Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeterPH
senior tag
Ha a kézikönyvébe nem ítrák be, akkor ki kell venni, és az oldalán lévő kódok alapján generálható.
Androidra a google play store-ban találsz hozzá nem egy alkalmazást. -
Skizz
addikt
Hahó
Adott egy Laguna egykilenc décéi (évjáratot holnap tudok mondani, de 2005-2007 közötti), a gyári rádiója nagyon szeretne egy négyjegyű kódot. Honnan szerezzek neki?
üdv.
-
Ck.
addikt
Srácok, helyzetjelentés, továbbra is nagy a bódogság az új kis Megane-nal, bár az elindulást még mindig gyakorolni kell.

Jut eszembe.... Szeretném levenni a negatív sarut, de nem férek hozzá, mert útban van 3 másik kábel, ami szintén a negatívra megy és egyszerűen nem férek tőlük hozzá. Nem maradna más megoldás, minthogy először ezeket venném le, hogy aztán hozzáférjek a saruhoz. Kérdés, hogy mi lehet az a 3 dolog és okozhat-e vmi galibát, hogy "áram alatt" lévő autóról lehúzok pár dolgot. Sajnos más megoldás nem is volna az én korlátolt lehetőségeimmel, mert tényleg nincs hely egy 10-es kulcsnak és másnak se.
Megane II 1.6 16V vvt
Nagyon köszönöm

btw:
Kinyomoztam azt a kis kamerát végül, fény-és eső érzékelő egyben. -
petyametyo
aktív tag
válasz
sladka_pani
üzenetére

-
sladka_pani
senior tag
válasz
petyametyo
üzenetére
SEMMIRE!
Ezeket úgy kell totál kárra törni vagy elbontani, mert maguktól képtelen megdögleni, 5 év alatt 4ből csináltam egyet, majd mindet elbontottam. Legjobb autók. Rohadással nem kell törődni, sose fogsz alul kipottyanni belőle, mikor kilakatoltam utolsó porcikáig, akkor vettük észre, hogy olyan masszív többrétegű lemezeket alkalmaztak ezekbe még, hogy mire az átrohadt volna... hajjaj... szóval bátran. Azért az olajszivárgásra nézz rá a motortérbe, nem-e hengerfejes vagy ilyesmi. -
petyametyo
aktív tag
válasz
imyourfriend
üzenetére

Munkás autó lenne ,napi 60-70 km-re remélem még arra jó , 2 évet kéne ki húznia

-
rob210
Topikgazda
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ez se véletlen van lefóliázva.

-
imyourfriend
őstag
válasz
petyametyo
üzenetére
Nekünk volt a mostani megane előtt egy R19 1.4 benzines darab, az a hátsó kerék előtti küszöbnél kezdett el rohadni, ugyanilyen csapott hátulja volt annak is. Valamint rokonék r19 kombi kivitelű gépe is ugyanott kezdett el rohadni, de ha időben észreveszed/megcsináltatod akkor semmi gond vele, de mégiscsak költeni kell rá és jobb észrevenni az ilyent ahogy a kolléga is írja.
[link] Vannak itt azért elég szép példányok, bár véleményem szerint a kenyere javát megette már ez a darab is, mint az R19-esek java sajnos. 
-
rob210
Topikgazda
válasz
petyametyo
üzenetére
Rohadás.
-
petyametyo
aktív tag
Sziasztok !
Szeretnék venni egy Renault R19 1.9 szívódízelt csapot hátuljút. Mire kell erre az autónál megvételnél nagyon oda figyelni,típus hibák stb

-
zsizsef
senior tag
Korábban már említettem a zár csattogásomat. Megtisztítanám a zárakat, de a kárpitot nem bontanám. Féktisztítós, majd WD40-es befújás (csak óvatosan) a zárakba jó megoldás első lépésnek?

-
cellpeti
nagyúr
Az lehet, h az egyik tükrömnek nem megy a fűtése?
-
rob210
Topikgazda
válasz
üzenetére
Azért holnap ha jobb idő lesz megpróbálok fényképezővel is csinálni pár képet az jobb lesz igaz előtte képek nem lesznek.
De majd megnézem.
Ott a garázsban nagyon rosszak voltak a fényviszonyok, a videót még nem néztem meg az még lehet jó lesz.
De most megyek edzés van.
Este ha van értékelhető kép felteszem.
tresh:
A szombat jó lehet nekem is ha nem a randimra szervezed

-
Toobee
veterán
válasz
Hugo85
üzenetére
4 emberrel, csomagokkal gyengén muzsikál az 1.4, egyedül viszont nagyon fürge. Tegnap volt céges buli, úgyhogy Bp-ről az 1-esen mentem le, késésben voltam, alá is raktam az ujjam az üzemanyag szintjelzőnek, elkapta a gravitáció. 5 ezer körül elváltva elég haladós a kicsike.
-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Üdv!
Amiről beszéltünk is, hogy a képeken nem sok minden fog látszani az beigazolódott, köszönhető annak is, hogy alapból nincs rossz állapotban a fényezése az autódnak. Nem lett polírozva, csak egy gépi waxot kapott, ami a karcok egy részét feltöltötte és csillogóbbá teszi a lakkot és természetesen védelmet nyújt neki.
Múltheti munkám, kollégám autóján ami erősen mosókarcos volt, ez teljes kezelést kapott, polír + nano kemény viasz. [link] -
tresh
veterán
Kicsit más téma

Nincs e kedve a többségnek a hétvége felé összegyűlni dumálni, user autókat bámulni valahol így a hét vége környékén? Jó lenne a PH-s népet összekapni hogy ne csak virtuálisan folyón mindig az eszme csere
AMD-nek is felvetettem már a helyszín nekem mindegy igazából és ha lenne elég jelentkező akkor neki állnék riasztani mindenkit 
-
Hugo85
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Még mindig nagyon szép állapotban van ez a Megane, meg úgy általában is, szépek a ph2-k. Azt hogy Lion nagyon szépen dolgozik pedig én is tanúsíthatom, a lámpáim továbbra is nagyon szépek.
Mondjuk én biztos ötajtóst vagy kombit vennék - ha vennék - a pakolhatóság miatt, meg elég lenne nekem az 1.4 16V is

Amit nagyon elfogadnék az egy M II kombi 1,9 DCI-vel.
Rob, amit anno csináltál gumi réskitöltőt a váltótartó kutyacsontba az még bent van? Ér valamit, hosszabb távon is működik? Lehet én is megcsinálom, mert azért zavar, hogy ekkorákat bólógat a váltókar. Bár csak az istenverte cincogás után
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rob210
Topikgazda
Na urak ma este több képet is fogtok kapni előtte utánna állapotról.
A mostani koszos állapotáról nem kaptok képet de waxolás előttit utánit és ha a mester engedi közbeni kép is lesz
Legalább meglesz a reklám lionnak

-
smiti
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Nekem is ez a gyanús, bár ez pont olyan dolog amihez nem értek. Reménykedtem benne hogy nem ez lesz a baj.
Ma este beszéltem egy szerelővel ( sajnos csak telefonon sikerült ) szerda előtt nem tudja megnézni.
De ha az lesz a baj akkor tán nem is lesz kész az idén, mert állítólag már nem lesz hol felköszörültetni a hengerfejet!
Egyébként ha tényleg ez a baj akkor nagyon drága lesz a javítás?
(#34548) rob210 - Köszi!

Remélem neked lesz igazad és nincs olyan nagy baj.
-
Hugo85
aktív tag
Tegnapi meglepi: teszem át a téli kerekeket a kocsira - ha már felnin vannak minek vigyem gumishoz - leveszem a bal elsőt, erre kifordul mindkét torx csavar ami a féktárcsát kellene(!), hogy tartsa. Teljesen ki voltak tekeredve.
Gyakorlatilag ki is eshettek volna, de a kerék miatt nem tudtak.
Jó, persze, tudom, hogy a úgyis a kerékcsavarok tartják igazán a helyén a tárcsát, de akkor is szar volt ránézni. Mondjuk most már legalább van ötletem, hogy mi zöröghetett olyan búbánatosan. Tehetséges volt a féket cserélő szerelő
Visszatekertem őket, de csak ésszel - mivel ezeket ilyen 20-30 nm-re kell lehúzni. Amúgy ezekhez a csavarokhoz nem kellene menetrögzítőt használni?
-
rob210
Topikgazda
Hát ebből a képből ember legyen a talpán aki megmondja.
Elrepedt csőtől a bedöglött vízpumpáig minden lehet.
Részeletek?Bár élek a gyanúperrel, hogy a fém vízhűtő csöved ami kereszteb megy a motor előtt az korrodált el.
Ez típus hiba a renaultnál.
Vagy a szimering megy szét vagy az egész cső megadja magát.
Nem nagy ördöngősség a cseréje, nem is túl költséged, de szerelni azért kell.
-
rob210
Topikgazda
válasz
vallas
üzenetére
Adok egy jótanácsot.
Elöszőr mérje meg josi, hogy mekkora az ő féktárcsája, mert hátulra felmegy a 14es felni gond nélkül, de előre nem fog phII-es meganre felemenni.
Illetve felni függő, hogyekkora a belső anyagvastagság, de a 14" bután fog állni a megane on. a 15" után.
Én két féle 14"-ost próbáltam fel, aztán vettem négy lemezt a téli szettemnek is. -
Ck.
addikt
Urak, Megane 2 1.6 16V benzinnel hogy kell szépen elindulni?
Nem vagyok már kezdő sofőr, de ez a kuplung + elektromos gazpedal páros feladja a leckét rendesen. Nem tudok bologatas nélkül elindulni. Az utolsó pár centin ahogy felengedem a kuplungot mindig bebolint, nagyon nehéz megtalalni a megfelelő szinkront a gázzal és a kuplunggal, h smooth és észrevehetetlen legyen az elindulás. 10-oi 1x sikerül. Váltás már oké, ott semmit nem érezni menet közben, lehet szépen váltani, de nekem az indulás feladja a leckét. Sofőr barátom szinten csak mosolyogni tud a saját próbálkozásain. -
vallas
őstag
-
mycso
Topikgazda
válasz
Doki16
üzenetére
Igen az zúg nekem is, nekem valami olyasmit mondtak, hogy valami szonda vagy légtömegmérő cucc (illetve nyilván annak az elektromos része) és valami nagyonsok 10k lenne a cseréje. A szerelő azt mondta, hogy had zúgjon, nem kell vele foglalkozni, attól még működik normálisan.
-
FerNandor
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Sima MII ph1. Ezek euro 3-asok, elég olcsók Németországban.
Az rádió ott csak vmi jobb hangrendszer, cabasse asszem.
-
mycso
Topikgazda
Srácok a zajvédős első szélvédőnek mi értelme van, m2 esetén???
Számít valamit??
Nem az elméletre vagyok kíváncsi, mert azt tudom, hogy mi a lényege, csak értelme van-e?Ma megrendeltem a szélvédőt: Saint Gobain - 35K, a kínai 31,5k lett volna. A zajvédős egy jó 10-essel került volna többe, a hővédős, meg majd a duplája lett volna, mondjuk ez utóbbit nem is állt szándékomban venni.
-
Pecc
őstag
Megane I ph2 magnó beépítőkeret nincs valakinek véletlenül elfekvőben?
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
A Megane 1 Ph2 2001-esre vennék majd felnit, csak kéne a méret, hogy tudjam milyet nézzek rá. 14-15"-os kéne majd, ha jól tudom akkor 4x100-as kiosztású, de hátha ti tudtok segíteni ebben.
-
FerNandor
őstag
[link]
hmm -
kk831228
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Őő még annyi , hogy biztos kevesebbet is fog enni azon az úton...

-
imyourfriend
őstag
válasz
kk831228
üzenetére
Köszönöm, nem szoktam méregetni amúgy sem ilyesmit. Tankolok holnap reggel a Shell-nél mégegyszer aztán meglátom mit mutat, Rátót-Győr-Rátót útvonalon.
Persze gondolhatnám, hogy érzésre semmit sem fogok észrevenni abból hogy első körön drágább de nem biztos hogy jobb üzemanyagot tankolok, a stopper megmutatná, ahogy mondod.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kk831228
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Vagy ne is 0-100 ,hanem mondjuk 5 -ben 100 ról padló 120-ig így kevesebb a hiba lehetőség váltás stb...
Van itt egy fórumtárs aki jártas ilyen dolgokban, kérj tanácsot...

-
kk831228
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Persze hogy jobban megy, mivel látod a premium feliratot, meg drágább is , muszáj neki...
Nyugodtan tankold a legolcsóbbat...
Mérjél 0-100-at... Csak ne stopperral... 
-
-
Hugo85
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Írtam, hogy az 1-es pont ugyebár az volt tavaly májusban, hogy mindegyik szíjat, főtengely ékszíjtárcsát (sajnos teljesen KO volt), összes feszítőt/vezetőt, vízpumpát cserélték és az összes létező folyadékot, így azt kizárnám, marad a szervo/generátor/klíma trió.
Elvileg a 3. szerviz anno megforgatta és azt mondta, hogy talán mintha szorulna, csak nekem valami biztosabb válasz kellene mint a "talán mintha". A csavarhúzós verziót megpróbálom, meg megnézem szíj nélkül is, csak az a baj, hogy nem nagyon van lehetőségem itthon szerelni az utcán, meg a zuglói polgárok csúnyán néznek rám.

Illetve ilyen éktelen cincogás, nyünyörgés mellett nem biztos, hogy hallok bármit is (majd teszek fel videót, hogy nektek is részetek legyen az élményben).
Lehet Zoltán lesz a dologból csak az meg logisztikai kihívás, mert hogy jövök haza, meg utána majd ki a kocsiért
Még egy gondolat motoszkál a fejemben: mi van ha nem megfelelő szervoolajat öntöttek bele anno és azért van a gebasz. Bár állítólag elrontani sem lehet annyira szimpla való bele...
-
zsizsef
senior tag
Urak!
Gyorsba kellene segíteni, ha tudtok. Mit nézzek meg?
A motor leállítása után az ajtózárak elkezdenek csattogni. 4x-5x egymás után. Ugyanez a helyzet, ha bezárom vagy ha nyitom. Az irányjelzők rendben villanak.
Köszönöm! -
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85
üzenetére
Nem csak a szervó marad.
A szíjtárcsákat át kell nézni, mert azok is kopnak, nekem pl. a főtengej ékszíj tárcsám volt kikopva, cseréltem és a régi szíjjal is rögtön kusba lett, de azért cseréltem a szíjat is 2 hét múlva.Magyarán át kell nézni a dolgokat.
A szervóról vedd le a szíjat és forgasd meg rögtön kiderül szorul-e.
Egyébként meg, ha a szervó szorul azt meg fogod hallani a csavarhúzóval, mert csúnya morgó hangja lesz. -
gabx76
senior tag
Bár a többiek már válaszoltak, hozzátenném, hogy nyáron konkrétan tőle rendeltem.
Ideért egy héten belül, július óta van a gépben. Eredeti, nem lehet egy rossz szavam se rá. -
FRENK1988
veterán
Érdemes klimatisztitót venni? Ha igen akkor habot vagy gazt? Illetve hol kell befujni? Igazság szerint nekem arra kellene, hogy a legbefuvoba telepedett port kitakaritsam
-
mycso
Topikgazda
válasz
Hugo85
üzenetére
Én is a főtengely szíjtárcsára tippeltem volna, de írtad, hogy azt cseréltétek, így ötletem nincsen.
Az tud jókat csinálni, mert az is ilyen "kéttömegű sz@r" gumi-fém, bár az inkább zörögni tud, ha megadja magát.
Egyébként látom pesti vagy, keresd fel Maglódon Zoltánt, valószínűleg pik-pak megmondja, hogy mi okozza, csak az időpont egyeztetés nehézkes, mert rengeteg melója van.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mérjél 0-100-at... Csak ne stopperral...