Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
S1R1U3 #57846 üzenetére
Pedig ott pontos a hőfok.
Én is ott mértem meg, amikor ment itt ez a "hol kellene állni a mutatónak" para
Gyors OBD olvasó kell hozzá, mert a 89-90 fok csak egy-két másodpercig látszik, aztán már esik is vissza, ahogy nyit a termosztát.
Menet közben nekem is 74-76, városban lámpától-lámpáig van 80 fok felett. 1,4 16V. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Amikor szüzen kiraktad a felniket, ott tényleg frankón néztek ki, de az autón nekem ez nagyon furcsán mutat, de ez szubjektív, tehát csak véleményem írom le, ha neked tetszik, az a lényeg!
Szóval, vagy a kép készült rossz helyből, bár nem hiszem, vagy tényleg túl vékonyak a küllők a kasznihoz és a gumikhoz képest. Tehát, nekem vagy sűrűbbnek kellene lennie, vagy hasonlónak, mint a képen, amit villámgyorsba "festettem" ki. -
S1R1U3
újonc
válasz
LamerGyuri #57844 üzenetére
Obd-n
-
S1R1U3
újonc
válasz
rob210 #57841 üzenetére
Az a baj, hogy a gyari is meg a jo minosegu utangyartott termosztatok is hamarabb nyitottak, olyan 84fok korul. Mindig hazzal egyutt lett cserelve a termosztat amugy. Egy dolgot furcsaltunk, hogy a futoradiator visszajovo csove hidegrol felmelegitve vadi uj gyari termosztattal is hideg volt. De ettol fuggetlenul h ha dugulas lenne a futoradiatorban attol meg nem kene semelyik foleg nem gyari es nem is az elso termosztatnak hamarabb nyitni vagy rosszul gondolom?:/ Bar a furcsasag h lecsavart futessel jo alaposan megjaratva az autot neha (mert, hogy nem mindig..) azt mutatja, hogy felmelegszik de csak ha leallitom az autot es ujra beinditom. Ilyenkor a futoradiator visszajovo aga is meleg volt. Eleg kusza es erdekes dolg
-
rob210
Topikgazda
válasz
S1R1U3 #57840 üzenetére
Hát ezen csodálkozom ilyen hiba nem létezik.
Ha a termosztátház nincs elvetemedve a termosztát pedig jó azaz 89 fokon nyit akkor nem lehet 75 fokos a víz.
Meg kéne nézni, hogy hideg autónál beindítva hol kering a víz, a nagykörben is vagy csak a kis körben.
A fűtésed egyébként jó, nem csak langyosat fúj? -
S1R1U3
újonc
Sziasztok,
nekem egy clio II-m van 1.2 16V 2004es. Sok bajom sose volt vele mar egy eve tarsak vagyunk de azota boldogit egy kiderithetetlen hibaval. Ami pedig az, hogy ~75fok fole nem igazan szeret melegedni.. Mar eleg sok szerelonel volt es ki lett cserelve:Termosztat (ha jol szamolom a 4. v 5. lehet benne immaron gyari)
Hofok jeladoHogomba nincs, ventillator nem megy folyamatosan DE a gyari termosztat 81-84fok korul mikor van kedve nyit.. es ezt a masik gyari is meg a tobbi is ugyan igy csinalja. Allo helyzetbe ora szerint felmelegszik kozep allasra de menetszelnel elbol le is hul ugye de puritan modon letakarassal se mentem sokra mivel keringeti a vizet.
Kimerve olyan 75fok korul van azuto meg autopalya tempon is, nem olyan veszes de azert picit zavaro.
Barki talalkozott mar ilyen jellegu problemaval? En mar nem tudok mit kitalalni es jopar szerelo is 2-3nap probalgatas utan is tanacstalanul all a helyzet elott. (Legtelenitve mindig normalisan levan)
Koszi elore is -
törölt tag
válasz
gixxergabi #57837 üzenetére
így van, nem jó rá
-
gixxergabi
senior tag
válasz
gixxergabi #57836 üzenetére
Áhh közben keresgettem, már itt bukik, hogy az enyém 5x114,3
-
gixxergabi
senior tag
Megane III-ra jó a laguna II 5x108 R17 felni, vagy eltér az ET szám?
-
opti06
aktív tag
Sziasztok!
Régi probléma clio ii 1.6 16V nincs alapjárat leesik lefullad stb.. alábbiak cserélve lettek:
Alapjárati motor
Hőgomba
Légnyomés mérő (MAP) szenzor
Fojtószelepház jeladóHiba jelenleg: Indítás után gázzal kell tartani fordulatot kb 15-20mp -ig amúgy lefullad.
Utána hajlamos leesni 500körülig fordulat, akár le is fulladni, ha meleg a motor akkor már ez a hiba nem jön elő.Alapjáratnál álló helyben szervó nagyon leveszi fordulatot akár le is fulladna, nem emeli meg a kocsi magától 750-ről nagyon finom kormány mozdulatra is leesik 500körülre viszont nem mindig, van amikor csak megmoccan a fordulat ahogy kell megemeli magától, viszont 10ből kb 7szer lefulladna ettől is.
Mi lehet még a hiba?
holtpont jeladók tisztítva. -
mycso
Topikgazda
válasz
kisgyerek85 #57831 üzenetére
Szerintem valeo a gyári. De az is 2-3× annyi, mint a depo vagy tyc.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
molnarpeter #57830 üzenetére
Hát igen, csak nem mindegy, hogy 11e vagy 45e /db a lámpa
, de biztos jobb, meg tartósabb is.
Gyárilag Hella-val voltak ezek az autók szerelve? Mert amikor lecseréltem, akkor láttam, hogy TYC lámpák voltak benne és olyat is rakok bele. 7 éves korától nálam van az autó.
Amikor én vettem, akkor nem volt raktárkészleten a DEPO márka, így maradt ez. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #57829 üzenetére
Ha jól értem, gyárilag projektoros, én csak külön a proji cseréjét mondom, ugyanúgy maradva halogén izzónál
Izzóból Megalightot én is ajánlom, fényszóró leginkább Hella, szerelőnk gyári helyett berakott TYC lámpával nem volt elégedett.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
molnarpeter #57827 üzenetére
Hát nem tudom... én szeretem ha olyan megoldással tudom helyrehozni a problémát amibe rendőr nem köthet bele. Pedig olyan szivesen kipróbálnék egy jófajta Led-es izzót az autóba, elméletileg cserélni se nagyon kellene
,csak ott van az, hogy 6000K színhőmérsékletű a halogén 3600-val szemben. Én ezért nem próbálom be.
Amúgy tényleg, ég és föld a különbség a régi és az új lámpa között, én nem tudom ebbe a projektoros lámpába mi tud elöregedni, hogy a tompított nem ad ki elég fényt.....de a lényeg, hogy én sok szenvedés után végre látok az úton.
Azért az nagy szó, hogy országúton 100-as tempónál amikor jönnek szembe akkor nem kell elvennem a gázról a lábam, mert látom, hogy mi van elöttem. Korábban iszonyú rossz volt ez. -
glx
csendes tag
válasz
rob210 #57818 üzenetére
Oké, köszönöm a segítséget. Akkor meg van a keddi program. Megnéztem a bal elsőt ma du. Ott egyforma vastag a két betét 3,8 mm-esek. De elhúzva a nyeregcsap harmonikákat van ott is takarítani való trutyi . Így azok is kapnak egy ápolást.
Valószínűleg a konyhából garázsba beszivárgó sonka illat vette el figyelmemet az ATE >>><<< ABE gyártó megnevezés beírásánálIfjú korom akkor nagy poénos szójátéka jut eszembe, a fenét csak fejembe: Nem mindegy Gizikére hajtasz vagy a gőzekére!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #57826 üzenetére
Alternatív megoldásként vannak xenon dokik, akik projektoros halogént is javítanak. Egy kérdést megér, olcsóbb nem sokkal lehet, de jobb szokott lenni a végeredmény
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Geri19831208 #57825 üzenetére
Ugyanígy voltam én is. Reflektorom nagyon frankó, tompított gyér sz*r. De a tompított projektoros csak, nálam HB3-as izzó megy bele, a fényszóró az H7-es izzó.
Ha mégis érdekelne, én innen vettem ilyet. -
mycso
Topikgazda
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
[Itt] jelen lévő szűrők / jel utáni betűk mit jelentenek? -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #57819 üzenetére
Én egy kicx és egy hertz et is nyugodt szívvel merek ajánlani.
Nekem az szól a kocsiban nem kis megelégedésemre.
Elöl is hátul is 16.5 cm mert én befaragtam hátra. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
pollak #57816 üzenetére
Mást kerestem, de én ebbe a 3-ba futottam bele. Fejegységgel együtt, főleg, ha az összekötő kábelek is megvannak, jóval ütősebb, mint a széria gyáriak. Szerintem. Legalábbis nekem a Cabasse rendszerre való váltás elég meggyőző lett, a széria hangkeltők után. A Focal pedig nagyon szépen szól, csak a hátsó 13cm-es kombinált kb. mint a fehér holló vagy még ritkább; újonnan meg aranyáron van, ezért nem az lett.
1.
2.
3. -
rob210
Topikgazda
Ki kell takarítani a csúszkát amiben a fékbetét mozog.
Le kell takarítani a nyereg csapokat!
Az etalon pedig a zimmermann, ATE!!! TRW.(az ABE lehet csak rosszul értelmezem amit írtál, de nem etalon, hanem ipari szenny.)
Nemrég egy srác jött nagy mosollyal az arcán nézd mit vettem fillérekért!
Amikor elmondtam neki, hogy ATE és ABE között jelentős a betű és minőség eltérés is, már nem volt olyan boldog. Nagyon oda kell figyelni mit vesz az ember, mert sok kis cég ráment erre az egybetűs eltérésre, és sokakat meg is tévesztenek vele. -
glx
csendes tag
válasz
eTrade #57801 üzenetére
A belső betét van ferdén lekopva és a talaj felöli vége a vékonyabb oly mértékben, hogy adott esetben a tartó acél lemez hozzá érhet a tárcsához. Hogy ez miét nem fordul elő minden fékezésnél, nem tudom.
De jobban körül kell itt néznem, mert pl. a külső betét (felni felől) alig van megkopva.
Erősítsetek meg: nem tud "úszni" szabadon a féknyereg és a belső betét dolgozott jobban? Bár a kocsi nem húzott, vizsgán padon sem volt eltérés. Igaz másfél éve.
Itt a Kovács autónál több gyártó betétje szerezhető be. TRW; Krottendorf; Lpr (ezzel nekünk olasz kocsijainknál nem volt gond); Mapco; az etalonok: Brembo; Abe; a Textar ahogy visszaolvastam felejtős?
Előfordult már, hogy minimális igazítás szükséges a betétlemezen, hogy ne legyen passzos a fészekben? -
pollak
újonc
válasz
LamerGyuri #57814 üzenetére
Köszi szépen!
Azt a bizonyos focalt el tudnád linkelni kérlek? Nem tudom biztosan jót találtam-e meg a jófogáson.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Geri19831208 #57808 üzenetére
Ha projektoros, akkor vegyél bele pl ilyet. A rendőr emiatt nem fog kirángatni a forgalomból, de műszakira ajánlatos visszarakni a semmire nem jó égőket.
Én ilyet raktam be, illetve hasonlót, a szembejővőket nem vakítja, hanem kapsz egy "nyugodt, de nagyon messzire világító fényt" és azt is elfelejted, hogy van az autóban reflektor. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
pollak #57791 üzenetére
Van egy szett gyári Cabasse fejegységhez való magas+mély hangszórópárom, ha kell.
Így néz ki.
Vagy Jófogáson láttam Renaultból bontott gyári Focal hangszórókat, az a legjobb minőség most gyáriban. -
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85 #57807 üzenetére
C oszlop tető találkozásánál nézd meg a szigetelő anyagot nincs-e kirepedezve.
-
eTrade
tag
válasz
GE/Tungsram Megalight Ultra +120% nekem bevállt.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Szia! En sokaig szenvedtem a lampammal, fel lett polirozva,nem segitett (legalabbis sokat nem) vettem bele osram night breaker izzokat,ez se segitett sokat. Vegul vettem uj lapmakat es lő vilagosság vegre latok az uton
szinten projektoros lampa. 12e/db aron vettem, ujak.
-
Geri19831208
csendes tag
Sziasztok
2000 évjáratú clioba milyen tompított izzót ajánlanátok?
Sajnos ami benne van elég gyöngécske, projektoros lámpa.
A foncsor és a lámpa búra jó állapotú.
Köszönöm a segítséget. -
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Clio ll. 2000-evjaratBal hatso ules alatt viz van, a csomagtartoba bal oldalt a karpit vizes es a potkereknel is viz van.
Hol keressem a beazast? -
mycso
Topikgazda
válasz
pollak #57791 üzenetére
Szia, muszály farigcsálni.
A gyári hangszóró 2 ponton van felfogatva, bár találni ilyet, de elég ritka.
Illetve a gyárinak nagyon kis mágnese van, olyat találni kizárt.
A hangszóró mögött van egy félkör műanyag takaróelem, azt ki kell majd vágnod.
Itt majd 2 probléma lehet:
- Ha neked is beázik az ajtód, mint szinte minden megane2-nek, akkor az új hangszóró is tud majd vizet kapni (a felső részére eszkábálni kell valami takaróelemet)
- A hatalmas mágnes sem jó, mert az meg beleérhet az oldalüvegbe, ha az le van húzva.Azért rengeteg hangszóró elfér, én azt javaslom, hogy szedd ki a gyárit, aztán méregess, hogy mi fér el. Fejből már nem emlékszem milyen méretű a hely.
Nekem ez volt bent [link], kis farigcsálás után szépen elfért.
Pl. Pioneernek van renault szettje, gondolom ez simán bemegy, bár ez már vadabb árkategória: [link]A mac-el amit én elértem, hogy hangosabban és tisztábban szólt, szép közép és magas hangok, a mélyek teljesen eltüntek.
-
dethroner
veterán
válasz
rob210 #57803 üzenetére
Én bárhogy erőltetem a szemem, nem látok különbséget sem évjárat, sem üzemanyagtípus, sem felépítmény, sem teljesítmény szerint a radiátorok között, tehát azt vontam le hogy bármilyen utálatos a francia kavarás, egyféle R19 radiátor van. Ezért bátorkodtam általánosságban kérdezni.
Tehát ezeket kerüljem? -
Robi81
tag
Sziasztok
Megane 2es 1.6 16v egy hete neha ojat csinal hogy ha inditani akarom csak teker ranyomok a gombbra megall megint ranyomok egybol indul. Tank tele. Nem mindig csinalja. Mi lehet a gond? -
rob210
Topikgazda
válasz
dethroner #57796 üzenetére
Van egy R19 ed nekem meg egy megane-om.
Kérlek mond meg milyen kerékcsapágyat vegyek.Nagyon szívesen segítek bárkinek, de és ez nem csak neked szól!.
Kérdezzetek úgy légyszíves ahogy az összefoglalóban le van írva.
Egyébként NRF, Valeo.
Vannak olcsó belépő márkák, én azokat kerülném, ha hosszú távra tervezel. -
eTrade
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest