Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemens
őstag
De most melyikre gondolsz?
Ezek közül lehet választani:
1.
2x1Gb DDR2 800Mhz CSX 2x3840Ft-ért, mert darabja 3840Ft2.
2x1Gb DDR2 800Mhz CSX KIT + hűtő 1xmajdnem 10KTehát akkor melyik legyen?
Mert nekem nem egyértelmű amit írtál.
Sztem az 1. variációra gondolsz.[ Szerkesztve ]
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
nagyúr
válasz diegho #13803 üzenetére
Sajnos nem minden lapot szeretnek. (Van, hogy +0.3V-vel sem viszik a gyári értékeket.) Igaz, amelyeket igen (jellemzően Gigák), azokban nagyon szépen muzsikálnak.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
diegho
nagyúr
miért? gyárt más is alaplapot? Én kereskedő vagyok, eddig asrock, asus, abit, gigabyte, j&w, msi lapokat adtam el, mindegyikben mentek, mivel már több mint 1 éve szinte csak kingmax ramot adok el, hiába van corsair vagy ocz, a kutyának nem kellett még Saját gépben pl 800-as kingmax 4*512 1.9V 1050mhz volt a rekord (asus lapban), de 2*2gb 1.9V 1000mhz is megvolt, minden esetben 5-5-5-18, eddig 0db hibás modul 1 év alatt, mindegyikre 99hó garanciát adok, szóval egész jól beváltak, igaz tény, hogy aki úgy jön be hogy neki asus lap kell az gigabyte-al megy ki Lényegében vagy asrock (olcsó kategória) vagy gigabyte (normális kategória) lapokat adok el. Asus-al szokott probléma lenni azt hiszem, de asus inteles lapokkal nem csak ez az egy probléma szokott lenni, talán majd a P45 széria.
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Vista x64 alá a meglévő 2X1 giga memóriához lett véve plusz kettő. Ugyanaz a márka (geil ultra), 800-on mennek.
Azóta a rendszer bizonyos időközönként (mondjuk 4-5 óránként) lefagy.
Memtest lett futtatva (no error), a memóriák a slot-okban ki lettek cserélve, 8 óra Orthos is ment, tehát erről az oldalról a rendszer stabil.
Mi lenne az első gondolatotok, ami okozza az instabilitást?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz diegho #13807 üzenetére
Így van, legtöbbször P5K lapokat 1066-os Kingmax-okkal párosítva produkálják a jelzett problémát, ami nem inkompatibilitás formájában jelentkezik, csak annyiban, hogy jelentős plusz VDimm-mel viszik csak 1066MHz-en az 5-5-5-18-as gyári időzítéseket.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
diegho
nagyúr
válasz syckaloz #13810 üzenetére
ez van, ánusz p35-ös lapot rendelésre hozok max, de azokat is rábeszélem a gigabyte-ra 1-2 kép megmutatása után az eldurrant feszstabokról, hatásos szokott lenni, ha még mindig nem hiszik akkor a szomszéd studioba irányítom őket, hogy ott tessék érdeklődni hányadik P5k halt meg idén P45 asusnak adok majd 1 esélyt, a remény hal meg utoljára
-
diegho
nagyúr
válasz Klemens #13812 üzenetére
mi az hogy nem támogatja? az hogy nincs a könyvében? Miben fogadunk, hogy adok 5 pár olyan ramot ami nincs a könyvében és tökéletesen menni fog vele dualban? bár még sose néztem meg memória kompatibilitási listát, de le merem fogadni, hogy elmúlt évben nálam járt lapok 10%-a se kapott olyan ramot, ami a könyvében is szerepel és persze mindegyik tökéletesen megy.
most nézem... szerinted attól hogy 1066-os a ram, a lapodra meg 800van matricázva, már nem is támogatja? A fenébe akkor nekem se támogatta az m2n-sli deluxe a ramomat, mégis ment 1150-en benne, de az előző gigabyte se támogatta, pedig ott is ment 1100-at vígan. Ha valamire rá van írva, hogy ddr2 800, attól tehetsz bele 1200-as ramot is, tökéletesen menni fog, ugyanis visszafelé kompatibilisek a ramok. Tuningnál meg jól jön a +mhz, főleg amd-nél, ahol a proci elég harmat és muszáj memsávszélből táplálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Klemens
őstag
válasz diegho #13813 üzenetére
Elméletileg csak 800Mhz-ig támogat RAM-ot a lap.
Tudom, ha 1066-osat rakok bele az ugyan úgy menni fog, csak annyi, hogy 800Mhz-en.
Tuningnál lehet, hogy jól jön, de én nem igazán szoktam húzni a dolgokat.
Ez a 800Mhz-s RAM meg a 10év gari miatt jó, tán ezt könnyebben el lehet adni később.
Olyan lapom meg ami rendesen kezeli az 1066Mhz-et az nem most lesz, mert ezt is nemrég szereztem.Tehát:
1. vagy 2.?"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
nagyúr
válasz Klemens #13814 üzenetére
Ha olyan lapba teszed, ami támogatja az 1066MHz-es RAM frekit, alapból abban sem fog, csak 800MHz-en menni, mivel a modul SPD-jében akkor is a legmagasabb, szabványos DDR2 órajel lesz, ami 800MHz.
[ Szerkesztve ]
-
MEKK
aktív tag
2 GB/800 KIT GEIL ULTRA hűtőbordás CL4
2 GB/1066 KIT Kingston BOXMelyik ram-ot érdemes venni? tuning csak minimális lenne
[ Szerkesztve ]
-
Nova91
tag
Csáó! Lenne egy kérdésem! Lehet butaság: Az alaplapokon ált. van 4 memória foglalat ám 2-2 különböző szinü. nekem 2 sárga 2 fekete. Nem tudjátok mi a különbség a kettő között? Az asus (M2N) manulba is olvastam és vmiféle különbséget tesz a kettő között , de nem értettem. Aki tud segitsen.
Választ előre is köszönöm! -
dany27
őstag
hi
van egy pár kingmax 512es DDR2 533mhz-s ramom és egy olyan kérdésem lenne hogy mi az az sebsség amin még elindul, a feszkó emelésével tudok rajt segíteni de nem tudom mi az a feszültség ami még egészséges neki!
előre is köszi!
-
V.L.
aktív tag
üdv.
adott ez a kit (mushkin xp2-8500 2x2GB). a problémám az, hogy egy dfi p35-ös lapban nem tudom őket 1066-os órajelen járatni. 800-900 MHz-en még elketyeg, de 1066-on gyári fesszel (2,1v) ha a vista fel is áll akkor egy memteszt elindítására sorra dobja ki a hibákat. proci alapon, fsb alapon időzítések auton. az lenne a kérésem, ha segítenétek abban, hogy vhol találnátok ehez hasonló hibajelenséget a neten akkor segítsetek lefordítani mert az én angol tudásom egyenlő a nullával. bármilyen megoldásra nyitott vagyok. kipróbáltam a modulokat egyenként is, minden slotban és ugyan az a probléma minende esetben. előre is köszönöm a segítségeteket.
konfigom az adatlapomon
-
V.L.
aktív tag
válasz Gyuri27 #13832 üzenetére
Ill modulonként is nézd meg. mint írtam kipróbáltam őket egyenként is. igaz minden esetben csak 2,1 v-al. akkor kipróbálom őket 2,2 -2,3 v-al is. remélem tényleg csak ennyi lesz a hibája.
joshua7 akkor a muskin oldalon lennének hibásak az adatok?
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
-
Ősember
őstag
tisztázzuk, hogy a mushkinbol több féle van, jelen esetben 5-5-5-15-ös ramrol van szo, aminek a gyári fesze 2.0-2.1. ez a többieknek is szol.
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
V.L.
aktív tag
ismét végigpróbáltam az össze slotban mind a két modult 2,3 v-al. c1-es hibakód és hangos sípolás volt a jellemző minden eggyes próba után.
-
wednesday
őstag
Sziasztok.
A 2*1GB-os OCZ XTC Dual Channel-es KIT, nem megy dual-ba.
Egy Gigabyte GA-MA69G-S3H lapba van.
Lehet itt valamit állítani, vagy ennek automatikusan kéne mennie?
Integrált VGA megy most, ami leszedi a maga 128MB RAM-ját. Az bezavarhat?
-
V.L.
aktív tag
egy kicsit off lesz de lehet itt a megoldás. a lapom manuáljában találtam egy ilyen leírást bár ezt a cpu fsb select fejléc nekem egy kicsit gyanús.
a jumperek helyzetét pirossal bejelőltem. nem kellene ezeket áthelyeznem?
mint írtam nekem az angol kicsit kínai, ezért kérek vkit, hogy segítsen a fordításban. -
Ősember
őstag
nem tudom ezért akarok elöbb egy kicsit forumozni, mielött bármit mondanék. szimplán egy kompatibilitási gondra is gyanakszom, mert V.L. azt mondta 800-on mennek, csak felette nem, de ha hibásak lennének akkor nagy valoszinüséggel azon sem mennének, mert ez egy uj kit, nem is degradálodhatott sehol sem.
amint találtam valamit ugy is jelzemV.L. szerintem nem kell jumperezgetni, de egy probát persze megér, ah már ugy is kéznél van
milyen osztoval probáltad meg a ramokat tuningolni?[ Szerkesztve ]
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
canniball
nagyúr
Adott egy HP Vectra PC, amiben ilyen RAM van. Találtam otthon egy SD RAM-ot (a ráragasztott matricáról ennyi derül ki: SD 168PIN, PC133, 256MB), gondoltam berakom a gépbe a másik mellé, 512MB-tal majd rendesen "hasít". Be is tettem, de nem tetszik neki (két szabad foglalat van, mindegyikben próbáltam), amit három pittyenéssel hozott tudomásomra. Kérdés: én vagyok láma és a fenti paraméterek egyezése ellenére is lehet különbség a két modul között vagy csak kuka az "új" RAM (utoljára 4-5 éve volt használva, akkor működött)?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja