Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz Telefunen #13900 üzenetére
Fejlemény:
Külön-külön tesztelve a modulokat mindkettö PONTOSAN ugyanabban a tesztben ugyanott (88%-nál) hibázik! Akkor lehet, hogy mégsem memória hiba?"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Telefunen
őstag
válasz elfelejtette #13901 üzenetére
Igen, ez valóban gyanús.. Melyik tesztprogramról van szó? Szvsz. a windowsos memtest nem túl megbízható, akkor inkább 1,5-2 óra blend (esetleg memtest86). Ugyanabban a foglalatban nézted külön-külön a modulokat? -mert akkor lehet akár a foglalat is..
-
elfelejtette
veterán
válasz Telefunen #13902 üzenetére
Ugyanabban a foglalatban ment mindkettö. Egyébként 800-on is hibáztak.
Sajna melózok este 6-ig, max. utána lesz fejlemény, hogy a többi foglalatban is hibáznak-e."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
luw2win
őstag
Hali!
Haveromnak kellne 2*1 gb ram (pénze van)
Melyik érné meg jobban Corsair TwinX 2*1GB DDR3 1600mhz
vagy: CSX 2048MB DDR2 1200Mhz DIABLO KIT
Nem tud dönteni h ddr2- v 3 at vegyen játékra lenne, meg egy kis enyhe tuningra
thx.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
gyiku
nagyúr
hi, melyik a jobb, kingmax ddr2-rol van szo:
3 gb 800 mhz
2 gb 1066 mhz?hüllő
-
luw2win
őstag
Igaz bocsi
ASUS P5K3
E8400
520HX corsair táp
2x 3870 cf
röviden ennyiMOD:Ebbe az alaplapba nem csak 1300mhz-ig megy bele?!
Nem akk már el van döntve h ddr3... sry
Én is csak most jártam utánna milyen lapja van.
szal akk már válaszoltam is a kérdésemre[ Szerkesztve ]
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Telefunen
őstag
válasz luw2win #13908 üzenetére
Az hogy csak 1300-ig megy bele nem jelent semmit, csupán azt hogy alap FSB-n (333-on), max 1333-ig tudod felszorozi (4x-es a max szorzó, bár ezt nemtudom hogy mondják ASUS-éknál), szóval amit felrakja 400-ra az FSB-t máris 1600 lesz a maximum.
Gyiku: Ha nem lehet RAM feszt állítani akkor inkább a 800-as, 1,8V-on az 1066-os sem megy többet olyan 950-nél (legalábbis nálam).A kérdésedre: Igen, a support csak annyit jelent mennyi a max szorzó, attól még tuninggal tud az többet is.
[ Szerkesztve ]
-
-
katt777
félisten
Sziasztok!
Corsair Dominator TWIN2X2048-8500C5D mennyire bírja a tuningot?
Ilyen kit-et tudnék beszerezni, vagy OCZ-t, de az majdnem dupla ennyi, arra nincs pénzem.
4 1GB-os Kingmaxom van most, és hiába menne a procim többet, a RAM-ok miatt nem stabil a gépem 3.8GHz fölött. RAM-oknak az 1070 fölötti sebesség, és a 430 fölötti FSB is problémás, szóval a szorzót is hiába veszem lejjebb. Teszteltem külön procit, annak semmi baja, de RAM-tesztek kapásból elszállnak.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Van egy Cus2 vagy milyen i815-ös lapom, benne 2*256Mb SDRAM.
Hogyan tudnám ezeket fixen letesztelni?
Memtest86 hibátlanul megy 4,5órája. 3 Pass. Ez elég lehet?Köszi!
-
Laraxior
titán
válasz katt777 #13922 üzenetére
Ősembernél nincsenek jó ramok....Nála a legjobbak vannak
mellesleg a ramok nagyon jól mennek,nálam 1080ban süvítenek turbo memóriabeállításon 2.05VonA tracer elmarad becsúszott helyette egy 9800GTX
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
katt777
félisten
válasz Laraxior #13923 üzenetére
Debrecenbe kéne menni... de qrwa messze van. Nekem olyasvalaki kéne, aki vagy szállít erre, vagy közel van, mert gar. hiba esetén nincs időm és pénzem keresztül-kasul utazgatni az országban. Posta és futár nem jön szóba, minden más megoldás érdekel.
Egyelőre próbálom beszámíttatni az 1 hónapos Kingmaxaimat, az még jó volna, anélkül nehezen veszek újakat.
1200-on nem is mennek?Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
snoopy
aktív tag
memtest-en kívűl mivel lehetne még letesztelni a ramot. win alatt futósra gonolok.
nem tudom hogy most van baja, vagy nincs baja az egyik ramomnak. az egyik csíkommal el sem indult a gép, úgy egy hete pihnet a polcon, most beteszem és megy. pedig azt az egy darabot végig probálgattam mind1ik slotban egymagában, meg a párjával felcserélgetve és nem ment a gép. most betettem csak a rosszat vagy rossznak hitet és elindult, betszem mellé a jót is és ismét csak fel állt a win. -
Prodigy0
csendes tag
Üdv!
Asus P5Q alaplaphoz és Q6600 procihoz, melyik RAM lenne a legjobb választás?
Látom a Crucial Tracert többször ajánljátok, de a RAM 800 MHz-es, a proci pedig 1066-ot vár, egy tuning a Tracerrel így még belefér?Köszi:
Prodigy -
djg
aktív tag
Sziasztok,
Egy barátomnak vannak memória problémái, tudna valaki segíteni?
Arról van szó, hogy van egy 2x1GB Csx 1066-os párja egy ASUS p5k pro-ban.
A RAM-ok 800-on mennek, és amikor átállítja 1066-ra játékok alatt (cod4, Crysis) kékhalál jön be neki. Everest teszt lefut simán és boot problémák sincsenek.
Nekem majdnem ugyanolyan a konfigom és nincs ilyen problémám. Nekem 1,8V-on (alapon) megy 1066-ba feszemelés nélkül stabilan. Ő megpróbálta emelni a feszt, eljutott 1,94-ig, de még mindig azok a tünetek.
Az alaplap, CPU és RAM is ugyanaz mindkét gépben, csak nekem 4x1GB neki meg 2x1, de ez nem számít.Szerintetek mi lehet a gond? Adagolja tovább a feszt 2,1v-ig, vagy mi ilyenkor a teendő?
Előre is köszi a segítséget, ha valaki tud valami hasznosat...
-
csimav
őstag
Geil ramok sztem jók
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
V1d0N
csendes tag
Szerintetek egy 1gbos kingmax 667es ramot fellehet huzni 700ra, úgy hogy nem lesz semmi baja? ^^
-
Valty
aktív tag
Halli!
800-as Patriot RAM-ok elegendőek egy E8400-as proci tuningjához?
-
Pubszon
veterán
válasz Prodigy0 #13934 üzenetére
Simán.
Ha 8*400 vagy 9*400-on hajtod a procit, a ram akkor is 800-on megy 1:1-be a procival, és így a CPU 3200 illetve 3600Mhz-en megy ami sztem elég. De ha nem lenne elég, akkor a ram úgy is tud sztem 900Mhz-et, amivel a Quad már 4Ghz felett járhat.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
katt777
félisten
Megvannak a Dominator-aim. Az 5-5-5-15 rajta van, az OK, de az apróbb RAM-értékekbe mit adjak meg? Ott alapból igen hülyeségeket ír a biosom, sokkal magasabb értékeket, mint a Kingmaxoknál. Köszi, ha tud valaki segíteni!
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Lakuda
csendes tag
Sziasztok!
1 db Samsung 512-es DDR2 RAM van a gépembe (Fujitsu Siemens Scaleo J, AMD3800+) ennek keresek párt.
Kivettem és ez van rányomtatva:
512 1RX8 PC2 42004-444-12-03
Segitene valaki, hogy mit jelentnek ezek a számok?Ebből ki lehet találni, hogy hogyan találok olyan RAM-ot amivel kiegészitik egymást.
Előre is köszönöm! -
KPepe
senior tag
Hali!
Notebookba Core Duo T2400 (1.83GHz) mellé milyen ramot ajánlanátok? 4 GB kellene.
Köszi!
A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
canniball
nagyúr
Erre esetleg még valaki? (Eddigi fejlemény: a lap 1,5GB-ig pakolható.)
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
yoid
tag
8GB memoria elég lesz pár évre ,már ha nem évente cseréled a gépet.
-
djg
aktív tag
Sziasztok ismét,
Erre esetleg van valakinek valami jó ötlete?
-
Hedgehanter
őstag
Bovitenem a gepet ram ugyileg most 2x1G van es gondoltam veszek meg 2x2G (mert olcso) bele de 32 bites Vista van es az nem nagyon fogja latni... (Virtualis szervereket futtatok)..
Ismerem a PAE-t de a MS oldalon irjak hogy akkor is csak max 4-et fog latni...
DE a memory remapping a BIOS-ban elintezheti nekem hogy lasson (hasznaljon) 6-ot....????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz RAM - posta az árban!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest