- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
válasz
Dr.FantastiK #46597 üzenetére
Hát próbálok egy kört a gyártónál
-
-
bunygyi
tag
válasz
Blue Thunder #46586 üzenetére
Szia!
Meg szeretném kérdezni VII hero alaplaphoz rendeltem:
G.Skill - F3-2666C11D-16GTXD - TridentX TXD ramokat.
Ezek kompatibilisek?
Vagy ez már nem szokott probléma lenni! -
Blue Thunder
senior tag
válasz
Fecus11 #46590 üzenetére
Szia!
"Jelenleg 4gb ddr2 es van benne de csak 3.71et észlel". Persze hogy annyit észlel hiszen a 4 giga az össz memóriát nézi és ebbe nem csak RAM tartozik bele hanem az összes többi ami memóriával rendelkezik mint például a videókártya.(bár azt nem írtad hogy van e benne). Netezésre meg bőven elég a 4 giga a másik ha bővíteni is akarsz akkor ugyanolyan modult kell beleraknod mint a mostani, más különben stabilitási gondok jelentkezhetnek.
zeusz55
Neked is ugyanazt tudom ajánlani mint kollégának hogy ha párosítani akarsz avagy növelni, csak is kizárólag ugyanolyan ramot érdemes belevenni, máskülönben lehetnek gondok.Úgy viszont ha veszel mellé egy ugyanolyan tesót akkor már jó lesz és tudod érdemlegesen használni a Dual Channel-t
-
MK VII
veterán
válasz
04ahgy #46589 üzenetére
Igen az lesz. 2133mhz-en tudtam stabilizálni 10-11-10-25-ös időzítésekkel 1,62V mellett.
Majd még finomhangolom meg még foglalkozok vele és ahogy mondod 2133mhz lesz az amin fogom tudni használni. Köszönöm még 1x a segítséged.(#46592) zeusz55
Nézd meg azokban a játékokban amikkel játszol, hogy elfogy-e a 4gb ram, ha nem akkor én nem kínoznám a processzort a különféle ramokkal. Netezéshez és filmezéshez tök felesleges a plusz 2gb ram.
Amint látom a cuccaidat olyan túl nagy hardverigényes játékokkal nem is nagyon tudsz játszani.
Én személy szerint nem tennék 4gb-os mellé egy tök másik 2gb-os ramot.820-ad megvan még? Működik szépen? Akadozik még a videó lejátszás?
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Gepembe 4gb ddr3 melle szeretnek + 2gb ddr3at. W7 inkabb net film neha jatek... konfig adatlapon.... szerintetek van ertelme igy parositani vagy nem eri meg ?
-
Fecus11
tag
Sziasztok.Fujitsu Siemens Esprimo P5925 Core 2 Duo E8400 3.0GHz 2GB 500GB DVD±RW szerintetek érdemes ezt a gépet még rammal bőviteni?Jelenleg 4gb ddr2 es van benne de csak 3.71et észlel,pedig Win7 64bit-es oprendszer van rajta.Szerintetek gyorsabb leszz mondjuk 5 vagy 6 gb rammal?Csak netezésre használom nem játékra.
-
MK VII
veterán
válasz
04ahgy #46587 üzenetére
Na..
Nem szórakozok vele tovább. A délutánom ráment és ott tartok, hogy sehol
2200mhz-en találtam egy beállítást ami stabilnak tűnt, de nem írtam fel és elfelejtettem. Azokat a beállításokat kerestem vagy 1 órát,de nem sikerült megint ugyan úgy belőnöm.
2400-on tényleg el sem indul. Késleltetést auto-n hagytam és elmentem egész 2,000V-ig, de még úgy sem indult be a gép.
2200mhz-en is olyan ,ha állítok az időzítéseken pl: 10-11-11-30, 1,76-1,78V kell neki, hogy egyáltalán beröffenjen a gép....
Illetve amit említettél tRFC amit a cpu-z 179-nek ír az a Bios-ban 130.
2200mhz CL-10-11-10-27-es időzítéseken elindul viszont ott is már 1,82-1,84V kell neki, de nem stabil.Mára ennyi. Majd, ha lesz még hozzá lélekjelenlétem valamelyik nap akkor kínzom egy picit.
Így elsőre úgy látom, hogy sokkal többet kell megtudjak erről az egész dologról, mert amiket írtál feszültségek meg időzítések nálam sehogy sem működnek. Tudom az egyéni jó beállításokat meg kell találni, de egyenlőre nekem még picit magas, hogy kb akármit állítok sehogy sem jó.
Majd még jelentkezem,mert nem hagy nyugodni.
Köszönöm a segítséget! -
04ahgy
nagyúr
válasz
MK VII #46585 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz, szerintem sem rossz. A CL talán 10-en jó lesz, kicsi az esélye. tRCD, tRP talán 10-11-ig csökkenthető, az utóbbira van nagyobb esély. A tRAS az valószínűleg megy még lejjebb, akár 27-ig is. Valahogy így: CL10-11-10-27. A tRFC 150 alá is szorítható, értelemszerűen ott mehetsz többesével is, és a CR is lehet, hogy viszi az egy T értéket. De mint mondottam, gyorsulást nem fogsz érezni.
Ahol indul, ott még nem biztos, hogy stabil is! Hosszú hetekbe telik az alapos kitesztelése.
2400-on is elindul az 1,75V-tal, CL13-15-13-39-2T időzítéssel, 240 tRFC-vel.
HGyu
-
MK VII
veterán
-
MK VII
veterán
Üdv.
Eddig még annyira nem merültem bele a memória tuningba viszont most a végére szeretnék járni, hogy mit bír a memóriám. Szeretném megtalálni a legkedvezőbb magas mhz-alacsony időzítés arányt.A gépem adatai a cuccaimnál található.
A memóriám pontosan ilyen.Próbáltam 2133hz-et viszi még (ki tudja lehet többet is) viszont az időzítések állításához nem értek és, ha auto-n hagyom a BIOS-ban akkor elég magas késleltetési értéket kapok amivel kb nem vagyok előrébb az 1600mhz cl9-hez képest sebességben.
Szóval ehhez kérnék segítséget,ha jó helyre írtam egyáltalán.
Előre is köszönöm. -
04ahgy
nagyúr
Igazad van, benéztem. A legtöbb AsRock alaplapnál van DOS-os, Instant Flash-es és Windowsos frissítő. Itt, mivel Sandy-ről Ivy támogató BIOS-ra frissít, csak wines. Rendszergazdaként kell valóban indítani, és ne lepődj meg, ha a frissítés alatt megáll az egérkurzor, attól még dolgozik.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
A memóriád 4*4GB kiépítésű, így páronként tesztelheted az első körben, a négy modulból valószínűleg csak egy lesz hibás. Amelyik pár hibázik, ott pedig majd modulonként kell kiszűrnöd, melyik a bűnös.
Azért javasoltam ezt a programot (Memtest86+ 5.01), mert nyílt forráskódú és ingyenes, ezek a PassMark Memtestre nem mondhatók el.
Az alaplapodon a BIOS a legfrissebb?
HGyu
-
FRENK1988
veterán
válasz
Dr.FantastiK #46573 üzenetére
5-6 éves már a cucc így gondolom ahol vettem már nincs semmi keresnivalom. Azért gondoltam hogy megprobalom a gyártónál garanciaztatni. Feltéve ha nincs itthoni megoldás
-
FRENK1988
veterán
Sziasztok
Corsair DDR2 ram garanciáztatásában tudna-e nekem segíteni valaki? -
04ahgy
nagyúr
Mivel 16GB-os DDR3 modul desktopba nincs, így vedd ki az összes modult, és egy legyen benn, úgy futtasd ezt a memtesztet: Memtest86+ 5.01, és akkor még warezolnod sem kell a fizetős PassMark memteszttel.
(#46569) xxxxxxxxx: Load XMP Profile1 beállítással próbáld belőni, ne manuálisan.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46567 üzenetére
Igen, ezek miatt melegebb. Ha így stabil, majd apránként kikísérletezed, meddig csökkenthetők vissza.
HGyu
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! Nem régibe raktam össze 1150es konfigomat. 775-ről nagy lépés volt. Most először eltérően az olcsóbb KingMax rammok helyet márkásabb, hűtőbordával szerelt Kingston® HyperX® Beast eseket vettem. Valahol olvastam hogy a procik 1600Mhz ig kezelnek. Am érdekes számomra hogy 2400Mhz es beállítást nem tudtam elérni igaz 1Xi próbára pedig a ramon lévő időzítéseket lőttem be manuálisan.
Hogy kellene belőnöm a rammokat tehát ha 1600ra állítom akkor azon a lehető legalacsonyabb időzítéssekkel jól értem? -
jcvd
tag
Sziasztok!
Mostanában sokat hibázik a gépem, szokott lenni kék halál is, így toltam egy memtestet és döbbenetes eredményt kaptam, bár csak 4 órát ment és 36%-on állt a teszt, így is 185 hiba volt.
Kérlek tanácsoljatok valamit, hogy hogyan tovább, hogy tudom kideríteni, hogy melyik komponens lehet a hibás?
-
Blue Thunder
senior tag
Kiváncsiságból csináltam memtesztet és minden rendben ment, viszont ezek beállítások után ismét csináltam linx tesztet és most átlagosan 5-6°C-kal melegebb ez befolyásolja a beállítások?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46564 üzenetére
De itt a PH!-n kijelölöd, és beilleszted ugyanazt a link gombbal. Nem megterhelő.
Egy-két hét teszt is lesz, mire kiderül, stabil-e, majd számolj be.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46562 üzenetére
A harmadik képen, CPU Cache Voltage 1,225V, CPU System Agent Voltage Offset 0,15V, CPU Analog I/O Voltage Offset 0,1V, CPU Digital I/O Voltage Offset 0,1V.
Máshoz nem kell nyúlni.
Megj.: Az UEFI-n belül hotkey-jel tudsz pendrive-ra screenshotot menteni, és akkor normálisan is nézne ki.
Megj.: Legközelebb kattinthatóan linkelj, ellenben én biztos nem nyitogatom meg egyesével a szöveget. Lehet, hogy más úgy is segít.HGyu
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
04ahgy #46561 üzenetére
http://www.kephost.com/images/2015/05/24/WP_20150524_16_29_36_Pro1.jpg
http://www.kephost.com/images/2015/05/24/WP_20150524_16_30_23_Pro1.jpg
http://www.kephost.com/images/2015/05/24/WP_20150524_16_30_48_Pro1.jpg
http://www.kephost.com/images/2015/05/24/WP_20150524_16_31_25_Pro1.jpg
http://www.kephost.com/images/2015/05/24/WP_20150524_16_32_12_Pro1.jpg
http://www.kephost.com/images/2015/05/24/WP_20150524_16_33_01_Pro1.jpg
http://www.kephost.com/images/2015/05/24/WP_20150524_16_33_34_Pro1.jpg
http://www.kephost.com/images/2015/05/24/WP_20150524_16_34_29_Pro1.jpg
http://www.kephost.com/images/2015/05/24/WP_20150524_16_36_11_Pro1.jpg -
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46558 üzenetére
System Agent van? Digital IO és analog IO van? Ezeket és a már megtalált Cache Voltage-et kell akkor finoman (+0,05V egyszerre) emelni.
Ha teszel fel screenshotot a BIOS-ról, az is segíthet.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
torreador22 #46559 üzenetére
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
04ahgy #46556 üzenetére
Igen épp akartam mondani most egy restart után hogy egyik sincs amit írtál viszont a chache voltage olyan van.
No meg találtam olyat is hogy VTTDDR voltage ami auto-n van most épp (0.825 volt) "Configure the termination voltage for DRAM...
VCCsa nincs se RING-et nem találtamAnnyit még finomítottam ugyanúgy mint az utsó konfigomnál hogy a CPU-nál Long durationt 95-re a Short-ot pedig 180-ra állítottam auto-ról, illetve a speedstep technology-t disable-ra (papíron ez megvan még a korábbi 3770K+Asrock z77 ex4-től, ott stabil volt így)
-
04ahgy
nagyúr
válasz
torreador22 #46553 üzenetére
A modern windowsok esetén ez értelmetlen kérdés. Amit alápakolsz, igyekszik feltölteni, magától a háttérben. Célja, hogy amikor szerinte esélyes, hogy használni fogod az alkalmazást, már a RAM-ban legyen jó része, és pikk-pakk előugorjon. Ezt a háttérben figyeléssel. munkálkodással, statisztikagyűjtéssel teszi.
Amúgy 1GB-on is szépen települ, sőt, HDD-re telepített win7 már indult el nálam egy ősrégi Celeron430 + 256MB 533Mhz DDR2-t tartalmazó gépen. A HDD-t akartam tesztelni, de nem a tesztrendszer bootolt be pendrive-ról, hanem a rá telepített win7 a HDD-ről. pár órával később néztem rá, és vígan elvolt a Win7 Desktop.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46554 üzenetére
VCCSA, vRING (ASUS-nál szerintem cache voltage, vagy hasonló néven szerepel) kaphat először 0,05V emelést a most beállítotthoz képest. Ha nem elég, még egy kicsi mehet finoman. 1,2V-ig mehetsz el a VCCSA-val, és 1,25V-ig a vRING-gel, ha jobb léghűtésed van. A digital és az analog I/O voltage is kaphat kis emelést, finoman...
HGyu
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
04ahgy #46550 üzenetére
Nem hinném hogy a memóval lenne gond hiszen idáig is tette szépen a dolgát az előző konfigban is ami szintén erős volt! Azért futtatok egy memtesztet persze...de valami hasonlóra gondoltam mint amit írtatok is hogy emelni kell a feszt csak abban nem voltam biztos hogy melyik feszt mert idáig asrock lapomban (1155) csak belőttem xmp-re és ment egyetlen lefagyás nélkül viszont itt a Hero-nál már nagyon sok plusz beállítás van. Én őszintén a memória feszére gondoltam hogy emelni kel de így hogy megadtátok a választ azt fogom emelni....az kérdés hogy kb mennyivel emeljem?
Ui. a hardverek frissítésére mindig odafigyelek abból mindig a legújabb van
-
torreador22
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy üres járatban mennyi ramot eszik a win 7 64bit?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Varázsló2246 #46551 üzenetére
Valószínűleg 512MB-os, 333MHz vagy 400MHz, CL3.
HGyu
-
Varázsló2246
újonc
Sziasztok! Most került hozzám rengeteg egyforma DDR1-es Ram. De nem tudok róluk semmit.
Mindegyik egyoldalas és Samsung csipek vannak rajtuk, Ramonként 8 darab. Ez a felirat a csipeken:
Samsung
K4H510838D-TCCC.
Ha valaki segíteni tudna nagyon meg köszönném. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #46547 üzenetére
Van amiben valóban nagyon sokat számít, mint azt helyesen észre is vetted, leginkább benchmarkokban, amik direkt a RAM sávszélességre vannak optimalizálva. Van amiben meg egész pontosan nullát. 3DMark Vantage-et épp Single Channellel futtattunk sokat, mert a CPU órajel stabilabb, és nem számít neki a több csatorna.
(#46548) Blue Thunder: Gondolom az adatlapodon levő konfig. Lévén több modulos a memória, akkor minden modult vegyél ki, csak egyet hagyj benn, és teszteld Memtest86+ 5.01 memteszttel. Előbb Load BIOS Defaults után legalább egy éjszakát, majd XMP-vel is legalább egy éjszakát. Ha nem hibázik, jöhet a következő modul. Ha mind kész, akkor egyszerre két modullal ugyanez. Ha úgy is jó, akkor mehet a Memtest86+ 5.01 négy modullal. Még a tesztek előtt, alapórajelen frissíts BIOS-t a legfrissebbre (viszonylag friss a legutolsó: [link])!
Fontos tudni, hogy a CPU-d 1600Mhz RAM órajelet támogat hivatalosan, amit felette kapsz, az csak ajándék. Fontos tudni, hogy minál magasabb az órajel és minél több a modul, annál inkább megterheled a memóriavezérlőt is, ami a CPU-ban van. Lehet, hogy plusz VCCSA, plusz RING fesszel stabilizálhatod a 4 modul magasfrekvenciájú üzemét. (Ahogy a kolléga írta előttem az imént, procifeszt kel lemelni, ezek is a proci feszei, de nem a magfeszültség! Ezek a memóriavezérlőhöz, uncore-hoz tartoznak.)
HGyu
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Blue Thunder #46548 üzenetére
peldaul az hogy kellene emeljel a Proci feszultsegen is, egy hanygyanyit, mert AZ XMP belovese ezt nem csinalja meg .
-
Blue Thunder
senior tag
Üdv!
Lenne egy gondom amit megosztanék veletek és választ szeretnék rá (nekem is van tippem csak kíváncsi lennék ugyanazt kapom e)
Adott a konfigom adatlapomon, szóval a gond az hogy xmp profilt használva 2400-on futtatom a ramokat, volt hogy 2133-on illetve 1866-on, de valami miatt sűrűn kidob memory dmp hibával. De van hogy egy nap maxcsak egyszer dob ki. Szóval szívesen fogadnám az érveket mi lehet a gond -
Dr.FantastiK
őstag
ahogy latom nagyon sokat szamit az hogy 1, 2, 3, vagy 4 csatorna-ba dolgoznak a Ram-ok.
single channell AIDA64 PhotoWorxx 8079 ,, triple channel 21986 .............
,,, ja 1866 MHZ-en. DDR3.
-
jblgti38
tag
válasz
04ahgy #46542 üzenetére
Mivel eleve vissza olvastam láttam, hogy azt írtad, hogy az spdnél akkor is keveset fog írni ha 2400-ra tuningoljuk a ramot, így azt hittem nem fontos szóval így nem néztem utána ami így utólag nyilvánvaló hülyeségnek hangzik. Illetve az előttem hozzászólóknak ugyan olyan ramjuk volt mind és mindegyikre ugyan azt a MHz-t írta nekik a program minden egyes ramra, ezért bátorkodtam írni .Cpuz spd fülénél írja a kingmaxra hogy 1600as fut, a corsair pedig 1333.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
B4ndiBuild3r #46543 üzenetére
Nem okoz kárt, csak nem ad képet. Ha megy, a tesztelésre a Memtest86+ 5.01-et javaslom egy teljes éjjelen át, bootos USB telepítője van! Ha az hibamentes, akkor prime95 blend, szintén egy éjszaka hosszan.
Az újabbat tartsd meg, ha nem megy, nagyobb eséllyel szerzel mellé egyezőt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
B4ndiBuild3r #46540 üzenetére
Nem biztos, hogy fognak együtt menni, nagyon eltérnek.
(#46541) jblgti38: Visszaolvastál kemény 5-6 hozzászólást? Miért használod az AIDA64-et, ha nem tudod, mi az az SPD, illetve ha túl bonyolult a program, és nem tudod értelmezni az általa kiírtakat? A RAM-od 1600-on megy. Javaslom a CPU-Z SPD fület megnyitásra, és szépen a RAM slotokat végignézésre. Láss csodát, mik vannak ott, hűha!
Tehát az SPD az bele van programozva a RAM-ba. Annyira, amennyire a gyár úgy gondolta. Azt kiolvasni tudod és alkalmazni. Nem jelenti azt, hogy a RAM-od konstans annyin megy.
HGyu
-
jblgti38
tag
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek !
Nem igazán értek a ramokhoz.
Nem tudom, hogy most igazából hány Mhzn fut a ramom.
Alapvetően volt egy 4Gb-os Corsair Vengeance CMZ4GX3M1A1600C9 ramom, amihez most próbából betettem egy 4Gb-os Kingmax FLGF65F-D8KJB ramot. Elvileg megy dual channelben(legalábbis cpu-z és aida64 ezt írja). A biosban auto beállításoknál a ramokat 1333mhz állítja, ezért én maunálisan át is raktam 1600ra. Ha belépek a biosba most már ott azt írja, hogy mind2 1600mhz-es.Az aida64 viszont azt írja, hogy a corsair ramom viszont csak 1333mhz-es. Akkor most, hogy van?
Gondolom probléma lehet, hogy két külön márka, az egyik cl9 a másik cl10.
De most mégis akkor együtt működnek nem? Olyan nem lehet, hogy 2 ram két külön Mhzen fusson nem?
Ha valóban nem jó így, mert a corsair ramom tényleg 1333mhzn fut, akkor próbáljam meg átrakni cl10be?
Vagy mit tegyek? Kérlek segítsetek
A válaszokat előre is köszönöm!ui.: a kingmaxot elvileg betudom cserélni egy Kingston HyperX XMP savage ramra ami elvileg cl9-es.
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz
B4ndiBuild3r #46539 üzenetére
Version Vendor IC Size
2.1X Elpida 256Mx8
5.2X Hynix 512Mx8 -
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Van egy Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 2x4GB 1600Mhz-es ram kitem és vettem hozzá még egyet, mert videóvágáshoz jól jönne, de a korábban vásárolt verzió száma 2.12-es, az újon 5.21 szerepel. Most ilyenkor mivan?
A gépemet teljesen újítom, még várok a tápegység, videókártyára így nem is tudnám azonnal tesztelni, ma bontottam ki. Működni fog? Amúgy teljesen ugyanazon a néven ment a memória, csak kibontáskor figyeltem fel erre... -
Rison77
senior tag
Sziasztok van 4x2 Gb Geil Value 1333Mhz cl7-es ramom. Mellé egy i5-750-es proci ami most 3,5Ghz-re van húzva így a ramok órajele kijön 1333Mhz-re. Viszont ha a procit 4 Ghz-en akarom járatni akkor a ramokat is fel kell húznom 1600 Mhz-re. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire viselnék el a ramok az emelést?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
eventus #46531 üzenetére
Szerintem csak valamit benézel.
1 - legfrissebb BIOS-t kéretik felrakni, szépen win alól az ASUS oldalán biztosított updaterrel.
2 - Load Optimized Defaults.
3 - AI Overclock Tuner ---> XMP.Semmi mást ne állíts, mentsd el, majd egy képet kérünk a BIOS-ról, egyet meg a CPU-Z Memory fülről.
HGyu
-
eventus
veterán
Sziasztok,
Corsair Vengeance 1600 CL9 8GB Kit kerult a gepembe, azonban a bios csak 1333 mhz-kent latja. Auto/ manualis 1600 erteken is 1333 maradt, xmp profil valasztasa utan sem valtozott a helyzet. Otlet? Koszonom!
-
matyi19
őstag
válasz
04ahgy #46529 üzenetére
Igen ezzel tisztában vagyok, csak ez túlzás, most is 80% fölött van... És nagyon érződik, ha megnyitom a böngészőt, vagy egy filmet indítok el.
Gondoltam, sikerül kicsit helyre hozni, de ezek szerint a win csere a megoldás.
Minim egy hónapig marad ez, nincs időm windows-t cserélni. -
matyi19
őstag
válasz
Dr.FantastiK #46527 üzenetére
Töröltem az Avirat, valamit segített, de még mindig nem az igazi.
Illetve, miért lehet az, hogy a Task Manager-ben, nem ír értékeket a "Memory" oszlopban? -
matyi19
őstag
Sziasztok!
Pár napja azt vettem észre, hogy a laptopom majdnem 90-98%-t használ a 4GB RAMból.
Nemrég töröltem a FRAPS-et, de mindig hibaüzenettel indul a laptop, hogy nincs megfelelően telepítve a Fraps, telepítsem újra.
Illetve egy másik hibaüzenet a: "Server Busy".
A napokban lett telepítve az avira is...
Nem tudom a felsoroltak közül valamelyik közrejátszik e a túlzott RAM fogyasztásban vagy sem.
Ami még egy érdekesség, a Task Managerben, sem mutatja a ram használatot
A screenshot készítésekor valamiért, "csak" 77%-on volt a RAM:Mit lehetne ezzel kezdeni?
-
zeusz55
senior tag
válasz
MrBrook #46522 üzenetére
Most haver kolcson ramja van benne amig a pcx kuld egyet gariba... volt ideg mikor nem volt jel a tvn mert egy alaplap cserehez nem lett volna energiam meg gariba se ugyh thank god hogy csak ram problema volt. Pcboltba imatkoztam hogy hibat mutasson a teszt.... mondta is a foszer h nem latott meg olyat hogy valaki hibaert imatkozzon :-D De ha nem ez lett volna a ludas sokkal nagyobb macera lett volna.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
zeusz55 #46521 üzenetére
Aidaban csak írás/olvasás sebbesség mérés van meg ilyesmik, inkább benchmarkok. MemTest86 ami neked kell akkor. és most van új ram? v. mi? de amúgy jah vagy működik a ram és megy v. beszart és baszhatod, nem igazán segít rajta,hogy látod a hibás szektorokat, max akkor tudod ,hogy nem mással van a baj?!
-
zeusz55
senior tag
válasz
NyuszyCaster #46520 üzenetére
Sose lattam ezt fontosnak de most (lsd lent) pc boltba leteszteltek mikor csak imatkoutam h ez legyen a baja a total ko nak es ott beindult egy masik gep es a teszt x ezer hibas szektort jelzett, kerdeztem a foszert h nalam miert nem indult el a gep azt mondta ennek a konfignak eleg volt arra h elinduljon enyembe mar nem ea elozo nap visszaemlekezve lagolt a gep meg idozavarban volt.... tehat lehet ha akkor teszteltem volna mar x/2ezer hibas szektor lett volna es egy labon kihordott agyverzest megsporoltam volna :-) ezert gondoltam jo ha can keznel egy test. Aidaba hol talalom?
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!W7 ala vmi jo ram tesztelo progit tudzok? Vagy a parancssorbol inditott a jo? Milyen idokozonkent celszeru tesztelni? koszi
-
Bero
aktív tag
Sziasztok!
Adott lenne egy AMD A10-7850k proci, HyperX 8GB Savage 2400Mhz rammal.
Leírás alapján ugye a 7850k 2133Mhz-ig kezeli a memóriát. A kérdésem az lenne hogy okozhat-e a 2400Mhz ram problémát, vagy ajánlatos beállítás van-e különösebb macera nélkül az optimális működésre?
Köszi előre is! -
norbert1998
nagyúr
válasz
04ahgy #46514 üzenetére
Az utóbbi (nálad előbbi) lassabb volt, mint a 9-10-9-27, így most arra tettem. Gondolom, határ közelében volt úgy és nem tetszett neki.
Köszi
Azt meg tudod mondani, hogy AIDA64 és RAMmon miért nem látja a RAM tuningját? Alkalmazva van, mert a teljesítményben és a túlhúzásból következő kékhalálokban látom, hogy így van, de a programok 1600 9-9-9-24-et írnak mind.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
norbert1998 #46513 üzenetére
Az utóbbi. Vagy 1866 10-11-10-27, az utolsó értéket ha kell, növelheted.
HGyu
-
norbert1998
nagyúr
Sziasztok.
Crucial ballasztikus sportossaga van(1600,cl9), szeretném húzni. Annyit sikerült, hogy 1.5 Volton semmi, 1.6-on bootkepernyo és 1,65-on be is bootol de még instabil. Mennyi feszültségig mehetek el vele?
Egyébként ez az 1866 cl9-es időzítés. Vagy inkább cl8 és 1600 legyen a cél? Vagy 1.65 volt, 1866 és 9-10-9-24? -
04ahgy
nagyúr
válasz
Anfänger #46509 üzenetére
Megveheted, de nem sok előnyt ad az 1866MHz-es társaihoz képest. A 2400MHz meg vagy megy (95%) vagy nem (5%), 1600MHz-et támogat a CPU hivatalosan. Az 1,65V-os RAM Haswell mellé egyébként alapesetben nem ajánlott, de nagyon baja sem lesz tőle. A helyedben egy jó árban levő, CL9-es 1866-os kitet keresnék.
HGyu
-
Anfänger
őstag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség a hozzáértö szakiktól.
I7 4790K-s processzor ezt a RAM Kit-et aminek 1.65 V feszültség kell, szeretni fogja?
Megvehetem nyugodt szívvel vagy inkább keressek olyat ami 1.5 V-os?
Válaszaitokat elöre is nagyon köszönöm!
Esetleg 1600 MHz-es CL9-es jobb lenne?
Javarészt játékra van ez a gép használva. -
04ahgy
nagyúr
válasz
fatboy.slim #46494 üzenetére
A felette levő a BIOS verzió, nálad ez FC. Ugyan csak beta, de sokkal frissebb, egy próbát megér az FDe BIOS: [link].
Igen, ennél az alaplapnál az egyforma színű slot alkot dual channelt. Nem mindnél van így.
HGyu
-
huh87
tag
Sziasztok! Hyperx Savage ramok kompatibilisek B75 chipsettel? Kingston oldala nem írja egyértelműen, hogy igen vagy nem. Fury viszont igen.
Köszi! -
gg72
veterán
Sziasztok! Kis házi szervert építek Asrock Q1900 lappal, ami noti ramokat fogad, alacsony feszültségűeket is (DDR3L). Kérdésem az lenne, hogy az alacsonyabb fogyasztáson kívül mi hátránya lenne, ha mégis normál 1.5V ramokat tennék bele (CL9-eseket)? 2*2GB-ról lenne szó. Az alacsonyabb fogyasztás amúgy milyen mértékű?
-
dodopek
addikt
Sziasztok! Jelenleg 2x2 GB 1600+2x1gb 1333,dualban kezelve. Szerintetek érdemes a két kicsi helyett 1 4gb ramot beletenni? Jobb lesz a 8gb single channel?
Konfig :
Asrock H97m pro4
I5 4590
R9 270
Thermaltake_hamburg_530w
köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bundle topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- E-roller topik
- Mikrotik routerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bluetooth hangszórók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest