Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papa-Het
aktív tag
válasz aleister #34747 üzenetére
40e-ért van hirdetve, mindennel együtt mert ugye SD kártyát venni kell bele, max 50e-re gondoltam.
Aztán ha tetszik ez a fajta fotózási irányzat, akkor kint refurbished vagy second hand, tehát használt gépeket jobb áron lehet venni mint itthon, mert most szar a font aztán többe kerül
@ szecsgeri ajánlották a d3200-at illetve a d3300-at, bár ezek között nincs akkor különbség úgy tudom, illetve még a D90-et javasolták. Régi, de nagyon sokan használják még.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Papa-Het #34750 üzenetére
Visszajelzés azért akad - a keresőben megjelenik egy zöld pötty, ha a kiválasztott fókuszpontnál (asszem D60-ban is 3 van csak) éles vagy.
A probléma inkább az lesz majd, hogy ezek a régi olcsózoomok eléggé szarok manuálozásra - általában lötyögős is kicsit a gyűrű, illetve nagyon rövid úton jár. (Ettől függetlenül nyilván meg lehet tanulni, csak készülj fel lelkiekben. Ha meg csak átmeneti megoldásnak kell, akkor pláne nincs baj.)
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Eddig úgy tűnik,hogy a Nikon D3300 + 18-105mm kit vagy D3300 + Tamron 18-200mm közül kerül ki a "győztes".
Viszont,a feleségem kérdezi tőlem,hogy miért ilyen drágák ezek a gépek,amikor pl. egy Nikon Coolpix B500 kompakt digitális fényképezőgépet meg tudjuk venni 80ezerért és ennek 40x optikai zoomja van. Nem tudtam erre "normális" választ adni.
Segítenétek nekem felvázolni,hogy miben jobb a D3300 mint mondjuk a B500?Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
fireman123
őstag
válasz Palapo #34758 üzenetére
Mert az egyik Trabant, a másik meg Golf , bár mindkettő autó. A bridge gépnek (gondolom) pici az érzékelője [link], sötét az objektívja (és nem cserélhető), így kevésbé jó képet lehet vele lőni (bár ez nem csak gépfüggő, kell hozzá az ember is) ....meg egy csomó más dologban sem egy kategória a két gép, ...de majd a guruk jobban kifejtik a különbségeket.
-
Throme
veterán
válasz fireman123 #34760 üzenetére
Hááát. Általában a kompaktok obija az elején veri fényerőben a dslr kitobikat... sőt, ha 40x zoom a végén f6,3, akkor az is lehet végig veri .
Amúgy nem biztos, hogy mindenkinek a tükrös a jó. Van akinek elég a kompakt, és inkább a zoom az all in one megoldás, könnyebb gép a fontos.Nem mindenkinek beszédes a szenzor méret összehasonlító ábra. És ezt nem is mondanám problémának.
szvsz
-
fireman123
őstag
válasz Throme #34762 üzenetére
Persze, mindenki maga dönti el mit vesz, ha kell a 40x zoom akkor bridge-et kell venni (dslr előtt nekem is 35x bridge volt, ...talán ha 20-30 képet csináltam a zoom végén 3 év alatt), mert ez dslr-ben nem megy, az is igaz, hogy kezdő fényerőben veri a kitobit, ezért írtam, hogy viszont a bridge nem cserélhető obis, dslr-re gondolom sokan vesznek nagyobb fényerejű fix-et, ha szükségesnek érzik.
A szenzor méretet én problémának látom a kompaktoknál (nem kis problémának). De végülis ma már egy telefonnal is lehet (aránylag) elfogadható fotót csinálni, így lehet nem is kell (kompakt) fényképezőt venni. -
veterán
válasz Throme #34762 üzenetére
Bocs, de tényleg ne b(sok csallag) már fel agyilag. Egy kompaktot be lehet húzni harminc, negyven körül (nem nyolcvanért). Magyarázd meg nekem lécci, hogy mi értelme van egy fos szenzoros, RAW-t se tudó vacakra nyolcvanat kidobni. Nem viccelek - tényleg kiváncsi vagyok.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Palapo
aktív tag
Köszönöm a segítségeket!
A táblázat túl sokat nem mondott nekem,de a szenzor méret különbségéből is kiindulva nagy a különbség. Meg ami az eszembe jutott,hogy a kompaktnál az exponáló gomb lenyomásával az AF és a képrögzítés nem "azonnal" történik meg,csak némi késleltetéssel,míg a DSLR-nél ez szinte azonnali. Ami a fontos számomra,hogy pl.5sec-en belül el tudok lőni 3 vakus képet. Ez DSLR-rel megy,míg a kompaktnál nem.
MILC gondolom sokkal jobb,mint a kompakt,viszont néztem az árakat... Hááát.
Asszem maradok az eredeti gondolatnál,hogy D3300+18-105mm kit vagy D3300+Tamron 18-200mm. Remélem november végén fekete pénteken szép akciók lesznek...Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
Throme
veterán
válasz anaqer #34765 üzenetére
Van 100k felett is kompakt max - nagyon max - 1" szenzorral....
Akár baráti körben, akár melóhelyen körbenézek a legtöbben telóval, vagy kompakttal készítenek fotót. Kényelmi szempontból, ár szempontjából... stb.. És hidd el, hogy kib@szottul leszarják a RAW-ot. Nem is tudják mi az, vagy minek kell, de ettől teljesen jól elvannak.
Nem olvasnak fotós fórumot, de talán még egyéb fórumot se, és a műszaki cikkek közt nem a fényképezőt nézegetik. Ha elmondanám mennyibe fájt nekem a fotós cuccom, akkor egy ufo-t látnának bennem. Vagy ha megemlíteném az utómunkát, akkor csak az elvesztegetett időt látnák benne.. jó az a kiesett jpg..
Ne gondold, hogy barlanglakók, vagy a cseh 2-t nézik. Átlagemberek, illetve nekik is megvan a saját hobbijuk, tevékenységük, amiben mondjuk te vagy én lennénk a "tudatlanok".
Hogy egy példát mondjak, egyes emberek a bánatos faxért adnak ki százezreket egy buzi óráért?Szóval a fotózás réteg "sport".
Csak hajlamosak vagyunk magunkból kiindulni és egy fórumtársnak olyan cumót ajánlgatunk, amire semmi szüksége, csak a zsé állna benne...szvsz
[ Szerkesztve ]
-
szacsa82
tag
válasz anaqer #34765 üzenetére
Mondjuk egy 30-40e ft-os kompaktnak tényleg nem sok létjogosultsága van a kicsit olcsóbb mobilok képességei mellett, viszont a fejlett bridge-ek világa már más tészta. Én magam amióta gyerekként kézbe fogtam egy Praktika gépet a reflex megszállottja vagyok, és lelkesen cserélgetem az obikat, de pl. a legújabb Lumixok képességeitől golyóznak a szemeim, komolyan utána kellett néznem, hogy meg tudjam magyarázni, miért jobb még mindig egy DSLR. (Fix fényerős Leica szuperzoom, 4K video, bivaly AF-követés, wifi stb.) Ezek ráadásul pont egy belépő kit árában mennek, és ha valaki lusta fotós típus vagy amúgy sem venné meg a minőségi obiparkot anyagi okokból, annak még az is lehet, hogy jobb választás.
Mi persze maradjunk a Nikon DSLR-nél.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
El águila
csendes tag
Kérdés, a hozzáértőkhöz; makrofotózás ügyében.
Ha választanom kellene a közgyűrű vagy az előtétlencse közül melyik lenne a "tuti". Nyilván árszintben a lencse a nyerő. Utánaolvastam sokat, és egy kissé meg vagyok zavarodva . Vagy e kettő kombinációja lenne a nyerő? Ja, a váz D5500, az objektív az egy 35 mm 1,8 DX lenne terveim szerint (kéretik nem hurrogni ).
Van még 18-55 VRII (kit),és 55-300 VR.[ Szerkesztve ]
Nikon D5500, AF-S DX 18-55 VRII, Sigma 70-300 DC macro
-
dualcore
őstag
Ha belegondolsz abba, hogy pl.a nő vagy a a medence hasonlatba, a bennük eltöltött idő mértékéhez képest, igen sokat költünk rá. De mégis belemegyünk újra és újra!
Komolyabbra fordítva a szót, én totál laikusként elhasználtam 3 igen komoly (nem 40000 ft-os) bridge gépet, de most már a 2. DSLR gépemet használom, de soha vissza a bridge. Pedig még mindig hülye vagyok a fotózáshoz!!! Én is amolyan zoom őrült voltam, de a DSLR képminősége kárpótol emiatt.
-
pandur99
aktív tag
válasz El águila #34772 üzenetére
A közgyűrű a fényerőből vesz le, a képminőséget nem bántja.
Az előtétlencse általában sokat torzít, főleg a képszéleken, és a képminőségen is ront. Talán a Raynox DCR-250 ezek közül a legjobb, sokan használják, és az nem sokat ront. De nem olcsó, használtan is 15e körül van. Közgyűrűt ebayről olcsóbban kapsz, olyat is, ami átviszi az elektromos jeleket. De a 35mm-es objektív nem a legjobb makróra, mert túl közel kell menni a témához. A kitobi jobban használható az 55-ös végén. Csak hát a fényerő... De úgyis rekeszelned kell a mélységélesség miatt.
Én raynoxot vennék.[ Szerkesztve ]
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
tvamos
nagyúr
válasz Throme #34769 üzenetére
Van compact full frame szenzorral is: Sony RX1R II. Nyilvan jo.
(#34772) El águila
Nekem van kozgyurum is, meg olcso kinai ebay-es macro elotetem is, meg raynox elotetem is volt, (csak par orat, kiprobalni,) de a lencsek nem valtak be, a kianiak nagyon vackok, a kozgyuru olcso, es jo, csak kell sok feny, (vaku,) allvany, minden. Szoval a draga lencse helyett inkabb kozgyurut, meg macro railt ajanlok venni, meg persze egy kulso vakut, de az azert szokott kelleni masra is. (Nekem csak elemlampam van...)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
aleister
veterán
válasz Palapo #34767 üzenetére
Mar egy belépő dslr-rel is lehet másodpercenként 4 képet lőni, A probléma a vakuval lesz. Nagyon vissza kell venned a teljesítményét, hogy ilyen gyorsan feltöltődjön. A YN rendszervakuk elég gyorsan töltődnek. Feltehetően, mert alacsony a teljesítményük.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
tvamos
nagyúr
válasz Ametist #34778 üzenetére
A kozgyuru a gepvaz es az obi koz megy, es megnoveli a tavolsagot.
A forditogyuruvel vagy a vazra teszel fel forditva egy obit, a frontlencse fog a szenzorra nezni, ilyenkor valami wide lencsevel erdemes probalkozni. A masik megoldas, hogy ket obit forditasz ossze... no itt tud lenni nanometeres dof...
-
Zotya21
senior tag
Sziasztok
van valakinek 35mm f1.8 as obija ? (gondolom sokatoknak )
és mellette volt e 17-50 es sigmája ?
a kérdés azlenne hogy észrevehetően élesebb is ? vagy csak a bokeh meg a fényerő amit nyerek vele ? mert igen elgondolkoztam ezen hogy legalább kipróbálni egy primeot
jah és hogy van e 35 milin f1.8 on akkora bokeh mint a sigmán 50 milin f2.8 on ?
mert inkább a 35 miliset kellene vennem ha már veszek, mert több helyzetben használható
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
randras_83
addikt
válasz Zotya21 #34780 üzenetére
vedd meg mind a kettőt és kész. mire kell? Ha elég a 35 mm vedd meg azt, ha kell az átfogás akkor a 17-50-et, de a non-VC-t ez ajánlgatják, én is keresek. A 35-ös jó kis üveg és olcsó (a DX)
amúgy a 17-50 több mindenre alkalmas szvsz, de minden felhasználófüggő
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
aleister
veterán
-
Zotya21
senior tag
válasz randras_83 #34781 üzenetére
jah rosszul fogalmaztam, a 17-50 es sigma megvan, csak mondom kikéne próbálni már egy primeot ami 35mm f1.8 lenne
csak nem tudom megéri e azért a plusz fényérték,bokeh, élesség miatt
aleister az jól hanzik, sajnos ott még nem tartok, hogy fx em legyen
amúgy jah hát biztos egyszerűbb a zoomal lövöldözni, főleg ha ben tvan ráadásul a tartománya közepén a 35 milis
igazából a dxomarkon nézve, nem is hozta ki élesebbnek a 35 milist mint a sigma 17-50 et ami nekem fura bár lehet igaz
sőt a 35 milis élességét 13mpx re a 17-50 est meg 15mpx re hozza ami mondjuk fura egy zoom vs fixnél
mnodjuk az összpontszáma jobb a 35 ösnek de akkor is fura hogy szerinte élesebb a zoomhttps://500px.com/slayer_art
-
Palapo
aktív tag
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
D80-nál h tudom megnézni legegyszerűbben h mennyi expo van a vázban? Kösz!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Zotya21
senior tag
válasz runner 125 #34785 üzenetére
én legegyszerűbbet Itttttt tudom megnézni a d5500 nél mivel nem írja ki tudtommal, aztán lehet tévedek
csak egy rawot kell feltenni és megmondja hánynál jársz
https://500px.com/slayer_art
-
runner 125
nagyúr
válasz Zotya21 #34786 üzenetére
Ezt néztem már, köszi, csak hihetetlenül kevésnek tűnt, igaz sokat nem használtam.
Esetleg beárazásban itt tudtok segíteni?
Nikon D80 váz, gyári sapkájával, képernyővédőjével, nyakpántjával, 1 akku + töltővel, papírjaival dobozában.
Nikon MB-D80 (gyári!) portrémarkolat + 1 kb. 1x feltöltött akkumulátorral.
Nikon 18-135mm gyári kupakokkal, plüss Nikon tartójában 67mm-es Solido C-PL szűrővel.
Nikon fix 50mm f1.8/D, gyári kupakokkal, gyári dobozában.1196 expo van benne e szrint, első tulaj vagyok, minden új állapotú, full dobozos, az utolsó zacskóig megvan minden.
Mit érhet ez manapság így egybe, illetve külön - külön? Kösz!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tvamos
nagyúr
100 ezer korul D7100, vagy D300? Vagy a D300-nak lehet valami gyikja, hogy ilyen olcso?
(Nem tuti, hogy megveszem, egyenlore inkabb vagy, mint valodi igeny...)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
#Morcosmedve
veterán
válasz tvamos #34789 üzenetére
7100 100k körül? nekem is kell! D300-at nem vennék D300S talán, de hát nem valami új... D3300 sportot leszàmítva szerintem már bőven jobb képeket lő, igaz lehet nincs úgy összerakva (se nem tömték tele annyi gombbal/tekerővel) , meg nem tud AF tuningolni, de még újonnan is olcsóbb.
© asszongya'hogy
-
tvamos
nagyúr
válasz #Morcosmedve #34790 üzenetére
Ha maradok a Nikonnal, akkor kell a csavarhuzo, meg a sok tekero. (Minden masra ott a Nikon 1-em.)
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz #Morcosmedve #34792 üzenetére
Ertem. Huu.. nagyon sokan licitalnak a 7100-ra... Nem lesz akkor egyik sem.
-
-
Salex1
őstag
Tokina AT-X obiban van fókuszmotor? Fel lehet tenni motor nélküli vázra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ukrajnai háború
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Hálózati / IP kamera
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok