- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #26464 üzenetére
HD filmezéssel foglalkozok, szerintem a ram tök mindegy. Nyers HDV anyagok is max 25 megabittel mennek, ezt már minden vinyó, hálózati eszköz, ram, és videókártya tudja. Blu ray asszem kicsit magasabb, de ez sem jelenthet gondot. Gigabit lanon.
A lényeg hogy legyen minimum egy HD-s videókártyád. De ami konfigod van a profilban, azzal 20 filmet tudnál egyszerre nézni
Ellenben ha valami más konfigról vetítenél... mondjuk olcsó HTPC-ről. Szerintem 1-2 GB-al bőven beéri - sebessége egyáltalán nem számít. (win 7 alá azért illik 2 GB már, valami olcsó is jó, ha nem használod másra) Annyi fix, hogy az ősrégi Celeron 2800-as gépemen HD filmeket néztem és vágtam is (kicsit renderelés lassú volt
) , 1 GB DDR1 ramon - HD-s VGA nélkül. 720p-s divx-et simán vitte, nyers HDV-t is játszotta. Egyedül az 1080p-s -mkv konténeres akadt rajta.
Tehát összegezve, RAM szerintem lényegtelen. Ami kell egy közepes erősségű proci, és HD támogatású VGA, na meg stabil LAN kapcsolat.
(#26465) GhostWalker: Lap igazából mindegy szinte, mert AMD procikhoz szoktak ajánlani ramot (IMC a prociban, ezért) Kingmax, Corsair Dominator, esetleg G.Skill. Főleg legyen QVL-es ram, tehát memory supportos.
Ja és Geil-t került el messziről! -
CHIPman
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #19752 üzenetére
Azigen. Mennyit megy ez húzva?
-
Rover623
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #6548 üzenetére
Szia!
Csak azt szeretném kérni, ne szemeteljünk bele egy szakmai topicba...
Van ennek helye...vagy adj fel aprót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged