Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
El águila
csendes tag
Üdv!
Hogy lehet letesztelni egy 55/300-as VR objektíven a VR működését? (Tudom kapcsoljam ki, majd be.) Létezik valamilyen egzakt módszer, tesztábra stb.?Nikon D5500, AF-S DX 18-55 VRII, Sigma 70-300 DC macro
-
randras_83
addikt
-
glaci
őstag
válasz azerazer #34346 üzenetére
Ez siman lehet hiba forras, ezert kerdeztem ra.
Igen, mindenkeppen probald ki ugy!
Azert, mert az egesz egyben egy nagy aramkort alkot es raadasul a kapcsolo csak joval emogott az aramkor mogott helyezkedik el. Lekapcsol egy csomo dolgot, de a markolat es a vaz kozotti aramkort nem szakitja meg, igy annak a "hibaja" vagy a benne levo akksie siman okozhat galibat.
Egyebkent nekem pl. nincs markolat a gepemen es hosszu honapok alatt sem merul lenyegeben semmit sem. Sot, volt, hogy bekapcsolva maradt tobb hetig es akkor sem merult le.Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
Flow
senior tag
-
El águila
csendes tag
válasz randras_83 #34353 üzenetére
Köszönöm, majd kipróbálom!
Nikon D5500, AF-S DX 18-55 VRII, Sigma 70-300 DC macro
-
Throme
veterán
Szerintem, ha nem megélhetésre kell a zsé kár eladni. Ugyanígy érdemes lehet összespórolni a 24-70-et.
Ha egyszer kiszállsz a buliból még mindig el tudod adni, és akkor már szívfájdalom nélkül...
Nincs benne kilométer számláló, csak vigyázni kell rá.
Ott van pl még a 35mm DX fix obim. használgattam, de elég keveset. Többet volt táskában , mint a vázon. Most olyan élethelyzet van, hogy ez az obi van legtöbbet a vázon. Mikor nem ficcen be egy repülőnap, mint az elmúlt 7végén, ahova el se vittem.Van az a mondás, hogy türelem rózsát terem... Leküzdöd a "most akarom azonnal" érzést és x hónap múlva lesz két fasza obid...
-
Skabade
csendes tag
Sziasztok, köszönöm minden fórumtársnak a segítséget.
Megoldódott - a probléma nagyon triviális volt: egyszerűen a 3300 nem kompatibilis ezzel az objektívvel sajna.
Kipróbáltam más vázon, tökéletesen működött.
Így viszont sajna nem tudom használni (kicsit előrelátóbbnak kellett volna lennem megvásárlás előtt) így eladóvá vált az obi.
Hardverapróra feltettem 130ért ha esetleg érdekel vkit írjon rám nyugodtan - az ára természetesen (mivel nem tudom használni sem) abszolút alkuképes.Köszi mégegyszer.
-
Salex1
őstag
Használ valaki ebay-en kapható USB-s Nikon akkutöltőt? Nem igazán értem, hogy működhet. Az én esetlemben (en-el14) 7,4V-os, ehhez képest a töltő kimenő feszültsége 4,2V ??? akkor ez most hogy megy?
terepen jól jönne, ha powerbankról tudnék tölteni egy kicsit -
-
bandigno
senior tag
válasz marcitp #34362 üzenetére
az alaplapi usb a felét sem tudja leadni! nyugodtan rádughatod! a jobb PB-ok tudják csak leadni a 2A-t, a normál csak 1A 5V, ami általánosságban a telefonokhoz kell, a 2A meg pl tabletekhez! csak mint a telefonoknál, rá lehet dugni, mivel az úgyis csak annyit fog felvenni, amennyire szüksége van vagy tud, mert elektronika védi!
-
Throme
veterán
válasz Salex1 #34361 üzenetére
Inkább vegyél tartalék akksit. Súlyban nem több mint a powerbank, töltő, kábel... és azonnal van nafta, nem kell szólni a csapatnak, h plíííz várjatok már, mert töltöm az akksit...kb 2 óra és indulhatunk tovább.
Ha több napot vagy terepen, akkor 2 tartalék akksit is vehetsz. Kb 800 kép biztos kijön eggyel.
Mondjuk azt nem tudom egy csillagjárás fotósorozat mennyire eszi az akksit.szvsz
-
hdman
őstag
Végül ma sikerült megvennem a 18-105 obit Eddig pár képet lőttem csak vele, de már most nagyon tetszik. Végül 170 euroban egyeztünk meg, ami szerintem nem sok egy vadi uj, dobozos cuccért. Én bontottam ki elóször plusz idehozta a munkahelyemhez (kb 30p út).
A srác kitben vett egy 5200-ast, de állatokat akar fotózni, és kicsinek találta hozzá, így rögtön vett egy 18-200 at.
Sopron city :)
-
Salex1
őstag
válasz Throme #34364 üzenetére
Van tartalék akkum is, de a +1 tartalék akku helyett gondoltam. Így szinte bárhol tudnám tölteni powerbankról, kocsiban adapterről (mindkettő 2.1A-es) szerintem PC-ről is töltene, csak nagyon lassan (USB2- 500mA viszont az USB3 már 1A-es, Y kábellel meg is van a 2A, bár nem biztos, hogy jó tenne a gépnek)
-
Throme
veterán
válasz Salex1 #34368 üzenetére
Én cak a helyzetet nem tudom elképzelni. Ha olyan helyen vagy, ahol nincs áram, akkor se a laptopot, se a powerbank-et se semmit nem tudsz tölteni. Szóval feltöltött powerbank/laptop lemerül, akkor ugyanott vagy.
A kábelek, a méretek (akksitöltőhöz), a súly mind többlet egy (vagy 2 ) pótakksihoz képest, amit szintén csak civilizációban tudsz tölteni.
Ok autóval nem számoltam . Most elmész valahova "kenyába" több napra és fotózol ezerrel?
Ha nekem kéne ilyen helyre menni vinnék mondjuk 4 akksit feltöltve. Az akksi hónapokig tartja a naftát, még az utángyártott is. Nincs gondom semmire, A powerbank is egy akksi, csak nem tudod berakni a fényképezőbe és minimális veszteséggel tudod áttölteni a tárolt energiát, viszont ez idő és + cuccolás. Aztán foglalkozzak azzal, hogy usb 123456789, meg amperek?Nem akarlak én meggyőzni, csak nem vágom a dolgot.
Powerbank-et én telóhoz használtam utazás során. Oda se nagyon kellett, de biztonságérzetet adott. -
aleister
veterán
válasz Skabade #34371 üzenetére
Ez szerintem nem így van. Az AF-D és AF-S Nikkor jelölés. Ez utóbbi annyit tesz, hogy AF SWM-mel (Silent Wave Motor). Namármost ez egy Sigma obi. Ott a HSM azt jelenti, hogy HiperSzónikus Motor van az obiban (=AF-S). Tehát ha nincs is a vázadban motor, még akkor is mennie kellene az AF-nek.
Visszaolvasva kicsit kuszának tűnhet, de remélem érthető.
Légyszi fotózd már le az obi bajonett felüli oldalát, és tedd fel ide a képet! Látszódjon a csatlakozósor és a bajonett síkja is. Kb így:
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
chipi-85
senior tag
válasz Skabade #34371 üzenetére
"AF-D típusú az obi és a váz leírása szerint az automatikus élességállítás AF-S és AF-I típusú objektívek esetén érhető el."
Ezt ki mondta neked? Mert ezek a jelzések a Nikon / Nikkor obikra vonatkoznak.
Ahogy aleister leírta ez az obi, a sigma rendelkezik beépített motorral.Milyen volt a másik gép amin próbáltátok?
-
chipi-85
senior tag
válasz Geripapa #34374 üzenetére
A fent nevezett obi: Sigma 120-400mm F4.5-5.6 APO DG OS HSM
Ez nem AF-D. 2 okból sem!1. A Nikon jelöli az objektíveit "AF" jelekkel. A Sigma nem.
2. Az AF-D típusú objektívek nem rendelkeznek beépített motorral. Ellenben a "HSM" a Hiperszónikus motor jelzése (ahogy fentebb már leírták)
Tehát ha olyan univerzumban élnénk, ahol a Sigma is a Nikon jelöléseit használná, akkor nagy valószínűleg AF-S jelet tenne rá.Kérdés még (amit a kért kép alapján meg tudunk mondani) hogy valóban HSM motoros obiról van szó.
-
válasz chipi-85 #34375 üzenetére
Szerintem nincs af-motor nélküli 120-400-as Sigma.
*A Hyper Sonic Motor (HSM) ensure quiet, high speed, and accurate autofocusing
yepp, menniük kéne
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Skabade
csendes tag
-
aleister
veterán
válasz Skabade #34378 üzenetére
Ebből a fotóból nem sok látszik. De időközben utánanéztem, és csak egyféle létezik ebből az obiból, abban pedig van HSM motor.
Szerintem egész egyszerűen rossz benne az AF motor.A D7100-en való működését láttad? Vagy ez az eladó váza, és mondta, hogy nála működött?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
quby
őstag
válasz Skabade #34378 üzenetére
Az látszik ezeken a képeken is, hogy nincs a bajonetetten "kardán", ami a vázmotoros hajtáshoz kellene. Ez ha a bajonettet nézed akkor a csatlakozó sorral szemben kicsit jobbra kell legyen. Olyan mint egy csavar, ha kézzel megtekered a fokuszgyűrűt, akkor forognia kell, és mint előttem is írták, a csatlakzósorban az utolsó elötti pin üres. Szerintem ez az obi nem olyan, tehát motoros. csatik tiszták? van kontakt tuti? Vázon is érdemes a csatikat megtiszitíani. Áttol hogy a kitobival megy még nembiztos hogy nem kontakt hiba. Egy picit másképp áll a pin és egy odaragadt porszem is megszakítja a kontaktot.
Szerk: Most nézem hogy pont az a pin aminek hiányoznia kellene az is látszik. Ott van, tehát tuti motoros az obi! Most mesélte szakboltban dolgozó ismerős, hogy vittek be hozzájuk vázat, hogy nem tudnak e downgrade-ben segíteni. Használta a user a tamron obit, majd firmware-t frissített a vázon, és onnan kezdve nem ment az AF.... Most vissza tenné a régi FW-t csak nem megy. Dolgozok a nikon....
Nekem is a D7k javitásnál ott volt a munkalapon automatikusan hogy FW frissités. Ugy hivtam őket pánikban, hogy nehogy feltedd a frisset mert mérges leszek ha megáll egy 3rd party obim......[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
-
hdman
őstag
Szerintetek a D3300-hoz kapott 18-55 kitobit mennyiért lehet reális áron eladni? Nagyon szép karcmentes állapotban van, kb 300 kép készült vele. A neten elég magy a szórás az árat illetően
Sopron city :)
-
veterán
Javaslat: a "Téma összefoglaló"-t át kéne írni, hogy ne az első hsz-t erőltesse (nincs benne semmi érdemleges, a meghivatkozott archív topikéban sem), hanem hogy "nyisd le és fussad át az összefoglalót!"
Szerk: plusz a wikis screenshotot is lehetne frissíteni, illetve (ha már aktuális), esetleg a vonatkozó obis tudástárat (Nikon, Sigma (Tamron, Tokina, ha lesz majd valamikor) oda belinkelni.
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
nagyúr
Sziasztok!
A D7100-nél hogy kell beállítani azt, hogy exponálás után megjelenítse az LCD kijelzőn a képet, továbba annak a megjelenítési idejét, hogy ne pár másodpercig hanem amíg azt nem mondom, hogy ok mehet vagy maradjon? Előre is köszi!
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
lakkusjj
aktív tag
-
nagyúr
válasz lakkusjj #34397 üzenetére
Köszönöm szépen! Lehet még jönnek ilyen kérdések, mert nem mellékeltek user manualt az ójonnan vásárolt vázhoz! Nem tudom miért, nyilván le lehet tölteni, de én régivágású vagyok és jobb szeretek klasszikus módon olvasni-tanulni. Lehet velem van a baj.
Egy sima 50mm AF-S 1.8-as obit választottam hozzá. Így a lábaimmal történik a zoomolás.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- LEGO klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest