- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monyos
aktív tag
Sziasztok!
Másik topicban leírtam a problémát, aztán rájöttem, hogy itt talán előbb kapok választ:
[link]Röviden:
1 napig hibátlanul ment a gép, majd egy fagyást követően nem hajlandó elindulni, ha az A1 foglalatba memória modul van. -
djako91
csendes tag
sziasztok,
ha az alaplapomnál ezt írják:
Support for DDR3 2000(OC)/1333/1066 MHz memory modules
akkor ugye az 1866mhz-et kezeli ugye?
fura hogy az ki van hagyva.
illetve, ha 2000mhz-eset veszek bele, azt alapból tudni fogja, vagy kell valamit állítanom hozzá?köszi
-
kopygege
tag
Sziasztok!
Az alaplap típusa ASUS P8H61-M LX.
Van benne két 1333MHz-s 4 Gb-s modul. A BIOS-ban megnéztem, ott a target DRAM 1333MHZ volt, de a biztonság kedvéért manuálisan is beállítottam 1333-ra.
De amikor az AIDÁ-ban megnézem, ott a valódi órajel 667MHZ és csak az effektív 1333.Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
quailstorm
félisten
válasz
pixelshader #50390 üzenetére
32-bites Windows nem tud többet megcímezni ha 1 gigás a VGA,
-
pixelshader
tag
válasz
quailstorm #50389 üzenetére
A 4gb-ból csak 3,2-t lát?
-
quailstorm
félisten
válasz
pixelshader #50388 üzenetére
Tud kezelni. Adatlapos gépemnél 4GB van + 1GB-os kártya.
3,2GB RAM-ot lát és a teljes kártyát. -
pixelshader
tag
Helo! 32 bites windows tud kezelni 3gbram + 1gb videókártyát?
Köszi a választ!
Nem tudom melyik topicban kérdezzem meg, bocs ha rossz helyre írtam..
-
MeghaL0L
addikt
Sziasztok! Adott Dual Channel-be egy HyperX Fury DDR4 2133-as kit. Kérdésem az lenne, hogy ha az új lapom képes lesz kezelni, akkor van valami mód a biztonságos OC-ra? Mondjuk 2666-ra?
Üdv
-
KoPiati84
tag
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy egy 1866mhz ddr3 ramot felismer e egy 1600mhz-en működő alaplap 1600mhz-en vagy sem?
-
prannk
őstag
A 8 gigás 2rx8 a 4 gigás 1r es az nem gond?
-
prannk
őstag
Hali. Vettem eg használt ramot. Ki kell probalni utana utalni. Hogyan mivel mit kell nézni hogy rendesen müködik?
-
F34R
nagyúr
Ohhmyyy...
Most latom, hogy van masik topik es nem jo helyen kerdeztem, be megegyszer bocs. -
Nauda
tag
Köszi az infót
-
Nauda
tag
Sziasztok!
Összerkatm egy gépet. MSI B150M Mortar + CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 2133MHz CL13 KIT CMK16GX4M2A2133C13R
Alapbeállításokkal az Aida64 azt írja, hogy a CL-RCD-RP-RAS: 15-15-15-36
Nem CL13-asok ezek a memóriák? Vagy ahhoz be kell kapcsolni a bios-ban az xmp-t? Amúgy az xmp bekapcoslása esetén nagyobb esély van meghibásodásra, rövidebb élettartamra? vagy ilyesmitől nem kell tartani?Köszi
-
F34R
nagyúr
Hali
Sracok a G.Skill Aegis vagy Ripjaws a jobb valasztas egy Pentium G-s procihoz DDR4-ben?
-
Speed®
titán
válasz
csinibá #50370 üzenetére
Nem tud mit kezdeni az MCH a HD modulokkal..ne költs rá, nem fog menni.
default.
Minden gyártó összes modelljét senki nem teszteli le..QVLbe az kerül, amit leteszteltek és biztosan jó, de hasonlóan specifikáltakkal sem szokott gond lenni..kirívó esetek persze vannak, de az inkább az OCs körökben jellemző.core i7
Böngészője válogatja, miként kezeli a RAMot..Chrome már rég nem a legjobb ilyen téren..de ha van alatta vas (márpedig van), attól még jó/jobb sok téren. A hiba továbbra sem a felhasznált mennyiséggel lesz szerintem..lehet cache probléma sok kis file okán SSD oldalon is, ill. kérdés, hány szálon fut maga a böngésző, lehet a proci nem szereti ha elszaladnak a tabok..bár fura lenne. Jóval gyengébb vasam van és semmi ilyesmit nem tapasztalok. Fox alatt is belassult azonos szituban..? -
csinibá
tag
[Erre] senki? :-(
-
default.
őstag
Sziasztok!
ASRock Z97 Extreme 3 lapba szeretnék berakni HyperX Genesis KHX1600C9D3P1K2/8G kitet.
A hivatalos kompatibilitási listában nem szerepel a RAM. Érdemes mégis belerakni, letesztelni valahogy, vagy inkább nézzek másik RAM után?Köszönöm előre is!
-
Speed®
titán
válasz
core i7 #50363 üzenetére
Betöltöttem mindent, amit írtál, ~700MB..nem fut valami beragadt tab? Feladatkezelő/folyamatok részen látnod kéne, ha valami indokolatlan mennyiséget eszik. De most végülis nem ez a gondod, hanem a tempó..mit értesz belassulás alatt? Nem reszponzív a böngésző, lassan vált tabok között?
-
Speed®
titán
válasz
core i7 #50361 üzenetére
Kérdés, mi fut a chrome tabjain..oké, hogy 10 weboldal, de ha abból 6 flash meg html5/yt/stb., akkor indokolt lehet a ~2GB étvágy..ettől függetlenül lassulás emiatt nem kéne legyen, amíg van bőven szabad RAM/CPU kapacitás. De még1x, ha hibás lenne fizikailag a RAM. az nem így jelentkezne..
-
-
Speed®
titán
válasz
core i7 #50354 üzenetére
Majdnem annyit ér, mint az élményindex ;p (semmi értelme)
MemTest86/+, USB installer, 1 pass elég, 12GBon ~1.5 óra.Swapfile kérdésedre visszatérve: ennyi RAM mellett is kell,
állíts be 512-4096MBot és figyelgesd, nem fogja használni.
Viszont azokban az esetekben, mikor mégis kell, ott lesz. -
chege
aktív tag
válasz
core i7 #50352 üzenetére
Megoszlanak a vélemények a Windows alatt tesztelésről, inkább a pendrivera tett memtest86+ ajánlják
-
core i7
addikt
Sziasztok Ram-tesztelő programot mondanátok ami windows alól futtatható?
-
csinibá
tag
Sziasztok!
Adott egy P5N-E SLI alaplap.
Látom, hogy gyárilag max 4*2gb memóriát fogad be az alaplap.
Találtam 4*4GB ddr2 800-as ramot elérhető áron.Semmilyen formában nem kezeli le a nagyobb memóriát az alaplap? (BIOS frissítés mókolás stb)
Illetve az lenne a kérdésem, hogy fel sem ismeri a nagyobb memóriát, vagy csak 2GB-os ként kezeli?
Előre is köszönöm, a válaszoltok!
-
chege
aktív tag
Ez? Elírás lehet szerintetek?
-
pantsuboy
csendes tag
hello
mint egy hozzánemértő szeretném kérni hogy konyhanyelven miért jó ha magasabb Hz n fut a ram? most tervezem a gépet és én hülye úgy gondoltam magasabb Hz gyorsabb ram de sokan óva intettek ettől és visszazavartak ehhez
https://pcpartpicker.com/product/xhM323/kingston-memory-hx421c14fbk216
felesleges játék céllal a 2400 vagy 3200 es. Miben dominál a ram Hz ja, mi az ami miatt megéri magasabbat venni? Én a processzorhoz hasonlítottam először, nagyobb Hz nagyobb sebesség de lehet tévedek -
Pubszon
veterán
Szűkön még épp elég a 8GB, de a közelben kell a bővítés. Nálam normál használat mellett is 2 játék közben is átléptem a 10000MB-os RAM használatot, ez a BF1 volt 10800MB, és a GTA V 11800MB-al. Azért írtam, hogy normál használat mellett, mert ment 1-2 alapvető program közben, pl Total Commanden meg a Chrome.
Ha ezeket, meg minden nagyobb appot bezársz, akkor esetleg elég a 8GB, de szűkön. -
$R64
tag
Hi all!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy indokolt 16 gb ram vagy elég 8 gb? Játékra használom a gépem! Most állok űt ddr3ról ddr4re. Spórolás szempontjából érdekes ez a kérdés... sok tesztet megnéztem youtubon. Erősen játék függő, minimális amúgy a különbség. Vélemények? -
oszi0102
csendes tag
Sziasztok!
Az volna a kèrdèsem hogy ez a ram ( Kingston HyperX Fury memória, 8GB, DDR4, 2133MHz, Non-ECC, CL14) asztali gèpbe jó? a non-ecc miatt kèrdezem0
-
Speed®
titán
válasz
core i7 #50341 üzenetére
Ha nem irkálja folyamatosan kevés RAM miatt, nem kell félteni..mondjuk akkor is csak szélsőséges esetben és meghajtója válogatja, mennyire para a dolog. Anno nekem volt, hogy GTA5 indításonként 5+GBra hízott a swapfile, míg 8GB RAM volt a gépben, 16ra bővítve megszűnt..nyugodtabb volt a lelkem
-
core i7
addikt
Sziasztok lapozofájlra nagyon nagy szükség van vagy le 0-ázhatom? 12GB dedikált memória van jelnleg a gépemben
-
szepsy
senior tag
I7 6800K-hoz max 2400mhz-s ramot lehet pakolni vagy nagyobbat is?
Beállítani kell valamit?
Asus x99-AII lap. -
Speed®
titán
-
newc8229
tag
Sziasztok!
Van egy Asus alaplapom pontosabban egy Asus M4A785TD-V Evo típusú. Mivel már rég fejlesztettem és van benne 2 darab 1x2 GB os ram illetve 1x2 GB ram így úgy határoztam veszek bele egy 4 Gb os ramot. Mindegyik ramnak 1333 as az órajele. Az új ramot beletettem, de nem indul el a rendszer tőle. Próbáltam hogy csak ez az 1 darab modul van benne, de sajnos úgy sem sikerült elindítani. Esetleg lehet vhogy a BIOST frissíteni hogy jó legyen vagy csak egyszerűen nem kompatibilis az alaplappal a ram?! Válaszokat előre is köszönöm! A ram adatai: Kingston 1333 MHZ KVR13N9S8/4!!!
-
szepsy
senior tag
Hali.
Vásárlás előtt állok.
Kingston vs Corsair?
DDR4
Dual vs. Quad channel?(2x16gb vagy 4x8gb)
CL hanyas a jobb.
Mhz gondolom minél magasabb? -
Speed®
titán
válasz
Mika1227 #50321 üzenetére
Nincs ilyen kötöttség, alap SPDben minden RAM 1333MHz/CL9/1.5V JEDEC szabvány szerint, erre jönnek rá az XMP profilok, ha esetleg többet is tud. Az esetek többségében mennek szépen együtt különböző kitek is, ha alapfelépítésben stimmelnek (oldal/modul szám).
Jamesb2
Az IMC lesz a ludas valószínűled..de procit szedd ki, ellenőrizd, nincs-e dzsuva az érintkezőknél, a legtöbb esetben egy ilyen átmozgatás megoldja, ha nem maga a vezérlő unta meg a korrekt munkát. -
Jamesb2
aktív tag
Srácok!
Valamitől megszűnt működni a deszkám b1 és b2 memória foglalata.
a1+a2-ben megy, csak úgy nem dual.
Bios és Windows is érzékeli, csak utóbbi azt írja ki hogy nem használható.
Indulni csak a-s foglalatból indul, bármelyik memóriamodullal, végigpróbáltam mind a 20 darabot amit találtam.
Mind csak nem rossz...
Van dual 2x8 kit, quad 4x4, mind ugyanazt produkálja
Nem szoktam naponta nézegetni a memória mennyiségét, úgyhogy percre pontosan nem tudom mióta ilyen.Kb két hete volt bios frissítés, memória csere, új windows install, valószínű hogy innen tart. / még arra is gondoltam hogy a
windows is lehet /
Asrock 970 extreme 3
fx 6300
corsair, kingston ramokValami 5let?
-
Mika1227
őstag
Van most a gépemben Kingmax DDR3 1333 Mhz 2*4 GB memória. Ha bővítem akkor csak 1333Mhz-es mehet bele? Gondolom a márka mindegy?!
-
Snooker
senior tag
Sziasztok, van annak valamilyen speciális oka, hogy a DDR3-as Kingmax ram 10 hónap alatt közel 75%-ot drágult?
-
hussanas
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám, már a fejemet verem a falba szóval adott egy ASUS A88x-PLUS alaplap egy kingston kvr1333d3e9sk2/8g 2*4g kit memoriával, de amikor dual channelbe szeretném rakni (a2-b2) akkor csak 4gigát lát viszont a biosban pedig kiirja a 2 modult
meg egy pár furcsaság is van, hogy pl a biosban ilyenkor minden timing jo kivéve a harmadik.
Segítségeteket előre is köszönöm
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
MSI B150M mortar lapba kerülnek corsair vengeance modulok (2*8GB).
4 hely van. Számít valamit hogy az első kettőbe, vagy 1-3-ba dugom őket?
Köszi. -
nesh_019
senior tag
sziasztok ez hogy tudom megcsinálni?
2x4GB Corsair Vengeance 1866mhz CMZ8GX3M2A1866C9 van két slotban
a másik kettőben pedig:2x4GB Corsair Vengeance 1600mhz CMZ8GX3M1A1600C9
16GB 1600MHZ-en szeretném használni
De csak 12 GB ismer fel. a ramok 1600mhz re vannak belőve a biosban.
Dual Channel
Sikerült valahogy megcsinálnom, de 10p játék után újraindul és vissza tette 12 GB 1600MHz-re
GIGABYTE GA-970A-UD3P az alaplapom, elvileg tudnia kellene
-
nrk
tag
Sziasztok
Vettem a gépembe plusz 2x8Gb memóriát (HyperX 16GB Savage DDR4 3000MHz CL15 KIT HX430C15SB2K2/16) ugyan ilyen kit már egyszer van a gépemben, de az új kitből egy hibás lenne?
Nos az a problémám, hogy ha beteszem a ramot, akkor a gép nem hajlandó elindulni. Alaplapon a kis led is jelzi, hogy valami gubanc van (alaplap: ASUS MAXIMUS VIII HERO). Noh de, ha a két újat nem teszem be, ugye akkor megy a gép rendesen. Ha beteszem mellé a két újat, akkor nem indul el, még csak a biosig sem jutok el vele. Ha pl vegyítem, mármint 1 régi + 1 új (a hibás), akkor sem indul el, ha csak az az 1 hibás van az alaplapban akkor sem. Pl úgy, hogy a 2 régi ram + 1 új (a nem hibás) akkor működőképes, elindul. Ha az általam hibásnak vélt ramot beteszem negyediknek akkor már ugye nem indul megint csak. Próbáltam gépészkedni biosban (XMP), előtte ugye, mert ha bent van nem indul el.
Leírtak alapján, rammal lehet a probléma, vagy valamit félrenézek pár óra ram fölötti vakarózás után is?
Előre is köszönöm.
-
Csokishurka
őstag
válasz
hundai #50309 üzenetére
Még egy kérdés ahogy így kerestem hogy egyeznek e az adatok. (CL9 és 1,5 feszkó)
Belefutottam hozzászólásokba hogy nagyon jól húzható 1600mhz-re és hogy át kell állítani CL7-re stb stb.A kérdés ha meg lesz a 4x2gb ram, ugye azzal a pici eltéréssel amit fent írtam, érdemes variálni ezzel az időzítéssel hogy növeljem az órajelet?
Egyáltalán meg tudom e csinálni így hogy minimálisan de különböznek a memók?
(Nem nagyon vagyok járatos ilyen órajelhúzásban és tuningolásban) -
hundai
aktív tag
válasz
Csokishurka #50308 üzenetére
Ha az azonos memóriák lesznek dualban, akkor nem lehet gond
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
A gépemben jelenleg ilyen memóriák találhatóak:
2x 2GB kingston kvr1333d3s8n9/2g
Szeretném bővíteni még 2x2gb-al de nem találok pont ilyet.
A kérdés az ha veszek mellé mondjuk 2x2GB KVR1333D3N9K2 / 4G akkor az jó lesz vagy inkább ne tegyem mert valami galibát okozhatna?Előre is köszönöm a segítséget!
-
pingwin92
aktív tag
válasz
m4rk.89 #50306 üzenetére
Ezt a kérdést inkább a milyen RAM-ot vegyek topikban tedd fel. Az amúgy is jobban pörög.
-
m4rk.89
aktív tag
Tudnátok linkelni egy jó 2x4-es DDR3 RAM kit-et ASUS Z77-A alaplaphoz és 4.5GHz-en járó 2500k-hoz? Olyat szeretnék vásárolni amit felismer a lap XMP profillal.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
segítsetek lécci a következőkben::
Memóriát szeretnék bővíteni, a meglévők mellé.
Alaplap: ASRock B75 Pro3-M
proci: I5-2400
bentlévő memcsi:
2 x 4GB 1333mhz Kingmax FLFF65F-C8KF9 (két oldalas)vettem mellé ilyeneket
2 x 2GB Kingmax DDR3 1333MHz
Típus: FLFE85F-C8KL9 NAES ( 1 oldalas )tegnapi nap kálváriája :
(gép előélet: fiamé, sok-sok játékkal, eddig semmi gond nem volt)- betettem az uj ramokat, elsőre elindult, gép felismeri minden heppy
- kb 5 perc mulva magától ujraindult...... és ujra...és ujra...
- gép kikapcs... memcsik megcserél, vin 7 elején zászlóknál lefagy...
- kikapcs ujraindit, már bios ig sem jut el ujraindulgat....
- alaplap elem ki-be...ugyanaz...
- csak a két uj rammal bekapcs ugy okés- utolso probaként helyesen beletettem enyimeket ahogy voltak, es mellé az ujakat,
( ramok ugyanugy voltak mint elsőre, mikor 5 perc után ujraindulgatott )megint elem kivesz-visszarak...elindít és láss csodát.... 2 óra hajtépés után elindult.....
sok időm nem maradt probálgatni, de 20 percet ment és nem volt gondnem tudom mi lehett talán megszerették egymást...
szerintetek, mi lehetett a gebasz ? és miért lett jó ?
Elöre is köszi a segítséget, és bocsi ha hosszú voltam.... -
m4rk.89
aktív tag
válasz
m4rk.89 #50302 üzenetére
előző kérdéshez még: 8GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black Series CL10 (HX318C10FB/8) ebből a ramból van 1 darab a gépben, viszont XMP profilt nem ismeri fel, plusz szerintem nem ehhez a generációhoz készült. Vegyek még 1 ilyet vagy érdemesebb egy Z77-hez való 2x4-es kit-et venni?
-
m4rk.89
aktív tag
ASUS Z77-A alaplahoz tudnátok ajánlani egy jó minőségű gyors RAM-ot 2x4-es KIT-ben? (LGA1155, 2500k @ 4500MHz)
-
lm83
őstag
Nem néztem az árakat egy ideje, csak még emlékeztem a cikkre, hogy telefonok miatt hiány lehet a modulokból...
Hát csak sikerült nekik gy karácsonyra megduplázni a nyári árakat...
Hát gratulálok nekik
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Magisk
- Okos Otthon / Smart Home
- Csendben mutatkozott be a Galaxy Tab S10 Lite
- Horgász topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest