Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:01

LOGOUT.hu


Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) Macilaci457 válasza zoltanz (#5999) üzenetére


Macilaci457
őstag

Nagyszerű. Akkor ott van a
-Sandisk Sansa Fuze (micro SD-vel bővíthető, CLIP hangminőség, nagyobb kijelző)
-Iaudio U5 (ezt ellenőrizni kell, nem biztos a képnézés)
-esetleg még Sony A81x (ez kicsit drágább lehet, de drágább fülhallgató jár hozzá)
-Sony S61x (kisebb kijelző mint a fenti, a képen nem látszik, de rendes kattanós gombja van, nem símogatós)

Árakban és képekben Google kolléga lesz segítségedre. :)

[ Szerkesztve ]

(#6002) Macilaci457 válasza meszeske (#6000) üzenetére


Macilaci457
őstag

U3. De nem mondanám, hogy nincs nála jobba hangzású...

Az I7 -tel az érintőgombok miatt szívhatod meg, a D2-vel szintén, csak még a kijelző is nagy. A Súlyra vonatkozó igényed nonszensz, ma minden műanyag, utoljára a Meizu gyártott aluminium házat, de a ma is létező modellje 1Gb-felett nem kapható. Hangminősége viszont ott van.
(itt nem úgy megy, mint erősítőknék, hogy az a nehezebb amelyikbe rendes trafó van!)

(#6003) riam válasza meszeske (#6000) üzenetére


riam
tag

Szia!

Tavaly olktóber óta egy iaudió 7-t használok még semmi problémám nem volt vele, az érintős kezelőfelületet pedig nem cserélném már el joy-ra, pedig előtte csak olyan lejátszóim voltak. Amellett, hogy sokkal gyorsabb navigálást enged, szerintem kisebb a meghibásodás lehetősége is, (nem tud eltörni, kilazulni, beleakadni valamibe stb...) Ezzel a súly dologgal nem vagy egyedűl, azt hiszem nálam is számított, hogy amikor előszőr a kezembe fogtam, meglepően stabil, masszív benyomást keltett, talán éppen a súlya miatt is. (tudom, hogy ez leginkább az aksi nagyságából adódhat, ami azért kb 50-60 íóra lejátszási időt tesz lehetővé.) Az egész lejátszó egy szilárd, kopásálló réteggel van bevonva, ennek köszönhetően annak ellenére, hogy tok nélkül használom, semmilyen kopás, vagy karcolódás nincs rajta. Azt, hogy az U3-nak, vagy az i7-nek van-e jobb hangja, azt szerintem mindenkinek saját magának kell eldöntenie, én elégedett vagyok az i7-el, meghallgattam mind a kettőt, és ezt választottam. Most egy akg k240 stúdió fejhallgatóval hallgatom, (néha k701-el is), de mindkét fülessel nagyon jól szól fejhallgató erősítő nélkül is.
Mindennapos használatra szerintem az U3, és a I7-s is nagyon jó választás, feltéve, hogy nem akarsz rajta filmet is nézni, mert arra inkább a D2 -t ajánlanám. Érdemes lenne egyszerre összehasonlítanod őket, hogy Neked melyik tetszik jobban . Ezt Pesten az Infopatika Szondy u-i üzletében a Corner audionál is megteheted. Az összes általad felsorolt lejátszót forgalmazzák, és mindegyiket ki lehet próbálni.

[ Szerkesztve ]

(#6004) rumos14 válasza bwoay (#5994) üzenetére


rumos14
nagyúr

nem mp3filemanager? [link] én azt használtam.

(#6005) rumos14 válasza possibly83 (#5993) üzenetére


rumos14
nagyúr

nézd, bár én már rég nem konyítok annyira a témához, mint amennyire régen sem konyítottam, de sztem egy mp3 lejátszó-füles párosnál az utóbbi sokkal nagyobb mértékben járul hozzá a végeredményhez. az U2 kétsgételenül nem egy high-end cucc, de kellemes hangzást lehet belőle kihozni, legalábbis egy U1 - Sennhesier CX300 párossal teljesen meg voltam elégedve, bár nem vagyok audiofil, hajlandó vagyok telefonnal is zenét hallgatni. egy kis eq buherát próbáltál?

[ Szerkesztve ]

(#6006) bwoay válasza rumos14 (#6004) üzenetére


bwoay
nagyúr

az a te bajod, én ezt nem is ismerem :D

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#6007) meszeske válasza Macilaci457 (#6002) üzenetére


meszeske
tag

Köszi a válaszokat!

Még teljesen nem szált fel a köd ,de már dereng a döntés.

Az u3 lejátszót lehet hogy hanyagolom , beszéltem a infopatikásokkal és szerintük nem rossz választás ,de félő az alkatrász utánpótlás, mert kifutó termék./az ördög meg nem alszik ha gond van akkor cumi!/.Egyébként sokan felakadnak a joystickon hogy sérülékeny meg ilyenek. Hát én gyűrtem egy ideig a Sony Ericsonomat , de semmi gondnom nem volt vele , sőt azóta a feleségem gyilkolja és még mindig tökéletes.
Nagyon dicsérték a D2-t hangban és strapában is és megnyugtattak hogy nem kell félni az érintőbillentyűzettől, bírja a gyűrődést talán még jobban mint a hagyományos.
Meggyőző volt azon meglátásod hogy azérintőgombok az iaudio 7 esetében adnak némi okot az aggodalomra nekem sem olyan szimpi , de van akinek meg semmi gond! Egyébként ránézésre ő tűnik a legkeményebb kis eszköznek. Erre varjak gombot!
Szóval még mindig nem rendeltem meg a kis ketyerét, hátha valaki még kiokít ebben a témában.
Hát a készülék súlyára visszatérve pedig lehet hogy műanyagvilágban élünk, de akkor is az a véleményen hogy lehet az mikroelektronika vagy a csöves erősítők. Aki konyít egy kicsit a technikához az tudja hogy a minőség nem csak a technológián hanem az anyagon is múlik. Tudnék számtalan példát felhozni de nem traktálok vele senkit.
Szóval , a döntés nyitott /szerintem már nem sokáig/ de MIlyen Mp3 lejátszót vegyek?!

(#6008) Macilaci457 válasza meszeske (#6007) üzenetére


Macilaci457
őstag

Hát megosztom veled az én esetem (hja, tudom, már a legtöbben tudják mi a vége. :DDD )

Szóval terveztem úgy 40k-t lejátszóra. Korábban Iaudio volt, G3, tetszett az i7 üzemideje, meg mindenáron legfelsőbb kategóriás hangminőséget akartam. Ment a vacila egy Trekstor Vibez F-re, ha egyáltalán kapható lett volna, most biztos azt hallgatnám, de közben előkerülek más opciók is.

Az érintőkijelző amúgy klassz dolog. Csicsás, meg trendi, de én utálnám elővenni, magam elé tartani, és nézni hogy mit csinálok, miközben babrálok vele, mert másképp nem megy.
Egyszerűbb kitapogatni a gombot, és megnyomni. Aztán ott van a csomagolás, mekkora, milyen nehéz, mennyire kopik, esik szét, stb.

De tudod, érnek meglepetések.
Vettem mindössze 12k-ért egy Sandisk Sansa Clipet. Nem érdekelt hogy néz ki, nem érdekelt milyen kijelzője van, vagy gombjai, egy érdekelt, a csúcs hangminősége, amitől zengett az éter hetek óta nyugaton.

Na most, ez a player egy iAudio i7-hez képes harmad annyiba kerül. Rendes gombjai vannak, a hangminőségre lehet kukacoskodni, de szerintem egy a kettő, és erre is adnak 2 év garanciát. Ami nem hátrányos. A zsebemet nem terheli, mert akkora mint egy gyufásdoboz, és csipeszes a háta, egy övtartó szembe akasztom a nadrágomon, és könnyebb elérni is. Més sose esett le onnan.

Amit akartam megkaptam, egszerű használni, semmi sallang, spórltam egy csomó pénzt (amit aztán elverhettem méregrdága fülhallgatóra) és két évig garos is, ha egyáltalán szükség lesz rá.

Nos, ha lenne sok pénzem, egy iRiver Clix II-t vennék, ami télleg lázba hoz. De asszem akkor is a Clip jönne velem. Hát ennyi.

(#6009) Jadro válasza Macilaci457 (#6008) üzenetére


Jadro
veterán

Én is így vagyok vele. Szép meg jó a lapos és érintőkijelzős, de... A clip elfér úgy rajtam hogy nem zavar, nem húz semmit. Mivel film meg kép nem érdekel csak a zene, így ez a legtutibb választás. Ennyi pénzért meg pláne. Meglepően jó a hozzáadott füles is, de azért az agybadugós az isten. :)

Pedig nem is terveztem venni, csak megláttam akcióban. Utánaolvastam - csupa jót írtak - így hát jött hozzám azonnal. Nem bántam meg.

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#6010) meszeske válasza Macilaci457 (#6008) üzenetére


meszeske
tag

No igen!

Nehéz erre mit mondani mert lehet hogy igazad van! :R
Tudod az írásod elolvasása után eszembe jutott az első autóm . Amikor az ütött kopott kis trabantommal elindultunk a Balcsihoz. Hát 'repesztettünk' vagy 70-80-nal és egy régi Sanyo kismagnó szólt a kesztyűtartóból!! /nem volt még akkor autórádióra pénzem/- szóval csak mentünk füstöltünk de lasz.....tam és hallgattuk Depeche Mode muzsikáját és k...... jó volt!!
Azóta új autóm van és profi cucc a kocsiban , de lehet hogy mégsem olyan tiszta az a "hang".
Mindenki a csúcsokat döngeti pedig a völgyben sokkal nagyobb az élet.

Hát tényleg elgondolkodtató! Mindenesetre az vigasztal hogy nem csak én birkózok néha a vásárlások előtt a döntéssel!

No ezek után lehet hogy felkerül a listára az U3 ,i7, D2 mellé a Sandisk Sansa is ?

Tiszta vicc! :F

(#6011) Jadro válasza meszeske (#6010) üzenetére


Jadro
veterán

Neked kell eldönteni az igényeid alapján. A D2 azért már más kategória. Ez az árában is látszik. Az U3 és I7 az kb a sansa clip kategóriája. Kicsit nagyobb kijelző ugyan de szerintem egymás mellé tehetők. A kérdés hogy megér-e neked majdnem dupla árat. (infopatikában néztem az árakat). Az biztos hogy az Iaudioban sem fogsz csalódni hangminőségileg. Ami még számíthat a lejátszási idő. A clip a legkisebb, ebből adódóan azt kell sűrűbben tölteni. Mondjuk nem sokkal marad le az U3-tól, de az i7-től már jelentősebben.

Sok sikert a döntéshez! :)

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#6012) Elydan válasza Jadro (#6011) üzenetére


Elydan
aktív tag

Sziasztok,

a sony nw-e002 -höz szükséges a sonic stage szoftver? Honnan lehet azt megszerezni? Mennyit ér szerintetek egy használt nw-e002 512 mb?

Még annyit,hogy csak usb-ről tölthető,vagy van hozzá külö hálózati töltő?

[ Szerkesztve ]

(#6013) ponti_ak válasza Elydan (#6012) üzenetére


ponti_ak
addikt

Szia,
sony nw-e002 -höz szükséges a sonic stage szoftver?
Szerintem erre már kaptál választ korábban, csak elkerülte a figyelmedet. :) A lényeg: elvileg kell, de ez a' void mp3' nevű szoftverrel (keress rá itt a topikban) megkerülhető, tehát mégsem.

Honnan lehet azt megszerezni?
Szvsz gyárilag kell(ene) adják hozzá.. vagy ha mégsem, letöltöd.. google kolléga majd segít. De ha van voidmp3, akkor már ugye nem is muszáj.

Mennyit ér szerintetek egy használt nw-e002 512 mb?
Szvsz máx pár ezret, ha még garis.

Még annyit,hogy csak usb-ről tölthető,vagy van hozzá külö hálózati töltő
Miért kellene? :F Gyanúsan USB-csatlakozóban végződik, pendrive formájú, szóval... ;)

(#6014) Elydan válasza ponti_ak (#6013) üzenetére


Elydan
aktív tag

szia

köszi a válaszokat! :R A töltés azért fontos,mert külföldre vinném,ahol nem lesz lehetőség usb-n feltölteni. :B

(#6015) Jadro válasza Elydan (#6014) üzenetére


Jadro
veterán

Létezik konnektoros töltő is aminek a vége USB. Szóval nem csak gépről tudod tölteni.

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#6016) meszeske válasza Macilaci457 (#6008) üzenetére


meszeske
tag

Sziasztok!
Kérdésem a következő!

Ismeri valaki az Iriver River Clix II-t?

Milyen a hangja az iaudio cuccokhoz képest? Mivel tud többet mint a d2?
Most olvastam hogy a Cnet szerint Top 10 MP3 Players in June az első az Iriver River Clix II!!

Ennyire jó?

(#6017) vili13 válasza meszeske (#6016) üzenetére


vili13
őstag

A cnet szvsz nem igazán vehető komolyan, pl a retek ipodokat is rendszeresen túlértékelik, feltehetőleg anyagi érdekeltségük folytán. Az abi szerint meg nem annyira jó a clix2 hangminősége.

(#6018) ponti_ak válasza Elydan (#6014) üzenetére


ponti_ak
addikt

USB fali töltő: bocs, nem láttam a 'csak' szócskát.. :B Jadro mondta a jót. Érdemes 500mAh-sat venni, az a szabvány. 1-2k-ból megvan

(#6019) Steiger


Steiger
csendes tag

Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem ami nem feltétlenül ebbe a topikba tartozik. Vettem 1 Sony NWZ-A815 nevű mp4 lejátszót. Azt szeretném megtudni. hogy melyik progival lehet rá videót konvertálni (mit ajánlotok).
Előre is köszönöm válaszotokat.

(#6020) p_adam válasza Steiger (#6019) üzenetére


p_adam
addikt

ipod compatibilis, tehát bármi jó neki ami ipod-ra konvertál videót (rengeteg ilyen program van)

(#6021) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Sziasztok! Visszaolvastam a fórumban, megnéztem melyek az ajánlott típusok, és hát ami nekem árban is bejönne, az a Sandisk Sansa Clip. Nézegettem még a többit is az edigitalnal, és találtam egy ilyet: [link] Ez bővíthető SD kártyával. A kérdésem csak annyi lenne, hogy ez minőségben is hasonló a Cliphez? Egy Ericcson W300-ast szeretnék leváltani. Esetleg ebben az árkategóriában tudtok mást ajánlani? Az "igényeim":
- Beépített akku, amit munkahelyemen PC USB-jéről tudok tölteni
- FM rádió, jó érzékenységgel (buszon használnám)
- Jó hangminőség (Fülest külön veszem,)
- Hosszú akkuidő

Fülhallgatót külön veszek, nagyon megszerettem a W300 "agybadugós" fülesét, a hagyományos mindig kicsúszik.
Köszönöm ha segítetek, ez lesz az első mp3 lejátszóm (HA a w300-ast nem számítom).

(#6022) nesh20


nesh20
aktív tag

Sziasztok.

Van v.kinek tapasztalata az iAudio u5-ös lejátszójával?

A PH-s tesztet elolvastam tudásra nagyon bejön kinézetre is! Zenére kellene nem videóra ezért nézegetem ezt a lejátszót.
Nem ismerem az iAudio-t ezért szeretnék kérni személyes tapasztalatokat.
A lejátszóban egyedül a 65.000 színű kijelzője zavar. OK hogy, az mp3 lejátszásához nincs is szükség több színre de szeretem ha szép igényes a kijelző erről ez nem mondható el, vagy tévedek?

Előre is köszönöm a segítséget!

By - Nesh

Közben megláttam hogy vagy saját topicja. Bocsánat!

[ Szerkesztve ]

I am a Man of Fortune, and I must seek my Fortune.

(#6023) p_adam válasza Zoli bácsi (#6021) üzenetére


p_adam
addikt

A Clip-nél az e-sorozat lényegesen rosszabbul szól tehát hangminőségben a Clip a nyerő.

(#6024) Zoli bácsi válasza p_adam (#6023) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Köszönöm. Tehát a 10-15 ezres kategóriában a Clip az ajánlott?

(#6025) ChrissTa


ChrissTa
tag

Sziasztok!

Egy sony A815 vásárlását tervezem. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg csak windows media player-en keresztül lehet rá zenét másolni? Gondolom ebből az is következik, hogy a media player csak az id3 tag-ek alapján képes rendezni a zenéimet... ami nekem sajnos nem túl pozitív. A jelenlegi philips 3125-ös lejátszómnak is az a legnagyobb hátránya, hogy csak id3 tag-ek alapján képes megjeleníteni, és lejátszani a zenéket, az eredeti könyvtárstruktúrát sajnos nem látja. :((

Esetleg tudtok ajánlani valami hangminőségben a sony-hoz hasonló lejátszót, max 40 ezerig?

Előre is köszi!

(#6026) Steiger válasza ChrissTa (#6025) üzenetére


Steiger
csendes tag

Szia
Pár napja vettem én is egy A815-öt, amivel maximálisan meg vagyok elégedve. Tudsz rá másolni sima windows intézőből is. A benne lévő hangchip szerintem nagyon jó, mivel nagyon tisztán szól és nincs semmi háttér/zavaró zaj. A mellékelt fülese pedig tényleg minőségi, nem úgy mint amit a többi lejátszóhoz adnak. A mappákat is kezeli és ami még nálam fontos, hogy az akksija is nagyon sokáig bírja (33 óra zene).
Én csak ajánlani tudom.

(#6027) meszeske válasza Jadro (#6011) üzenetére


meszeske
tag

Sziasztok!

No megvettem a kis mp3-lejátszómat. Megnéztem , megnyomkodtam, meghallgattam, /mind a három kiszemelt tipust/ ,és végül a D2 mellett döntöttem. szerintem nem fogom megbánni.Nagyon picike szinte észrevétlen volt a hangminőség a három lejátszó között de ez szerelem volt első látásra./Ja Seraph 16 audió társamnak is mondom, hogy van súlya a kis szerkezetnek!!!!
Amúgy nagyon finom kis kidolgozott ketyere eza D2. Egy jó füles kell még és utána szólhat a muzsika!

kérdéseim:
Szerintetek milyen hangformátumban lehet legjobb hangminőséget kicsikarni?
Melyik az a program amely a legmegfelelőbb a hangkonvertáláshoz, vagy jó hozzá a gyári Jet Audio és Jetshell?
Ha gyári Cd-lemezről akarok feltenni zenéket mi a legjobb módszer,

Köszi a válaszokat.

(#6028) p_adam válasza Zoli bácsi (#6024) üzenetére


p_adam
addikt

Van még a Zen Stone Plus, de kicsi a kijelzője és gagyi a menürendszere, szóval igen szerintem a Clip ami leginkább ajánlott ennyiért. Meg egy rendes fülhallgató természetesen :) Kár hogy itthon kevés helyen kapható és ott is drága (vagy van még a digitall.hu de akkor fel kell készülni pár hetes várakozásra).

(#6029) spammer


spammer
veterán

Üdv!

Olyan problémám van egy nemrég vásárolt Sansa Clip 1GB lejátszóval, hogy hiába töltöm fel usb-n maxra és kapcsolom ki, másnap ha bekapcsolom, alig van kraft az akksiban, majdnem lemerül. Már többször fel lett töltve, másnapra lemerül. Kifogtunk egy hibás darabot, vagy csak mégsem kapcsol ki és meríti magát, vagy mi lehet a gond? Pedig kikapcsolásnál kiírja h goodbye és úgy tűnik h kikapcsolt, de akkor hogy a francba merül le?

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#6030) Macilaci457 válasza spammer (#6029) üzenetére


Macilaci457
őstag

Hibás akksi. Vidd vissza, cseréltesd ki. Minden gyártónál előfordulnak gyártási hibák.

(#6031) Peat;) válasza Steiger (#6026) üzenetére


Peat;)
veterán

Fehér zaja van az a815-nek. A hozzá adott fülessel kevésbé hallható, de pl egy cx300-al már elég komolyan. Ettől függetlenül én is imádom és nem vennék mást, vagy ha igen akkor az a820-as szériából valamit...

(#6032) adnoctum18 válasza bwoay (#5974) üzenetére


adnoctum18
senior tag

Az egyáltalán nem öröm :O ,remélem azóta orvosolták a gondot.
A clipemről azóta sincs hír,rájuk kell telefonálnom holnap,hogy mi a franc van,még egy gagyi emailt se küldtek. :F

szerk:
az állapota:"Garanciális javítás folyamatban"

[ Szerkesztve ]

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---

(#6033) nádasi válasza meszeske (#6000) üzenetére


nádasi
tag

Hi,

Sajnos a "tömeg" kritériumnak nem felel meg, de ha csak zenét akarsz hallgatni, akkor nézd meg az iAudio U5-öt. Olyasmi műanyag, mint az U3, és szerintem szól is úgy.

(#6034) vili13


vili13
őstag

Sony NWZ-S618F: 36900
Nekem megérte, végre tartalék állományba vonulhat a G3! :D

(#6035) Macilaci457 válasza vili13 (#6034) üzenetére


Macilaci457
őstag

Nem lesz sok a 8 Giga? :D

(#6036) ponti_ak válasza vili13 (#6034) üzenetére


ponti_ak
addikt

Ejha, grat a vételhez! :C

...ööö figyelj, ez nem beépített akksis...? :D
Ha lesz időd/kedved ugye írsz róla azért pár sort, ugye? :)

(#6037) vili13 válasza Macilaci457 (#6035) üzenetére


vili13
őstag

Nem, inkább kicsit kevés, vagyis épp hogy elegendő. A 16GB-os lejátszók viszont még aránytalanul drágák, így inkább próbálok elférni 8GB-on, és élvezni a Sony legendás hangminőségét - e téren semmi szégyenkezni valója nincs a G3-hoz képest.

(#6038) vili13 válasza ponti_ak (#6036) üzenetére


vili13
őstag

Igen, beépített aksis... valahogy kicsi a választék elemesből manapság. :U
Írok majd róla, viszont még kell egy pár nap tapasztalatgyűjtés - de a csatlakozóját leszámítva alapvetően tetszik. Most, hogy az újabb, de semmilyen számomra lényeges szempontból nem jobb sorozatok (S710, A820) közeledtével olcsón adják, egész jó kompromisszumnak tűnik.

(#6039) ponti_ak válasza vili13 (#6038) üzenetére


ponti_ak
addikt

Ja, az elemes player-ek valóban kihaltak már egy jó ideje sajnos. Használd egészséggel az új szerzeményt! :)

(#6040) rumos14 válasza vili13 (#6037) üzenetére


rumos14
nagyúr

fejérzaj van? illetve ennél már felejthető a SonicStage? könyvtárak szerint lehet keresni rajta zenét? csak ezeket tudnám felhozni a lejátszó ellen :)

(#6041) ChrissTa válasza Steiger (#6026) üzenetére


ChrissTa
tag

Szia!

Köszönöm a gyors választ. Már csak a jövő havi fizetést kell megvárnom. :)

Peat;): Mennyire zavaró a fehér zaj? Nekem egy mx360as fülesem van, és az eddigi lejátszóimnál nem tapasztaltam vele ilyesmit.

(#6042) vili13 válasza rumos14 (#6040) üzenetére


vili13
őstag

Fehérzaj van, de szvsz messze nem annyi, hogy valóban zavaró legyen. Talán 2x annyi mint a G3-nak, ami még mindig nem túl sok. A zene mellett gyakorlatilag észre sem lehet venni, legfeljebb teljesen csendes részeknél, jó magas hangerőbeállítással. Cserébe viszont határozottan jobb a basszus - úgy tűnik, sok más lejátszóval ellentétben a terheléstől sem múlik el neki a 40Hz alatti tartomány.
A hangminőség szerintem összességében kiváló. Bár kicsit "csal" a Sony, mert teljesen flat beállítással is gyárilag emel a frekvenciatartomány alsó és felső végén egy keveset (kb 1..1,5dB-t), de mentségére szóljon hogy ez még pont kellems, és egy nem túl alaposan titkolt gombnyomás-sorozattal állítólag be lehet lépni a teszt menübe, ahol ez igény szerint korrigálható.
SonicStage szerencsére nincs, és könyvtárak/fájlnevek szerint is lehet keresni. A lejátszási sorrend viszont még nem tudom pontosan mitől függ. Többször sikerült albumokat normális sorrendben, egymás után lejátszani, de egyszer már olyan is volt, hogy kezdte mindegyikből a '01'-kezdetűvel, és egyelőre nem jöttem rá, hogy mi lehetett a különbség, talán az utoljára használt keresési mód...

(#6043) Peat;) válasza ChrissTa (#6041) üzenetére


Peat;)
veterán

Egy cx300-al csöndes helyen, csöndes részeket tartalmazó zenénél igenis zavaró mert átlaghallású ember is simán érzékeli, utcán már nem zavar.

A mellett mint írta más is igen jó a hangja, főleg ha valaki elköveti azt a bűnt (mostanában annak kiáltották ki, szerintem ez igen szánalmas dolog, ha valakinek úgy jobban tetszik a hangzásvilág igenis állítsa át) hogy meri birizgálni az eq-t meg mega bass effektust. Én tuti nem vennék mást, de azért mert nekem fontos hogy tudja a mélyhangot is.

Mx360-as fülest nem ismerem, ha nem in-ear/agybadugós akkor lehet hogy semmit sem hallasz a fehér zajból!

(#6044) adnoctum18 válasza adnoctum18 (#6032) üzenetére


adnoctum18
senior tag

A clipet futárral küldik,most az iriver u10em döglődik,úgy látszik valami DAPvész köszöntött rám... :F

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---

(#6045) ChrissTa válasza Peat;) (#6043) üzenetére


ChrissTa
tag

Nem agybadugós. Csak az a hagyományos fülbedugós, de nagyon jól kiadja a mély hangokat. Amúgy azért akarok sony lejátszót venni, mert azoknak nagyon jó a mélyhang kiemelése.

Mondjuk főleg utazás közben hallgatom, meg az utcán. Lehet, hogy akkor nem fogok észrevenni semmit. Majd leírom a tapasztalataimat, amint megvettem.

(#6046) rumos14 válasza vili13 (#6042) üzenetére


rumos14
nagyúr

akkor minden király.
a lejátszási sorrend elsődlegesen sztem az id3 tag track # mezőjében szereplő érték alapján kerül meghatározásra, ha az üres, akkor lehet hogy a file-okat filenév szerint abc sorrendben játsza le. de ez csak egy tipp.

(#6047) rumos14 válasza adnoctum18 (#6044) üzenetére


rumos14
nagyúr

a vaterás H10 ugye szuperál, jól?

(#6048) adnoctum18 válasza rumos14 (#6047) üzenetére


adnoctum18
senior tag

Igen,az korrektül működik,meg a rio karma is hál'istennek. :C
a többi érzékenylelkű kis dap érzékelte a psp szörnyű jelenlétét:D

Az iriver u10 azt csinálja például,hogy ha lehúzom usbről akkor is azt mutatja,hogy töltődik és nem kapcsolja ki a kijelzőt,közben le lehet játszni a zenét,csak folyamatosan világít.
Amikor kikapcsolom,akkor kiirja azt amit a töltés végén szokott,hogy fully charged,ready to go :D,firmware újrahúzás sem segít,frissítés pedig nincs hozzá.

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---

(#6049) zeorsdfd válasza meszeske (#6027) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

Ha mp3-at akarsz gyártani akkor ezzel kell audiócédét rippelni. Ezzel az encoderrel.
INSANE switch-csel maximális minőséget (320cbr) tudsz beállítani, bár 15-20 megások lesznek az mp3-jaid. Ha még jobbat akarsz(kérdés hogy a lejátszód viszi-e?) akkor flac vagy ape, de azért előtte hasonlítsd össze, hallgasd meg, hogy hallod-e a különbséget, mert ha nem akkor nem érdemes ezekkel vesződni(30-40 megás file-ok!).

[ Szerkesztve ]

(#6050) vili13


vili13
őstag

Csináltam egy kis összehasonlítást a Sony S618F-hez az Iaudio G3 és a Meizu E3 segítségével. Mivel az átméretezéstől kicsit olvashatatlan lett, a képeken az S618-hoz sárga, a G3-hoz zöld, az E3-hoz a kék szín tartozik.


Az első képen a terheletlen frekvenciaátvitel látható. Szépen látszik, hogy "flat" beállítással a Sony-é közel sincs az egyeneshez. Nagyon hasonló ahhoz, mint amit az Iaudio művel a BBE bekapcsolásával, a legkisebb 1-es szinten ez a lila vonal. Viszont a Sony esetén a minimum és maximum értékek különbsége ennek kb csak a harmada. Egyelőre úgy gondolom, hogy pont jó így, ezért eszem ágában sincs a szerviz menübe nyúlkálni a görbe egyenesebbre kalapálása céljából.


Lényegesebb a második kép, ahol a CX300 terheléssel mért átvitel látható. A Sony görbéje ezt a megpróbáltatást rezzenéstelenül tűri, míg a másik kettő látványosan elvérzik az alacsony frekvenciákon.


A harmadik kép pedig a zajszintet mutatja, terheléssel. Látható, hogy a Sony a magas tartományban egy egészen kis mértékben zajosabb a G3-nál, viszont ami valóban zajos, az a Meizu.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.