- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G-lader
tag
Sziasztok!
Laptopomba vettem egy 2x4GB-os Corsair Vengeance cmsx8gx3m2a1866c10 -es kittet, viszont az egyik gépemben csak 1333Mhz-en megy (hibátlanul) a másikban meg 2520Mhz-en (természetesen rengeteg hibával).
Kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezzel valamit kezdeni, vagy keressek helyette másik ramot?
-
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Van egy ASUS X50N tipusú laptop, abba kéne ( ha lehet ) memóriát bővíteni.
Milyen megy bele mit szeret mit nem?
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bitpork #39893 üzenetére
Lelazítja nagyon a mellékidőzítéseket a lap. Ha így szaggat akkor tedd vissza 1333-ra, játékra az is bőven elég. Igazából csak rendernél meg mérőprogikban számít a ram sebesség. Én 1066MHz-es ddr3-al tolom játékhoz az is elég, előtte 1600 CL8-on használtam a ramom és semmivel se volt több fps-em mint 1066 CL7-en.
-
Anno mondtad h a kingmax memóriámnak ua a bele 1333 és 1600 kiszereléseknél. Átállítottam 1600-ra. Létezik h a még működő tartományban (10,10,10,24,2t) rosszabbul teljesít mint ha gyári auto-n hagyott 1333-s beállításokkal? Aida memória teszteket néztem csak, és ott ha nem is nagy de 2-5% gyorsulás volt, viszont a oölö Civ5 alatt gyk darálta a vincsit ha megmozdítottam az egérrel a képet.
-
andrasko
senior tag
válasz
Djsaba #39885 üzenetére
- Már az 1600-as ram-mal kihasználod a procid memória kezelési teljesítményét.
- Vehetsz ennél gyorsabb ram-ot is, kezelni fogja a proci mem.vezérlője.
(Nem AUTO beállítással, hanem XMP, vagy fix memória értékek beírásával)
Érezhető gyorsulást nem, vagy csak adott programoknál figyelhető meg.
(tömörítésnél, ram-benchmarkoknál van gyorsulás)
(játékoknál tesztkörülmények között ugyan mérhető, de annyira kicsi, hogy ez elhanyagolható, szinte nulla!)- A késleltetésre alap igazság: minél kisebb, annál jobb!
Mind a gyorsabb mhz, mind az alacsonyabb késleltetés sebesség növekedéssel jár.
DDR3 esetén a késleltetés jelentősége a sebességre sokkal kisebb mértékű, mint a DDR2 esetén volt.
Tehát, ha választani kell egy 1333/C9 vagy egy 1600/C10 között, akkor az utóbbit válaszd az Ivy-hoz. -
Qru
MODERÁTOR
-
Üdv!
Memória tesztelésére milyen programot ajánlanátok?
-
Djsaba
senior tag
válasz
betegphiu #39884 üzenetére
Hát a proci elvileg 1600ig tudja kezelni.
Az alaplap viszont 2800ig ahogy írtad.
Fogalmam sincs mi tévő legyekNem jöttem még rá a RAM-ok jelentőségére
Akkor a CL9-11 stb... mind1 játékok terén?
Most 2gb noname ram van a gépben win7 alattés néha, mikor nagyobb játékkal játszom, utána kb 2-5perc mire teljesen visszagyorsul (ürít ) , és ez eléggé idegesítő. Na meg nem beszélve arról, hogy tálcára se tudom rakni az izmosabb játékokat, mert vagy kifagy , vagy 5perc mulva rak vissza
-
betegphiu
senior tag
válasz
Djsaba #39880 üzenetére
az csak egy dolog,hogy a lapod nem reklámozza a patriotot. Itt a specifikáció,ennyi ramot rakhatsz bele,még ha az Videoton gyártmányú is.
úgy gondolom ennyi pénzért 8gb kitet tudsz venni. A mhz elvileg lehet a legmagasabb kérdés,h. A procival milyen viszonyban vannak.
- Dual Channel DDR3 memory
technology
- 4 x DDR3 DIMM slots
- Supports DDR3
2800+(OC)/2400(OC)/2133(OC)/1866(OC)/1600/1333/1066
non-ECC, un-buffered memory - Max. capacity of system memory:
32GB* - Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP) 1.3 / 1.2 -
válasz
Djsaba #39880 üzenetére
Szentem pirosat vegyél, az a gémer.
BTW vmi 2*4GB low voltage 1600/cl9 teljesen jó lesz erre a célra, és persze a RAM-ot meglehetősen hidegen hagyja, hogy mit írogatsz bele. A keresett topicot pedig itt találod: Milyen RAM-ot vegyek?
De, hogy konstruktív legyek, itt egy példa: HyperX Red.
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Újra hozzátok fordulok.
3570k+ Asus 7870+ Asrock z77 Extreme4 mellé keresnék ramot.
Természetesen game-ra.
Ajánlottátok a Patriot ramokat, viszont az nincs a lap támogatott RAM típusai között, talán érdemesebb lenne olyat választani amit támogat? (?)Elvárás:
-Minél jobb legyen game-ra
-6-8gb15k-m lenne rá, esetleg egy kicsit több.
Köszi! -
Maszki
tag
Mennyi az ésszerű fesz egy Corsair Vanquiss 1600Mhzs
16gb lp ramnak 1800Mhzs tuningnál? -
canniball
nagyúr
válasz
Ferink #39875 üzenetére
"Ugyanis a +2Gb árban 4000Ft-körüll megoldható, de egy DC 8Gb-os kit bőven 10000Ft felett van."
No de ha már van egy 4GB-os RAMod akkor nem kell megvenned a kitet, csak egy ugyanolyan 4GB-os modult mellé. Nem tudom manapság mi a pálya de anno én így bővítettem és ment a DC. -
válasz
Ferink #39875 üzenetére
Ez nagyban függ a memória-kihasználtságtól, hiszen, ha csak mondjuk 5 - 5.5GB RAM-ot használsz, akkor a 6GB-os és a 8GB-os felállás között csak a kisebb átviteli csatorna (SC=64 bit, DC=128 bit) lesz a különbség, ergo 6GB-tal némileg lassabb lesz. Viszont, ha néha kifutsz a 6GB-ból, és a rendszernek a lapozófile-hoz kell nyúlnia, akkor nyilván jelentősen gyorsabb lesz a 8GB-os konstrukció. SC és DC között általános felhasználás esetén néhány %-nyi az eltérés teljesítményben. Itt találsz egy régebbi tesztet ezzel kapcsolatban.
-
Ferink
aktív tag
válasz
andrasko #39874 üzenetére
Értem, tehát akkor a méretnek is egyeznie kell
.
Akkor úgy módosítom kérdést, hogy mekkora kb. a teljesítménybeli különbség 4+2=6Gb Single channel mód, illetve 4+4=8Gb Dual channel mód között?
Ugyanis a +2Gb árban 4000Ft-körüll megoldható, de egy DC 8Gb-os kit bőven 10000Ft felett van.
-
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
Egy 4Gb-os, DDR3-as 1600Mhz-es Kingmax NANO FLGF65F - C8KJ9A hercules
mellé tennék bővítés végett még 2Gb memóriát:
A kérdésem az, hogy van esély a dual channel módban való működéshez, ha az új modul is Kingmax hercules nano lesz? Tehát ugyanaz a gyártó, órajel stb. Olvastam már sok eltérő információt témában.
Mi történik abban az esetben, ha a bővítő modul ilyen:
előre is köszönöm.
-
andrasko
senior tag
válasz
Cseneles #39866 üzenetére
Nekem egy Patriot Viper 3 DDR3-2133/8GB/DC-kitem van.
(Black Mamba design, PV316G213C1K)Szerencsére nincs vele gond, szépen hasít a megadott értékeken.
(az ASRock Z77 PRO4-M + i5-3570 párossal)
Tuningban: @2400/CL11-12-11-27-CR1 (jedec fesz-en belül)Viszont ezzel kapcsolatban is van egy érthetetlen dolog.
A DDR3-2133-as RAM XMP-t miért 2000mhz-re programozták 2133mhz helyett?De mint utána néztem... több teszt oldalon, mindenhol ez szerepel.
Tehát biztos hogy széria, gyári XMP programozási hibáról van szó.
link1, link2, link3, link4 -
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #39867 üzenetére
A "szomszédban" megkaptam a választ, mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
canniball
nagyúr
"A CPU-d egyébként max 1600MHz-es modulokat támogat..."
Persze, csak az előre gondolkodás jegyében fordult meg a fejemben hogy lehet 1866MHz-es is, természetesen 1600-on járatva.Közben úgy döntöttem hogy bár az MSI jobban felszerelt és több gari van rá megmaradok az Asrock FM2A85X-ITX lapnál, az valamivel tutibbnak tűnik: kb. le van tesztelve az említett Corsair rammal és a kinézett proci-hűtővel is, valamint kezeli a 3pines ventiket, így inkább rászánok még egy kicsivel többet hogy fix legyen.
Kérdés: jól látom hogy a Corsair Vengeance LP családból a kék és a fekete ugyanaz, csak színben tér el? (A fehér megvan hogy Special Edition.) Illetve hogy aminek a neve W-re végződik az a fehér, aminek B-re az a kék és gondolom a "végetlen" a fekete? -
Cseneles
őstag
válasz
andrasko #39864 üzenetére
Az normális h a CPU-z 1.63 más időzitést ir ramoknak mint ami a biosban XMP profilban szerepel? össze-vissza probálgatom de 2400 kidobál játékokbol h hiba miatt a game megált
egyedül 2133 XMP-vel megy minden hibátlanul! Szét feszeltem már mindent a ram még 1.7v-on is járt de mindig ugyan az a jelenség! CPU NB is kapot 1.25v-ot(1.187v a gyári) tanácstalan vagyok tényleg
nem jövök rá mi a hiba oka ennyit bir a CPU talán vezérelni???
-
andrasko
senior tag
-
andrasko
senior tag
Az alaplapja Asrock 990FX Fatal1ty (AMD) nem tudja az XMP-t.
Cseneles
A ram XMP-s adatait állítsd be a BIOS-ban:
DDR3-2400 / CL 11-13-13 / 1.65V
Én még az alábbi értékeket is beállítanám: tRAS: 30, CR: 2T
Ha így nem megy, akkor az modul többi 2400-as XMP-jén próbálnám: >link<
(van még ezen kívül másik négy, igaz gyengébb késleltetéssel...)
Ha így sem megy, akkor az már gáz...
- akkor jöhet egyenként másik slot-okban a próba,
- egyesével a teszt
- másik deszkában, hogy muzsikál
- vagy egyszerűen vissza gariba, ha az... de ez már másik történet. -
izzsi
csendes tag
Igen? 1,560V-on 1333Mhz megy már. De 1,65V-on akkor már 1600Mhz-n menne a ram. Az nem emeli meg akkor a cpu feszültségét? Vagy csak akkor ha bekapcsolva lenne az XMP? Mert egy kis ideig amikor 2éve összeállítottam volt hogy XMP-vel használtam és akkor a turbo boost-on ment azaz 3,2Ghz a cpu és azt pár hétig bírta akkor csak
Ja amúgy a memóriák Corsair XMS CMX4GX3M1A1600C9 -
izzsi
csendes tag
Sziasztok!
procim i7-870 ami az 1066/1333Mhz-es memóriákat kezeli. Nekem 1600-az memóriák vannak, és annyi lenne a kérdésem, hogy 1,5V-on (1,536V) csak 1066-on mennek, de ha a biosban felemelem 1,560V (1,552V) azzal hosszú távon nem nyírom ki?
Csak azért kérdem mert majd 2év elteltével most valami hiba volt és vissza állt 1066-ra (leállításkor újraindult és kiírt egy hibaüzenetet, de nem emlékszem pontosan hogy mi volt) -
Low Noise
senior tag
válasz
Low Noise #39820 üzenetére
Jester01
"Piros pont" a [Hardverker] -nek árában kicserélték CL9-esre
-
törölt tag
Egyenként ráengedtem 6 kört a modulokra foglalatonként és semmi. Aztán dual-channelbe ráengedtem 9 passig egész este ment és még mindig semmi
teljesen tanácstalan vagyok
nem lehet hogy a proci memo vezérlője romlott el? Mert valahogy 2gb-t elbír single-channelbe de dual-ba 4-et már nem.
-
törölt tag
Ramhiba?
2x2 gb ramom van a gépben dual channelbe mennek viszont 10perc game után kifagy a gép tőle néha csak lefagy néha kék halál (0x0000000101 hiba üzenet) néha pedig lefagy aztán elcsíkozódik a kép. Kivettem az egyik 2gb-osat és csak 2gb-al játszottam nem volt semmi baj ment nem volt semmi fagyás bele tettem a másik szintén magába megint ment nem volt semmi baj viszont vissza tettem mind2ől és megint csak fagyott. Ötlet?
-
válasz
canniball #39842 üzenetére
A legtöbb gyártó az oldalán közli a szabványos és a gyárilag tesztelt paramétereket, annyira nem kell azért kutakodni. A CPU-d egyébként max 1600MHz-es modulokat támogat, így a lapod hiába tudná alapon az 1866MHz-et, az nem az A4-es procikra vonatkozik. Ha pedig a lap nem nyújtja maradéktalanul az előírt paramétereket - jelesül rosszul kezeli az XMP/AMP értékeket - akkor vissza kell vinni gariztatni.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
El Kebir #39829 üzenetére
"mert nem az a gyárilag garantált..."
No de pl. jelen esetben nem sokra megy az ember azzal hogy tudja mi a gyárilag garantált xmp profillal, ha egyszer a lap nem kezeli ezt, így az alap freki lenne lényeges..."de nem látom be miért segítene az rajtad, úgy sok tökugyanolyan jelzésű de nagyon eltérő képességű ram lenne..."
Lehetne azt úgy jelölni hogy kiderüljön mi az alap és mi a gyárilag garantált, pl. így: 1600/1333MHz, 1866/1333MHz stb. Így mindjárt látható lenne mindkét frekvencia, rajtam pedig azért segítene mert tudnám hogy azt kell keresni aminél alap az 1600MHz, az iménti példánál maradva azt ami /1600MHz.Nem hiszem hogy túlbonyolítanám, egyszerűen csak nem szeretném szívással kezdeni és mint láthattad minden kérdésem mások panaszán alapult. Egyre inkább hajlok az Asrock lap felé, de ugye arra csak 2év gari van és az sem problémamentes. Hihetetlen hogy nincs normális FM2 mITX lap...
-
akkormit
csendes tag
válasz
El Kebir #39837 üzenetére
Hello!
A Bios -os beállításokat csak,
-a gyári alapbeállítással azaz auto
-és hogy manuális én adtam meg neki a 1.5 V -ot a ddram nak.
De az hogy NB meg hogy időzítés lazítás nem tudom mit jelent. Nem próbáltam.
Nem vagyok programozó vagy szamteches szerelő. Müszaki ember vagyok, szét összerakok barmit és szmtógépet is de ezen beállítások elméletét én nem vágom...
Nézegettem sok nemzetkozi oldalon levo oldalt ami ennek az MSI lapnak a beállításával foglalkozik, találtam videot is de a csávó hang nélkül csak kép van, ezerrel elkezdi állítgatni a voltokat a biosban összevissza kapkodja az egeret ezért nem tudtam mit merre tekergesssek.. Mert sok minden mást is eltekerget nem csak a ram voltját..Ráadásul neki ahogy látni az elején az adatokat csak 16gb je van és ő arra állítja be, de nekem 16gb vel simál megy.. Szal, 32 vel nem találtam ilyesfajta problémát vagy beállítást..
Én azt hittem hogy, megveszem a cuccost összeszúrom és lesz egy 32gb ramos gépem. Így is össze kellett válogatnom hogy a meglévő cpu hoz es esetleg ddr3 -as legyen a lap szóval hogy működni fog. Próbáltam ügyelni arra és több kört futni inkább vásárlás előtt, de ezek "elvileg" összepasszolnak...Most akkor én már elkezdek kételkedni hogy nem lehet összerakni egy 32gb gépet?
Dolgozni kell a gép és így is már csúszásban vagyok.. Eddíg a 6gb -vel szenvedtem, de sokkal több ram kell ehhez a munkához.koszi azért..
u.i.: krx21-nek.. "i" betű sincs a bolt nevében..
(zncmptrs)
-
AkosAkos
aktív tag
Most van két darab 2GB-os memória az alaplapomban. Ezt bővíteni szeretném 8GB-ra, de csak 2 helyre tudok rakni(tehát újat kell venni). Szeretnék hosszú távon gondolkodni(későbbi bővítés, bár lehet addigra új alaplap lesz), ezért nem kettő 4GB-osat vennék hanem 1 db. 8-ast. Nem lesz így lassulás játékokban(pl. BF3 multi) ha nem dual channel-ben fog menni?
Előre is köszönöm a választ! -
akkormit
csendes tag
Krx21!!
Köszönöm hogy eddíg is sokat foglalkoztal a problémaval.
Nem, nem Netes rendelés hanem a neten csak kinéztem és telefonon lebeszéltem velük, másnapra meg is volt.. Nem az az "L" betüs bolt, mert nincs a nevükben "L" betű..Akkor cseréltessek a bolttal másik ramra és akkor teszteljem azzal??? Feltéve ha a bolt ebbe belemegy..
Mert ezek sem voltak nekik polcon hanem miattam rendelték csak be.. Kérdés hogy akkor majd berendelnek a kedvemért masik tipúst....
És akkor ötlet, hogy milyet??? Maradjak az 1333-nál vagy esetleg 1600? Vagy más? Ezek a KVR-ek 11ezer akárhány Ft.- voltak /db, jó volna ennél az árnál maradni.. Láttam kilóért is ramokat de azt meghagyom a nagyoknak. -
krx21
nagyúr
válasz
Cseneles #39831 üzenetére
Szerintem állítsd be mindent figyelmesen XMP-be, 2400-on a megfelelő feszültséget és idősítést ellenőrizve! Egyéb tuning OFF! Aztán boot-olj be egy memtest86+ 4.20-al és futtass 3-4 kört (nem kis idő..) Ha hibázik akkor vissza gariba...
Ha finomítani akarod a tesztet esetleg variálhatod a modulokat, vagy egyesével is meg lehet nézni melyik modul a kakukktojás... Én ezt tenném...
Ha jó akkor win7 Prime95 blend test 3-4 óra... Ha az is jó, akkor szerintem jó a memória...(99.8%) -
Cseneles
őstag
Hello!
Egy hete vásároltam Hyperx Predator 2400mhz 2*4gb kit et, az aláírásomban szereplő configban használom de valahogy 2400-on nem tudom stabilizálni a rendszert! olyan jelenség lép fel pl h tesztekben Prime95 Linx Intelburn minden ok viszont a játékok 5 perc után hibával megállnak és alt+tab segítségével betudom zárni őket
UEFI-ben kutakodva néztem h a lap az nb-t 2400-ra rakja, a ramokat próbáltam tulfeszelni egészen 1.68v ig elmentem az nb nek adtam 1.2v szinte mindent próbáltam +0.1v-al túl feszelni de nem segített! most 2133-on használom őket gyári értéken viszont ami fura az UEFI-ben az nb-t nem tudom állitani az 2400-on van de bármivel nézem win7 alól az csak 2200
Valakinek valami ötlete?? -
válasz
canniball #39828 üzenetére
2011-ben jelent meg a DDR3-1600-as JEDEC szabvány, addig 1333MHz volt a legmagasabb, szabványos órajel, tehát ennél magasabbat nem programozhattak fel, csak XMP-be pl. Az idén jön a DDR3-1866-os szabvány, így az idén gyártott modulok SPD-je már tartalmazhat ilyen értéket.
A szabványok a kompatibilitás miatt szükségesek, igaz, így eltérhetnek a modul gyári paraméterei az SPD-ben foglaltaktól.
Ahhoz pedig, hogy a RAM stabilan tudja a gyár által megadott értékeket, az is kell, hogy azokat a lap és a CPU is támogassa. -
El Kebir
őstag
válasz
canniball #39828 üzenetére
mert nem az a gyárilag garantált... (de nem látom be miért segítene az rajtad, úgy sok tökugyanolyan jelzésű de nagyon eltérő képességű ram lenne, az mégjobban megzavarna
)
szerk.: meg az azért van, hogy biztosabban elinduljon bármilyen alaplapban a memória, hogy utána a bios megfelelő beállításával mehessen a gyári tesztelt értékkel, mert ha el se indul a ram, akkor nem tudod a bios beállításokat megcsinálni. (ezeknek a fórumos memóriahibáknak, mikor magasabb órajelre teszik és úgy nem megy, nagyrésze biosbeállítási hiba, nem memóriahiba)
túlbonyolítod, vegyél a lapod támogatási listájáról ramot... vagy olyan alaplapot vegyél amihez találtál már memóriát a támogatási listájához, ha ennyire biztosra akarsz menni...
-
canniball
nagyúr
Segítség, segítség!
Mert már teljesen meg vagyok zavarodva... MSI FM2-A75IA-E53 mobo + A4-5300 proc mellé keresnék RAM-ot, 1600MHz (vagy 1866MHz)-en, 2x4GB méretben (és természetesen minél olcsóbban). Mivel nem akarok amiatt szívni hogy esetleg nem kompatibilis a lappal hát elővettem annak nagy ramos listáját és kiválogattam belőle a kék, a piros és a szürke Kingstonokat.
Az FM2 topikban javasolták még a LP Corsair-eket és azok is megtetszettek: mITX konfig lévén minden hely jól jön, pláne ha esetleg később valami komolyabb hűtő is kerül a képbe.
Aztán találtam ezt. A srác ugyanilyen MSI lapba tolt bele kék Corsair LP 2133MHz RAM-párt, nem profi az angolom de ha jól értem XMP profillal és manuálisan 1866MHz-re állítva is letérdelt a konfig, csak 1600-as frekin volt hajlandó működni neki.
Az egyik válaszoló kb. ugyanígy járt az 1866MHz-es Kingston HyperX-szel: a nem-XMP verziót tudja 1866MHz-en járatni, az XMP-s viszont csak 1600 vagy 1333MHz-en ment. A Kingston linkelt oldalairól tölthető pdf-ek szerint akkor a kék és a piros kiesett, mivel ezek "alapjáraton" 1333-asok, csak XMP-profillal tudják az 1600MHz-et; maradt a szürke.
Gondoltam ilyen alapon megnézem a Corsaireket is, az 1600MHz-esnél azt írja a Tech Specs, hogy SPD Speed 1333MHz, Tested Speed 1600Mhz így gondoltam ez az SPD lesz a mérvadó, az "eredeti frekvencia", csakhogy az 1866Mhz-esnél és a 2133Mhz-esnél is 1333MHz az SPD Speed. Na most akkor hogy van ez? -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Kingston 8GB/2400MHz DDR-3 HyperX Predator XMP (Kit 2db 4GB) (KHX24C11T2K2/8X) memória szerintetek beleférne és működne 2400MHz-en az alábbi konfigommal?
Lap: Asrock Z77 Extreme 4
CPU: I5 3570K, Cooler Master Hyper 212+
VGA: Gigabyte HD 7970 SOC -
Atimester
aktív tag
válasz
Krisz79 #39814 üzenetére
Szia!
A RAM-ok típusát a csatlakozó soron kiképzett bevágások távolságából is meg lehet határozni.
Itt egy részletes leírás: LinkA képen lévő RAM a matricák alapján:
SDRAM PC-100 64MB
Clock Speed: 100MHz
Kapacitás:64MBMint pl ez: Link
Ilyenből nekem is van egy rakással. Nem tudom, minek őrizgetem, mert mára gyakorlatilag szinte semmit sem ér.
-
akkormit
csendes tag
Próbáltuk a Bios saját gyári alap belállításaival, amikor is nem nyúlsz hozzá, minden auto.
És próbáltuk, hogy a feszkót manuálisan beírva (1.5V) .. De semmi eredménye..
Megkeresve a ram gyári adatait..
1.5V (1.425V ~1.575V) Power Supply
Most vettem a lapot meg a ramokat. Lehet a compatibilással van a baj valóban. Gondoltam rá, de nincs lehetőségem más ramokkal kisérletezni hogy 20gb főlé menjek mert itthon a régi ramjaim is csak 6 gb.
1db 4gb-s és 1db 2gb-s ram. Most sok manit költöttem, nem tok beruházni sajnos plusz teszt alkatrészekre és pont ezért nem tudom mit kell ilyenkor tenni...
Mintha a 20 gb lenne neki a határ vagy mittomén, na de a lap 32gb-t tud.. Pont ezért választottam így..ugy is próbáltam hogy a két új 8gb=16gb
és akkor breaktam harmadiknak a régi 2gb-emet, így elindul=18gb...
Akkor úgy is hogy két új 8gb-s és a régi 4gb-s.= 20gb. így is elindul...
Aztán egyszer csak gondoltam kipróbálom újra 3db új gb-vel.=24gb.... Elindult, a bios érzékelte a változást. Ki is mutattsa hogy 24gb vel megyünk. Ezt követően az ujraindulásnál már újból jelentkezett a probléma, azaz nem indult. Ilyenkor ha 16gb-vel vagyis ha csak két 8-as van bent és újra próbálom egyből indul... Hmm.
Lehet a proci miatt ez az egész?Valami Bulldozert javasolt a bolt, mert nekik is felhoztam a problémámat, de most akkor vegyek még 43-50ért CPu-t is???
Nemmár!!!!
Fogok, nem egy Bulldózert hanem egy úthengert és átmegyek rajt... Na de most komolyan....Már sírok... -
akkormit
csendes tag
Szio!
Köszi a gyors választ.. oooh, nem írtam le mindent bocsánat..
Ezek már mind megvoltak.
Egyesével egy kártyával végig sakkoztam már mind a négy DIMM-et. mindegyikkel elindul 8gb -vel.
Aztán mind a négy 8gb -s kártyát külön külön is teszteltem. Elindul. Minden jó, minden alkatrész müxik..
Bios reset is volt, meg Bios frissités is.. Semmi nem változik.. -
akkormit
csendes tag
Sziasztok!
Összeraktam egy konfigurációt de elakadt a tudomány!
Alaplap: MSI 990FXA-GD65 http://www.msi.com/product/mb/990FXA-GD65.html#/?div=Basic
CPU: AMD Athlon II x4 640 4x3000Mhz.
RAM: Kingston KVR-1333D3N9/8G 1,5V
Video: Nvidia GeForce GT-520 2048MbAmit szeretnék, 32gb Ram, mindez 64 bit allatt..
A Probléma: Összerakás után bent van ugye a 4db -8gb -os ram, gép bekapcs. Áram van venti stb mennek de ezen felül semmi nem történik. Ez azt jelenti hogy a monitoron levő led marad standby ban, vagyis a monitor el se indul.
Kikisérleteztem és ott tartok hogy 8, 16, és akár 20gb rammal a gép stabilan bekapcsol és elindul de ha ezek felett rakok be ramot akkor a probléma mutatkozik.. Elindult már 24gb rammal is de azt nem tudom hogy csináltam. De aztán második ujraindulásnál már 24gb vel sem indul el...
Konkrétan ez a probléma..Köszönöm előre is a segítségeteket!!!!
-
-
janimilan
csendes tag
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki ebben az ügyben?
Asrock FM2A75-DGS,A6 5400K,2X2Gb 1800MHz patriot,
A probléma az:
1:single channelbe megy
2:Telepített memória 4,00Gb használható 1.45gbOprendszer Win7 prof 64-bit
Mit kellene állítani,hogy dualban menjenek és a teljes ram mennyiséget használja? -
BeatC
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mi a jobb?
ddr2 1066Mhz cl6 vagy 800Mhz cl5? Vagy esetleg 800Mhz cl4, de ezt nem próbáltam még ki, hogy működik-e?
Üdv.
Zoli -
Low Noise
senior tag
Üdv mindenkinek, nagy gondban vagyok.
Corsair XMS 16GB 1600Mhz CL9 est rendeltem, de tévedésből CL11-et kaptam.
CORSAIR XMS3 DDR-3 16GB/1600 KIT (CMX16GX3M2A1600C11)
A bolt ki is cserélni, bár 2300 forintom bánná ez esetben.
Amit adnának helyette:
CORSAIR Vengeance DDR-3 16GB/1600 KIT LP Black (CML16GX3M2A1600C9)
Kérdésem, hogy érdemes e visszavinnem és kicseréltetni, illetve, hogy ez már menni fog e valóban 1600-on CL9-ben.
A bolt honlapján megadott adatok:
- 16GB (2x8GB) méret
- XMP teljesítmény profil
- Vengeance LP hűtőborda
- Dual Chanel működés
- SPD feszültség 1.5V
- PC3-12800 (1600MHz)
- SPD sebesség 1333MHZ
- Tesztelt órajel 1600MHz
- Tesztelt időzítések 9-9-9-24
- SPD időzítések 9-9-9-24Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 2400MHz DDR4 kit
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest