Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
Ennek inkább örülj
Olcsóbban veszel fiatal jobban felszerelt autót.VW-s hype végett van ez az egész anno nyugatról azok jöttek be elsőnek és mindenki veri rá az e-péniszt. Plusz az autók szerelő 95%-a segg hülye a francia autókhoz( pedig kb minden német benne). A renault meg szerintem a 3 francia autógyártó közül a legjobb. Amúgy még az is vicces volt hogy anno passat/a4/golf -et nézegettem és árban az audi fölött volt a passat/golf ára min 2-300k-val közben (majd jól meg köveznek de akkor is igaz) az audi sokkal jobb anyaghasználattal van megáldva. Semmi bajom a VW-nel de nagyon túl van értékelve és ez a gazdáinak köszönhető+ a szerelőknek. Na mindegy itthon ez ilyen el kell fogadni, mondom ezt ódi tulajként.

-
rob210
Topikgazda
válasz
üzenetére
Mert amit a totalcaron nem istenítenek az csak szar lehet.
Én örülök neki, így sokkal olcsóbban tudok jó autót venni.
Mert a jó gazdás nehezen kiválasztható, de létező autók értéke is lent van mivel Francia.
Engem nem zavar a tekintély nélküliség.
A multkor is elkentem egy hülyegyerek golfos száját nagyon, a fos francia 1.6-al.
Holott ugye az enyém nagyobb kaszni mint a kis golfé.

-
rob210
Topikgazda
-
addikt
Miert megy ez a "sz.r franciazas" egyes embereknel? Kb. ezt hallgattam az olasznal is, de nekem nagyobb bajom soha nem volt vele. Volt 1-2 dolog ami az elozo tulaj hanyagsagabol adodott, de alapvetoen nem volt rossz kocsi. Itt a sz.r olaszozas foleg az elektronika miatt ment, renaultnal ez miert van? Vagy csak egy hulye magyar szokas, hogy ami nem nemet, az csak szar lehet? (Holott tudjuk mar reges reg nincs sehol az a nemet precizitas).
-
Ck.
addikt
Nos, lassan 2 hónap távlatából még mindig azt mondom, hogy nagyon jó vétel volt a kicsi Megane, megszerettem a kis kék leányzót.
Teszi a dolgát rendesen, csendben, hiba és probléma nélkül.Egy dolgot nem tudok hova tenni, a csillapíthatatlan erő - és nyomatékszomjamat 2.5 V6 után, ezt az egyet nem tudom hogyan kezeljem hosszabb távon.
-
törölt tag
Azért írtam, amit, mert pl olaszoknál hatalmas különbség volt az 1.9 D és az 1.9 TD között. A sima D nem bírta volna el a turbót. ilyesmire gondoltam....elvileg a nagyobb teljesítmény leadásához erősebb alkatrészek, azaz erősebb motor is kell, s ilyenre volt példa a múltban.
-
tresh
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem a blokk maga ugyan az
Ami más lehet az a dugó,hajtókar, veztengely. Ami más tuti az a leömlő+kipuff rendszer+cooler.
2xx Le nál igen nagy baromságnak tartom a kettőstömegűt. Mennyivel jobban venné a fordulatot egy könnyített fix lendkerékkel egy erősített kinyomó szerkezettel+ egy kevlárral. Tudom ezért én vagyok hülye de ez egy sport autónál ilyen teljesítmény mellé ez dukál és ez tartós lesz mint a bűn. Az más kérdés hogy a kuplung a komfortból veszít. -
törölt tag
-
addikt
Olvastam igen, teljesen jó a fogyasztás, szívó alfám többet bekajált, az is két literes volt.
Alkatrész árak sem vészesek, kb. fele annyi mint az előzőnél.
Szombat reggelre oda kéne érni, aztán ha minden zsír, haza is hozom.
Kettőstömegűtől és turbótól félek kicsit.Hazafelé lemérem a fogyit, aztán megírom.

-
tresh
veterán
Nem tudom szerintem feszesebb futó van alatta (vagy a szilentek keményebbek) legalábbis számomra ez lenne a normális. (felépítése tuti ugyan az) De azért 2x annyi paripát úton tartani ugyan olyan lágy futóval mint a normál szériánál én érdekesnek tartanám. De ha így van max dobd ki az 1.5 dci-t és mehet bele a 2liter tamás

-
mycso
Topikgazda
-
mycso
Topikgazda
válasz
üzenetére
Olvastad, amiket indexen írtak? Fogyi haladósan városban 9.5, pályán 7.5. Gonfolom akkor főúton 7alatt.
Nagyon hiba nincsen velük (mitsubishi turbó). A futóművet írták ami kényes, bár ez elég relatív. Elvileg ugyan az van alatta, mint az enyém alatt. Alkatrészárak nem vészesek, esetleg a fék ami drágább mint egy mezei 1.6-nál.
Már most egyébként biztos? Mikor mentek érte? -
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Nincs avval baj csak kicsit több odafigyelést igényel , viszont szívó kontra turbós ha teljesítmény/fogyasztást nézem én az utóbbit választanám. Fogyi kb ugyan ott lenne viszont menet dinamika igen csak a turbós javára billenne de az tény hogy a turbó az + hiba forrása.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FRENK1988
üzenetére
Na ez az a kérdés amit ne tegyél fel.
Mindig ezen megy minden autós topicban a vita.
Én nekem csak a benzin.Van előnye a dieselnek, de én nem szeretem.
2.0 benzin "egyszerű" javítható szerkezet cserébe iszogat.
1.9 DCI a befecskendező rendszerben ha elmegy valami akkor lesírod a discó belépődet, amúgy jó cucc megy mint a barom és a fogyasztása jóval szerényebb. De egy porlasztócsúcs csere, vagy nagynyomású csere elég durván büdzsé apasztó.De mindenki azt vesz amit akar és ami tetszik neki.
Én is gondolkoztam rajta, hogy 1.9 dti-t vegyek-e de aztán a kis távolságok miatt úgy döntöttem nem.
-
FRENK1988
veterán
A lagunában milyen az 1.8-as motor?
-
dhgm
tag
válasz
rob210
üzenetére
Nem tudom nem hiszem, remélem nincsenek, megelőzés céljából... A nagynyomású szopattyúnak viszont fura hangja van ha nem kap terhelést... A porlasztókat néhány hónapja résolajteszt alá vetettem. A Can clip teszthez hasonlót próbáltam produkálni a lábammal, a mennyiség bőven határérték alatt volt.
Néhány helyen olvastam, hogy csendesedik tőle a rendszer. Remélhetőleg nem árt neki.
-
dhgm
tag
-
Sly189
senior tag
válasz
üzenetére
Remélem sikerül eljutnom Krisztiánnal a vétel helyszínére.
Én is láttam már Megane-t
-
Hugo85
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
6pk-s (gondolom a klímásokon ilyen) de már beszereztem közben egy felújítottat, garival innen (különben sose lesz autó...).
Ékszíjtárcsa szerelhető így az átkerül a régiről, mivel fix darab így az maga csak nem kopott/törött/döglött.
Viszont két hátsó kerékcsapágyat gariba cserélték, mondta hogy már mindkettő kezdett lógni. Ez mindenképpen pozitívum.
#35761 Josi - igen ez is jött szembe, egyébként ez is felújított darab, kell is hozzá a cseredarab (ami jelenleg a kocsiban van a szervizben). Soroksárra majd később viszem vissza, kértek érte egy 5-ös betétdíjat, szerintem korrekt. Remélem beválik.
Még egy félelmem van, de addig meg sem osztom, amíg nincs rá alapom

-
Josi
senior tag
válasz
Hugo85
üzenetére
Próbáld meg náluk:
szervoszivattyúAz enyém is cicereg közben, így én is keresek megoldást.
-
Hugo85
aktív tag
Valaki akinek van megfelelő forrása tud nekem mondani egy gyári cikkszámot a szervoszivattyúra?
Clio II ph1 2000.08 1.4 16V K4J-712 motorkód (98 HP), hidraulikus szervó, 3 csavarral felfogatott szíjtárcsával. Klímás (ha ez számít).Eddig én kettőt tudtam előtúrni vagy 7700419117 vagy 7700419118. De lehet egyik sem

-
Hugo85
aktív tag
Hát igen, de honnan szerezzek olyan gépből valót, amiben biztosan kevés km volt, ha csak nem háznál bontott valami. Ráadásul ha törött (elől/felül van a szervószivattyú) jó eséllyel nem úszta meg.
Most nézegettem Garo Super-éknél van új is 35 ropiért, ami szerintem szintén felújított lehet, mert nem hiszem, hogy ennyiért van új.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
Hugo85
üzenetére
Na, a cincogás oka a szervószivattyú, üt/lóg.
Most 3 lehetőség van:
- bontott szervószivattyú (kockázatos, hogy milyen kb 10-30 ezer Ft.)
- felújított például innen ezzel van valakinek tapasztalata? Elvileg 3 hónap garancia van, ami mondjuk nem sok, de kijön ha eleve hibás.
- Új 123.000 Ft (nincs az az Isten)A szerelő azt mondja talán tud szerezni bontottat de 30-ért, a felújítottat nem ajánlja, mert nincs hozzá felújítószett így minden külön gyártanak le hozzá, az új biztos jó, de annyi pénzért...
Szóval a helyemben mit tennétek? Én hajlok a felújított felé...
-
tresh
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Giigz-nél is bevált 0-100-ra 2 mp javult a kocsi

Nem rossz cucc a xado de CR- rendszerű dieselbe nem tennék semmi ilyen adalékot.. max valami rendszer tisztítót pl liqui-moly
-
addikt
csak legyen tipi-topi állapotban.mycso: eladtam a GT-t már 1 hónapja és elvonási tüneteim vannak.
libakergetőt nem akarok, ezért elsődleges szempont volt, hogy legyen benne egy nagyobb motor, kb ugyanaz a felszereltség meglegyen mint az előzőbe, de legyen olcsóbb a fenntartása... na így jutottam el idáig. 
Ha megvettem, mindenképp megmutatom.
...és köszi, hogy rákérdeztél indexen, nézem én is hátha jön valami infó.
-
mycso
Topikgazda
válasz
üzenetére
Ne, bassz...most írt rám sly, hogy az egyik haverja akar venni egy 2004-es RS-t. Bár gondoltam rád, mert mondtad régebben, hogy keresgélsz.
Írtam neki is, hogy turbo-benzin renaultokat nem ismerem, de indexen feldobom a témát, ott jobban értenek hozzá. (ja és mindenképp szólnod kell, ha megvetted
) -
dhgm
tag
válasz
üzenetére
Gratulálok! Az egy állat...

-
addikt
Üdv emberek!

Ha minden jól megy és az autó is akar majd engem, a hétvégén tulajdonosa leszek egy Megane Sportnak. Mivel egy Alfából ülök át, nem sok tapasztalatom van ezen a téren. Mi az amire nagyon oda kell figyelni vásárláskor? Kacsaseggű, 2004-es 2.0T-ről lenne szó, 225le. Esetleg valakinek tapasztalata ezzel a motorral? Sajnos nem sok infót találok róla. -
törölt tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, 1.9 dti motor, porlasztó visszafolyó csatlakozót keres az egyik barátom.
Ha van valakinek, vagy tud beszerzési forrást, akkor légyszi jelezzétek.
Előre is köszi! -
dhgm
tag
http://www.origo.hu/auto/20150127-uj-fogyasztasi-rekord-magyarorszagon.html
Jah, aki nem tudná az abban a kocsiban egy Renault 1.5 dci dízelmotor...

-
Sly189
senior tag
RS Megane 265 LE új 8 milio Ft rönóéknál

Megane Grandtour Limited 5,25 mFTElgondolkoztam....
afaszénemkeresekénjobban........!!
-
Hugo85
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Clio II, de hátul dobbal, ABS nélkül (amire azt gondoltam mennyire jó dolog, hisz sokkal tartósabb, majd megvétel után nem sokkal dobokat kellett cserélni csilliárdokért).
Nem kúpos a csapágy így nem lehet beállítani csak simán be kell sajtolni és ennyi. Plusz az elején nem lógott csak most kezdte el. Lehet gyári hibás vagy kapott egy szerencsétlen ütést valamikor, nem tudom, most megnézik majd, remélem ha szar akkor gariba csere.Ha azt a qrva cincogást is megszüntetik, akkor még egy üveg pezsgőt is kapnak (kivéve ha lecserélnek mindent ami forog hozzá...) mert borzasztóan zavar és még ciki is.
Apropó, valaki nem tud Zugló környékén szélvédőjavítót? Van 2-3 kavicsfelverődésem és javítani kellene, plusz hátul két szál nem fűt (pont a közepén) az ablakfűtésből.
-
Hugo85
aktív tag
Na, a hétvégén belement 600 km a kocsiba. Természetesen Nyíregyházán tűnt fel, hogy a bal hátsó kerék (amiben csapágyat múlt júniusban cseréltek és azóta ment kb. 7000 km-t, Febi ment bele) kotyog.
Öröm volt óvatosan hazajönni, viszont így 110-es átlaggal azt hiszem fogyasztási rekordot döntöttem...
Ma visszavittem oda ahol anno cserélték, hogy nézzenek rá. Ha már ott van hátha megszüntetik benne a szörnyű cicergést, bár lehet ez megint zsebbenyúlós lesz.
Amúgy fura, megemeltem még Nyíregyen és szépen forog a kerék, nem morog, nem darál, nem fog be a fék, tengelyirányban nem lötyög, de ha megfogod alul-felül és billegteted akkor milimétereket kottyan és hangja is van. Ha csapágy akkor - remélem - gariba cserélik. -
rob210
Topikgazda
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Az már más ár kategória

-
tresh
veterán
Itt kuka az egész ha elrepedt a háza
Egy felújított garis generátor amit rendesen nulláról szétszedve összeraknak kiganéznak gyári alkatrészekkel az kb ott mozoghat amit ő írt. Nekem kuka volt a generátor m1 be és minden fel lett újítva benne ami él mozog így 40k viszont gyári 1 év garival.(#35717) FrankMonzano: most mondjam hogy én megmondtam ?
Abba a légzsák csak azért van ha csattansz akkor visszanyomja az eldeformált elemeket ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rover45
őstag
Öcsém Schladmingban, a kocsi Mandlingban és a Balcsinál

Motorszám alapján 3 különböző generátor jó hozzá, aminek a felfogatása sem ugyanaz
-
kokoaliga
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni gyújtótrafó ügyben.
Szeretném kicserélni a 4db trafót,hogy 1 típusú legyen a Meganomba.
Tudom,hogy a Beru lenne a legjobb de az kedvezménnyel is 36ezer lenne a 4 db.
Szánjak rá annyit mert az annyival jobb is illetve tartósabb mint a többi? -
Josi
senior tag
válasz
rover45
üzenetére
Azt tudni kell, hogy pl klímás kocsiba nagyobb teljesítményű generátor van.
Ha jól néztem, akkor abba 150A-s kell.
Legjobb lenne, venni egy bontottat, mindjárt elvinni felújíttatni, és úgy beszerelni.
Én M I-be vettem Boscht 10 ezerért, 12-ért felújították.
Ha valami gáz lenne, csak kiszedem a régit és be a jót.
-
tresh
veterán
Nálam a Clio mindent visz ha méregzsák kell. Ez a 2 literes szívó ami amúgy hivatalosan 163 le (franciák másképp számolják ezt picit) kegyetlenül megy. Nagyon jó feszes futó van alatta és lókakai súlyt cipel. Csak azt kell megszokni hogy visszafogd magad ha közlekedsz mert csúnya fogyikat lehet összehozni vele

(#35691) FrankMonzano: hát itt csak nem köveznek meg a honda rajongók de a civic az egy suzuki picit jobb külsővel, de ugyan olyan hulladék biztonsággal és puritán semmit mondó belsővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Házimozi belépő szinten
- Mesterséges intelligencia topik
- Tomato firmware
- iPhone topik
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- Tesla topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Olcsóbban veszel fiatal jobban felszerelt autót.

Teszi a dolgát rendesen, csendben, hiba és probléma nélkül.
2xx Le nál igen nagy baromságnak tartom a kettőstömegűt. Mennyivel jobban venné a fordulatot egy könnyített fix lendkerékkel egy erősített kinyomó szerkezettel+ egy kevlárral. Tudom ezért én vagyok hülye de ez egy sport autónál ilyen teljesítmény mellé ez dukál és ez tartós lesz mint a bűn. Az más kérdés hogy a kuplung a komfortból veszít.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pedig amúgy tényleg jó kis megbízható autó ettől függetlenül..
telirakta padlólappal és hazafelé egy kátyúban megtört lefelé a csomagtartó.