- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeusz55
senior tag
válasz
NyuszyCaster #46520 üzenetére
Sose lattam ezt fontosnak de most (lsd lent) pc boltba leteszteltek mikor csak imatkoutam h ez legyen a baja a total ko nak es ott beindult egy masik gep es a teszt x ezer hibas szektort jelzett, kerdeztem a foszert h nalam miert nem indult el a gep azt mondta ennek a konfignak eleg volt arra h elinduljon enyembe mar nem ea elozo nap visszaemlekezve lagolt a gep meg idozavarban volt.... tehat lehet ha akkor teszteltem volna mar x/2ezer hibas szektor lett volna es egy labon kihordott agyverzest megsporoltam volna :-) ezert gondoltam jo ha can keznel egy test. Aidaba hol talalom?
-
sg22
senior tag
válasz
NyuszyCaster #46362 üzenetére
HPC Tesla kartyaval. 4 db AMD procival, 1 TB rammal
-
válasz
NyuszyCaster #46357 üzenetére
Köszönöm. Most megy.
-
flymi
addikt
válasz
NyuszyCaster #46130 üzenetére
-
04ahgy
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #46085 üzenetére
Akkor hátradőlhetsz, a beállítás sikeres!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #46079 üzenetére
Kik futtatnák a Memtesztet?
Ha valaki(k) Memtest86+ 5.01 futtatására vetemednének a gépeden, azt javaslom, hogy legalább egy éjszaka hosszan menjen. Én is legalább ilyen hosszan futtatnék egy Memtesztet.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #46077 üzenetére
Jónak tűnik.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #46075 üzenetére
CPU-Z kiírja.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #46073 üzenetére
Az jó, a távolabbiba kell rakni. Az úgy már dual.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #46071 üzenetére
Ott tudod állítani a kezeddel, hogy DIMM_A2 és DIMM_B2-be teszed őket. Akkor ab ovo dual lesz.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #46069 üzenetére
Nem kell bootolni. Bedugod a pent, belépsz a BIOS-ba, Advanced Mode, Tools ---> EZ Flash.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #46066 üzenetére
Nem leszólom, csak vásárlás előtt kellett volna tájékozódni, és akkor láttad volna, hogy vannak gondok azzal a lappal. Eszem ágában nem volt leszólni.
Mint látod, nem okés valami az Athlon X4-860K körül, mert foltozgatják BIOS-ból: [link]. Gondolom nem halsz bele, ha a BIOS-ban nincs egér...
Nemsokára jön az ASUS féle improve system stability is: [link]. Mint láthatod, nem csak neked van ugyanilyen gondod.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #46064 üzenetére
Pedig a legfrissebb BIOS-t kell használni. Miért nem vettél normális alaplapot?
HGyu
-
GGAllin
tag
válasz
NyuszyCaster #45931 üzenetére
Primary Graphics Adapter ezt találtam de ez a PCI-Express-re van állítva
-
GGAllin
tag
válasz
NyuszyCaster #45925 üzenetére
nem hinném hogy a modullal van a baj, új lap és új ram de ahogy rákerestem nem egyedi és BIOS vagy Windows beállítás hiba lehet, de nemtalálom hogy mit és hol kéne átállítani.. ha tényleg csak annyi
-
GGAllin
tag
válasz
NyuszyCaster #45923 üzenetére
ezaz hogy kellene
de a windows is azt írja meg Aida64-el is megnéztem és az is azt írja hogy 64bit-es kernel -
válasz
NyuszyCaster #45846 üzenetére
Ja.. Kimaradt a kulcsszó a végéről...: előtte, bocs.
Nomeg miben másabb a .COM-os memtest a .ORG-ostól?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #45842 üzenetére
Nincs benne IGP, egy 1866-os kit is elég. Kaveri-vel még a 2133MHz is szívás néha.
HGyu
-
válasz
NyuszyCaster #45837 üzenetére
Processzor:
http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-AthlonIIX4860K.htmlA memóriavezérlője 2133MHz-et visz.
De kezelni fogja azt is amit veszel, max alacsonyabb órajelen hajtja.
-
kasa85
őstag
válasz
NyuszyCaster #44054 üzenetére
Hali.
A legfrissebb van fent.Megjöttek a ramok.Ami érdekes az XMP.A régi hibásnak vélt ramoknál 9.9.9.24 ben kezelte.
A jó érték a 9.9.9.27.Az új ramok 11.11.11.28 ban kezelik XMP által.Érdekes, hogy mennyire nem jó az XMP funkció pedig azt mondták az a biztos.Lehet az új széria ami ugyan az azért jött ki így, hogy ne hibázzon -
kasa85
őstag
válasz
NyuszyCaster #44047 üzenetére
Ma volt 10 órás tesztelésen 957 hibát talált nevetséges.
Aki otthon van a ramos témában kérem adjon tippeket mivel tudom majd tesztelni még,mert nem hiszek ennek viszont érdekes a Windows 8.1 pro X64 is kiabál,hogy ram probléma nem értem miért. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #44037 üzenetére
Nem, ezek a Kingmaxok gyárilag 2,2V-ot kérnek. Attól nem lesz még bajuk de feljebb ne menj.
Ha ez nem segít lehet szükséges lesz a memvezérlőnek feszt emelni. Ha az sem segít akkor lehet esetleg másik ram után nézni de előbb próbáld ki a másik két lehetőséget.
-
válasz
NyuszyCaster #44035 üzenetére
Minek kéne tippelgetni a beállításokat?
Ki kéne kapcsolni a (manuális) tuningot a biosban, és Auto beállításban használni (spd-jedec szerint).. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #44035 üzenetére
Kevés ennek a ramnak a 2V. 2,2V-ot adj neki 6-6-6-18-as időzítésekkel 1066-on.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39707 üzenetére
Mind a kettő ok, amelyik olcsóbb azt vedd.
-
andrasko
senior tag
válasz
NyuszyCaster #39707 üzenetére
Ellenőrizd a RAM sebességet, időzítést, feszültséget a BIOS-ban.
A ramod pontosan ez? CSXO-CEC-800-4GB-KIT
Mert, akkor ne is csodálkozz, ha szórakozik a rendszered.
RAM spec: DDR2-800 / 5-5-5-16 / 1.8V
Nálad megy: DDR2-1072 / 5-7-7-24 (#39641) NyuszyCasterÁllítsd a BIOS-ban a DDR2-800 / 5-5-5-16 / 1.8V értékeket.
Ha akkor is megbízhatatlan, akkor gondolkodhatsz tovább... akár a ram cserén. -
betegphiu
senior tag
válasz
NyuszyCaster #39699 üzenetére
milyen procid van?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39649 üzenetére
Senki sem úgy születik, hogy ram guru.
Örülök, hogy megoldódott a probléma.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39647 üzenetére
Jee, akkor megoldódott.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39645 üzenetére
Tökéletes. Teszteld így, hogy stabil-e. Első sorban azzal amivel eddig elhasalt. Tehát netezz, játszál.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39641 üzenetére
CL5 az szűk eléggé 1066-on. Bios-ban a CL értéket állítsd át 6-ra. A többi maradhat ahogy van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39637 üzenetére
Most mennyin van? CPU-z kiírja a memory fülön.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39631 üzenetére
De fagyogat továbbra is a gép? Sztem akkor a hw hibát kizárhazjuk. Driverekkel próbálkozz. Másik alaplapi chipset driver, vga driver...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39625 üzenetére
De teszten kívül is hibázik így? Ha igen marad a memvezérlő fesz emelés. Ha az sem ssegít akkor meg le kell mondanod a 1066-os órajelről.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39621 üzenetére
Attól függ milyen bios-od van. Ha pl Gigabyte lapod van akkor (g)mch néven kell keresned az m.t.i. menüben (előbb ctr+F2-t nyomj rögtön a bios-ba belépés után, akkor előjönnek az alapból rejtett beállítási lehetőségek).
mod:
Ha nem Giga lapod van akkor meg nézd meg az alaplap leírásában (manual), vagy kérdezd meg a lap topikjában.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39619 üzenetére
2,2V-ig nem lesz bajuk. Sőtt még a 2,3V is beleférne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39617 üzenetére
Lehet kell még egy kis extra feszültség. Próbáld meg, hogy a ram 2,1V-al vagy ha úgy sem ok akkor 2,2V-al. Ha így sem ok, akkor emelj a memvezérlőnek feszültséget.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39501 üzenetére
Ha hibát írt ki akkor valószínűleg az egyik ram modul ment tönkre. Egyesével is teszteld és akkor kiderül melyik a ludas.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39498 üzenetére
Utána olvastam valószínűleg sérült egy file a win-ben a C:\Windows\Minidump-ról lenne szó. Ennyit tudtam kihámozni a MS Support oldaláról. Ez viszont enm ram probléma, szóval inkább a Win 7 topikban próbálkozz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39480 üzenetére
Sok mindentől. Milyen hibakódot ír ki? Abból már elég sok minden kiderülne ha tudnánk...
mod:
galocza: Hehe, X58-as Gigával nyomom én is.
QPI feszültséget vedd fel 1,3V-ra, a ram fesz legyen annyi amennyit a gyártó előír legmagasabb értékként. Az uncore sebesség pedig 3200MHz.
Esetünkben az uncore sebességnek a ram sebesség duplájának kell lennie legalább. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39464 üzenetére
Bele de csak az operációs rendszer szempontjából (64 bites OS-el ez nem gond). Hardveresen nem számítódik bele a lap által kezelt max memóriamennyiségbe.
-
imotep03
tag
válasz
NyuszyCaster #39312 üzenetére
oks, köszii
-
válasz
NyuszyCaster #39290 üzenetére
Ha egyébként minden rendben van a géppel, nem kell nagyon foglalkozni a problémával. A csippanás csak annyit jelent, hogy lefutott a POST, de ezt enélkül is látod. Néhány gyártó néhány BIOS-nál, főleg béták esetében kihagyja ezt a funkciót, és csak a hibajelzéseket hagyja benn.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39284 üzenetére
Tökéletes, mert most 1066MHz-en megy a ramod. Amit kiír 533MHz-et az a valós órajel, a gyártó meg az effektív órajelet adja meg ami a valós órajel duplája.
Ott nem is fog változni semmi, mert az a ramban eltárolt alapértékek. Ezért indul 800-on a ramod a cmos reset után, mert ezeket az értékeket olvasta ki a bios a ram-ból, így az általa legmagasabb szabványosan támogatott órajelet (és időzítést) állította be.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39280 üzenetére
BIOS-ban az M.I.T. menüben a Set memory Clock menüpont auton van (alatta írja, hogy ddr 800), azt állítsd át manulra és akkor már tudod állítani a ram sebességet.
-
válasz
NyuszyCaster #39280 üzenetére
Időzítések maradhatnak CL5-ben. A ram beállításoknál kell 1066-ra állítanod. Ahány lap annyiféleképpen van elnevezve a menüpont.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39278 üzenetére
Pontosan ezért megy 800-on a ram, a cmos reset miatt. Mivel a szabvány szerint 800-on indul minden 800 vagy annál gyorsabb ram (ddr2 esetén). Szóval most utólag kell feltuningolnod (újra) a ram sebességet 1066-ra.
-
válasz
NyuszyCaster #39276 üzenetére
Hmm ez valóban 800-on ketyeg csak. Én nyomnék egy cmos clear-t és újra beállítanám a dolgokat. Amúgy legközelebb elég egy Alt+Printscreen, majd Paint és akkor csak azt az egy ablakot mented ki
-
válasz
NyuszyCaster #39273 üzenetére
Everest nekem úgy rémlik, hogy már nem fejlesztik. CPU-Z mit ír?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mikrotik routerek
- Bluetooth hangszórók
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Szólánc.
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3494, 91% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S22+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest