Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• shina

tag

Nemrég elkezdett hibázni a több RAM-modulom, amit a memtest86 is alátámasztott. Kettő darab Corsair CMK64GX4M2E3200C16 2x32GB kitről van szó, 4 éve vettem őket. Mivel a RAM árak most eléggé lent vannak nem is sokat gondolkodtam, megragadtam a lehetőséget, és beújítottam ECC-s modulokat a helyettük.

Az már csak később jutott eszembe, hogy Corsair modulok hivatalosan élettartam garanciásak, és bár megjöttek az ECC-s moduljaim, azért bepróbálkoztam a gariztatással is próba szerencse alapon. A Corsair egy pár kör oda-vissza levelezés után úgy döntött kicseréli a kitjeim és felajánlottak két lehetőséget: kaphatok kettő ugyan olyan kitet mint ami most van vagy kérhetek helyette egy darab CMN128GX4M4Z3200C16 (4x32GB, RGB-s csoda) kitet.

Kérdésem a következő: mire cseréltessem a hibás modulokat, feltéve, hogy inkább most már megtartom az ECC-s modulokat, az új csere darabokat pedig eladnám a használt piacon (ezzel olcsósítva az ECC újítást)? Mi a kelendőbb mostanság, főleg hogy ezek DDR4-es modulok, miközben a DDR5 is hódít már?

Új hozzászólás Aktív témák