- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
betegphiu #39794 üzenetére
Mert rögtön az első mondatod nettó hülyeség.
"...fel kell idézni a DDR memóriák működési elvét. Double Data Rate, ami annyit jelent, hogy dupla adatmennyiség, legalábbis az SDR-DRAM-hoz képest. A DDR memóriák ezt úgy érik el, hogy az órajel mindkét (fel-le) ága hordoz információt, így az SDR-hez képest azonnal duplaakkora a sávszélesség. Ezért is duplázódik az effektív órajel, azaz 200 MHz-es DDR memória esetén DDR400-as modulokról beszélünk."
[link] -
Qru
MODERÁTOR
De. 32bit-es Windows csak 4GB memóriát tud megcímezni, amiben benne van a vga memóriája is. Vagy váltasz 64bit-es win-re (akkor megtudja címetzni az összes ramot) vagy marad így.
Am sztem is a több de leassabb megoldás jobb. Alig 5-8% különbség van a 667 és 800 között, azt észre sem veszed kvázi.
-
idlof
csendes tag
válasz
Jester01 #39790 üzenetére
Hoppá!
Nem lehet, h a videókari lop el belőle egy gigát??
Ilyen videókari van benne: MSI N210 1GB Passive
-
Jester01
veterán
Igen, az azonos színűekbe kell, hogy dual legyen. Ha a fekete foglalatokat nem próbáltad, egy próbát az is megér.
Külön csatornán lehet különböző sebességű és méretű memória. Tehát a két sárgába mehetne a 2x2, a két feketébe meg a 2x1 (vagy fordítva). Ezzel lenne 6 giga. Már ha működne.
Elvileg egy csatornán is lehet különböző sebességű, csak akkor a lassabbra kell állítani az időzítéseket. Különböző méretű viszont (ha jól tudom) nem.
-
idlof
csendes tag
válasz
Jester01 #39785 üzenetére
Igen cserélgettem és úgy írta ki, h mindkét modul két gigás, szóval azok rendben vannak.
Az alaplapban meg a ddr1 és a ddr3 helyére raktam be őket, h menjenek dualban, lehet a ddr2 és ddr4-be kellet volna?
Vagy számít ez egyáltalán? Mármint eddig azt hittem így kell, sárga-sárga, fekete-fekete.Szal, ha nem megy a 800-as csak 3gigáig, akkor jobb a 667-s 4gigáig, ugye?
-
idlof
csendes tag
Sziasztok!
Adott ez a konfig: A proci egy Intel Pentium D 930 3,0ghz, az alaplap pedig egy Asus P5B.
Azt szeretném kérdezni, h szerintetek melyik a jobb az alaplapban?
800Mhz ramok, 2x2gb, de a lap csak 3gb-t lát belőle, nem tudom miért, a kettőt külön 2-2gb-nek látja,
vagy
667Mhz ramok, 4x1gb, a lap az egészet látja, tehát 4gb-t lát belőle.
Szerintetek melyik a jobb?
Kösz előre is!
-
Jester01
veterán
Ha nem írták akkor nem kérhetik számon, főleg ha érdemi sérülés nincs. Ha megtagadják a garanciát akkor kérj írásos jegyzőkönyvet indoklással. Matrica 2 dolog miatt szokott lenni: vagy úgy ragasztják rá, hogy szétszedéskor szakadjon vagy csak a sorozatszám miatt. Jelen esetben ez utóbbi lehet a helyzet, és ha ettől még olvasható akkor szerintem nincs gond.
Lásd még Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topik.
-
Taru
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a ramra (a matricára), mellékelt kis leírásba, garancialevélben vagy a gyártó honlapján nem szerepel (CSX), hogy a matrica sérülése garancia vesztéssel jár (ez a sablon angol szöveg) akkor kis sérült matricával elméletileg garizható a ram? Tehát a ram nem sérült, egyáltalán nem, hibás, de külső sérülés nincs rajta (memtest86+ 17 hibát talált majd megfagyott), a matricákon nincs rajta a sablon szöveg (egy vízálló ECO matrica van rajta - ez nem sérült, egy nem kidobható jel van rajta, de a sablon szöveg nincs - és egy sima papíros serial matrica - ez sérült kicsit, a sablon szöveg nincs rajta, csak a serial, egy vonalkód, meg volt valami kis sorszám (nem ami alapján azonosítják, ez sérült egy kicsit), semmilyen olyan jel nincs ami a kidobásra vagy sérülésre utalna)), mellékelt dokumentum nem volt (bubis papírba tekerve kaptam anno a boltban, előttem tekerték bele), a honlap meg nem említi a matricát de a bolt szerint a nagyker vissza dobja, mert a serial matricából egy kis darab hiányzik (letépte a hűtőborda amikor levettem, gyárilag ugyanis nem volt rajta, de a serial látszik egészben, azonos a garilevélben lévővel, tehát azonosítható a ram), mondjuk ettől függetlenül elküldték nekem, van 1 hetem utánna járni mit lehetne lépni ha visszadobják.
Vettem a helyére másikat (low profile Kingstone és érdekes erre ráfért a szöveg és nem valami sima papírral van rajta, hologrammos és vízálló papíron) de szeretném, ha javítanák a rosszat (nem mintha akkor összeg lett volna). Ha más márka ráírja akkor vagy ezek is írják rá vagy náluk nem számít (szerintem). Erre valaki nem tudja, hogy melyik törvény vonatkozik? Az is elég ha tudjátok melyik törvénykövben kell keresni (megkeresem én csak nem tudom hol keressem). Esetleg érdemes a fogyasztó védelem véleményét kérni? Elméletileg ez így nem számít helytelen tájékoztatásnak?
Egyébként a CSX oldalán úgy tudom az van, hogy ha a serial még látható a matricán (tehát beazonosítható) és csak a papír sérült a ram nem akkor ez nem lehet kifogás (mondjuk nem tudok németül de megkérdeztem valakit aki tud és azt mondta nem mondják, hogy nem eltávolítható csak, hogy a serial látható legyen, a boltban gond nélkül vissza olvasták (jó az egyik azt mondta nem de aki csinálta a gariztatást az igen, és én is gond nélkül vissza tudom olvasni, minden szám jól látható és 1 se hiányzik, teljesen azonos a garilevéllel)).
Remélem jó helyre írtam, kerestem másik topikot de csak ezt találtam, a vásárlóst és egy 2005-s hasonlót (egy tápról), ha mégse akkor ha megmondjátok hova kellett volna írni, akkor ezt áthelyeztetem egy moderátorral.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Jester01
veterán
OFF: Vagy persze ha nem a microsoft által mesterségesen lebutított oprendszert
Ugye a 32 bites rendszerek is sok-sok éve kezelik a 4GiB-nál több ramot, csak ez anyagilag így jobban megéri nekik ...ON: Patriot Viper3 1866 2x8GB, 10-10-10-24 1.5V. CL9-en nem indult, egyéb tuningot nem próbáltam még.
-
Garaba25
csendes tag
Sziasztok!
Lenne 1 olyan problémám, hogy vettem 2x 4GB RAM-ot (Corsair Vengeance) és Windows 7 Ultimate 64 bit-es operációs rendszerrel rendelkezem. De mégis valami oknál fogva a Windows azt írja, hogy:
Telepített memória (RAM): 8,00 GB (3,96 GB használható)
Az Aida64 is ennyit lát. Megnéztem az msconfig-os megoldást de semmi nem változott esetleg valamit a Bios-ban kéne állítani? nem tudom (Asrock 970 pro3 alaplap).Előre is köszönöm a segítséget!
-
Anfänger
őstag
válasz
andrasko #39772 üzenetére
Hi!
Ha az XMP profil helyett automatára teszem,mert vagy xmp1,2 a lehetöség vagy auto,akkor a lejjebbi menüben 1866-ra állítom az órajelét a ramnak,akkor újraindul 2x egymás után és 1333MHz-re visszaállítja a ram órajelét,de így 1866-on megy a CPU-Z szerint,AIDA szerint is. -
andrasko
senior tag
válasz
Anfänger #39771 üzenetére
2 dolgot használsz egyszerre.... ami végül egy, mert felülbírálja egymást.
Az XMP arra való, hogy semmit ne kelljen állítgatnod, csak azt.
Adott sebességhez minden ram paramétert beállít. (sebesség, feszültség, késleltetés)
Kiválasztod az elérhető/ kívánt XMP profilt (pl: XMP-1600, vagy XMP-1866, stb)
Az 1600-os ram-odban biztos, hogy nincs XMP-1866 profil programozva.Vagy külön állíthatod a paramétereket (AUTO, vagy fix értéken)
- pl: sebesség: 1866
- feszültség: AUTO, vagy 1.5V, vagy ... emeled: 1.575V... mondjuk.
- késleltetés: 9-9-9-27, ha nem bírja, akkor emeled: 10-10-10-30... mondjuk.Jelen esetben hagyd az XMP-t, mert azzal csak 1600-as sebességet tudsz belőni.
Ráadásul a hozzá tartozó késleltetést.
Fixen állítsd a sebességet és emeld a késleltetést probléma esetén, ha kell... -
betegphiu
senior tag
-
igor78
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Adva van egy MSI P35 Platinum Combo alaplap. Ebben eddig 4x Kingston HyperX 1024MB 800MHz DDR2 CL4, 2x(2x1)MB dual, összesen 4MB ram futott. Tegnap lecseréltem őket Corsair 4GB DDR3 1333MHz KIT(2x2GB dual) XMS3 ramokra. A gép rendesen betöltött, de a sebességgel gondok vannak. Úgy tudom (netről informálódtam), hogy az alaplap max. 2x2GB DDR3 ramot kezel, ezeket is max. 1066MHz-ig kezeli. Az új ramok sebessége ugyan 1333, de úgy gondoltam ettől még az alaplap által nyújtott maximumot tudniuk kellene, vagyis az 1066-at. Illetve fórumok szerint akár az 1333-is megy ha biosban garázdálkodok kicsit. Én sajnos nem értek a bios-hoz ezért megelégednék az 1066-al is, de mit kellene tennem, hogy valóban meg legyen és ne csak 660MHz-en fusson?
A válaszokat előre is köszönöm! -
bopeti98
őstag
Sziasztok!
A mai napom beszereztem a laptopomba 2 GB Ramot így most 4 GB Ram van benne. Ugye a 2 GB ram mellé 32 bites rendszert vettem még anno közel 30.000Ft-ért de 4 GB Ram mellé már nem ártana 64 bites rendszer de jelenleg nem vagyok olyan jó anyagi helyzetbe hogy még egyszer kiadjak egy csomó pénzt Win 7-ért. Esetleg nincs valami trükk ( persze olyan trükk ami legális ) hogy ne csak 2,8 GB-ot lásson a laptop? Azért kérdem mert ismerőnél 3,2 GB Ramot lát a 32 bites rendszer. -
andrasko
senior tag
Én végül az alábbit választottam:
Patriot Viper 3 DDR3-2133/8GB/DC/1.5V (PV38G213C1K, black mamba design)- Izgultam, mert korábban egy Corsair Venegeance 1866/8GB-tal voltak gondjaim.
- Szerencsére a Patriot nagyon szereti a Z77 + i5-3570 páros.
- Tuningban viszi a 2400mhz-et. (jedec fesz-en belül)
/a 2133 a top-speed a Viper 3-ból, ezért ennyi a vége, gondolom.../
- Érthetetlen: az XMP-t miért 2000mhz-re programozták 2133mhz helyett? -
andrasko
senior tag
válasz
Djsaba #39747 üzenetére
Ha árérzékeny vagy: másik Patriot ugyanonnan.
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Gamer Confighoz keresnék megfelelő RAM-ot.
-Asrock Z77 Extreme4
-ASUS HD7870 v2
-i5 3570kEbbe a configba szeretnék , gameléshez ramot keresni.
Cl 9 or faster.
Véleményem szerint 1600 -as elég, mert csak annyit támogat.
6-8GB mennyiséget, mit-mennyiért.Köszönöm.
-
doboka98
tag
Hát igazából játékra kellene és érdekelne melyik nyújt több teljesítményt.
-
andrasko
senior tag
válasz
Anfänger #39736 üzenetére
A gyárinál magasabb órajelen való működtetés lutri...
de nem kizárt, akár még az 1866nál magasabb sem.
Kevesebb modulszámmal még jobbak lennének az esélyeid, de ne add fel!Amit én csinálnék az 1866 fix beállításával:
1)
- Feszültséget a jedec max-ig: 1.575V-ig állítanám.
- Késleltetést gyárin hagynám: 9/9/9/24
Ha nem megy, vagy nem stabil, akkor 2) pont.
2)
- Feszültséget a jedec max-ig: 1.575V-ig állítanám.
- Késleltetést növelném: 10/10/10/27/2T
(alapelvem 266mhz-enként: +1/+1/+1/+3)
Ha nem megy, vagy nem stabil, akkor esetleg még tovább növelhető a késleltetés.... de akkor már nem OC barát a ramod!Ha viszont 1), vagy 2) esetben stabil, akkor vissza lehet finomítani és lépésről-lépésre megkeresni a stabil végét:
- fesz.csökkentése: 1.50V-ig,
- késleltetés csökkentése a gyárira, vagy ahhoz közeli értékekre. -
Anfänger
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem a szakikhoz.
Ilyen ramom van. 4x4 Gb. 1600 MHz-es.
Z77 Extreme 4 alaplapban hajtom. Azt szeretném megtudni,hogy bírná ez az 1866 MHz-en való müködést 24/7-ben? Vagy lehetnek ez miatt gondjai? Most 1600-on mennek 9:9:9:24-es (gyári) idözítések mellett.
Válaszaitokat elöre is köszönöm! -
andrasko
senior tag
Asus H77-nál persze, van! (Asrock H77-nél nem
)
- fix sebesség érték beírásával.
- XMP alkalmazásával.Érdekes, hogy pont XMP-vel nem megy neked.
Szerintem az 1600-os késleltetési értékei mellett nem tudja beállítani az XMP sebességét.
Ez elsőre furcsa lehet... de valamiért beleragadhatott...
Nálam modulcsere után a DDR3-1333-as modult csak 1600-ként tudtam indítani, hiába nyomtam "default bios"-t és állítottam fix 1333.
CMOS clear helyre tette a dolgokat... próbáld te is ezt!
Utána állítsd XMP-re!Ehhez mit szól majd a rendszered?
-
andrasko
senior tag
Sajnos nem így van!
Az alaplapomon a "DRAm Reference Clock: [AUTO/100/133] " beállítással szabályozható, hogy milyen legyen a cpu-ram "szorzója".Intel Ivy, Sandy prociknál (BCLK=100) ról beszélve:
- 100 esetén : ... 1600/1800/2000/2200/2400/2600/2800 ...
- 133 esetén: ... 1600/1866/2133/2400/2660 ...
- AUTO esetén: mind kettőt.De, mint azt írtam fix értékként gond nélkül beírható a 2133.
Vígan megy a megadott sebességen/feszültségen/késleltetéssel.Az XMP ettől teljesen független!
Az egy előre paraméterezett összeállítás (sebesség/feszültség/késleltetés), ami nem változtatható.
A ram spd-je tartalmazza, ez nem rendszer, vagy provci függő.
Sajnos gyárilag az XMP értékét tévesen programozták 2000-re.
Sok-sok tesztoldalon, mindenhol furcsaságként hozzák fel... -
u996
csendes tag
Sziasztok!
Akiknek a 2133MHz-es ramok 2000MHz-en mennek:
"A CPU sajátosságai miatt a 2133/1866 megahertzes DDR3 memóriamodulok alapértelmezésben 2000/1800 megahertzes DDR3 memóriamodulokként fognak működni."
Az Asus oldaláról, 1155-ös lapokhoz.
Viszont szeretnék kérdezni valamit!
Asus H77 lap, I5 3470 proci, Patriot 2133MHz ram.
Alapban 1600MHz-en mennek, de ha beállítom az XMP profilt nem indul a gép. (Overclocked fail)
Van lehetőség arra, hogy 2133 (2000) MHz-en használjam őket, vagy a proci memóriavezérlője miatt csak 1600-on tudnak menni?Köszi előre is!
-
andrasko
senior tag
válasz
doboka98 #39724 üzenetére
"... Nem vagyok hülye ..."
Azt nem is feltételeztem."... RAMokhoz sajnos egyáltalán nem értek ..."
Ebből a kijelentésedbe sok minden belefér, még a DDR2/DDR3 keverése is.Az FX hivatalosan max 1866 -as RAM-ot kezel, max ilyen sebességűt vegyél.
Az 1600-os is tökéletes lesz hozzá, érzésre nem lesz lassabb...
és a legtöbb alkalmazásban sem.
A ram feszültségével nem lesz gondod, 1.65V-ig minden jó neked.Az olcsóbbat vedd. Ha közel árban lennének, akkor Kingston.
-
andrasko
senior tag
válasz
doboka98 #39720 üzenetére
Jó volna tudni, milyen alaplap + cpu pároshoz kellene a ram?
Ha az adatlapodon szereplő ASUS P5B-SE + E8200 pároshoz, akkor nem lesz jó a DDR3-1600.
Az Asus P5B-SE csak DDR2-1066 illetve DDR2-1333(OC)-t kezel max.Ha máshoz, akkor DDR3-1600/8GB/DC kis kivételtől szinte mindenre elég. (így látatlanba) Akár még a legújabb Ivy procikhoz is.
A Kingston jó márka, jó kompatibilitással. A blu, mint kék... a hűtőborda színe is erre utal.
Alacsony, azaz low-profilos, tehát nem lesz gondod a cpu hűtő mellett/alatti helyhiánnyal.
Viszont DDR3-1333/C9/1.5V, de DDR3-1600/C9/1.65V ... tudni kéne mihez kell!?Exceleram -hoz szerencsém nem volt, számomra ismeretlen, paramétereire nem rossz. DDR3-1600/9-9-9-24/1.5V/DC ... legalább is ez...
van benne gamer series is... -
doboka98
tag
Sziasztok! RAMokhoz sajnos egyáltalán nem értek ezért megkérdezném, hogy milyen márkából érdemes válogatni? Magamnak kinéztem egy 4Gb kingston hyperx blu 1600mhz-t, de haverom azt mondta vegyek excelramból 1600mhzt és kijön 8GB a kingston árából. Namármost! Mit éri meg venni? Jó márka az Excelram. Játékhoz tudom elég 4GB, de azért nem lenne rossz a 8 se.
-
betegphiu
senior tag
válasz
muszty #39716 üzenetére
hali!
az alaplapod milyen?tuti kezeli az 1800Mhz-et?
ha igen ,akkor a biosban állítsd át a dolgokat!
pontosan rajta van az általad frissebben feltöltött képen,hogy mit kell beállítani.3. oszlop xmp .frequency:933-ra, majd 9-11-9-27.ez a gyári időzítés,a feszt hagy auton először,ha a lapod kezeli,elvileg elég feszt ad neki.
ha nem indul a gép,akkor cl reset,megint beállítod és adsz neki feszt.1.65-re a kép szerint.
-
muszty
tag
Üdv,
Vettem egy Kingston DDR-3 8Gb /1866 KIT HyperX Beast ramot ami észrevételeim szerint nem teljes sebességen fut. Valaki azt mondta, hogy a sebességet utólag kell beállítani a biostban.
Egy rendszerfigyelő progi ezt írja a ramnál:
8,00 GB Dupla-csatorna DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24)
Nos a kérdés az lenne, hogy mennyire rakjam a frekvenciát a biosban illetve hogy a feszültséget felemeljem-e mondjuk 1.65 voltra?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
jahatpersze #39711 üzenetére
Tedd alapra és aztán aktiváld az XMP profilt a
biosuefi-ben. Akkor beállítja magától a megfelelő órajelet, feszt, időzítést. -
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok!
Van egy új PC amin a RAM-ok sebességét UEFI-ben (Asrock B75 Pro3 lap) átállítottam 1333MHz-ről 1600MHz-re, ekkor a gép nem adott képet. BIOS reset után 1333-MHz-en megint ment. Ezekről a RAM-okról lenne szó. A CPU INTEL Core i5-3470 3.20GHz. Nem tudnátok segíteni, hogyan kell megoldani, hogy 1600MHz-en is menjen? Köszi a segítséget!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39707 üzenetére
Mind a kettő ok, amelyik olcsóbb azt vedd.
-
andrasko
senior tag
válasz
Henker2 #39610 üzenetére
Hivatalosan a RAM-od spec-je: (PVI38G186C9K)
- DDR3-1600, 9-9-9-24, 1.5V
- DDR3-1866, 9-10-9-27, 1.5V
Ezekkel a paraméterek manuális beállítása mellett gond nélkül kellene mennie.
Így megy vele, vagy XMP beállítással?RAM "hajtáshoz" két dolgot tehetsz, anélkül, hogy szét OC-znád:
1) sebességet növelhetsz:
BCLK=100mhz mellett, elérhető lesz: 2000/2133/2200/2400/stb...
Marad az 1.5V fesz., vagy eltérhetsz a Jedec max-ig: 1.575V-ig.
(ha bevállalod, akkor max az XMP: 1.60/1.65V-ig... nem javaslom!)
Késleltetés marad a gyári, vagy emelheted, hogy ne ez legyen a korlát, majd ezt visszafinomítod.
2) késleltetést csökkentesz:
Egyszerre csak egyet csökkents egy-egy értékkel.
Amikor megvan egyik érték stabil vége, akkor jöhet a következő érték csökkentése, ugyanígy.
Fesz.ben u.a., mint 1) pontban.Valaki az e-saver RAM-módra esküszik:
A feszültséget csökkented addig, amíg a RAM gyári sebességét stabilan hozza.
(pl: a DDR3-1866, 9-10-9-27 értékeket 1.35/1.40/1.45V-on) -
andrasko
senior tag
válasz
NyuszyCaster #39707 üzenetére
Ellenőrizd a RAM sebességet, időzítést, feszültséget a BIOS-ban.
A ramod pontosan ez? CSXO-CEC-800-4GB-KIT
Mert, akkor ne is csodálkozz, ha szórakozik a rendszered.
RAM spec: DDR2-800 / 5-5-5-16 / 1.8V
Nálad megy: DDR2-1072 / 5-7-7-24 (#39641) NyuszyCasterÁllítsd a BIOS-ban a DDR2-800 / 5-5-5-16 / 1.8V értékeket.
Ha akkor is megbízhatatlan, akkor gondolkodhatsz tovább... akár a ram cserén. -
NyuszyCaster
senior tag
Sziasztok
hát én ezt nem értem eddig nem hibázott a memteszt estére úgy hagytam a tesztet és reggelre 13 hiba volt...?
akkor ez most hogy van??úgy látom ram csere lesz
legyetek szivesek segiteni hogy ezek közül nekem mellyik lenne jó ebben a lapban
Gigabyte GA-MA790X-DS4a ramok pedig
CSX 2x2GB DDR2 800MHz CSXOCEC8004GBKIT
Geil Value 2x2GB DDR2 800MHz CL6
rágábbra sajna nincs pén lapot sem tudok cserélni hogy belemennyen a ddr3 ramhasználtan pedig nem találtam és nem is nagyon merek venni
-
andrasko
senior tag
-
betegphiu
senior tag
válasz
NyuszyCaster #39699 üzenetére
milyen procid van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged