Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorius
tag
válasz
Daemon09
üzenetére
Haller.
Olvasd el a tesztet a Prohardveren, ők is meglepődtek. Ütős RAM teszt.
Amúgy először nem tuningolok, nem is lesz rá szükség, max egy év múlva majd, ha kell. De lehet, hogy nem tudom megállni addig
Konfig: abit ip35 pro xe, intel e8500, asus 8800gts 512 stb
Nem vagyok annyira elvakult, hogy a kis különbség számítson, de ha jobb és még kicsit olcsóbb is, hajlok erre. Persze elsőre úgy tűnhet, hogy ugyanaz a csip, de az 1066-os garantáltan magasabban bírja. Csak a "nem garantált" kevesebb, mint a 800-as teljesítménye, aminek mondjuk hivatalosan csak 800 a frekije. Az ember azt hinné, kiválogatták a jobbakat, azt adják 1066-osnak, de a nagy átlag azt mutatja, hogy nem. Lehet, hogy rosszabbak az újabb chipek, ezért sok helyen az jön ki, hogy a 800-as többet bír. -
zorius
tag
Üdv!
CSX ramot veszek, csak elbizonytalanodtam, melyiket. Sok helyen úgy látom, a 800-as ugyanazt tudja, sőt még néhol jobb is, mint az 1066-os? Lehet ez? A HOC-n olvastam 1066-os tesztet, ott kb 1220-ig ment azt hiszem, itt a Poro-n meg a 800-as ram majdnem 1300-on simán, de 1250-en abszolút vígan. Néhány kinti fórumon is azt olvastam, hogy jobb a 800-as, mint az 1066-os.
Vélemény? Árban nincs nagy eltérés, csak kicsit olcsóbb a 800-as, de ha jobb?!
Tapasztalat? -
zorius
tag
Vki olvasta e komoly problémámat, és tudna hozzászólni?

-
zorius
tag
válasz
nepszter1
üzenetére
Most akkor hogy?
Csak akkor megy, ha 1 ram van benne, vagy akkor ha dual-ban? Vagy csak akkor megy 1, ha duálban van (?!
) És ha a másik single-ben (?) akkor nem? Csak az egyik ram jó, vagy mi a baj? Vagy nem megy duálban? Ez kicsit zavaros, bár lehet, hogy korán van még és hétfő, ráadásul nem értelmezem jól... 
-
zorius
tag
Kis láma kérdés...
Új gépembe szeretnék ramot, de nem tudom mennyit. Először még biztos xp-t használnék egy ideig, de idővel lehet, hogy váltanék vista-ra. Oda meg nem is árt a több, ráadásul kezeli is.
Ha most 4gb-ot teszek az xp-be, rosszul járok vele? Mármint a sebesség romlik ezáltal, hogy nem fogja látni mind, vagy 'csak' annyi, hogy a 4-ből csak 3.5-öt lát (+ a grafikus kártya 512)?
És ha még így nem döntöttem, melyik a jobb megoldás, a 4gb 2x2 vagy 4x1 legyen?
Cél: Átlafelhasználás, azonkívül brutál fps jó max baállításokkal
Lényeg, hogy bőven legyen memória, ne legyen hiány benne.
Pénz "nem számít", olyan értelemben, hogy kb 10k pl egy 2x1 csx 1066, vagy 2x ennyi az nem oszt. -
zorius
tag
Szóval Ősember! Köszi!
Frenky89: Igen, gondoltam a csxre és az ocz-re is, sőt ocz reaperre hajlok
És igen, én is hallottam, hogy a Dominator k**vul, de hogy az ocz is?! Mindenki spórol, mocskos imperialisták

Köszi skacok, akkor nézem az Őst.
Amúgy elfelejtettem, elnézést: tuning egyelőre nem szempont, majd 1 év múlva, ha rá leszek szorulva... -
zorius
tag
Üdv!
Milyen 1066-os ddr2-t választanátok? Geil Black Dragon, vagy Corsair Dominator? Nem nagyon ismerem a chip-eket, melyik jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 VENGEANCE RGB PRO SL White - 1 év bolti garival! -
- CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16
- Trident Z5 RGB DDR5-7200 CL34-45-45-115 1.40V 32GB (2x16GB)
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- SK Hynix 16GB DDR5 4800Mhz laptop ram több db!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor, MS4010
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- PlayStation 4 Slim 1TB
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

) És ha a másik single-ben (?) akkor nem? Csak az egyik ram jó, vagy mi a baj? Vagy nem megy duálban? Ez kicsit zavaros, bár lehet, hogy korán van még és hétfő, ráadásul nem értelmezem jól... 

fudi2002