Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25843) Rover623 válasza Qru (#25838) üzenetére


Rover623
félisten

Ha már ennyit "oktatsz", légy pontos és alapos...valamint szabatos...;]

hogy csak akkor van DC ha egyeznek az időzítések.
Olyan nincs, hogy nem egyeznek az időzítések...:DDD
Az összes memcsi azonos paraméterekkel üzemel egy rendszerben, nem lehet eltérő módon üzemeltetni őket...sem frekiben, sem időzítésben...sehogy.

Akkor van DC, amikor működik...:DDD
És mikor működik? Ha akár automatikusan (a BIOS révén), akár kézzel, de sikerül olyan beállításokkal üzemeltetni a memóriákat, hogy mindegyikük stabilan bírja a strapát, és a chipset olyan "helyzetbe" kerülhessen, hogy bekapcsolódhasson a Dual Channel üzemmód.
Ennek nem feltétele szinte semmilyen műszaki paraméter...!!!
Viszont!
Minél inkább hasonlítanak egymásra a memók, annál nagyobb az esélye, hogy működni fog a DC...tehát józan ésszel gondolkodva, érdemes teljesen azonos modulokból építkezni, így tehermentesíthetjük a memóriavezérlőt a leginkább, és így kell a legkevesebb kompromisszumot kötnünk.
És bizony, létezik asszimetrikus dual channel is...eltérő méretű modulokkal...de inkább fogalmazzunk úgy: csatornánként eltérő memóriamérettel is... ;)

De egy dologban egyetértünk: ahhoz, hogy egy-egy tanács/javaslat után az amatőröktől minél kevesebb nyavajgás, panasz, stb. jöjjön vissza, a legpraktikusabb tanács az, hogy a Dual Channel-hez lehetőleg páros számú, teljesen azonos memóriamodult javasolt használni...persze aki akar, kísérletezhet...de ha nem jön be a dolog, ide ne panaszkodjon, itt ne próbáljon bárkit is felelősségre vonni...:DDD

primus inter pares

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.