Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:01

LOGOUT.hu


Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8001) mad1


mad1
veterán

Kellemes unnepeket.
Sorry de ezt nem tudtam kihagyni.

Ne szemetelj ! = Steam

(#8002) ambrus14 válasza SOAD19 (#7996) üzenetére


ambrus14
tag

Ez valami nagyon súlyos! De még, hogy remixet is készítettek belőle! :Y

Már-már szánalmas! :U

Xbox 360 user - Gamertag: AMBRUS144

(#8003) looser


looser
addikt

Sziasztok, húgomnak keresnék (29 év, szóval nem rózsaszínű vagy HelloKitty dizájn :) ) egy 4GB körüli MP4 lejátszót. 20e alatt szeretném megúszni, de ha ekörül van 8GB, az még jobb lenne. Már körbenéztem, tetszik a MOMO supercard, Teac (régen jók voltak cd-dvd olvasóban, mini hifiben, jók az erősítőik, nem tudom, jók-e mp3-ban (mp4-ben)). Esetleg Philips, bár mintha azokhoz konvertálni kellene, vagy mégsem?... Trekstor?
Köszi :)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8004) Dave™ válasza looser (#8003) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ha nem akar videózni, akkor szerintem (Sandisk) Sansa Fuze, electroworldben 19e a 4 gigás, később tudja bővíteni is. Ha kell a videó akkor passz, de gyakorlati értelme ekkora méretben szerintem nincs.

(#8005) looser válasza Dave™ (#8004) üzenetére


looser
addikt

Két perce kérdeztem meg (ezért is jöttem vissza) de neki a kapacitás fontosabb, meg esetleg fotót töltene rá. Szóval az a Fuze jó lesz szerintem. Köszi a tippet! Hangminősége egyébként Clipével egyenlő?

Magamnak ezt néztem ki, de a flac, ape, wav(pack) lejátszás hiánya (legalább a flac) kiejti sajna. Pedig a 2,5"-os hdd cserélhetősége miatt kívánatos darab. Régen el sem tudtam képzelni, hogy egy ilyen kis téglácska a nyakamban lógicsáljon, de most nem tartom rossz ötletnek. Hiába, változunk, no :D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8006) Dave™ válasza looser (#8005) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ugyanaz a chip van benne, mint a clipben, hangminőség a többség szerint ugyanaz. Fotórt nézegetni rajta az alacsony felbontás miatt nem lehet a legjobb, elsősorban zenére van. A fuze egyébként lejátszik flac fileokat, szerintem wave-et is, ape-et meg szinte semmi, de az konvertálható flac-re, szóval ez sem hátrány. A fuze-ból könnyen lehet csinálni 24G-s lejátszót, az meg sok mindenre elég :)

(#8007) looser válasza Dave™ (#8006) üzenetére


looser
addikt

Már csak annyit, hogy ez mappanézetes készülék és storage-ként is felismeri a rendszer, ugye?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8008) Dave™ válasza looser (#8007) üzenetére


Dave™
nagyúr

Az előbbi nemrég került be, a legújabb firmware kezeli a mappákat/fileokat is (eddig tagalapú volt), és igen, legjobb tudomásom szerint lehet választani a két mód között menüben, tehát lehet sima storage-ként is használni.

(#8009) picur220 válasza looser (#8003) üzenetére


picur220
veterán

Látom a fotónézegetés a fontos neki, ez esetben fuze.
Sztem ha nem hsználja forgalomban utcán, pl biciklizés közben (mint én:DD) , akkor megéri egy jobb fülest hozzá beszerezni, mondjuk sennheiser cx55 vagy cx95-öt.

[ Szerkesztve ]

(#8010) looser


looser
addikt

Srácok, köszi mindent, a készülék Fuze lesz (4GB-os), aztán ha bővíteni támad kedve (füles, memó), azt majd megoldja, segítek neki, bár a pasija is ért a műszaki dolgokhoz, de ezt anyámmal vesszük neki. Gondoltam, én majd egy plazma tv-t kérek tőle és anyámtól, dehát ez még a jövő zenéje (amikor a plazma is kijön húszezerből, ehhe :) )

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8011) Padree.c2


Padree.c2
tag

sziasztok,

kérlek titeket segítsetek dönteni.
a sokféle mp3-lejátszóról már sikerült egy márka termékeire lecsökkentenem a megvásárolandó terméket, hála a topiknak.
de, és itt jön a még megoldandó probléma..
2 termék van, amin gondolkozom. az első egy 8 G-s Sansa Clip + rendes füles kombó, a második pedig egy 4 G-s Sansa Fuse + 4/8 G-s memó + rendes füles trió.
mindezek mellett kérdésem a következő lenne, ha a Fuse-t ajánljátok, akkor neki mekkora is a bővíthetősége? sok helyen olvastam utána, és egymásnak ellentmondó információkat kaptam. a Fuse-ról mégegy kérdés: a feltett képet háttérnek be lehet tenni?
amúgy a lejátszó szinte csak zenehallgatásra lenne használva, noha a Fuse külsőre jobban tetszik, az előzőket se gyakran kaptam elő, leginkább zsebben van, főleg sport közben, és mellette szól még az is, hogy a fw-frissítésből ítélve nem csak kinyomta a gyártó, aztán kész, hozza csak a pénzt, hanem van "utóélete" is.
esetleg, akinek volt már mindkét példányhoz szerencséje, írjon nekem pár sort róluk..
válaszaitokat előre is köszönöm.

Pp.

Pp. ♠

(#8012) picur220 válasza Padree.c2 (#8011) üzenetére


picur220
veterán

Sztem ha sportolni akarsz vele, és nem akarsz filmezni meg fotót nézegetni, akkot bőven elég a clip 8gb + mondjuk Sennheiser CX95 duó. Olcsóbban jössz ki belőle sokkal...

(#8013) Dave™ válasza Padree.c2 (#8011) üzenetére


Dave™
nagyúr

Én a fuze-ra szavazok a bővíthetőség és a könnyebb kezelhetőség miatt (nagyobb kijelző, jog), mérete ennek is nagyon kicsi élőben (azért nyilván nem egy clip). karpánt kapható hozzá, de zsebben is elvan abszolút, árban meg nem sokkal drágább a 4G-s fuze, mint a 8G-s clip, később pedig tudod bővíteni is.

(#8014) Dave™


Dave™
nagyúr

Közben én is egy 8G-s fuze tulaja lettem, és olyan kérdésem lenne, lehetséges-e a jogot szám lejátszása közben keresésre használni, nem pedig hangerőre? Annak több értelmét látnám, persze akkor nem tudom mi lenne a hangerő :)

(#8015) looser válasza Dave™ (#8014) üzenetére


looser
addikt

Biztosan át lehet írni a förmverben valahogy ;)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8016) Padree.c2 válasza picur220 (#8012) üzenetére


Padree.c2
tag

elöször is köszi a gyors válaszokat, Dave™-nek is.
ugyan elég lenne a clip 8 G-s is, de egy hirtelen ötlettől vezérelve tegnap eladtam este a volt mp3-asomat, így pedig elég sürgős lenne a vétel. ahol pedig kapnék, vagyis rendelhetnék, ott 2 hetet kellene rá várni, és hallottam már olyat, hogy a 2 hét csak addig 2 hét, ameddig meg nem rendelem, utána meg kitolódik szépen..
eldöntöttem ma, hogy ennél nekem jobban hiányzik A ZENE, tehát ha minőségre ugyanaz, mint a sokat dícsért testvére, akkor a plusz dolgokért cserébe hajlandó vagyok kicsivel többet áldozni rá.
a kombó, ami összeállt az egy 4 G-s Fuse, egy 8GB-os micro SDHC memó, nahmeg egy füles.
nekem egy kicsit húzós ez a Sennheiser CX95. ennyire sztem nem vagyok vájtfülű. a fülhallgató/fejhallgató minőségének kérdésével viszont úgy vagyok, hogy inkább veszek 5-6 évente valamit 10 ezerért, mint évente 2-3 ezerért, szóval bizonyosan Sennheiser lesz, viszont a CX95 egyik kistestvére, valószínűleg a CX300, de ezért inkább ellátogatok egy másik totyikba. hamár ilyen mp3as rendszert terveztem magamnak, akkor tudjam is megszólaltatni.

ps.
az előző hsz-omban feltett kérdésekre tud nekem valaki válaszokat adni, most leginkább a bővíthetőség lenne a kérdés, vagyis megy-e a 8 G-s SDHC-val.
válaszokat köszi előre is, ha mindent megtudok, akkor holnap rendelek is, remélve, h még a héten kijön..
Pp.

[ Szerkesztve ]

Pp. ♠

(#8017) celf


celf
őstag

en szemelyszerint nem tartom szuksegesnek a fuze megvetelet. 8gb zenewre eleg kell legyen, hacsak nem lossless-t hallgatsz.
hacsak ne maz van, hogy felpakolsz zenevel, es egy honapig nem fersz hozza az archivumodhoz.... de ezt ketlem.
a fuze screen-je nem eleg szep videohoz, kep nezeshez. tulajdonkepp imho felesleges.
a clip "tokeletesen" megfelel mp3 lejatszonak, a fuze extrai meg nem eleg jok, hogy megerje a penzt. szoval ha mar ilyen minimal dizajn mp3 lejtaszot vesz az ember akkor vegye a legolcsobb de megis a legjobbat. ez pedig a 8gb clip.
ha videot akrsz nezni akkor ipod 6G, vagy smartphone stb.
imho.

cx300-at ne, vennek a clip-hez. szarul nem fog szolni, de nagyon jol sem.
szerintem akkor mar cx300 II.

es csak a rekord kedveert: a clip egyaltalan nem egy nagyon jo hangminosegu lejatszo

(#8018) celf válasza celf (#8017) üzenetére


celf
őstag

hirtelen ezt tudnam idezni:

Now I do agree that some DAPs that do videos half-heartedly should just be audio only in the first place.

(#8019) Dave™ válasza Padree.c2 (#8016) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerintem bölcs döntés a Fuze. Elég abból kiindulni, hogy ha már 8G zene van a lejátszón, a nagyobb kijelző és a jog könnyebben kezelhetővé teszi pl. a keresést. A Fuze egyébként szinte tökéletesen alkalmatlan mind videóra, mind képnézegetésre, csak azért van a feature listában, hogy legyen. A felbontás is kicsi, a méret is kicsi, a framerate is kicsi, viszont a zenék kezelésére tökéletesen elég, és ebben sokkal jobb ez a kijelző, mint a clip apró OLED-je - szerintem. A jog is remekül használható, és akkor még mindig ott van a grátisz micro sd slot, a legolcsóbb bővítési opcióval :) A CX300 már nem kapható, csak a CX300II (ha jól tudom), meg vigyázni is illik vele, mert hamisítják elég rendesen. Nekem sima CX300 van (eredeti persze :) és érezni, hogy ez a limitáló tényező, de egyelőre megteszi. Nem rossz ez sem :)

Persze hogy megy 8G-s micro-sd-vel, 16-tal is, sőt, ha lesz 32-es azt is vinni fogja, az eddigiek alapján simán meg lehet bízni a támogatásban, volt is erre konkrét igéret. A 8G-s árban most amúgy is elég best buy kategória.

szerk: #8018: "Now I do agree that some DAPs that do videos half-heartedly should just be audio only in the first place." Tökéletesen egyetértek vele, viszont a fentiek tükrében zenére jobban használhatóak ezek, hiszen könnyebb kezelni a több ezer számot a nagyobb kijelzőn.

[ Szerkesztve ]

(#8020) bwoay válasza Dave™ (#8019) üzenetére


bwoay
nagyúr

nagyon jó meglátás, az idézettel én is csak egyetérteni tudok,
de a Fuse kapcsán muszáj igazat adnom (adnunk) neked,
tényleg nem mindegy, hogy milyen kezelőszervvel és mekkora kijelzőn kell
végignavigálni ennyi zene között.

kérdés:
a touch dial milyen a Fuse-on?
bármilyen érintésre működik, mint a korábbi iPodokon,
vagy csak csupasz kézzel lehet használni, pl kesztyűben már nem?

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#8021) Dave™ válasza bwoay (#8020) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ez nem touch, ezt tekerni kell, és forog is :) Tehát lehet kesztytűben is használni, meg bottal is tekerheted, ahogy jól esik :DDD

így

[ Szerkesztve ]

(#8022) bwoay válasza Dave™ (#8021) üzenetére


bwoay
nagyúr

höhhhöhöhö, baróóó, thx :K és mi a neve?
meg hunnajt szerezted be a 8 GB-ost?
néztem edidzsinél, 28900-ért olcsónak tűnik.
amúgy néztem már ezt a videot, de én ott egyáltalán nem vettem ki,
hogy ez bármiben is különbözik a clickwheeltől,
szóval ha nem mondod, akkor számomra nem derül ki,
hogy ez konkrétan elforog, és nem csak simogatni kell :)

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#8023) Dave™ válasza bwoay (#8022) üzenetére


Dave™
nagyúr

Minek mi a neve? Én jog-nak hívom, de lehet sima tekerő is, mindenki érti, mire gondolsz, akárhogy is hívod :) Én itt vettem a fórumon, 16ért ( :C ), szerintem nagyon megérte. Edigital egyáltalán nem olcsó, argep.hu, vagy esetleg electroworld ingyenes kiszállítással is olcsóbb, mint az edigital. Amúgy ha boltban vennék, én az electroworldnél venném 19ért a 4G-set, és hozzá egy 8-as microsd-t, mert így megáll 25-nél, míg a sima 8G-s 25-től indul (kiszállítással). Látni tényleg nem látni, egy minimális hangja van, ahogyan "tekeredik", esetleg ott lehet észrevenni.

(#8024) bwoay válasza Dave™ (#8023) üzenetére


bwoay
nagyúr

úgy értettem, hogy ezt a tárcsát miként nevezi a sandisk.
a jog is érthető, csak kíváncsi vagyok, milyen fantázianevet adtak neki :)
nézem argepen is, de digitall.hu :F eddig csak a rosszat hallottuk róluk.
de igazad van, nem az e-digi a legolcsóbb, viszont ha a digitall-t nem vesszük figyelembe,
akkor mindenütt, ahol olcsóbb, csak ezüst színű van.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#8025) Dave™ válasza bwoay (#8024) üzenetére


Dave™
nagyúr

EW-nél van fekete is, csak most valamit alkotnak a webáruházzal. Thumbwheel a becsületes neve a user's guide alapján :D

(#8026) bwoay válasza Dave™ (#8025) üzenetére


bwoay
nagyúr

thx m8

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#8027) looser válasza celf (#8017) üzenetére


looser
addikt

"es csak a rekord kedveert: a clip egyaltalan nem egy nagyon jo hangminosegu lejatszo"

Te melyik lejátszót tartod jó minőségűnek? Hangzás és felépítés szempontjából, ha mondjuk az ár nem számítana...

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8028) Dave™ válasza looser (#8027) üzenetére


Dave™
nagyúr

hát igen, idéznék az ABI 2008 top 5 tesztjéből:

Back when the clip was first released marketing literature touted that the clip was the best sounding mp3 player. I scoffed at these claims and could not wait to get my hands on one to bust this allegedly exaggerated marketing speak. I plugged it into some high end headphones and was instantly impressed; I couldn’t bust these outlandish claims. The Clip is a staple in my gear bag paired with the $500 Shure SE530 headphones. It is still one of the best sounding MP3 players do date and paired with the lowest priced player made for a killer combination.

szerk: Padree.c2 inkább CX400-at nézz, nem sokkal drágább, de megéri a pénzét :) CX95 kevésbé jó ár/teljesítmény arányban :(((

[ Szerkesztve ]

(#8029) Dave™


Dave™
nagyúr

Ha esetleg valakinek lefagyna a fuze (nekem most sikerült, sötét kijelzővel) a bekapcsoló slide-ot 10mp-ig tartsa felhúzva, majd kapcsolja be. Bejött, bár kicsit megijedtem, mert reset nyílás nincs rajta :)

(#8030) Padree.c2 válasza Dave™ (#8028) üzenetére


Padree.c2
tag

köszönöm a hozzászólásokat, nagyon sokat segítettek, és arra késztettek, hogy kicsit jobban elmerüljek a témában, így egy egész estét, meg reggelt átolvastam még a lejátszókról, és a fülesekről, és kora délután már meg is rendeltem a 8GB-os Sansa Clipet, és hozzá egy CX400-as Sennheiser fülest. tényleg még elfogadható mértékben drágább, a tudásához képest. amúgy micsoda véletlen, hogy haverom épp ma reggel járt nálam, és elhozta a régi (CX300) és az épp előtte vásárolt CX400-asát is, így ki tudtam próbálni mindkettőt.
valóban megéri a pénzét.
mégegyszer nagy köszönet mindenkinek, aki segítette a választásomat, és hasznos tanácsokkal látott el.

Pp.

Pp. ♠

(#8031) Dave™ válasza Padree.c2 (#8030) üzenetére


Dave™
nagyúr

erre van a fórum :K

(#8032) Buko01


Buko01
tag

Tiszteletem!
Samsung YP-U2 lejátszója van a bátyámnak és ajándékba lenne neki egy új mp3..
Nem kell hogy videózni lehessen, zenére kell, de a zenére legyen fajin=) a keret lenne hmm..max 12k...
extra kérések:ne noname legyen
új lenne, az jo lenne...
Samsung YP-U3-at találtam 9k ért újat,de ne mismerem azt a típust szeretném ha segitenétek, esetleg ha ebben az árkategóriában ninsc ilyen, akkor melyik a legközelebbi árú gépecske=) üdv! köszi előre is!

szerk.: mérete 1gb<

[ Szerkesztve ]

(#8033) Dave™ válasza Buko01 (#8032) üzenetére


Dave™
nagyúr

Sandisk Sansa Clip 2GB 9500 Ft, ElectroWorld-ben :) De majd más talán mond mást is...

(#8034) Buko01 válasza Dave™ (#8033) üzenetére


Buko01
tag

köszi,d e innen látom hogy nem tetszene neki:D:S

(#8035) Dave™ válasza Buko01 (#8034) üzenetére


Dave™
nagyúr

Viszont a hangja valószínűleg igen :) 12k körül nem nonameből 2G min. mérettel azért nincs túl nagy választék...

(#8036) Buko01 válasza Dave™ (#8035) üzenetére


Buko01
tag

én azt elhiszem, de kinézetre is megkéne hogy neki feleljen:S:D
1gb méret is elég:D ezt nézegettem, cask nem tudom hogy asszimetrikus-e a fülese!

(#8037) unyadavid válasza Buko01 (#8036) üzenetére


unyadavid
senior tag

Ez bizony asszimetrikusnak tűnik! Kövesd végig az ujjaddal :D !!!

innye de sok Dávid van erre :C

[ Szerkesztve ]

(#8038) Buko01 válasza unyadavid (#8037) üzenetére


Buko01
tag

hehe kösz:Dígy van nem tudom mivan erre..xD

(#8039) bwoay válasza looser (#8027) üzenetére


bwoay
nagyúr

úgy értette ám, hogy nem egy nagyon jó hangminőségű, hanem a legjobbak egyike.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#8040) Dave™ válasza bwoay (#8039) üzenetére


Dave™
nagyúr

ezt mondjuk ezek szerint én is félreértettem

(#8041) adnoctum18 válasza bwoay (#8024) üzenetére


adnoctum18
senior tag

Csak nem Fuze-ra fáj a fogad? :Y

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---

(#8042) bwoay válasza adnoctum18 (#8041) üzenetére


bwoay
nagyúr

ööö... :B

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#8043) Dave™ válasza bwoay (#8042) üzenetére


Dave™
nagyúr

nem szégyen az :DDD

(#8044) looser válasza bwoay (#8039) üzenetére


looser
addikt

Na ez a mimika és testbeszéd hiánya az interneten, de azt hiszem inkább csak figyelni kellett volna :)
Legközelebb webcammel jövök kérdezni és megyünk a PH! Totál Élő Interaktív-ba :)
Egyébként Fuze lesz belőle, csakazértis. Jó az a fícsörlista és tetszeni fog neki a kijelző is. Egy régi Diva FX-45-öt használ, csak váltana már.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8045) celf válasza Dave™ (#8040) üzenetére


celf
őstag

na varjatok akkor en is felreertettem :D
nem. de valoban irhattam volna pontosabban a velemenyem.
a clip egy meglepoen jo hangu DAP. szerintem nagyon fontos, hogy milyen minosegu a music file, es, hogy milyen fulessel hallgatod. allitolag meglepoen jol szol a nagyobb fulesek nemelyikevel is, es sok masik IEM-el is jo eredmeny produkal.

en nem kiserleteztem meg vele olyan nagyon sokat, kb 4 IEM-el probaltam, jominosegu hangfile-okkal.
Ultimate Ears metro.fi 150-el a legjobb, de messze van a jotol. kozejuk rakok egy FiiO E5-ot es jobb lesz hallhatoan. de meg mindig messze a "jo"-tol.

s-JAYS-el gyenge.

OVC TC20-al ugyancsak gyenge.

persze ezek nem a legjobb IEM-ek.

de a lenyeg, hogy eddig nem vagyok megelegedve vele. szerintem tul nagy korulotte a hype.
egyaltalan nem fixaideam, hogy bebizonyitsam a clip kudarcat. egyszeruen en eddig nem csalodtam benne. remelem ez valtozni fog.

viszont abban teljesen egyetertek, hogy egyaltalan nem mindegy, milyen kepernyon bongesz at az ember 8GB zenet, es hogy milyen gombokkal kell navigalni. jol hangzik a fuze forgo jog-ja. foleg mivel a clip sima kis tactile gombja is nagyon jok. az egyik legjobb dolog ami tetszik a clipben. gyorsan reagal a lejatszo a gombnyomasokra, (szerintem az OLED miatt) semmi tulszinezett humbuk, fekete alapon neonkek betuk, jol teljesiti a hivatasat. sot szerintem vagany is.
annyi igaz, hogy lehetne nagyobb ez a kijelzo. es akkor itt jon ki a sansa playerek egyik nagy hatranya, hogy nem lehet rendesen navigalni a mappak kozott, hanem csak songs, artists, podcasts, meg audiobooks kategoriak vannak. ez nagyon nagy hiba. talan nem tudtak jol osszehozni ezt a funkciot ezzel a kis kompakt merettel... nem tudom.
szoval ha nem nagyobb kijelzo, akkor legalabb allithato text speed. vagy hogy hivjak ezta funkciot.

no mindegy. clip szerintem egyebkent megeri. ha a kijelzo nagysagat es a a forgo jogot nezzuk akkor a fuze sem rossz, sot.

lehet, hogy meg veszek kesobb valami random fulest, IEM-et vagy barmit amivel tenyleg olyan jol szol ahogy azt mindenki mondja.

[ Szerkesztve ]

(#8046) celf válasza celf (#8045) üzenetére


celf
őstag

na kozben elmentem zabalni, es jol letelet az 5 perc.

szoval nem nem csalodtam benne, hanem.... inkabb ugy irom, hogy nem hozta az elvartakat. de mondom, engem talan megtevesztett a hype. es amugy is hajlamos vagyok hinni a csodakban :D

tehat ismetles: a clip ahhoz kepest, hogy mennyibe kerul egy nagyon jo player.

looser:

szerintem ha a penz nem szamit akkor:

ami nagyon jo hangu lejatszo, az pl egy
iMod+AMP+IEM -> egy 5G mondjuk hasznalt ipod ara kb $90 + $250 a modifikacio + $50 egy LOD kabel + minimum $200 egy portable amp + egy profi IEM $200-$350
ez osszesen kb :Y $1000, szallitasi dijjakkal egyutt.

masik opcio: egy iriver H140 optikai kimenettel ($150 max. hasznaltan kb?) + egy iBasso D10 Cobra $265 + $300 IEM
ez olyan 700 dolcsi korul van.

ezek persze nagyon durva becslesek, ki lehet hozni szerintem ugy is, hogy minden komponens hasznalt. bar ezeket ritkan adjak el.

es persze vannak a kevesbe overkill megoldasok.

en egy iPod 5.5G + rockbox-ra gyurok. egyenlore AMP nelkul, IE 8 fulessel.
ha unamped lejatszo akkor meg szobajohet a sony A829 walkman, esetleg egy Zune.
de iTouch meg iPhone nem lesz egy jo ideig az bizti.
talan Samsung vagy ez a Nokia music player telefon.

[ Szerkesztve ]

(#8047) Dave™ válasza celf (#8046) üzenetére


Dave™
nagyúr

ilyenkor enni nem nagy ötlet :DDD

Amúgy itt mérlegelni kell az árakat, nyilván jobb lesz egy külső erősítő igénybevételével, de ez már árban elég rendesen elszalad plusz nem éppen hordozható (legalábbis nem annyira, mint egy sima clip/fuze). A profi IEM-ek meg aztán már tényleg elszaladnak, a Shure E530 pl. 500 dollár körül van, ami ugye több mint százezer forint, de a kevésbé komolyak sem olcsóak. A többségnek teljesen szuper egy clip/fuze, meg egy Sennheiser CX400II pl., ez fuze esetén megáll 32-34 körül, ami elég racionális árkategória és on-the-go teljesen megfelel. Elhiszem én, hogy csúcsszuper pl. az SE530, de azért ez már kicsit túlzás :DDD (mondjuk addig jó, amíg nem hallom, mert utána tuti utálnék minden mást :) Amúgy ABI-n is használnak erősítőt, meg többnyire SE530-al tesztelnek, így lett a clip az egyik legjobb, nem natúr. Az ipodok meg... én iphone-t hallottam, és egyáltalán nem voltam tőle elájulva, az iaudio G2, SE W880i, Creative ZEN, meg a Fuze sorra bőven lepipálták (Sennheiser CX300-al mind).

(#8048) celf válasza Dave™ (#8047) üzenetére


celf
őstag

hm... hat ugytunik ahany ember annyi fajta velemeny, es lathatoan az audio temakor egyike azoknak amire ez hatvanyozottan igaz :)

az biztos, hogy amint meghallja az ember a jobbat mar nincs visszalepes. vagy ha van, azt kb ugy tudom elkepzelni mint egy paralizisbol felepulo rehabos csavo elso lepeseit... :D ejjj

megegy negavitum a clip/fuze ellen: EQ-hoz hozzaersz bekapcsol a nagyon gyenge DSP es szevasz jo hangminoseg :P mas kerdes, hogy nincs szukseg taperolni az EQ-t mert annelkul is jol szol.

persze ez megint szubjektiv, mert most olvasom, hogy valaki szerint nem ront a sound quality-n, csak halkit az egeszen olyan -4db-t. es ezt korrigalva mar lehet buveszkedni.
ki fogom probalni... de oszinten szolva nem taplalok tul sok remenyt.

add: egyebkent tenyleg a kiadott penzt mennyiseget kell nezni, es ebbol kiindulva a clip/fuze valoszinu azegyik legjobb valasztas.
bar mondom a sony-k is nagyon jok.

ha mar temanal vagyunk: tud valaki tobni egy gyors update-et a sonykrol, hogylehet-e rajuk dobni zenet total commanderrel, felismeri-e a lejtaszo majd azokat a zeneket rendesen, tudom-e bongeszni a mappakat.... es.... custom EQ sem artana (ami nem csak elfuseralja majd a hangot :P :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#8049) celf


celf
őstag

imodhoz:
itt vannak nagyon brutal kepek:
[link]

(#8050) celf válasza Dave™ (#8047) üzenetére


celf
őstag

ja erre akartam meg reagalni bar off, es annak aki nem megy mondjuk $60 fole annyira nem is szamit vegulis, hogy 500 vagy 300 :D de volt 500 folott is igaz.
de azert: shure e530 @ amazon.com
sennheiserek meg mindig nagyon dragak az usaban. birom, ahogy az oreg Sennheiser papa szivatja az amikat :DD classic nemet tudos forma :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.