Hirdetés
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekid
addikt
Sziasztok!
Hozzájutottam egy chinon cp-x SLR-hez rajta egy f1.4 -es 50mm-es objektívvel.
A kérdésem, hogy egy ilyen átalakítóval fel lehet tenni egy 7100-re?
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
szacsa82
tag
Üdv, szeretném kérdezni, milyen tapasztalatok vannak a Nikkor 24-120 3,5-5,6 G VR obival kapcsolatban (szóval a régebbi széria ebből a zoomtartományból). A neten nagyon nagy a szórás rossz és jó vélemények között... Köszönöm!
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
2011-ben vásárlású D90-emen érdemes firmware-t frissíteni? Most volt ugye AF kalibráláson, azon nem ronthat, ugye? Milyen előnyökkel járhat egyébként a frissítés?
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
weres78
senior tag
Nikon D7200-on hol tudom beállítani, hogy felcsapja a tükröt mielőtt elkészül a felvétel?
-
szecsgeri
tag
válasz weres78 #34405 üzenetére
Az alsó módválasztó tárcsán nincs MUp? D7000-en van, én távkioldóval szoktam úgy használni. Megnyomod az expo gombot, felcsapja a tükröt, majd még egyszer megnyomod eltolja a redőnyt, majd lecsapja a tükröt. De ahogy előttem írták is, a menüből is elérhető.
[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
thomasrc
tag
Az alábbi képeken szerintetek van fókuszhiba?
DSC_6887.NEF, DSC_7099.NEF
DSC_7107.NEF, DSC_7123.NEFKezdek már paranoiássá válni, mert nem tudom eldönteni, hogy ez jó-e így. D7000-em van 18-105-ös kit objektívvel és az un. DotTune módszerrel megpróbáltam finomhangolni az autófókuszt és az jött ki, hogy elvileg -7 értéken a legjobb a fókusz 35mm-es állásnál. Korábban egy másik módszerrel egyébként -5 jött ki, de abban sem vagyok biztos, mert elvileg állvány kellene hozzá.
A galambos kép a 105-ös véggel készült úgy, hogy a galamb alatti kéménycsőre fókuszáltam, majd vissza felmozdítottam a galambra a fókuszpontot (ha a galambot céloztam be, akkor következesen a hátteret fókuszálta be). De szerintem sem a kéménycső, sem a galamb nincs fókuszban. Vagy én látom rosszul? Esetleg ennyit számít, hogy ~1cm-rel felmozdítottam a kamerát a fókuszálás után?
[ Szerkesztve ]
-
hotkar
aktív tag
válasz thomasrc #34414 üzenetére
A szarvas meg a fekvő cica szerintem jó.
A nyérvogó cicmorgó feje bemozdult (a bajszán látszik).
A galamb meg... szerintem nyitott rekeszen, teljesen kitekerve az obit ennél sokkal jobbra ne számíts. És itt már a fókusz a legkisebb baj. Túl messzire levő "tárgyat" kaptál le ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, hogy jó helyre fókuszál-e.
De ez csak egy vélemény.
-
veterán
válasz hotkar #34415 üzenetére
A minták alapján a galambos szerintem meg sima user error... semmi nincs a képen fókuszban. Ez nem az obi hibája - vagy nem várta meg, míg megvan a teljes focus lock, vagy egy kicsit túl gyorsan akart rekomponálni, és a VR nem bírta követni.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
thomasrc
tag
válasz hotkar #34415 üzenetére
Köszi, akkor remélhetőleg jó a fókusz. Szerintem a héten csinálok egy példasorozatot 18-35-50-75-105 álláson és akkor jobban elemezhető lesz. Messzi és kis tárgyak fotózásánál tehát jobb zárni a rekeszt?
@anaqer: Simán lehet user error. A galambosat azért raktam be, mert 16 képből 16 lett ilyen. Szerintem én a fókuszálás után vártam eleget, nem szoktam rögvest továbbnyomni az expogombot.
-
szacsa82
tag
Üdv, Nikonosok, használt már valaki m42 AF visszajelző lencsés adapterrel régi obikat Nikon gépen? Mik a tapasztalatok, érdemes beruházni ilyenre, ha vannak jó m42-es lencséim? (Sony vázon egyszerű, lencse nélküli adapterrel remekül tudtam használni őket, de úgy érzékelem, hogy a Nikon esetében nem olyan egyértelmű a dolog.) És mit jelent az, hogy f4 alatt "diffusion effect" lép fel? Köszönettel!
-
szacsa82
tag
Köszönöm, elgondolkodtató. Jelenleg "praktikusabb" lenne egy átalakító, hisz olcsóbb, ráadásul a lencsék megmaradnak használhatónak esetleg más vázon is. Viszont a cikk is azt erősíti meg, hogy az adapteres megoldás minőség-romlással jár, szóval valszeg elvetendő az ötlet...
-
randras_83
addikt
válasz szacsa82 #34421 üzenetére
Én spec sima M42-es adaptert használok, a Helios 44-2-vel körülményes mert nincs végtelen és K.Domonkos nem vállalja csak a 44-2 utániakat, a Jupiter 37A cserélhető végű - úton is van Ukrajnából az adapter, azzal lesz végtelen. Viszont olcsó obik és egyáltalán nem rosszak.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
DonRazzino
senior tag
Ha minden más szempontot figyelmen kívül hagyunk, csak a low light AF, AF-C követés sorozat (sportok) szempontja alapján kéne választani akkor D700 v D7200?
-
aleister
veterán
válasz DonRazzino #34423 üzenetére
ISO-ban egy FX mindig csúnyán ránő a DX vonal képviselőire.
Az AF rendszerük kb ugyanaz azzal a különbséggel, hogy a D7200-é újabb. Ennek van egy fontos vonzata, nevezetesen, hogy -3FÉ-től már tud mérni, míg a D700 csak -1-től.Szóval 1:1.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ma megérkezett a Meike markolatom, viszont sokszor fEE hibakódot ír ki. Mi lehet a probléma?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
kropoksz
csendes tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, és ehhez szeretnék tanácsot kérni.
1. Mi a felhasználás köre?
Leginkább turistafotók, természetfotók (nem makro képek), portrézás ritkán, ilyesmi; hobbi szinten szeretnék megtanulni végre egy komolyabb géppel.2. Mi a fontosabb a jobb képminőség vagy a kezelés?
Talán a képminőség, de ez csak egy talán3. Mennyi a rá szánt összeg?
120-150 e között gondoltam össz, de alapvetően külföldön nézelődök (Angliában élek)4. Használt váz szóba jöhet-e?
Ha jól működik, akkor nincs gondom vele, de így hogy kint vagyok, lehet egy újonnan vettel jobban járok (postázás, ha problémás, akkor garancia érvényesítése stb.)Kinéztem eddig egy vázat (D3300) és két objektívet, amiknél nem tudom eldönteni, hogy mi a különbség/melyik jobb választás+ biztosan jó a vázhoz. Tudnátok kérlek vélemény írni/ajánlani esetleg mást ha van jobb így kezdésképp?
A linkek:
Váz [link]Objektív 1 [link]
Objektív 2 [link]
Előre is köszönöm!
-
aleister
veterán
válasz kropoksz #34427 üzenetére
Szia!
A két obi kozott a kulonbseg lenyegtelen (az egyik a MILC-eknel hasznalt leptetos AF motort kapta, a masik hagyomanyosat).
A 18-55 helyett javaslom, hogy inkabb 18-105-ot vegyel. Nagyobb a zoomtartomanya. Nem vagyok tisztaban a kinti uj, belepo arakkal, de ha kijon a keretbol, akkor D5200-ot, ne adj isten D5300-at nezz! Ez utobbi nagy esellyel mar tulmutat a raszant osszegen.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
hotkar
aktív tag
Sziasztok!
Nem jut eszembe annak a programnak a neve, amellyel ki lehet elemezni, hogy egyes expozíciós beállításokat milyen gyakran használok a képek készítése során.
Tudna valaki segíteni?
-
veterán
válasz kropoksz #34427 üzenetére
2. Mi a fontosabb a jobb képminőség vagy a kezelés?
Talán a képminőség, de ez csak egy talánGyors belepofázás - helyesnek tartom a bizonytalankodásodat ebben az ügyben. Képminőség tekintetében (főleg ilyen általános / hobbi / kezdő szintre - hidd el, ebben nagyon otthon vagyok ) jópár éve nem történt érdemi változás. Ennél a szintnél már jó ideje nem a vázon múlik a minőség - mindegyik good enough. Most hogy 12 vagy 24 megapixel, az piszkosul mindegy - kitobik úgyse rajzolják ki.
Mekkora a kezed, mennyit akarsz cipelni, illetve van-e időd menet közben állandóan menükben turkálni? Akarsz viszonylag sokat videózni? Én inkább javasolnék egy megkímélt D90-t, esetleg D7000-t (body only on both, obviously), aztán rácsavarsz bagóért egy klassz ebayes AF-D üveget, és bingó.
Volt egytárcsás, motormentes Nikonom... szerettem is (különben nem adtam volna a húgomnak), de ha annak idején lett volna rá ennyi pénzem, akkor nem pöcsöltem volna ilyen pirinyó vázakkal. Személyes preferencia, tudom.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
-
Salex1
őstag
Elgondolkodtam egy vázcserén, de nem vagyok biztos magamban. Jelenleg D3200-at használok, már vagy 3 éve, szeretem, jól összenőttünk (kicsit úgy vagyok vele, hogy a jó képek nem feltétlen a gépen múlnak...de azért sokat segít )
Szóval azon gondolkodtam, hogy lecseréljem-e egy használt D7000-re (esetleg D5200), ez beleférne a költségvetésbe, vagy inkább várjak kicsit és nagyobb vadra menjek D7100/7200 személyében.
Felhasználás: gyerek és felnőtt portrék, családi események és mellette általános családi képek, kirándulások. -
vrbst
tag
válasz Salex1 #34434 üzenetére
Kepminosegben a D7000-es nem lenne elorelepes. Persze nem csak szenzorbol all egy gepvaz, de en a helyedben gyujtenek egy D7100/D7200-ra. (Nekem volt D7000 es D7100 is, a baratnomnek pedig D3200-asa van ) Mostanaban sok elado D7100-as van, es ez lenyomja az arakat valamennyire. Kepminosegben amugy egy D7100/D7200 sem lenne tul nagy elorelepes, de ott mar a fejlettebb AF rendszert kapsz ami javithatja a talalati aranyt. (Ez utobbi termeszetesen a D7000-re is igaz)
-
aleister
veterán
-
kropoksz
csendes tag
válasz anaqer #34430 üzenetére
Kis kezem van, nem bánom ha nem kell sokat cipelni (Alap súlyra gondolom a vázak nagyjából egyformák ennél a belépő szintnél és több objektívet menet közben cserélgetni nem szeretnék, egy általánosat akarok csak venni), viszont ha a menükben állítgathatok a dolgokon, azt nem bánom (azért akarok DSLR gépet, hogy megtanuljam a dolgokat, régóta érdekel, csak eddig nem volt kicsit komolyabb gépre pénzem)
A videózás nem igazán érdekel, eddig legalábbis erre nem is gondoltam
Megkíméltnek kb mennyi shutter count alatt számít? vagy mit vegyek figyelembe? (olvastam az összefoglalót, de mivel személyesen tesztelni netes rendelés előtt nem tudom, így ilyen szempontból néhány tipp jól jönne )
Az objektíveknél amúgy általánosságban miben érezhető a különbség, hogy AF-D, AF-S vagy AF-P?Közben rájöttem, hogy az első link D3200-as és nem D3300-as amit szerettem volna, de arról már úgyis kezdtek lebeszélni
Köszi az eddigi segítséget mindkettőtöktől
-
metal01
őstag
Üdv Urak!
Az Állvány topicban kérdeztem, de nem kaptam sajnos kielégítő választ. Hátha itt igen
D7200-hoz szeretnék egy jó állványt. A keret nagyon maximum 50k. De inkább olcsóbb lenne jó. Van pár alternatíva:
Vagy bármilyen jó alternatívát szívesen fogadok a hozzáértőktől!
-
YoSzabee
tag
Üdvözlet!
Nagylátó objektívekről szeretnék némi infóhoz jutni.
1.Mi az a gyutáv ami aps-c szenzoron (nevezetesen D3300) a leghasználhatóbb táj, beltér fotózáshoz(18mm-nél szélesebb)?
2. Melyik objektív(ek) ebben a "legjobb(ak)"?"Let strength be granted, so the world might be mended."
-
Byk01
őstag
válasz szacsa82 #34421 üzenetére
Az olcsóbbságon nem változtat, de attól, hogy az M42-es obit átalakítod F bajonettesre, ugyanúgy használható marad más gyártók vázain is, csak nem pl. Sony-M42, hanem Sony-Nikon adapterrel.
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest