és a fogyasztés is nagyobb lettHab a tortán, hogy visszarakták a vasreszelékkel tele olajat, mert hogy az csak 2 napos, és inkább öblíttse át az a motrot mint az új olaj.
-
peterm711
aktív tag
válasz
diablo1984 #38301 üzenetére
Nálunk csak 3 fajta rozsdás autót látni az utakon, skoda felicia, mercedes sprinter és vito, sztem a elég gáz ez a mercedes től.
-
peterm711
aktív tag
válasz
diablo1984 #38299 üzenetére
Nálam a traficcal nem volt semmi gond, 303 ezer km-t tettem bele, 300k-nál volt kuplung csere, de arra se lett volna szükség, mert utólag a sevizben elszólták magukat, hogy meg kellett hegeszteni még a kuplugpedál tartóját is, persze ők szétszedték a fél autót még pluszba, hogy azért is 1000 euróval soványabban menjek haza. Vízhűtő radiátort kellett cserélni még benne, mert estéről reggelre tócsa volt alatta. Ezt a két dolgot leszámítva nem volt semmi gond, eredeti turbó, váltó akksi, önindító, befecskendezés, és a többbi. Jól összerakott kocsi ez. Csak hát kinőttem szegényt
Nehéz dolog ez, mert nem kis befektetés az új kocsi, és kitudja mit sóznak rá az emberre. Peugeot, citroent nem szeretnék, PSA-ban is dolgozok, látom mi megy ott, meg van személyes tapasztalat is ami nem túl jó, ezért maradt a renault na meg a fiat. Mercedes meg megfizethetetlen a számomra, plusz bónuszba ott van még a korai rozsdásodás is
Ivecot még nem nem néztem.
-
peterm711
aktív tag
válasz
diablo1984 #38297 üzenetére
Mi lett helyette, ha szabad megkérdeznem?
-
peterm711
aktív tag
válasz
diablo1984 #38295 üzenetére
Jelenleg 2300ccm-es motrok vannak kínálatban, az újabbak dupla trubóssak fix geometriával, a régebbiek szimpla, de vátozó geometriával. Állítólag az új kevesebbet fogyaszt, ami nem is volna baj, mert elég sokat lenne hajtva autópályán, csak hát kérdés, hogy mennyire lesznek tartósak ezek a motrok.
-
peterm711
aktív tag
Üdv srácok!
Új master vásárlását tervezem, van valakinek tapasztalata az új két tubós ENERGY dCi motrokkal? Merjem bevállani? Eléggé ijesztő a dupla turbó gondolata. Idáig egy 2008as traficot hajtottam, 2.0 dCi M9R motorral, nagyon meg vagyok vele elégedve, csak hát kevés a hely benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux felhasználók OFF topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Lexus, Toyota topik
- Mikrotik routerek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Revolut
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest