Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:01

LOGOUT.hu


Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31001) Unteroff


Unteroff
aktív tag

Üdv!

Úgy néz ki szeretnék venni mihamarabb egy zenelejátszót. 3 éven belül a második Sandisk Clip Sport ment tönkre nekem. Vagyis, nem tudom mi baja lett, mert tegnap még semmi baja nem volt, ma meg se kép, se hang, illetve tölteni se tölt. Remélem, csak hülyül, vagy legrosszabb esetben az aksi ment gajra. Viszont ha nem javítható, nem javul meg, kellene egy másik lejátszó. Remélem nem a nagy tárkapacitású sd kártya okozta a vesztét (Elméletileg 32 Gb a max, de simán ment 64-essel, az elsőnek volt gondja vele néha, de a zene formátummal volt a ludas.)

Az ajánlottak között nem az én pénztárcámhoz szabták, illetve nem nagyon találom magyar honban.

Keresek egy:
- kb.: 15k körüli DAP-ot (nagyon max 20), amely képes fogadni Sd/micro SD kártyát (megbirkózik akár 32 GB, de jobb lenne a 64-es se lenne gond neki).
- Jobban preferálnám, ha van rajta egy kis kijelző, csak hogy mi megy rajta, hol tart, melyik mappa, stb.
- Most egy Mi Basicot használok, nem tervezek váltani, nekem jó DAP-re, telefonra.
- Komoly Klasszikustól a Jazz, Blues, Rockon át a metálig hallgatok mindent.
- Lehet külföldről is (ebay-al szoktam venni ezt, azt), bár jobb lenne, ha már holnap át is tudnám venni magyarhonban valahol
- Inkább újabbat szeretnék venni, garis se lenne rossz. De jöhet "új, de felbontott" is

Előre is köszönöm a választ! :R

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#31002) Unteroff válasza Unteroff (#31001) üzenetére


Unteroff
aktív tag

Úgy néz ki, még kapható Clip Sport, de nem a 8 GB-os változata már csak (nekem 4-es van). Lehet hogy az lesz a nyerő, raktáron is van magyarhonban, garanciával, de tudnátok pár alternatívát írni, nem lenne rossz.

A Sandisk se rossz, meg voltam elégedve, de ez a random tönkremenés nem olyan biztató (az első lassan 2 éves lett és az aksi ment tönkre, garanciáztattam, kifizették, a másodikat "ingyen" kaptam, garancia nélkül. Kb. 2 évig porosodott a fiókban, majd alig egy 3/4 évet használtam).

[ Szerkesztve ]

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#31003) #16820480 válasza Unteroff (#31002) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ilyen árban kb ilyen Philips, Ruizu meg hasonló cuccok vannak, de valószínűleg azért a Clip Sport jobb (bár hangban úgy emlékszem visszalépés a Clip+ és Zip után).

(#31004) fericske


fericske
addikt

Questyle QP1r

Játszadoztam vele eleget, hogy szösszenjek....
Szólok előre, hogy csak jókat tudok írni róla!
Persze nyugodtan vádolhattok elfogultsággal is, hiszen ez is csak szubjektív. :)

Egy kicsit az előzményéről ennek a vásárlásnak.
Gondolkodtam rajta, hogy az asztali rendszert fejleszteném egy komolyabb dac-kal, ezzel kapcsolatban volt is kérdésem a releváns topikban. Ezzel kapcsolatban a szűk keresztmetszet most is a pénztárca volt.
Forintban olyan 200ezerig nézegettem használt árukat.
Egy-két darabot ismer néhány fórumtársunk azok közül amiken megakadt a szemem és nem igazán bíztattak.
Hetekig bújtam a netet és kisilabizáltam pár dolgot a "problémámmal" kapcsolatban.
A keresgetés vége felé rákerestem a jelenlegi dacom véleményezéseire.
Alapvetően mindegyik az egekbe magasztalja, hogy az áráért milyen kiváló, helyt áll magasabb árú versenyzőkkel szemben is, és így tovább.
Na ezek a véleményezések az akkori 350 angol fontos áránál jöttek létre, és én amiket nézegettem dac-ok azok olyan 1000 font körüli áron voltak akkor újonnan, és 500 körül tudtam volna betámadni őket használtan. Na meg az a kevés info, véleményezés amit találtam róluk is kb. egyidős a Korg 100m véleményekkel.
Szóval, arra a következtetésre jutottam, hogy a semmire költenék pénzt nagy valószínűséggel (kipróbálás, visszaküldés nem játszott sajnos).
Illetve úgy láttam érdemesebb már az újabb, menő (raj, zura) technológiájú dac-okra beruházni, amik a NOS meg R2R kódokat tartalmazzák a leírásukban, esetleg nevükben is (kódfejtésben nem vagyok jó), de azok őszinte sajnálatomra kívül esnek a kereten.
Szóval szomorúan nyomogattam a billentyűket, mikor valahol felbukkant a QP1r (régi szerelmem).
Na gondoltam utána olvasok, mások mit gondolnak a QP2r és az elődje viszonyáról.
Hangban visszalépésnek ítéltem meg az utódot, és kiderült hogy nem csak én.
Annyira nem, hogy az egyik (head-fi) delikvens bőszen várta a QP2r indulását, aztán inkább vett még egy QP1r-t helyette - mert neki még az első szériából volt egy aminek vacak volt a navigációs kereke, de azóta a Questyle már javított verziókat ad ki (több szempontból is) - akkorát csalódott a QP2r-ben.
Erre felkaptam a fejem, hogy van javított verziója a QP1r-nek, nem tudtam róla. Illetve a legutóbbi CanJam óta van meg az az infó is, hogy lehet már külső hangkártyának is használni usb-n keresztül, írt hozzá programot a Questyle.
Ezt legalább ismerem, tudom hogy tetszik ahogy szól (a dap-ok királya az én fülemnek), és inkább vele lutrizok, hogy külső dac-nak is megfelel-e majd, mint egy számomra ismeretlen. Ha netalán mégsem válik be asztaliként, akkor is meg less az az érzés, hogy abból a kevés (3) eszközből meglesz az egyik, amelyek számomra mondhatni sokkolóan jó hangélményt produkáltak, csak mind veszett drága kategóriát képvisel.
Kicsit még olvasgattam van e még valami új vele kapcsolatban, aztán szétnéztem a piacon és csak pilláztam mennyire lent van az ára sok helyen.
Kinéztem egy szimpi boltot a legolcsóbbakból és rákérdeztem, hogy az amit árulnak az már a javított verzió.
Az.
Tutto. Akkor gyere a papához.
Na szóval így lett ő.

Itthon, kicsomagolva, használva, birtokolva is megvan az a hatás – QP1r feeling-nek hívom – ami megvolt eddig ahányszor csak kipróbáltam.
Hasonló ahhoz mint ami az LCD4-ben is megfogott, a könnyed erőteljesség és a nagy dinamika.
A QP1r-nek 2 nagy erőssége van, az egyik, hogy elég jó szinergiában van sokféle fajtájú fejes, fülessel, és hogy a nehezebben hajtható fejhallgatókkal is jól elboldogul.
Van aki megelégedve használja Senn hd800-zal meg LCD3-mal például.
Azt tudom, hogy a háztartásomban lévő fejesekből, fülesekből többet hoz ki mint más eszközeim.

A Questyle oldalán fent van minden szoftver ami kellhet a daphoz és a dac funkcióhoz.
Semmit nem kellett telepítsek. Majdnem egy egész másodperc kellett ahhoz, hogy első csatlakoztatás után használható legyen Win10-en. Whoaa :)
A Jriver is patentül felismeri és alapból wasapi-t ajánl hozzá.
A Jriverrel egyébként nagyon barátok, nagyon jön vele a QP1r feeling. (chrome böngészővel, MPC-HC lejátszóval kevésbé)
Semmi probléma nincs vele Win10 alatt mint sajna a Korggal (bár nem vészes azért)
Üzemidő 8-10 óra lehet, azt nem tudom, mivel asztali dac-ként is használom és olyankor töltődik is.
3 állású gain van benne. Az erősítésen kívül hangra gyakorolt egyéb hatásukat nem észleltem, mint általában szokott lenni másoknál. A Fiio e10-nél például keményebb, ércesebb, rockosabb let a hang high gain-en, folyékonyabb, simább low gain-en.
Az anyaghasználat és dizájn az csúcskategória, ahogy írtam valaha, viszont most már a görgője is rendben van. Nem kell rátaposni, nagyon érzékeny, szinte már érintőgomb érzetét kelti az érzékenysége.
A memóriakártya azonnal rendelkezésre áll, nem kell várni hogy beolvassa, katalogozálja meg ilyenek.
Az LO kimenete állítható maximális jelszintről változtathatóra, amit a hangerőszabályzó végez és a gain fokozatok is működnek vele. Ez igen megkönnyítette az összehasonlítást a Korg 100m-mel.
Akinek mániája a színezetlen "steril" hang, az imádná ezt a funkciót, egyedül csak a nehezebben hajtható fejesekről kell lemondani ilyenkor.
Bluetooth nincs (felseleges volna). Streamelni, ilyesmit nem lehet vele, ami engem nem izgat, telefonnál sem használtam ilyen szolgáltatást. Elsősorban azért mert agyfaszt tudok kapni mikor elkezd akadozni, meg lejjebb veszi a minőséget a sávszél miatt, szóval csak sd kártyáról mennek a zenék nálam.

Korg dac-100-m vs QP1r
A Korg kicsit laposabb, 2 dimenziósabb terű középemelt hangú dac, kevesebb részlettel minden zenei tartományban, kevesebb tisztasággal (a cineknél mos egy kicsit) és kevesebb dinamikával. Szóval a QP1r magasabb és ezáltal 3d-sebb teret produkál, kevésbé steril, de neutrális, feszes, tiszta hangot ad testesebb hangszereket hoz létre, minden tartományban a lábdobtól kezdve a szaxofonon át a cinekig.
A részletek és tisztaság különbségeihez egy legalább Pandora szintű fejes kell, mert odafigyelős, nem ég és föld a kettő, viszont a karakter és térérzet különbségekhez már a dt860 és a k301x is megfelelt.

Myryad z40 és QP1r
Pro: Kicsit jobb, mélyebb tér
Kontra: Kevesebb részlet és dinamika

A kevesebb részlet és dinamika jobban észlelhető mint a kicsit több tér, ezért nem érzem létjogosultságát a z40-nek a láncban ilyen formában.

A Korg és a Myryad mennek, a QP1r marad mindenesnek.

Aki nem hiszi járjon utána :)

(#31005) Unteroff válasza #16820480 (#31003) üzenetére


Unteroff
aktív tag

Köszi, akkor marad a Sandisk Clip Sport.
Illetve ez lenne az a Ruizu?
Egész jól néz ki, de nagyon olcsó az ára.

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#31006) pkaresz válasza fericske (#31004) üzenetére


pkaresz
senior tag

Szia!

Honnan is vetted? :)

Üdv: Karesz

"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"

(#31007) #16820480 válasza Unteroff (#31005) üzenetére


#16820480
törölt tag

Igen, ez az. Olcsó, mert kis kínai vacak, de azért elfogadható minőségű. Az ilyen olcsóbb lejátszók az okostelefonok miatt kezdenek kihalni szerintem, egyre kevesebben vesznek ilyesmit. Ami ezután jön, az talán egy Hidizs AP60 lehetne, az funkcionalitásban is jóval több, de hát drágább is lényegesen.

(#31008) fericske válasza pkaresz (#31006) üzenetére


fericske
addikt

(#31009) pkaresz válasza fericske (#31008) üzenetére


pkaresz
senior tag

Köszönöm!

"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"

(#31010) VIC20


VIC20
őstag

Sziasztok!

Sansa Clip+ leváltására milyen lejátszót javasoltok? Elsősorban a Fiixo termékvonalat nézegettem, de nem tudom, hogy hol helyezkednek el ezek egymáshoz viszonyítva. (Pl. Clip+ és X1). Vagy lehet hogy érdemesebb egy jobb fülhallgatóba fektetni azt a pénzt, ameddig a lejátszó fel nem dobja a talpát? (Jelenleg Sennheiser CX 400-II-t használok hozzá.)

Előre is köszi a segítséget!

(#31011) kemcso válasza VIC20 (#31010) üzenetére


kemcso
Ármester

X1-re szerintem nem érdemes lecserélni a Clip-et, nekem visszalépés volt hangban. Amit érdemes az valahol az X3 II és fölötte. Vagy Shanling M1 (és a fülesedet is érdemes, persze kérdés, hogy mennyit szánsz rá)

(#31012) VIC20 válasza kemcso (#31011) üzenetére


VIC20
őstag

Köszi a segítséget. Akkor inkább megvárom, amíg ez is elpusztul, mint az elődje (szintén Clip+).
Fülesnél első közelítésre (és a márkánál maradva) a Sennheiser MOMENTUM In-Ear-re gondoltam.

(#31013) Tulku válasza VIC20 (#31012) üzenetére


Tulku
veterán

Azt kerüld el ha Istent ismersz...majd füles topikban ajánlanak az áráért valami sokkal jobbat...

(#31014) kemcso válasza VIC20 (#31012) üzenetére


kemcso
Ármester

Itt tedd fel a kérdésed az összefoglaló elolvasása után ;)

(#31015) VIC20 válasza kemcso (#31014) üzenetére


VIC20
őstag

Köszi mindkettőtöknek!
Még egy általános kérdés: az av-online.hu nem tekinthető autentikus forrásnak? (Ott ajnározták nagyon mindkét felmerült modellt.)

(#31016) #16820480 válasza VIC20 (#31015) üzenetére


#16820480
törölt tag

Nem, az nagyon nem. Kb a fizetett hirdetés kategória az az oldal.

(#31017) VIC20 válasza #16820480 (#31016) üzenetére


VIC20
őstag

Nézegetem a listátokból a Xuelin ihifi770-et, láttam, hogy eladtál egyet kihasználatlanság miatt.
Ha emlékszel még rá, tudnál valamit mondani róla? (Pl. Clip+-hoz viszonyítva milyen...)
Ha [ez] tőled származik, akkor nem szóltam. :)

Így látatlanban (hallatlanban...) az érintőgombok tetszenek benne legjobban. (Nem mintha annyira odáig lennék az érintésérzékeny felületekért, de nekem úgy adatott, hogy este, sötétben, ágyban fekve tudok leginkább zenét hallgatni, és a mikrokapcsolók éles kattogása zavarja az asszonyt.)

(#31018) #16820480 válasza VIC20 (#31017) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ezt nem én írtam, hanem Bodz, ahogy elnézem a fejlécet. Szerintem nem rossz hangú lejátszó, én igazából azért adtam el, mert egy fejhallgatóért kaptam cserébe egy üzlet során, viszont erre sem volt szükségem, már egy ideje Spotify-ról hallgatok zenét.

Két kimenete van, nekem a melegebbről tetszett, főleg egy Gr07 társaságában nagyon kellemes. Ami nem jön be az a kezelése. Tök logikátlan kínai gombkiosztás és irányítás. Sokkal átgondoltabban is meg lehet ezt oldani. Szerintem a mai napig a legnagyobb problémája ez a kínai lejátszóknak, amiből csak 1-2 márka tudott kinőni. A pénzért amúgy nem rossz vásár. Hasonló árban van még Hidizs AP60 talán, meg kicsit drágábban Shanling M1. Ez utóbbi szerintem jobb, kompaktabb, kellemesebb. Feltéve, ha neked belefér árban. Illetve ott az M2s még kicsit feljebb, azt nem hallottam még, de az állítólag még sokkal jobb.

(#31019) fericske válasza #16820480 (#31018) üzenetére


fericske
addikt

Az m2s-t én inkább preferálom az m1-el szemben, mert jóval jobb mint amennyivel többe kerül.

A Bodz Ihifi770 véleményét én nem vetíteném ki a 770c-re amit oda adtam, nem konkrétan neked címezve ezt, csak a pontosítás kedvéért.
Én lehúztam a 770c-t hangra - kezelhetőségre meg nagyon -, de a 770-et nem ismerem, és úgy tudom Bodz meg a 770c-t nem.
A fórumokon ugyan azt írják, hogy megegyezik a hangjuk, de biztos meg van az oka ennek ellenére, hogy évekig ment a 770 dupla áron a 770c mellett. Illetve még mindig az eredeti árán lehet beszerezni, bár a Xuelin már levette a palettájáról.

[ Szerkesztve ]

(#31020) KIazmegint


KIazmegint
csendes tag

Sziasztok!
Eddig még nem használtam MP3 lejátszót, de most beszereznék egyet zenehallgatás és nyelvtanulás céljából. Nem szeretem a drótok "nyújtotta" korlátokat, így bluetooth kapcsolatra gondoltam. Milyen lejátszót ajánlanátok, ami megbízható?
(30 eFt fölé nem szeretnék menni. Inkább a klasszikus zenét hallgatok, mint napjaink könnyűzenéit. A külföldi rendelés sem gond.)

(#31021) Tulku válasza KIazmegint (#31020) üzenetére


Tulku
veterán

Ha klasszikus akkor csak AK XB10 külföldről de így is fájni fog....

És a füles sem mindegy amit majd hozzá választasz....

(#31022) pkaresz válasza Tulku (#31021) üzenetére


pkaresz
senior tag

Hoppá-hoppá!! :D
Köszi! :)

"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"

(#31023) KIazmegint válasza Tulku (#31021) üzenetére


KIazmegint
csendes tag

Nem rossz, de van kevésbé vájt fülűek számára is megbízható (és kicsit olcsóbb) jószág?

(#31024) Tulku válasza KIazmegint (#31023) üzenetére


Tulku
veterán

Igen, az úgy nagyjából mindegy mi csak szóljon kategória...és ez nem gúnyhatár...a BT perpill nem ad minőséget...én meghallgattam számosat...

Ha olcsót akarsz, akkor egy BT vevővel felszerelt füles...mondjuk egy Awei BT füles a Muzixnál 10 ezer körül...többet ne költs rá, mert észrevehető minőségi ugrást nem igen fogsz tapasztalni (klasszikus zenére értem)

(#31025) kemcso válasza KIazmegint (#31023) üzenetére


kemcso
Ármester

telefon+vmi BT vevős füles...

(#31026) #16820480 válasza KIazmegint (#31023) üzenetére


#16820480
törölt tag

Avantree Clipper például, amihez kell egy füles is persze, mert a hozzá adott nagyon gyenge. Vagy ott a Hidizs AP60 is, az magában is lejátszó és tud BT vevő vagy adó is lenni, de az már feszegeti a 30 ezres határt.

(#31027) VIC20 válasza fericske (#31019) üzenetére


VIC20
őstag

Úgy látom, hogy ez a 770-es nem jó irány: nem is lehet már kapni, csak az olcsóbbat, aminek a minősége kérdőjeles.

Cowon Plenue D? Ez is érintős, legalábbis részben, eléggé dicsérik is...

(#31028) #16820480 válasza VIC20 (#31027) üzenetére


#16820480
törölt tag

A D-t nem hallottam, de a Plenue lejátszók amúgy elég korrektek szerintem. Nekem volt Plenue 1, az kb az isten... Amíg a 2 ki nem jött (bár azt meg nem hallottam még) :) Ha belefér árban, akkor nem kérdés, de ugye ennyiért ott van már a Shanling M2s is, ami szintén egy jó cucc, modernebb belsővel és több funkcióval.

(#31029) Tulku válasza VIC20 (#31027) üzenetére


Tulku
veterán

Plenue D a D2 továbbfejlesztése...persze minden téren, de a Wolfson dac-ot meghagyták..szerintem egy nagyon egészséges kompromisszum zenehallgatás terén...és állítólag baromi nagy akku élettartam, ami nem mellékes...

Nagyon olcsón vannak a régi D2-k, de a kezelésük némi megszokást igényel...persze valamit valamiért...

(#31030) VIC20 válasza Tulku (#31029) üzenetére


VIC20
őstag

,,Plenue D a D2 továbbfejlesztése...persze minden téren, de a Wolfson dac-ot meghagyták.."

Hű! Ez most jót jelent vagy nem? :B

(Tehát: Mindenben továbbfejlesztették, de ezt az egy szar DAC-ot nem voltak képesek normálisra cserélni. Vagy: Fejlesztették a csillivilli dolgokért felelős elektronikát, de ami jó, azon szerencsére nem változtattak.)

[ Szerkesztve ]

(#31031) Tulku válasza VIC20 (#31030) üzenetére


Tulku
veterán

Nézd...nekem a Wolfson hangja tetszik...ráadásul a D2-ben még nem is az a fajta karakter tolul, amiről a Wolfson ismerszik és vagy szeretik, vagy nem...
Semmiképp nem nevezném rossznak (ellentétben a pár évig regnáló és szájtépéseket produkáló szabjával szemben, amit szerencsére a Cowon kihagyott a kínálatából, inkább a BB-t preferálva) inkább simának...ez sok esetben a túlzottan sima jelzővel egészül ki, de szerintem a D2 nem mosott...talán az erőlködője lehetne jobb, erősebb, de nagyon kicsiny, így megbocsáthatjuk neki...a Plenue D biztosan erősebb, jobb hangú ebben szinte bizonyos vagyok.

Az hogy egy régebbi dac chippel szerelik lehet költségvetési szempont is, hiszen így olcsóbban tudják adni...és ez egy ilyen készüléknél lételemmé válhat...

Szerintem látatlanban veri az X3 II-t (ami Cirrus, hogy még nagyobb kavarás legyen a fejekben...) és kinézetre is szép...

Cowonok nem rossz hangú lejátszók...

(#31032) VIC20 válasza Tulku (#31031) üzenetére


VIC20
őstag

Köszi szépen! Akkor azt hiszem, meg is van a jelöltem.
Most már csak a beszerzés a kérdés. A gyártó az Amazont ajánlja. Nem sok mindent rendeltem eddig onnan, azok is kisebb értékű dolgok voltak. A lejátszónál előzékenyem már a vámot(/ÁFÁ-t) is mutatja.
Jelent ez valami plusz ügyintézést, vagy csak rendeljem meg, és egyszer csak megérkezik, mindenféle vámolások, egyebek után?
Ilyen beszerzésnél a jótállás hogyan alakul? Ha gond van, az Amazon vagy az anyacég segít?

(#31033) Tulku válasza VIC20 (#31032) üzenetére


Tulku
veterán

Occsólengyel

drágábbangol

nincsvám...gyorsabb...

(#31034) #16820480 válasza Tulku (#31031) üzenetére


#16820480
törölt tag

Hát még ha azt is hozzáteszed, hogy a Wolfson is már Cirrus egy ideje ;]

VIC20: Az Amazon elintézi a vámolást, meg egyebeket, kiszámlázza a kalkuláció szerinti árat a fizetéskor, és utána nem kell már mást csinálj, csak átvedd a csomagot. Érdemes megnézni, hogy van-e az angol vagy német Amazonon, mert onnan nincs vám sem, és persze gyorsabban meg is jöhet, hiszen sokkal közelebb van.
Ha közvetlen az Amazontól (nem pedig egy a felületükön értékesítő külső bolttól) veszed, akkor az Amazon intézi a garanciát is, általában vissza kell nekik küldeni hiba esetén. A Cowon úgy tudom nincs jelen amúgy sem itthon hivatalosan. Ezért is érdemes szerintem európai boltból rendelni, mert úgy nem a világ másik végére küldözgeted, ha valami baja lenne.

(#31035) s4tch válasza Tulku (#31033) üzenetére


s4tch
veterán

Picitmégolcsóbblengyel :) Mondjuk az amazonon nincs vevővédelem, ez meg egy új bolt, úgyhogy én az ebayről venném.

(#31036) kk831228


kk831228
addikt

Üdv!!

Na lenne egy olyan kèrdèsem hogy Fiio X3 3 vagy Sahnling M2s...? 🤔 :R ( ue900s - hez kellene)

200 dolcsi körül van mindkettő... Mondjuk kìnàbòl az m2s 41000 ft ha átcsusszan...

Az fiio-nál mit jelent a balanced output, mire jò nekem...? :F :B :D

Egy kicsit a M2s felé hajlanèk... :F

Köszönöm!! Üdv!!

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#31037) #16820480 válasza kk831228 (#31036) üzenetére


#16820480
törölt tag

A balanced output az szimmetrikus kimenet, ha van olyan kábeled a füleshez (gyári nem olyan), akkor azzal elvileg lehet javítani a minőségen meg teljesítményen, de nem vagyok benne biztos, hogy ez az a kategória, ahol ez már számítana.

(#31038) kk831228 válasza #16820480 (#31037) üzenetére


kk831228
addikt

Êrtem, akkor marad az m2s... :R

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#31039) Maxximus válasza kk831228 (#31036) üzenetére


Maxximus
őstag

hol láttad 41-ért az m2s-t?
Más.
Egyébként van egy m1s-m és azt kell mondanom, hogy jól mondták itt többen is, hogy nagyon pöpec,mert tényleg az. Nekem volt X3 II-m, sztm hangzásban ott kocog,tudásban előrébb. Kb 2-3 hete csak ezt hallgatom,az X7 és az A&K Junior porosodik. Nagyon tetszik a kis kompakt mérete és ilyen alsó közepes fejesekkel,mint az AKG 545 .-öm (másik nagy kedvencem) nagyon jó haverok.
Napokban kipróbáltam a BT-os DAC funkcióját, hogy az i6+-om hangját Bt-on átdobtam az m1s-re. Nagy flash nem volt, sztm az i6+ hangja ugyanazzal a fejessel közvetlenül a telefonba dugva jobb volt. Mire jó ez?
Egyébként külső DAC-ként is faja a számítógépen.

[ Szerkesztve ]

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#31040) s4tch válasza Maxximus (#31039) üzenetére


s4tch
veterán

iPhone esetében nem lesz aptx, jelentősen rosszabb a minőség, mintha egy megfelelő telefont használnál.

(#31041) Tulku válasza Maxximus (#31039) üzenetére


Tulku
veterán

Próbáld ki egy samuval vagy LG-vel...ott már jobb lesz a hang...nem tudom szifony mikor adja fel ezt a BT baromságot...irtó hülyék, hiszen manapság mindenki BT-t szeretne, legalább második forrásként hordozhatóban...

Tehát dióhéjban a szifon hangja kb egy 8-10 éves telefon BT hangjával vetekszik....

(#31042) kk831228 válasza Maxximus (#31039) üzenetére


kk831228
addikt

[link]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#31043) PR0JECTNR56 válasza Maxximus (#31039) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

kk831228 linkje nálam nem jön be, de itt a javított verzió, gondolom ezt akarta linkelni.

(#31044) kk831228 válasza PR0JECTNR56 (#31043) üzenetére


kk831228
addikt

Jaja, ez akart lenni... :R

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#31045) Melorin


Melorin
addikt

Sziasztok!
Az összefoglalóban ajánlott típusokon kívül van még valami ajánlott lejátszó 20-40k között?
Ne akarok nagyon elszállni a rááldozott összeggel, nekem elég ha az átlagnál jobbn szól.
Szóval a kérdésem az, hogy miket ajánlanátok ebben az ársávban?
Köszi!

(#31046) Maxximus válasza PR0JECTNR56 (#31043) üzenetére


Maxximus
őstag

Köszi szépen a linket.
A tanácsot is. Nem tudtam, hogy ennyire ratyi az iphone bt-je,nem gondoltam volna, mert vezetékes fejessel jobban szól a samsungnál.
Kipróbáltam......és tényleg. Spotify is határozottan jobb de az Onkyo Playerről a FLAC-ek meg abszolút.
S7+M1S+AKG 545

[ Szerkesztve ]

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#31047) Bodz válasza Melorin (#31045) üzenetére


Bodz
nagyúr

Xduoo X10 elég érdekesnek tűnik, hogy most már 130 dollár körül megvehető.

[ Szerkesztve ]

(#31048) s4tch válasza Melorin (#31045) üzenetére


s4tch
veterán

Colorfly C3? Bevezetéskor 100 dollár körül indult, mostanában kb. ennek a feléért is meg lehet kapni. Nem mai darab, de jól szól, itt a topikban is találsz róla véleményeket. Ha bagóért szeretnél jó hangot, és megelégszel egy bluetooth streaming, usb dac funkciók nélküli alap kütyüvel, akkor szerintem még ma is megfontolandó lehet.

(#31049) Bodz válasza s4tch (#31048) üzenetére


Bodz
nagyúr

Óóóó, csak 40 font? Annyiért ingyen van.

(#31050) Tulku válasza s4tch (#31048) üzenetére


Tulku
veterán

Kezeléééééééééééééééése horrrrrrrrrrrrrrrrror....én kb 1 percet bírtam...nem ajánlom...hangja teljesen átlagos, kissé mélyre hangolt...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.