Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:01

LOGOUT.hu


Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15751) Shufny válasza schawo (#15750) üzenetére


Shufny
őstag

Tudom, én ezt már szóvá tettem korábban is. Sokan szidják a Beats -et emiatt, pedig pont azt hozzák, amire az iparnak szüksége volt. Persze tudod jól, hogy engem is tud bosszantani, de hosszabb távon mindenképpen jót tesz a komoly gyártóknak, ha társadalmilag elfogadottá válik a "drága" fej- és fülhallgató.

(#15752) PR0JECTNR56 válasza schawo (#15750) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Pont ők? Akkor kérem vissza a Realtek HD Audio-t. :DDD

(#15753) bwoay válasza bigmasterg (#15746) üzenetére


bwoay
nagyúr

ennek szvsz az a mögöttese, hogy az emberek zöme nem merül ilyen mélységig a témába. fogalmuk nincs arról, hogy az adott lejátszó milyen hangminőségre képes, eleve azt sem tudják, mennyire szűk keresztmetszet a füldugó. nekem meg pont az a jó, ha gyárilag minél szarabbat adnak hozzá, annyival is olcsóbb, én meg úgyis elajándékozom vagy kidobom, és használom a sajátommal. egyébként az olcsóbb lejátszó és komolyabb füldugó kombinációnak van ám egy olyan hátulütője, hogy a drágább füldugó mind a lejátszó, mind az adott zenei anyag hibáit fel fogja tárni, és nem biztos, hogy az adott user ezt helyén tudja kezelni. értsd: sokan (rengetegen) nem tudnak különbséget tenni egy jó és egy szar füldugó között. ezt nevezhetjük egyfajta zenei igénytelenségnek is, de nem akarom elvinni ebbe az irányba a dolgot. annyi biztos, hogy mondjuk az én füldugómat használva nem ugyanazt hallanák, amit én, és amiért én boldogan kifizettem érte az árát.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#15754) Bodor válasza bigmasterg (#15746) üzenetére


Bodor
veterán

Én is ugyanazt tapasztalom, mint Te.
A zenehallgatók-legyen az otthon vagy útközben-többségét ( 95%-át) nem érdekli a minőségi hang, csak szóljon valami a hangszóróból a háttérben, elterelve a gondolataikat saját magukról. . . rég nem a zene szeretetéről, a szép hangzásról van szó...
Próbáltam megszerettetni a környezetemben pár emberrel a szépen szóló ZENÉT, ( no meg egyáltalán az olyan zenét amit nem hallani a rádiókban) de szinte semmi sikerélményem nem volt, nem is érdekli őket, hát hogy hallanák a minőségi különbséget? Az ismert márkák meg ugye jól mutatnak a kézben, egy olyan társaságban ahol ez menő...mert trendi. Több nem is kell! Tisztelet a kivételnek. És vannak olyanok is akiknek lenne igényük a minőségibb hangzásra, csak épp nincsenek olyan helyzetben, hogy meg tudják fizetni...
A másik csoport meg ugye azok, akik vevők lennének a jobb hangzásra, de amíg nem hallottak olyat, nem is fogják keresni azt...

(#15755) PHM válasza bwoay (#15753) üzenetére


PHM
addikt

Jó-jó, de azért egy gagyi és egy normális fülhallgató közt
elég markáns a különbség.
Ezt még egy olyan laikus, mint én is észre kell, hogy vegye.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#15756) SunSoul


SunSoul
tag

Az új A-s Sony-khoz ez EX300-ast adják, ami egy 15k-s iem. Messze nem az a kategória mint maga a lejátszó, de nem is a lógjon csak valami a madzag végén típus. Én sem ezzel használom, de aki nem cseréli le azonnal, mert esetleg idő kell neki míg összeszedi a pénzt egy komolyabbra az is azért egy átlagnál jobb hangot hallgat addig is.
Fülesre nehezebben ad ki több pénzt az aki nincs otthon a témában. Talám mert azon kívűl, hogy szól, nem tud semmit. :D Aki meg csak preztízs vásárló, arra szerintem a szót is kár pazarolni.

[ Szerkesztve ]

(#15757) SunSoul válasza PHM (#15755) üzenetére


SunSoul
tag

Én mikor megvettem anno a HD545-öst (ez kb ma a HD600-nak felel meg hangban, kicsit teltebb mélyekkel), pár barátomnak kölcsön adtam kis ízlésformáló gyanánt. Volt pár nagy rácsodálkozás a kedvenc zenékre.
Akinek nincs ilyen tapasztalata, az elképzelni sem tudja, hogy milyen hangja lehet egy komlyabb darabnak. Még nehezebb az olyan emberrel, akinek már volt egy drága fülessel egy negatív tapasztalata, mert rossz körülmények között hallgatta meg.

(#15758) Shia-ko válasza SunSoul (#15757) üzenetére


Shia-ko
aktív tag

Hehe, nekem 555-öm van, nagyon csúnyán kijön még a minőségi füles mellett is, hogy a lejátszó még többet tud. :)

Üdvözlettel: Gabi

(#15759) SunSoul válasza Shia-ko (#15758) üzenetére


SunSoul
tag

Hát a mostani 5-ös széria azért nem összekeverendő a 90-es évek beli 5-ösökkel. Akkor még lényegesen kevesebb típusa volt a Sennheisernek és a célközönség is szűkebb volt. Ha jól emlékszem 3 5xx típus, meg egy külön számozású (ami a mostani 800-asnak felel meg) volt ebben a kivitelben.
A gyárihoz képest a mostani 555 is nagy lépés lehet. Jó ugródeszka egy akár életre szóló darabhoz. :D De oda már elektronikával és hanganyaggal sem árt vastagabban készülni. :)

(#15760) schawo válasza SunSoul (#15759) üzenetére


schawo
titán

ami a mostani 800-asnak felel meg
Maradjunk inkább a HD600-nál. De azt is csak az 580 éri el :)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15761) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Akkor most pofozzuk vissza fejhallgatókat a saját topicjukba, mert van nekik, méghozzá pazar, és válaszoljunk szegény hoffman kollegának, egy egyszerű, buta kérdésre! :D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#15762) SunSoul válasza schawo (#15760) üzenetére


SunSoul
tag

Megmondom őszintén én akkor csak az 580-ast hallgattam meg, azt én a 600-as és 650-es közé teném hangban. Könnyen lehet a korabeli nyitott dinamikus csúcsmodell hangban nem tudta amit a mostani 800-as.
Több mint 10 év távlatából csak amin itthon hallgatok zenét maradt többé kevésbé ugyan az, amihez viszonyítani tudok, így pontos képem nekem sincs.

hoffman_: ha nincs hiányérzeted, meg vagy vele elégedve, nincs vele probléma szerintem fölösleges automatikusan cserélni csak mert régebbi. Fülelj körbe kicsit mik vannak ma, és kell-e az neked, költesz-e rá annyit amiért esetleg érdemes már cserélni.

[ Szerkesztve ]

(#15763) schawo válasza hoffman_ (#15761) üzenetére


schawo
titán

A gond az, hogy nem tudok semmit a ZEN Plus-ról. Szerintem kérj kölcsön egy Sansát egy pár napra.

(#15762) SunSoul Az 580 felépítésre 99%-ban, hangra meg 100%-ban megfelel a HD600-nak. A 650-re nem hasonlít, de a 800-ra sem. De tényleg off, és nincs sok jelentősége. Inkább csak érdekességnek írom :)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15764) hoffman_ válasza schawo (#15763) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Hm, igazából amilyen sokat hallottam róla, annyira keveset láttam szembejönni, konrkétan az évek alatt egyet sem :D :N

mod:

Amúgy random talált netes tesztek mind jónak mondják hangminőségre, én is annak gondolom(amíg persze nem hallok jobbat), de komoly tesztet sajna még nem találtam róla.

Amúgy annyi a bajom vele mostanában, hogy a kijelzője, mintha halványodott volna, nem is kicsit. Hiába már vagy 5 éves. Ezt nem lehetne valahogy orvosolni? Elég fura, de nagyon zavaró jelenség.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#15765) Shufny válasza schawo (#15760) üzenetére


Shufny
őstag

Miért, te érted egyáltalán miről beszél?

"Könnyen lehet a korabeli nyitott dinamikus csúcsmodell hangban nem tudta amit a mostani 800-as."
?? :F Most mondtad, hogy hallottad az 580 - 600 - 650 hármast. Ezek voltak a HD800 előtt a dinamikus csúcsmodellek, ebben a sorrendben. (bár ugye a 650 egy kicsit inkább oldalra lépés volt, mint felfelé)

És akkor is volt már jó pár típusa a Sennheiser -nek, különbség csak az, hogy akkoriban te se hallottál róluk. Sajnos ezekről kb lehetetlen infót szerezni, mert van, ami még a Sennheiser oldalán sincs fenn. Például az 545 [link] [link]

(#15766) bwoay válasza PHM (#15755) üzenetére


bwoay
nagyúr

persze, ez annyira nem általánosítható (szerencsére), amennyire írtam, de volt már rá precedens az ismeretségi körömben, hogy valaki megszokta a szart (mondjuk egy ócska IEM, meg az annak a hibáit kompenzáló agyon EQ-zott hang), és utána egy nagyságrendekkel komolyabb dugó esetén már nem azt hallotta meg, hogy mennyivel jobb, hanem azt, hogy más, mint amit megszokott, és nem tetszik neki :U velem is esett már meg, hogy váltottam jobbra, és első körben az jött le, hogy hmmm, hát nincs is akkora különbség... aztán mikor visszaváltottam a régire, akkor meg: mi ez a szar? :D

hoffman_:
jogos, jogos! :B de lássuk be, annyira nem OFF a téma itt sem.

ami a lejátszót illeti: én sem ismerem a hangját, de egyik cimborám használja,
és nekem az szúrt szemet, hogy marha sokáig kell nyomni a gombot, hogy bekapcsoljon :)
ez nálam simán dealbreaker lenne, mert egy Clip + RB firmware-rel 2 mp-el a bekapcs. gomb megnyomása után már zenél :D

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#15767) bigmasterg válasza SunSoul (#15757) üzenetére


bigmasterg
addikt

schawo-nál a igazság. :)

Plusz akarod mondani HD540 (ez már inkább megfelel a 600nak), az 545. :N
De igazából az 580utódja a 600 (és nem gyengébb az 580nál semmiben sem.)

schawo: Envy 14-ből, már 2010ben is volt beats edition. (és igazából el is fogadnám, tetszik a kinézete, csak az a nagy beats logo ne lenne a fedlapon. :DDD )

bwoay:
Milyen fülhallgatód van?

Az megint furcsa viselkedés(?), hogy nem tudnak különbséget tenni jó és rossz füles között, a márkás lejátszót meg megveszik, mivel az milyen jól szól, meg mennyivel dinamikusabb...

(#15768) schawo válasza Shufny (#15765) üzenetére


schawo
titán

Ezt nekem írtad?

(#15766) bwoay Kollégámnak múltkor kölcsönadtam a 840-es Shure-omat, az Apogeeról hallgatta, de szerinte az az Apogeenál jobban szól a Desiréje, és a Shure-nál meg a Xears TD-II és a Superlux 668B. :D
Egyébként pedig azért kapta tőlem ezeket a füleseket ajándékba, mert tudtam, hogy milyen zenét hallgat, és milyen a hangzásbeli ízlése. De azért tettem egy próbát a Shure-ral is, hátha tévedtem :)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15769) Shufny válasza schawo (#15768) üzenetére


Shufny
őstag

Az első kérdést igen, a többi természetesen neki szól.

Én nem tudom te mire válaszoltál neki, mert én nem értem igazából mit is írt.

A történethez pedig: Te is tudod, hogyha nyomsz neki egy kis loudness -t egyből "faszán" fog szólni az. :D

[ Szerkesztve ]

(#15770) schawo válasza Shufny (#15769) üzenetére


schawo
titán

Igen, de próbáltam rávezetni a semlegesebb hangzásra, hátha ráérez, mint Gazsi a ritmusra. De helette megkaptam, hogy ebben nincs semmi mély, és a magas se szép. :D

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15771) bwoay válasza bigmasterg (#15767) üzenetére


bwoay
nagyúr

végülis az valamennyire logikus,hogy lejátszó alatt az emberek jellemzően a doboz tartalmát értik, tehát a player ÉS a füldugó együtt :) DSLR-ek és a kitobjektív ugye...
Future Sonics Atriot használok amúgy.

schawo:
Desire? mármint HTC Desire? OMG, hát az van nekem is (Nexus One), ezek szeront akkor megérné váltani a Sony X-ről? :DDD

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#15772) hoffman_ válasza bwoay (#15766) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Valóban nem off, de kapcsolat a lapok a és a procik között is van :P

Nekem a bekapcsolás ennyire nem sarkallatos pont szerencsére :D Igazából csak azért kérdeztem meg a dolgot, hátha van valaki, akinek akad összehasoníltási alapja :) Azért köszönöm az időközben beérkezett összes választ :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#15773) SunSoul válasza Shufny (#15765) üzenetére


SunSoul
tag

Az 580-asnak a 90-es évek beli változatáról beszéltem. Az importőrnél vettem a saját 545-ömet és az összes akkori típus ismertem, mivel volt katalógus. Emlékeim szerint akkor egyetlen nyitott dinamikus modell volt az 580 felett, de azt nem tudtam meghallgatni.
Ezt próbáltam a most futó 600-ashoz és 650-eshez hasonlítani (mármint a korabeli 5xx-eket amiket hallottam). Tehát tudom miről beszélek, talán a megfogalmazás ami nem volt egyértelmű.

(#15774) schawo válasza bwoay (#15771) üzenetére


schawo
titán

Igen, HTC Desire. Az X-1060-nál természetesen sokkal jobb, sejtem, hogy te is így gondolod :DD

Szóval Dézim nekem is van. Botrányosan szar hangja van. :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15775) bigmasterg válasza SunSoul (#15773) üzenetére


bigmasterg
addikt

580nál nagyobb dinamikus senn ? :U
Volt egy HD1000 charleston, de az évfordulós díszkiadás volt, gyengébb hanggal, mint az 580.
(btw ebből (1000), ha minden igaz tudnék szerezni egy NOS verziót, csak nem tudom, hogy megér-e nekem annyit 'dísznek'. és még nem is tetszik a kinézete)

Szóval nekem az akkori Senn-ek közül nem jut eszembe jobb dinamikus, mint az 580.
Ugye ott volt az HE60 és HE90 is, de ezek meg nem dinamikusak...

szerk.:
schawo:
Na az lehet, abból elfogadnék egy szép állapotút. :)
Viszont ez hangra, gondolom ugyan az, mint az 540.

[ Szerkesztve ]

(#15776) schawo válasza bigmasterg (#15775) üzenetére


schawo
titán

Szerintem a HD540 Goldra gondolhat.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15777) Shufny válasza bigmasterg (#15775) üzenetére


Shufny
őstag

Vagy simán az Orpheus volt abban a katalógusban, ami viszont nem dinamikus. '99 -ig nem volt még 590 -sem, szóval ez a számozási húzás sem zavarhat be.

(#15778) schawo válasza bigmasterg (#15775) üzenetére


schawo
titán

Aki hallott már mindkettőt, az szerint a Gold teljesen más hangzás, és emellett jobb technikailag is. Lehet, hogy más a membrán. :)

Egyszer én is veszek egy Goldot, még ha nem is tökéletes az állapota, mert a párnát azt egy az egyben át tudom tenni a sima 540-esről.

(#15777) Shufny A HE-ket bigmasterg is említette, mint lehetőség :)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15779) SunSoul válasza bigmasterg (#15775) üzenetére


SunSoul
tag

Közben utána néztem a lenti linken, a HD 1000 kavarhatott be. Az Orpheusszal nehéz lenne összekeverni, az árát akkor meghallva egy éltre bevésődött ez a típus, meg az ugye elektroszatikus. A korabeli újságokból, meg persze baráti körből informálódott akkoriban a legtöbb ember akit ez érdekelt, mert más nem nagyon volt. A még régebbi Hi-Fi magazin példányi mai napig megvannak, amit egy idősebb szintén zenerajongó kollégámtól örököltem meg. :)

Találtam egy kis Sennheiser töténelmet. Persze ez nem teljes, de amik mellett 1994 van, na azok futottak ekkor.

Volt is katalógusom, az akkori Sennekről (meg sok másról is), de ezek már nincsenek meg. Pedig, ha tudtam volna, hogy egyszer beszkennelve internetre töltve még hasznos lehet...

[ Szerkesztve ]

(#15780) bigmasterg válasza SunSoul (#15779) üzenetére


bigmasterg
addikt

Még Senn történelem.
Vannak itt érdekes dolgok, csak nehéz navigálni az oldalon.

(#15781) Shia-ko válasza SunSoul (#15742) üzenetére


Shia-ko
aktív tag

Köszi mindenkinek!

Üdvözlettel: Gabi

(#15782) Mr Paris válasza macera2 (#15740) üzenetére


Mr Paris
tag

köszi, utánanézek.
csak kérdés, hogy a belvárosban buszon stb... mennyire állna helyt a fuse :F
nem fizetnék ~tizen x ezret, hogy utána meg eladjam mert nem jó amire használná az ember

''Minden ellenállás hasztalan'' vagy mégsem?

(#15783) tope


tope
addikt

Sandisk Sansa C250-et cseréltem Clip+-ra, hú vazze, micsoda hangok (pedig volt előtte sima Clip-em), ja és mindezt egy sima 4000 Ft-os Philips SHE3581-es fülhallgatóval.

(#15784) proScout


proScout
tag

Üdv

vettem egy MONSTER Tour (Beat by Dr.Dre) fülhallgatót és ha már van egy ilyenem akkor már maximalista leszek és mp3 hanem a komolyabb FLAC vagy tömöritettlen audio formátumot is le szeretnék játszani.

Jelenleg egy mezei Sony mp3 lejátszóm van.

Nem tudom hogy van e olyan lejátszó ami viszi ezeket a komolyabb tömöritettlen zenefileokat, viszont ha van akkor megköszönném valaki leirna nekem 1-2 tipust ami képest erre.

Előre is köszönöm :R

(#15785) PR0JECTNR56 válasza proScout (#15784) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Naná, hogy van ilyen lejátszó, méghozzá nem is kevés. Az itt ajánlott Sandisk Fuze és Clip+ pl. a FLAC, WAV-ot tuti ismeri, az iriver E-szériája a FLAC, APE biztosan, a WAV-ot még nem néztem rajta (de ha gondolod azt is kipróbálom). Aztán ott van a Sony, nekik is vannak egész használható modelljeik, bár ott nem tudom melyik számít ajánlott vételnek, de ha a Sony oldalán ránézel a támogatott formátumokban tuti ott lesz valamelyik (a FLAC általában alap, hogy van egy valamire való lejátszónál) .

(#15786) bwoay válasza proScout (#15784) üzenetére


bwoay
nagyúr

gondolom tömörítetlen wav-ot a te Sonyd is le fog tudni játszani, tehát ezért nem kell messzire menned. ha "komolyabb" alatt veszteségmentes tömörítést értesz (ez a rész számomra nem volt teljesen világos), akkor az annyira szerintem nem alap, amennyire a kollega állítja, annyi biztos, hogy pl a Sony lejátszói közül egyik sem támogatja sem a FLAC-et, sem az ape-et. iPodoknál ALAC (Apple Lossless) van, FLAC-et meg a már említett Sansák, iRiverek, vagy pl. iAudiok tudnak jellemzően.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#15787) PR0JECTNR56 válasza bwoay (#15786) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Valóban, ez a sóher Sony még az A-szériás cuccoknál sem tüntette fel a FLAC-ot a támogatott formátumok között. Véleményem szerint ez igen komoly hiányosság egy ilyen képességű lejátszónal.

(#15788) bigmasterg válasza PR0JECTNR56 (#15787) üzenetére


bigmasterg
addikt

Egy flac-ből LAME 3.99-el jól konvertált, 320as mp3-nál nem fogsz különbséget hallani a két formátum között.
Főleg nem hordozható lejátszónál.

(#15789) bwoay válasza PR0JECTNR56 (#15787) üzenetére


bwoay
nagyúr

formátumok terén a Sony konkrétan fapados. de nem szívesen feszegetem a témát, mert általában heves reakciókat vált ki a márka hű védelmezői részéről.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#15790) orrlyuk


orrlyuk
aktív tag

Egy párszor már talán fényeztem az androidos Neutron Music Player programot. Ma jutott eszembe kipróbálni, viszi-e a 24/96-os formátumú, stúdióminőségű .FLAC fájlokat... viszi, gyönyörűen szólalt meg - esetemben - Mozart Requiemje. (Scottish Chamber Orchestra / Mackerras)

Aki teheti, próbálja ki, nagyon megéri!

(Eszköz: Nexus S [voodoo] + Xears XE200pro)

[ Szerkesztve ]

No hay banda! Il n'est pas de orquestra!

(#15791) PR0JECTNR56 válasza bigmasterg (#15788) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Ez nagyrészt igaz, bár nagyon sok múlik az eredeti felvétel masterelésén is. Volt ahol nulla különbséget észleltem (ezek a felvételek vannak erős többségben), volt ahol viszont a cinek egy árnyalattal finomabbak, a lábdob hangja pedig kissé teltebb és részletesebb lett, persze az ilyen felvételekből nagyon kevés van, ami mindezt még egy hordozható esetében is képes hozni.

bwoay:Hát igen ez elég fapados, pedig egy A-865 esetében azért berakhatták volna ezt a funkciót is, mert elég szimpatikus lejátszó.

[ Szerkesztve ]

(#15792) proScout


proScout
tag

Köszönöm szépen a segitséget :) akkor ráálok erre a témára.

most akkor már csak személyes vélemény kellene hogy mint maga lejátszó ( összeépités , anyaghasználat vagy belső tudás) melyiket a legajánlatosabb megvenni ?

Lényeg hogy ez a " tiszta tömöritettlen" formátumot letudjon játszani mert ha van ha nincs sok különbség akkor már inkább olyan zenéket tennék az ezközre. :R

(#15793) SunSoul válasza PR0JECTNR56 (#15791) üzenetére


SunSoul
tag

Én legtöbbet forgalom zajában használom a lejátszót, ami az ilyen finomságokat már elfedi. Hordozható lejátszónál szerintem is nagyon kevés az a felhasználás, ahol érdemes a drága tárhelyet kifizetni csak a losless miatt.

A Sony-nál is van losless, de nem a FLAC. Én sem értem miért nem teszik bele a FLAC és az Ogg támogatást. Nekem speciel az ogg ami jobban hiányzik, még jobb tömörítés és 7-es minőség felett már szinte senki sem hall eltérést az eredetitől.

(#15794) PR0JECTNR56 válasza SunSoul (#15793) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Én sokat sétálok és a fejhallgató ragyogóan izolálja a környezet zajait (tehát lényegébe véve süket vagyok, mint az ágyú :DDD ) és a FLAC előnyei, azért így megmutatkoznak. Meg ugye mindenki törekszik arra, hogy hordozható eszközök is a lehető legjobban megközelítsék az otthoni amp/hangkártya stb. minőségét (persze még így is nagyon messze van tőle).

(#15795) schawo válasza orrlyuk (#15790) üzenetére


schawo
titán

Én is Neutront használok már kb fél éve. Nagyon jó. De azt jó, ha tudod, hogy az Android audiórendszere nem kezel csak 44/16 és 48/16-os anyagot. A Neutron egyszerűen ilyenre konvertálja a más formátumokat.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15796) tomi0405


tomi0405
csendes tag

Sziasztok!

Én is vettem egy clip +-t a napokban Pécsett az ED-nál. Nem volt olcsó 12,9, de a városban máshol nem volt, szürke importosat pedig nem akartam (pixmánia stb...) Ennek a dobozán legalább rajta van a hama kft matricája, rendes garlevele van és magyar utasítása.

Naiv fejjel azt hittem hogy egy darabig kielégítő lesz a mellékelt füles. Szomorú voltam amikor először kipróbáltam, rém halkan szól és a hangminőséggel sem vagyok elégedett.

Mit tudnátok hozzá ajánlani 8-9k vonalában? Én cx 200 street II-t néztem. Esetleg más alternatíva? Lehetőleg lehessen itthon kapni biztos forrásból.

Segítségeteket előre is köszönöm!

(#15797) schawo válasza tomi0405 (#15796) üzenetére


schawo
titán

Azt a fülest csak azért adják hozz, hogy ki lehessen próbálni, működik-e a lejátszó. (kábé)

A fülest inkább a fülhallgatós topicban kérdezd meg. Egyébként pedig Xears fülest vegyél közvetlenül a német gyártótól (a pontos típust a fülestopicban), rendkívül jó a supportja, ne aggódj a külföldi forrás miatt.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15798) btb300 válasza bigmasterg (#15746) üzenetére


btb300
csendes tag

Bár nekem nincs nagy tapasztalatom a fej- és fülhallgatók terén, de ennél a konkrét Sony típusnál a tesztek többsége szerint az általánosnál jelentősen jobb minőségű fülhallgatót tettek a csomagba, valamint az aktív zajszűrővel való kompatibilitás miatt sem érdemes hipp-hopp lecserélni szerintem. Szóval vannak kivételek is a lejátszóhoz járó fülesek terén. Minőségi zenehallgatásra meg maradok a sztereónál, ami jelenleg egy kb. 30 éves Harman Kardon 330B két jókora Orion hangfallal, Foobar (ASIO-képes) és egy USB-s külső hangkártya :) Egyébként egy jó fejhallgató biztos klassz azért...

(#15799) Shia-ko


Shia-ko
aktív tag

Még egy kérdésem lenne a Clip+-hoz:
A papíron 15 óra üzemidő mennyi a valóságban?
Amennyiben nem éri el a legalább 12-t, akkor mit tudtok ajánlani, ha a fő szempont a hangminőség és a legalább 12-13 óra üzemidő, de az örvendetes a 20-25 lenne?

Köszi!

Üdvözlettel: Gabi

(#15800) schawo válasza Shia-ko (#15799) üzenetére


schawo
titán

Tapasztalatok szerint 8-10 óra.

Mennyi a keret?

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.